25 Φεβρουαρίου 2010

Η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει, ενώ η δικιά μας θυμήθηκε να κάνει ξανά την κότα.......

Στην Καθημερινή διαβάζουμε σήμερα......
Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε χθες τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία οφείλει ακόμη στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δηλώνοντας ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κρίση.
«Οφείλω να απορρίψω τις κατηγορίες αυτές», δήλωσε ο Αντρέας Πέσκε, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Με βάση τη συμφωνία αποζημιώσεων του 1960, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κατέβαλε αποζημίωση στην Ελλάδα ύψους 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (περί τα 58,8 εκατ. ευρώ) για τη ζημία που προκλήθηκε από τον ναζισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Μια συζήτηση για το παρελθόν δεν συμβάλλει καθόλου στην επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας και δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή ελληνική κρίση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τον Αντρέας Πέσκε, οι Έλληνες που υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστική εργασία υπό το ναζιστικό καθεστώς αποζημιώθηκαν επίσης στο πλαίσιο του ιδρύματος «Μνήμη, ευθύνη και μέλλον», το οποίο κατέβαλε περί τα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε 1,7 εκατομμύριο πρώην εργαζόμενους σε καταναγκαστικά έργα σε περισσότερες από εκατό χώρες.
Παράλληλα, η Γερμανία χορήγησε μετά το 1960 βοήθεια ύψους «περίπου 32 δισεκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (16,3 δισεκατομμύρια ευρώ) στην Ελλάδα σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να υποστηρίξει την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλριχ Βίλεμ, απαντώντας στον δήμαρχο της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για την προσβλητική στάση γερμανικών μέσων ενημέρωσης απέναντι στην Ελλάδα, επικαλέσθηκε «την ελευθερία του Τύπου» στη Γερμανία.
Ξεχνάνε βεβαίως οι παραπάνω κύριοι ότι η Γερμανία αρνούταν μέχρι το 1990, την αποπληρωμή των πολεμικών αποζημιώσεων, λόγω του ότι ήταν διαιρεμένη χώρα, και πως δεν μπορούν να τα βρούν μεταξύ τους "δυτικοί και ανατολικοί" μιας και το πρόστιμο βαραίνει τόσο την Δυτική, όσο και την Ανατολική Γερμανία, ....... τρίχες κατσαρές...... λες και οι Κρουπ και οι υπόλοιποι συνεργάτες των Ναζί είχαν κρυφτεί στην Ανατολική Γερμανία.... !!!!
Όμως μαζί με την πτώση του τείχους, το 1990 υπογράφηκε στην Μόσχα η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ, με την οποία δόθηκε στην ενωμένη πλέον Γερμανία μια ακόμα αναστολή 5 χρόνων , ώστε να καταβάλλει τις αποζημιώσεις....... πράγμα που σημαίνει μέχρι το 1995 είχαν το δικαίωμα να μην πληρώσουν !!!!!
Άρα σύμφωνα με την συνθήκη της Μόσχας του 1990, απο το 1996 και μετά μας αναλογεί η αποζημίωση που εκδικάστηκε το 1946 !!!

Τότε όμως οι Γερμανοί απλά αρνήθηκαν να πληρώσουν διότι τάχα μου οι συνθήκη της Μόσχας δεν είναι απαραίτητα και συνθήκη τελικής ειρήνης (????) και ανέφεραν επίσης (όπως και σήμερα) πως ήδη πλήρωσαν 115 εκατ. μάρκα, και με αυτό έκλεισε για αυτούς το θέμα.......(Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΝΤΑΒΑΤΖΗ : Σου χρωστάω 100, αλλά επειδή είμαι πιο δυνατός σου δίνω 1 και το βουλώνεις)................ Τώρα τα υπόλοιπα δις που υποτίθεται πως μας έδωσαν, γιατί δεν τα ανέφεραν τότε ?????? ..... Βέβαια και οι δικοί μας εθνοπατέρες, έμειναν ευχαριστημένοι από ότι φαίνεται τότε αφού δεν ξαναενόχλησαν την Γερμανία για το θέμα αυτό....Να είναι καλά οι μπίζνες.... !!!

Θα μου πείτε, όταν οι έλληνες κυβερνώντες, τα αρπάζουν απο όλες τις γερμανικές εταιρείες χρόνια τώρα, μέσω μιζών και lobbying, με τι μούτρα να ζητήσουν τις αποζημιώσεις οι παλιολεμέδες για τον λαό ???

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η κυβέρνηση Σημίτη ακύρωσε την 12/2000 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που υποχρέωνε την Γερμανία να καταβάλλει τα 60 εκατ. δολάρια στους κατοίκους του Δίστομου......

Οπότε Πετσάλνικε, Πάγκαλε, Κακλαμάνη και λοιποί κουραδόμαγκες του Θίασου Μιζαδόρων Ελλάδος, αφήστε τις "πατριωτικές" τσάμπα μαγκιές της τηλεόρασης.........

Δεν μας πείθετε
!!!

3 σχόλια:

  1. δηλαδη ειπε ψεμματα πως τα κατεβαλλαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχάς δεν είπαν οι Γερμανοί πως τα κατέβαλλαν, απλά λένε πως δεν χρωστάνε..... αν σου λέει κάτι αυτό....

    Δευτερον μιλάνε για :
    "βοήθεια ύψους «περίπου 32 δισεκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (16,3 δισεκατομμύρια ευρώ) σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να υποστηρίξει την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα".....

    το οποίο σημαίνει επιχορηγήσεις στην Ελλάδα μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης για "επενδύσεις" που τελικά κατέληγαν σε γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα !!!!!!

    Το κλασσικό κολπάκι των επιδοτήσεων της Ευρωπαίκής Ένωσης... ΕΣΠΑ, ΚΠΣ κλπ...

    Άρα δεν λένε ψέμματα, αλλά στην ουσία λένε την μισή αλήθεια.... και οι δικοί μας πολιτικάντηδες κάνουν τις κότες γιατί ξέρουν πως δεν μπορούν να ανοίξουν το στόμα τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμάν…., μεγαλοδύναμοι….!

    …..Άνετοι στην ευπορία…..
    κι η ψυχή τους σ’ ευφορία….,
    απ’ τη ‘’δεξιά’’ μεριά….,…..
    δουλευτάδες…., μα θηρία….!

    Κράτος –τους…., γι’ αυτούς…., θηλάζει
    ---- μέσω ‘’Πολυεθνικών’’….. ----
    αίμα αστήριχτων λαών…..
    και τους δίνει να ‘χουν ‘’γάλα’’….,
    με «Πιστεύω» και «Δι’ ευχών»….!

    …..Οι Μεγάλες οι Δυνάμεις
    τα ‘χουν όλα, πια, μοιράσει….:
    ποιοι λαοί ‘’το πάνω χέρι’’…..
    ποιοι λαοί ‘’το κάτω πόδι’’….,
    ποιοι λαοί θα ‘χουν καζάντι…..
    ποιοι λαοί θα έχουν χάση….!

    …..Αμάν…., μεγαλοδύναμοι….,
    καιρός να μάθετε…., βαμπίρ….,
    η Αδυναμία της Δύναμης
    τι, τάχατε, σημαίνει….,…..
    ‘’«πρωτόκοσμε»’’ -- πρωκτόκοσμε….,
    ‘’πολιτισμένε’’ υπόκοσμε….,
    φτου –σου….. και γιούχα….. κι άει σιχτίρ….!.....


    Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.