8 Δεκεμβρίου 2015

Ο Μαργαρίτης απαντά στον Ρίχτερ

Πηγή: Αγώνας της Κρήτης




Με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο Γερμανός καθηγητής Χάινς Ρίχτερ στην “Καθημερινή”, ο καθηγητής Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής σύγχρονης και πολιτικής ιστορίας στο ΑΠΘ, απαντά στον Γερμανό συνάδελφό του για τις θηριωδίες των γερμανών στην Κρήτη:

Στην εφημερίδα Καθημερινή, στις 5 Δεκεμβρίου 2015 (ημερομηνία ηλεκτρονικής έκδοσης) φιλοξενήθηκε συνέντευση του Γερμανού «ιστορικού» Χάϊνς Ρίχτερ στην δημοσιογράφο Λίνα Γιάνναρη. Η συνέντευξη έφερε τον τίτλο «Η ιστορική επιστήμη στο εδώλιο», και με τον τρόπο που παρουσιάστηκε προφανώς στιγμάτιζε την δικαστική διώξη εναντίον του «ιστορικού». Μέσα από τον τίτλο και τα συμφραζόμενα η δημοσιογράφος και η εφημερίδα θεώρησαν ότι διώκεται και δικάζεται η ιστορική έρευνα και όχι η ανοικτή προάσπιση ναζιστικών πρακτικών και νεο-ναζιστικών «ιστορικών θέσεων».

Η ίδια η τεχνική της συνέντευξης στήριξης στον αναξιοπαθούντα «ιστορικό» δημιουργεί ερωτηματικά. Πραγματικά γίνεται αναφορά στο αδύναμο σημείο του κατηγορητηρίου, δηλαδή στον ισχυρισμό του Ρίχτερ ότι η «επιχείρηση Μαρίτα», όπως και η αντίστοιχη με το κωδικό όνομα «Ερμής» (εισβολή στα Βαλκάνια και στην Κρήτη αντίστοιχα) δεν επηρέασε την γενικώτερη πορεία του πολέμου, δηλαδή το ημερολόγιο της ήδη προγραμματισμένης εισβολής των ναζί στην Σοβιετική Ένωση. Αυτό το σημείο υπήρξε πραγματικά αντικείμενο επιστημονικής συζήτησης η οποία και έχει καταλήξει σε συμπεράσματα τα οποία θεμελιώνονται σε σημαντική βιβλιογραφία.

Πίσω όμως από ετούτο το ζήτημα υποκρύπτεται η ανοικτή αναθεώρηση της ιστορίας στην κατεύθυνση της αποκατάστασης του ναζισμού και των στρατιωτικών πρακτικών του. Μεταφέρω κατά λέξη από το άρθρο της Καθημερινής τα λόγια του Ρίχτερ (αυτολεξεί καθότι σε εισαγωγικά).

«Δεν είναι μόνο η αρχαία Ελλάδα που έχει τους μύθους της, τους έχει και η σύγχρονη» (…) «Είναι αλήθεια ότι οι άτακτοι Κρήτες σκότωναν αρχικά μόνο τους τραυματισμένους αλεξιπτωτιστές, επειδή δεν είχαν όπλα, αλλ΄στην αρχή δεν υπήρχε οργανωμένη αντίσταση ούτως ή άλλως. Οι Γερμανοί όμως αντέδρασαν με αντίποινα. Αυτό που έγραψα είναι ότι μέχρι την Επιχείρηση Ερμής (σ.σ. εναντίον της Κρήτης), ο Β’ Π.Π. υπήρξε σχετικά «καθαρός» πόλεμος, στον οποίο όλες οι πλευρές σέβονταν το διεθνές δίκαιο του πολέμου (σ.σ. Συμβάσεις της Χάγης). Ήταν όταν ξεκίνησαν αυτές οι επιθέσεις και τα αντίποινα που ο πόλεμος έγινε «βρώμικος». Αυτή είναι η άποψη της διεθνούς ιστοριογραφίας».

Η διεθνής ιστοριογραφία, την οποία επικαλείται λέει πολλά για τον ναζισμό τα οποία ο κος Ρίχτερ είτε δεν γνωρίζει είτε –το χειρότερο- κάνει πως δεν τα γνωρίζει. Υποψιαζόμαστε αρχικά ότι δεν γνωρίζει την λέξη, την έννοια και την ιστορική παρουσία του ναζισμού καθότι σε όλη του τη συνέντευξη η λέξη απουσιάζει. Καθώς δεν γνωρίζει τον ναζισμό εξυπακούεται ότι δεν γνωρίζει τίποτε περί των ρατσιστικών νόμων της Νυρεμβέργης που εκπορεύονται από την προγραμματική (από το 1919) στο ναζιστικό κόμμα απόρριψη του ρωμαϊκού δικαίου και αντικατάστασή του από το «φυλετικό-παραδοσιακό». Στο τελευταίο οι όποιοι «υπάνθρωποι» βρίσκονταν αυτόματα εκτός δικαίου και άρα μπορεί να τους σκοτώσει κανείς με την ίδια «νομική» διαδικασία με την οποία θανατώνουμε τα ζώα. Συνακόλουθα δεν φαίνεται να γνωρίζει όρους όπως «Volksturmskampf “ (φυλετικός πόλεμος), “Flurbereiningung” (μεθοδική –φυλετική- εκκαθάριση) ή «Endlosung” (τελική λύση), όλες δηλαδή τις «αξίες» που συνόδεψαν τον ναζιστικό πόλεμο από τις πρώτες κιόλας ώρες της εισβολής στην Πολωνία.

Δεν φαίνεται επίσης να γνωρίζει τα “Einsatzgruppen” (εκκαθαριστικά αποσπάσματα της Ειδικής Ασφάλειας) επιφορτισμένα από τον Σεπτέμβριο κιόλας του 1939 με την εφαρμογή της «δημογραφικής μηχανικής», την -με φυλετικά κριτήρια- αναδιαμόρφωση των κατακτημένων εδαφών. Δεν φαίνεται να γνωρίζει την παρέμβαση του αρχηγού του γερμανικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Χάλντερ, στις 9 Σεπτεμβρίου 1939, που εξηγούσε στους υφιστάμενους ότι «είναι μέσα στις προθέσεις του Χίτλερ και του Γκαίρινγκ η καταστροφή και η εξόντωση του πολωνικού λαού» έτσι ώστε οι στρατιωτικοί να μην διστάζουν στην μαζική εξόντωση αμάχων (Browning, 17). Δεν φαίνεται να γνωρίζει την απογοήτευση που επικράτησε στις τάξεις της γερμανικής στρατιωτικής και ναζιστικής ηγεσίας όταν στα τέλη του 1939, στον απολογισμό της επιχείρησης για εκκαθάριση της πολωνικής “ιντελλιγκέντσιας” διαπιστώθηκε ότι μόνο (!) 50.000 Πολωνοί έγινε δυνατό να εξοντωθούν. Ο αριθμός κρίθηκε απαράδεκτος καθώς με τέτοιους ρυθμούς η επιχείρηση δεν θα τελείωνε ποτέ… (Browning, 35).

Αναφερθήκαμε στην Πολωνία του 1939 καθότι ο κος Ρίχτερ υποστηρίζει ότι ο πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ναζί ήταν εξαιρετικά «καθαρός» μέχρι που οι «άτακτοι» της Κρήτης άρχισαν να σκοτώνουν τραυματίες προκαλώντας με τον τρόπο αυτό τα γερμανικά αντίποινα! Καθώς ο κος Ρίχτερ φαίνεται πως έχει ελάχιστη σχέση με την ιστορία προφανώς αγνοεί ότι τον Μάϊο του 1941, τον καιρό της μάχης της Κρήτης, ο ναζιστικός τρόπος πολέμου είχε ήδη προγραμματιστεί για την απόλυτη αγριότητα. Τα σχέδια εισβολής στην Σοβιετική Ένωση εμπεριείχαν την προγραμματισμένη εξόντωση είκοσι ως τριάντα εκατομμυρίων ανθρώπων με τις «εκκαθαρίσεις» και με την πείνα που θα δημιουργούσε η με βάση τα σχέδια καταλήστευση όλων των πόρων ζωής στα κατακτημένα εδάφη. Για να το περιγράψω με τα λόγια του ίδιου του Χίμμλερ, «(ο πόλεμος) είναι ζήτημα ύπαρξης, πρόκειται για μια φυλετική σύγκρουση ανελέητη, στην οποία θα εξοντωθούν 20 με 30 εκατομμύρια Σλαύοι και Εβραίοι, είτε με τη στρατιωτική δράση, είτε με την πρόκληση επισιτιστικής κρίσης» (ομιλία σε σύσκεψη των ανώτατων διοικητών των Ες Ες στις 12-13 Ιουνίου 1941) (Browning, 240). Κατά τα άλλα, κατά τον κο Ρίχτερ, ο πόλεμος έπαψε να είναι καθαρός επειδή οι αγρότες της Κρήτης –υπερασπιζόμενοι τον τόπο τους από το επερχόμενο θηρίο- “σκότωναν τραυματίες….” !

Αν και ορίζεται ως ιστορικός ο κος Ρίχτερ δεν έχει αντιληφθεί τίποτε από τα παραπάνω αν και όλα τα παραπάνω –και πολύ περισσότερα– είναι πολύ γνωστά στην ιστοριογραφία που επικαλείται. Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε παράξενη την τόση άγνοια ενός ιστορικού. Στην πραγματικότητα κάτι άλλο συμβαίνει. Ο κος Ρίχτερ αδιαφορεί για την ιστορία και περιφρονεί τα ιστορικά έργα. Χρησιμοποιεί την ακαδημαϊκή ιδιότητά του απλά και μόνο για να κάνει νεο-ναζιστική προπαγάνδα.

Το τι ακριβώς θέλει να πετύχει φαίνεται σε ένα άλλο απόσπασμα (και αυτό κατά λέξη) της ίδια συνέντευξης. «Είδα (περπατώντας από την Έδεσσα στα Γιάννενα) ερείπια χωριών που είχαν καταστραφεί από τους Ιταλούς, τους Γερμανούς, τους εθνικιστές και τους κομμουνιστές». Ναζισμός, ποιος ναζισμός; Ο Ρίχτερ θεωρεί ότι οι ναζί, οι Γερμανοί, δεν έκαναν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγώτερο από αυτό που και οι κομμουνιστές έκαναν! Δεν τα λέει τυχαία όλα αυτά. Για επιχείρηση αποκατάστασης του ναζισμού πρόκειται. Μια επιχείρηση όπου περισσεύει το θράσος. Νεο-ναζισμός λέγεται το φαινόμενο και δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι όλα αυτά τα προφανή αποσιωπούνται από τους εγχώριους υπερασπιστές του κου Ρίχτερ. Θα μπορούσε κανείς να κατανοήσει τη σκοπιμότητα της εφημερίδας Καθημερινή και του δημοσιογραφικού συγκροτήματος στο οποίο ανήκει. Ο χώρος αυτός έχει καταστεί το επίσημο βήμα έκφρασης των διαφόρων κινήσεων «φίλων του δωσιλογισμού» και σπεύδει με ενθουσιασμό να προβάλει τα εφευρήματά τους. Έχει λοιπόν κάθε λόγο να θεωρεί ότι ο «διωγμός» κατά του κου Ρίχτερ οδηγεί την «ιστορική επιστήμη στο εδώλιο».

Αντίθετα προκαλεί θλίψη η στάση πανεπιστημιακών τμημάτων που αδυνατούν να ξεχωρίσουν την διαφορά ανάμεσα στην επιστήμη της ιστορίας και της νεο-ναζιστικής προπαγάνδας. Ιδιαίτερα θλιβερή είναι η στάση του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο οποίο ο γράφων υπηρέτησε για είκοσι περίπου χρόνια. Αυτό θα όφειλε να ξέρει και να καταλαβαίνει. Το Τμήμα αυτό δεν βρήκε τίποτα να πει όταν ο κος Ρίχτερ θεώρησε τους ηρωϊκούς αγωνιστές της μάχης της Κρήτης υπαίτιους για τον εκβαρβαρισμό του πολέμου…. Αντίθετα σήμερα σπεύδει να διαμαρτυρηθεί διότι διώκεται «ενας ιστορικός», καθώς και η «ελευθερία της επιστημονικής έρευνας» (Ψήφισμα Τ.Ι.Α. 2 Δεκεμβρίου 2015)! Μα είναι τόσο δύσκολο πλέον να ξεχωρίσουν οι ακαδημαϊκοί το τι συνιστά επιστήμη και τι ναζιστική προπαγάνδα!

Ντροπή!

ΥΓ. Για να αποφύγω τις εύκολες υπεκφυγές του τύπου “ο γνωστός κος Μαργαρίτης”, χρησιμοποίησα ως βιβλίο αναφοράς το πλέον κλασσικό που υπάρχει στην διεθνή ιστοριογραφία. Πρόκειται για το βιβλίο του Christopher Browning (με συμβολή του Jurgen Matthaus), The Origins of the Final Solution, Lincoln, Jerusalem, University of Nebraska Press, Yad Vashem, 2004.
Υποθέτω ότι το γνωρίζει ο κος Ρίχτερ. Εάν όχι ας περάσει από ένα Πανεπιστήμιο να του το δείξουν.

203 σχόλια:

  1. POE:
    κοίτα ξέπλυμα του ναζισμού και από τα "αριστερά":

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=44191

    Μην σε ξαφνιάζει το πρόταγκον. Του πετρουλάκη είναι το άρθρο. Του πρώην σκιτσογράφου της "Αυγής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με ξαφνιαζει τιποτα, το αντιθετο θα με ξαφνιαζε, ο ιδιος συριζαιος που πριν καμια 10αρια μερες μου ειχε πει οτι θα φυγουν οι βασεις απο τα χανια και οτι τι θα βρισκει να κανει τωρα το παμε, ηταν αυτος που μου υπερασπιζονταν πριν 2-3 μηνες σε σχετικη κουβεντα τον Ριχτερ.

      Διαγραφή
    2. Η ταινια του Κλιμωφ "ελα να δεις" ειναι εξαιρετικα επικαιρη
      Επισης επικαιρα τα βιβλια των Γκοσβαιλερ και του Παλμε ντατ Ρατζανι (Φασισμος και κοινωνικη επανασταση - Συγχρονη εποχη)
      + Ντοκυμοντερ και απο το "μη κομμουνιστοφιλο" History Channel.

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  2. Τη παραξενο βλεπεις. Παντα το καλυτερο πλυντηριο απο τον Οπορτουνισμο ειναι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρα δεν φταινε οι Γερμανοι που καψανε το χωριο 4 φορες αλλα οι Κρητικοι που τους τσατντισανε.Χμ σοφη παπαρια...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το γεγονος οτι το εκαιγε η polizei αποδυκνιει την σοφοτητα της παπαριας

      Διαγραφή
  4. Δεν έχω παρακολουθήσει τα φρέσκα, αλλά το δίτομο "1936-1946 Δυο επαναστάσεις και αντεπαναστάσεις στην Ελλάδα" που ήταν -αν θυμάμαι καλά- η διδακτορική διατριβή του Ρίχτερ ήταν πολύ σημαντικό έργο. Τίποτα το φιλοναζιστικό δεν εντόπισα και η στάση του Ρίχτερ απέναντι στην Εθνική Αντίσταση ήταν φιλική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στρατολατη συριζα ψυφισες?
    και μη μου πεις τι ρολο παιζει....ξερουμε εμεις...
    σκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως άσχετα τι λέει ο καθένας ακαδημαϊκός, θεωρώ ότι η ποινική δίωξη είναι ανεπιτρεπτη.
    Έχει μια γνώμη, την υποστηρίζει με γεγονότα και συμπεράσματα και μπορεί να την λέει.
    Ή ποινικοποιηση της άποψης μόνο σε προβλήματα μπορεί να οδηγήσει.
    Προφανώς δεν μιλάω για κυρηγματα μίσους ή πολέμου.
    Απόψεις πάνω στα ιστορικά γεγονότα πρέπει είναι ελεύθερες.
    Οτι στην Σμύρνη πχ "συνωστιζονταν στην προκυμαια" , είναι ανιστορητο και παράλογο, αλλά ακόμα και έτσι, έχει δικαίωμα κάποιος να το υποστηρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο να το πεις σε καποιον που του δολοφονησαν την οικογενεια και του ξεκοιλιασαν την εγκυο γυναικα του οι ναζι

      Διαγραφή
    2. Πες τα poe είσαι πολύ σωστός...

      Διαγραφή
    3. Σκ ο στρατολατης μονο συριζα δεν ειναι
      απλα λεει οτι σε παλιοτερο του εργο δεν ειχε αυτη τη γραμμη ο ριχτερ
      η τουλαχιστον δεν καταλαβε ο ιδιος κατι τετοιο
      δεν ειναι καθολου απιθανο

      Διαγραφή
  7. @poe
    Αν ξεκινήσεις να ποινικοποιεις ιδέες (έχει μεγάλη διαφορά από πρακτικές),δεν έχει τελειωμό η κατηφορα. Τώρα ίσως φαίνεται απλό, αλλά αλίμονο αν έρθει ένα καθεστώς που θα σε κυνηγάει επειδή πιστεύεις κάτι.
    Αν βγει ο Τραμπ στην Αμερική πχ, θέλει να απαγορεύσει την είσοδο σε μουσουλμανους γενικά.
    Πόσο απέχει αυτό , άλλοις το να ποινικοποιηθει η πίστη;
    Και αυτός σαν δικαιολογία περίπου τα ίδια λέει "στο όνομα των νεκρών Αμερικανών, έχουμε υποχρέωση" κλπ
    Ξέρεις φυσικά για την απαγόρευση των κομμουνιστικων κομμάτων σε πρώην ανατολικες χώρες.
    Και αυτοί τα "θύματα" του Στάλιν επικαλουνται..

    Ξαναλέω, η κατηφορα είναι μεγάλη, δεν πρέπει να ξεκινήσουμε να την κατεβαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτο να το πεις σε καποιον που του δολοφονησαν την οικογενεια και του ξεκοιλιασαν την εγκυο γυναικα του οι ναζι

      Διαγραφή
    2. καταλαβαινεις οτι ετσι ξεπλενεις ολες τις δεξιες κυβερνησεις που βασιστηκαν στα υπαρκτα(πολλα ή λιγα,δικαιολογημενα ή οχι) θυματα του εμφυλιου και ειχαν το κκε στην παρανομια μεχρι το `75 ε?
      Ποια η διαφορα του να λες "εγω ειχα θυματα,αρα δικαιουμαι να σου απαγορευσω να σκεφτεσαι",απο οσα εκαναν οι δεξιες κυβερνησεις μεχρι την Μεταπολιτευση?
      Για θυματα μιλουσαν και αυτες,για κινδυνο,για κονσερβοκουτια.
      Οι κυβερνησεις που στα οποια θυματα του Σταλιν(πολλα ή λιγα δικαιολογημενα ή οχι) απαγορευσαν τα ΚΚ,το ιδιο δεν λενε?
      Αντιστοιχα ,οι ναζιστες ποινικοποιησαν τους εβραιους(για υποτιθεμενα εγκληματα),οι εβραιοι τους παλαιστινιους(για εγκληματα υποτιθεμενα ή οχι),ο Τραμπ και η ΛεΠεν ΟΛΟΥΣ τους μουσουλμανους και τελειωμο δεν εχει.

      Παντα θα υπαρχει μια ομαδα ανθρωπων,μια κυβερνηση,μια κοινωνια ετοιμη να βρει θυματα.
      Ξεκινωντας απο την διαφορετικη σκεψη(και ο χιτλερ στην αρχη,βιβλια εκαιγε),στο τελος ποινικοποιεις διαφορετικες θρησκειες,διαφορετικα χρωματα,διαφορετικες σεξουαλικες προτιμησεις.
      Τωρα εχεις εσυ δικιο,οποτε δεν εχεις "προβλημα".
      Αλλα ουτε οι μουσουλμανοι ειχαν πριν λιγα χρονια.
      Ουτε οι κομμουνιστες επισης.

      ΔΕΝ πρεπει να ποινικοποιηθει η σκεψη!
      Προφανως να αντιμετωπιστει οπως πολυ σωστα κανει εδω ο Μαργαριτης.
      Σε αμφιθεατρα,σε συζητησεις, με βιβλια, με ερευνες κλπ
      Αλλιως ξαναλεω,ειναι μεγαλη η κατηφορα!

      Διαγραφή
    3. Και αυτο να το πεις σε καποιον που του δολοφονησαν την οικογενεια και του ξεκοιλιασαν την εγκυο γυναικα του οι ναζι

      Διαγραφή
    4. οκ..
      το `πιασα το υπονοουμενο!
      Τελος συζητησης ΚΑΙ απο μενα..

      Διαγραφή
    5. Καταρχην δεν ητανε εφυλιος αλλα Ταξικός ο Πολεμος το 1946 1949 οπως και οι διωξεις δεν ητανε απο δεξιες κυβερνησεις. Η Ενωση κεντρου και ο Παπατζης αριστεροι ητανε. Μιλαμε για πραγματικη ξεφτιλα. Στο όνομα μιας αφηρημενης δημοκρατιας ξεπλενουμε τα παντα, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  8. https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xal1/v/t1.0-9/s720x720/12346392_10153729053354194_8415781012769584695_n.jpg?oh=d22b06fa3bd49e70de54834fb9467ece&oe=56E3E657

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχει δίκιο ο DimK. παιδιά. Η δίωξη αυτή είναι ένα χτύπημα εναντίον της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Ωστόσο δεν θα περάσει, γιατί η χώρα μας έχει μεγάλη παράδοση στην ελευθερία και στην δημοκρατία, και ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις σαν αυτή του Ρίχτερ. Ποιός ξεχνάει την τεράστια νίκη εναντίον της ανελευθερίας και του σκοταδισμού που επετεύχθη με το να επιτραπεί η κυκλοφορία του βιβλίου "Εβραίοι όλη η αλήθεια" του γνωστή δημοκράτη ιστορικού Κώστα Πλεύρη. No pasaran.

