30 Μαΐου 2015

"ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"

Ενωση Γονέων Ηλιούπολης: Γιατί δεν τους …βραβεύουν???


Πριν από 5-6 χρόνια είχα γράψει για αυτούς τους γονείς που ετοιμάζουν τα παιδιά τους για να γίνουν «πρόβατα προς σφαγή» σε αυτό το ανθρωποφάγο σύστημα που στο σάπισμά του τρώει ότι βρει μπροστά του.

Το άρθρο είχε τίτλο «Δεν μιλάω για το ΔΙΚΟ σου παιδί» και ήταν στο blog geranos.blogspot, ένα blog που σταμάτησα να το ενημερώνω καθώς ο χρόνος μου είχε στενέψει απελπιστικά.

Το θυμήθηκα όταν διάβασα το άρθρο Ανακοίνωση-καταγγελία της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Γονέων Ηλιούπολης», για τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Ηλιούπολης, απέναντι στη δικτατορική, κατά τη δική τους παραδοχή όταν το κόμμα τους δεν ήταν ούτε προβλεπόταν να γίνει κυβέρνηση, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που αποφασίζει και διατάσει με άμεση επιβολή αντιλαϊκά μέτρα.

Το καταπληκτικό είναι ότι πρόκειται για τους ίδιους γονείς που εξακολουθούν να βρίσκονται στην «ηγεσία» του γονεϊκού κινήματος της Ηλιούπολης με μερικές προσθαφαιρέσεις μελών, που συμμαχούσαν, ακόμα και με ακροδεξιούς φασίστες γονείς, για να πάρουν τις «καρέκλες» της Ένωσης και να καμαρώνουν σαν «γύφτικα σκεπάρνια»

Θαυμάστε υποκρισία, υποταγή, κωλοτούμπα και στο τέλος ξευτίλα.

Δείτε εδώ το άρθρο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Γονέων:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Μόνο προκλητική μπορεί να θεωρηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που υποχρεώνει τους φορείς του δημοσίου και της τοπικής διοίκησης, για να καλυφθούν οι δόσεις προς τους δανειστές, να καταθέσουν τα ταμειακά τους υπόλοιπα στην Τράπεζα της Ελλάδας, την ίδια μέρα που άλλη ΠΝΠ χαρίζει πρόστιμα εκατομμυρίων σε μεγαλοεπιχειρηματίες και λαθρέμπορους.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ(ΤΡΟΪΚΑ) – ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ


Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης να «βάλει χέρι» στα λιγοστά αποθέματα των Σχολικών Επιτροπών, των ΑΕΙ – ΤΕΙ , του πρώην Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, των βρεφονηπιακών σταθμών, τον Οργανισμών Πολιτισμού και αθλητισμού κ.α. βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την λειτουργία των δομών της δημόσιας Παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Την ίδια στιγμή που όλα τα σχολεία βρίσκονται σε κατάσταση χρεωκοπίας και δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα στοιχειώδη (ρεύμα, νερό, θέρμανση), η απόφαση αυτή έρχεται να επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση εις βάρος των παιδιών μας και των λαϊκών οικογενειών. Αντί να υπάρξει γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία, διαγραφή όλων των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις πρώην ΔΕΚΟ, δωρεάν ρεύμα και νερό στα σχολεία, άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, μονιμοποίηση των καθαριστριών, συντήρηση των υπαρχόντων σχολείων και ανέγερση νέων, η κυβέρνηση με την απόφαση αυτή ανοίγει διάπλατα την πόρτα της πλήρους ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας παιδείας.

Ότι έχει απομείνει από το δημόσιο σχολείο θα περάσει στα χέρια των εμπόρων – κυνηγών κέρδους, με τραγικές συνέπειες για το μέλλον των παιδιών μας

H άρνηση καταδίκης του ΠΝΠ στη συνεδρίαση της Ένωσης Γονέων Ηλιούπολης, από την πλειοψηφία (“Αγωνιστική Πρωτοβουλία” και “Γονείς της Ηλιούπολης”), με τη δικαιολογία ότι «…είμαστε όλοι «απλοί γονείς» που ενδιαφερόμαστε για το «καλό των παιδιών μας», "δεν καταδικάζουμε, ούτε καν ασχολούμαστε με την αρπαγή των χρημάτων από τις σχολικές επιτροπές επειδή αυτό θεωρείται πολιτική!!!", είναι ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση και στηρίζει άμεσα την απόφαση της κυβέρνησης, και όχι το «καλό των παιδιών μας». Θέλουν το γονεϊκό κίνημα κλακαδόρο και δεκανίκι της κυβέρνησης που θα συναινεί στις αντιλαϊκές αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις που θα παίρνει.

