19 Ιανουαρίου 2010

Αγρότες αγωνιστές και αγρότες οσφυοκάμπτες

Κινητοποιήσεις έχουμε ξανά από τον αγροτικό κόσμο, όπως συνηθίζεται δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, μιας και τα προβλήματα στην Γεωργία αυξάνονται χρόνο με το χρόνο και λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα !!

Μέσω της - ευρωπαϊκής - Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), που προωθείται τα τελευταία χρόνια από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, και στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι Έλληνες αγρότες ξεκληρίζονται, μιας και οι τιμές έχουν πάρει την κατιούσα και όσοι απομένουν έχουν γίνει όμηροι στα χέρια μεσαζόντων, μεγαλοϊδιοκτητών και μεγαλοεμπόρων.......
Απ’ τον παραγωγό στον καταναλωτή το προϊόν που βγάζουν με τον δικό τους κόπο, φτάνει σε 10πλάσιες και 15πλάσιες τιμές.

Οι αγρότες αρχίζουν και νοιώθουν στο πετσί τους, τι σημαίνει ΚΑΠ και συνειδητοποιούν ότι η εφαρμοζόμενη αγροτική πολιτική αποσκοπεί στην ουσία στο να περάσει η γη τους, η παραγωγή και η εμπορία των αγροτικών προϊόντων στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών και να εξασφαλιστούν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη στους εμποροβιομήχανους και στις πολυεθνικές τροφίμων.

Οι περισσότεροι δε από αυτούς είναι χρεωμένοι σε τράπεζες .....

Δίκαιος λοιπόν ο αγώνας τους, όπως είναι όλα αυτά τα χρόνια, και ελπίζω αυτην την φορά να μην φανούν τόσο ευκολόπιστοι στις κυβερνητικές υποσχέσεις , όπως φάνηκαν τα προηγούμενα χρόνια !!!

Τα ΜΜΕ από την άλλη πιστά στον ρόλο τους, ήδη έχουν αρχίσει την προπαγάνδα τους ενάντια στην μαζική κινητοποίηση των αγροτών, προβάλλοντας την «κακή οικονομική κατάσταση της χώρας",..... ενώ η κυβέρνηση προτρέπει ξεκάθαρα τις άλλες κοινωνικές ομάδες να στραφούν δικαστικά εναντίων των απεργών αγροτών για «παρακώληση συγκοινωνιών».

Μάλιστα ο Υπουργός Προπαγάνδας, κ.Πεταλωτής, δήλωσε πως «Δεν είναι μέσον αγώνα να κλείνουμε τους δρόμους» (συμφωνώ, θα έπρεπε να κατεβαίνουν στην Αθήνα και να σας αρχίσουν στις ντομάτες ή ότι παράγει ο καθένας τους), και το ΠΑΣΟΚ επιστράτευσε όλους τους κομματικούς μηχανισμούς του ώστε να ξεχυθούν στην ύπαιθρο και να προβοκάρουν ή να ελέγξουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις.......

Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός πως οι αγρότες των παραδοσιακά "πράσινων νομών" όπως είναι η Κρήτη ή η Δυτική Πελοπόννησος (Αχαϊα, Ηλεία), μέχρι στιγμής δεν έχουν κινητοποιηθεί ή έχουν πράξει ελάχιστα μπροστά στις μεγάλες τους κινητοποιήσεις το καλοκαίρι επι κυβέρνησης ΝΔ !!!! Αυτοί μάλλον έμειναν ευχαριστημένοι απο τα ψίχουλα που τους έταξε ο Χατζηγάκης, Υπουργός της ΝΔ !!!

Απο την άλλη οι αγρότες των παραδοσιακά "γαλάζιων νομών", φάνηκαν αρκετά πρόθυμοι να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, (αν και οι "δεξιοί" συνήθως υποτάσσονται στα κελευσματα όποιασδήποτε αστικής κυβέρνησης)....... Οπότε αυτό μας οδηγεί στο παράδοξο συμπέρασμα πως αυτοί δεν έμειναν ευχαριστημένοι, από τα ψίχουλα του γαλάζιου Υπουργού, κ. Χατζηγάκη !!!!

Περίεργα πράγματα........

Αλλά βεβαίως η πλειοψηφία των αγροτών κατεβαίνουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν απέναντι στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, ανεξαρτήτως ποιά κυβέρνηση την εφαρμόζει..... και αυτούς φυσικά και τους στηρίζουμε.... !!!!

Μακάρι να γίνει ακόμα πιο μαζική η κινητοποίηση, και να ξεπεράσουν ορισμένοι κάποια στιγμή τα κομματικά φράγματα, ώστε να δουν πως όλοι τους στο ίδιο καζάνι βράζουνε, και χωρίς μαζικούς αγώνες, δεν πετυχαίνουν τίποτα........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.