31 Μαρτίου 2016

Εμποροϋπάλληλοι: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 7Μ.Μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
  • ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 7Μ.Μ.
  • ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ μόλις το νομοσχέδιο λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση έρθει στη Βουλή

Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ σαρώνουν κάθε εργασιακό και λαϊκό δικαίωμα. Χτυπάν την κοινωνική ασφάλιση, φέρνουν και άλλους δυσβάστακτους φόρους στις πλάτες μας, δίνουν «γη και ύδωρ» στο κεφάλαιο. Τα μέτρα τους, η προσπάθεια τους να ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλίων πάει χέρι – χέρι με την καταστολή, με τη βία και την προσπάθεια φίμωσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες θα γίνουν άλλη μια φορά εφαλτήριο για να τρομοκρατήσουν τον λαό, να τον φιμώσουν, να τον βάλουν στον πάγο για να μη μιλά, να μη διεκδικεί, να μην παλεύει. Γνωστό το σενάριο. Η πολιτική στήριξης των μονοπωλίων και του κεφαλαίου μας οδηγεί σε επεμβάσεις, πολέμους που θύματά τους έχουν τους λαούς. Χιλιάδες καταφτάνουν στη χώρα μας πρόσφυγες για να γλυτώσουν από το θάνατο και τον πόλεμο. Τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος που γεννά πόλεμους και ξεριζώνει εκατομμύρια ανθρώπων.

Ας μην μείνουμε παθητικοί θεατές των εξελίξεων.
Τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, ενωμένοι σαν μια γροθιά οι εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες ,άνεργοι και νέοι να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ,να προτάξουμε τα δικά μας συμφέροντα απέναντι στην λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε που στόχο έχει το ξεζούμισμα μας για να εξασφαλίζεται ανεμπόδιστα η κερδοφορία μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών.

Στο κλάδο του εμπορίου αυτό το βιώνουμε καθημερινά με τις εκατοντάδες απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας ,την εντατικοποίηση και την απληρωσιά. Σε εξέλιξη είναι οι απολύσεις και τα κλεισίματα καταστημάτων στη ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, οι μειώσεις και οι απολύσεις στη ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ, η επέκταση της ημιαπασχόλησης στη πολυεθνική LIDL και η ένταση της εντατικοποίησης σε όλα τα σουπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα. Ως πότε θα θυσιαζόμαστε για αυτούς; Ήρθε η ώρα να υψώσουμε το ανάστημα μας. Να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων.

Οι μαζικοί δυναμικοί αγώνες του προηγούμενου διαστήματος των εργατών από κοινού με τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους και τη νεολαία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων έβαλαν φρένο στα σχέδια την Κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου, είναι απόδειξη της δύναμης που έχει ο οργανωμένος εργατικός – λαϊκός αγώνας. Τα μέτρα θα είχαν ήδη ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν είχαμε αντισταθεί με ξεκάθαρο αίτημα ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ.

Το τελικό νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή τις επόμενες μέρες η Κυβέρνηση θα είναι ακόμα χειρότερο από το αρχικό. Διαλύει ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νεολαία, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Η κυβερνητική προπαγάνδα των κόκκινων γραμμών, οι κάλπικες ψευτοαντιπαραθέσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Καμία ανοχή, καμία αναμονή. Έλα σε επαφή με το σωματείο σου, οργάνωσε την επιτυχία του συλλαλητηρίου και της 48ώρης απεργίας σε κάθε κατάστημα.

  • ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
  • ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 7Μ.Μ.
  • ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6.30 Μ.Μ. ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.