22 Μαΐου 2015

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ: Ο κομμουνιστής, ο λαϊκός ηγέτης

23 σχόλια:

  1. Μεγαλος λαικος ηγετης ο Καπεταν Γιωτης διπλα στον Ν.Ζαχαριαδη. Εχουνε λυσσαξει ολοι η δηθεν υπερασπιστες του Μανιαδακηδες Λαφαζανηδες που προσπαθουνε δηθεν να σωσουνε την μνημη του απο το Τροτσκιστικο ΚΚΕ. Καπετανιος του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ 18 χρονια εξοριστος απο το 1954 μεχρι το 1972. Ανελαβε το ΚΚΕ σε μια πολυ δυσκολη περιοδο. Ειχε επισημανει το Εγκληματικο λαθος της διαλυσης των Κ.Ο το 1958 μεχρι το 1974 σαν την υρια αιτια του 1989 1991. Καθοριστικος ο ρολος του στην σωτηρια του Κομματος το 1991 και στην αποκατασταση των επαναστατικων του χαραχτηριστικων. Ας ουρλιαζουνε οσο θελουνε οι Οπορτουνιστες του Αντικομμουνιστικου αγωνα και ολος ο εσμος. Τραβαμε αταλαντευτα μπροστα με την Στρατηγικη μας και τα συμπερασματα απο την Ιστορια μας. Επαγρυπνηση και ας Ουρλιαζουνε οσο θελουνε . Συγχαρητηρια για την Αναρτηση ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τρισάθλιος Λαφαζάνης τολμάει και γράφει στην ΕφΣυν για το Χαρίλαο (και το αναδημοσιεύει η ISKRA http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20661:lafazanis-xarilaos&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278)!

    Επειδή δεν μπορώ/ξέρω να του γράψω εκεί επιτρέψτε μου μια αναφορά:

    Αυτό που γράφεις Λαφαζάνη "Ήταν αυτός που κράτησε όρθιο και μεγάλο το ΚΚΕ στη μεταπολίτευση." κι έχεις κιόλας το θράσος να το τονίζεις χοντραίνοντας τα γράμματα, είναι λάθος! Έπρεπε να έγραφες "Ήταν αυτός που κράτησε όρθιο και μεγάλο το ΚΚΕ μετά τη διασπαστική τακτική του '92!".
    Τότε θεομπαίχτη, που εσύ κι άλλοι κομμουνισταράδες, θέλατε τη διάλυση του ΚΟΜΜΑΤΟΣ, την αλλαγή του συμβόλου (κάτι όπως στην Ουκρανία σήμερα..), την αλλαγή επαναστατικής πολιτικής!
    Άσε λοιπόν τις ευχές και τα παχιά λόγια και τράβα, εσύ κι άλλοι τρισάθλιοι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψετε το νέο μνημόνιο!!!
    Ή μήπως τάσσεσαι κι εσύ με την άποψη Μπαλάφα ότι δεν υπάρχει μνημόνιο?!?!?!


    ΜΠΑΜΠΗΣ

    (ΥΓ: Αν μπορεί κάποιος να το βάλει στην ISKRA, ευχαρίστως το επιτρέπω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΜΠΑΜΠΗΣ:
      Προσωπικά δεν θα σχολιάσω στο μαγαζί του Λαφαζάνη.
      Από ένα σημείο και μετά αποφάσισα πως έτσι του κάνω και "τζίρο"

      Διαγραφή
    2. Μπαμπης. Μη φοβασαι τιποτα. Απο την στιγμη που υπαρχει ΚΚΕ Εχοντας αποκαταστηση τα Επαναστατικα του χαραχτηριστικα και δεν συμετεχουμε σε κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο Αστους να χτυπιουνται. οι λαφαζανηδες μας λενε Σταλινικους οι Μανιαδακηδες τροτσκιστες η πληρης απογνωση και συγχηση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Το 'έστειλα εγώ, τώρα αν το βάλουν......