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βγαλει καποιος ενα βιβλι και γραφει μεσα οτι του σκωτωσα τον πατερα για παραδειγμα
      και εγω δεν το εχω κανει και ουτε καποια αποδειξη εχει για να με κατηγορει
      ε οχι, δεν θα του πω "διαφωνω με την αποψη σου αλλα θα δωσω και την τελευταια ρανιδα του αιματος μου για να μπορεις να τη λες"
      θα του κατσω μια μυνησαρα και θα απαιτησω αυτο το βιβλιο να αποσυρθει μαζι με χρηματικη αποζημιωση
      το ιδιο και για το βιβλιο του ριχτερ
      η βιβλια που λενε οτι το ολοκαυτωμα πχ δεν εγινε
      που βιαζουν μια αδιαμφισβητητη αληθεια
      και που πανε να ενοχοποιησουν το θυμα για να βγαλουν λαδι τον δολοφονο
      σιγα μην αγωνιστω γι ανα υπαρχουν τετοια βοθρολυμματα
      για να μην υπαρχουν θα αγωνιστω

      Διαγραφή
    2. να ξεκαθαρισω κατι
      ΔΕΝ εχω διαβασει το βιβλιο αλλα ετσι που το παρουσιαζεις ειναι οτι καθησε ο Ριχτερ και αντι για Ιστορια εγραψε "Σκεφτομαι και Γραφω",οπως στο Δημοτικο.
      Δεν εχει στοιχεια?πηγες?μαρτυριες?
      Στην κριτικη του Μαργαριτη δεν ειδα να τον κατηγορει για τσαρλατανισμο..για ενα κατ`επιφαση ιστορικο εργο.
      Τον κατηγορει,και καλα κανει, για (ηθελημενη) αποκρυψη της αληθειας.
      Αυτο ειναι τελειως διαφορετικο απο το να γραψει ενα βιβλιο που να λεει "οτι σκοτωσες τον πατερα του,χωρις στοιχεια".
      Υποθετω οτι στοιχεια για οσα λεει, εχει..
      Απλα οχι σωστα,οχι ολοκληρωμενα,οχι διασταυρωμενα,οχι απο πολλες πηγες.
      Αρα κρινεται για αυτο..
      Ενα κακο ιστορικο βιβλιο,μεροληπτικο, με ελλειπη πηγες και ελαχιστη διασταυρωση στοιχειων
      Το κατηγορει πχ ο Μαργαριτης οτι δεν εξετασε ολες τις πηγες(πχ το βιβλίο του Christopher Browning που αγνοει και τον διαψευδει).Δεν τον κατηγορει λοιπον οτι εγραψε ενα Αρλεκιν,οτι ειναι κακος ιστορικος με απωτερα κινητρα του προσαπτει και καλα κανει!!
      Αρα το βιβλιο του ως τετοιο πρεπει να υπαρχει,ειτε σαν παραδειγμα προς αποφυγη ειτε για να στηριζεις το κομοδινο αν κουνιεται.
      Αλλα οχι απαγορευσεις και δικες για ιδεολογικα θεματα

      Το βιβλιο του Πλευρη ειναι κατι σαν του Λιακοπουλου.
      Κανεις δεν τα χρησιμοποιει,ουτε και αν κουνιεται το κομοδινο!

      Διαγραφή
    3. Όντως με 7% ΧΑ στην ελλάδα ποιός να τον παίρνει σοβαρά τον Πλεύρη; Ας όψονται τα κομοδίνα, ε ρε τι μαθαίνει κανείς...

      Ijon Tichy

      Διαγραφή
    4. Ο δικηγορος του μπρειβικ στο δικαστηριο

      μα κυριοι δικασται
      ο πελατης μου μονο εναν ηθελε να σκοτωσει
      αλλα του αντισταθηκε και τον εκνευρισε και για αυτο σκοτωσε καμια τριανταρια
      δεν φταιει ο πελατης μου
      αν ειχε κατσει να τον σκοτωσει θα την ειχαν γλιτωσει οι αλλοι
      αληθεια σας λεω, δικαστε λοιπον το πτωμα, αυτο ειναι υπευθυνο για τους 29 φονους

      Διαγραφή
    5. Dimk
      μην το συνεχιζεις
      γιατι στο τσακ τη γλιτωσε την εκτελεση ο παππους μου απο τους γερμανους
      και δεν μπορω να ακουω αλλες τετοιες μαλακιες
      αμα δεν μπορεις να καταλαβεις οτι το να βιαζεις την ιστορια και να κατουρας πανω στη μνημη ενος λαου που χωρις να φταιει σε τιποτα υπεφερε απο εναν πολεμο και εναν βαναυσο κατακτητη δεν ειναι διαφορετικη αποψη η οπτικη αλλα συνενοχη στο εγκλημα
      ποσο μαλλον οταν πας να φορτωσεις σε αυτον τον λαο την ευθυνη για την βαναυσοτητα των ναζι... να λες δηλαδη δεν φταιει ο βιαστης αλλα το θυμα.

      Αυτα για εσενα μπορει να ειναι αποψη και ιστορικη επιστημη
      και οχι προσβολη της ιστορικης επιστημης, ξεπλυμα των εγκληματιων και συνενοχη...
      ... με την ιδια λογικη -τη δικη σου- το ιδιο ειναι και το "ο αγων μου"
      Παρε την αποψη σου λοιπον αυτη
      και τις υπολοιπες
      και αδειαζε μας τη γωνια
      διοτι εισαι ανεπιθυμητος
      πηγαινε αλλου να παιξεις
      στο καλο

      Διαγραφή
  10. οποιος διαβασει την τελευταια απαντηση του dimk καταλαβαινει ξεκαθαρα οτι ο τυπος βρισκεται εδω απλα για να διαφωνει. η τελευταια του δημοσιευσει ειναι ενα μνημιο ανακολουθιας, γραφει μια προταση που αναιρει την προηγουμενη και γραφει επιχειρηματα στην ουσια ΥΠΕΡ του Poe.

    οσο για ντην τελευταια του φραση. δειχνει απλως ποσο επικινδυνος ειναι αυτος και οι αποψεις του.
    το γεγονος οτι αυτος δεν θεωρει τα βιβλια καλα, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν πολλοι που (ειδικα του πλευρη) τα θεωρουν ιστορικα, καταλληλα για αντληση ιστορικων δεδομενων και αν θες να ψαξεις να τους βρεις δεν εχεις παρα να κοιταξεις στα ορεινα της βουλης πανω απο τους νδτες βουλευτες.
    αλλα ειναι λογικο να μην τους θεωρεις και επικινδυνους, μαζι τους στις πλατειες τοσο καιρο εχεις μια συμπαθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααα! και για να δεις ποσο σε συμπαθω, μερες που ειναι θα ψαξω να τα βρω τα βιβλια να σου τα κανω δωρο....με αφιερωση της ζωιτσας για να δεσει το γλυκο, τοσο γλυψιμο τους εριξε ως προεδρος

      Διαγραφή
  11. Εχω δυο ερωτήσεις:Δεδομένου ότι η ανάρτηση αφορά το περιεχόμενο συκεκριμμένων απόψεων,μήπως να έκαναν το ίδιο και οι σχολιαστές;Και δεύτερον, υπάρχει κάποια ποινική δίωξη σε βάρος του Γερμανού καθηγητή;
    Ινδιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την πρωτη ερωτηση δεν την καταλαβαινω
      οσον αφορα τη δευτερη
      νομιζω εκκρεμει δικη που ειναι να γινει αυτες τις μερες για την υποθεση αυτη(αν δεν εγινε ηδη)

      Διαγραφή
  12. Η δεύτερη ερώτηση προφανώς ηλίθια!
    Ινδιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ρε πατε καλα?
    καταρχην
    δυστυχως το βιβλιο του Πλευρη δεν ειναι ο ΜΟΝΟΣ λογος που υπαρχει η ΧΑ.
    Μακαρι δηλαδη αλλα δεν ειναι.
    Προφανως και εχει προσφερει επιχειρηματα,ο λογος που εφτασε στο 7% η ΧΑ,ομως ΔΕΝ ειναι αυτος.
    Ξερετε φυσικα ολοι εσεις που βρηκατε ευκαιρια να μιλησετε για ιδεες,το "Ο Αγων μου" κυκλοφορει ελευθερα ε?
    Δεν χρειαζεται να πατε σε τιποτα "εκδοσεις Γεωργιαδη" να το βρειτε.
    Σε ενα κεντρικο βιβλιοπωλειο υπαρχει.
    Εχει θεσει κανεις ζητημα απαγορευσης του?
    Κανονικα αυτο που ειναι η "πηγη του κακου",θα επρεπε να απαγορευτει πρωτο!

    Modesto(ειδικη μνεια)
    δεν ειναι επιχειρηματα υπερ κανενος.
    Ειπα και ξαναλεω οτι το βιβλιο πρεπει να κριθει σαν ιστορικο εργο και μαλλον ειναι ασυνεπες και κακο και μεροληπτικο και χωρις πηγες και χωρις μαρτυριες και χωρις διασταυρωση πηγων και.. και..
    ΕΤΣΙ και μονο ετσι πρεπει να κριθει το βιβλιο..
    ΟΧΙ σε ενα δικαστηριο αν εχει δικαιωμα ο Ριχτερ να λεει τις αστηριχτες (με ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ) αποψεις του.

    Σε αμφιθεατρα σε συζητησεις,με αλλα βιβλια να κριθει και (προφανως) να αποριφθει το βιβλιο..Οχι σε μια δικαστικη αιθουσα!

    Αληθεια προφανως ξερετε οτι η Νορβηγια ΔΕΝ απαγορευσε το "Ο Αγων μου" μετα την σφαγη του Μπρεϊβικ ε?
    Η Γερμανια θα επιτρεψει την δημοσιευση του μαλλον τον επομενο χρονο(λενε)..

    Ξαναλεω και κανεις δεν απαντα:
    Εκει που ανακυρηξαν τον Σταλιν δικτακτορα,πανω σε θυματα και εγκληματα βασιστηκαν.
    Θα πρεπει να απαγορευτουν και εκει τα βιβλια κομμουνιστικου περιεχομενου?
    Για αυτο μιλαω για μια επικυνδυνη κατηφορα που δεν εχει τελειωμο.
    Δεν πρεπει να την ξεκινησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Γνωστη Αντικομμουνιστικη θεωρια των δυο Ακρων και η ταυτισει Σταλιν με Χιτλερ. Μας σερβιρει το παραμυθι για τα δηθεν θυματα του Σταλιν για να ξεπλυνει τον Φασισμο και τον Χιτλερ που τους εχουνε απολυτη αναγκη να υπαρχουνε για να συνεχισει να υπαρχει Καπιταλισμος για παντα. Οπορτουνισμος και Φασισμος αδερφακια διδυμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Περιμενες δηλαδη εσυ να απαγορευτει στην Ευρωπη το βιβλιο του Χιτλερ?
      Στην Ευρωπη που δεν εκανε καν τον κοπο να καταδικασει τον Ναζισμο εστω και σε ψηφισμα του ΟΗΕ?
      Αν δεν εχεις καταλαβει υπαρχει ηδη προσπαθεια εξαγνισμου του Ναζισμου, μεσω της θεωριας των δυο ακρων και της διαστρελωσης της ιστοριας, στην Ευρωπη και οχι μονο.
      Οποτε ασε τα παραδειγματα της Γερμανιας και της Νορβηγιας και μην τα χρησιμοποιεις σαν επιχειρημα!
      Αυτοι που θιγονται για την ελευθερια του λογου και της Δημοκρατιας (της αστικης ντε), ειναι αυτοι που ενω επιτρεπουν την κυκλοφορια του βιβλιου του Χιτλερ, σιγονταρουν και υπερασπιζονται μια χαρα την απαγορευση του Κομμουνισμου στις Χωρες της Ευρωπης(Βαλτικη, Πολωνια κτλ) και στηριζουν Ναζιστικες Κυβερνησεις οπως στην Ουκρανια!!

      Διαγραφή
  14. @DimK.
    Θα μπορούσε η άποψή σου για το ζήτημα να κριθεί αθώα, αλλά δυστυχώς για εσένα η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιείς βρωμάει αντικομμουνιστική σαπίλα. Περιττό να σου πώ ότι είναι δομημένη πάνω στη θεωρία των "δύο άκρων". Και τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά αφού παρόμοια επιχειρήματα χρησιμοποιούν και οι χρυσαυγίτες για να τύχουν υποστήριξης. Και φυσικά στην ίδια λογική κινείται η μία και μοναδική Ζ. Κωνσταντοπούλου...η Αριστερή!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα δεν βλεπεις οτι ακριβως εκει παταει η αστικη λογικη για να απαγορευσει και τον Σταλιν και τον κομμουνισμο?
      Στα δυο ακρα!!
      Αν δεχτεις εσυ εδω τωρα να απαγορευτει ενα κακο ιστορικο βιβλιο,το ιδιο θα (μπορει) να κανει και ενας δεξιος στην Ουκρανια ή στην Πολωνια ή οπου αλλου!
      Με το να λες "ναι" στις απαγορευσεις ξεκινας εναν κατηφορο..
      Εσυ μπορει να εχεις δικιο τοπικα/εθνικα αλλα το ιδιο θα πει το αντιστοιχο "θυμα" του σταλιν στην λευκορωσια.

      Προφανως και δεν υποστηριζω οτι ετσι ειναι,οτι εχουν δικιο οι εχθροι του Σταλιν κλπ
      Αλλα θα μπορουν να το κανουν,γιατι το να απαγορευεις ιδεες και ιδεολογιες ειναι ενα βημα μετα απο το να απαγορευεις βιβλια,οσο χαλια και αν ειναι!

      Δεν υιοθετω λοιπον τα δυο ακρα.
      Βλεπω μονο οτι οι απαγορευσεις ειναι κατι που θελουν αυτοι που τα εφαρμοζουν!
      Θελουν να απαγορευσεις τον Ριχτερ για να μπορουν να απαγορευσουν τον αντιστοιχο(για αυτους) Ριχτερ που θα λεει στην χωρα τους "δεν υπαρχουν εγκληματα του Σταλιν"
      ελπιζω να ειναι κατανοητο!

      Διαγραφή
    2. Πολυ κατανοητος εισαι
      Αυτο που κανεις λεγεται σχετικισμος
      δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες
      μηπως πχ για χαρη της δημοκρατιας και της πολυφωνιας ενα σοσιαλιστικο κρατος θα επρεπε να τυπωνει εργα του πλευρη;
      και οχι δεν ειμαι υπερ του να τυπωνεται οτιδηποτε στο ονομα της πολυφωνιας
      αν ειναι ετσι ας αφησουμε και την παιδικη πορνογραφια, γιατι ετσι και αλλιως παιδικη πορνεια δεν υπαρχει εξαιτιας της παιδικης πορνογραφιας, θα υπηρχε ετσι και αλλιως
      γιατι αν κοψουμε την παιδικη πορνογραφια θα ειναι σαν να νομιμοποιουμε να κοπουν και τα απαντα του σταλιν

      Διαγραφή
    3. Μηπως θα επρεπε να εκδιδεται σε μια υποτιθεμενη σοσιαλιστικη ελλαδα και η εφημεριδα της χρυσης αυγης; ετσι για το φερπλει

      Διαγραφή
    4. Την θεωρία των δύο άκρων δεν την επικαλούνται ποτέ οι κομμουνιστές σε οποιαδήποτε μορφή της και σε οποιοδήποτε πλαίσιο. Αντιθέτως παλεύουν εναντίον της όπου εμφανιστεί. Δεν θα υποστηρίξει κανείς κομμουνιστής και πουθενά ότι τα βιβλία του Στάλιν πρέπει να εκδίδονται επειδή εκδίδεται και το "Ο Αγών μου".

      Οι μόνοι που την επικαλούνται ακριβώς όπως κάνεις κι εσύ είναι οι αστοί και οι φασίστες. Δύο πρόχειρα παραδείγματα από τα εγχώρια είναι η Κωνσταντοπούλου (που έγραψε στα παλιά της τα παππούτσια τα περί εγκληματικής οργάνωσης) κι ο Κασιδιάρης σε live εκπομπή που όταν ρωτήθηκε για τον Χίτλερ απάντησε "ο Χίτλερ με τον Στάλιν ήτανε".

      Καταλαβαίνεις λοιπόν τι σόι επιχειρήματα μας αραδιάζεις εδώ (είσαι υπέρ της θεωρίας των δύο άκρων αν δεν το'χεις καταλάβει -- το διευκρινίζω γιατί το πιστεύω ότι είσαι τόσο χαζός που ίσως δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις) και πού το πας. Άντε κι αρκετά ασχοληθήκαμε.

      Ijon Tichy

      Διαγραφή
    5. Λογικο το ακουω Συντροφε. Θα πρεπει να υπαρχει και η χρυση αυγη με την εφημεριδα της γιατι αλλιως θα εχουμε Δικτακτορια του Προλεταριατου και αυτο ειναι πολυ κακο γιατι χαλαει ο Πλουραλισμος............ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Θα διαφωνησω μαζι σου δεν ειναι τοσο Χαζος. Ξερει πολυ καλα τη λεει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Ένα και Ένα κάνουν Δύο. Κανένας μαθηματικός δεν θα γράψει βιβλίο που να λέει 1+1=3. Και η ιστορία είναι σαν τα μαθηματικά. Με λάθος εξισώσεις έχεις λάθος αποτέλεσμα.
      Ntina

      Διαγραφή
  15. Εκεί που ανακύρηξαν τον Στάλιν δικτάτορα οι απόψεις σαν αυτές του Ρίχτερ διαδίδονται με την ταχύτητα του φωτός στο όνομα της ελευθερίας και της δημοκρατίας, και τα υπερασπίζονται άνθρωποι με τα δικά σου επιχειρήματα. Και ναι και το "Ο Αγών μου" κακώς κυκλοφορεί, και το ότι δεν έχει διορθωθεί αυτό το λάθος δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται κι άλλα τέτοια. Ειδικά σήμερα με τα όσα γίνονται.

    Κατά τ'άλλα είσαι πολιτικώς τζιμάνι όπως μας έχεις αποδείξει πολλές φορές. Έγραψες την μαλακία σου για τα κομοδίνα, και το συνέχισες λέγοντας ότι υποστηρίχτηκε ότι η ΧΑ υπάρχει λόγω του βιβλίου του Πλεύρη (άλλο σου είπαμε). Νταξ τι να περιμένει κανείς, εδώ παλιότερα μας έλεγες ότι το κκε δεν έχει αρκετή απήχηση επειδή έχει μεγάλα μάγουλα ο Κουτσούμπας, αμοιβάδα και παρακάτω.

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω μας ελεγε οτι οι Συνομώτες στην Μοσχα που θελανε να ανατρεψουνε τους Μπολσεβικους επρεπε να παρασημοφορηθούνε. Και οτι στην Κορεα εχουνε Χουντα και ποσο καλος ειναι ο Καπιταλισμος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  16. Πάντως το Κόμμα, δεν κάνει λόγο για νομική απαγόρευση ιδεών κλπ..., μιλάει για ξεσκέπασμα τον κάθε λογής (ακαδημαϊκών ή μη) φασισταριών και απομόνωσης τους από το σύνολο του λαού. Και αυτό είναι το σωστό. Δεν μπαίνει στη λογική της νομικής δίωξης και της απαγόρευσης, γιατί η κατηφόρα ειναι μεγάλη. Η λειτουργία της δικαιοσύνης εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αστών και το δίκαιο διαμορφώνεται σύμφωνα με τα ταξικά τους συμφέροντα.
    Στους δρόμους του αγώνα κρίνετε το δίκιο & όχι στα δικαστήρια. Είναι θέμα συσχετισμών.
    (Παρέμβαση για να μην φτάσουμε πάλι τα 100 & βάλε μυνήματα, μετά από κάθε ποστάρισμα του DimK.)
    Φιλικά, Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλο λες εσυ φιλε μου αλλο λεει αυτος. Δεν λετε καθολου το ιδιο πραγμα. Φερνει απο την πισω πορτα την θεωρια των δυο ακρων και οτι ο ΣΤΑΛΙΝ είναι το ιδιο με τον χιτλερ. Εχει πει κατα καιρους διαφορα Αντικομμουνιστικα κολπα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Σωστα χρηστο
      απλα οχι οτι θα αποδεχουμε καιτην αποψη
      οτι για χαρη της ελευθεριας του λογου πρεπει να τυπωνεται οτιδηποτε
      γιατι αν ειχαμε σοσιαλισμο στην ελλαδα
      δεν θα τυπωνονταν οτιδηποτε, πως να το κανουμε
      αλλο τωρα που η εργατικη ταξη δεν θα βρει ποτε το δικιο της στα αστικα δικαστηρια και πρεπει να καταδικασει τετοια σαπιλοβιβλια στην πραξη

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς, και γι'αυτό αντίκειται στην θεωρία των δύο άκρων, ο DimK. όχι. Απ'την άλλη ωστόσο όσον αφορά την ΧΑ είναι υπέρ του να δικαστεί ως εγκληματική οργάνωση. Και εδώ με τον Ρίχτερ δεν υπάρχει ζητήμα ποινικοποίησης απόψεων σε ευρύτερο πλαίσιο, αλλά μόνο επί του συγκεκριμένου όπως σωστά επισημαίνει ο Μαργαρίτης (αυτή η διαστρέβλωση γίνεται από την άλλη πλευρά που θεωρεί πως διώκεται η ιστορική έρευνα γενικώς).

      Ijon Tichy

      Διαγραφή
  17. απανταω στον poe
    το παραδειγμα με την παιδικη προρνογραφια εχει σχεση με οσα ελεγα εγω?
    Προσβαλεις και εμενα και εσενα που το λες.

    Αλλο παραδειγμα που ισως γινει σαφεστερο:
    Ενα βιβλιο που προπαγανδιζει την δουλεία ειναι ανεπιτρεπτο..ειδικα αν καλει σε δρασεις πχ "καντε πολεμο και υποδουλωστε τον ηττημενο".
    Ενα βιβλιο που να μιλαει με στοιχεια για το(υποθετικο προφανως) πλεονεκτημα του αμερικανικου Νοτου εναντι του καπιταλιστικου Βορρα πριν τον αμερικανικο εμφυλιο,σε οικονομικο επιπεδο,ειναι αποδεκτο.
    Αρκει φυσικα να ειναι ιστορικο(με πηγες,στοιχεια, ερευνες,διασταυρωση) και οτι αλλο αποτελει προϋποθεση για να λεγεται ενα βιβλιο ιστορικο.
    Οταν πχ ο Χομπσμπαουμ παρουσιαζει τα τρομερα αλματα που εκανε ο καπιταλισμος,στην παραγωγη,στην διακινηση αγαθων,θα επρεπε να απογορευτει να το διαβαζει ενας κομμουνιστης?
    Οχι προφανως..
    Μαζι με αυτο θα επρεπε να διαβαζει και το "Κεφαλαιο",να δει πως εγιναν αυτα τα αλματα στην παραγωγη.
    Ποιος πληρωσε για αυτα!
    Οταν ο Καλυβας με τα βιβλια του προσπαθει να βγαλει λαδι τους ταγματασφαλιτες,πρεπει να το απαγορευσουμε?
    Εγω λεω οχι,αλλα πρεπει να υπαρξουν ιστορικοι και βιβλια που να του δειξουν οτι κανει λαθος.
    Αν μπορουσε μια λαϊκη συνελευση να απαγορευσει το βιβλιο του Καλυβα,καπου αλλου μια αστικη δικαιοσυνη θα απαγορευσει το αντιστοιχο του Μαργαριτη.
    Δεν εχει πατο αυτο το βαρελι,λεω εγω.
    Ενα κακο ιστορικο βιβλιο πρεπει να αντιμετωπιστει απο ενα καλο.
    Ενας απατεωνας επιστημονας απο εναν διακεκριμενο συναδελφο του.
    Η αστικη δικαιοσυνη αν την αφησουμε να εμπλεχτει σε αυτο,θα φερει φαινομενα αντιστοιχα με την απαγορευση του κομμουνισμου, οπως και το επραξε.
    Τα δυο ακρα(εννοω αυτοι που εφαρμοζουν αυτην την αφηγηση) θελουν τις απαγορευσεις.
    θελουν "κακους" για τα παραμυθια τους.
    Δεν χρειαζεται η υπολοιπη κοινωνια να τους παρεχει ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ με αυτα που λες δικαιωνεις την θεωρια των δυο Ακρων και ξεπλένεις Καπιταλισμο και Φασισμο απο τα εγκληματα τους. Προσπαθεις να μας πεισεις οτι στο Σοσιαλιστικο κρατος πρεπει να κυκλοφορουνε αυτα στο ονομα μιας δηθεν Αταξικης Δημοκρατιας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Τα βιβλία του Χομπσμπάουμ τα έχεις διαβάσει (ο οποίος Χομπσμπάουμ μέχρι το 60-70 ήταν σταλινικός); Τι μπούρδες αραδιάζεις; Καλά έχει χαθεί εντελώς η μπάλλα, είσαι μεγάλο νούμερο.