Δεν μπορούμε εμείς οι γονείς να κρατάμε στάση αναμονής και όταν επιβεβαιώνεται το χειρότερο σενάριο, να λέμε «ότι έγινε, έγινε» ας ζήσουμε με ψίχουλα ή απλώς να ανησυχούμε και να δυσανασχετούμε. Χρειάζεται να παλέψουμε για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που έχουμε στην παιδεία γιατί η μόρφωση των παιδιών μας δεν είναι μόνο ζήτημα γνώσεων και επαγγελματικής αποκατάστασης αργότερα αλλά κύρια ζήτημα ζωής.

Καλούμε λοιπόν τους συλλόγους γονέων, να αντιδράσουν και να απαιτήσουν τα χρήματα του λαού να δοθούν για τις ανάγκες των σχολείων, των παιδικών σταθμών και των κοινωνικών δομών.

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

7 σχόλια:

  1. Αληθεια γιατι στο δημ.συμβουλιο της Γλυφαδας η δημοτικη παραταξη του ΚΚΕ συνυπογραψε το κειμενο που εβγαλαν οι παραταξεις που προσκεινται σε ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ που δηλωνε συμπαρασταση στον δημοτικο συμβουλο της νεοναζιστικης Χ.Α. επειδη καμια 20ρια αντιφασιστες της περιοχης μπηκαν προχτες ειρηνικα στο χωρο συνεδριασης του συμβουλιου,του τα εψαλλαν (με λογο πολιτικο,χωρις υβρεις) και παρεδωσαν ψηφισμα διαμαρτυριας γιατι τους στοχοποιει..?
    ΓΚΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΓΚΛ:
    -έχεις την καλωσύνη να μας δείξεις το κείμενο με την υπογραφή της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που "δηλώνει συμπαράσταση στον δημοτικο συμβουλο της νεοναζιστικης Χ.Α.";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΓΚΛ:
      Υ.Γ.
      -Αυτό τώρα ήταν αντιπερισπασμός για το όσα καταλογίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ στο πιο πάνω κείμενο;
      Γιατί από ότι καταλαβαίνεις δεν μ πορεί να εκληφθεί διαφορετικά...

      Διαγραφή
    2. Το ψήφισμα έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από όλες τις δημ.παρατάξεις της Γλυφάδας:
      «Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας καταδικάζει την εισβολή και διακοπή του από ανθρώπους με κεκαλυμμένα πρόσωπα και με βίαιη διάθεση απέναντι στον δημοτικό σύμβουλο Σ.Βοργιά (Χ.Α.)».
      ΓΚΛ

      Διαγραφή
    3. @ΓΚΛ:
      Εκτός από το γεγονός πως δεν βλέπω κάποια πηγή (πριν λίγες ώρες κοίταξα στο σάιτ του Δήμου Γλυφάδας), δεν βλέπω επίσης αυτό που σου ζήτησα:
      το κείμενο με την υπογραφή της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που "δηλώνει συμπαράσταση στον δημοτικο συμβουλο της νεοναζιστικης Χ.Α."
      Επίσης δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατό ένα κείμενο να γίνει δεκτό "κατά πλειοψηφεία" ενώ έχει ψηφιστεί από ΟΛΕΣ τις παρατάξεις (τότε θα είχε γίνει δεκτό ομόφωνα).
      Επιμένω λοιπόν να μου δείξεις που ακριβώς έχει δηλώσει η Λ.Σ. "συμπαράσταση στον δημοτικο συμβουλο της νεοναζιστικης Χ.Α.", όπως έγραψες παραπάνω.

      Διαγραφή
    4. @ΓΚΛ:
      Υ.Γ.
      Από τα λεγόμενα σου προκύπτει πως έγινε μια "ειρηνική, πολιτική παρέμβαση" από ανθρώπους που φορούσαν ...κουκούλες!
      -Πόσα θες να μας τρελλάνεις;

      Διαγραφή
    5. Για την ιστορία:
      Από το επίσημο σάιτ του Δήμου Γλυφάδας:
      Δελτία τύπου:
      http://www.glyfada.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=233
      Ανακοινώσεις:
      http://www.glyfada.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=234
      Δεν υπάρχει καμμία αναφορά σε κάτι τέτοιο.

      Από το σάιτ της «Λ.Σ. Γλυφάδας» (που υπάρχουν οι ανακοινώσεις της Λ.Σ.):
      http://lsglyfadas.blogspot.gr/
      Ομοίως καμμία τέτοια ανακοίνωση, η τελευταία καταχώρηση είναι από τον Φλεβάρη και αφορά “το πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική υλική συνδρομή προς Απόρους 2015-2020»”

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.