6 Μαρτίου 2015

Για συκοφαντικό δημοσίευμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σχετικά με τα δάνεια του ΚΚΕ

Με αφορμή προβοκατόρικο, συκοφαντικό και εκτός πραγματικότητας άρθρο για δήθεν «θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το ΚΚΕ», του δημοσιογράφου Αντ. Κοκορίκου, που δημοσιεύτηκε σήμερα 6 Μάρτη στην ιστοσελίδα news4people.gr και αναπαράγεται στο διαδίκτυο, το ΚΚΕ ενημερώνει:

«Όλα τα δάνεια που έχει πάρει το ΚΚΕ είναι γνωστά, έχουν δημοσιευτεί στους ισολογισμούς του και στον Τύπο, εξυπηρετούνται και για όλα έχουν παρασχεθεί εμπράγματες εγγυήσεις (ακίνητα). Η δανειοδότηση του ΚΚΕ είναι απόλυτα διαφανής και δεν έχει καμία σχέση με τις πρακτικές με τις οποίες έχουν δανειοδοτηθεί άλλα κόμματα. Προφανώς οι θέσεις και η πολιτική του ΚΚΕ ενοχλούν τους εμπνευστές του συκοφαντικού αυτού άρθρου και επιδιώκουν με ψέματα και προβοκατόρικες επιθέσεις να χτυπήσουν το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ έχει απαιτήσει να αποσυρθεί αμέσως το συγκεκριμένο κατάπτυστο άρθρο και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλίσει την αλήθεια».
Πηγή: 902
Μια και το πράγμα χοντραίνει αρκετά με τις βόμβες βρώμας εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος, έχει ένα ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά σε κάποια σημεία του άρθρου του κ.Κοκορίκου. Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσίαζει η εισαγωγή του:
"Η πληροφορία είναι απολύτως έγκυρη και προέρχεται από την κυβέρνηση η οποία έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν και κάποια στιγμή ίσως και να χρησιμοποιηθούν εναντίον του, αν τολμήσει να δημαγωγήσει[sic] εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ."
Αξέχαστες στιγμές...
Με από αυτή την διαφωτιστικότατη για τις πολιτικές της στοχεύσεις εισαγωγή ("ή το βουλώνετε ή σας πνίγουμε στην βρωμιά") το παπαγαλάκι συνεχίζει με έναν οχετό βγαλμένο κατευθείαν από τις πιο βορβορώδεις εποχές της Αυριανής, κάνοντας λόγο για "θαλασσοδάνεια", "λαμογιές", κ.α.
Πιάστε το στομάχι σας και απολαύστε υπεύθηνα το πόνημα:
"..., προκύπτουν ερωτήματα και για το ΚΚΕ που έκανε ότι έκαναν και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τις τράπεζες. Μετά από τόσο θόρυβο που έχει γίνει για τις χαριστικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων, οι διοικήσεις των τραπεζών οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των φορολογουμένων, έδωσαν 9 εκατομμύρια ευρώ στο ΚΚΕ! Και αυτό τα πήρε φυσικά! Η πράξη αυτή των τραπεζών δεν φωνάζει από μακριά ότι τα έδωσαν και στο ΚΚΕ για να του κλείσουν το στόμα και να το έχουν στον ίδιο κορβανά από τον οποίο ταϊζουν και τα άλλα κόμματα; Ποια είναι η διαφορά;
Άραγε η ασυλία την οποία ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τους τραπεζίτες οι οποίοι έδωσαν χρήματα (μειώνοντας την περιουσία περιουσίας που δεν τους ανήκει) είχε και την έγκριση του ΚΚΕ; Κι αν δεν την είχε, γιατί πήγε κι έγινε συμμέτοχο της ίδιας λαμογιάς; Γιατί φυσικά και δεν πρόκειται ούτε το ΚΚΕ να πληρώσει ποτέ αυτά τα χρήματα που δανείστηκε από τις τράπεζες. Περιμένει απλώς να διαγραφούν ή να χαριστούν
Το μόνο που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι αν και το ΚΚΕ άλλαξε και ΑΦΜ όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ (ενδεχομένως και η ΝΔ) για να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους χωρίς να κινδυνεύουν από τις επιπτώσεις και τις κυρώσεις από τις οποίες κινδυνεύουν οι απλοί Έλληνες πολίτες και δανειολήπτες. Η διαφθορά σε όλο της το μεγαλείο. Και μόνον το γεγονός οτι η είδηση αποκρύπτεται επιμελώς από τους πολίτες, συνιστά πολιτική διαφθορά..."
Σχολή δημοσιογραφίας
Μετά την ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο κ.Κοκορίκος άλλαξε απλά τίτλο στο άρθρο του, που παρά την διάψευση αρνείται κατηγορηματικά να κατεβάσει. 
"Αν έπεσα θύμα παραπληροφόρησης ή αν χρησιμοποιήθηκα εν αγνοία μου θα αναγνωρίσω το λάθος μου και δεν θα "εξαφανίσω" το άρθρο μου." μας λέει.
Όμως το βάρος της απόδειξης πέφτει πάντα στον καταγγέλοντα. Στοιχειώδες...
Και το θέμα δεν είναι ο κάθε Κοκορίκος.

