10 Δεκεμβρίου 2009

ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Απο χθες μου έχει κάτσει στον λαιμό αυτη η φράση του που ξεστόμισε με τόσο θράσος ο Γιωργάκης ...........
"Καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για διάσωση της χώρας καθώς το δημοσιονομικό απειλεί την εθνική μας κυριαρχία για πρώτη φορά από το 1974"

Δηλαδή όταν το ΠΑΣΟΚ υπέγραφε την συνθήκη της Μαδρίτης όπου αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τότε δεν κινδυνευει η εθνική κυριαρχία ??

Όταν υπογράφει διάφορες συνθήκες και σύμφωνα στο Μάαστριχτ, την Λισσαβώνα, την Πράγα , και το Ελσινκι , και δίνει το δικαίωμα στην ΕΚΤ να καθορίζει την οικονομική και νομισματική πολιτική της χώρας, δεν κινδυνευει την εθνική κυριαρχία ??

Όταν τόσα χρόνια δέχεται τον κάθε οίκο (ανοχής) αξιολόγησης όπως το Fitch, το Moodys, το Standard and Poors, να ανεβοκατεβάζει την αξία των ελληνικών ομολόγων, τότε δεν κινδυνευει η εθνική κυριαρχία ??

Όταν στην ουσία έχει εκχωρήσει το δικαίωμα στον κάθε Αμερικάνο διπλωμάτη, να παίζει με ονόματα και τοπωνύμια , με σύνορα, με μειονότητες και με διάφορα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια που θίγουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας , τότε δεν κινδυνευει η εθνική κυριαρχία ??

Μάλλον οι κύριοι αυτοί θεωρούν πως ενισχύουν την εθνικη κυριαρχία όταν αφήνουν κάποιες σημαίες σε βραχονησίδες να τις παίρνει ο αέρας και παράλληλα όταν ευχαριστούν τους Αμερικάνους !!!!

Αλλά ξέρω πλέον τι εννοούν οι κύριοι αυτοί του ΠΑΣΟΚ....

Το "Εθνος" αποτελείται στην ουσία απο τις δυο κοινωνικές τάξεις .....
Την αστική , και την εργατική......
Το συμφέρον λοιπόν του "Έθνους" καθορίζεται από την κυρίαρχη τάξη απο τις δυο , που στην προκειμένη περίπτωση είναι η αστική !!!

Άρα όταν λέει ο ΓΑΠ, πως κινδυνευει η εθνικη κυριαρχια, τότε εννοεί την κυριαρχία της ελληνικής αστικής τάξης επί άλλων αστικών τάξεων......
Αυτο συμβαίνει όταν τα διάφορα παραμάγαζα των τραπεζιτών, οι οίκοι αξιολόγησης παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος των ελληνικών ομολόγων.........

Και φυσικά ο ΓΑΠ ξέχασε μέσα σε 60 μέρες, πως υπάρχουν λεφτά......
Πάλι καμμένη γη βρήκε......

Ετοιμαστείτε λοιπόν....... να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.