14 Μαΐου 2015

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη σε όλη την Ελλάδα και προετοιμασία για απεργιακή κινητοποίηση

Σε λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιωθεί η νέα αντιλαϊκή συμφωνία και σε διαρκή ετοιμότητα ενάντια στο νέο μνημόνιο καλεί το ΠΑΜΕ. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν την πάλη με συζητήσεις, συνελεύσεις κλάδο τον κλάδο, εργοστάσιο το εργοστάσιο. Να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής και να προχωρήσουν σε δυναμικά συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη, σε κάθε πόλη. Παράλληλα να προετοιμαστούν ταυτόχρονα για απεργία. (Δείτε εδώ για την πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, όπου αποφασίστηκε παναττικό συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη και προετοιμασία για απεργία στα τέλη του ίδιου μήνα)
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία! Σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε το νέο "μνημόνιο"!


Οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των κόκκινων γραμμών βαδίζουν στο τέλος τους. Η κοινή δήλωση των Τσίπρα -Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό αποτελούν προάγγελο νέας συμφωνίας-λαιμητόμου για το λαό, ενός νέου "μνημονίου".

Οι μάσκες πέφτουν! Κανένας να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν "αδιέξοδα". Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Να μη δώσουμε άλλο χρόνο! Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για το λαό και κέρδος για τη συγκυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία. Οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, για να πληρώνονται οι δανειστές.

Ο Γολγοθάς για τους εργαζόμενους θα συνεχιστεί με νέα βάρβαρα μέτρα μείωσης του λαϊκού εισοδήματος και ισοπέδωση των κλαδικών μισθών, με νέα μέτρα στις συντάξεις, στο Ασφαλιστικό, στη φορολογία. Αυτά απαιτούν ΕΕ - ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοσία και σε αυτή τη συζήτηση έχει μπει ήδη η κυβέρνηση. Δηλαδή στο παζάρι για την επιπλέον κατακρεούργηση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει, για την παραπέρα καταλήστευση του μόχθου μας!
Αν το νέο "μνημόνιο" βαφτίζεται συμφωνία ή το ανάποδο, έχει μηδαμινή σημασία όταν όλοι οι νόμοι που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παραμένουν ανέγγιχτοι, βρίσκονται σε ισχύ και συνεχίζουν να τσακίζουν τις ζωές μας.

Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι "έντιμος συμβιβασμός"!
Δεν υπάρχει “έντιμος συμβιβασμός” με τους εργαζόμενους στην ανέχεια, όταν η εξαθλίωση χτυπάει κόκκινο! Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που έχει σήμερα ως αίτημα τη συνολική κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου που διατηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση για να μπορεί να το αξιοποιεί με πλήρη ελευθερία η μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο.

Ο "έντιμος συμβιβασμός" είναι απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων. Η συμφωνία που ετοιμάζεται έχει μέτρα που χαρίζουν χαμόγελα σε αυτούς που πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.
Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Κάλυψη όλων των απωλειών.
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.
Τα στοιχεία είναι αμείλικτα! Μετά το 2012 οι κλαδικές ΣΣΕ έχασαν την ουσιαστική ισχύ τους καθώς η μεγαλοεργοδοσία τις προσπέρασε. Στις 1.400 επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφτηκαν οι μισθοί μειώθηκαν από 10% ως 40%. Οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν από ενώσεις προσώπου, έφεραν μεγαλύτερο τσεκούρι στους μισθούς.

Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας!
Όχι άλλη ανοχή στη φτώχεια, στην ανέχεια, στην ανασφάλεια για τους δανειστές και τα προνόμια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Oι απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, τα χαμένα μεροκάματα, τα χαμένα δικαιώματα, έγιναν κέρδη και προνόμια για τους εργοδότες. Από τις μειώσεις των τελευταίων χρόνων, που επιβλήθηκαν με τους αντεργατικούς νόμους, οι κυβερνήσεις έκαναν δώρο στους εργοδότες 14 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν επιτρέπεται να χαρίσουμε 3ετίες, μισθολογικές ωριμάνσεις! Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το άθλιο καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που γίνεται κυρίαρχο και οδηγεί σε μισθούς των 200 και 300 ευρώ, τα ψίχουλα που δίνονται μέσω των απαράδεκτων προγραμμάτων απασχόλησης που συνεχίζονται απαράλλαχτα και με τη νέα κυβέρνηση.

