28 Μαΐου 2016

Αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα των Γάλλων εργατών

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους Γάλλους εργαζόμενους, που μάχονται ενάντια στο νόμο που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, εξέφρασε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του Κόμματος,Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε το διϋλιστήριο της «Τοτάλ» στο Γκρανπουί, κοντά στο Παρίσι, που βρίσκεται σε απεργία, όπως και το σύνολο των διϋλιστηρίων της χώρας και συναντήθηκε με τη γραμματεία του σωματείου (που ανήκει στη δύναμη της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας, μέλος της ΠΣΟ) και με απεργούς.
Οι συνδικαλιστές και οι άλλοι εργαζόμενοι εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τη συμπαράσταση του ΚΚΕ και δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, παρά τη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας και την κατασυκοφάντηση των κινητοποιήσεων από τα αστικά ΜΜΕ.
Από την άλλη, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημέρωσε τους εργαζόμενους και για την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα όπως κι ότι το ΚΚΕ έφερε το θέμα και στην Ευρωβουλή, όταν οι άλλες αστικές δυνάμεις επιχειρούν να θάψουν τον αγώνα των Γάλλων εργαζομένων.
Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του Κόμματος επισκέφθηκε το σταθμό Μοντπαρνάς στο Παρίσι και το σταθμό της SNCF (ΟΣΕ) στις Βερσαλλίες, όπου συναντήθηκαν με εργαζόμενους και με το γραμματέα του Συνδικάτου των Σιδηροδρομικών στις Βερσαλλίες, μέλος της ΠΣΟ. Αφού ενημερώθηκαν γα τις πρωτοβουλίες των ταξικών σωματείων, που ανάγκασαν την ηγεσία της Ομοσπονδίας να κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τρίτη 31 Μάη, όπως και για τις πρωτοβουλίες για την επιτυχία της απεργίας, συζήτησαν με τους εργαζόμενους την ανάγκη να πάρουν αυτοί την κατάσταση στα χέρια τους, και να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Απ' όλες τις συναντήσεις αναδείχτηκε ότι η πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης έχει συναποφασιστεί σε επίπεδο ΕΕ, ότι είναι κοινή σε όλα τα κράτη μέλη και στην Ελλάδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ότι είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να ανταλλάσσουν εμπειρίες και να βγάζουν πολιτικά συμπεράσματα. Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν ότι ο αγώνας των Γάλλων εργαζομένων είναι σημαντικός για όλους τους εργαζόμενους πανευρωπαϊκά, και τους διαβεβαίωσαν ότι το ΚΚΕ με την πάλη του θα συνεχίσει να εναντιώνεται τόσο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ, κεφαλαίου όσο και να εκφράζει την αμέριστη ταξική αλληλεγγύη του.


902

2 σχόλια:

  1. Η Απουσια Κ.Κ βαραινει καταθληπτικά και στην περιπτωση της Γαλλίας. Η Καταστροφικες συνεπειες του Ευρωκομμουνισμού σε όλο τους το μεγαλειο. Η Συμπαρασταση του ΚΚΕ και η προσφορα του διεθνως τεραστια. Σημερα ειναι και η μέρα της Ηττας για την Παρισινη Κομμουνα το 1871 την πρωτη προλεταριακη Επανασταση με πολλα και χρήσιμα διδαγματα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Μα το εκπληχτικό στην περίπτωση της Γαλλία είναι αυτό. Πως παρά την απουσία ενός σοβαρού πολιτικά ΚΚ (στα εκλογικά του ποσοστά είναι κοντά στο ΚΚΕ, 7% πήρε το '12), οι Γάλλοι εργάτες όχι μόνο έχουν βάλει τα γυαλιά στους πάντες με την αντοχή και την αγωνιστικότητα τους, αλλά έχουν συμπαρασύρει και το ΚΚΓ.
      Και όχι μόνο αυτό, αλλά είχαν και την πολιτική και αγωνιστική συγκρότηση να εκτοπίσουν άμεσα και τις "πλατείες" από την επιδίωξη τους να τοποθετηθούν στο επίκεντρο του αγώνα (ας κάνουμε μια σύγκριση με το τι έγινε εδώ).
      Νομίζω πως αυτές τις μέρες οι Γάλλοι εργάτες δικαιώνουν για μια ακόμη φορά τον Μαρξ, που έλεγε πως η Γαλλία είναι η χώρα που οι ταξικές αντιθέσεις εκδηλώνονται με την μεγαλύτερη τους όξυνση παραδοσιακά.
      Μπορούν να βγουν και άλλα χρήσιμα συμπεράσματα από τα γεγονότα αυτών των ημερών στην Γαλλία πιστεύω, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.