Η συγκυβέρνηση οφείλει να πάρει την ευθήνη να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει πως όλη αυτή η μποχαΐλα προέρχεται από στελέχη της. Το θέμα είναι εξόχως πολιτικό για κάποιους που δήλωνουν και "αριστεροί", μια και ο βόθρος δεν συγκαταλέγονταν ποτέ στο πολιτικό οπλοστάσιο της οποιαδήποτε αριστεράς.

Αλλά που να τα γνωρίζει όλα αυτά η κάθε Ρέιτσελ θα μου πείτε;
η φωτογραφία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή με τον σύνδεσμο του Ηλία Κασιδιάρη και εκδιωχθέντα απ' τη ΝΔ ως υπερβολικά κραγμένο φασίστα Τάκη Μπαλτάκο,  με συνοδεία ποτήρι ... Κόκα Κόλα. Γιατί η φωτογραφία βγήκε μόλις χθες. Και εις ανώτερα! Μαύρο πάτο! Από το Lenin reloaded

Y.Γ.
Η σελίδα που δημοσίευσε το έμεσμα του Κοκορίκου διαθέτει και σχολιασμό. Ήδη τους κράζουν...

14 σχόλια:

  1. συριζαυγητες βγηκαν στο κλαρι
    ηΑυριανη για τα κοτερα του Χαριλαου αυτοι για τα δηθεν δανεια του ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχως το Κομμα ειχε πολυ γρηγορη αντιδραση! εχουμε πολλα να ακουσουμε ακομα..
    κιμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βέβαια υπάρχει λόγος για την όλη ιστορία και είναι φανερό από την πρώτη παράγραφο που πονήματος του κικιρίκου ειδικά στις τελευταίες λεξούλες. "Η πληροφορία είναι απολύτως έγκυρη και προέρχεται από την κυβέρνηση η οποία έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν και κάποια στιγμή ίσως και να χρησιμοποιηθούν εναντίον του, αν τολμήσει να δημαγωγήσει εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ”
    σου λέει ο κικιρίκου «για τολμήστε να μιλήσετε και θα δείτε τι θα πάθετε»…μόνο που κικιρίκου,σε λάθος αυλή πήγες να παίξεις…απαιτώ από το Κόμμα ΑΜΕΣΑ μηνύσεις και ξεβρακώματα, ανάλογα του άλλου αστείου που κάποτε έλεγε για εμπόριο όπλων…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο blogsevikos νομίζω έχει δίκιο άλλαξα και εγώ γνώμη για αυτό το θέμα. Η τακτική της μόνο πολιτικής απάντησης δεν έχει μεγάλα επικοινωνιακά αποτελέσματα γιατί οι απαντήσεις του Κόμματος δεν αναμεταδίδονται από τα είτε δεξιά είτε αριστερά μέσα και όταν μεταδίδονται είναι κεκαλυμένες ουσιαστικά επιθέσεις στο ΚΚΕ και στο τέλος μένει η λάσπη. Πρέπει να αρχίσει το Κόμμα μηνύσεις και κυρίως αγωγές για να το φοβηθούν τα εχθρικά μέσα που παρόλο που είναι ελεγχόμενα είναι οικονομικώς στα χάλια τους και οι ίδιοι οι καπιταλιστές που τα ελέγχουν λόγο του ανταγωνσμού δεν δίνουν πλέον εύκολα χιλιάδες ευρώ και επίσης μπορεί να βγάλει και το Κόμμα κανά λεφτό από τους ίδιους τους εχθρούς του μιας που έχει όπως όλα τα μέλη του οικονομικό πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σου ΄ρχεται εμετός ...