Να μην περάσουν ο συμβιβασμός, η ηττοπάθεια, η απογοήτευση!
Είναι πλέον φανερό “πού πάει το πράγμα”. Η επίκληση των δημοψηφισμάτων δεν αποτελεί δημοκρατική ευαισθησία, αλλά μεθόδευση ώστε να νομιμοποιηθούν εκβιαστικά και με το μαχαίρι στο λαιμό οι νέες συμφωνίες από το λαό. Αντίστοιχα, οι κοινωνικοί διάλογοι που στήνει η κυβέρνηση έχουν στόχο να παραπλανήσουν και να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους. Να έχει ο νέος σφαγιασμός την αποδοχή των εργαζομένων. Να υπογράψουμε την καταδίκη μας!

Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής απάντησης!
Όχι άλλη υποχώρηση! Με τη δύναμή μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αυτό είναι το όπλο που μας έχει μείνει και πρέπει να αξιοποιήσουμε! Με σωματεία γερά, με κίνημα που να χτυπάει απευθείας τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, με σταθερό το μέτωπο απέναντι σε ΕΕ -ΔΝΤ και τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς και στους κλάδους.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά!
Ενιαία οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να αποτρέψουμε τους νέους σχεδιασμούς. Όλοι μαζί, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας χωρίς εκπτώσεις στις διεκδικήσεις μας. Είναι αγώνας που αφορά τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Άμεση κινητοποίηση! Ξεσηκωμός τώρα!
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν την πάλη με συζητήσεις, συνελεύσεις κλάδο τον κλάδο, εργοστάσιο το εργοστάσιο! Να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής και να προχωρήσουν σε δυναμικά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 11 ΙΟΥΝΗ, σε κάθε πόλη. Ενάντια στα νέα "μνημόνια", στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Να προετοιμαστούμε ταυτόχρονα για ΑΠΕΡΓΙΑ παντού!
Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία. Μαζί με τις αγωνιστικές δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων (ΠΑΣΕΒΕ), των αγροτών (ΠΑΣΥ), της νεολαίας (ΜΑΣ) των γυναικών (ΟΓΕ), οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο, στην καθημερινή πάλη, στο δρόμο του ασυμβιβάστου αγώνα για νέες διεκδικήσεις, για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν, να διεκδικήσουμε συνολικά τον πλούτο που παράγουμε». 

17 σχόλια:

  1. θα τα βρουμε "δυσκολα" με την βουβαμαρα που χει πεσει, αλλα για αυτο ειμαστε "παντος καιρου", μονο πανω στο ΚΚΕ μπορει πλεον ο λαος να στηριζει τις ελπιδες του...

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιπου 8 εκπαιδευτικοι συλλογοι,3 φοιτητικοι συλλογοι,2 σωματεια νοσοκομειακων γιατρων,πολλες λαϊκες συνελευσεις γειτονιων,οργανωσεις εξωκ. αριστερας κλπ κατεβηκαν μαζι σε πορεια στις 11 Μαη εναντια στην κυβερνηση και εσεις οπως παντα μονοι σας στις 11 Ιουνη...Κατα τα αλλα οι αλλοι διασπανε το κινημα και οχι εσεις εε?
    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΝΙΚΟΣ:
      Το "κίνημα" είναι οι 8 εκπαιδευτικοί, οι 3 φοιτητικοί σύλλογοι και τα δύο σωματεία νοσοκομειακών γιατρών;
      Σοβαρευτήτε...