      Διαγραφή
  3. Ητανε ενας βραχος ο Χαριλαος εκεινες τις δυσκολες ωρες του 1991. Την ωρα που τα ποντικια μαζι με τον Φαρακο τρεχανε να φυγουνε σταθηκε ορθιος και μαζι με τους αλλους συντροφους εσωσε το Κομμα. Δεινοσαυρο τον λεγανε η ΑΛΗΤΕΣ ο κοσμος θα γινοτανε καλυτερος λεγανε την ωρα που διαλυοτανε η ΕΣΣΔ. Θα μας εσωζε ο Γκορμπατσοφ με τον Σεβαρνατζε. Αρε Καθαρματα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεινοσαυρο τον λεγανε η ΑΛΗΤΕΣ ο κοσμος θα γινοτανε καλυτερος λεγανε την ωρα που διαλυοτανε η ΕΣΣΔ. Θα μας εσωζε ο Γκορμπατσοφ με τον Σεβαρνατζε!
    Για την Παπαρηγα λες?
    ΤΣΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΤΣΑΚΙ:
      Δεν τον είπε η Παπαρήγα "δεινόσαυρο" τον Χαρίλαο, δεν προσπάθησε η Παπαρήγα να διαλύσει το Κόμμα του, και σίγουρα δεν ήταν οι απόψεις της Παπαρήγα οι πλειοψηφούσες την εποχή που ως μέλος του κόμματος ήταν υποχρεωμένη να ευθυγραμμιστεί με την πλειοψηφεία που εκθείαζε την περεστρόικα.
      Το ποιός ήταν ποιός φάνηκε πολύ γρήγορα εξάλλου.

      Και δεν θα μας πεις τώρα πως δεν ήταν ο Λαφαζάνης ανάμεσα σε αυτούς που έφυγαν από το ΚΚΕ ακριβώς γιατί οι παραπάνω απόψεις ηττήθηκαν τελικά.
      Ξυδάκι, και οι αντιπερισπασμοί αλλού.

      Διαγραφή
    2. 4.07 Βρε καλως το Παδι σε περιμενα. Λοιπον ακου για ποιους μιλαω για να μαθαινεις. ΦΑΡΑΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΑΛΑΒΑΝΟ ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΕ ΧΟΥΝΤΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΚΑΡΤΕΡΟ ΧΑΓΙΟ ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΚΟΤΖΙΑΣ ΡΟΥΣΗ και αρκετους αλλους που ητανε το Αποελεσμα των Ιδεολογικων Παρεκισεων του 20ου συνεδιου που δεν έγινε δυνατον να αλλαξουνε μετα το 1968 λογο παρανομιας πολιτικης προσφυγιας διαλυσης των Κ.Ο 1958 1974 ΚΑΙ ΟΚΝΕ 1943 1968. Αντε λοιπον να στηρίξεις τον συριζα με τους Ανέλ και την ανταρσύα Περαστικα σου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. "δεν ήταν οι απόψεις της Παπαρήγα οι πλειοψηφούσες την εποχή που ως μέλος του κόμματος ήταν υποχρεωμένη να ευθυγραμμιστεί με την πλειοψηφεία που εκθείαζε την περεστρόικα"

      Και τι να πει κανεις, οταν καποιος ηταν "υποχρεωμενος" να ακολουθησει Βαρκιζες, αποκηρύξεις και 20α συνεδρια.


      Τελικά, αυτη η εμμονη με τον "δημοκρατικό" συγκεντρωτισμό είναι ότι πιο επικίνδυνο υπάρχει στην λειτουργία οποιαδήποτε κόμματος. Όταν μια απόφαση της K.E. είναι σωστή και την ακολουθεί η βάση, ο ΔΣ είναι μια ευλογια και όλα πάνε καλά.
      Όταν όμως η ηγεσία πάει προς τα βράχια, τότε όλο το κόμμα πάει και αυτό, στον αυτόματο, να βραχοτσακιστει χωρις καμια δικλίδα ασφαλειας. Και εάν τολμήσεις να αμφισβητήσεις την γραμμή, στιγματίζεσαι σαν προδότης.

      Απο την αλλη,ακομα και αν κατηγορείται η κυβέρνηση για πολυφωνία, τουλάχιστον είναι φανερες οι αλλες γνωμες, προβάλλονται όλες οι απόψεις και ας κρίνει ο λαός ποιος έχει σωστή γραμμή και ποιος οχι. Πολυ πιο επιπονη αλλα χρησιμη διαδικασια απο τον (ιστορικα αποδεδιγμενο) αυτοκαταστροφικο Δ.Συγκεντρωτισμο.
      γ.