    Τέτοια ξεφτίλα η ... "αριστερή" κυβέρνηση Τσίπρα ;;;

    Όχι, μάλλον ΔΕΝ υπάρχει πάτος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι πατσαβούρες !
    Ntina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιπλέον θα ήθελα να προσθέσω ένα στοιχείο στην φωτογραφία που δείχνετε με την Ραχήλ Μακρη. Από πάνω από την Ραχήλ Μακρή είναι ο φαρμακοβιομήχανος-ΒΙΑΝΕΞ και ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Το 2012 η εταιρία ανακοίνωσε πως έφτασε σε καθαρές πωλήσεις έως και 240.200.000€ wikipedia). Αυτός που τα είχε βάλει με τον φασίστα τον άδωνη γιατί ο τελευταίος ως υπουργός υγείας έδωσε βοήθεια σε ξένα μονοπώλια και έχανε αυτός ο καπιταλιστής μερίδιο αγοράς. Άρα μία βουλευτής του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που θέλει με στάδια να φέρει τον σοσιαλισμό που περιέγραψε ο Μαρξ συνδιασκέδαζε με έναν φασίστα συνεργάτη της Χρυσής Αυγής και του Σαμαρά και με έναν κεφαλαιοκράτη. Μμμμμμάλιστα... Φαντάσου να το έκανε αυτό βουλευτής του ΚΚΕ. Τι θα γινόταν τώρα σε όλα τα ΜΜΕ (ΔΟΛ, βαξεβανης, κουλογλου, thepressproject, τα μεσα προπαγανδισης αριστεροχαρουμενων εξωκοινοβουλευτικων κτλ) ; Ο κακός χαμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντροπή σας, συριζοκοκορίκηδες!
    hopenends

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η άποψή μου είναι ότι δεν φθάνει μόνο η πολιτική απάντηση. Το κόμμα πρέπει να ασκήσει και ένδικα μέσα, αγωγή για αποζημίωση και μήνυση στον πρασινορουφιάνο αυριανιστή και νυν συριζαίο κοκορίκο. Δίχως αυταπάτες για το ρόλο της αστικής δικαιοσύνης και χωρίς να δημιουργηθεί κλίμα αναμονής και ανάθεσης ότι αφού παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη το νομικό θέμα παύει να είναι και πολιτικό ζήτημα πάλης του κινήματος, αλλά (έστω) να κινδυνεύσει να φάει φυλακή και να πληρώσει, μόνο έτσι τέτοια ρεμάλια παίρνουν χαμπάρι ότι όταν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία προβοκάτσιας συμβαίνουν και 'ατυχήματα". Εάν ενδιάμεσα ο συνέταιρος του Κακαουνάκη ζητήσει συγγνώμη και επανορθώσει ας κρίνει το ΚΚΕ εάν ικανοποιείται και εάν θα τα αποσύρει. Η λάσπη μένει και αποθρασύνει, ήδη τα ρετάλια της σοσιαλδημοκρατίας "ξεπλένουν" τους φασίστες και καλλιεργούν ανοχή σε αυτούς, μην ξαναφθάσουμε σε υποθέσεις βρώμας τύπου Γερμανός και κότερα του Φλωράκη χωρίς και νομική απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Bρε παιδια ...πανω σε τι να τον μηνυσει τον συριζοκοκορίκο ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος7 Μαρτίου 2015 - 6:42 μ.μ.:
      Εάν έχεις ακούσει για "συκοφαντική δυσφήμιση"...

