4 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Τετρασέλιδο φυλλάδιο που διακινείται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις
_____________
Εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, άνεργες,
επαγγελματίες, αγρότες, νέοι και νέες,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού με την πρώτη «αξιολόγηση» φόρτωσε στο λαό νέους δυσβάσταχτους φόρους, περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις, τον μόνιμο «κόφτη», τώρα προετοιμάζεται για νέα επίθεση.

Το «μενού» της δεύτερης «αξιολόγησης» περιλαμβάνει νέο συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, νέα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία, νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα περικοπών, νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Οι δήθεν «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης δεν πείθουν πλέον κανένα. Τα ίδια έλεγαν και για τις συντάξεις που μειώνονται συνεχώς. Τα ίδια έλεγαν και για τον ΕΝΦΙΑ, που δεν καταργήθηκε.
Οι λεονταρισμοί εναντίον του «κακού» ΔΝΤ, που θέλει τα αντεργατικά μέτρα, σε αντίθεση με την «καλή» ΕΕ, που τα απορρίπτει, είναι «στάχτη στα μάτια» του λαού. Τα ίδια μέτρα υλοποιούνται σε όλες τις χώρες της λυκοσυμμαχίας, όπως στη Γαλλία, απ' τον φίλο του ΣΥΡΙΖΑ, Ολάντ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπηρετεί πολιτικές αποκλειστικά υπέρ του κεφαλαίου. Την ώρα που φορτώνει στο λαό δυσβάσταχτα βάρη, την ίδια ώρα ψηφίζει νόμους για νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους. Εμπλέκει την Ελλάδα ακόμη πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καλεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δεν της φτάνουν τόσες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που έχει η Ελλάδα, προωθεί και την ίδρυση νέας στην Κάρπαθο.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ «ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»!

Λένε ότι μπορεί να χρειάστηκε να πάρουν επώδυνα μέτρα, να μειώθηκαν οι συντάξεις, να έχασες το ΕΚΑΣ, να μην καταργήσανε τον ΕΝΦΙΑ..., αλλά οι επενδύσεις έρχονται, οι στόχοι ξεπερνιούνται..., πετύχανε τετραπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα... έρχεται η ανάκαμψη... θα ανακουφιστούν οι ασθενέστεροι...

Με τα ίδια επιχειρήματα, που έλεγαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, κοροϊδεύουν κι αυτοί το λαό, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο, ότι τα δύσκολα πέρασαν.
Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το έλλειμμα που υπάρχει σήμερα στη λαϊκή οικογένεια, στο εισόδημα, στην Ασφάλιση, στα σχολεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια κ.α.
Η ανάκαμψη, που μας λένε, θα είναι για τα κέρδη των λίγων, δε θα οδηγήσει σε αναπλήρωση απωλειών, κατάργηση αντιλαϊκών νόμων, ουσιαστική ανακούφιση. Διαρκώς θα ζητάνε νέα μέτρα. Γι' αυτό άλλωστε ψήφισαν και τον «αυτόματο κόφτη», για να μην υπάρχει καμία παρέκκλιση από την αντιλαϊκή πολιτική.
Η όποια ανάκαμψη είναι αβέβαιη, αφού η ελληνική οικονομία επηρεάζεται από τις εξελίξεις στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομία, όπου οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες.

Υπάρχει πλούσια πείρα στο λαό για να γυρίσει την πλάτη στη νέα εξαπάτηση.
Σήμερα, οι λίγες νέες θέσεις εργασίας είναι κακοπληρωμένες, μερικής απασχόλησης. Με τέτοιες θέσεις εργασίας αντικαθίστανται παλιότεροι εργαζόμενοι με νέους.
Υπάρχουν και σήμερα κλάδοι της οικονομίας, με μεγάλη κερδοφορία, π.χ. στον τουρισμό, που οι εργαζόμενοι εκεί δεν απολαμβάνουν τίποτα, αφού εξακολουθούν να υπάρχουν συνθήκες γαλέρας, ενώ πολλαπλασιάζονται οι λαϊκές οικογένειες που δεν κάνουν καθόλου ή κάνουν ελάχιστες μέρες διακοπές.

