12 Φεβρουαρίου 2010

FRANCE TELECOM ...... οι αυτοκτονίες συνεχίζονται....



Τέλος στη ζωή τους αποφάσισαν να δώσουν δύο ακόμη εργαζόμενοι στο γαλλικό όμιλο τηλεπικοινωνιών Φρανς Τελεκόμ. Την διετία 2008-2009, αυτοκτόνησαν 35 υπάλληλοι και στελέχη στον ιδιωτικοποιημένο όμιλο. Όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ της χώρας, οι αυτοκτονίες μελών του προσωπικού στη Φρανς Τελεκόμ, έφθασαν τις πέντε από τις αρχές του έτους. Ένα 32χρονο στέλεχος του οργανισμού, εργαζόμενο στη Ντιζόν και ένας 50χρονος τεχνικός ήταν οι δύο τελευταίοι αυτόχειρες.
Ελευθεροτυπία

Η «France Telecom» που ιδιωτικοποιήθηκε το 1997 (με το γαλλικό κράτος να παραμένει μέτοχος με ένα 27% των μετοχών)........ διατήρησε από την μια την μονιμότητα για τα 2/3 των περίπου 100.000 υπαλλήλων που απασχολεί σε ολόκληρη τη Γαλλία αλλά οι συνθήκες εργασίας από την άλλη, επιδεινώνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την περασμένη διετία, οπότε η εταιρεία αποφάσισε να «διατηρήσει με νύχια και με δόντια τη θέση της σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον», δηλαδή με άλλα λόγια να διατηρήσει τα κέρδη της με οποιοδήποτε τίμημα, πατώντας επί πτωμάτων στην κυριολεξία.......

Μιλάμε πραγματικά για εφαρμογή μεσαιωνικών όρων εργασίας για τους εργαζόμενους....... που απ'οτι φαίνεται οδηγεί τους πιο ευαίσθητους στην αυτοκτονία !!!

1 σχόλιο:

  1. κακως το δεχοντε!τι παει να πει αυτοκτονησαν?σωματεια δεν εχουν εκει?ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!να κλεισουν οι εργαζομενοι τον ομιλο να δουμε μετα!και οι πλουσιοι τα κλαινε πιο πολυ απο εμας τα χαμενα λεφτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.