      Διαγραφή
    2. Αυτοι τουλαχιστον κατεβηκαν Παρα τη βροχη την προηγουμενη Δευτερα...εσεις πηγαιντε μονοι σας στις 11/6
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    3. @ΝΙΚΟΣ:
      Σου είπα από πριν να σοβαρευτείς, αλλά που...
      -Θα είμαστε "μόνοι μας" οι κάποιες εκατοντάδες συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς του ΠΑΜΕ γιατί θα λείπουν οι 11 σύλλογοι και τα δύο σωματεία;

      Από εκεί και πέρα, νομίζω πως ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη.
      Και διευκρινίζω.
      Οι τελευταίοι που θα έπρεπε να έχουν το θράσος να μας εγκαλούν και από επάνω είναι αυτοί που όταν το ΚΚΕ έκανε το πρώτο του αντικυβερνητικό συλλαλητήριο, καλούσαν τον κόσμο στο σύνταγμα να φωνάξει "ψωμί-σουβλάκι και Γιά(ν)νη Βαρουφάκη". Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου όπως νομίζεις και δεν περιμέναμε το δεύτερο μνημόνιο για να βγούμε στο δρόμο. Το κάναμε ήδη με την υπογραφή της παράτασης του πρώτου.

      Όπως και το ΠΑΜΕ δεν περίμενε το δεύτερο μνημόνιο για να βγει στον δρόμο. Έχει κάνει ήδη ένα σορό κινητοποιήσεις από τον Γενάρη μέχρι τώρα, σε συνέχεια των προηγούμενων αγώνων του, και ενώ οι cheerleaders του Τσίπρα έβλεπαν "την ελπίδα να έρχεται".

      Μια κινητοποίηση χρειάζεται χρόνο για να μην είναι απλά μια ανακοίνωση, αλλά να πραγματοποιηθεί και αξιοπρεπώς. Είναι προφανές πως οι διοργανωτές αυτής που αναφέρεις, ουδεμία τέτοια πρόθεση είχαν.

      Εσείς που "δεν είστε διασπαστικοί" θα κατέβετε φαντάζομαι και μαζί το ΠΑΜΕ στις 11/6 με τα ταξικά συμδικάτα του ΠΑΜΕ.
      -Ή μήπως όχι;
      Υ.Γ.
      -Ποιοί ακριβώς είστε οι "εσείς";

      Διαγραφή
  3. Ενα σορο κινητοποιησεις? Μια ομιλια κουτσουμπα στο Συνταγμα,μια παρεμβαση στο υπ.εργασιας και η καθιερωμενη πρωτομαγιατικη διαδηλωση ειναι ενα σορο κινητοποιησεις?
    Αν και δεν θελω να μιλησω με αριθμητικους ορους και "τι εκανα εγω","τι εκανες εσυ" με αναγκαζεις να σου απαντησω τα εξης:
    Η Ανταρσυα εχει κανει 3 πορειες (οι 2 υπο βροχη) προς τη βουλη εναντια στα νεα μετρα,μια πορεια προς τα γραφεια της ΕΕ για διαγραφη του χρεους,μια πορεια για τη διεκδικηση του επιδοματος ανεργια κ της μονιμης/σταθερης δουλειας για ολους,δεκαδες παρεμβασεις στους δημους της Αθηνας εναντια στην ΠνΠ,εχει συμμετασχει στις απεργιακες κινητοποιησεις για την Κυριακατικη αργια...Σου φτανουν αυτα ή θελεις κι αλλα?
    Οσο για την πορεια της 11/5 ηταν ανοργανωτη για τον απλουστατο λογο οτι καλεστηκε απο την Ανταρσυα δυο μερες πριν,παλι καλα και που συμμετειχαν τοσα σωματεια..Απο πλευρας οργανωσης εισασταν,ειστε και θα ειστε αριστοι και αυτο δεν το αμφισβητει κανεις...αλλα μια διαδηλωση μονη της στα μεσα Ιουνη δεν ειναι ακυρη?
    Δηλαδη εσεις προτεινετε στον κοσμο να μεινει απραγος για 3 βδομαδες (μεχρι το συλλαλητηριο) και οι αλλοι να κανουν παρτυ στις Βρυξελλες...Καλεστε ενα συλλαλητηριο μαζι με τους αλλους...Προσωπικα περιμενα το ΚΚΕ να "σπαει τα πεσοδρομια" που λεμε αλλα το αντιθετο γινεται...
    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΝΙΚΟΣ:
      -Αν και βαριέμαι να ψάχνω για λινκ αυτή την στιγμή, οι κινητοποιήσεις (ακόμη και μόνο οι κεντρικές) είναι πολύ περισσότερες από όσες αναφέρεις. Αν προσθέσουμε και όσες έχουν γίνει κατά κλάδο, όρεξη νά 'χεις να διαβάζεις.
      -Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούσε σε συμμετοχή στα συλαλλητήρια στήριξης της συγκυβέρνησης στο Σύνταγμα, λίγους μήνες πριν. Εάν είχε τσίπα θα έπρεπε να ψάχνει τρύπα για να κρυφτεί. Ποιός την έχασε θα μου πεις;
      -Αυτό ακριβώς λέω και εγώ. Πως εάν καλείς σε πορεία 2 μέρες πριν, τότε καλείς για να καλέσεις γιατί μοιραία θα αποτύχει.
      Και εσύ αντί να αναρωτηθείς εάν κάποιοι σε πούλησαν καλώντας σε σε μια εκ των προτέρων υπονομευμένη εκδήλωση ή να κάνεις την αυτοκριτική σου για την οργανωτική σου (αν)ικανότητα, μπαίνεις εδώ και προσπαθείς κάτι να πεις (δεν έχω καταλάβει τι) για το ΠΑΜΕ...
      -Όταν προετοιμάζεις την επιτυχία ενός συλαλλητήριου "δεν κάθεσαι άπραγος", προετοιμάζεις την επιτυχία ενός συλλαλητήριου.
      Από εκεί και πέρα πάει πολύ όταν επί πενταετία ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχεις πολιτευτεί ΣΥΡΙΖΙκότερα του ΣΥΡΙΖΑ και του έχεις κάνει τις πλάτες της αρκούδας, όταν έχεις φλομώσει τον κόσμο στο παραμύθι σχετικά με την φύση και τον ρόλο του (όχι απλά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά των ακροδεξιών του Καμένου) να έρχεσαι εδώ και να εγκαλείς το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ γιατί δεν κατεβαίνουν μόνα τους (και με τον κόσμο φλομομένο στην αυταπάτη που του καλιέργησες και εσύ) να "σπάσουν τα πεζοδρόμια".