Η ανακούφιση, που υπόσχονται, όλη κι όλη θα είναι κάποια ψίχουλα για κάποιες ομάδες της πιο ακραίας φτώχειας, που οι ίδιοι δημιουργούν. Θα είναι όπως το ΕΚΑΣ. Από τη μία το κόβουν και από την άλλη δίνουν σε ελάχιστους και για ελάχιστο χρόνο κάρτες αλληλεγγύης και κουπόνια σίτισης. Τελικά, ούτε αυτοί ανακουφίζονται πραγματικά, έστω προσωρινά.
Αυτή είναι η ΣΥΡΙΖΑίικη «ευαισθησία»...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΠΙΚΟ ΚΑΒΓΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΝΔ!

Ο καβγάς αφορά το ποιος είναι καταλληλότερος σ' αυτή τη φάση για το κεφάλαιο, ποιανού η συνταγή είναι καλύτερη. Σε όλα τα βασικά συμφωνούν, αλλά θέλουν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση, την κοινή ψήφο τους στο 3ο μνημόνιο, στα περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα, στη φοροαπαλλαγή κι ενίσχυση με κρατικό χρήμα των μονοπωλιακών ομίλων.
Ο τσακωμός τους για τη «διαπλοκή» και τις «τηλεοπτικές άδειες» είναι για το ποια επιχειρηματικά συμφέροντα θα επικρατήσουν στη νέα αναδιανομή της πίτας ανάμεσα στα παλιά και τα νέα «τζάκια», που ευνοεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για να εξασφαλίσει εκτός των άλλων ευνοϊκό τηλεοπτικό περιβάλλον, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι.

Παρά τις αντιθέσεις τους για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση, η έγνοια τους είναι να υπάρχουν ισχυρές φιλομονοπωλιακές κυβερνήσεις, για να εφαρμόζεται απρόσκοπτα η αντιλαϊκή πολιτική τους.
Η μεν ΝΔ θέλει να επανέλθει στην καρέκλα της κυβερνητικής εξουσίας κι υπερασπίζεται το παλιό μοντέλο των μονοκομματικών κυβερνήσεων, χωρίς όμως να αποκλείει κι ευρύτερες συναινέσεις, που προς το παρόν δεν μπορεί να καταφέρει.
Ο δε ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων με άλλα κόμματα, που θα μοιράζονται την ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής, για να μπορέσει πιο άνετα να κάνει τη βρώμικη δουλειά που του έχουν αναθέσει, μετά το 3ο μνημόνιο, οι «εταίροι» του και η αστική τάξη της χώρας.
ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ προσπαθούν να αναστηλώσουν, χωρίς επιτυχία προς το παρόν, το χρεοκοπημένο χώρο της κεντροαριστεράς, ιδιαίτερα τώρα που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ και γίνεται το αγαπημένο παιδί της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι πρόθυμη να συμβάλει σε όποιο αντιλαϊκό κυβερνητικό σχήμα, παίζοντας ως «λαγός» του συστήματος πότε με τον Τσίπρα, πότε με τον Μητσοτάκη. Η ναζιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ επικεντρώνει τη δράση της σε βάρος κατατρεγμένων και εγκλωβισμένων προσφύγων στη χώρα, για να βγάλει λάδι το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Ρίχνει «στάχτη στα μάτια» των αποπροσανατολισμένων, που την ακολουθούν ακόμη, για την εγκληματική της δράση, η οποία αποκαλύφθηκε μετά τις δολοφονικές της επιθέσεις κατά προοδευτικών καλλιτεχνών, εργατών συνδικαλιστών, κομμουνιστών, μεταναστών.

Ολοι καταψηφίζουν τις προτάσεις νόμου που καταθέτει το ΚΚΕ στη Βουλή, για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών.

Μια σειρά από οπορτουνιστικές κι άλλες «αριστερόστροφες» δυνάμεις (ΛΑΕ - Κωνσταντοπούλου - ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που πρωτοστάτησαν κι έδωσαν στήριξη στην εξαπάτηση της «πρώτη φορά αριστεράς» και σήμερα προβάλλουν ως πανάκεια το εθνικό νόμισμα, που δήθεν θα σώσει το λαό, εκτίθενται με το πρόσφατο δημοψήφισμα στη Βρετανία. Η Βρετανία της στερλίνας έπαιρνε τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα, όπως οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Αποδεικνύεται ότι η έξοδος μιας χώρας από την ΕΕ μπορεί να είναι πραγματικά προς όφελος του λαού μόνο αν συνδέεται με την πάλη ενάντια στη βάρβαρη καπιταλιστική εξουσία και ιδιοκτησία. Τα μικρά ή μεγαλύτερα ρήγματα στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και συμμαχίες, το εργατικό - πολιτικό εργατικό κίνημα τα αξιοποιεί με ενέργειες ανάπτυξης της ταξικής πάλης και όχι με συμμαχίες και κυβερνήσεις «επιδιόρθωσης» αυτών των ενώσεων.

