16 Δεκεμβρίου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΑ «ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ»


Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η σημερινή διεθνιστική εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του Κόμματός μας, με τη συμμετοχή των συντρόφων μας από τη Συρία, την Τουρκία, τη Ρωσία, έρχεται σε μια ιδιαίτερα σύνθετη και επικίνδυνη διεθνή συγκυρία για να στείλει μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης και πάλης από την Αθήνα σε όλον τον κόσμο.

Οι κομμουνιστές στην Ελλάδα και στη Συρία, στην Τουρκία και στη Ρωσία, οι κομμουνιστές σε όλον τον κόσμο, μπορούμε και πρέπει να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τις δραματικές διεθνείς εξελίξεις, να διαφωτίσουμε τις αιτίες τους, αλλά και να οργανώσουμε την αυτοτελή πάλη της εργατικής τάξης, των λαών ενάντια στις αιτίες που καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον τους.
Γιατί ο πόλεμος, που εδώ και 5 χρόνια μαίνεται στη Συρία κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, που έχει ξεριζώσει από τις εστίες τους εκατομμύρια άλλους, δεν μπορεί να απομονωθεί από τις γενικότερες εξελίξεις, από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα κατά των λαών και τους ανταγωνισμούς.
Είπαν ψέματα πολλά τα τελευταία χρόνια, για να δικαιολογήσουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη και στη Συρία.
Πότε αναφέρονταν στα «δικαιώματα των μειονοτήτων», πότε στα «όπλα μαζικής καταστροφής» ή στη δήθεν «καταπολέμηση της τρομοκρατίας»!
Κι αυτό όταν είναι πασίγνωστα τα «νήματα» που συνδέουν το τερατώδες δημιούργημα των δολοφόνων του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους», με τους δημιουργούς του, τους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους.
Δεν δίστασαν, όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και να ισχυριστούν πως οι αντιδραστικές μοναρχίες των χωρών του Κόλπου, τάχα ενδιαφέρθηκαν και τους «έπιασε ο πόνος» δήθεν για τα «δημοκρατικά δικαιώματα στη Συρία»!
Τώρα μας λένε πως με την ιμπεριαλιστική επέμβασή τους στη Συρία θα καταφέρουν να ανακόψουν το κύμα των προσφύγων προς την Ευρώπη. Λένε για άλλη μια φορά ψέματα!
Και η πιο τρανή απόδειξη γι’ αυτό που λέμε είναι τα ίδια τα γεγονότα, που δείχνουν πως η ιμπεριαλιστική επέμβαση και κατοχή του Αφγανιστάν και του Ιράκ, αλλά και η επέμβαση στη Λιβύη, όχι μόνον δεν σταμάτησαν τα μεταναστευτικά ρεύματα, αλλά αντίθετα, τα πολλαπλασίασαν.
Πουλάνε, λοιπόν, «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», πετάνε προπαγανδιστικά συνθήματα, οργανώνουν προβοκάτσιες, συμμετέχουν στον στρατιωτικό εξοπλισμό των δολοφόνων του ΙΚ, συναλλάσσονται οικονομικά με την «τρομοκρατία», όλοι εκείνοι που καλούν το λαό μας και τους άλλους λαούς, με το ένα ή άλλο πρόσχημα να αποδεχθούν τη συμμετοχή των χωρών μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Τα αστικά -νεοφιλελεύθερα και σοσιαλδημοκρατικά- όπως και τα οπορτουνιστικά κόμματα, μεταξύ αυτών και ο ΣΥΡΙΖΑ, «πανηγύριζαν» πριν λίγα χρόνια για τη λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη». Έπλεκαν εγκώμια στους «αγανακτισμένους» των πλατειών της «Αραβικής Άνοιξης», μαζί με τον Ομπάμα και τον Ερντογάν, τη Μέρκελ και τον Ολάντ, για να αποκτήσουν εδώ μικροκομματικά οφέλη, κλείνοντας τα μάτια στη βαρυχειμωνιά που θα ερχόταν.
Το ΚΚΕ αποκάλυπτε και τότε τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, το σχέδιο για τη λεγόμενη «Μεγάλη Μέση Ανατολή», τα συμφέροντα των αστικών τάξεων, τη σύγκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή ανέδειξε την καπιταλιστική βαρβαρότητα, πάνω στο έδαφος της οποίας εκτυλίσσεται ο πόλεμος στη Συρία, όπως και την οργανωμένη επιχείρηση επέμβασης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στην περιοχή, Ισραήλ, Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ, Εμιράτων στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.