      Διαγραφή
    4. @γ.:
      ένα κόμμα "νέου τύπου" είναι οργανωμένο έτσι όπως είναι για πολύ συγκεκριμένους λόγους.
      Ένα αστικό κόμμα πάλι δεν έχει κανέναν λόγο να είναι έτσι αφού δεν δρα σε "εχθρικά μετώπισθεν" για να είναι αναγκασμένο να χτυπάει και να υποχωρεί συντονισμένα, οπότε και μπορεί απλά να ελίσεται στον βούρκο της αστικής πολιτικής.

      Και όχι, πουθενά δεν κατηγόρησε κανείς για "πολυφωνία" τον ΣΥΡΙΖΑ.
      Για "πολυγλωσσία "κατηγορείται, κοινώς ως απατεώνες.

      Όσο για τον λαό που "θα κρίνει τάχα ποιός έχει δίκιο" είναι σόφισμα.
      Δεν ψηφίζει ο λαός στα συνέδρια και τις ΚΕ των κομμάτων που καθορίζουν την πολιτική τους για να "αποφασίζει" τάχα αυτός. Τα στελέχη τους ψηφίζουν.
      Υ.Γ.
      Όταν μια απόφαση της ΚΕ είναι λάθος, διορθώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
      Όταν στο όνομα του "πλουραλισμού" ο καθένας λέει ότι θέλει και η ηγεσία κάνει ότι γουστάρει χωρίς να λογοδοτεί πουθενά, εκεί είναι το πρόβλημα.

      -Was ist SYRIZA? Κόμμα του μεταμοντέρνου δημοκρατικού συγκεντρωτισμού:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/06/was-ist-syriza.html

      Αυτά και με το εκτός θέματος που ήταν και το τελευταίο.

      Διαγραφή
    5. Ιδανικη απαντηση εδωσες τρας

      Διαγραφή
    6. τα κομματα καθοριζουν την πολιτικη τους και βγαινουν στο λαο για την εγκριση του προγραμματος τους.
      σε καθε δεδομενη ιστορικη στιγμη και με πολλους παραγοντες να παιρνουν μερος, ο λαος στην αστικη δημοκρατια αποφασιζει με εκλογες (και σπανια με κινητοποιησεις).
      με τη λογικη αυτη ειχε δικιο ο λαος που εδινε 90% στο δικοματισμο και τα δεκανικια τους τοσα χρονια;
      ο δημοκρατικος συγκεντρωτισμος ειναι η βασικη αρχη ενος κομμουνιστικου κομματος νεου τυπου. οποιο δεν τον εχει δεν ειναι κομμουνιστικο. οποιος γινεται μελος το δεχεται.
      αυτος λοιπον (ο δ.σ.) ειναι η βασικη αρχη που οπορτουνιστες και διαφοροι φραξιονιστες δεν καταφεραν να βαλουν στο χερι το κομμα το 89-91, δεν τα καταφεραν με τον θεωνα και με τους πετσα/χαλβατζη

      Διαγραφή
    7. @modesto
      ...αυτος λοιπον (ο δ.σ.) ειναι η βασικη αρχη που οπορτουνιστες και διαφοροι φραξιονιστες δεν καταφεραν να βαλουν στο χερι το κομμα το 89-9...

      Οι οπορτουνιστες δεν καταφεραν να βαλουν στο χερι το κομμα για ελαχιστες ψηφους. Αυτο δεν το λες και καλο για το δ. σ., αμα σκεφτεις τι θα γινοταν αν δεν εβγαινε η Αλεκα και επιβαλλοταν να ακολουθησεις τον οπορτουνισμο προσωποποιημενο.
      Γιατι δεν αναφερεις ομως τι εγινε τα προηγουμενα χρονια;Τον Σιαντο τον θυμαται κανεις,; τον Κολιγιαννη; Στα ΚΚ στο εξωτερικο τι εγινε; Η λειτουργεια του δ. σ. ισως να ειναι θετικη οταν το κομμα ειναι υπο παρανομια. Στην αντιθετη περιπτωση ο δ. σ. ειναι κυριολεκτικα η χαρα του οπορτουνιστη.Αρκει μια οπορτονουστικη ηγεσια και ολο το υπολοιπο κομμα ακολουθει θελοντας και μη.