      Τελικά εσείς θα συμμετέχετε "ενωτικά" και "δυναμικά" στο συλλαλητήριο της 11/6 ή σας είναι βαρύ να υπονομεύσετε τόσο πολύ την "αριστερή" μας κυβέρνηση;

      Διαγραφή
    2. @ΝΙΚΟΣ:
      Ψαχτήρι Ριζοσπάστη.
      Λέξη κλειδί: "κινητοποίηση"
      Ημερομηνίες: Από 19/1/15 έως 16/5/15

      Αποτελέσματα:
      Βρέθηκαν πάρα πολλά δημοσιεύματα που πληρούν τα κριτήρια αναζήτησης. Ισως πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο περιοριστικά κριτήρια.

      Παρουσιάζονται 300 από τα δημοσιεύματα που βρέθηκαν.

      http://www.rizospastis.gr/searchResults.do?query=%2B%25u039A%25u03B9%25u03BD%25u03B7%25u03C4%25u03BF%25u03C0%25u03BF%25u03AF%25u03B7%25u03C3%25u03B7%2520&signaturevalue=&publDate=16%2F5%2F2015&noField-andModifier=%2B|0&noField-and=%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7&noField-phraseModifier=%2B|%2B&noField-phrase=&noField-phrase-input=&noField-orModifier=+|%2B&noField-or=&noField-notModifier=-|0&noField-not=&timePeriod=&dateyesno=yes&datecond=between&startDate=19%2F01%2F2015&endDate=16%2F05%2F2015&ColumnIdModifier=+|%2B&SIGNATUREModifier=%2B|%2B&SIGNATURE=&startWords=&endWords=&resultsPerPage=10

      Καλή ανάγνωση

      Διαγραφή
    3. και στην τελικη ρε φιλαρακο, εσενα τι σε πειραζει ποιο πολυ, που κανουμε κινητοποιηση και χαλαμε τη μανεστρα του τσυριζα ή που δεν κανουμε μαζι σας;
      για το δευτερο, λειξτε πρωτα αν θα κανετε κινητοποιηση υπερ ή κατα και μετα συζηταμε