Σχέδια, που έρχονται σε σφοδρή αντίθεση με τα μονοπωλιακά συμφέροντα που έχουν στην περιοχή αυτή άλλες ισχυρές δυνάμεις, όπως η Ρωσία, η Κίνα και οι σύμμαχοί τους στην περιοχή.
Η ρωσική στρατιωτική ανάμειξη στην περιοχή, όπως και η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, σαφώς και δείχνει την παραπέρα όξυνση της αντιπαράθεσης των εμπλεκομένων δυνάμεων.
Κι εδώ πρέπει να τονίσουμε πως η κάλυψη που έδωσε το ΝΑΤΟ στην Τουρκία, με την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης, για την ενέργεια της κατάρριψης του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου ρίχνει μόνο «λάδι στη φωτιά» του πολέμου.
Σήμερα οι εργαζόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερα συμπεράσματα από τις διεθνείς εξελίξεις.
Μπορούν καλύτερα να βαθύνουν στην πραγματικότητα, να γυρίσουν την πλάτη τους στα προσχήματα του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστικού κράτους.
Σαν την «κάλπικη λίρα» τους ξέρουμε πια! Δεν μπορούν να μας γελάσουν με αναφορές ότι πολεμάνε την «τρομοκρατία» ή δήθεν πως ενδιαφέρονται για τα «δημοκρατικά δικαιώματα» ή τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Είναι οι μακελάρηδες των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ αυτοί που δεν έχουν κανένα δισταγμό να χρησιμοποιήσουν στα σχέδιά τους, πότε τους φονιάδες του «Ισλαμικού κράτους» στη Μέση Ανατολή κι άλλοτε τις φασιστικές συμμορίες στην Ουκρανία, για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.
Οι στοχεύσεις αυτής της επέμβασης βρίσκονται στην προώθηση του σχεδίου που αφορά τη διασφάλιση της πρόσβασης των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων στις πηγές ενέργειας και στα νέα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, τον έλεγχο μιας μεγάλης περιοχής, που αποτελεί «πέρασμα» για το εμπόριο και τις μεταφορές.
Ταυτόχρονα, στοχεύει στην «αναδόμηση» των αστικών καθεστώτων της περιοχής, ώστε να εξασφαλίζεται η κατά το δυνατόν σταθερή βάση για την εξάπλωση των μονοπωλιακών ομίλων στις αγορές τους.
Είναι καθαρό, επίσης, ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως η Σοβιετική Ένωση, το σοσιαλιστικό κράτος που ήταν μέχρι τη δεκαετία του 1980.
Γνωρίζουμε ταυτόχρονα, πως και η αστική τάξη της Ρωσίας, μιας από τις ανερχόμενες καπιταλιστικές δυνάμεις στον πλανήτη -που έχει «κληρονομήσει» το πυρηνικό οπλοστάσιο από τη σοβιετική εποχή και διαθέτει, εκτός των άλλων και υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα- έχει τα δικά της συμφέροντα, οικονομικά και γεωπολιτικά στην περιοχή, που δεν έχουν σχέση, όμως, με τα πραγματικά συμφέροντα του λαού της ή άλλων λαών, αλλά μόνο με αυτά των ρωσικών μονοπωλίων.
Οι εξελίξεις βέβαια αυτές, δεν είναι καθόλου άσχετες με την καπιταλιστική κρίση, που έχει εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια σε πολλές χώρες, αλλά και με τις εκτιμήσεις, πως μπορεί να έχουμε νέα, ακόμη μεγαλύτερη συγχρονισμένη κρίση το επόμενο διάστημα, αφού μια σειρά χώρες ήδη βρίσκονται σε ύφεση ή παρουσιάζουν μείωση των ρυθμών καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Οι κρίσεις, η ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη, οξύνουν παραπέρα τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα μονοπώλια, στα καπιταλιστικά κράτη, στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους. Κρίση και πόλεμος είναι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, της καπιταλιστικής κοινωνίας.