      Ijon Tichy

      Διαγραφή
  18. @ Χρηστο
    ισως να ειπες με 5 προτασεις οτι εγω προσπαθω να πω με(παρα πολλες) παραπανω.
    Συμφωνω με αυτην την θεση του κκε
    ΚΑΜΙΑ αληθεια δεν εχει αναγκη απαγορευσης της "αντιπαλου" της.
    Αρκει μια αντιπαραθεση και η ψευτικη "ιστορικη" αληθεια θα δειξει οτι ειναι εκθεσεις δημοτικου γραμμενες με απωτερους σκοπους.
    Οποιος θελει θα το καταλαβει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εχουμε καταλαβει το παραμυθι σου. Μη κουραζεσαι. Μη συμφωνεις πολυ με το ΚΚΕ θα παθεις τιποτα.......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. δεν ειπε αυτο ο χρηστος
      και δεν ισχυει οτι μια ψευτικη ιστορικη αληθεια θα καταρρευσει σε μια αντιπαραθεση
      γιατι η ψευτικη ιστορικη αληθεια μπορει να προβαλλεται χ1000000 και η τελοσπαντων σοβαρη ιστορικη ερευνα χ10
      ποια θα επικρατησει αραγε;

      Διαγραφή
    3. σε εισαγωγικα το ιστορικη αληθεια

      Διαγραφή
    4. Γιατι αν ηταν τοσο ευκολο το ξεγυμνωμα της "ψευτιας" τοτε δεν θα υπηρχαν μεχρι σημερα θρησκειες

      Διαγραφή
    5. Το αν ενα βιλβιο κυκλοφορησει χ1000 και ενα αλλο επι 10 ειναι θεμα τι βολευει την αστικη προπαγανδα.
      Προφανως και δεν ειναι ισοδυναμα αυτα.
      Αλλη απηχηση του Καλυβα(ας ειναι καλα η Καθημερινη,η Αθενς Βοϊς) και αλλη ο Μαργαριτης.
      Η απαντηση ομως ΔΕΝ ειναι απαγορευουμε το ενα..ΔΕΝ ειναι!
      Το κκε ηταν στην παρανομια ξαναλεω,επειδη καποια αστικα δικαστηρια το εκριναν παρανομο λογω "ληστοσυμοριτων" "θυματων των κατσαπλαιδων" κλπ
      (προφανως και ηταν ψεμματα)
      Αυτο εγινε γιατι τοτε μπορουσαν να το κανουν αυτα τα δικαστηρια.
      Η απαντηση ειναι να μην μπορουν..ειτε συμφωνουμε με τα αποτελεσματα αυτης της "ελευθερια" στην εκφραση ειτε οχι.
      Ναι θα βγουν και Καλυβες και Ριχτερ και Πλευρηδες
      Αλλα μαζι θα βγει και Μαργαριτης,και Κομεπ και Ριζοσπαστης.

      Η ελευθερια ειναι απαραιτητη προυποθεση.
      Ξαναλεω η θεση του κκε ειναι σωστη:Ξεμπροστιασμα και αποκαλυψη των κινητρων τους.
      Μακρια απο την (αστικη τουλαχιστον) δικαιοσυνη.
      Μπορει να κανει την καλη,αλλα "πισω εχει η αχλαδα".
      Για καθε εναν αστικο συγραφεα που απαγορευει,στο μελλον θα απαγορευσει 10 κομμουνιστες!

      Διαγραφή
    6. Τα πραγματα ειναι πεντακαθαρα. Η Αστικη ταξη οταν κινδυνευει η εξουσια της παντα βγαζει τα Κ.Κ παρανομα πετωντας τον ψευτικο μανδυα της αστικης δημοκρατιας. Για τις Επαναστατικες δυναμεις η αστικη δημοκρατια ειναι απλα μια χαραμαδα προς εκμεταλευση. Η Θεοποιηση της οδηγει σε τραγικα αποτελεσματα. Το Προλεταριατο οταν χτισει την δικη του εξουσια καταστρεφοντας την Αστικη εξουσια δεν πρεπει να εχει κανενα διασταγμο. Για να μπορεσει να κρατησει την εξουσια του θα πρεπει να συντριψει τα υπολειμματα της Αστικης ταξης με πρωτους τους εχθρους που ερχονται ντυμενοι Φιλοι............. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. "Τα πραγματα ειναι πεντακαθαρα. Η Αστικη ταξη οταν κινδυνευει η εξουσια της παντα βγαζει τα Κ.Κ παρανομα πετωντας τον ψευτικο μανδυα της αστικης δημοκρατιας. "

      σωστο

      Διαγραφή
    8. εω δεν ειπα πουθενα οτι η λυση ειναι η αστικη δικαιοσυνη
      ειπα οτι αντιτιθομαι στην κυκλοφορια τετοιον βιβλιων

      Διαγραφή
    9. Μη συμφωνεις τοσο πολυ με το ΚΚΕ προσεχε θα σπασεις κανενα ποδι.....Οταν η ΑΣτικη τάξη ειχε το ΚΚΕ παρανομο δεν εκανε κανενα λαθος. Εφαρμοζε το Ταξικο της Συμφερον. Οταν το 1974 το Νομιμοποίησε ενιωθε σιγουρη για τον ευατό της και νομιζε οτι μετα απο 40 χρονια παρανομο σε συνδυασμο με το ΟΠορτουνιστικο Μπαχαλο της ΕΔΑ δεν θα ορθοποδησει ξανα. Το οτι τους διαψευσαμε πετωντας σας εξω απο το κομμα ειναι αλλη ιστορια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    10. και οτι το επιχειρημα της "ελευθεριας του λογου" εγω δεν το αποδεχομαι για οτιδηποτε

      Διαγραφή
    11. Απο την αλλη
      αν η κοινοτητα της κανδανου
      η του διστομου
      κινουνταν δικαστικα εναντιον αυτο του βιβλιου
      δεν σου κρυβω οτι θα ημουν με το μερος τους

      Διαγραφή
    12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  19. μα δεν βλεπεις οτι εκει οδηγει?
    Εσυ αντιτιθεσαι και μενεις σε 5 σχολια σε ενα μπλογκ..ενας αλλος ομως θεωρει οτι ΠΡΕΠΕΙ να απογορευτει και παει στα δικαστηρια.
    ΔΕΝ πρεπει να δωσουμε στα δικαστηρια την δυνατοτητα να κρινουν αποψεις,ιστορικες αληθειες,ιδεολογιες εν τελει.
    Αν το κανουν αυτο,τοτε εχει ξεκινησει η κατηφορα που σου ελεγα.
    Ξεμπροστιασμα απο αλλους ιστορικους για τα ψεμματα και την μονομερειας τους.
    Οποιος θελει θα καταλαβει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχουν και δικαστικου τυπου ζητηματα που ξεκινουν απο την κυκλοφορια ενος βιβλιου
      αν πχ βγει ενα βιβλιο για την κανδανο και λεει οτι οι κατοικοι της κανδανου φταινε που εκαψαν την κανδανο οι γερμανοι
      και οι κατοικοι της κανδανου πυο εχουν χασει πατερες παιδια γυναικες ανδρες θεωρουν οτι αυτο το βιβλιο προσβαλει τους νεκρους τους και τους ιδιους
      μια χαρα εχουν κατα τη γνωμη μου το δικαιωμα να κινηθουν και δικαστικα

      Διαγραφή
    2. αν βγει ενα βιβλιο επισης και πει οτι εμενα ο παππους μου ηταν δοσιλογος
      μια χαρα θα κινηθω και εγω δικαστικα εναντιον αυτου του βιβλιου

      Διαγραφή
  20. Αφου σου ειπαμε καταλαβαμε. Φέρνεις την θεωρια των δυο ακρων ταυτιζεις τον ΣΤΑΛΙΝ με τον χιτλερ και υποστηριζεις τον Καπιταλισμο με χερια και ποδια. Μη κουραζεσαι καταλαβαμε...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @poe (και μόνο!!)
    Αν αυτός που το έλεγε, έφερνε μια απόδειξη για αυτό, τότε θα είχε δίκιο να το λέει.
    ΠΡΟΣΕΧΕ:Όχι ότι είναι αλήθεια. Μπορεί να είναι παραποιημενο στοιχείο, μπορεί να είναι οτιδήποτε.
    ΑΝ αυτός που το λέει, το στηρίζει κάπου επίσημα (αρχείο της εποχής, μαρτυρία επωνύμη ή κάπου τέλος πάντων) έχει δικαίωμα να το λέει.
    Αν είναι σωστό ή όχι, δεν μπορεί να το κρίνει ένα δικαστήριο.
    Μόνο ένας άλλος ιστορικός μπορεί να πει "λάθος απόδειξη","ψεύτικη πηγή" κοκ.
    Όχι ένας δικαστής!
    Οπότε αν είναι έτσι (το λέει χωρίς πραγματικά στοιχεία) τότε ζητάς να αποσυρθεί, γιατί είναι ψέμματα.
    Αν λοιπόν ο Ρίχτερ έχει βάλει πηγές που δεν ισχύουν, χωρίς να είναι διασταύρωμενες και καταλήξει σε ψέμματα, προφανώς είναι υπολογος και σε ένα δικαστήριο από τους κατοίκους της κανδανου.
    Αν όμως έχει αποδείξεις (δεν ξέρω τι γράφει, δεν το έχω διαβάσει), τότε θα πρέπει να πει "ορίστε άλλη μια θεώρηση της ιστορίας.Βασίζεται στις εξής πηγές,τις οποίες εχω διασταυρωσει και καταλήγω στο συμπέρασμα μου"
    Δεν φταίει δηλαδή, αν υπάρχουν στοιχεία για αυτά που λέει.
    Φταίει αν αυτά τα στοιχεία είναι ψεύτικα, δεν τα έχει εξακριβωσει ή τα παρουσιάζει σαν μοναδικά και αδιασειστα.

    Για αυτό λοιπόν χρειάζεσαι ιστορικούς να κάνουν έρευνα και να τον ξεσκεπασουν.
    Όχι δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @DimK.
      "Αν όμως έχει αποδείξεις (δεν ξέρω τι γράφει, δεν το έχω διαβάσει), τότε θα πρέπει να πει "ορίστε άλλη μια θεώρηση της ιστορίας.Βασίζεται στις εξής πηγές,τις οποίες εχω διασταυρωσει και καταλήγω στο συμπέρασμα μου"!!!!!!
      Πες μας αλήθεια! Δεν μιλάς σοβαρά, έτσι; Κάνεις πλάκα;
      Λοιπόν κοιτάξε να δείς, γιατί έχει αρχίσει και σοβαρεύει το πράγμα με την περίπτωση σου: κόψε να αναμασάς όλες αντικομμουνιστικές και σάπιες ιδέες με αριστερό προκάλυμα. Κάλλιστα θα σε χαρακτήριζα χρυσαυγίτη με αυτά που γράφεις. Γιατί αυτά που γράφεις δεν έχουν καμία σχέση με το αν θα έπρεπε να καταλήξει στα δικασήρια η υπόθεση.
      Και όλως περιέργως αναλαμβάνεις να δώσεις άλλοθι σε τύπους σαν το Ρίχτερ! Αλήθεια γιατί;
      Βέβαια δεν μου κάνει εντύπωση γιατί και οι νεοαριστεροί διαννοούμενοι αναπαράγουν τις ίδιες διαστρεβλώσεις στην ιστορία. Ιδιαίτερα όσοι πέρασαν από το ΚΚΕ Εσ. στην Ελλάδα.
      kk-1

      Διαγραφή
    2. Και παρεπιπτόντως, αντιγράφω από το "Πρωτο θέμα":
      "Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής μετά από σχετικό αίτημα της Δικαιοσύνης που έκρινε ότι ομιλία του επικεφαλής του φιλοναζιστικού μορφώματος προτρέπει σε βία κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων.

      Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των βουλευτών που καταψήφισαν το σχετικό αίτημα εντοπίζεται και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

      Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο υπουργός προχώρησε στην συγκεκριμένη ενέργεια συνειδητά ή από λάθος...Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής οι έξι που καταψήφισαν είναι οι: Χριστόφορος, Βερναρδάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Κουκοδήμος (ΝΔ) και 4 βουλευτές της Ενωσης Κεντρώων:
      Γιώργος Καρράς, Δημήτρης Καβαδέλας, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και Μάριος Γεωργιάδης. «Παρών» δήλωσαν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ) και Χρήστος Κέλλας (ΝΔ)".
      kk-1

      Διαγραφή
    3. Το τυρι κουμπαρε.Ο Αντικομμουνισμος συνεχιζεται.ΟΙ Εχθροι ηρθανε ντυμενοι φιλοι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  22. Αν ας πούμε βρεθώ με κάποιον και μου πει υποστηρίζω την τάδε ιδεολογία θα πω εντάξει και μπορεί να γίνει και μια συζήτηση στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό. Αν μου πει βλακείες ότι στην Κρήτη καλά να πάθουνε γιατί αντιστάθηκαν υπερβολικά δεν νομίζω ότι θα εξελιχτεί και πολύ καλά το πράγμα. Αυτή είναι η διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στην δικτατορία του προλεταριάτου, η δικαιοσύνη εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Μπορεί τέτοια βιβλία σαν του Ρίχτερ, να διώκονται. Ωστόσο αν οι αποψεις σαν του Ριχτερ, δεν καταδικαστούν από την ίδια την εργατική τάξη στην πράξη, στη βάση της κοινωνίας, στο πεζοδρόμιο. τότε όσες αποφάσεις και αν βγάλουν τα δικαστήρια, θα έρθει μια ωραία πρωία, που ο οπορτουνισμός θα πάρει κεφάλι και θα δεις τους απόγονους των φασιστών καβάλα στ'άλογο.
    Γι'αυτό η ουσία είναι το τι γίνεται κάτω στη βάση της κοινωνίας εκεί διαμορφώνονται οι συσχετισμοί, όσες αποφάσεις και να βγάλουν τα δικαστήρια.
    Να υπενθυμήσω ότι ο Χίτλερ είχε καταδικαστεί,φυλακίστηκε, και μετά από μερικά χρόνια έγινε Καγκελάριος.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ τα λες σωστα.Ο Αλλος............δεν λεει αυτο.Ξεπλενει τους φασιστες με Αντικομμουνισμο και την Θεωρια των δυο Ακρων. Αυτο κανει και νομιζει οτι θα μας κοροιδεψει.......ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  24. Να θέσω ένα ερώτημα ;
    Θεωρήτε πως θα έπρεπε το Κόμμα να κινηθεί νομικά εναντίον όλων αυτών που σπηλώνουν το Ε.Α.Μ., τον Ε.Λ.Α.Σ., τον Δ.Σ.Ε. ?
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ιστορία δεν είναι μια επιστήμη η οποία λειτουργεί έξω από την κοινωνία και τις συνθήκες της. Έτσι, κάθε επισήμανση της δεν έχει στείρα επιστημονικό νόημα, αλλά πρωτίστως πολιτικό. Όταν κάποιος λοιπόν, ξεπλένει τους ναζί, δε μεταφέρει μια ιστορική άποψη. Παραποιεί την ιστορία με σαφή πολιτικό σκοπό. Να ξεπλύνει τα ανομήματα του παρελθόντος και να παρουσιάσει τη σημερινή ακροδεξιά ως μωρά παρθένο. Η ύπαρξη πολλών οπτικών στην ιστορία έχει κάποιο νόημα. Αλλά αυτό εξευτελίστηκε με τις μεταμοντέρνες μπαρούφες που καταλήγουν σε σοφιστείες του τύπου "όλα σωστά είναι". Και οι μπαρούφες αυτές δεν είναι ποτέ μα ποτέ αθώες. Η ταξική οπτική της ιστορίας θεωρείται παρωχημένη και εσφαλμένη από πολλούς καθηγητάδες των ελληνικών πανεπιστημίων και αξιολογείται αρνητικά. Το λένε ανοιχτά στα σεμινάριά τους. Αυτή είναι "η εσφαλμένη οπτική" γιατί δεν τους συμφέρει. Οι σαχλαμάρες ή οι παραποιήσεις από την άλλη είναι άξιες υπεράσπισης. Τα γράφω αυτά γιατί υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά από τους "υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ιστορικών". Ας το σκεφτούν οι υπερασπιστές του δικαιώματος του κάθε Ρίχτερ. Με ποιόν είναι τελικά; Άχθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Να πω κάτι και να τελειώσω.
    Όλοι εσείς που ζητάτε την αστική δικαιοσύνη να παρεμβαίνει, έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να βγάλει απόφαση που δεν θέλετε;
    Εναντίον του Κανδανου (παράδειγμα), υπέρ του Καλύβα και του ξέπλυματος των ταγματασφαλιτων,κατά ενός βιβλίου του Μαργαριτη, της Μπελου κλπ.
    Τι θα κάνετε;;
    Αν η αστική δικαιοσύνη που τόσο εμπιστεύεστε πει "δίκιο έχει ο Ρίχτερ και όχι ο Μαργαριτης";;
    Αν ο Καλυβας κινηθεί εναντίον των βιβλίων ιστορίας του ΚΚΕ και πετύχει την καταδίκη και απόσυρση τους, τι γίνεται;
    Ή αστική δικαιοσύνη (όπως και κάθε δικαιοσύνη) εξυπηρετεί την προστασία και αναπαραγωγή του συστήματος που την περιέχει.
    Προσοχή λοιπόν τι ευχεστε γιατί μπορεί να σας συμβεί.
    Νομίζω δεν έχω να πω κάτι άλλο επ'αυτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έφτασε να απειλεί κιόλας ο υπερασπιστής του Πλεύρη. Σπουδαία.

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ρε Ijon Tichy
    σταματα το ,πραγματικα κατανταει αηδια.
    Που την ειδες τη απειλη?
    Φοβος/σιγουρια ειναι οτι δεν υπαρχει δικαιοσυνη χωρις πολιτικο προσημο.
    Αν θελησεις να κριθεις απο αυτην,το αποτελεσμα δεν θα ειναι παντα το σωστο,αλλα το "σωστο" που καποιους βολευει!
    Αν της παραδοσεις την δυνατοτητα να σε κρινει,καποια στιγμη ΔΕΝ θα σε συμφερει η αποφαση της.
    Μην παραδιδετε στην δικαιοσυνη την δυνατοτητα να κρινει τις ιδεες.
    Θα το μετανιωσουμε,ολοι!

    (μλκια μου που το εξηγω,το ειχες καταλαβει αλλα επρεπε να μου την "πεις"
    Θεωρησε το αυτο το τελευταιο μου προς εσενα σχολιο.Πλεον δεν θα υπαρξει καμια απαντηση μου προς εσενα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Αντικομμουνισμος συνεχιζεται.Μιλαμε χειροτεροι και απο τους Φασιστες οι εχθροι που ηρθανε ντυμενοι φιλοι......ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  29. Κοίτα να δεις ακροδεξιέ χαλβά, η αστική δικαιοσύνη και το δικαίωμα να κρίνει ιδέες έχει και το κάνει διαρκώς, γι'αυτό καταδικάζει με φυλακές και πρόστιμα άτομα που προπαγανδίζουν απεργίες (ναι συμβαίνει, ασχέτως αν οι ομιλούσες λοβοτομές σαν κι εσένα κοιμούνται όρθιες και δεν γνωρίζουν τίποτα).

    Η ίδια ωστόσο η αστική δικαιοσύνη (όσο το αστικό καθεστώς βρίσκεται στο "φιλελεύθερο" στάδιό του και δεν έχει φασιστικοποιηθεί -- που δεν είναι και μακριά το ένα απ'τ'άλλο) προσφέρει και διάφορα παραθυράκια που μπορούν να τα εκμεταλλευτούν οι κομμουνιστές. Τα οποία οι κομμουνιστές γνωρίζουν καθώς και την σημασία τους (αλλιώς δεν θα έκαναν ένα κάρο επερωτήσεις στην βουλή οι βουλευτές του κκε προς ανακούφιση μελών της εργατικής τάξης, αλλά θα έπαιζαν πασιέτζα). Κι εδώ υπάρχει το πλαίσιο εναντίον των κυρηγμάτων μίσους το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί εναντίον της διάδοσης των φασιστικών ιδεών. Εσύ λοιπόν κάτσε να υπερασπιστείς το κάθε φασισταριό στο όνομα της "ελευθερίας" και της "δημοκρατίας", αυτοί που τους αντιμετωπίζουν όμως κάθε μέρα στον δρόμο και στους χώρους δουλειάς έχουν δικαίωμα να σε φτύνουν στα μούτρα είτε σ'αρέσει είτε όχι.

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. λεπτομέρειες για την δίκη εδώ:

    http://www.candianews.gr/2015/12/09/stis-17-dekemvriou-sinechizete-i-diki-richter/

    "Το δικαστήριο χθες αποφάσισε να καλέσει εκ νέου τον καθηγητή της πολιτικής επιστήμης Ανδρέα Στεργίου, ο οποίος ήταν στην επιτροπή που εισηγήθηκε στη γενική συνέλευση του τμήματος Πολιτικών Επιστημών την αναγόρευση του Χ. Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα για να εξεταστεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου."

