19 Δεκεμβρίου 2014

Στην Νότια Κορέα απαγορεύουν πολιτικά κόμματα αλλά δεν βαριέσαι ...

Νότια Κορέα: Δικαστική «βόμβα» για διάλυση του Ενιαίου Προοδευτικού Κόμματος 


Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Κορέας αποφάσισε σήμερα τη διάλυση του μικρού αριστερού Ενιαίου Προοδευτικού Κόμματος (UPP), που υποστηρίζει το σοσιαλισμό και το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης της ΛΔ Κορέας, με το πρόσχημα της «απειλής» για τη «φιλελεύθερη δημοκρατία της Νότιας Κορέας», προχωρώντας σε άμεση επέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά και στην καταπάτηση βασικών πολιτικών ελευθεριών, ακυρώνοντας στην ουσία τη βουλευτική ιδιότητα πέντε εκπροσώπων του κοινοβουλίου.

Το Νοέμβρη του 2013 το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο με το αίτημα απαγόρευσης του Ενιαίου Προοδευτικού Κόμματος που δημιουργήθηκε στο τέλος του 2011 από τη συγχώνευση μικρών προοδευτικών, αριστερών ομάδων πολιτικών, καταφέρνοντας να εκλέξει πέντε βουλευτές στο νοτιοκορεατικό κοινοβούλιο, οι οποίοι πλέον χάνουν τη βουλευτική τους ιδιότητα. Ως πρόσχημα για την προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε χρησιμοποιήσει τότε «πληροφορίες» πως τάχα ανώτερα στελέχη του Ενιαίου Προοδευτικού Κόμματος «συνωμοτούσαν» με στόχο την «ανατροπή» της κυβέρνησης στη Νότια Κορέα και την εφαρμογή ενός συστήματος διακυβέρνησης ανάλογο με αυτό της γειτονικής ΛΔ Κορέας.

Είναι η πρώτη φορά που διατάσσεται η διάλυση ενός κόμματος από τα τέλη της δεκαετίας του '80, οπότε δόθηκε τέλος σε σειρά χουντικών, στρατιωτικών κυβερνήσεων που χειραγωγούνταν από τις ΗΠΑ.

Στελέχη του Ενιαίου Προοδευτικού Κόμματος κατηγόρησαν τις κρατικές μυστικές υπηρεσίες για την κατασκευή κατηγοριών σε βάρος τους, σημειώνοντας πως είναι αντίποινα για τις αποκαλύψεις που είχαν κάνει πριν περίπου δύο χρόνια, πως δηλαδή κρατικοί πράκτορες συμμετείχαν σε παράνομη επιχείρηση το Δεκέμβρη του 2012, με στόχο την εκλογή της σημερινής προέδρου της Ν. Κορέας, Παρκ Γκέουν Χίε, ο πραξικοπηματίας στρατηγός πατέρας της οποίας, Παρκ Τσανγκ Χίε, είχε καταλάβει την εξουσία από το 1963 μέχρι τη δολοφονία του το 1979. 

Πηγή : 902.gr

Σημείωση : To UPP στις τελευταίες εκλογές του 2012 βγήκε τρίτο κόμμα με ποσοστό 6.0%

3 σχόλια:

  1. "...φιλελεύθερης δημοκρατίας...": Ούτως ή άλλως, έχουν αποδειχθεί πολλές φορές οι σχέσεις του "φιλελευθερισμού" με τη φασιστική δικτατορία.
    Προφανώς, η συγκρκριμένη είδηση δε θα απασχολήσει τη "σοβαρή", αστική ειδησεογραφία.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγα μην ασχοληθουνε με αυτην την ειδηση. Κατα τα αλλα στην Λ.Δ Κορεας εχει δικτακτορια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://toixo-toixo.blogspot.gr/2014/12/blog-post_15.html

    Τι μας περιμενιε.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.