8 Νοεμβρίου 2010

Η αποχή αποτιμήθηκε, ως ψήφος ανοχής απο τον ΣΕΒ και ζητάει την εφαρμογή των μέτρων!!!


Από το ΒΗΜΑ

Κάλεσμα στον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο επικεφαλής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών εκτίμησε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για το μέλλον, συμπληρώνοντας: «Ο λαός ανέλαβε στην κάλπη τις ευθύνες του. Το πολιτικό σύστημα καλείται τώρα να αναλάβει τις δικές του.»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, ώστε να προχωρήσουν οι τομές που χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία.«Ωστόσο, πολιτική σταθερότητα χωρίς υγιές πολιτικό κλίμα δεν μπορεί να υπάρξει. Ο λαός ανέλαβε στην κάλπη τις ευθύνες του. Το πολιτικό σύστημα καλείται τώρα να αναλάβει τις δικές του.»

Χαρακτήρισε ψήφο ανοχής και εντολή συνέχισης της δύσκολης προσπάθειας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, υπογραμμίζοντας:«Ο λαός μας αντιμετώπισε ώριμα τα τεχνητά διλήμματα και το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.» Αναδέχεται υπεύθυνα το αναγκαίο κόστος αυτής της προσπάθειας -αλλά, δίκαια και αυτονόητα, αδημονεί να δει το αντίκρυσμά της.» 

Θα δούμε και τις δικές μας ευθύνες, ως κομμουνιστές και ως μαρξιστική αριστερά, για τους λόγους της αποχής, αλλά ας δούνε και οι απέχοντες προς το παρόν, ..... ποιούς κάνουν χαρούμενους με την στάση τους !! 

2 σχόλια:

  1. Αφού η αποχή βόλεψε το σύστημα τότε γιατί η Παπαρήγα αντί να τη καταγγείλει κάλεσε τους απέχοντες, οι οποίοι σύμφωνα με τις δηλώσεις της απείχαν σαν έκφραση καταδίκης της κυβερνητικής πολiτικής, σε συστράτευση στο κίνημα και στις επόμενες κάλπες;
    Aλήθεια με βάση τα αποτελέσματα από που προκύπτει ότι ενισχύθηκαν τα δύο μεγάλα κόματα λόγω της αποχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά αρχήν συγχαρητήρια και αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε οσους αγωνίζονται έστω και μόνο απ' το διαδίκτυο. Παντού και πάντοτε στα καθεστώτα ΔΝΤ η αποχή φουντώνει πολύ και αποτελεί ένα σίγουρο τρένο για να ανέβει κανείς. Το στοίχημα αυτό είναι ένα "γκανιάν" που ομως έχει μια ουσιαστική συνέπεια. Σε δεσμεύει σε αγώνα ανατροπής της φενάκης του καθεστώτος. Οταν δε φουντώσει η αποχή όχι μόνο από τις εκλογές, αλλά προσλάβει τη μορφή της πολιτικής ανυπακοής τότε λειτουργεί ως τέστ εγκυμοσύνης αν την υποστηρίξεις, ή αν αρνηθείς και συμπαραταχθείς με την αντίδραση... )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.