    προφανώς αναφέρεται σε αυτό:

    http://www.uoc.gr/announce/fo2014/ann121120141.html


    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. διαβαζοντας ειδησεις επεσα πανω σε αυτο http://www.enikos.gr/international/357677,H-kraygh-enos-Germanoy-gia-tis-epanor8wseis.html.
    προφανως ο κυριος αυτος δεν ειχε την προσβαση σε αυτη την φωτο (και σε αλλες) που απο οτι λεει το ρεπορταζ δημοσιευθηκαν ΚΑΙ σε εκπομπη στην γερμανια την εποχη που ο μπαρουφακης ηταν υπουργος.
    το γεγονος ομως οτι υπαρχει ανθρωπος που λεει οτι για το εγκλημα των θυτων φταιει το θυμα που αντιστεκεται και αλλοι που υποστηριζουν το δικαιωμα του να το λεει, αυτο με ξεπερνα.
    ειναι η ιδια λογικη οτι μια γυναικα φταει που βιαζεται γιατι ειναι ομορφη και φοραει ωραια ρουχα, ο αστεγος φταιει που ειναι βρωμικος αρα πρεπει να "εξαφανιστει", ο μεταναστης φταιει που υπαρχει αρα επισης πρεπει να "εξαφανιστει", ο μαυρος κτλ κτλ κτλ
    το τι ειναι αυτοι ειναι γνωστο, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ! το ερωτημα ειναι αλλο, αυτοι που υπερασπιζονται το δικαιωμα τους να ριχνουν τη χολη τους τι ειναι;;;;

    το "ωραιο" ειναι δε, οτι ολοι αυτοι που επιτιθονται σε εμας που αρνιομαστε το δικαιωμα σε φασιστες μισανθρωπους να λενε ψεματα, να λασπολογουν και να κανουν προπαγναδα υπερ του φασισμου, σε εμας που αρνιομασατε στην τελικη την υπαρξη του φασιμου, επιτιθενται με μανια στο κομμα, στα μελη του και στους οπαδους του, οταν "τολμανε" να κανουν πολιτικη κριτικη στους οπορτουνιστες.
    μαλιστα η αρνηση τους ειναι και στο φραστικο και στο φυσικο επιπεδο, αφου για τις αποψεις τους οι κομμουνιστες εχουν υποστει διωξεις, ακομα και τον θανατο, γιατι τολμησαν να ορθωσουν πολιτικη κριτικη απο οποροτυνιστες, σοσ/τες και αναρχικους.

    εχουμε λοιπον το οξυμωρο, οποροτυνιστες του κερατα να υπερασπιζονται το δικαιωμα του ναζιστη, ψευτη, προπαγανδιστη να γραφει τετοια πραγματα, την ωρα που αρνουνται το δικαιωμα πολιτικης κριτικης ενος κομμουνιστικου κομματος στην "αριστερη" κυβερνηση και τα δεκανικια τους!

    πραγματικα, ο συχρωτισμος σας με τους φασιστες στις πλατειες σας εκανε ιδιους, οχι οτι προσωπικα ειχα καμια αμφιβολια αλλα λεμε τωρα.
    αντε και στο επικρατειας του μιχαλολιακου κοριτσια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Modesto ασε με να επαναλαβω παλι τη θεση του κομματος : Πάντως το Κόμμα, δεν κάνει λόγο για νομική απαγόρευση ιδεών κλπ..., μιλάει για ξεσκέπασμα τον κάθε λογής (ακαδημαϊκών ή μη) φασισταριών και απομόνωσης τους από το σύνολο του λαού. Και αυτό είναι το σωστό. Δεν μπαίνει στη λογική της νομικής δίωξης και της απαγόρευσης, γιατί η κατηφόρα ειναι μεγάλη. Η λειτουργία της δικαιοσύνης εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αστών και το δίκαιο διαμορφώνεται σύμφωνα με τα ταξικά τους συμφέροντα.
    Στους δρόμους του αγώνα κρίνετε το δίκιο & όχι στα δικαστήρια. Είναι θέμα συσχετισμών.
    Kαι να επαναλαβω την ερωτηση & παρακαλω να απαντησετε.
    Θεωρήτε πως θα έπρεπε το Κόμμα να κινηθεί νομικά εναντίον όλων αυτών που σπηλώνουν το Ε.Α.Μ., τον Ε.Λ.Α.Σ., τον Δ.Σ.Ε. και κακως δεν το εχει κανει τοσα χρονια ?
    Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κριτικη θα ασκειτε βεβαια. Αλλο η κριτικη και το ξεσκεπασμα και αλλο η καταφυγη στα αστικα δικαστηρια. (Τους λογους τους εξηγησα πιο πανω, να μην τα επαναλαβω.)
      ΄Οσο για τον βιασμο, για σκεφτειτε λιγο τη θεση της γυναικας ανα τον κοσμο. Στο Ιραν μεσα σε 30 χρονια πηγαμε απο το δικαιωμα στη μορφωση κλπ..., στη μπουργκα και τα συνακολουθα της. Ολα αυτα νομιμα με τη βουλα της δικαιοσυνης.
      Χρηστος

      Διαγραφή
    2. @Χρήστος,
      Μην προσπαθείς να παρέμβεις με τρόποο που δεν βοηθάει! Το ζήτημα με τον DimK. έχει ξεφύγει από το ζήτημα αν θα πρέπει να λύνεται η αντιπαράθεση στα δικαστήρία...Το πρόβλημα είναι όλη η συλλογιστική του και τα επιχειρηματα που χρησιμοποιεί...Αυτά είναι τα επικίνδυνα. Αλλά μην τα κάνεις όλα ίσωμα και εσύ..."Αλλο η κριτικη και το ξεσκεπασμα και αλλο η καταφυγη στα αστικα δικαστηρια". Γιατί θυμάμαι μια πιο παλιά περίπτωση και αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιήθηκε από αυτούς που πήγαν να διαλύσουν την ΚΝΕ και να αρπάξουν τον "ΟΔΗΓΗΤΗ"... Για αυτό το λόγο μια προσοσχή στην επιχειρηματολογία γιατί μέσω σχολίων κινδυνεύουμε αλλά να εννοούμε και άλλα να λέμε! Το τελευταίο σαφώς και δεν αφορά τον DimK.!
      kk-1

      Διαγραφή
  33. @Χρήστος
    Δε νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με καμία απαγόρευση ιδεών εδώ, αν βγάλει κάποιος ένα βιβλίο υπέρ πχ του φιλελευθερισμού δεν θα βγει κανείς να πει ότι πρέπει να απαγορευτεί, αυτό είναι η εύκολη λύση, θα το αντικρούσει με επιχειρήματα και ας κρίνει ο κόσμος μετά. Έχει πει κιόλας ότι δεν είναι υπέρ του να τεθεί η χ.α. εκτός νόμου, πρέπει να την καταδικάσει ο κόσμος στην πράξη, και αυτό έιναι το σωστό. Το να γράφει όμως κάποιος υποτίθεται ιστορικός και διακεκριμένος τέτοιες μπαρούφες είναι κάπως, δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό, και το θεωρώ και απίστευτη πρόκληση απέναντι σε ένα λαό με τεράστιες απώλειες από τους Γερμανούς. Σαν να πας τώρα στο Βιετναμ και να τους πεις ότι εσείς φταίτε για τον πόλεμο που δεχτήκατε από την Αμερική και για τις ναπαλμ που φάγατε, να ήσασταν πιο υπάκουοι. Ε, όση ελευθερία λόγου και να έχεις θα σε πάρουν με τις πέτρες, μην τρελαθούμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις χωρες τις Βαλτικης δεν θα σε παρουν με τις πετρες. Αντιθετως, θα σου κανουν αγαλμα αμα τα πεις. Γι αυτο λεω οτι στο δρομο κρινεται το δικιο, και οχι στα αστικα δικαστηρια. Ειναι ζητημα συσχετισμων κατω στην βαση της κοινωνιας, κατι που δεν εχει καμια σχεση με τα αστικα δικαστηρια.
      Χρηστος

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν περιμένω το δικαστήριο, δεν λέω αυτό, στις βαλτικές χώρες δεν ξέρω τι κάνουν, εκεί μπορεί να έδιναν και βραβείο, δεν θα τι θεωρήσω υπόδειγμα ούτε εξιδανικεύω το δικαστήριο, απλώς δεν τα θεωρώ όλα ίδια.

      Διαγραφή
  34. Να το παω και πιο περα το ζητημα. Πριν μερικα χρονια υπηρχε ο Οργανισμος Μεσολαβησης & Διαιτησιας (ΟΜΕΔ). Οσες ομοσπονδιες δεν καταφερναν να ερθουν σε συμφωνια με τους εργοδοτικους φορεις, κατεφευγαν στον ΟΜΕΔ, οπου υποτειθετε συμβιβαζε τα πραγματα και υπογραφονταν συλλογικη συμβαση. Υπηρχαν Ομοσπονδιες που κατεφευγαν κατευθειαν στον ΟΜΕΔ, αφηνοντας απ'εξω απο την πραγματικη παλη (εκει που κρινονται οι συσχετισμοι, που φαινεται πραγματικα η δυναμη της εργατ.ταξης),τους εργαζομενους. Με αποτελεσμα τωρα που καταργηθηκε ο ΟΜΕΔ, να χρειαζεται πραγματικη μαχη, συσπειρωση των εργαζομενων κλπ.
    Οχι οτι αν επαναφερουν οι αστοι τον ΟΜΕΔ, το Κομμα θα πει οχι δεν τον θελω, αλλα το ζητημα ειναι να αποκαλυπτεις στην εργατικη ταξη οτι το ζητημα των συλλογικων συμβασεων ειναι ζητημα συσχετισμων και παλης, και οχι νομικη αποφαση του ΟΜΕΔ.
    Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτό σου λέω, μην τα μπερδεύεις...Όλα τα έχουμε κάνει έναν αχταρμά και τα μπλέκουμε, ενώ δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους. Μόνο που πάλι τα μπλέκεις...και επαναλαμβάνω δεν βοηθάει! Εκτός, αν και εσύ προσπαθείς να δώσεις κάποιο άλλοθι ή να σώσεις τον DimK. που έχει πλέον το ακαταλόγιστο!!!!
      kk-1

      Διαγραφή
  35. Την αποψη μου αναφερω, δεν υπερασπιζομαι κανενα. Ας μου απαντηση ομως καποιος.
    Θεωρήτε πως θα έπρεπε το Κόμμα να κινηθεί νομικά εναντίον όλων αυτών που σπηλώνουν το Ε.Α.Μ., τον Ε.Λ.Α.Σ., τον Δ.Σ.Ε. και κακως δεν το εχει κανει τοσα χρονια ?
    Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΕΑΜ τον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ αν τον σπιλωνε μονο η Αστικη ταξη καλα θα ητανε. Η Χειροτερη ζημια ειναι απο κατι ναυαγια κατοπινα που τοτε πολεμησανε και τους ιδεολογικους τους προγονους που ειναι χειροτεροι Αντικομμουνιστες και απο τους Φασιστες. Ο Αλλος φερνει την Εξισωση Κομμουνισμου Φασισμου και Σταλιν Χιτλερ. Μιλαμε για Αθλιοτητα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Και τους Ιδεολογικους τους Απογονους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Το κομμα δεν μπορει-κατα την αποψη μου-να τρεχει στα δικαστηρια για το καθε τι
      Δεν ειναι αυτος ο ρολος του
      Κατα περιπτωση θα μπορουσε να παει
      Αλλα εγω δεν μιλαω για το κομμα
      μιλαω για τους αμεσα θιγομενους
      πχ τους κατοικους χωριων που εκαψαν οι ναζι

      ΥΓ: Η Κανελλη ως Κανελλη παντως πιστευω επρεπε να ειχε κινηθει δικαστικα για τη φαση με τον Κασιδιαρη... οχι οτι ετσι νικας το φασισμο, αλλα καμια φορα πρεπει να χρησιμοποιουμε και τετοια μεσα. Δηλαδη και ο εποπτης εργασιας ειναι οργανο των καπιταλιστων στην ουσια, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να παει ενας εργαζομενος οταν θιγονται τα δικαιωματα του...

      Διαγραφή
  36. θελει και με τα δυο να παλευεις, δηλαδη και τα δικαιωματα σου στο πλαισιο της αστικης Δημοκρατιας, αλλα και μεσω της ταξικης παλης, το θεμα ειναι να μην αφηνεσαι μονο στο πρωτο.
    Δηλαδη αν καποιος απολυθει παρανομα επειδη απεργησε, θα διεκδικησει την επαναπροσληψη του και μεσω της αστικης δικαιοσυνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θελει ομως πολυ μεγαλη προσοχη η διαχωριστικη γραμμη. Να μην Θεοποιησεις το Αστικο κρατος και φυτρωσουνε ΚΟινοβουλευτικες Αυταπατες. Αυτο ειναι πολυ σοβαρο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Εννοειται γι'αυτο τονισα οτι δεν πρεπει να αφηνεσαι μονο στο πρωτο, αλλα οχι και να μην τα χρησιμοποιεις ΚΑΙ αυτα αν σου δινεται η ευκαιρεια.
      Οπως το κομμα χρησιμοποιει το αστικο Κοινοβουλιο μεχρι ενος σημειου, αλλα ξερει οτι την εξουσια δεν προκειται να την παρει μεσω αυτου!

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω απολυτα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  37. πιθανως να παρανοησαν μερικοι!
    το ΚΚΕ (προφανως συμφωνω) και εχει θεση αντιθετη σε μυνησεις κτλ κτλ. αυτο σε γενικες γραμμες, για να θυμησω τις μυνησεις το 91 απεναντι σε γνωστους δημοσιογραφους και μεσα (αριστερα να υπενθυμισω) για τα οπλα στα υπογεια του περισου και τα ναρκωτικα.
    επομενως λοιπον σε συγκεκριμενες περιπτωσεις θα κανει ΚΑΙ αυτο αν κρινει οτι ειναι απαραιτητο.
    απο εκει και περα μιλαμε για το οτι τετοια ξερασματα (και οι υποστηρικτες τους) πρεπει να μην υπαρχουν.θες απομονωνοντας τους; θες ξεβρακωνοντας τους; οπως θελει ο καθενας.

    το "point" στην αναρτηση μου δεν ηταν ο τροπος που μυγοχεσματα σαν τον συγγραφεα και τους υποστηρικτες τους δεν θα βγαζουν τετοια βιβλια, αλλα στο οτι οι υποστηριχτες των μυγοχεσματων αυτων, ενω υποστηριζουν με τζιχαντιστικη φανατιλα το "δικαιωμα" των φασιστων να γραφουν οτι θελουν, σε αντιθεση με την αρνηση τους στο ΚΚΕ να κανει ακομα και πολιτικη κριτικη στους οπορτουνιστες καθε αποχρωσης
    αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το μόνο που μένει τώρα είναι να συμφωνήσει και ο DimK. και να φτάσουμε τα 200 σχόλια... :)
    Xρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. να πω και εγω κατι, μιας και κατηγορειτε αδικα τον Χρηστο οτι παει να με υπερασπιστει!

    α)Οι δικαστικες απαγορευσεις βιβλιων ειναι νερο στο μυλο των δυο ακρων.
    Για καθε ενα βιβλιο που θα δωσεις την δυνατοτητα να απαγορευσουν τωρα,θα απαγορευσουν 10 κομμουνιστικα στο μελλον.
    ΔΕΝ υποστηριζω τα δυο ακρα,ΔΕΝ ειναι τα ιδια.
    Τα ιδια ομως θα το κανει η αστικη δικαιοσυνη να φανουν,αν της δωσουμε το δικαιωμα!

    β) Ο Ριχτερ(και καθε ενας σαν αυτον) δεν κρινεται για οσα λεει καταρχην,αλλα ΑΝ για οσα λεει, εχει στοιχεια.
    ΑΝ δεν εχει λεει ψεμματα,αρα μπορει να τον δικασει καποιος.
    ΑΝ εχει στοιχεια,τοτε κρινεται για την επιστημονικοτητα των συμπερασματων του.
    Αυτο ΠΡΕΠΕΙ να το κανει μονο ενας αλλος ιστορικος.Αυτο κανει ο Μαργαριτης!
    ΟΧΙ ενα δικαστηριο.

    γ)Το κκε λεει προφανως οτι δεν πρεπει να παμε σε δικες κλπ και εχει δικιο.
    ΠΡΟΣΟΧΗ:
    ΟΧΙ στις δικες εναντιον ενος βιβλιου επειδη εχει μια γνωμη
    ΝΑΙ(υποθετω),αν χωρις στοιχεια λεει ψεμματα(εχει γινει)
    Το αν εχει ή οχι ιστορικα στοιχεια ΔΕΝ μπορει να το κρινει ενα δικαστηριο!
    Ειναι θεμα επιστημονικο και μαλιστα μεθοδολογιας,οπως πολυ σωστα δειχνει ο Μαργαριτης(ελλειπεις πηγες και διασταυρωση)

    δ) καποιος ειπε οτι "Η ιστορία δεν είναι μια επιστήμη η οποία λειτουργεί έξω από την κοινωνία και τις συνθήκες της." (Αχθος)
    Αυτο λοιπον επειδη αλλαζει αναλογα με το τι θελει η κοινωνια,φανταστειτε μια ελλαδα που απαγορευει ιδεες,βιβλια κομματα.
    Εχει γινει.Δεν πρεπει να ξαναγινει.
    ΑΝ αναθεσεις στα δικαστηρια να καθοριζουν τι βιβλια θα κυκλοφορουν,τοτε αναιρεις απο την κοινωνια(ενα μεγαλο ή μικρο κοματι της) να οριζει τι θελει να διαβαζει και εν τελει να πιστευει.
    ΜΟΝΟ οι επιστημονες(και προφανως η κοινωνια σαν συνολο) μπορουν να πουν αν ενα βιβλιο ειναι αποδεκτο ή οχι.
    Προς το παρον,επιτρεπει και τον Πλευρη(δυστυχως),αλλα επιτρεπει και τον Μαργαριτη(ευτυχως)
    Εκει πρεπει να γινει η δουλεια λοιπον.
    Βιβλια σαν του Πλευρη να μην τα "χρειαζεται" η κοινωνια.
    Για αυτο δεν θα υπαρχουν βιβλια του Πλευρη σε μια σοσιαλιστικη ελλαδα,οχι γιατι θα τα απαγορευει καποιο διακστηριο.
    Δεν θα υπαρχει κανεις να τα γραψει και κανεις να τα πιστευει!


    Επιτρεψτε μου να πω οτι τα παραδειγματα περι παρανομων απολυσεων,το χαστουκι της Κανελη,εννοειται πρεπει να πανε στην αστικη(δεν εχουμε αλλη) δικαιοσυνη.
    Κρυβουν ενα πολιτικο μυνημα,αλλα ειναι παραβασεις του κοινου Εργατικου και Ποινικου Δικαιου.
    Δεν εχουν σχεση ομως με οσα συζηταμε.Το χαστουκι δεν χρειαζεται "ερμηνεια".
    Η απολυση εφοσον ειναι παρανομη,δεν σηκωνει "ερμηνεια".
    ΕΙΝΑΙ παρανομη!
    Τα οπλα στα υπογεια του Περισου,ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ειναι ψεμματα.
    Ειδε κανεις καμια φωτογραφια? ειχαμε μαρτυριες επωνυμες? αυτοπτες μαρτυρες?
    Γι`αυτο και πηγε στα δικαστηρια το κκε και καλα εκανε!
    Μην μπερδευτε αυτα με την δικη ενος βιβλιου!
    Εκει πρεπει να κρινουμε αν καποιος "επιστημονας" εχει δικαιωμα να υποστηριζει κατι.
    ΜΟΝΟ ενας αλλος επιστημονας μπορει να κρινει την μεθοδολογια του και αν ειναι κακη να τον "ξεμπροστιασει",ακριβως οπως ο Μαργαριτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @Χρηστο
    αν συμφωνησω με τον modesto θα βρει κατι να πει για να το αλλαξει,μην φοβασαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα Σιγα μη συφωνησεις με τους Κομμουνιστες Αντικομμουνιστης Ανθρωπος. Συνεχισε την κατρακυλα σου δεν υπαρχει πατος........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  41. Συνεχιζεις την Αντικομμουνιστικη κατρακυλα νομιμοποιοντας την θεωρια των δυο ακρων νομιμοποιοντας τον Καπιταλισμό Φασισμο. Η Αστικη ταξη οποτε κινδυνευει βγαζει τα Κ.Κ παρανομα και αν χρειαστει θα το κανει ξανα. Στον Σοσιαλισμο ασφαλως και θα απαγορευτουνε με δικαστηρια τετοια βιβλια γιατι η Ταξικη παλη συνεχιζεται αλλαζοντας μορφες γιατι τα υπολειματα της Αστικης ταξης υπάρχουνε και η δικτακτορια του προλεταριατου ειναι εκει για να τους τσακισει. Οποιος λοοιπον χροισιμοποιει αυτα τα επιχειρηματα ειναι τσιρακι του Καπιταλισμου Αντικομμουνιστης χειροτερος και απο τους Φασιστες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αυτο περι "ελευθεριας του λογου΄" μπορεις να μας το εξηγησεις Dimk;
    Ειναι ασχετη με το ποιος κατεχει τα μεσα παραγωγης, τηλεοπτικους ραδιοφωνικους σταθμους, εφημεριδες και ιντερνετ;

    Δηλαδη οι ιδιοκτητες ΜΜΕ θα στραφουν εναντια στα συμφεροντα τους για μονο και μονο για το παθος τους για την αληθεια;

    Το δικαιωμα στην κριτικη του καθε απιθανου επιστημονα Ριχτερ ανηκει μονο στον επιστημονα που εχει την "σωστη μεθοδολογια";
    Ακομα και αν ο επιστημονας επιχειρει ολοφανερα να "ξαναγραψει" την ιστορια που ερχεταισε αντιθεση με καταγεγραμενα γεγονοτα. Σαν το "Δεν ειναι αυτο που νομιζεις"
    Τι ειναι ο κ.Ριχτερ;
    Κβαντικος φυσικος και χρειαζομαστε να κατεχουμε την μεθοδολογια της κβαντικης φυσικης για να κρινουμε τα γραφοεμαν του στην Καθημερινη(αλλη μια συμπτωση για το "ξαναγραψιμο" της ιστοριας);

    Πως ενας υπερασπιστης της "ελευθεριας του λογου" αρχιζει τις εκπτωσεις μολις καποιοι σχολιαστες κρινουν τα ολοφανερα που γραφει o κ.Ριχτερ; Δεν καταλαβαινεις πως πεφτεις παλι σε αντιφαση;

    Δεν γλυτωνουμε την 200αρα

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ελευθερια του λογου κρινεται (σε δεδομενο συστημα και χρονικη ιστορικη στιγμη) απο το ποιες αποψεις μπορουν να ακουγονται.
      ΔΕΝ υπαρχει ιδεατη ελευθερια,προφανως
      Μια σχετικη μονο που (λεω εγω) κρινεται απο το αν
      απαγορευονται πολιτικες ιδεες/βιβλια/κομματα/αποψεις.
      ΑΝ καποια απαγορευονται,ενω ΥΠΑΡΧΟΥΝ υποστηρικτες τοτε δεν υπαρχει ελευθερια λογου.
      Το να μην κυκλοφορουν βιβλια του Πλευρη σε μια σοσιαλιστικη ελλαδα που κανεις δεν θελει να τα γραψει και κανεις να τα διαβασει,δεν ειναι απαγορευση.
      Η τοτε κοινωνια,εχει κρινει οτι δεν "θελει" τετοια βιβλια.
      ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν μιλαμε για ναζιστικες αποψεις, μισους/ρατσισμου/βιας κλπ
      ΠΡΟΦΑΝΩΣ καποιες ιδεες βιβλια κομματα θα προβαλονται περισοτερο(αναλογα ποσο εξυπηρετει αυτους που "διοικουν")
      πχ Καλυβας εναντιον Μαργαριτη
      ΚΟΜΕΠ εναντιον "Κλικ"
      Αυτο δεν αναιρει την υπαρξη ομως της ΚΟΜΕΠ..
      Η ελευθερια λογου υπαρχει οταν υπαρχει η ΚΟΜΕΠ,οχι απο το ποσοι την διαβαζουν.

