8 Μαΐου 2015

Εργατικό ατύχημα με έξι τραυματίες από έκρηξη σε μονάδα των ΕΛΠΕ

Έξω από τα ΕΛΠΕ εργαζόμενοι μετά το ατύχημα
Εργατικό ατύχημα με έξι τραυματίες από την πυρκαγιά στα ΕΛΠΕ. Τρεις εργαζόμενοι, σε κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρουν εγκαύματα σε όλο τους το σώμα, μεταφέρθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο. Επίσης, άλλοι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Ο ένας πολυεγκαυματίας μεταφέρθηκε από το Αττικό στο Γενικό Κρατικό Αθήνας όπου υπάρχει μονάδα εγκαυμάτων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το πρωί σε μονάδα των ΕΛΠΕ στη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε μία παλιά μονάδα, όπου σημειώθηκε έκρηξη.
Στο πλευρό των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής που καταγγέλλουν την έλλειψη μέτρων ασφαλείας σε ένα χώρο με 3.000 εργαζόμενους. Όπως καταγγέλλουν δεν χτύπησε ο συναγερμός πυρκαγιάς και δεν υπήρχε σχέδιο ασφαλούς εξόδου των εργαζομένων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της φωτιάς, οι εργαζόμενοι στοιβάχτηκαν σε έναν από τους χώρους στάθμευσης των εγκαταστάσεων, χωρίς να τους επιτρέπεται να μετακινηθούν. Όταν οι εργαζόμενοι άνοιξαν μία από τις εξόδους, προκειμένου να διαφύγουν, το προσωπικό φύλαξης των εγκαταστάσεων τους κυνήγησε για να τους πάρει τις κάρτες εισόδου.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η πυρκαγιά ξέσπασε όχι από φωτιά σε χόρτα, όπως ειπώθηκε αρχικά, αλλά από έκρηξη, κάτι που υποδεικνύει έλλειψη μέτρων ασφάλειας και προστασίας. Τις εργασίες πραγματοποιούσαν συνεργεία που αποτελούνταν από ανειδίκευτους εργάτες, οι οποίοι καλούνται να δουλεύουν 12ωρα και 16ωρα, με ελάχιστα διαλείμματα και μεροκάματα πείνας.

Αύριο στις 7 το πρωί οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Την κατάσβεση ανέλαβε το προσωπικό πυρασφάλειας των διυλιστηρίων.
Πηγή: 902

2 σχόλια:

  1. 23 χρόνια πριν ο Λάτσης σκότωνε 13 εργάτες και σακάτευε άλλους 15, με την εκρηξη - πυρκαγια στην Πετρόλα. Τότε χρηματοδότησε (σαν φιλάνθρωπος που είναι) και το Λάτσειο κέντρο εγκαυμάτων (δίπλα στο Θριάσειο νοσοκομείο). Πέρα από το ότι το έκανε για να καλμάρει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και τηε τοπικήςκοινωνίας, πέρα από το ότι το συγκεκριμένο κέντρο εγκαυμάτων είναι εδώ και 2 δεκαετίες ένα άδειο κουφάρι (δεν φτάνουν τα ντουβάρια για να γίνει καλά ο κόσμος, θέλει μηχανήματα, υλικά, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, κλπ) είναι και η λογική: Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι. Και δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση είναι και κυριολεκτικό...

    Ο Λάτσης (και ο κάθε Λάτσης) έχει σακατέψει χιλιάδες κατοίκους της περιοχής φέρνοντας τα καζάνια του μέσα στην καρδιά της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου.

    Ο Λάτσης (και ο κάθε Λάτσης) έχει σακατέψει χιλιάδες κατοίκους της περιοχής (και το περιβάλλον ανεπανόρθωτα) μην χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα φίλτρα στα φουγάρα (ή κλείνοντάς τα το βράδυ που δεν φαίνεται τι βγαίνει στην ατμόσφαιρα.

    Ο Λάτσης (και ο κάθε Λάτσης) έχει σακατέψει και σκοτώσει δεκάδες εργάτες ανά τα χρόνια μην εφαρμόζοντας τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

    Ο Λάτσης (και ο κάθε Λάτσης) έχει σακατέψει (χωρίς κρότο) χιλιάδες εργαζόμενους που φεύγουν με βαριές επαγγελματικές ασθένειες.

    Ο Λάτσης (και ο κάθε Λάτσης) έχει σακατέψει χιλιάδες εργαζόμενους μέσω της εντατικοποίησης της εργασίας (ώρες και μέρες δουλειάς)

    Ο Λάτσης (όχι ο κάθε Λάτσης) ήταν κώλος και βρακί με το πρώην δήμαρχο της Ελευσίνας που στηριξόταν από μια σειρά κόμματα με πρώτο και κύριο τον σημρινό ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Ιάκωβος (και όχι ο κάθε Ιάκωβος) κοιμήθηκε πάνω στο πληκτρολόγιο χθες και δεν έβαλε ποτέ το ψευδώνυμό του, ούτε έγραψε ποτέ την συνέχεια του σχολίου. Επειδή και τώρα κοιμάμαι όρθιος, στα πολύ γρήγορα να ευχηθώ καλή τύχη στους τραυματίες (μακάρι το αίμα που δώσαμε να πιάσει τόπο) και να δεσμευτώ πως θα κάνω ότι μπορώ για να τσακίσουμε τους αστούς και τα τσιράκια τους μια ώρα αρχύτερα.

      Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι Μπολσεβίκοι το '17 και ο κόκκινος στρατός το '45.

      Ιάκωβος

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.