26 Μαρτίου 2016

Ολοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ!

Στην Αθήνα (31/3, 7 μ.μ., Ομόνοια), στη Θεσσαλονίκη (29/3, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου) και αλλού


Η ένταση της δουλειάς για την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας αυτό το διάστημα είναι κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία της, αλλά και για τη συνέχεια που πρέπει να δοθεί αμέσως μετά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα έχει η ψηφοφορία για τα αντιασφαλιστικά μέτρα στη Βουλή.

Από αυτήν τη σκοπιά, έχει μεγάλη σημασία η πρωτοβουλία που ανέλαβε το ΠΑΜΕ να οργανώσει συλλαλητήρια σε μια σειρά από πόλεις την επόμενη βδομάδα, «ζεσταίνοντας» το κλίμα για τις μέρες που θα ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση και τα μέτρα θα συζητιούνται στη Βουλή.

Στην Αθήνα, συλλαλητήριο θα γίνει την Πέμπτη 31 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια, με κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ. Συλλαλητήριο την ίδια μέρα θα γίνει στον Πειραιά, επίσης στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στη Θεσσαλονίκη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε συλλαλητήριο την Τρίτη 29 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Ανάλογες πρωτοβουλίες για την οργάνωση συλλαλητηρίων παίρνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και σε άλλες πόλεις: Στις Σέρρες (29/3, 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), στο Λαύριο (31/3, 6.30 μ.μ., άγαλμα Μεταλλωρύχων), στην Ελευσίνα (31/3, 7 μ.μ., πλατεία Ηρώων), στη Μυτιλήνη (31/3, 7.30 μ.μ., πλατεία Σαπφούς), στα Γιαννιτσά (31/3, 7 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ) και στη Λάρισα (1/4, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία).

Η επιτυχία των συλλαλητηρίων και της απεργίας χρειάζεται επίσης να απαντήσει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το προσφυγικό ζήτημα και τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και αλλού για να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και ανοχής στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Στον αντίποδα, αυτό που πρέπει να αναδειχτεί μέσα από την καθημερινή δράση των συνδικάτων και των άλλων φορέων του κινήματος είναι οι ευθύνες κυβέρνησης - ΕΕ για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ξεριζωμένων στην Ελλάδα, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος ως η αιτία που γεννά την προσφυγιά, με εμπλοκή και της ελληνικής κυβέρνησης, οι κίνδυνοι από την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και το νήμα που διαπερνάει την αντιλαϊκή πολιτική, είτε αυτή εκφράζεται σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών, είτε τσακίζει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ελλάδα.
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.