20 Δεκεμβρίου 2014

Ο ελέφαντας φαίνεται ακόμα ?



Ενδιαφέρουσα η ιστορία των τελευταίων 2 ημερών. Ενδιαφέρουσα όχι επειδή με τραβάει η βοθρίλα ή επειδή έχω διάθεση εξιχνίασης βρώμικων υποθέσεων, αλλά επειδή διασκεδάζω με την ξεφτίλα των αστικών μέσων προπαγάνδισης (και δεν μιλάω μόνο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς).

Ναι μεν απο την μια η σκανδαλολογία αποκρύπτει απο τον λαό την ουσία της πολιτικής και την σκεπάζει με τάχα μου αναζητήσεις της τιμιότητας και των καλών προθέσεων (σε μια κοινωνία σάπια μέχρι το μεδούλι), αλλά από την άλλη, όσοι ακόμα έχουν ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά τους, και δεν τα έχουν πάει για μέσα έξω κέρωμα ... δεν μπορεί ρε διάολε,  θα μυρίσουν λίγο την μπόχα, θα γευτούν λίγο την σαπίλα, θα καταλάβουν 5 πραγματάκια απο όλη αυτήν την προσπάθεια απόκρυψης του ελέφαντα μέσα στο δωμάτιο. Προσπάθεια απόκρυψης που πραγματοποιείται συντονισμένα, απο σταθμούς, δημοσιογράφους, εφημερίδες, sites, blogs, πολιτικάντηδες "ανεξάρητους" και μη, αναλυτές, γλάστρες, ποτιστήρια, trolls, flamers, ξεχασμένους και φαιδρούς, οι οποίοι μη μπορώντας να ελέγξουν τις πτώσεις των Ελλήνων απο τα σύννεφα, προσπαθούν να ψεκάσουν το τοπίο με ιστορίες για ψεύτες βοσκούς, μονταζιέρες, καλούς κωμικούς ή ιεροκύρηκες της τηλεόρασης και ότι άλλο προκύψει, με σκοπό να τραυματίσουν την αξιοπιστία του κατηγόρου. Πριν ακόμα εξετάσουν την κατηγορία, έχουν βγάλει δηλαδή σκάρτους τους κατήγορους.

Διότι απλούστατα - όπως είπε και ο Άρης Πορτοσάλτε - η κατηγορία είναι πρωτάκουστη για να είναι αληθινή. Μόνο κάποιος ψεκασμένος μπορεί να στήσει τέτοια προβοκάτσια.
Βέβαια λέω εγώ, που έχει ακουστεί ξανά να τα παίρνει αστός πολιτικός ?

Τόσο καιρό προσπαθούν να μας πείσουν πως το πρόβλημα της χώρας είναι το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και μόλις βγαίνει λίγο απο την μπόχα της αποχέτευσης, τρέχουν όλοι να βάλουν πάλι το καπάκι. Φυσικά και δεν είναι η διαφθορά το πρόβλημα, αλλά ένα παραπροιόν του προβλήματος που ονομάζεται καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης, αλλά απ'οτι φαίνεται σκιάζονται πολύ περισσότερο απ'οτι φανταζόμουν, το περιεχόμενο της ίδιας της ντουλάπας τους. Και στην βιασύνη τους να κλείσουν την πόρτα, η ανοησία πιάνει ταβάνι και η καχυποψία απέναντί τους, σπάει τα κοντέρ. 

Υ.Γ. 

Δεν μπορώ όμως, ανθρωπος είμαι με διάφορες καλλιτεχνικές ανησυχίες (κουσούρια εαν θέλετε) και για αυτό θα σας πω και ένα σενάριο (εννοείτε φανταστικό). 

Φανταστείτε λοιπόν, τον Χαϊκάλη, ο οποίος έχει πάει στην ασφάλεια και τους λέει να την στήσουν στον κυβερνητικό παράγοντα που θα έρθει να τον λαδώσει. Για κάποιον λόγο ο τύπος δεν εμφανίστηκε (ποιός του το σφύριξε άραγε? ποιός χμμμ), και ο αφελής Χαϊκάλης αφού είχε ήδη ενημερώσει το πρώτο κυβερνητικό όργανο, πάει στο δεύτερο να καταγγείλει τον "μεσάζοντα" της κυβέρνησης. Εαν κάποιος ελέγξει τις ημερομηνίες είμαι σίγουρος πως θα βρει και τις αντίστοιχες αντιδράσεις των δημοσιογράφων ... "Ο Χαϊκάλης μάλλον θα ψηφίσει για πρόεδρο", "δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο Χαϊκάλης", "μάλλον δεν θα ψηφίσει ο Χαϊκάλης" ... 