Φίλοι και σύντροφοι,

Η όλη εξέλιξη δείχνει πως ο καπιταλισμός, που αυξάνει τα πλούτη μιας «χούφτας» εκμεταλλευτών, «γεννά» την ίδια ώρα κρίσεις, κοινωνικά προβλήματα, τον πόλεμο, την προσφυγιά, με οδυνηρές συνέπειες για εκατομμύρια λαϊκούς ανθρώπους.
Όλα τα σημάδια δείχνουν πως θα έχουμε παραπέρα όξυνση των αντιθέσεων, που διεξάγονται με σφοδρότητα για τον έλεγχο των πρώτων υλών, των δρόμων μεταφοράς των εμπορευμάτων, των μεριδίων των αγορών, την απόκτηση γεωπολιτικών και στρατιωτικών «στηριγμάτων» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτή η αντιπαράθεση να ανοίξει τις «αρτηρίες» της αιματοχυσίας και σε άλλες περιοχές, όπως στον Καύκασο, στην Κεντρική Ασία, στα Βαλκάνια, αλλά και μακρύτερα, από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας έως την Αρκτική.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παρασυρθούν από τα προσχήματα περί «διεθνούς δικαίου», περί διευθέτησης της «ανθρωπιστικής κρίσης» και «προσφυγικού-μεταναστευτικού ρεύματος» ή της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, για να δώσουν «λευκή επιταγή» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Το «οπλισμένο χέρι» των δολοφόνων, που χτυπούν στο Παρίσι, στη Βηρυτό ή στην Άγκυρα και στη Μόσχα ή αύριο σε άλλες χώρες, το έχουν σχεδιάσει, συγκροτήσει, εξοπλίσει, χρηματοδοτήσει και εκπαιδεύσει εκείνοι, που τώρα το αξιοποιούν για να «βάλουν πόδι» στη Συρία, για να δυναμώσουν τον αυταρχισμό, τα μέτρα καταστολής κατά των λαών, την ξενοφοβία και το ρατσισμό στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν τις θέσεις που προβάλλουν τα διάφορα αστικά κόμματα και ΜΜΕ, ακόμη και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, ότι δήθεν «η Ευρώπη δέχεται επίθεση», ότι διεξάγεται «πόλεμος των πολιτισμών ή θρησκειών» και ότι πρέπει όλοι «με εθνική (ή ευρωπαϊκή) ομοψυχία να απαντήσουμε στην επίθεση».
Πίσω από τέτοιες κίβδηλες εκκλήσεις περί «ομοψυχίας» κρύβονται εκείνοι που δεν έχουν αντίρρηση να γίνουν τα παιδιά του λαού μας «κρέας για τα κανόνια» των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και να χύσουν το αίμα τους για ξένα συμφέροντα, δηλαδή για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, που συγκρούονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με τα ρωσικά και κινεζικά μονοπώλια και τους συμμάχους τους.

