15 Μαΐου 2015

«Εμείς είμαστε»… (και) το ΝΑΤΟ

-Μαέστρο, ...καλαματιανός!
Δεν χρειάστηκε πολλές συνόδους του ΝΑΤΟ για να μπει στο κλίμα η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Από την Αττάλεια της Τουρκίας ο Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς πιασμένος χέρι -χέρι με τα υπόλοιπα γεράκια του ΝΑΤΟ τραγούδησε το “we are the world” (εμείς είμαστε ο κόσμος). «Για ένα καλύτερο κόσμο, για τα παιδιά….», όπως λένε οι στίχοι του τραγουδιού.

Όπως αναφέρουν μάλιστα τα ρεπορτάζ, ο Κοτζιάς έσυρε και το χορό. Δηλαδή πρωτοστάτησε στο να εμφανίσει το ΝΑΤΟ με φωτοστέφανο...

Η προσαρμογή της κυβέρνησης σε μπροστοκρίαρο της ΝΑΤΟϊκης προπαγάνδας, της ίδιας της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας δεν πρέπει να εκπλήσσει. Άλλωστε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, και η κυβέρνησή του έχουν δουλέψει πολύ σε αυτούς τους λίγους μήνες διαβεβαιώνοντας εξ αρχής ότι θα εργαστεί για τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Αυτό φανερώνουν η Σούδα, το Άκτιο κι οι άλλες ΑμερικανοΝατοικές βάσεις που… όχι μόνο δεν πάνε πουθενά αλλά συνεχίζουν απρόσκοπτα να αποτελούν ορμητήρια για να σκορπούν τον θάνατο στους λαούς, όπου επιτάσσουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Αυτό φανερώνει η συμμετοχή της Ελλάδας σε σύμπραξη με ΗΠΑ και Ισραήλ σε εκτεταμένες στρατιωτικές ασκήσεις.

Όπως με την ΕΕ έτσι και με το ΝΑΤΟ η κυβέρνηση υλοποιεί τη στρατηγική του, υιοθετώντας τα προσχήματα του περί «καταπολέμησης των τζιχαντιστών», «υπεράσπισης των χριστιανικών πληθυσμών» που εμπλέκουν τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους. Αυτό μαρτυρά και η καταβολή των 500 εκατ. δολαρίων για την επισκευή των αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας για τις ΝΑΤΟικες ανάγκες την ώρα που έχει δεσμεύσει όλα τα διαθέσιμα κι αποθεματικά δήμων, οργανισμών, πανεπιστήμιων ασφαλιστικών ταμείων στραγγαλίζοντας τις λαϊκές ανάγκες.

Καμιά έκπληξη λοιπόν! Ας διαλυθούν και οι τελευταίες αυταπάτες… όπως είναι εκπρόσωποι της αστικής τάξης και της ΕΕ, με το …σπαθί τους αποδεικνύουν στην πράξη αυτό που είπε τραγουδιστά ο Κοτζιάς «εμείς είμαστε …(και) το ΝΑΤΟ». 
Πηγή: 902


Και ένα ακόμη βίντεο με παλιότερες "ανθρωπιστικές δράσεις" του ΝΑΤΟ για "τα παιδιά του κόσμου":

10 σχόλια:

  1. Καμαρώστε άνθρωπο που έφυγε από το ΚΚΕ καταγγέλοντας το για ...δεξιά οπορτουνιστική στροφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TRASH. Διαφωνησε με την δημιουργια του Συνασπισμου και την συμμετοχη στην κυβερνηση Τζανετακη. Σημερα ειναι στον συριζα που κυβερναει μαζι με τον Καμμενο και τον Νικολοπουλο. Και φωναζει υπερ του ΝΑΤΟ ο υποστηρικτης του Γιαρουζελσκι. ΤΟΜΠΟΛΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Σεχτάρ ο Τρομερός15 Μαΐου 2015 στις 11:13 μ.μ.