ΥΠΟΤΑΓΗ 'Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ
ΟΣΟ ΑΡΓΟΥΜΕ ΘΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, τους επαγγελματίες, τη νεολαία, για μαχητική δράση τώρα, για την οργάνωση μιας μεγάλης λαϊκής αντεπίθεσης.
Πρωτοστατούμε για τη μαζική συμμετοχή, τη ζωντανή λειτουργία και δράση σωματείων και μαζικών φορέων, με δυνάμωμα της αλληλεγγύης και των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων.
Πολλαπλασιάζουμε τη δύναμή μας για νίκες, για την προώθηση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, στη γραμμή ρήξης και ανατροπής, της συμμαχίας των εργατών με τη φτωχή αγροτιά και τους επαγγελματίες.
  • Κάτω οι άδικοι φόροι
  • Δουλειά με δικαιώματα για όλους
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για κατοχύρωση των εργαζομένων
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και την αγωνιστική διεκδίκηση
  • Κάλυψη των απωλειών σε εισόδημα και κοινωνικές παροχές, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πείνας
  • Σύγχρονες δημόσιες δωρεάν παροχές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια
  • Μπλόκο σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις στα λαϊκά νοικοκυριά
  • Καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις κατά άλλων λαών - Να κλείσουν τώρα οι ΝΑΤΟικές βάσεις - Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο
  • Αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
Οι αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, ξεσκέπασαν την προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι ο λαός εγκρίνει την πολιτική της. Ακόμη όμως δεν αντιστοιχούν στο μέγεθος της επίθεσης που δέχεται ο λαός.
Πραγματική φιλολαϊκή απάντηση στη σημερινή πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει με αλλαγή διαχειριστή, να φύγει ο Τσίπρας για να έρθει ο Μητσοτάκης ή να μείνει ο Τσίπρας για να μην έρθει ο Μητσοτάκης. Η πραγματική φιλολαϊκή απάντηση βρίσκεται στην πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Γι' αυτό χρειάζεται ένα κίνημα πολύ πιο μαζικό, οργανωμένο, ριζωμένο στους τόπους δουλειάς, που θα αμφισβητεί το σημερινό δρόμο ανάπτυξης. Θα έρχεται σε σύγκρουση με τις αυταπάτες του παρελθόντος, με τις λογικές του «μικρότερου κακού».
Γι' αυτό χρειάζεται πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Μόνο έτσι θα μπορούμε να εμποδίζουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικούμε την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, να καταργήσουμε όλους τους προηγούμενους αντιλαϊκούς νόμους.
Σε όλους εσάς, που βλέπετε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, που έχετε διάθεση να συγκρουστείτε με τη μοιρολατρία και τις μειωμένες απαιτήσεις, σας λέμε ότι το μόνο κόμμα που μπορεί να σας εκφράσει είναι το ΚΚΕ, παρά τις όποιες επιφυλάξεις σας.

Καλούμε ιδιαίτερα τον κόσμο που αισθάνεται αριστερός, που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα δυσανασχετεί, να κάνει το βήμα τώρα και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ. Δεν αλλάζει η κατάσταση μόνο με τη δυσφορία και τις δικαιολογίες γι' αυτή την κυβέρνηση.
Να βαδίσουμε τώρα μαζί.
Για να ζωντανέψει η ελπίδα, η αισιοδοξία.
Ο,τι δήθεν διαφορετικό δοκιμάσατε μέχρι σήμερα, σας απογοήτευσε.

ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Σας καλούμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και ταυτόχρονα να παλέψουμε μαζί στο κίνημα για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.
Γιατί είναι η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε. Γιατί προβάλλει την ανάπτυξη που θα ικανοποιεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών.
Είναι ρεαλιστική, γιατί υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις. Το ζητούμενο είναι να αλλάξει ο συσχετισμός υπέρ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για ν' αλλάξει τελικά χέρια η εξουσία. Να πάρουν η εργατική τάξη, ο λαός στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας, την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Να αποδεσμευτεί η χώρα από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ισότιμες οικονομικές σχέσεις με άλλα κράτη. Για να μπορέσει ο λαός να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του, με τις δυνατότητες που προσφέρουν η επιστήμη και η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της χώρας.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,
ME ΤΟ ΚΚΕ,
ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.