      ..... Όταν μια απόφαση της ΚΕ είναι λάθος, διορθώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα..

      Αν το συντομο χρονικο διαστημα ειναι 3χρονια, πεντε η δεκα, τοτε το διαστημα αυτο δεν ειναι καθολου συντομο. Γιατι τοσο διαστημα χρειαζεται μια ηγεσια να αλλαξει θεση η να αντικατασταθει απο αλλη.

      Διαγραφή
    8. @anti:
      -O ΔΣ εξασφαλίζει πως το Κόμμα δεν θα πέσει στα χέρια των οπορτουνιστών από το πρώτο συνθετικό του. Το "Δημοκρατικός". Όπου οι οπορτουνιστές επικράτησαν, το έκαναν με κάθε άλλο παρά δημοκρατικές διαδικασίες.
      -Το δεύτερο συνθετικό, ο συγκεντρωτισμός είναι που εξασφαλίζει ενότητα και αποτελεσματικότητα στην δράση.
      -Ένα ΚΚ πρέπει να είναι πάντα έτοιμο να περάσει από συνθήκες νομιμότητας σε παρανομίας. Δεν θα ζούσε 100 χρόνια το ΚΚΕ αν ήτανε αμέρικαν-μπαρ.
      -Σε αντίθεση με ότι γίνεται στα οπορτουνιστικά-αστικά κόμματα όπου ο καθένας λέει ότι νά'ναι και η ηγεσία τους κάνει ότι γουστάρει χωρίς να λογοδοτεί πουθενά (εκτός εάν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εντολή για την σημερινή γραμμή της κυβέρνησης, αλλά εγώ άλλα θυμάμαι), στα ΚΚ οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι πλατιές και ουσιαστικές.
      Για αυτό και όταν υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες σε σχέση με την γραμμή, συγκαλούνται έκτακτα συνέδρια (όπως αυτό που εκλέχθηκε η Αλέκα π.χ.), για αυτό γίνονται και διασπάσεις αν θέλεις. Δεν χωράνε "όλοι οι καλοί", ούτε και θα έπρεπε.
      Όποιος θέλει να εξυπηρετήσει αστικές πολιτικές και ιδεολογίες δεν είναι ανάγκη να το κάνει μέσω του ΚΚ. 700 αστικά κόμματα υπάρχουν για να ενταχθεί.

      Από εκεί και πέρα ένα οφθαλμοφανές στοιχείο για το που οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι ουσιαστικές και που όχι, είναι το πόσο χρόνο κράτησε και τι διάλογος προηγήθηκε στο πρόσφατο συνέδριο του ΚΚΕ και οι διαδικασίες εξπρές και ουσιαστικά χωρίς κανέναν δημόσιο διάλογο σε αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο δεν ασχολήθηκε και κανείς (από τους ίδιους τους ΣΥΡΙΖΑίους εννοώ, που περισσότερο ασχολήθηκαν τελικά με το συνέδριο του ...ΚΚΕ!)

      Το αφήνω και για εσένα αυτό:
      -Was ist SYRIZA? Κόμμα του μεταμοντέρνου δημοκρατικού συγκεντρωτισμού:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/06/was-ist-syriza.html

      Διαγραφή
    9. Και κοίτα τώρα να δεις που πάει (για τίλιο) η "πολυφωνία" του ΣΥΡΙΖΑ όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα της αστικής τάξης:

      Θέμα κομματικής πειθαρχίας για τη συμφωνία βάζει η κυβέρνηση
      http://www.koutipandoras.gr/article/141930/thema-kommatikis-peitharhias-gia-ti-symfonia-vazei-i-kyvernisi-vinteo

      Διαγραφή
  5. θα μου επιτρεψεις και εμενα μια παρεμβαση. Ο Δ.Σ ειναι απαραιτητος για τους λογους που σωστα ανεφερες TRASH. Η Υπαρξη του Οπορτουνισμου που στην πραγματικοτητα ειναι 5η φαλαγγα του Καπιταλισμου ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δεν θα θεωρησουμε οτι ειναι μοιραιο να συμβαινει αρα να τον καταργησουμε τον Δ.Σ. Θα συνεχισει να υπαρχει και η επαγρυπνηση μας θα ειναι στο επακρο ωστε οταν εμφανιζεται στην γεννηση του να χτυπιεται στην ριζα και να τελειωνει εκει πριν γιγαντωθει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μπραβο ρε τρας α αναρτας απαντησεις στυλ για να χαιρεσαι
    Poe26 Μαΐου 2015 - 2:22 π.μ.