      Το σχόλιο αν και ανώνυμο δημοσιεύεται προκειμένου να πάρουμε μία ακόμη ιδέα για το ύφος, το ήθος και την δοιανοητική επάρκεια των φιλοκυβερνητικών τρολ...

      Αν και βέβαια, θα έπρεπε να τον μυνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κοκορίκο, αφού τον εμπλέκει άμεσα σε υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης.

      Διαγραφή
  11. @6:42 Για συκοφαντική δυσφήμηση. Είναι ο ορισμός του αδικήματος σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα. Και του "κοτσάρεις" και μία ωραία αγωγή για αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και "τρέχει" και δεν φτάνει ο κικιρίκου. Και άστον μετά να κράζει ότι οι δημοσιοκαφρικές αποκαλύψεις δεν αντιμετωπίζονται με αγωγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΔΙΟΝΥΣΗΣ:
      Νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως έχει κάνει αγωγή για την απλή αναπαραγωγή όσων καταγεγραμένων είπε εντός του κοινοβουλίου για την υπόθεση της Χ.Α:

      "- Στις 7 Απρίλη 2014, η δημοσιογράφος του "Ελεύθερου Τύπου" Δέσποινα Κονταράκη συλλαμβάνεται μετά από μήνυση της τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) Ραχήλ Μακρή, επειδή η πρώτη έγραψε ρεπορτάζ όπου αναφερόταν ότι η Μακρή κατηγόρησε (σε συνεδρία που έγινε στις 2 Απρίλη) την τότε κυβέρνηση ότι φυλακίζοντας βουλευτές της Χ.Α "βάζει αθώους στη φυλακή." Αλλά ο "Ε.Τ" δεν ήταν η μόνη εφημερίδα που ανέφερε το τι είπε η Μακρή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Έθνους" (και του "Βήματος") τότε, η Μακρή είπε ακριβώς αυτά που ανέφερε ο "Ε.Τ", κι επιπρόσθετα αποκάλεσε την κυβέρνηση "φασίστες", όπως έκανε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος.

      - Σε ανακοίνωσή του για την σύλληψη της δημοσιογράφου του "Ελεύθερου Τύπου" εξαιτίας της μήνυσης της Μακρή, την ίδια μέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει το παραμικρό για τις δηλώσεις της Μακρή στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι η Αυγή είχε επίσης καταγράψει αυτές τις ίδιες δηλώσεις. Η εφημερίδα όμως δημοσιεύει, στις 11 Μάη του 2014, άρθρο του Δημήτρη Τρίμη ("Ιός") που υπερασπίζεται τη Μακρή και ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν τεκμήρια ότι πράγματι είπε ό,τι φερόταν από τα ρεπορτάζ --και της ίδιας της Αυγής-- να είπε."
      http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7.html

      Διαγραφή
  12. εγώ πάλι θυμάμαι τον εν λόγω δημοσιογράφο ως δεξί χέρι του Λιάτσου στην αλήστου μνήμης φυλλάδα Παρασκευή και 13,να είναι φόλα νεοδημοκράτες και υμνητές του Καραμανλή-τους είχε κάνει μήνυση ο Καμμένος για συκοφαντία σε κάποια περίπτωση- τώρα και αυτός και ο Λιάτσος είναι υποστηρικτές της λαοπρόβλητης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
    Αθάνατη ΕΛ δημοσιογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.