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

Προβάλλει το ερώτημα: Τι μπορεί να γίνει σ’ αυτές τις συνθήκες; Τι πρέπει να κάνει ο λαός μας, οι άλλοι λαοί;
Καταρχήν, είναι βασικό ο λαός μας και οι άλλοι λαοί, να γυρίσουν την πλάτη τους σε δηλώσεις πως τελικά οι ιμπεριαλιστές θα τα βρουν ή πως τελικά ο ΟΗΕ θα φτιάξει μια «μεγάλη αντιτρομοκρατική συμμαχία», που θα επιβάλλει την τάξη και την ασφάλεια στη Συρία.
Πρέπει να «ακούσουν βερεσέ» τις δηλώσεις πως μετά το εγκληματικό χτύπημα στο Παρίσι, επιτέλους μπορούν και πρέπει όλες οι «μεγάλες δυνάμεις» να κάτσουν στο τραπέζι και να σχεδιάσουν μια κοινή στρατιωτική επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών.
Οι βαρύγδουπες εκτιμήσεις πως κάτι τέτοιο θα ήταν μια σωτήρια «αναβίωση της αντιφασιστικής συμμαχίας» του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που διαβάζουμε σε διάφορα διεθνή ΜΜΕ, είναι πέρα για πέρα αποπροσανατολιστικές και άσχετες με την πραγματικότητα.
Η σκληρή πραγματικότητα λέει, πως ακόμη κι αν προσωρινά τα βρουν οι ξένες δυνάμεις, που εμπλέκονται στον πόλεμο της Συρίας και δεν πάμε τώρα σε γενικευμένη σύγκρουση, αυτό θα συνδυαστεί με αντιλαϊκά σχέδια σε βάρος του λαού της Συρίας, που μπορεί να βιώσει το διαμελισμό της χώρας του σε «ζώνες» ελέγχου και προτεκτοράτα, σε μια ψευδεπίγραφη «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο.
Αδιέξοδες επίσης είναι κι οι πασιφιστικές εκκλήσεις περί «ειρήνης», «ειρηνικής διευθέτησης», εφαρμογής του «διεθνούς δικαίου».
Σήμερα, όπως φαίνεται και από την ερμηνεία «λάστιχο» του άρθρου 51 του ΟΗΕ, περί «αυτοάμυνας», το οποίο επικαλούνται όλοι για να επέμβουν στρατιωτικά στη Συρία, έχει γίνει πιο αντιδραστικό και εφαρμόζεται «κατά το δοκούν».
Είναι ακόμη παραμύθια αυτά που λέγονται ότι μπορούν δήθεν οι κυβερνήσεις να συμφωνήσουν και να «συνετίσουν το άπληστο κεφάλαιο», που προκαλεί τους πολέμους!
Αυτό είναι στην ίδια κατηγορία με το άλλο ανέκδοτο, που έλεγε παλιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα οπορτουνιστικά κόμματα, που είναι μέλη του λεγόμενου «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», ότι δήθεν «θα βάλουν τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη»!
Όπως ο καπιταλισμός είναι σύμφυτος με το κέρδος, άλλο τόσο σύμφυτος είναι και με τους πολέμους, πολιτικούς, διπλωματικούς, εμπορικούς, οικονομικούς και αυτούς που γίνονται με καθαρά στρατιωτικά μέσα.
Άλλωστε, ας μην μας διαφεύγει πως ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα και συγκεκριμένα με βίαια μέσα!
Όταν, λοιπόν, μπαίνει το ερώτημα «και τώρα τι κάνουμε;» μία μπορεί να είναι η απάντηση:
Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Αποδέσμευση από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κι ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ! Ενδυνάμωση της πάλης για να αλλάξει ρότα η χώρα, να μπει σε άλλες ράγες η οικονομία κι η κοινωνία, στις ράγες της εργατικής–λαϊκής εξουσίας, της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής, της επιστημονικά και κεντρικά σχεδιασμένης αξιοποίησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας!
Μόνον αυτός ο δρόμος μπορεί να εγγυηθεί και τον πλήρη απεγκλωβισμό της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Αυτός ο δρόμος δεν παραπέμπει το ζήτημα στη «Δευτέρα παρουσία», όπως ορισμένοι μας κατηγορούν λαθεμένα.
Γιατί αυτός ο δρόμος, που έχουμε χαράξει ως Κόμμα έχει τρέχοντα, ώριμα καθήκοντα κι άλλα που θα ωριμάζουν μέσα στην πάλη, στους αγώνες του λαού, μέσα από την αύξηση της συσπείρωσης, της οργάνωσης, της αγωνιστικότητας, της ανόδου της ταξικής πάλης, της Κοινωνικής Συμμαχίας του λαού.
Ειδικά στο ζήτημα του πολέμου, που αφορά τον εργάτη και τον αγρότη, τον μικρομεσαίο και τον φοιτητή, τον άνεργο και τον συνταξιούχο, όλη την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, το λαϊκό κίνημα προβάλει συγκεκριμένους στόχους πάλης, συγκεκριμένες διεκδικήσεις, όπως είναι:
Να μην δοθούν βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές για να γίνουν «εφαλτήρια» του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της χώρας,
Να γυρίσουν τώρα πίσω όλα τα ελληνικά στρατιωτικά σώματα, που βρίσκονται σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Αγωνιζόμαστε να γίνει πράξη το λαϊκό αίτημα «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!».
Αυτός ο αγώνας μας είναι αλληλένδετα δεμένος με την προσπάθειά μας για τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας και της πάλης για να αλλάξει τάξη στην εξουσία.