      Ο καθενας μπορει να τον κρινει,αλλα για να οδηγηθει στο δικαστηριο χρειαζεται μια γνωμη ειδικου.
      ΑΝ πχ ο Ριχτερ παρουσιασει ενα εγγραφο απο την Βερμαχτ(υποθετικο παραδειγμα) ,ξερεις εσυ αν ειναι κανονικο ή πλαστο?
      Αν ειναι αληθη ή οχι? Αν υπαρχει ενα αλλο που να το αναιρει?
      Ειναι ζητηματα λογω μεγεθους της επιστημης, που θελουν εξεταση και χρονο και εμπειρια απο καποιον που το εχει κανει ηδη!
      (πχ εγω το βιβλιο που χρησιμοποιει εδω ο Μαργαριτης,δεν το ηξερα,ουτε και τα στοιχεια που χρησιμοποιει για να αναιρεσει τον Ριχτερ)

      Η ελευθερια του λογου δεν σημαινει να μην τον κρινεις!
      Μπορεις να το κανεις,ακομα και αν δεν εχεις ολα τα στοιχεια,μπορεις να τον κατακρινεις,μπορεις και να κανεις αγωνα να μην τον διαβασει κανεις.
      Ελευθερια σημαινει να ΜΗΝ μπορεις να του απαγορευσεις την δυνατοτητα(ΕΦΟΣΟΝ εχει μια επιστημονικη μεθοδολογια και εφοσον ΔΕΝ λεει ψεμματα) να δημοσιευει ενα "ιστορικο" βιβλιο.
      Ενα βιβλιο γνωμης/ενα αρθρο προφανως δεν χρειαζεται επιστημονικη μεθοδολογια.
      Εκει κρινεις μονο αν λεει ψεμματα ή οχι και αν λεει,κινεισαι νομικα εναντιον του.

      Ξαναλεω(δανειζομενος) απο τον Χρηστο
      Το κκε λεει οχι στις δικαστικες απαγορευσεις ιδεων/βιβλιων
      ΑΝ ομως λενε ψεμματα,τοτε προφανως και πρεπει να κινηθει ο καθενας ενδιαφερομενος εναντιον του.
      (το εχει κανει εναντιον οσων λεγανε ψεμματα για οπλα στον Περισο)
      Ποιος κρινει το επιστημονικο ψεμμα λοιπον, ειναι το θεμα.
      Εσυ και εγω με τις προσωπικες μας εμπειριες και μικρες γνωσεις,ενα δικαστηριο(που ισως εχει αλλα κινητρα) ή καποιος που μπορει να τεμαχισει την καθε πηγη,το καθε επιχειρημα και να δει αν στεκουν?

      αυτα

      Τα σχολια πανε μεχρι τα 203,κανονιστε.
      Μετα, τα επομενα δεν θα τα βλεπει κανεις!

      Διαγραφή
    2. Και ο Αντικομουνισμος συνεχιζεται με την αθλια θεωρια των δυο ακρων. Στον Σοσιαλισμο ασφαλως και θα απαγορευτουνε αυτα τα βιβλια που θα προσπαθουνε τα υπολειματα της Αστικης ταξης να κυκλοφορησουνε για να ερθει ξανα η εξουσια τους. Το παραμυθι με τα πολλα κομματα που απο πισω ειναι ο Καπιταλισμος το γνωριζουμε. Συνεχισε τον αντικομμουνιστικο σου κατηφορο......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Ο Ριχτερ γραφει ψεματα πανω σε γεγονοτα
      Δεν ειναι Κβαντομηχανικος Φυσικος για να μην τον κρινουμε.

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  43. Η ιστορια και τα ιστορικα γεγονοτα ειναι μοναδικα, υπηρξαν! αυτο που αλλαζει ειναι η ερμηνεια τους.
    εδω ο ριχτερ προσπαθει να μας πεισει οτι για τις θηριωδιες των ναζι δεν φταινε αυτοι, αλλα ο ντοπιος πλυθησμος που αντισταθηκε!!!!! οπως ειπα και ποιο πανω η λογικη οτι δεν φταιει ο βιαστης, αλλα η γυναικα που ειναι ομορφη.
    ο ριχτερ κανει κατι χειροτερο απο το να αλλαζει την ιστορια, προσπαθει να βγαλει λαδι τους ναζι.
    προσπαθει να μας πει οτι ειναι δικαιολογημενος ενας στρατος κατοχης, να βιαζει, να βασανιζει, να κρεμαει, να εκτελει, να καιει, να ξεκοιλιαζει (και εγγυες) και οτι αλλο μπορει να φανταστει ο νους, γιατι; γιατι τολμησαν να αντισταθουν!
    αν το διαβασει ενας εφηβος και διαβασει τα συμπερασματα του, μπορει ευκολα να πει οτι απαγορευεται αθηναιος να παει θεσσαλονικη (και το αναποδο), να τον σκοτωσει και να δικαιολογηθει οτι φταιει αυτος που ηρθε.
    ο φασιστας απογονος των ναζι επισης να δικαιολογησει τον φονο κομμουνιστη/μεταναστη/ομοφυλοφιλου με βαση ακριβως αυτη τη λογικη του ριχτερ.
    κανονικα το βιβλιο αυτο θα επρεπε να απαγορευτει για πολλους λογους, ειναι αντιεπιστιμονικο, βασιζεται σε οθφαλμοφανεις λαθροχειριες και δικαιολογει τη ναζιστικη θηριωδια.

    ο δαρβινος εγραψε την θεωρια της εξελιξης των ειδων και την επικρατηση των ισχυροτερων ειδων και της εξελιξης τους.
    το ανθρωπινο ειδος εχει εξελιχθει και τους μονοκυταρους οργανισμους που εχουν απομεινει στο ειδος μας (φασιστες και τα τσιρακια τους) δεν τους αφηνει να πεθανουν απο την υστερηση τους στην εξελιξη, τους ταιζει, προσπαθει να τους εξελιξει, αλλα οχι και να φτασουμε στο σημειο να δικαιολογησουμε την αναπηρια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Η προβολη συγκεκριμενων ιδεων μέσω της "ελευθεριας του λογου" ειναι ασχετη με το ποιος κατεχει τα μεσα παραγωγης(τηλεοραση ραδιοφωνο ιντερνετ);

    Μια πολυ απλη σκεψη

    Πολλοι ειναι που γκρινιαζουν για τα χαλια των ΜΜΕ με τους ταδε δημοσιογραφους κ.α.

    Γιατι καταπινουν αμασητες ολες μα ολες τις αντιΚΚΕ, αντιΠΑΜΕ προπαγανδες του Βηματος των Νεων της ΕΣφυν του Σκαι Mega και αλλων των κατα τα αλλα για αυτους συστημικων μεσων(εμεις τα λεμε αστικα); Και προβαλλονται ακομα απο "κινηματικα ιντερνετικα μεσα" με ταχυτητα φωτος;

    Πως γινεται φασιζουσες αποψεις αρκει να ειναι αντικομμουνιστικες να υιοθετουνται απο ανθρωπους που μπορει να θεωρουν τον εαυτο τους προοδευτικο, δημοκρατη, αγωνιστη, αριστερο κ.α.;

    Δεν υπαρχει αντιφαση; Μπορεις να μας το εξηγησεις;

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωριζεις π.χ. οτι φιλοι η μελη του ΠΑΜΕ τους εχουν στειλει στα δικαστηρια μονο και μονο γιατι προπαγανδιζαν το δικαιωμα η την συμμετοχη στην απεργια;

      Τα μελη η φιλοι του ΠΑΜΕ φροντιζουν να μην δινουν "λαβη" σε σχολια αντιπαραθεσεων με την εργοδοσια καιτα τσιρακια της που μπορουν να θεωρουν προσβλητικα.
      Παρολα η απολυονται (υπαρχουν παραδειγματα) ή μελη του ΠΑΜΕ ειναι σχεδον καθε δυο εβδομαδες στα δικαστηρια

      Εκει που ειναι η "ελευθερια του λογου" δηλαδη η αστικη ελευθερια του λογου που με τοσο παθος υπερασπιζεσαι;

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  45. Τωρα κατι του ειπες. Τη τον νοιαζει αυτον αν υπαρχει αντιφαση......Ο Αντικομμουνισμος να γινεται για να σωθει ο Καπιταλισμος που τοσο αγαπαει. Τωρα αν εχουνε γινει χειροτεροι και απο τους φασιστες τη σημασια εχει.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Προς τον Χρήστο: το θέμα έχει γίνει κουλουβάχατα όπως είπαν κι άλλοι παραπάνω. Δεν ξέρω τι ακριβώς θες να πεις και σε τι ακριβώς επιμένεις. Το κόμμα γενικώς δεν κάθεται να κάνει τέτοιες μηνύσεις όντως (υπήρξαν εξαιρέσεις), ωστόσο (όπως ειπώθηκε πολλές φορές κι από μένα κι από άλλους) όπου μπορεί θα το χρησιμοποιήσει το αστικό δίκαιο, έστω και έμμεσα.

    Τώρα επί του συγκεκριμένου. Λες το ζήτημα είναι να ξεμπροστιάζονται οι διάφοροι Ρίχτερ εναντίον του λαού. Ε, την μήνυση την στηρίζουν και σωματεία πληγέντων, δεν την στηρίζει μόνο ο Ζουραρίς (ναι, θα μπουν και διάφοροι παραγοντίσκοι της περιοχής στην εξίσωση, αναπόφευκτο, αλλά δεν αλλοιώνει την όλη προσπάθεια). Σε αυτήν λοιπόν την προσπάθεια που είναι σε ένα βαθμό προϊόν λαϊκής αγανάκτησης (υπάρχει πλήθος κόσμου στις δίκες, συγγενείς πληγέντων οι περισσότεροι) και στέκεται εμπόδιο στην "επιστημονική" διάδοση της φασιστικής ιδεολογίας θα σταθείς απέναντι; Ο Μαργαρίτης πάντως (που κάποια σχέση έχει με το κόμμα ώντας 2ος υποψήφιος στο επικρατείας) δεν στέκεται απέναντι. Αυτά για να μην λέμε ό,τι θέλουμε για τις θέσεις του κόμματος. Δεν υπάρχουν αυταπάτες για αυτά τα μέσα, αλλά δεν υπάρχει και απαξίωση, ενώ οι κίνδυνοι από το πλαίσιο του αντιρατσιστικού νόμου είναι γνωστοί.

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσυπογράφω. Στις 2 τελευταιες προτασεις σου, τα λες ολα.
      Χρηστος

      Διαγραφή
  47. @Νικ-π
    ξαναλεω οτι η ελευθερια εκφρασης δεν ειναι αντιστοιχη της κυριαρχης αφηγησης σε μια κοινωνια,αλλα αν αυτη η κυριαρχη αφηγηση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να υπαρχει καποια αλλη.
    Ξαναλεω το παραδειγμα με την ΚΟΜΕΠ.
    Το οτι υπαρχει ειναι δειγμα ελευθεριας.
    Το οτι καποτε ομως το "Κλικ" του Κωστοπουλου πουλουσε εκατονταδες χιλιαδες αντιτυπα εχει να κανει με το ποιος εξυπηρετει την κυριαρχη αφηγηση.
    Η ΚΟΜΕΠ ή το Κλικ?
    Προφανως την κυριαρχη αφηγηση την καθοριζουν οσοι εχουν τα μεσα παραγωγης στα χερια τους.
    Στην ελλαδα οι καπιταλιστες,οι τραπεζιτες και το πολιτικο προσωπικο τους.

    Γιατι καταπινουν αμασητες τις αντικκε και γενικοτερα τις υπερ του συστηματος προπαγανδες?
    Νομιζω ενας βασικος λογος:
    Η γκραμσιανη Ηγεμονια του καπιταλισμου.
    Μην μπουμε σε λεπτομερειες(πως γιατι απο ποιους ποτε),αλλα η ελλαδα ειναι ενα καπιταλιστικο κρατος και ως τετοιο οι αρχες του καπιταλισμου(ατομο ενανιον κοινωνιας,προσωπικη ανελιξη κλπ) ειναι η κυριαρχη βασικη ιδεολογια.
    Πριν καν ξεκινησει καποιος να παει σχολειο,εχει ερθει σε επαφη με αυτην την ιδεολογια και την εχει (ΑΝ δεν υπαρχουν αλλα ερεθισματα) σχεδον αποδεχτει.
    Προφανως σχολειο,τηλεοραση,κοινωνικος περιγυρος,συμβαλουν μετα στο να "εμπεδωσεις" τις καπιταλιστικες προταγες.
    Εχει δεχτει η πλειοψηφια οτι οι νοητικες,ηθικες βασεις του καπιταλισμου ειναι σωστες.
    Αυτο προσπαθει να κανει το συστημα,οπως και καθε συστημα,σαν ενας ζωντανος οργανισμος(αν και δεν συμφωνω με τον κοινωνικο δαρβινισμο): να υποστηριξει και να διαιωνισει τον εαυτο του.

    Οταν εμπεδωσουμε αυτο τοτε θα δουμε οτι η προπαγανδα,τα ΜΜΕ,οι οργανικοι διανοουμενοι ειναι απλα εργαλεια που βοηθουν αυτο: την υπαρξη και επικρατηση της γκραμσιανης Ηγεμονιας του Καπιταλισμου.

    Προφανως υπαρχουν παραδειγματα οπως εσυ και οι αλλοι(δεν βαζω εμενα,εγω ειμαι γνωστος απολογητης του συστηματος) που δεν ειναι οπαδοι αυτης της θεωρησης.
    Οι λογοι ειναι οικονομικοι,οικογενιακοι,εκπαιδευτικοι,ιδιοσυγκρασιας κλπ

    Ετσι λοιπον εξηγειται γιατι ειναι ευκολοτερο να εισαι στον καναπε και οχι σε μια πορεια: ειναι ευκολοτερο αφενος και ελπιζεις μεσα στον χαμο που επικρατει,οτι θα την "βολεψεις".
    Οσο δυσκολοτερο γινει αυτο(να την βολεψεις) και οσο δυσκολοτερο γινεις να μενεις αμετοχος,τοσο θα κερδιζει η "αλλη" προταση.
    ΠΡΟΣΟΧΗ: η αλλη προταση δεν ειναι παντα εναντιον του συστηματος,το εχει δειξει πολυ καλα ο Οργουελ στο "1984".
    Εκει ακομα και η αντισταση εναντιον του συστηματος,ηταν σχεδιασμενη απο το συστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικα δεν "κολλαει".
      Απο την μια καποιος να βριζει τα ΜΜΕ τους δημοσιογραφους και την ιδια στιγμη οτι αντιΚομμουνιστικο, αντιΚΚΕ που προβαλλουν τα ιδια τα ΜΜΕ και οι ιδιοι δημοσιογραφοι να τα καταπινει αμασητα


      Εγραψα και το παρακατω

      " Πως γινεται φασιζουσες αποψεις αρκει να ειναι αντικομμουνιστικες να υιοθετουνται απο ανθρωπους που μπορει να θεωρουν τον εαυτο τους προοδευτικο, δημοκρατη, αγωνιστη, αριστερο κ.α.; "

      Υποτιθεται οτι αυτοι ειναι πιο διαβασμενοι, πιο εξυπνοι και υποτιθεται πιο ευαισθητοι, πιο ανοικτοι, που εξεταζουν ολες τις αποψεις.
      Πως και υιοθετουν τοσο εξοφθαλμες αντικομμουνιστικες προπαγανδες;

      Περα απο την Γκραμσιανη θεωρια ισως γιατι νιωθουν οτι τα παραμυθια του καπιταλισμου τελειωσαν και προσπαθουν να διαφυλαξουν την μικροαστικη θεση τους στην αστικη κοινωνια;

      Γιατι επεφταν και πεφτουν και χρηματα;

      " Δωσαμε δισεκατομμυρια στην μαχη κατα του κομμουνισμου " ελεγε πρωην προεδρος των ΕΠΑ

      100.000€ σε ΜΚΟ για αντισταλινικη προπαγανδα με εγγραφα της ΕΕ που αποκαλυψε ο Ριζοσπαστης;

      Το κυνηγι της καριερας και της θεσης, του χρηματοδοτουμενου προγραμματος της ΕΕ δεν χρειαζεται και ΜΙΑ αντικομμουνιστικη δηλωση;

      Ακομα και με κουτοπονηριες του τυπου "αυτο που ειχε η ΕΣΣΔ δεν ηταν σοσιαλισμος";

      Οι τοσοι και τοσοι που σπουδασαν στην ΕΣΣΔ με τον κοπο του σοβιετικου εργατη, που επαιρναν και φοιτητικο επιδομα
      οταν γυρισαν στην Ελλαδα δεν ελεγαν τερατολογιες εναντιον της μονο και μονο για να βρουνε μια καλη θεση στην Ελλαδα;

      Ισως οπως γραφει ο Γκοσβαιλερ στο " Η καταγωγη και οι παραλλαγες του φασισμού "

      "η μετάβαση από τον καπιταλισμο του ελευθερου ανταγωνισμου στον μονοπωλιακο καπιταλισμο δημιούργησε τα οικονομικα θεμέλια και κατα συνέπεια την πρωτη και πιο σημαντικη προϋποθεση για την αναδυση του φασισμού."

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  48. Αλλα για αλλα απο τον απολογητη του Καπιταλισμού. Πληρης υπερασπιση του Καπιταλισμου. Με την ευκαιρια τη επαθε ο Σοσιαλισμος του 21ου Αιωνα στην βενεζουελα και παει για βρουβες..............................ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. http://mobile.neakriti.gr/fullarticle.php?docid=1285334&srvid=-1#.VmmrbVeTvqA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πρωτο σχολιο dimk:Πάντως άσχετα τι λέει ο καθένας ακαδημαϊκός, θεωρώ ότι η ποινική δίωξη είναι ανεπιτρεπτη.
    Έχει μια γνώμη, την υποστηρίζει με γεγονότα και συμπεράσματα και μπορεί να την λέει.
    Ή ποινικοποιηση της άποψης μόνο σε προβλήματα μπορεί να οδηγήσει.
    Το πρώτο σχόλιο του Dimk.
    Προφανώς δεν μιλάω για κυρηγματα μίσους ή πολέμου.
    Απόψεις πάνω στα ιστορικά γεγονότα πρέπει είναι ελεύθερες.
    Οτι στην Σμύρνη πχ "συνωστιζονταν στην προκυμαια" , είναι ανιστορητο και παράλογο, αλλά ακόμα και έτσι, έχει δικαίωμα κάποιος να το υποστηρίζει.
    απο κει και περα αρχιζει το πανυγηρι απο τους συνηθεις υποπτους!
    Αυτο που βαζει ο dimk είναι καθαρα το δικαστικο αλλα καποιοι κανουν οτι δε το καταλαβαινουν!
    Η εμπιστοσυνη στο δικαστικο μας συστημα οδηγησε στο βρωμικο 1989 (συμφωνα με το ΚΚΕ) που περιμενε να τιμωριθει ο Παπανδρεου στα δικαστηρια και το ΚΚΕ να παρει εκλογικα τον κοσμο του ΠΑΣΟΚ.
    Δυστηχως καποιοι πρωτα κοιτανε ποιος γραφει τι και μετα γραφουν την απαντηση τους κατι που απο οτι βλεπω επηρεαζει και σοβαρους σχολιαστες του μπλογκ τυπου poe.
    Η αποψη λοιπον του DIMK δε λεει ουτε οτι ειναι σωστος αυτος που τα λεει αυτα αρα δεν εξισωνει Σταλινισμο χιτλερισμο!
    Δυστηχως εδω οι σχολιαστες επειδη αυτο τους εμαθε ο καθοδηγητης τους στο κομμα θεωρουν οτι καλο ειναι αντι να απαντουν πολιτικα στον αλλο ειναι καλυτερο να τον λασπολογουν λεγοντας τον ακροδεξιο κτλ.ναι για σενα μιλαω Ijon Tichy γιατι ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ εχει περασει στην κατηγορια του Λεβεντη(μπορει να γινει και βουλευτης δε ξερεις εδω εγινε η Κανελλη ως μεγαλη κομμουνιστρια).
    Μια και μιλαμε για ιστορια καποιοι εδω μεσα καλο ειναι να τη διαβαζουν απο διαφορες πηγες για να βγαλουν συμπερασμα οχι μονο απο τον ριζοσπαστη (πχ καλο ειναι να διαβασετε και κανεναν ραφαιλιδη).
    YΓ. DIMK νομιζεις οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα εχουν διαβασει η εχουν καταλαβει τι ελεγε ο Οργουελ.Σου απαντω οχι εχω συναντησει μελη του ΚΚΕ που δεν ειχαν διαβασει καν τη φαρμα των ζωων τα οποια μπορει να ειχαν διαβασει οτι υπαρχει σε απαντα Λενιν κτλ.

    λοκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Οργουελ:

      http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/08/george-orwell.html

      Διαγραφή
    2. Και για τα υπολοιπα
      ΟΧΙ δεν μπορει ο καθενας να λεει οτι θελει στα πλαισια της "ελευθεριας του λογου"
      Τι να κανουμε δηλαδη!
      Αν καοποιος γραψει ενα βιβλιο πχ και πει οτι η εβραικη κοινοτητα της θεσσαλονικης φταιει για τα πογκρομ που εγιναν εναντιον τους επειδη δεν αυτοκτονησαν για να μην ενοχλουν τους υπολοιπους... τοτε αν υπαρχει καποιου τυπου οργανωμενη εβραικη κοινοτητα αυτη τη στιγμη στη θεσσαλονικη μια χαρα εχει το δικαιωμα και ειναι απολυτως δικαιολογημενο να κινηθει δικαστικα εναντια σε αυτο το βιβλιο

      Το ιδιο και για ενα βιβλιο που λεει οτι για τις απανθρωπιες των γερμανων φταινε οι κρητικοι που δεν τους εδωσαν και τις κορες τους να της γαμησουν οταν εκαναν την εισβολη!!!