      Διαγραφή
    4. Πριν βιαστεις να μιλησεις για συμμετοχη στη διαδηλωση στηριξης της συγκυβερνησης θυμησου το καλεσμα της Ανταρσυα antarsya.gr/node/2923
      το οποιο ελεγε για προσυγκεντρωση στα Προπυλαια και πορεια στα γραφεια της ΕΕ,οπως κι εγινε εκεινη τη μερα,οπου ημουν κι εγω με τα μπλοκ της (τα οποια παρεπιπτοντως ειχαν μαζικοτητα 2500-3000 αν αναλογιστεις την καθημερινη και το ψοφοκρυο),Τα μπλοκ ξεκινησαν απο Προπυλαια,εφτασαν Συνταγμα μεσω της Παν/μιου,κανοντας σταση 5-6 λεπτων και συνεχισαν για τα γραφεια της ΕΕ οπου και συντεταγμενα διαλυθηκαν,απο που κι ως που θεωρειται στηριξη στην κυβερνηση αυτο?
      Επισης γι'αυτο που λες οτι η Ανταρσυα ολη την 5τια ηταν πατεριτσα του Συριζα ειναι ακυρο...
      Γιατι εαν ο Δελαστικ που ειναι μελος της Ανταρσυα εχει γραψει 2 αρθρα εστω κολακευτικα για τον Τσιπρα ή γιατι σε διαφορες συνελευσεις σε σωματεια οι κινησεις του Συριζα ψηφισαν τις προτασεις της Ανταρσυα ή γιατι ετυχε σε μια πορεια τα μπλοκ να ηταν διπλα-διπλα αυτο δε σημαινει τιποτα...Ασε που 2 φορες εχει κανει προσκλητηριο ο Τσιπρας στην Ανταρσυα,το απερριψε!
      Επισης κι εγω εχω δει την Κανελλη σε φωτο αγκαλια με τον Μπαλτακο τι παει να πει αυτο? Ειναι η Λιανα ακροδεξια? Δε νομιζω..ασε που το τσουβαλιασμα ειναι οτι χειροτερο...
      Τωρα για το οτι ειστε τελειοι σε θεματα οργανωσης το γραφω πιο πανω,αλλα μαλλον δε το ειδες...Τελος παντων καλη επιτυχια στο συλλαλητηριο και σορρυ εαν σε κουρασα!
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    5. @ΝΙΚΟΣ:
      -Τις διαδηλώσεις στήριξης της συγκυβέρνησης τις είχατε υποστηρίξει σε όλα τα επίπεδα και από όλα σας τα μέσα. Δεν θα κουβεντιάσουμε όσα όλοι γνωρίζουμε.
      -Ως δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγαίνετε μόνο από τα άρθρα του Δελαστίκ (που μόνο δύο δεν είναι), αλλά από όλων των προβεβλημένων στελεχών σας (εάν σας διασύρουν, διαγράψτε τους αντί να τους έχετε μόνιμους υποψήφιους).
      Ενδεικτικά αναφέρω πλη του Δελαστίκ, Ρούση, Μπιτσάκη, Πι-Πι, κλπ.
      Υπάρχει πολύ πλούσιο αρχείο επί του θέματος, τόσο με αυτά όσο και με τις συλλογικές αποφάσεις και πρακτικές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
      Ένα μικρό δείγμα εδώ:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/search/label/%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A1%CE%A3%CE%A5%CE%91
      και το γνωστό όνειδος έδω:
      http://1.bp.blogspot.com/-ISQmVuyGnrE/UaW88T_TuzI/AAAAAAAAA9s/0PRgQyTaxcs/s1600/%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1%2B%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1.jpg

      Επιπλέον υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια αγαστή συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλα τα μαζικά επίπεδα με τον ΣΥΡΙΖΑ + τις κολεγιές στις πλατείες της μικροαστικής αγανάκτησης.
      Και δεν είναι οι 1-2 φορές που εξωραϊστικά αναφέρεις, αλλά πάγια πολιτική. Εδώ στο Χαλάνδρι μέχρι δήμαρχο έβγαλαν από κοινού.

