27 Ιανουαρίου 2010

Ο Σορος και το double dip του 2011

Αγχωμένοι φαίνονται οι μεγαλοκαπιταλιστές από την συστημική κρίση (και πως να μην είναι άλλωστε) και προωθούν ταχύτατα τις ιδέες τους για παγκόσμιο έλεγχο της Οικονομίας......

Όπως δήλωσε ο G. Soros από το Νταβός και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ :"The globalization of finance should be matched by global supervision."
Τώρα, τι να εννοεί με τον όρο, global supervision, μιας και υποτίθεται ήδη υπάρχουν το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα για αυτόν τον σκοπό ?
Μάλλον μας παραπέμπει σε σενάρια Παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης !!!!!

Επίσης αναφερόμενος στην κρίση, θεωρεί αρκετά πιθανό το σενάριο νέας ύφεσης (double dip) το 2011, εαν δεν συνεχιστούν τα μέτρα (δηλαδή το τύπωμα fiat χρήματος, η κρατική επιβάρυνση της τραπεζικής φούσκας, μείωση εργατικού κόστους, ελάττωση εργασιακών δικαιωμάτων)
"I think that since the adjustment process to the recession is incomplete, there is a need for additional stimulus. The political resistance to it increases the chances of a double dip in the economy in 2011 and after that."

Λοιπόν Γιωργη, ασε τα σάπια......
Ξέρεις πολύ καλά πως ανάκαμψη δεν υπάρχει (εκτός εαν εννοείς ανάκαμψη την ανα-χρηματοδότηση των χρεών απο τα ίδια τα κράτη, όπως κάνουν οι ΗΠΑ, Βρετανία, που τυπώνουν χρήμα με το τσουβάλι) , ούτε πρόκειται να υπάρξει σε αυτό το οικονομικό σύστημα, γιατί πολύ απλά το σύστημα κλάταρε..... "υπό το βάρος των κατασκευαστικών του ανωμαλιών" (Υπερπαραγωγή αγαθών, συγκέντρωση του πλούτου σε εσάς τους λίγους, υπέρογκα δημόσια χρέη, τραπεζική φούσκα, υπερχρεωμένοι καταναλωτές).....
Επειδή λοιπόν δεν θα μοιράσετε τα (κλεμμένα) κέρδη που μαζεύατε τόσα χρόνια, στους λαούς ώστε να μηδενίσετε τα κοντέρ και να ξεκινήσουμε το καπιταλιστικό πανηγύρι από την αρχή...... η απληστία σας τραβάει τον πλανήτη σε καταστάσεις που έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν (Προστατευτισμός, εργασιακός μεσαίωνας, καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, Πόλεμοι) !!

Οπότε το μοναδικό σας άγχος είναι, το πως θα διαφυλάξετε τους εαυτούς σας,
πίσω από Παγκόσμιες Κυβερνήσεις και Τρομονόμους !!

Δεν θα έρθει όμως η ώρα σας ??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.