5 Δεκεμβρίου 2009

Περήφανα ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ μου Ελλάδα

Η παρακάτω μίνι ανάλυση των οικονομικών της Ελλάδας, έχουν ως σκοπό την πληροφόρηση ως προς τον καπιταλιστικό τρόπο σκέψης των κυβερνώντων και εξουσιαστών της μικρής μας "υποδουλωμένης" χώρας !

Ξεκινάμε και λέμε .....

1) Η Ελλάδα είναι βουτηγμένη στα χρέη μέχρι τον λαιμό.......
Πλησιάζουμε πλέον σε Δημόσιο χρέος των 300 δις ευρώ ,
συν άλλα 200 περίπου ιδιωτικό,

σούμα 500 δις € ΧΡΕΗ !!!

2) Η Ελλάδα δεν μπορεί με τίποτα να ανταπεξέλθει στις δημοσιονομικές της υποχρεώσεις και ανάγκες ..... Γιατί ??
Παρακάτω σας παρουσιάζω τα στοιχεία του πρόσφατου προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Βουλή ,

δηλαδή του 2010..

Όπως μπορείτε να δείτε , με το καλημέρα έχουμε ήδη ένα "κενό" 19 δις € το οποίο δεν ισχύει μόνο για το 2010 , αλλά για κάθε έτος απο εδώ και εμπρός και μάλιστα αυτό το κενό όσο θα περνούν τα χρόνια , ολοένα και θα μεγαλώνει .....

Όπως βλέπετε για να λειτουργήσει ορθά καπιταλιστικά και νοικοκυρεμένα το κράτος, μιας και το έχουμε ευνουχήσει απο έξοδα (Ξεπούλημα δημόσιας ιδιοκτησίας και δημοσίων υπηρεσιών) θα πρέπει να κόψουμε κάποια απο τα έξοδα....... Τι λέτε να κόψουμε ??

Τους μισθούς και τις συντάξεις ? Την δημόσια περίθαλψη ? Τα λειτουργικά έξοδα του κράτους ?

Είναι σαν να ρωτάμε ένα καρκινοπαθή που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο , τι όργανο να του κόψουμε ....... !!!! Βέβαια ο ασθενής θα πεθάνει , όποιο όργανο και να κόψουμε !!!

Παρα αυτά ο ΓΑΠ, ισχυριζόταν προεκλογικά πως υπάρχουν λεφτά ! Βεβαίως και υπάρχουν λεφτά , αλλά που βρίσκονται αυτά τα λεφτά ?? Στο δημόσιο ??

Όχι βέβαια......

Είναι άλλο πράγμα να λες πως υπάρχουν λεφτά, εννοώντας την δημόσια διαχείριση του κράτους με βάση του καπιταλιστικούς όρους και τους κανόνες της Ευρωζώνης (όπως λέει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ) , και άλλο πράγμα πως υπάρχουν λεφτά τα οποία βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών και πρέπει είτε μέσω φορολόγησης (καπιταλιστικά δηλαδή) , είτε μέσω απαλλοτριώσεων (σοσιαλιστικά), να διαχειριστούν απο το κράτος (όπως λέει το ΚΚΕ).

Συνεχίζοντας λοιπόν, δεν αναφέρθηκαν στα έξοδα τα περίπου 32,5 δις €, που πρέπει να πληρωθούν για τα βραχυπρόθεσμα δανεικά μας, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010 !!!

Άρα, για να ξανακάνουμε τους λογαριασμούς μας, η χώρα αυτή έχει 53,65 δις € έσοδα και πρέπει να πληρώσει 32,5 δις € σε δανεικά. Μένουνε 23,5 δις. Ούτε το 1/3 δηλαδή από όσα χρειάζονται για Μισθούς και συντάξεις, Ασφάλιση, Περίθαλψη, Κοιν. Προστασία, Λειτουργικές Δαπάνες. Από που θα βρεθουν τα υπόλοιπα ???

Από νέο ΔΑΝΕΙΣΜΟ φυσικά !!

Οπότε για να τελειώσουμε τον συλλογισμό μας, ..... συνεχίζουμε ....

1. Η Ελλάδα είναι καταχρεωμένη
2. Η Ελλάδα ΔΕΝ μπορεί να ανταπεξέλθει των δημοσιονομικών της
3. Οι πολιτικοί ηγέτες της μεταπολίτευσης, τα κυβερνητικά κόμματα είναι οι ΣΥΝ-ΥΠΑΙΤΙΟΙ της σημερινής κατάντιας.
και
4. Η Ελλάδα είναι υπόδουλη στους πιστωτές της...... δηλαδή η Ελλάδα ανήκει στους παγκόσμιους Τραπεζίτες ..... Κυριολεκτικά και χωρίς καμια δόση υπερβολής........

Βέβαια δεν θα μας αφήσουν να χρεωκοπήσουμε ως κράτος, γιατί έχουν ακόμα να γλύψουν τα κοκκαλάκια μας...........αλλά ως κοινωνία μας χρεωκόπησαν ήδη !!

Χειρότερα δεν γίνεται .......

Τι λέτε και εσείς ??

1 σχόλιο:

  1. Και αντί να πάρει η κυβέρνηση πίσω τα δισεκατομμυριάκια που έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση πέρσι στις τράπεζες (οι οποίες συνεχίζουν ανενόχλητες να αυξάνουν τα κέρδη τους) εξαγγέλλει αύξηση φόρων και μηδενικές αυξήσεις....

    Juls

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.