      -Εγώ φωτογραφία της Κανέλη "αγκαλιά" με τον Μπαλτάκο δεν έχω δει πάντως. Πολύ περισσότερο δεν έχω δει φωτό της ΚΟ της ΚΚΕ με την ηγεσία της ΝΔ κατά την διάρκεια διερευνητικής εντολής, για να ξέρουμε και γιατί μιλάμε.
      Όσο για τα καλέσματα Τσίπρα που τάχα απέρριψε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αυτά είναι για γέλια.
      -Ως τι θα τα δέχονταν δηλαδή όταν δεν είναι στην βουλή;

      Και όχι "δεν είμαστε τέλειοι σε θεματα οργανωσης".
      Απλά δεν παίζουμε με όρους θεάματος και τηλεοπτικού χρόνου.
      Για να διοργανώσεις μια σωστή και αποτελεσματική διαμαρτυρία χρειάζεται ένα minimum χρόνου.
      Αν λοιπόν αναγνωρίζεται την πείρα και την αποτελεσματικότητα του ΠΑΜΕ σε αυτό, μιμηθείτε το αντί να το εγκαλείτε που δεν αναγγέλει σήμερα κινητοποίηση για αύριο το πρωί, αλλά φροντίζει (στο μέτρο του δυνατού) να έχει χρόνο να την δουλέψει πρώτα.
      Ίσως να έχετε καλύτερα αποτελέσματα έτσι.

      Διαγραφή
    6. αυτη η επιλεκτικη μνημη της ανταριζα....
      πριν απο την τελευταια πορεια σας που κατεληξε στα γραφεια της εε, ειχαμε και παλιοτερα καλεσματα στο συνταγμα, τοτε ντε που ολοι κανατε τις βαρουφιτσες.

      ελα ρε τρας το κανεις ζητημα οτι την 5ετια ηταν δεκανικι; επειδη ο δελαασικ εγραψε κανα 2 αρθρα; τι 2 δλδ μια πενταετια λιβανιζει τον τσυριζα. επειδη μεχρι και ο χ''νικολαου του την ειπε οτι δεν ειστε (ακομα) συριζα αλλα στελεχος της ανταρσυα; δεν ειναι απλα μελος, φανταζεσαι ο σοφιανος να εβγαινε και να ελεγε υπερ του συριζα και να εγραφε συνεχεια υπερ του; σιγα το ζητημα!!!
      επειδη μεσα στην ανταριζα τον ιουνη του 12 οι μισοι θελανε να μην κατεβουν για να βοηθησουν το τσιπρεικο να βγει;;;

      ελα μωρε τωρα, επειδη κανα 2 φορες κανανε πορεια μαζι; (συνεχεια δλδ, η εξαιρεση ηταν να ειναι χωρια), επειδη στα σωματεια, στις σχολες, ο ενας εκοβε και ο αλλος εραβε; να θυμηθουμε τα καραγκιοζιλικα τους στην ποε-οτε που παρεουλα διαγραφανε σωματεια με συμβασιουχους με πλειοψηφια το ΠΑΜΕ, αλλα νομιμοποιουσαν αντιστοιχα που ειχαν αυτοι πλειοψηφια;
      και αν τα κανεις μια σουμα ολα αυτα τι βγαινει;;;;
      οχι ρε δεν πανε παρεουλα, μη λες τετοια.

      και επειδη δεν ειμαστε χρυσοψαρα, το να εγκαλει ενας φορεας πολιτικος, εναν αλλο γιατι δεν συνεργαζεται μαζι του την στιγμη που:
      Α) επανηλειμενα εχει δοκιμασει να χτυπησει μελη του φορεα που εγκαλει και μαλιστα με μαφιοζικα χτυπηματα και "αντρικια" 20 σε 3, με αποτελεσματα χεροτερα απο το πεσιμο των αυγων στο περαμα (επισης αντρικια)
      Β) μεσα στον ιδιο τον σχηματισμο του προσφατα ειχαν μαχαιρωματα (πατρα) για μια θεση στο δσ, με μεταφερομενους απο την αθηνα αρασιτες.
      Γ) ενργη συμμετοχη τους στον τραμπουκισμο της πορειας του ΠΑΜΕ στο συνταγμα στο γνωστο σκηνικο με το βαν που ηταν μπροστα
      Δ) με στελεχος της νεολαιας του (σδο τεια αθηνας) με ζηλια στον αρτεμη ματσα να δινει κνιτες στους ασφαλιτες/φρικια στο πολυτεχνειο του 95.
      Ε) με την συμπεριφορα τους στις 20/10 και την συνεχεια της με την αρνηση τους να ψηφισουν καταγκελια της επιθεσης ακομα και με πλαισιο την ιδια τους πρωτη ανακοινωση (που ηταν "θετικη") με δικαιολογια οτι καποιοι κανουν του κεφαλιου τους και οτι δεν μπορουμε να καταδικασουμε τα παιδια επειδη καμια φορα βαζουν την κουκουλα και παρεκτρεπονται.
      να τελειωσω με κατι που το ξερετε καλα απο τις πλατειες...ΡΕ ΟΥΣΤ

