10 Μαρτίου 2016

Η μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα (2 - 10 Απριλίου)


Συνέντευξη Τύπου με θέμα το πρόγραμμα της πορείας αγώνα για την ανεργία (Πάτρα – Αθήνα) και κεντρικό σύνθημα: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Στη συνέντευξη συμμετείχαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος, Διονύσης Πλέσσας και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής, Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης:

Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε σχετικά με την προετοιμασία και τον προγραμματισμό της μεγάλης πορείας ανέργων, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πορεία μας που έχει κεντρικό σύνθημα «ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, φιλοδοξούμε να μετατραπεί σ' ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι συμμετοχής, διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Καλούμε σε στήριξη αλληλεγγύη και συμμετοχή τα συνδικάτα των εργαζομένων, τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, των γυναικών, τους συλλόγους και τις ενώσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, τους αγροτικούς συλλόγους, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία. Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους!


Από το Σάββατο 2 Απρίλη, έως και την Κυριακή 10 Απρίλη, διαδηλώνουμε σε μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως νερό σταθερό τηλέφωνο.

Ξεκινάμε το Σάββατο 2 Απρίλη με συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Την Κυριακή 3 Απρίλη, αρχίζει η πορεία αγώνα από την πλατεία Γεωργίου στις 8 π.μ.

Διανύουμε την απόσταση Πάτρα – Αθήνα με τα πόδια, μια πορεία γεμάτη με συζητήσεις, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις που θα διανυκτερεύσουμε. Στη διαδρομή των 220 χιλιομέτρων (σας δίνετε αναλυτικό πρόγραμμα), θα γίνουν επίσης εκδηλώσεις και στις υπόλοιπες πόλεις της διαδρομής.

Κορύφωση είναι η πορεία διαδήλωσης στην Αθήνα μέχρι το Σύνταγμα την Κυριακή.

Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, είναι ώρα αγώνα.

Κανένας δεν μπορεί να μείνει παρατηρητής. Το μέλλον της νεολαίας μας δεν είναι η ανεργία.

Κανείς δεν πρέπει να μείνει παρατηρητής, να περιγράφει το δράμα που ζουν οι άνεργοι και να μην κάνει τίποτα για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση.

Καλούμε τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, του αθλητισμού και του πολιτισμού να πορευτούν μαζί μας, να δώσουν δύναμη στον λαό μας να διεκδικήσει τα δίκια του, να έχει δικαίωμα στη ζωή. Να εμπλουτίσουν με τις προτάσεις τους το πρόγραμμα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, να αντιπαλέψουν την πολιτική που θέλει να πετάξει στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας.

Να διατρανώσουμε ότι «Ναι στον 21ο αιώνα ζούμε, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς φτώχεια, ανεργία, όλος ο λαός να εργάζεται και να απολαμβάνει τα αγαθά της συλλογικής εργασίας».

Τα πρώτα μηνύματα συμμετοχής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ήδη οι μαζικοί φορείς της πόλης μας έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ σχετικές αποφάσεις λαμβάνουν σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, των ΕΒΕ, Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι, ενώ έχουν ήδη βγει με δηλώσεις τους υπέρ της πορείας αγώνα και άνθρωποι του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.

Όλοι οι Δήμοι που μέχρι σήμερα έχουμε επισκεφθεί, στηρίζουν από την μεριά τους την πορεία αγώνα και διαμορφώνουν το δικό τους πρόγραμμα συμμετοχής.

Έχουμε ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη πλατιά εκστρατεία ενημέρωσης και προετοιμασίας της πορείας.

Κυκλοφορούμε φυλλάδιο – κάλεσμα με χρήσιμες οδηγίες και τη διαδρομή της πορείας.

Εκδώσαμε αφίσα – κάλεσμα για την πορεία και αξιοποιούμε τηλεφωνικές γραμμές, e-mail και ιστοσελίδες.

Θα λειτουργήσει επίσης, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και της Δημοτικής ομάδας, περίπτερο – ενημερωτικό στέκι στην πλατεία Γεωργίου, από την προσεχή Τετάρτη 16 Μαρτίου, για ενημέρωση και δηλώσεις συμμετοχής.

Θα αξιοποιηθούν τα ηχητικά και άλλα μέσα του Δήμου μας, όπως και τα ΜΜΕ, για να φτάσει παντού το μήνυμα αγώνα.

Αύριο Παρασκευή στις 10 το πρωί, εξορμούμε στον ΟΑΕΔ και στην Εφορία, αλλά και στο κέντρο της πόλης για άμεση επαφή, ενημέρωση και συζήτηση με τους δημότες μας και θα συνεχίσουμε σε όλη την έκταση του Δήμου, με γενικές συνελεύσεις που οργανώνουν τα Δημοτικά Διαμερίσματα, στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού.

Το Πρόγραμμα, η αίτηση και άλλες πληορφορίες, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.