      Οσο για τον dimk
      ολο ελαφρυντικα για τον ριχτερ ψαχνει να βρει στα σχολια του
      και αν εσυ δεν μπορεις να το δεις αυτο
      θα σου Pasteαρω εγω μερικα απο αυτα που εχει πει

      "Έχει μια γνώμη, την υποστηρίζει με γεγονότα και συμπεράσματα και μπορεί να την λέει.
      Ή ποινικοποιηση της άποψης μόνο σε προβλήματα μπορεί να οδηγήσει.
      Προφανώς δεν μιλάω για κυρηγματα μίσους ή πολέμου.
      Απόψεις πάνω στα ιστορικά γεγονότα πρέπει είναι ελεύθερες."

      "Αν ξεκινήσεις να ποινικοποιεις ιδέες (έχει μεγάλη διαφορά από πρακτικές),δεν έχει τελειωμό η κατηφορα. Τώρα ίσως φαίνεται απλό, αλλά αλίμονο αν έρθει ένα καθεστώς που θα σε κυνηγάει επειδή πιστεύεις κάτι.
      Αν βγει ο Τραμπ στην Αμερική πχ, θέλει να απαγορεύσει την είσοδο σε μουσουλμανους γενικά.
      Πόσο απέχει αυτό , άλλοις το να ποινικοποιηθει η πίστη;
      Και αυτός σαν δικαιολογία περίπου τα ίδια λέει "στο όνομα των νεκρών Αμερικανών, έχουμε υποχρέωση" κλπ
      Ξέρεις φυσικά για την απαγόρευση των κομμουνιστικων κομμάτων σε πρώην ανατολικες χώρες.
      Και αυτοί τα "θύματα" του Στάλιν επικαλουνται.."

      Τι σχεση εχει το παραπανω που γραφει ο dimk με το ζητημα του Ριχτερ;
      Φερνει κανεις το ζητημα του ριχτερ στο σημερα; Λεει κανεις οτι πρεπει να μισουμε τους γερμανους επειδη αυτα εκαναν τοτε οι ναζι; Την φασιστικη αποψη του Ριχτερ καταδικαζουμε, ουτε λαους καταδικαζουμε-ο ριχτερ το κανει- ουτε την "αποψη" ετσι γενικα καταδικαζουμε!

      Συνεχιζεται

      Διαγραφή
    3. Για το 1989 λαθος πορτα χτυπησες. Ολα α γεγονοτα ξεκινουσανε απο το λανθασμενο προγραμμα του ΚΚΕ με τα Πολιτικα Μετωπα και τα ενδιαμεσα Σταδια εξουσιας και ερχοντουσαν απο το 20ο Συνεδριο του ΚΚΣΕ και το οπορτουνιστικο Μπαχαλο της ΕΔΑ μεχρι το 1974. Αντικομμουνισμο κανει φερνωντας την Θεωρια των δυο ακρψν και την εξισωση Σταλιν Χιτλερ βγαζοντας αθωο τον Καπιταλισμο Φασισμο. Θα συνεχισουμε να μαθαινουμε την ιστορια απο το ΚΚΕ και τον Ριζοσπαστη και απο κανενα Χαλκειο του Καπιταλισμο. Οσο για την ΛΙΑΝΑ ειναι 1000 φορες καλυτεροι απο τον καθε προδοτη του Κ.Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Παναγιωτη αν δεν τα πεις καθε φορα αυτα και εσυ θα εκραγεις ε;:)

      Διαγραφή
    5. Συντροφε οταν ερχεται με θρασος να χτυπησει το ΚΚΕ με τετοια επιχειρηματα πραγματικα θα εκραγω γιατι προκειται για Αθλιοτητα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Όργουελ, βρώμικο 89 (όχι που δεν θα χωνόταν κι αυτό), ο διαβασμένος DimK. (που έφερε ως παράδειγμα εν αντιδιαστολή τον Χόμπσμπαουμ, που πετάει ατάκες που άκουσε από δω κι από κει όπως "γκραμσιανή ηγεμονία" -- τι τραβάς ρε καημένε Αντόνιο από φασίστες, αστούς κι οπορτουνιστές που πήραν μια φράση σου και την έκαναν τσιτάτο χωρίς να έχουν δει ούτε γραμμή από το έργο σου), το δικαστικό του θέματος (τι κι αν το εξηγήσαμε 100 φορές το σκεπτικό που μπορεί να είσαι υπέρ μιας τέτοιας δίωξης), και στο τέλος οι κολλημένοι που μαθαίνουν ιστορία μόνο από τον ριζοσπάστη εν αντιθέσει με τα "ελεύθερα πνεύματα" που τα έχουν διαβάσει όλα, και κυρίως την "φάρμα των ζώων" (ε ρε τι άλλη μαλακία θα διαβάσουμε από τους ημιαμόρφωτους μπούφους που την έχουν δει κι ειδικοί επί ιστορικών θεμάτων). Ήρθε να κομίσει γλαύκα εις αθήνας ο άλλος επειδή κατάφερε και χώρεσε στο ίδιο ποστ ένα κάρο αντικομμουνιστικά κλισέ.

      Για τα σκουπίδια, τίποτα άλλο.

      Ijon Tichy

      Διαγραφή
    7. Προς τον Poe: η εβραϊκή κοινότητα είχε στηρίξει ολόθερμα την μήνυση με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο εναντίον του Πλεύρη και του βιβλίου του "Εβραίοι - όλη η αλήθεια". Αλλά πήρε τον μπούλο (όσον αφορά την κυκλοφορία του βιβλίου) γιατί την έφαγαν οι μαχητές της "ελευθερίας" και της "δημοκρατίας" (σαν τους DimK. και λόκι), καθώς και το λόμπι των πωλητών κομοδίνων που πιτσικάρουν.

      Ijon Tichy

      Διαγραφή
    8. Η φαρμα των ζωων οπως εγραψα πριν λιγο και σε ενα φιλο:

      αντισοβιετισμος ειναι η φαρμα των ζωων
      και εγω την εχω διαβασει
      και μεσω του αντισοβιετισμου
      πρωωθηση του αντικομμουνισμου
      προωθηση
      οτι και καλα δειτε ποσο κακοι ειναι οι σοβιετικοι
      και ετσι καταδικη του υπαρκτου
      και εξορισμος του σοσιαλισμου/κομμουνισμου στη σφαιρα της ουτοπιας

      Διαγραφή
    9. ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΕΒΡΑΙΟΥΣ!!!! ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ!!
      ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΞΕΡΕ ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ!!!

      Διαγραφή
    10. Ρε φιλε John Ticky
      Νιωθω λε και βλεπω ενα ονειρο
      να χρειαζεται και απο πανω να δικαιολογουμε τον εαυτο μας ως ελληνικο λαος απεναντι στις βιαιοπραγιες του φασισμου και την προπαγανδα τους...

      Διαγραφή
    11. Ο John Tikis τραγουδάει στην Αυστραλία Πόε, δεν είναι (φανταστικός) αστροναύτης του Λεμ :)

      Στα πιο σοβαρά, δείγματα είναι όλες αυτές οι αντιδράσεις του σε τι βαθμό έχει φασιστικοποιηθεί η κοινωνία μας. Βράσ'τα κι άσ'τα.

      Ijon Tichy

      ΥΓ: Οι τοπικοί ειδήμονες περί "ελευθερίας" και "δημοκρατίας" ίσως μπορούν να απαντήσουν και στο παρακάτω (τώρα που γυρίζει κι είναι σε φόρμα τα παιδιά):

      https://twitter.com/Trash2003/status/673906006137655297

      Διαγραφή
    12. αχαχα δεν ξερω τι σημαινει το νικνειμ σου σορυ
      δεν εκανα και τον κοπο να το γκουγκλαρω ποτε
      τοσο καιρο ετσι το διαβζα:)

      Διαγραφή
  51. "καταλαβαινεις οτι ετσι ξεπλενεις ολες τις δεξιες κυβερνησεις που βασιστηκαν στα υπαρκτα(πολλα ή λιγα,δικαιολογημενα ή οχι) θυματα του εμφυλιου και ειχαν το κκε στην παρανομια μεχρι το `75 ε?
    Ποια η διαφορα του να λες "εγω ειχα θυματα,αρα δικαιουμαι να σου απαγορευσω να σκεφτεσαι",απο οσα εκαναν οι δεξιες κυβερνησεις μεχρι την Μεταπολιτευση?
    Για θυματα μιλουσαν και αυτες,για κινδυνο,για κονσερβοκουτια.
    Οι κυβερνησεις που στα οποια θυματα του Σταλιν(πολλα ή λιγα δικαιολογημενα ή οχι) απαγορευσαν τα ΚΚ,το ιδιο δεν λενε?
    Αντιστοιχα ,οι ναζιστες ποινικοποιησαν τους εβραιους(για υποτιθεμενα εγκληματα),οι εβραιοι τους παλαιστινιους(για εγκληματα υποτιθεμενα ή οχι),ο Τραμπ και η ΛεΠεν ΟΛΟΥΣ τους μουσουλμανους και τελειωμο δεν εχει."

    Παλι τα ιδια εδω ο Dimk, συνεχιζει τις ασχετες συγκρισεις με ανομια πραγματα
    Καταδικαζει κανεις η ποινικοποιει τον γερμανικο λαο εδω μεσα; Χρησιμοποιει κανεις εδω μεσα ως παραδειγμα τα οσα εκαναν οι γερμανοι τοτε για να τους καταδικασει σημερα; καταδικαζει κανεις τους γρμανους γενικα ειτε με την αποψη του εδω ειτε στη δικη κατα του ριχτερ; Η δικη ειναι για συγκεκριμενο πραγμα.. τετοιες γενικευσεις δεν κανει κανεις, μονο στο μυαλο του dimk υπαρχουν απο τη μανια του να παει κοντρα και να υποστηριξει τον ριχτερ στο ονομα της ελευθεριας της αποψης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. "ΔΕΝ πρεπει να ποινικοποιηθει η σκεψη!"

    Δεν ποινικοποιουμε τη σκεψη αγορι μου Dimk, το να γραψεις ενα βιβλιο δεν ειναι σκεψη ειναι πραξη. Κατηγορουμε λοιπον την συγκεκριμενη πραξη, να γραψεις ενα βιβλιο το οποιο να καθαγιαζει τον φασισμο και να προσπαθει να φορτωσει τις βιαιοτητες και τις ακραιες απανθρωπιες του στα θυματα του.

    "Στην κριτικη του Μαργαριτη δεν ειδα να τον κατηγορει για τσαρλατανισμο..για ενα κατ`επιφαση ιστορικο εργο.
    Τον κατηγορει,και καλα κανει, για (ηθελημενη) αποκρυψη της αληθειας.
    Αυτο ειναι τελειως διαφορετικο απο το να γραψει ενα βιβλιο που να λεει "οτι σκοτωσες τον πατερα του,χωρις στοιχεια".
    Υποθετω οτι στοιχεια για οσα λεει, εχει..
    Απλα οχι σωστα,οχι ολοκληρωμενα,οχι διασταυρωμενα,οχι απο πολλες πηγες.
    Αρα κρινεται για αυτο..
    Ενα κακο ιστορικο βιβλιο,μεροληπτικο, με ελλειπη πηγες και ελαχιστη διασταυρωση στοιχειων"

    Τι στοιχεια εχει δηλαδη; Και πως μπορει να θεμελιωσει με στοιχεια την αποψη οτι φταινε οι κρητικοι που αντισταθηκαν για το γεγονος οτι οι Γερμανοι εκαναν απανθρωπες και αδικαιολογητες βιαιοπραγιες κατα τη διαρκεια του βππ και μαλιστα οχι μονο για αυτες πυο εγιναν στην κρητη αλλα και οπου αλλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://eranistis.net/wordpress/2013/12/23/orwelllist/
      απαντηση για τον Οργουελ και μονο δε χρειαστηκε να ψαξω πολυ να το βρω ειναι κατα ποσο θες να δεις την αληθεια που ειναι μπροστα σου και οχι απλα να ψαξεις μια αλλη που να σε βολευει.
      λοκι

      Διαγραφή
    2. Μα αυτο πυο μου εστειλες επιβεβαιωνει τον ισχυρισμο!

      Διαγραφή
    3. Τεσπα τελος η κουβεντα για τον οργουελ
      ας διαβασει ο καθενας το αρθο στο οποιο παραπεπμπω εγω και το αρθρο πυο παραπεμπεις εσυ και ας βγαλει τα συμπερασματα του

      Αλλο ειναι το θεμα της συζητησης

      Διαγραφή
  53. Τεσπα αυτα απο τα 4-5 πρωτα σχολια του dimk δεν θα κατσω να τα ψαξω και ολα
    αντε γιατι μερικοι μερικοι θα μας κανουν να τιναξουμε τα μυαλα μας στον αερα εδω περα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Και βεβαια δεν σε νοιαζει καθολου τη εγινε στο ΚΚΕ το 1989. Αυτο που σας ποναει και σας τσουζει ειναι οτι το 1996 στο 15ο Συνεδριο καταργησε τα Πολιτικα Μετωπα και την συμμετοχη σε Αστικες κυβερνησεις και μιλαει μονο για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Περαστικα σας λοιπον.........ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τελος λοκι
    μεγαλη σημασια εχει και ποιος λεει τι
    το παρελθον και οι αποψεις του καθενος δεν αποσυνδεονται απο το οτιδηποτε λεει
    και καθε που λεει το κρινεις και με αξονα το τι εχει πει και τη γενικη σταση κραταει-στην περιπτωση του Dimk- και το τι εχει κανει-σε αλλες περιπτωσεις- ως τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. συνεντευξη μαργαριτη μετα το 11:00
    http://redflyplanet.blogspot.com/2015/12/blog-post_10.html#comment-form
    αιντε φασιστακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ειναι λιγο δυσκολο να δω ποιος πρωτοβαραει,οποτε αν αφησω κατι αναπαντητο,υπομονη..Την επομενη φορα, οκ?

    @poe
    Eχω πει οτι ΔΕΝ εχω διαβασει το βιβλιο και δεν ξερω τι/αν εχει επιχειρηματα..
    Εσυ το εχεις διαβασει?
    Το εχει διαβασει κανεις?
    Εχει να πει κατι,ΠΕΡΑ απο οσα λεει ο Μαργαριτης?
    Πως εισαι σιγουρος οτι δεν εχει επιχειρηματα?
    ΔΕΝ ξερω αν εχει..
    ΔΕΝ ξερω αν τα "επιχειρηματα" που εχει,ειναι αληθινα και δυνατα..εσυ ξερεις?
    Μπορεις να κρινεις εσυ ή καποιος αλλος,αν εχει ενα αρχειο της Βερμαχτ που να λεει "τελικα αναγκαστηκαμε να κανουμε αντιποινα λογω .." ?
    ΔΕΝ εχει ενα τετοιο εγγραφο(προφανως) αλλα μπορεις εσυ να κρινεις τα οποια επιχειρηματα/στοιχεια παρουσιαζει, αν ειναι αληθη?

    Δυστυχως θελει χρονο, γνωσεις και προσπαθεια να τα αντικρουσεις..
    Δεν ειναι βιβλιο γνωμης,ειναι ιστορικο βιβλιο και ως τετοιο πρεπει να κριθει.
    Ως τετοιο λοιπον δεν μπορουμε να το κρινουμε εμεις.
    Γνωμες μπορουμε να εχουμε,προφανως.
    Βαρυτητα η γνωμη μας ομως ΔΕΝ εχει.ΟΧΙ για να οδηγησει καποιον στο δικαστηριο.
    ΔΕΝ μπορει να εχει,εφοσον μιλαμε για επιστημονικο συγγραμα.
    Δεν ειναι Κβαντικη Φυσικη,αλλα μπορει να μιλαει για συμφωνιες,μυστικα πρωτοκολλα,απορητα εγγραφα.
    Ξερεις εσυ,σε περιπτωση που αναφερει κατι τετοιο,αν ειναι αληθη?
    Για αυτο αφηνεις τον Μαργαριτη να το κανει!!
    Και μαλλον το κανει καλα.
    Αυτος(και οχι μονος του,οχι με ενα αρθρο) λοιπον θα κρινει το βιβλιο.
    ΑΝ οσα λεει αποδειχτουν εωλα,τοτε μπορουν να πανε οι θιγομενοι σε ενα δικαστηριο και να πουν "αυτος λεει ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ψεμματα..ζητουμε την αποσυρση ή την αποζημιωση ..."
    ΑΝ εχεις διαβασει το βιβλιο και μπορεις να κρινεις τι λεει/πως το τεκμηριωνει,πες το μας.
    Θα γλιτωναμε 140 σχολια!
    Λεω εγω:
    -->"Αντιστοιχα ,οι ναζιστες ποινικοποιησαν τους εβραιους(για υποτιθεμενα εγκληματα)
    Λεει ο Ποε οτι εννοω
    -->"Παλι τα ιδια εδω ο Dimk, συνεχιζει τις ασχετες συγκρισεις με ανομια πραγματα.Καταδικαζει κανεις η ποινικοποιει τον γερμανικο λαο εδω μεσα;"

    Δεν μπορεις να ξεχωρισεις την επισημη ναζιστικη κυβερνηση απο τον γερμανικο λαο?
    Ηταν τοσο δυσκολο να το συμπερενεις?

    Λεει ο Ποε
    -->Τι στοιχεια εχει δηλαδη; Και πως μπορει να θεμελιωσει με στοιχεια την αποψη οτι φταινε οι κρητικοι που αντισταθηκαν..
    Το λεω συνεχεια..
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ
    ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ..
    ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ,ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΕΙ.
    Τοσο δυσκολη ειναι αυτην η ειδοποιος διαφορα?
    Εσυ εχεις ενα παππου,εχεις ακουσει ιστοριες,εχεις πειστει.
    Η δουλεια του ιστορικου ομως(ΑΝ την κανει καλα) ειναι να προσπερναει αυτο και να παει βαθυτερα.
    ΑΝ το καταφερε ο Ριχτερ,μενει να αποδειχτει απο επιστημονες.

    Λεει ο Ποε
    -->"Δεν ποινικοποιουμε τη σκεψη αγορι μου Dimk, το να γραψεις ενα βιβλιο δεν ειναι σκεψη ειναι πραξη. Κατηγορουμε λοιπον την συγκεκριμενη πραξη"

    Αληθεια πως το εχεις στο μυαλο σου την ποινικοποιηση της σκεψης?
    Ενας αστυφυλακας με ..σκεπτομετρο να ξερει τι σκεπτεσαι και να κοβει προστιμα?
    Την σκεψη την αντιλαμβανεσαι οταν εκφραστει..
    Και ναι,σου φιανεται περιεργο αλλα εκφραζεται ΚΥΡΙΩΣ(οχι μονο) στα ΒΙΒΛΙΑ.
    Αν ποινικοποιησει καποιος τον Μαρξισμο,τι θα κανει..θα κυκλοφορει στο δρομο και θα ρωταει "ειστε μαρξιστης,να σας παω φυλακη?"
    Τα βιβλια θα απαγορευσει,τα κομματα που τον εκφραζουν,τους ανθρωπους που ανοιχτα τον υποστηριζουν!
    Οπως εκαναν καποια χρονια πριν.

    @λοκι
    ρε συ,διαβασα το σχολιο σου κανα δυο φορες και ρωταγα "μα καλα πως με βριζει αυτος??".
    Μολις καταλαβα οτι ΔΕΝ με βριζεις,γελαγα μονος μου με την ερωτηση μου!!
    Και μονο για αυτο το γελιο που εκανα με εμενα,ευχαριστω για το σχολιο!

    απο μενα τελος τα σχολια σε αυτο το ποστ(!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ξανα απο την αρχη το ξεπλυμα του Φασισμου η θεωρια των δυο Ακρων και στο ιδιο τσουβαλι ο Σταλιν με τον Χιτλερ. ΟΙ Απολογητες του Καπιταλισμου σε δραση. Θυτες και θυματα μαζι. Η Αντικομμουνιστικη κατηφορα χωρις τελος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κατσε λιγο μεχρι να φυγεις αφου θα γυρισεις παλι.......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Το να απαγορεύσεις το μαρξισμό δεν είναι το ίδιο, εδώ μιλάμε για ένα ιστορικό γεγονός, ο μαρξισμός δεν είναι τέτοιο. Επίσης όταν λέμε που ξέρεις ότι οι Γερμανοί δεν έκαναν αντίποινα για αυτό, γιατί θα μπορούσαν να είναι δικαιολογημένα τα αντίποινα των Γερμανών; Ήταν εισβολείς στη χώρα και οι Έλληνες έκαναν αντίσταση, άμα δεν τους άρεσε εδώ ας έφευγαν, εμείς δεν τους καλέσαμε. Πώς μπορούνε να είναι δικαιολογημένα τα αντίποινα; Εντάξει ξέρουμε, όταν πχ οι Έλληνες έκαναν ένα σαμποτάζ ή σκότωναν κανένα Γερμανό οι άλλοι μαζεύανε το χωριό και εκτελούσαν καμία δεκαριά, είναι δικαολογημένο αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι γιατι σιγα τη δικαιολογια που ηθελαν
      τα εκατομμυρια εβραιων που συνελαβαν και εξοντωσαν χωρις αντισταση τι δικαιολογια τους εδωσαν;

      Διαγραφή
  61. Ακριβως αυτο κανει. Δικαιολογει τα εγκληματα του φασισμου και προσπαθει να τα περασει μεσα απο την δηθεν ελευθερια της σκεψης. Και φερνει απο την πισω πορτα την εξισωση Σταλιν με Χιτλερ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. αναφορα στο ζητημα και στην εκπομπη του μπογιο

    http://www.real.gr/audiofiles/469200.mp3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Και κατι αλλο, επειδη καποιοι εδω επικαλεστηκαν την θεση του κκε για τον αντιρατσιστικο νομο για να πουν και καλα οτι με το να καταδικαζουμε τον φασισμο ή να συναινουμε με το οτι καποιοι εστειλαν το φασιστικο βιβλιο στου ριχτερ στα δικαστηρια ανοιγουμε και τον δικο μας λακκο γιατι αυριο μεθαυριο με τον ιδιο τροπο θα μας απαγορεψουν και εμας.

    Καταρχην οταν ειναι να μας απαγορεψουν θα μας απαγορεψουν ετσι και αλλιως, δεν θα μας ρωτησουν και δεν θα εχει καμια σχεση τη θεση πηραμε απεναντι στην δικη του ριχτερ του πλευρη η οποιουδηποτε αλλου.