      Διαγραφή
  4. αγαπητε νικο
    το ΚΚΕ ακομα και πριν τι εκλογες ειχε πει οτι θα ειναι στον δρομο, αν κανει κατι καλο (λεμε και καμια μλκ να περναει η ωρα) να το στηριξουμε και αν δοκιμασουν να παρουν αντιλαικα μετρα να τα σταματησουμε.
    απο την αναληψη της κυβερνησης οι ναυτεργατες και το μεταλο πηγαν στην κυβερνηση και διεκδικησαν αυτο που ειχε υποσχεθει, 751 και μετρα ασφαλειας. το αποτελεσμα; μισθος ακομα εκει που ηταν με καμια προοπτικη και νεκροι εργατες στο λιμανι στο βαπορι και μεταλεργατες στο κατεργο του λατση.
    οι οκοδομοι το ιδιο, χωρις γνωστους σακατεμενους ακομα ευτυχως,
    τροφιμα/ποτα, το ιδιο
    δεκαδες κινητοποιησεις απο σωματεια κτλ, εδω και ενα μηνα πανελλαδικα και στους δημους της αθηνας ( με τελευταια την κινητοποιηση της δυτικης αθηνας την πεμπτη στο υπουργειο υγειας) για την υγεια, με δουλια καθημερινα στις γειτονιες.
    οταν κανεις κινητοποιηση (εκτος και αν ειναι εκτακτο, οπως η επιστρατευση στο λιμανι) την προετοιμαζεις και κανεις οτι μπορεις.
    αλλα ακομα και στα εκτακτα πρεπει να δειχνεις την δυναμη σου, το βραδυ της επιστρατευσης (μια που το θυμηθηκα, θα πειτε καμια κουβεντα για την αρνηση της κυβερνησης τα αρει τηνεπιστρατευση; μεχρι και ο νταλακογιωργος κραζει πλεον, για αλλο λογο αυτος βεβαια) ειμασταν καμια 300αρια ολο το βραδυ και με το πρωτο χαραμα μαζευτηκαν χιλιαδες, εσεις που; το βραδυ προφανως που να τρεχεις ασε που οι συσχετισμοι με τα ματ και τους λιμενικους -ειδικες δυναμεις- ηταν 1/1. ειχατε παει για μπυρες και το πρωι δεν ειχατε σηκωμω ε;;;

    παμε παλι στο σημερα, αφου θυμηθηκαμε τις ενδοξες στιγμες σας, το ΠΑΜΕ προειδοποιησε την πρωτομαγια για απεργια αμεσα με την συμφωνια για τα μετρα που θα παρει το πασοκ....σορυ ο τσυριζα, θα συμμετεχετε ή θα ψαχνετε παλι δικαιολογιες οπως στο σωματειο που ελεγχετε (σμτ) για να μην παρετε αποφαση;

    ας συνεχισω, κατι λαλιστατους τυπου χαγιου που ηταν ολο γελακια με τον τσυριζα που τους εχετε; ο δελαστικ;;;
    τους σεκιτες που τους πετυχαινω στην γειτονια μου δεν τους ακουω να λενε κατι για τη κυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περί της συμμετοχής ή όχι της ΑΝΥΑΡΣΥΑ στα φιλοκυβερνητικά συλαλλητήρια του συντάγματος:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/03/blog-post_5.html#more

      Διαγραφή
    2. Δε θελω να συνεχισω αυτη την αντιπαραθεση,γιατι δε μαρεσουν καθολου τσακωμοι/αντιπαραθεσεις πισω απο μια οθονη (ασε που ταλαιπωρειται ο διαχειριστης με τα πολλα σχολια)...
      Εγω προσωπικα ψηφιζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ απο το 2012 (το '09 εριξα ΣΥΡΙΖΑ μπας και εμπαινε στη βουλη,οπως κ εγινε εστω με το ζορι) μετα γινανε διαφορες μ@λ@κιες με Αλαβανο,Μητροπουλο,Μουλοπουλο,"ευρω παση θυσια" κλπ και πηγα στην Ανταρσυα χωρις να εχω αυταπατες..λαθη εχουν γινει πολλα και μαλιστα απο ηγετικα στελεχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,οπως λαθη εχει κανει και το ΚΚΕ κατα καιρους...Ολοι κρινομαστε απ'τα λαθη μας βεβαια...