Πριν 3 μέρες για κάποιον μυστήριο λόγο ο Μητσοτάκης ο οποίος ήδη έχει ενημερωθεί για το τι τρέχει στην εισαγγελία, καλεί τον Καμμένο για τσάι και μπισκότα. Μετά την συνάντηση ο Καμμένος φανερά ντοπαρισμένος από το γεγονός πως ο Αλέξης είναι καλύτερος διαπραγματευτής από τον "Μητσοτάκη", διαμηνύει πως οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" δεν θα ψηφίσουν για πρόεδρο ακόμα και εαν παραιτηθεί ο Σαμαράς από πρωθυπουργός. 2 μέρες μετά ο Λάκης αποκαλύπτει καταλάθος την καταγγελία Χαϊκάλη στον Παπαδάκη , ο οποίος πέφτει από τα σύννεφα και σπάει ένα πόδι και τρια πλευρά. Εμένα όμως η απορία μου είναι άλλη ... Τόσες μέρες η κυβέρνηση ξέρει τι είδους καταγγελία έχει κάνει ο Χαϊκάλης και που. Γιατί βρε παίδες δεν μας προειδοποιήσατε για την προβοκάτσια που σας στήνει ο Πάνος ? Και εν πάσει περιπτώσει τόσες μέρες είχατε να προετοιμαστείτε, μόνο μια φωτογραφία βρήκατε για απάντηση ?

6 σχόλια:

  1. Μόλις δημοσίευσα το παραπάνω και διαβάζω στον αστικό βόθρο (πες με και iefimerida) πως στέλνουν τον Αποστολόπουλο σαν πρόβατο στην σφαγή
    και όπως φαίνεται θα προσπαθήσει να το πάρει εξ'ολοκλήρου πάνω του ...

    Κατέρρευσε κιόλας η προσπάθεια σπίλωσης των κατηγόρων και πήγαν στο Plan B.
    Τσάμπα τα άρθρα της Lifo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mάλλον για Φυλακή πάει ο Χαϊκάλης

    Για μονταρισμένο υλικό κάνουν λόγο αστυνομικές πηγές, μετά και την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του ηχητικού και του βίντεο από τους άνδρες στα εργαστήρια της Ασφάλειας. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τόσο το ηχητικό όσο και το οπτικό υλικό που παραδόθηκε έχει υποστεί μοντάζ. Το "κόψιμο" και "ράψιμο" ενός τέτοιου στοιχείου, επισύρει βαριές ποινικές ευθύνες. Το υλικό που εστάλη στον εισαγγελέα και την ΕΛΑΣ είναι διαφορετικό από αυτό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ένα μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο από αυτό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έχει διάρκεια 8,5 λεπτών.

    Πηγή: http://www.lifo.gr/now/politics/57298#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις λίγο πιο πάνω γράφω "τσάμπα τα άρθρα της Lifo" διότι ο μιζαδόρος το παίρνει πάνω του. Δηλαδή με λίγα λόγια ο Αποστολόπουλος λέει, "η ιστορία ισχύει αλλά το έκανα μόνος μου".

      Τώρα μπορείς να πάρεις την Lifo και να σκουπίσεις (μεταφορικά φυσικά) την πωποτρυπά σου. ;-)

      Διαγραφή
  3. ΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
    αλλά μάλλον μπήκε μόνος του.

    http://goo.gl/b0R2Ey

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντωμεταξύ έχετε προσέξει πως αρκετές "ενημερωτικές" σελίδες και ειδησεογραφικά σαιτ, έχουν κλειδώσει εδώ και 2 μέρες τα σχόλια ? Τα οποία έτσι και αλλιώς εως ένα βαθμό, ήταν ελεγχόμενα και στημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μου έκανε και μένα εντύπωση. Στο "enikos" τα σταματήσανε από την Πέμπτη. Κι απάνω, που μου είχαν ζητήσει επιβεβαίωση για ένα δικό μου.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.