    Οσο για τον αντιρατσιστικο νομο
    ακριβως επειδη ο αντιρατσιστικος νομος εχει τη δικη σας λογικη, να κρατα δηλαδη ισες αποστασεις και να ειναι ανοιχτος ως προς το τι τελικα θα στοχοποιει, για αυτο δεν τον στηριξε το κομμα. Αν ο νομος λεγονταν αντιφασιστικος/αντιναζιστικος και στοχοποιουσε συγκεκριμμενα την ιδεολογια του φασισμου/ναζισμου και τις πρακτικες του, τοτε θα τον ψηφιζε το κομμα μια χαρα... αλλα σιγα μην προωθησει τετοιο νομο ευρωενωσιακο κρατος, αφου το βλεπουν οτι τους εχουν μεγαλη αναγκη τους φασιστες και τους κρατανε το φαναρι οπως τους το κρατατε και εσεις.

    Ακυρο λοιπον και αυτο το παραδειγμα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το όλο ζήτημα Poe είναι να μην στηρίζεσαι στην αστική δικαιοσύνη. Θέλεις να πας πήγαινε, το θέμα είναι να μην έχεις αυταπάτες για το ρόλο της δικαιοσύνης και τον τροπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξυπηρετόντας τα συμφέροντα των αστών. Γι'αυτό & η Κανέλλη δεν πήγε στα δικαστήρια.
      Και μια που μίλησες για παρανομία. Να ένα παράδειγμα που αποδεικνύει πως οταν έχεις το λαό με το μέρος σου, και στην παρανομία να σε βγάλουν, τη δουλειά του το Κόμμα θα την κάνει. Γιατί κάτω στο πεζοδρόμιο (εκει που διαμορφώνεται τι δίκιο) έχει βαθιές ρίζες ποτισμένες με το αίμα του λαού.
      Παρεπιπτόντως, εγώ προσωπικά δεν μίλησα ποτέ για ίσες αποστάσεις.
      Φιλικά,Χρήστος










      Διαγραφή
    2. Δεν εννοουσα εσενα στα περι νεο-δοσιλογων

      Αυτο που λεες εσυ δεν ειναι αυτο πυο λεει ο dimk
      αλλο να μην περιμενεις πολλα πολλα απο τη δικαιοσυνη
      αλλο το να ειναι η οποια προσφυγη στη δικαιοσυνη για ενα εργο υβριστικο αναιτιος περιορισμος της ελευθεριας του λογου

      Διαγραφή
  64. Αυτο το πραγμα που παρουσιασαν εδω μεσα καποιοι εγω το αποκαλω νεο-δοσιλογισμο
    δεν με ενδιαφερει αν παρεξηγηθειτε γιατι ακριβως αυτο ειναι αυτο που κανετε
    και δεν πιστευω πια σε νεαρες παρθενες Dimk(και αν καταλαβες καταλαβες).
    Ειστε το χωμα πανω στο οποιο θα θεριεψει ξανα ο φασισμος
    και το φαινομενο δεν ειναι τοπικο, το παρατηρουμε σε ολη την ευρωπη
    εδω μεσα ειστε ανεπιθυμητοι!!!(φανταζομαι εκφραζει και τους αλλους διαχειριστες αυτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Και τα δυο παιδια του καπιταλισμου ειναι. Το ονομα Σοσιαλφασισμος τα λεει ολα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις 100% δικιο σε αυτο που λες. Ολοκληρη η Ιστορια του Εργατικου και Κ.Κ ειναι γεματη απο ολους αυτους. Και αν ο Καπιταλισμος σημερα ειναι παντοδυναμος και οι λαοι ζουνε τραγωδιες αυτοι ειναι υπευθυνοι για αυτο το εγκλημα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  66. ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Ο ΓΕΕΘΑ ΕΠΙ ΑΚΗ ,ΣΠΩΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΤΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ 45 ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΡΙΧΤΕΡ ....ΥΠΕΡΟΧΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ο μενγκελε καθηγητης ηταν, τι να λεει αυτο;

      προς καθοδηγηση τρολ! dimk μας χαλασε, παρακαλω προς την αμεση αντικατασταση του με καινουργιο μοντελο, χωρις πολλα χιλιομετρα, νε αντοχες και με λιγο καλυτερο επιπεδο και με καλυτερη αξιοπιστια.
      παραπονα με τελευταια παραλαβη, μοντελο dimk εδειξε εμφανη σημαδια κοπωσης με ακατασχετη αρλουμπολογια, αστοιχειωτα επιχειρηματα, ελλειψη ψυχραιμιας και κακη καλυψη (ξεσκεπαστηκε απο την πρωτη του φραση).

      Διαγραφή
    2. Αφηστε τον ρε παιδια.Μπηκε και σε αλλο μπλοκ με ψευδωνυμο Ν.Φ και εκει νουμερο εγινε. Δειξτε λιγο ελεος.....χοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  67. http://atexnos.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Poe,
      Για τηνιστορία θυμίζω,ότι με αυτή την λογική που αναπτύσσουν λόκι και DimK., το Indymedia πριν 2 χρόνια καλούσε σε ίσες αποστάσεις από ισραηλινούς και Παλαιστινίους όταν το Ισραηλ κατέσφαζε του Παλαιστινίους στη Γάζα...και εμμέσως καταδίκαζε την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού!
      kk-1

      Διαγραφή
  68. Για το τέλος, μιας και κατάφερα να διαβάσω και τα 160 σχόλια, να αναφέρω πως όντως ο DimK με τον τρόπο του κρατάει ίσες αποστάσεις μιας και φοβάται να συγκρουστεί με το αστικό κράτος και τα εργαλεία του, υπό τον υποκριτικό φόβο μην βγάλουν το Κόμμα στην παρανομία κλπ. Ουσιαστικά αξιοποιεί τη θέση του Κόμματος για κοινωνική απομόνωση των κάθε λογής φασιστών, και μας λέει "παιδιά να μην τα πολυσκαλίζετε τα πράγματα γιατί αλλού τα Κ.Κ. τα κυνηγάνε, βγάζουν τον Στάλιν δικτάτορα κλπ" να του πω ότι το ΚΚΕ επειδη ακριβώς δεν έχει αυταπάτες, για το ρόλο της δικαιοσύνης, και επειδή πιστεύει ότι το δίκαιο διαμορφώνεται στο δρόμο, γι αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν πηγαίνει στη δικαιοσύνη (τις περισσότερες φορές). Και όχι για το ότι φοβάται μην τυχόν αλλάξουν τα πράγματα και αρχίσουν οι διώξεις.
    Όπως είπε και ο Παναγιώτης "Η Αστικη ταξη οταν κινδυνευει η εξουσια της παντα βγαζει τα Κ.Κ παρανομα πετωντας τον ψευτικο μανδυα της αστικης δημοκρατιας"
    Φιλικά, Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Χρήστος. Για να μην υπάρχει παρεξηγηση σε καμμια στιγμη δεν σε ταυτισα με αυτα που λεει ο Ν.Φ με τα πολλα ψευδωνυμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Απλώς ο DimK. τα μπερδεύει λίγο τα πράγματα και θέλει προσεκτικό διάβασμα σε όσα γράφει, προκειμένου να μην την πατήσεις. Και σε άλλα θέματα που έχω διαβάσει συνηθείζει λίγο να τα μπουρδουκλώνει εντέχνως.
    Καλό πάντως είναι να απαντάμε με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρηστος.Παντα το προσπαθω να ειναι με πολιτικα επιχειρηματα χωρις να ειναι δυνατον παντα. Και προσωπικα πιστευω οτι δεν τα μπερδευει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  71. @Χρηστο(εσπασα,ΞΑΝΑ την δηλωση για οχι αλλα σχολια)
    Επειδη οντως διαβασες τα 160 σχολια(και τα καταλαβες κιολας,πραγμα σπανιο για εδω)
    Η "επισημη" θεση μου ειναι η εξης:
    -->ΚΑΜΙΑ δικη βιβλιου για πολιτικα/ιστορικα κινητρα ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ δεν ειναι χαλκευμενο και ψεμματα(ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ απο αλλους επιστημονες,ΟΧΙ απο το δικαστηριο)

    -->Ποινικες δικες ναι,ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ το αποδεδειγμενα αντιεπιστημονικο και γεματο ψεμματα βιβλιο,θιγει ανθρωπους μνημες κλπ
    ΜΟΝΟ τοτε.

    -->Το να δινεις στην αστικη δικαιοσυνη την δυνατοτητα να κρινει ΑΝ ενα βιβλιο ειναι επιστημονικο/ιστορικο/μεθοδολογικα σωστο, ειναι κατι που οσοι πιστευουν την θεωρια των δυο ακρων,ΘΕΛΟΥΝ να κανεις.
    ΘΕΛΟΥΝ να δωσεις το μυνημα "η δικαιοσυνη θα κρινει ΚΑΙ τις ιδεες".
    ΜΟΝΟ η κοινωνια μπορει να κρινει ιδεες.
    Τα δικαστηρια θα κρινουν αν τα (αποδεδειγμενα) χαλκευμενα βιβλια,εγειρουν αστικες/ποινικες ευθυνες

    -->ΔΕΝ φοβαμαι την αστικη δικαιοσυνη/κρατος..
    Ξερω οτι υπηρετει συμφεροντα.
    Δεν θελω να την νομιμοποιησει το κκε και κανενα αλλο αριστερο κομμα για να κρινει ιδεες/βιβλια/σκεψεις.
    Αυτο το εκανε ΜΟΝΟ η Δεξια..και ειχε τους λογους της!
    Θεωρω την δικη για βιβλια,μια παγιδα που δεν πρεπει να πεσουμε σαν κοινωνια!

    Προφανως το προβλημα μου δεν ειναι τοσο (οπως μαξιμαλιστικα) ειπα η απαγορευση του κκε.
    Ειναι μια δικομανης αμερικανοφερτη κοινωνια,που κανεις δεν θα μπορει να λεει την γνωμη του,γιατι καποιος θα τον συρει στα δικαστηρια για αυτο!
    Μια κοινωνια καθολου μακρινη που η Σωτη θα κινει διαδικασιες για οσα βιβλια δεν της αρεσουν.
    Ο Αδωνις μαλλον για το συνολο των αριστερων πεποιθησεων βιλιων
    Οι Δεξιοι για βιβλια αριστερων
    Οι Αριστεροι για βιβλια δεξιων και τελειωμο δεν εχει!

    Θεωρω οτι δεν χρειαζεται να ξαναπω οτι αφηνω απ`εξω βιβλβια μισους,βιας,προκλησεις εγκληματων κλπ ε?

    (ωραιο πραμα παντως να μιλας με καποιον που καταλαβαινει τι γραφεις!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε dimk που και καλα δεν καταλαβαινουμε τι λες
      μια χαρα καταλαβαινουμε
      απλα οταν με επιχειρηματα σε βαλουν στην γωνια
      καθε φορα μετατοπιζεις την αποψη σου λιγο προς τα εδω η λιγο προς τα εκει και λες "α μα εγω δεν εννοουσα αυτο, εννοουσα εκεινο" και δωστου καθε φορα σε ενα ατερμονο παιχνιδακι εντυπωσεων

      Αλλο πραγμα που ταυτοχρονα κανεις, ειναι αλλα να σου λενε αλλα να παιρνεις ως δεδομενο οτι σου λενε και να απαντας σαν να σου εχουν πει κατι τελειως διαφορετικο. Πολλες φορες μαλιστα επικαλεισαι οτι εσυ και οι συνομιλητες σου λετε τα ιδια με διαφορετικα λογια και οτι οι συνομιλητες σου απλα δεν το αντιλαμβανονται αυτο.

      Το ιδιο κανεις και με το χρηστο, κανεις οτι δεν καταλαβαινεις οτι στην ουσια αναφερεται σε αυτα ακριβως τα τεχνασματα σου... δες πχ τι σου γραφει

      "Για το τέλος, μιας και κατάφερα να διαβάσω και τα 160 σχόλια, να αναφέρω πως όντως ο DimK με τον τρόπο του κρατάει ίσες αποστάσεις μιας και φοβάται να συγκρουστεί με το αστικό κράτος και τα εργαλεία του, υπό τον υποκριτικό φόβο μην βγάλουν το Κόμμα στην παρανομία κλπ."

      Το "υποκριτικο" μαλον δεν το προσεξες ε;

      "Απλώς ο DimK. τα μπερδεύει λίγο τα πράγματα και θέλει προσεκτικό διάβασμα σε όσα γράφει, προκειμένου να μην την πατήσεις. Και σε άλλα θέματα που έχω διαβάσει συνηθείζει λίγο να τα μπουρδουκλώνει εντέχνως."

      Επισης εδω το "εντεχνως" και αυτο δεν το προσεξες ε;

      Αυτες λοιπον οι κουτοπονηριες σου dimk εχουν γινει αντιληπτες μια χαρα
      και αλλα πραγματ αεπισης εχουν γινει αντιληπτα αν με εννοεις


      Διαγραφή
    2. Ειχανε ρωτησει τον Καπεταν Γιωτη. Συντροφε υπαρχει Επιστημονικος Οπορτουνισμος. Υπαρχει και δεν λεει ποτε ξεκαθαρα τη θελει..ΤΟΜΠΟΛΑ...ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. οχι δεν τα προσεξα, το παραδεχομαι..
      ουτε το υποκριτικο ουτε το εντεχνως
      Μαλλον απο την "χαρα" μου που νομισα οτι καποιος διαβασε αντικειμενικα οτι λεω,εξου και του απαντησα οπως του απαντησα στο τελος!!
      Καταλαβα οτι αναγνωριζε καλη πιστη,αλλα μπερδεμενο λογο
      Κριμα την αρση της απαγορευσης,τοτε ρε Χρηστο!

      Στο ξαναλεω,κανεις παρεα με κουτοπονηρους και για αυτο κρινεις ετσι τους παντες!
      Προβλημα να παραδεχτω οτι καταλαβα λαθος(οπως εδω με τον Χρηστο) δεν εχω!
      Οσο για τα αλλα που "εχουν γινει αντιληπτα",αν δεν θεωρουσα ακομψο(σε ενα μπλογκ να "διαφημιζω" μια ασχετη,τονιζω το ασχετη, κουβεντα σε ενα αλλο) θα ειχα δωσει ηδη το λινκ να δουν ολοι!

      Αν θες καντο εσυ ή δως μου το ελευθερο να το κανω..

      Διαγραφή
    4. Γεια σου Ν.Φ με τα πολλα ψευδωνυμα... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Πάντως Dimk.από πλευρά σου θα ήταν πιο τίμιο να πεις "εγω ρε παιδί μου, προτιμώ την σοσιαλοδημοκρατία ή τον σοσιαλισμό με δημοκρατία όπως λένε οι οπορτουνιστές, παρά να κάνεις όλα αυτά τα ζικ-ζακ προκειμένου να φανεί ότι και εσύ συμφωνείς με το κκε.
      Αυτό είναι ο επιστημονικός οπορτουνισμός. Χαρά στο κουράγιο σου πάντως...
      Φιλικά Χρήστος

      Διαγραφή
  72. Καλώς τον Ν.Φ με τα πολλα ψευδωνυμα. Τη επαθες απο τον μη απολιθωμενο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ο Καπιταλισμος εκανε τις διωξεις Ν.Φ και όχι η Δεξια......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. " ΠΡΟΣΟΧΗ: η αλλη προταση δεν ειναι παντα εναντιον του συστηματος,το εχει δειξει πολυ καλα ο Οργουελ στο "1984". "

    Συγκριση γεγονοτος και ενος μυθιστορηματος με σκοπιμοτητα βασισμενο στο μυαλο του Οργουελ. Καποιος που δεν πατησε το ποδι του στην ΕΣΣΔ γραφει για την ΕΣΣΔ.

    Την επομενη φορα θα γραψουμε ενα τουριστικο οδηγο (χωρις καμια πηγη εστω και απο το ινετρνετ) για το Βιετναμ χωρις να εχουμε πατησει ποτε το ποδι μας στο Βιετναμ

    Τα πρακτοριλικια του Οργουελ ηταν γνωστα οπως σου τα παρεθεσε ο Poe
    με link στο σχολιο του ( 10 Δεκεμβρίου 2015 - 7:34 μ.μ. )

    Ο Οργουελ ψοφουσε στο σανατοριο (αυτη ειναι η σωστη εκφραση) και κατεδιδε κοσμο που θεωρουσε πως ηταν υποπτος για συμπαθεια προς την ΕΣΣΔ. Εχουν γραφτει και στο internet απο τον Ελληνικο αστικο τυπο

    Τα υπολοιπα στο πρωτοσέλιδο στην Daily Telegraph στο link του σχολιου του Ποε, όταν αυτή "πρωτοαποκάλυπτε" το θέμα του Οργουελ το 1998:
    "Σοσιαλιστικό είδωλο που έγινε χαφιές."

    Αυτα τα λιγα για οποιους εχουν σαν ευαγγελιο τα μυθιστορηματα του Οργουελ για να εχουν κατι να λενε

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Απάντηση σε ερώτηση τού Εβραϊκού Τηλεγραφικού Πραχτορείου τής Αμερικής

    Απαντώ στην ερώτησή Σας.

    Ο εθνικός και φυλετικός σωβινισμός είναι επιβίωση των μισάνθρωπων ηθών που χαρακτηρίζουν την περίοδο τού κανιβαλισμού. Ο αντισημιτισμός, σαν έσχατη μορφή φυλετικού σωβινισμού, είναι η πιο επικίνδυνη επιβίωση τού κανιβαλισμού.

    Ο αντισημιτισμός συμφέρει στους εκμεταλλευτές, σαν αλεξικέραυνο που απομακρύνει από τον καπιταλισμό το χτύπημα των εργαζομένων. Ο αντισημιτισμός είναι επικίνδυνος για τους εργαζόμενους, σαν απατηλό μονοπάτι που τους ξεστρατίζει από το σωστό δρόμο και τους οδηγεί στη ζούγκλα. Γι’ αυτό οι κομμουνιστές, σαν συνεπείς διεθνιστές, δεν μπορούν να μην είναι ανειρήνευτοι και ορκισμένοι εχθροί τού αντισημιτισμού.

    Στην ΕΣΣΔ ο αντισημιτισμός διώκεται αυστηρότατα από τον νόμο, σαν φαινόμενο βαθιά εχθρικό προς το Σοβιετικό καθεστώς. Οι δραστήριοι αντισημίτες, σύμφωνα με τους νόμους τής ΕΣΣΔ, τιμωρούνται με θάνατο.

    Ι.Στάλιν

    12 Γενάρη 1931
    Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα «Πράβντα», αρ. φύλλου 329,
    30 τού Νοέμβρη 1936
    (Ι.Στάλιν, Άπαντα, τομ. 13, σελ.32)


    Εμπρος ολοι οι οπαδοι των "ισων αποστασεων", της "ελευθεριας της γνωμης", "το δικαιωμα στην εκφραση" να καταδικασετε τον "κακο" Σταλιν. Μπορειτε να φτιαξετε και μια ΜΚΟ με 100.000€ ζεστα επιδοτουμενα απο την ΕΕ για αντισταλινικη προπαγανδα οπως αποκαλυψε προ ετους ο "Ρ".

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη τους δινεις ιδεες. Θα το κανουνε στο ονομα της αστικης δημοκρατιας. Για το καλο μας Βεβαιως Βεβαιως χοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  76. @"Νικ-π
    Αν σου πω ότι όταν έλεγα για την αλλη πρόταση που δεν είναι έναντιον του συστήματος αλλά σχεδιασμένη από αυτό, εννοούσα τον Συρίζα και την ΧΑ, δεν θα με πιστέψεις ε;
    Δυστυχώς όμως αυτούς εννοούσα!

    Τι ήταν ο Οργουελ ή ο Χαξλεϋ ή ο Ζιαματιν,ή ο Λεμ λίγο αφαιρεί από την αξία των έργων τους.

    Και αν χρησιμοποίησα το πιο γνωστό παράδειγμα σε εμένα, που περιγράφει ένα καθεστώς που ακόμα και η αντίδραση εναντίον του είναι σχεδιασμένη από αυτό,δεν το έκανα εναντίον της ΕΣΣΔ, όπως υποψιαστηκες.
    Το καλό με τα λογοτεχνικά έργα, είναι ότι έχουν εφαρμογή σχεδόν παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Μην μας δουλευεις.
    Ο Οργουελ ηταν αντισοβιετικος μεχρι το κοκκαλο.
    Χωρις να ειχε πατησει το ποδι του στην ΕΣΣΔ εγραψε για την ΕΣΣΔ.

    Αν καποιος γραψει εναν τουριστικο οδηγο για το Βιετναμ χωρις πηγες και χωρις να εχω πατησει το ποδι του εκει πως θα τον κρινεις;

    Τα λογοτεχνικα εργα του κ.Οργουελ δεν ηταν σκεψη ενος λογοτεχνη που μπορει να ειχε τις ενστασεις του ή "αγαθες" καπιταλιστικες προθεσεις.

    Η σταση του πρωην αστυνομικου κ.Οργουελ με τα παρε-δωσε με υπηρεσιες ηταν ευσυνειδητη. Ψοφουσε και κατεδιδε κοσμο

    Τα σχολια κατω απο το link που εγραψε ο Poe
    ( σχολιο Poe 10 Δεκεμβρίου 2015 - 7:34 μ.μ. ) γραφουν και αλλα.
    Οπως απο ποιους χρηματοδοτηθηκε η Κινηματογραφική έκδοση της "Φαρμας των Ζωων". Απαντουν και στο σχολιο ενος αλλου που προσπαθησε να υπερασπιστει τον Οργουελ

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Το μαθαμε και αυτο. Δεν παιζει ρολο λεει αν ο αλλος ειναι πρακτορας των Μυστικων υπηρεσιων. Αυτο λεει δεν αφαιρει κατι απο το εργο του. χοχοχοχοχοχοχο γεια σου Ν.Φ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Το θέμα είναι αν κάθε έργο, αντίθετα με τις επιδιωξεις του καλλιτέχνη, έχει και να προσφέρει και να γίνει διαχρονική αναφορά σε αυτό.
    "Προπαγάνδα" έκανε αντίστοιχα και ο Μ. Γκορκι, αλλά τα έργα του είναι κλασικά,απο όλους, κομμουνιστες ή μη.
    Κλείνω εν το θέμα, για μένα, αν και ενδιαφέρων.
    Χρησιμοποίησα ένα παράδειγμα από ένα κλασικό έργο, γιατί έχει σαφή αναφορά στο σήμερα.
    Καμιά "κρυφή ατζέντα" δεν είχε πίσω της αυτή η αναφορά.
    Οποίος θέλει να υπερασπιστεί τον Οργουελ, ας το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λογοτεχνικο εργο δεν γεννιεται στο κοσμο των Ιδεων και Πνευματων αλλα στο μυαλο ανθρωπων με πραγματικες αναγκες.