      Κατ'εμε Δελαστικ,Ρουσσης ειναι νουμερο 1 κωλοτουμπες..
      Για τον Χαγιο που λες δεν εχω σχηματισει γνωμη να πω την αληθεια.Μεγαλο λαθος ας πουμε η συνεργασια με το σχεδιο β΄ του κλοουν Αλαβανου στις εκλογες ...
      Υ.Γ.:Εδω η φωτο Κανελλης-Μπαλτακου (επιφυλλασομαι μπας ειναι φωτομονταζ,συριζοτρολ υπαρχουν πολλα): http://4.bp.blogspot.com/-O0zfb516J3M/VD2HslNZNcI/AAAAAAAAavM/qcK6MYYfito/s1600/%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97--%CE%9C%CE%A0%CE%91%CE%9B%CE%A4%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A3.jpg
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    3. @ΝΙΚΟΣ:
      Η φωτογραφία που δίνεις δεν είναι από κάποια πολιτική εκδήλωση για να έχει κάποια πολιτική αξία (δεν ξέρω αν είναι μοντάζ και δεν με ενδιαφέρει και να το ψάξω). Δεν έκανε σύσωμη η ΚΕ του ΚΚΕ τον μαϊντανό σε διερευνητική εντολή άλλου κόμματος, καμαρώνοντας σαν το γύφτικο σκεπάρνι.
      Καταλαβαίνεις λοιπόν πως δεν υπάρχει κάτι συγκρίσιμο.

      Και δεν είναι μόνο ο Δελαστίκ ή ο Ρούσης, αλλά το σύνολο των προβελημένων στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν μπορεί ΟΛΑ τα προβεβλημένα στελέχη της (Πι-Πι, Κωσταντίνου, Ρούσης, Χάγιος, Δελαστίκ, Μπιτσάκης κλπ) να λένε άλλα (που δεν λένε) από τις απόψεις της συλλογικότητας ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ, και αυτή η συλλογικότητα να μην κάνει το στοιχειώδες για να προστατέψει την αξιοπιστία της.
      Το λιγότερο δηλαδή να τους ξηλώσει από προβεβλημένες εκλόγιμες θέσεις, αν όχι να τους διαγράψει όπως θα έκανε π.χ. το ΚΚΕ.

      Αλλά φυσικά υπάρχουν και οι επίσημες θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άρθρα του ΠΡΙΝ, συνιστωσών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η καθημερινή της πρακτική επί χρόνια, κλπ.
      Κομμάτι μόνο του προσωπικού μου αρχείου σου έδωσα παραπάνω.
      Εάν αυτά μετράνε λογότερο από τον επιτηδευμένα ασαφή λόγο της που μπορεί να κάνει τον καθένα να νομίσει (με μπόλικη καλή πίστη) πως χωράει εκεί μέσα, είναι στην κρίση κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου.

      Από εκεί και πέρα θα στην πω την κακία μου. Μερικοί ακόμη σαν εσένα να μην ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ "για να μπει στην βουλή" το '09, και θα είχαμε ησυχάσει από πολλά τώρα... :-)

      Φαντάζομαι πάντως πως συμφωνήσαμε στο βασικό. Πως δεν είναι δυνατόν οι εκατοντάδες φορείς που συντάσονται με το ΠΑΜΕ να "διασπούν" την ενότητα των 8 συλλόγων και των 2 σωματείων που κινητοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

      Διαγραφή
  5. Οταν ο τσιπρας πηρε την διερευνιτικη εντολη και την εβγαλε βολτα ο Χαγιος ετρεξε να μην χασει να βγει φωτογραφια. Στις Δημοτικες εκλογες Στελεχη του Ναρ κατεβηκανε στα ψηφοδελτια του Τσυριζα με ονοματα τους ξερω προσωπικα. Ασε λοιπον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.