    Ιδανικη απαντηση εδωσες τρας

    τωρα οσο γιαυτους που λενε κατι κακο για παρηγα-ηγετικη ομαδα ΚΚΕ κανει τσιζ μη πειραζεις θα σε διαγραψουν καημενε.
    ΤΣΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΤΣΑΚΙ:
      -Ο Πόε είναι διαχειριστής του μπλογκ (κοίτα την στήλη δεξιά) κατά συνέπεια δεν έχει ανάγκη να "του αναρτήσω" ή να "μην του αναρτήσω" εγώ κάτι.
      -Το ΚΚΕ δεν έχει "ηγετική ομάδα" όπως το δικό σου γκρουπούσκουλο που όλοι βρίζετε τον Δελαστίκ και όλο υποψήφιος είναι. Το ΚΚΕ έχει καθοδηγητικά όργανα.
      -Δεν θα μπω στο τριπάκι να συζητάω για το τι έγινε το '87-'91 (αλήθεια πόσο χρονών είσουν τότε, και έχεις τέτοιο "τράυμα";), όταν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στο σήμερα.

      Οι τότε "εξ'αριστερών" (και καλά) διαφωνούντες σήμερα ή κανουν τις μαζορέτες του Τσίπρα (Χάγιος, Δελαστίκ, κλπ), ή σέρνουν τον χορό στις συνεδριάσεις του ΝΑΤΟ, ή αποκαλούν "πατρωτικό καθήκον" τον εξαναγκασμο του λαού να πληρώνει κερατιάτικα (Βαλαβάνη).

      Όσο για την "ηγετική ομάδα" της εποχής, δεν είναι και πολύ διαφορετική από αυτούς με τους τριβόσαστε σήμερα συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ (ημιεπίσημα) και το Πλαν-μπι (με κάθε επισημότητα).

      Και το εκτός θέματος τρόλινγκ σταματάει εδώ.
      Στο καλό και να μην μας γράφεις για άσχετα πράγματα.

      Διαγραφή
    2. , ή σέρνουν τον χορό στις συνεδριάσεις του ΝΑΤΟ (Κοτζιάς)

      Διαγραφή
    3. Από τη παράκρουση δε μπορείς να γράψεις ΤΣΑΚΙ... Να το προσέξεις αυτό Τζέρυ Λη Λούις του πληκτρολογίου, μη χοροπηδάς όταν γράφεις.

      Διαγραφή
    4. Τη εχει ρε παιδια ο Ανθρωπος με το 1989 1991 του συμβαινει κατι. Αν ειναι να το λυσουμε το Πρόβλημα. Τα εχω ζησει κιολας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  7. @anti,
    προφανώςόλη αυτή η συλλογιστική που αναπτύσσεις είναι βγαλμένη κατ΄είκονα και κατ΄ομοίωση από το τρόπο που λειτουργούν ο ΣΥΡΙΖΑ,η ΚΟΕ, το ΝΑΡ, ΑΚΟΑ, γενικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ Μπόλικη φανφάρα περι "δημοκρατίας" που πάντα καταλήγει σε μπόλικο συγκεντρωτισμό ηγετίσκων του χειρίστου είδους !
    @γ και ΤΣΑΚΙ,
    Καλή η πλακίτσα με την Παπαρήγα(καλά οι προβοκάτορες της Χρυσής Αυγής μπροστά σας είναι παρθένες), αλλάκοιτάχτε τα μούτρα σας στον καθρέφτη! Ξέρω σας πονά ακόμα το ότι την περίοδο 89-91 πήγατε για μαλί και βγήκατε κουρεμένοι. Σας τσούζει πολύ η Παπαρήγα. σκούζετε όσο θέλετε! Άλλωστε τα ίδια λέγατε και για τον Φλωράκη όσο ζούσε!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.