      Το λογοτεχνικο εργο δεν ειναι ανεξαρτητο
      απο τον τροπο που ο λογοτεχνης βγαζει το ψωμι του,
      τα βιωματα του - δικα του η του περιβαλλοντος του
      την πολιτικη / ταξικη του σταση

      " Τα γεγονοτα ειναι πεισματικα πραγματα " εγραφε ο Λενιν.
      Και για το ποιον, τις σκοπιμοτητες του καθε κ.Οργουελ τα γεγονοτα παραειναι πεισματικα
      Μαλλον δεν διαβασες απο ποιους προβληθηκε το "αγνο ανεξαρτητο" εργο του κ.Οργουελ.Οπως απο ποιους χρηματοδοτηθηκε η Κινηματογραφική έκδοση της "Φαρμας των Ζωων (link στο σχολιο του Poe 10 Δεκεμβρίου 2015 - 7:34 μ.μ. )

      Το εργο του κ.Οργουελ εχει αξια μονο για ψευτικη αντισοβιετικη προπαγανδα. Για αυτο το εγραψε. Και για αυτο χρησιμοποιηθηκε.

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  80. Εγώ χρησιμοποιώ το έργο του Οργουελ όταν θέλω να περιγράψω την δύναμη των μέσων προπαγάνδας (η τηλεόραση που δεν κλείνει), το αίσθημα φόβου και απολυτου ελέγχου (ο μεγάλος αδερφός σε παρακολουθεί), την αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας ανάλογα με τους στόχους του συστήματος (η συνεχή αλλαγή της ιστορίας ανάλογα τον εχθρό).
    Αυτά τα χρησιμοποιώ εναντίον των σύγχρονων ΜΜΕ, της προπαγάνδας, της αμερικανικής Patriot Act, της CIA, εναντίον έργων όπως το "Τέλος της Ιστορίας " κλπ

    Για αυτό είναι μεγάλο το έργο του Οργουελ.
    Δεν μένει στο επίπεδο αντισοβιετικης προπαγάνδας.
    Έχει ευθεία αναφορά στο σήμερα!

    Εσύ το κρίνεις πολιτικά και το απορρίπτεις, καλά κάνεις!
    Εγώ βρίσκω αναφορες στο σήμερα και το χρησιμοποιώ.

    Δεν είναι Σολζενιτσιν πχ, που μόνο εκεί μένει και καμιά άλλη "αξία" δεν έχει πέρα από την προπαγάνδα.

    Άσε δηλαδή για να σε προβοκαρω, που δεν φταίει ο Οργουελ αν η τηλεόραση στην Β.Κορεα δεν κλείνει, μόνο χαμηλώνει η φωνή (!!)

    [προβοκαρισμα είναι, μην απαντας.. Νομίζω ότι το είχα διαβάσει σε ένα άρθρο της Φ. Μεγαλουδη, αλλά δεν είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ σίγουρος] :—))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το "λογοτεχνικο εργο" του πρακτορα πρωην αξιωματικου της αποικιακης χωροφυλακης κ.Οργουελ

      "..Εγώ χρησιμοποιώ το έργο του Οργουελ όταν θέλω να περιγράψω την δύναμη των μέσων προπαγάνδας (η τηλεόραση που δεν κλείνει), το αίσθημα φόβου και απολυτου ελέγχου (ο μεγάλος αδερφός σε παρακολουθεί), την αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας ανάλογα με τους στόχους του συστήματος (η συνεχή αλλαγή της ιστορίας ανάλογα τον εχθρό)..."

      Το εργο του πρακτορα κ.Οργουελ δεν κρινεται εκτος ιστορικου χρονου, της ταξικης, πολιτικης τοποθετησης, του τροπου που εξασφαλιζε την διαβιωση του. Μεχρι το 1950 που ψοφησε εμεινε πιστος στα αντικομμουνιστικα πιστευω. Η συγγραφη των βιβλιων του υπηρετουσε αυτο τον σκοπο

      Οποιος θελει να κανει ψευτικη αντισοβιετικη προπαγανδα μπορει να επικαλεστει τα μυθιστορηματα του George Orwell και να αναφερει αποσπάσματα από το "1984" ή την "φάρμα των ζωων"

      Ποιος ομως χρηματοδοτησε την κινηματογραφικη "Φαρμα των ζωων";
      Το link στο σχολιο ( 10 Δεκεμβρίου 2015 - 7:34 μ.μ. ) το γραφει ολοκαθαρα.

      Tο "λογοτεχνικο εργο" του κ.Οργουελ ηταν ο αντικομμουνισμος, η ματαιοτητα του καθε αγωνα απεναντι στον καπιταλισμο ( θυμιζει κατι;), ακομα και στα πιο "αθωα του" οπως η ασπιδιστρα. Ποιον βοηθα αυτη η τοποθετηση;

      Στο συγκεκριμμενο "1984" δινει τα χαρακτηριστικα του Σταλιν στο προσωπο του "Μεγαλου Αδελφου". Στον αντιπαλο του "Μεγαλου Αδελφου" τα προσωπικα χαρακτηριστικα του Τροτσκι

      Ο λογοτεχνης κ.Οργουελ θεωρουσε ειχε περασει την δικη σου γραμμη των "ισων αποστασεων".
      Ο φοβος του για την Αντιφασιστικη Νικη των Λαων ηταν τοσο μεγαλη που στο 1984 θεωρουσε τον σοσιαλισμο πιο "ολιγαρχικο" απο τον ναζισμο! Μετα τις θυσιες της ΕΣΣΔ με πανω απο 20.000.000 νεκρους και πανω απο 3.000.000 κομματικα μελη νεκρα

      Οσο για την "την αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας" που κατα τα αλλα καταγγελεις, βοηθας και εσυ στην παραποιηση της με την πολιτικη των "ισων αποστασεων" στον Ριχτερ.

      Πιο περιεκτικα θεωρω τα λογια το Poe
      "Αυτο να το πεις σε καποιον που του δολοφονησαν την οικογενεια και του ξεκοιλιασαν την εγκυο γυναικα του οι ναζι"

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    2. "Δεν είναι Σολζενιτσιν πχ, που μόνο εκεί μένει και καμιά άλλη "αξία" δεν έχει πέρα από την προπαγάνδα."

      Ο φιλοναζιστης αντισοβιετικος Σολζενιτσιν ειχε παρει Νομπελ.
      Κατα τα δικα σου μετρα και σταθμα η "λογοτεχνικη αξια" του "Αρχιπελαγος Γκουλαγκ" υπερβαινει και την "αξια" του Οργουελ
      Κοτζαμ Σουηδικη Ακαδημια δεν ξερει που δινει τα Νομπελ;

      Δεν μπορει τηνμια να απαξιωνεις το εργο αντισοβιετικης προπαγανδας του Σολζενιτσιν και την αλλη να τρεφεις εκτιμηση για το εργο αντισοβιετικης προπαγανδας του Οργουελ

      Παλι πεφτεις σε αντιφαση.

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    3. "Άσε δηλαδή για να σε προβοκαρω, που δεν φταίει ο Οργουελ αν η τηλεόραση στην Β.Κορεα δεν κλείνει, μόνο χαμηλώνει η φωνή (!!)

      Η κυρια Φ. Μεγαλουδη δεν αναφερει πουθενα αυτο που γραφεις για την Λ.Δ.Κορεας.
      Περιγραφει μιια διαφορετικη κατασταση μιας πολυ φτωχης χωρας με 80% αγονα εδαφη πλουσιο υπεδαφος και με εμπαργκο απο την Δυση.

      Με ταχυτατες καιρικες αλλαγες, προβληματα στο ηλεκτρικο και τεραστια κτηρια. Με ανθρωπους χαμογελαστους και περιεργους, εικονα που απεχει κατα πολυ απο τα πειθαρχημενα στρατιωτακια που μας δειχνουν.

      Με ολα τα παιδια πολυ μικρης ηλικιας σε παιδικους σταθμους (οπως φανταζομαστε οτι ισχυει για ολα τα παιδια στην Ελλαδα). Που υπαρχουν κινητα και ταμπλετ και αργιες

      Τα κτηρια τους ειναι παλια με προβληματα στα υδραυλικα στην θερμανση
      Εκει δεν υπαρχουν αστεγοι ουτε ανθρωπι που ζουν κυριολεκτικα μεσα στους υπονομους οπως καλη ωρα στις ΗΠΑ

      Μιας χωρας που ηταν αποικια των Ιαπωνων
      Στην οποια η Αμερικανοι δεν εχουν απολογηθει για τα εγκληματα τους κατα τον Πολεμο της Κορεας. Που θεωρουν δικαιως απελευθερωτη απο Ιαπωνες και Αμερικανους τον ιδρυτη της

      Αλλη μια φορα πιαστηκες αδιαβαστος φωτεινε παντογνωστη

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  81. Γεια σου Ν.Φ με τα πολλα ψευδωνυμα. Εχεις χαιρετισμους απο τον Μη Απολιθωμενο. χοχοχοχχοχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. «Θα ευχόμουν αυτό το ζήτημα να λυνόταν στα ακαδημαϊκά τμήματα πριν φτάσει στο δικαστήριο. Τα ακαδημαϊκά τμήματα λένε ότι αυτά δεν πρέπει να κρίνονται σε δικαστήρια, υπήρξε όμως κάποιο επιστημονικό τμήμα που να καταδίκασε τον κύριο Ρίχτερ για ναζιστικές απόψεις; Τώρα όμως που η κοινωνία της Κρήτης αντιδρά για την εξύβριση που της κάνει ο κύριος Ρίχτερ, ακόμα και με λάθος τρόπο, χρησιμοποιώντας ένα νόμο που είναι αμφιλεγόμενος, τότε βγαίνουν όλα αυτά τα ακαδημαϊκά τμήματα για να στηρίξουν στο όνομα της ακαδημαϊκότητας τον κύριο Ρίχτερ."
    Μαργαριτης, news247.gr 13/12/2015

    (να λυθεί το θέμα πριν φτάσει στα δικαστήρια.. Λάθος τρόπο.. νόμος αμφιλεγομενος)

    Να δείτε που στο τέλος θα είμαι εγώ υπέρ του Μαργαριτη και εσείς κατά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Και συνεχίζει...
    "πιστεύουν ότι είναι κάτι επιστημονικό που αξίζει να διαφημίζουμε; Αν δεν τους αρέσει που κρίνεται στα δικαστήρια ας το κρίνανε με την ακαδημαϊκή τους καταδίκη! Με αποκαλούν ιεροεξεταστή. Με το συμπάθιο. Έχω δώσει όρκο από τη θέση του δημόσιου λειτουργούν να πολεμάω το ναζισμό. Για δημοκρατία μιλά ο όρκος μας, για ελευθερίες ανθρώπινες, πολιτικές, μιλά ο όρκος μας. Ας το σκεφτούν αυτό οι συνάδελφοι. Δεν ξέρω τι θα κάνει το δικαστήριο και δεν με ενδιαφέρει, με ενδιαφέρει η κοινωνία να τον καταδικάσει και οι ακαδημαϊκοί να τον καταδικάσουν. Όχι αυτόν, το ναζισμό που μεταφέρει και εκφράζει. Το τι θα κάνει το δικαστήριο είναι υπόθεση της Δικαιοσύνης».

    Καταδικάζει την ολιγωρια των ακαδημαϊκής κοινότητας που "ανάγκασε" τον κόσμο να πάει στα δικαστήρια, με έναν αμφιλεγομενο νόμο.
    Ζητήματα λοιπόν επιστημονικής έρευνας έγιναν αντικείμενο δικαστικής διαμάχης.
    Αυτά από μένα!
    (το έγραψα εδώ επίτηδες γιατί ακόμα λίγα σχόλια μπορεί να γίνουν, πριν φτάσουμε στο όριο των 200. Δεν θα τα ξαναπούμε από την αρχή δηλαδή!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Η Θεωρια των δυο ακρων η εξισωση Σταλιν Χιτλερ ειναι παλι εδω. Το καλυτερο πληντυριο απο τον Ν.Φ με τα πολλα ψευδωνυμα. Το Τυρι Κουμπαρε.......ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. @Χρηστο
    Με το τι συμφωνω ή διαφωνω εγω και πως το ονομαζεις εσυ,ελαχιστη σημασια εχει.
    Πχ στα αποσπασματα που παρεθεσα,μαλλον "συμφωνει" και ο Μαργαριτης με οσα ελεγα.

    Αυτο εχει σημασια..
    Αν εσυ, εγω και οποιος αλλος συμφωνει με κατι,αυτο δεν το κανει αυτοματα αληθινο.
    Διαβασε αυτα που εγραψε ο Μαργαριτης(νομιζω παρεθεσα το 90+% οσων λεει) και πες μου αν υπαρχει καποια διαφωνια μεταξυ εμου και αυτου.
    Αυτο ψαχνουμε(εγω τουλαχιστον),τι ειναι αληθεια,οχι ποια ταμπελα κολλαει για να το περιγραψεις καλυτερα!

    (εδω το πληρες ρεπορταζ:http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/ypothesh-rixter-germanos-istorikos-dikazetai-sthn-krhth-gia-arnhsh-egklhmatwn-twn-nazi.3814985.html )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Dimk, χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, η λογική σου είναι μια μετεξέλιξη της λογικής "το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνόμος είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι". Από άλλη βάση ξεκινάει την συλλογιστική του ο Μαργαρίτης από άλλη εσύ, άσχετα αν έσυ λες ότι συμφωνείτε, σύμφωνα με τη λογική του "ο αστυνόμος=μπουζούκι".
    Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χρηστο,
      και οι δυο λεμε οτι θεματα ακαδημαϊκα δεν τα λυνουν τα δικαστηρια..
      Εκει εφτασε το θεμα,γιατι οι ακαδημαϊκοι ειναι αυτοι που ειναι.
      Το ιδιο λεω και εγω.
      Εγω θεωρω οτι δεν μπορει να κανονιζει η επισημη πολιτικη/ιστορικη "αφηγηση" την επιστημονικη ερευνα(αρκει να ειναι επιστημονικη).
      ΑΝ καποιος θελει να ερευνησει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ τα εγκληματα των ελληνων στην Μ.Ασια ,μπορει να το κανει(τυχαιο παραδειγμα)
      ΑΝ καποιος θελει να ερευνησει τα "εγκληματα" του ΕΛΛΑΣ,ας το κανει.
      ΑΝ καποιος θελει να ερευνησει τα εγκληματα των Χιτων,ΜΑΥδων να το κανει.
      Οι ακαδημαϊκοι θα τον κρινουν και θα αποφανθουν "προπαγανδα,θεμελειωμενη αποψη,αντιεπιστημονικοτητα" κλπ.
      Το οτι ο Μαργαριτης ξεκιναει απο "κομμουνιστικη" θεωρηση, δεν αλλαζει το σημειο συμφωνιας μας:
      Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ερευνα,πρεπει να ειναι ελευθερη και να κρινεται απο την ακαδημαϊκη κοινοτητα,ΟΧΙ τα δικαστηρια!
      Σε αυτο το ελαχιστο συμφωνουμε?
      Υποψιαζομαι οτι και η επισημη θεση του κκε,το ιδιο θα λεει.

      Ενα αλλο σημειο λεει οτι ο νομος ειναι "αμφιλεγομενος".
      Αυτο σημαινει(λεω εγω):
      α)δεν συμφωνει με τον νομο..οχι οπως ισχυει, τουλαχιστον.
      β)μπορει το δικαστηριο να επιτρεψει το βιβλιο,αν ο νομος ειναι ασαφης.
      Αυτο μονο καλο δεν θα ειναι για την "νομιμοποιηση" του βιβλιου μετα, στην κοινωνια!

      Αυτα.

      Διαγραφή
    2. Η Θεωρια των δυο Ακρων παλι εδω. Η Εξισωση ΣΤΑΛΙΝ χιτλερ εδω το καλυτερο πληντυριο του Καπιταλισμου Φασισμου.Γεια σου Ν.Φ με τα πολλα ψευδώνυμα Χαιρετισμους απο τον μη Απολιθωμένο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Ποτε θα γινει πορεια Ανεργων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  88. Μια επιστημονικη ερευνα. Απο το παρεκκλήσι wordpress

    ".. Φεβρουαρίου 22, 2009
    Τζορτζ Όργουελ ο καταδότης

    list

    Τζορτζ Όργουελ: ο συγγραφέας των βιβλίων «Η φάρμα των ζώων» και «1984». Ο θεωρούμενος από σύσσωμη την αστική διανόηση (και τους ακόλουθούς της) ως ένας «γνήσιος επαναστάτης», «αμετανόητος δημοκράτης», ως ο αριστερός εκείνος που δεν δίσταζε να καταγγείλει εκτός από τον φασισμό, και τον «σοβιετικό ολοκληρωτισμό».

    Ο Τζορτζ Όργουελ παρέδωσε το 1949 στη Βρετανική κυβέρνηση μια λίστα με 38 ονόματα, υπόπτους για κομμουνισμό ή φιλοκομμουνισμό. Το αντίγραφο του ντοκουμέντου αυτού ήταν μέχρι πρόσφατα απόρρητο. Στις 21 Ιουνίου 2003 η εφημερίδα Γκάρντιαν το δημοσίευσε για πρώτη φορά, επιβεβαιώνοντας υποψίες που πρώτη φορά είχαν ακουστεί το 1996, όταν ελευθερώθηκαν τα αρχεία του Φόρεϊν Όφις.

    Μόνο που ο φάκελος του Όργουελ έλειπε όλως τυχαίως από τα αρχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, για να φτάσουν 7 χρόνια μετά τυχαία στα χέρια της Γκάρντιαν*.

    Μεταξύ των ονομάτων που βρίσκονται στη λίστα είναι ο γνωστός ηθοποιός Τσάρλι Τσάπλιν, που έφυγε από την Αμερική την περίοδο του Μακαρθισμού, αλλά και ο συγγραφέας Τζ. Μπ. Πρίστλεϊ, ο ηθοποιός Μάικλ Ρεντγκρέιβ, ο ιστορικός Ε.Ι. Καρ, ο ιστορικός και βιογράφος του Τρότσκι Α. Ντόιτσερ, ακόμα και ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Τομ Ντρίμπεργκ! Μάλιστα ο Όργουελ στις σημειώσεις που κρατούσε στο προσωπικό του σημειωματάριο** έβαζε και ιδιαίτερους χαρακτηρισμούς: «κρυπτοκομμουνιστής», «πράκτορας», «συνοδοιπόρος», «συμπαθών» κτλ. Σε πολλά ονόματα, δε, είχε δίπλα και τον χαρακτηρισμό «Εβραίος», «Πολωνοεβραίος» κτλ!

    Η λίστα παραδόθηκε στο διαβόητο «Τμήμα Ερευνών και Πληροφοριών», γνωστό ως IRD, που δουλειά του ήταν η αντισοβιετική προπαγάνδα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και από εκεί πέρασε στην MI6, τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες…

    Φυσικά δεν πρόκειται για «κεραυνό εν αιθρία». Ο Όργουελ έχει δώσει δείγματα γραφής με τα αντικομμουνιστικά έργα του: η μεν «Φάρμα των Ζώων» πρωτοδημοσιεύτηκε το 1945 και σατύριζε την Οκτωβριανή Επανάσταση και κατήγγειλε το σοβιετικό σύστημα, το δε «1984», γραμμένο το 1948 που εμμέσως πλην σαφώς στρεφόταν εναντίον τηςΣοβιετικής Ένωσης.

    Για την προπαγανδιστική ιδεολογική του αυτή προσφορά το σύστημα από τότε τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση! (Στην Ελλάδα του π.χ. το έργο του «Η φάρμα των ζώων» έχει βγει από περισσότερους από 10 εκδοτικούς οίκους, μεταξύ των οποίων και οι αναρχικές εκδόσεις Ελεύθερος Τύπος).

    * Η λίστα δώθηκε στη δημοσιότητα από την κόρη της Σίλια Κίργουαν, στην οποία (Σίλια) ο Όργουελ παρέδωσε τη λίστα.

    ** Το σημειωματάριο είναι από καιρό γνωστό, μπορεί μάλιστα κανείς να το δει στο University College του Λονδίνου, όπου βρίσκεται το Αρχείο Όργουελ. Από τα 135 ονόματα που περιέχονται σε αυτό, ο Όργουελ διάλεξε 38 και τα έδωσε στη Σίλια Κίρουαν, που δούλευε για την IRD.

    Δείτε:
    Το άρθρο στην «The Guardian»:http://www.guardian.co.uk/uk_news/story/0,,982159,00.html
    Κάποιοι από αυτούς που καταδόθηκαν:http://www.guardian.co.uk/uk_news/story/0,,982164,00.html
    Σχόλια απ’ την «The Guardian»:http://books.guardian.co.uk/news/articles/0,6109,982198,00.html
    Η είδηση απ’ την Ελευθεροτυπία: http://www.enet.gr/online/online_text?dt=23/06/2003&c=111&id=15704472
    Η είδηση απ’ τα Νέα: http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=17669&m=P22&aa=2
    Σχετικό άρθρο στα Νέα: http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=17671&m=P20&aa=1 .."

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. @Νικ-π
    σωστα οσα λες και αποδεδειγμενα!!
    φαντασου να ελεγαν οι κυβερνησεις Αγγλιας,Αμερικης "το παρελθον του Οργουελ ΔΕΝ θα το εξετασει κανεις"
    (που το ειπαν εμμεσα δηλαδη,αφου δεν παρεδωσαν τα πληρη στοιχεια του ιστορικου του).
    Βλεπεις γιατι η ερευνα(δημοσιογραφικη,ιστορικη,επιστημονικη) πρεπει να ειναι ελευθερη?
    Αν δεν ηταν,ισως να μην ξεραμε αυτα τα στοιχεια!

    Και κατι γενικο:
    Ειχε ακουστει οτι ο Κουντερα ειχε καταδωσει 1-2 συμφοιτητες του στην Ασφαλεια.
    Λες αυτο να ειναι αρκετος λογος ωστε να σταματησουν να το διαβαζουν οι "δυτικοι"?
    (κατεδωσε στην φιλοσοβιετικη Ασφαλεια της χωρας του).

    Επισης τα βιβλια του Μισιου (τουλαχιστον τα 2 πρωτα),τα θεωρεις αναξια λογου,επειδη ο συγγραφεας αποφασισε να αλλαξει πορεια?
    Ο Σεφερης ηταν Πρεσβυς επι Δεξιας,τον κανει μικροτερο πιοιητη?
    Ο Γκορκι ηταν ο εμπνευστης του σοβ.ρεαλισμου,υπαρχει κανεις "δυτικος" που να αμφισβητει την αξια των εργων του?
    Ο Χατζηδακις ηταν αστος..
    Ο Ακης Πανου στα ορια του φασιστα(απο πατερα στελεχος της Βασιλικης φρουρας)

    ΔΕΝ υπερασπιζομαι τον Οργουελ..την αυθυπαρξια των εργων τους υπερασπιζομαι.

    (οσο για το τι ειπε ο Μαργαριτης και τι λεω εγω μαλλον θα το ξαναβρουμε μπροστα μας,μολις το δικαστηριο βγαλει αποφαση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Γεια σου Ν.Φ με τα πολλα ψευδωνυμα χοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.