      Ενα επηρμένο ναρκισσευόμενο άτομο, της πόζας και της "μούρης".
      "Θεωρία επισκόπου και καρδία μυλωνά". Είχε καλό μνημονικό και αυτό τον βόλευε στην τσιτατολογία του Λένιν. Εκεί οφείλει και την ανάδειξή του, - εντυπωσίαζε τους ολιγομαθείς. Αλλά ...."μηδε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μηδέ στους λογισμούς"... Ηγεμών εκ δυτικής Λιβύης! Από κριτική σκέψη μηδενικό - ένας καλός παπαγάλος ήταν. Υπεύθυνος του ιδεολογικού της ΚΕ/ΚΚΕ την δεκαετία του '80, ίσως και νωρίτερα. Παρίστανε τον ιδεολογικό κέρβερο κάθε "δεξιάς" η "αριστερίστικης" απόκλισης μέσα στο Κόμμα και στο κίνημα, και μάλλον "την εύρισκε" με αυτό! Ελλειμμα αυτοπεποίθησης και πάθος προσωπικής επιβεβαίωσης για αντιστάθμιση.
      Ηταν και η Σοβιετική Ενωση, τότε, που την βλέπανε σαν πόλο εξουσίας, κι αυτοί οι τύποι μαγνητίζονται από την εξουσία και τη δύναμη της - αυτά τα μυαλά κουβαλάνε. Οι παληοί, Σάρλης, Αμπατιέλος κ.α. τα βλέπανε αυτά, αλλά "αυτά είχε το κόμμα από ανθρώπινο δυναμικό". Αποδίδανε αυτή την αδυναμία (δηλ. να αναδεικνύονται τέτοιοι φελλοί) στο "δημογραφικό έλλειμμα", που είχε δημιουργήσει η επί δωδεκαετία διάλυση του οργανωτικού του Κόμματος, η κατάργηση των ΚΟΒ στο εσωτερικό. Σωστή εκτίμηση αλλά "μερική", και άτολμη, στεκόταν στο σύμπτωμα και όχι στην αιτία. Δεν ήταν τότε ώριμο το Κόμμα να δεί κριτικά και σε όλη της την έκταση (και στις συνέπειες της....) την συντηρητική αναδίπλωση του παγκόσμιου κομ. κινήματος, που σηματοδότησε το 20ό Συνέδριο. [Πάντως, το ΚΚΕ ήταν από τα πρώτα κόμματα, που συνειδητοποίησε το πρόβλημα και άρχισε, ήδη από το '68, να ανακάμπτει, έστω δειλά - για να λέμε και του στραβού το δίκηο.]
      Πάντως η ιστορία όλων αυτών των παιδιών, Κοτζιάς, Δαμανάκη, Δραγασάκης, Χάγιος κλπ. είναι ένα καλό μάθημα για τον κίνδυνο διάβρωσης του κάθε κομ. κόμματος από μικροαστικά στοιχεία, που έλκονται όχι από την ιδεολογία αλλά κυρίως από την εξουσία γιατί το βλέπουν σαν καρριέρα, πεδίο προσωπικής ανάδειξης, ικανοποίησης μωροφιλοδοξιών.
      Και στην πρώτη σοβαρή "στραβή" την κοπανάνε σαν τα ποντίκια, με διάφορες δικαιολογίες, συνήθως "αριστερού-ασυμβίβαστου" τύπου, μέχρι να φτάσουν μερικοί, να χορεύουν και καλαματιανό με τους ....Νατοϊκούς.
      Πρέπει τα κομ. κόμματα να αναπτύξουν μια ειδική τεχνολογία φιλτραρίσματος τέτοιων τύπων, ειδικά αστικής/μικροαστικής προέλευσης, στην κομ. οικοδόμηση. Τέτοιοι κοριοί" εν πολλοίς φάγανε και την Σοβιετία, ήδη ΚΑΙ από την εποχή του Στάλιν. Ηταν μια αδυναμία αυτή, που θέλει μελέτη για να μην επαναληφθεί.

      Διαγραφή
    3. Σεχταρ. Απολυτα σωστος στην αιτια του Προβληματος και να συμπληρωσω 1 σημειο ακομα που κατα την γνωμη μου εχει μεγαλη σημασια. Η απουσια της ΚΝΕ απο το 1943 μεχρι το 1968.Και δυο λογοι που απο σποντα βοηθησανε το κομμα ειναι η καθαιρεση του Χρουτσοφ το 1964 για τους δικους τους λογους και η Δικτακτορια του 1967 που εβγαλε παρανομη και την ΕΔΑ. Ητανε καθοριστικα για να σηκωθουνε να φυγουνε το 1968 ο Παρτσαλιδης με την παρεα του. Ητανε ενα μικρο βημα στην ανακαμψη του ΚΚΕ. Τα σεβη μου Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. ΑΠΛΑ κ. ΛΑΚΩΝΙΚΑ:

    Η Εξωτερική Πολιτική της Χώρας δεν γίνεται στο "διαπροσωπικό", ούτε έχει σχέση με "διαπροσωπικές" ανθρώπινες σχέσεις ! Δέν είμασται ούτε είμασταν ποτέ όλοι το ίδιο ! Αυτά δεν είναι σοβαρά ! Αυτά είναι καραγκιοζλίκια !

    ... τα καραγκιοζλίκια των ΥΠ.ΕΞ. της Χώρας μας συνεχίζουν ... αλλά Αμερικάνικα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος15 Μαΐου 2015 - 8:35 π.μ.:
      Ένα ψευδώνυμο παρακαλώ. Ο ανώνυμος σχολιασμός δεν είναι αποδεκτός από το ιστολόγιο.

      Διαγραφή
  3. Mαλιστα, τωρα και με "αριστερη" βουλα το ΝΑΤΟ εγινε "ανθρωπισιτκη οργανωση", καλα μου "βρωμουσε" απο το '88 αυτος ο τυπος....

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να βρωμουσε μονο αυτο το 88 αστα να πανε στο διαολο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Ξεκινάει τ΄ αρχοντολόι στη λιακάδα γυρολόι
    κι οι λακέδες σκυλολόι τεμενά και μοιρολόι
    ξεκινάει τ΄ αρχοντολόι του κλεφτοφονιά το σόι

    Με τα ρούχα τους τα σκούρα σβέρκοι και κοιλιές αράδα
    αχ ν΄ αρπάξω τη μαγκούρα και να δέρνω μια βδομάδα

    Στο σοφά τ΄ αρχοντολόι τρώει πίνει ξανατρώει
    καφεδάκι κομπολόι κι ας ψοφάει το φτωχολόι
    στο σοφά τ΄ αρχοντολόι του κλεφτοφονιά το σόι

    Με τα ρούχα τους τα σκούρα σβέρκοι και κοιλιές αράδα
    αχ ν΄ αρπάξω τη μαγκούρα και να δέρνω μια βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το θυμήθεικες; Πρώτη ερμηεία Γ. Νταλάρας !

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.