Φίλοι και σύντροφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ψευδώς καθησυχάζει το λαό όταν ισχυρίζεται πως είμαστε «νησίδα σταθερότητας μέσα σε μια θάλασσα αστάθειας». Οι προκάτοχοί της διαβεβαίωναν πριν μερικά χρόνια κάτι παρόμοιο, πως το ευρώ θα είναι για τη χώρα μας «απάνεμο λιμάνι» μέσα στις «φουρτούνες μιας παγκόσμιας κρίσης».
Σήμερα όλοι γνωρίζουμε το μέγεθος αυτού του ψέματος. Έτσι και τώρα, καμία «νησίδα σταθερότητας κι ασφάλειας» δεν μπορεί να υπάρξει όταν η χώρα κι ο λαός μας βρίσκεται εγκλωβισμένος μέσα στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ. Όταν το μέλλον του λαού καθορίζεται από την τάση των καπιταλιστών να αυξήσουν πάση θυσία τα κέρδη τους, για να αντέξουν και να αυγατίσουν τον πλούτο τους στα πλαίσια ενός σφοδρού ανταγωνισμού.
Κανείς, λοιπόν, να μην κοιμάται ήσυχος, όπως κοιμισμένο τον θέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που απλόχερα σκορπά τα εκατομμύρια ευρώ για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, όταν ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει ούτε ευρώ για τις ανάγκες της Υγείας και της Παιδείας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως και σ” αυτά της εσωτερικής, έχει αρπάξει τη «σκυτάλη» από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας επικίνδυνη αντιλαϊκή πολιτική.
Πίσω από τη λεγόμενη «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική και την επιδίωξη της γεωστρατηγικής «αναβάθμισης» υπηρετεί τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.
Διακηρύσσει την πίστη της στις ευρωατλαντικές ενώσεις, που έχουν οδηγήσει σε τόσα δεινά το λαό μας και τη χώρα, σε απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Έτσι και τώρα παραχωρεί έδαφος, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές της χώρας για τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Τους προτείνει ακόμη και νέες βάσεις να φτιάξει σε ελληνικό έδαφος, για τη συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων. Ενισχύει ακόμα και τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, κατά των λαών της περιοχής.
Η κυβέρνηση είναι έκθετη μετά την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, που, με πρόσχημα τη δολοφονική επίθεση στο Παρίσι, ενεργοποίησε το άρθρο 42, παράγραφος 7 της Συνθήκης της ΕΕ (Συνθήκη του Μάαστριχτ), που αναγνωρίζει το θεμελιακό ρόλο του ΝΑΤΟ και προβλέπει παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην επιχείρηση κλιμάκωσης και γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Ο λαός μας πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή και για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα «ανταλλάγματα» που ζητά η Τουρκία από την ΕΕ για τη ρύθμιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος, που έχουν σχέση και με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, αλλά και τη μόνιμη επιδίωξή της για μορφές «συγκυριαρχίας» στο Αιγαίο, για διεύρυνση των «γκρίζων ζωνών», αλλά και όλων των άλλων προβλημάτων, που υπάρχουν με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ και μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να γίνουν «θρυαλλίδα» γενικότερης ανάφλεξης.
Γι’ αυτό επισημαίνουμε σε όλους τους τόνους ότι αυτή είναι πολιτική εχθρική απέναντι στο λαό. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι ο εχθρός για το λαό, δεν βρίσκεται μόνο εκτός συνόρων, αλλά είναι μέσα στην ίδια μας τη χώρα, βρίσκεται και στο εσωτερικό της χώρας, όσο κι αν ντύνεται με τον «εθνικό» μανδύα.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα, πρέπει να έχει στραμμένη την προσοχή του τόσο στον εξωτερικό εχθρό ως εισβολέα επικυρίαρχο, όσο και στον εσωτερικό εχθρό, την τάξη που κατέχει την εξουσία και που για τα δικά της και μόνο συμφέροντα και τα κέρδη της, οδηγεί το λαό στο μακελειό και στο σφαγείο του ιμπεριαλιστικού πολέμου, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους «εξωτερικούς», ιμπεριαλιστές συμμάχους της.
Μπορούμε και πρέπει να τους βάλουμε εμπόδια!
Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και πόλεμο.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.
Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις.
Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες.
Ο λαός μας να αγρυπνά, να μην ανεχτεί κανένα αυταρχικό μέτρο σε βάρος του, στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».
Να μην αξιοποιηθεί η επίθεση για μέτρα κατά των προσφύγων και εγκλωβισμό τους στη χώρα μας.
Ο λαός να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, που στηρίζει στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σπέρνει το μίσος ενάντια στους λαούς.
Να γίνει πράξη το λαϊκό σύνθημα «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
Να δυναμώσει η διεθνής αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται.
Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με εργατική – λαϊκή εξουσία.

ΑΘΗΝΑ 15/12/2015 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

96 σχόλια:

  1. Στην Ευρωπη αρκετα Κομμουνιστικα κομματα και οργανωσεις εχουν συμμετασχει ή υποστηριξει κινητοποιησεις για συμφωνο συμβιωσης,υιοθεσια απο ομοφυλα ζευγαρια κλπ
    Στην Ελλαδα ενω ολη η αριστερα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ,Λαικη Ενοτητα,ΚΚΕμλ,ΕΕΚ ακομη και ο ΣΥΡΙΖΑ)ειναι υπερ..το ΚΚΕ οχι μονο ειναι κατα,αλλα δηλωνει και πολεμιο της υιοθεσιας και του συμφωνου συμβιωσης!
    Για να δουμε ποιοι αλλοι συγκλινουν απολυτως στις αποψεις του ΚΚΕ για το θεμα...Λοιπον ΝΔ,Χρυση Αυγη,ΑΝΕΛ,Ανθιμος,Αμβροσιος,ΣΚΑΙ..Χμ κατι δεν παει καλα..τι δουλεια εχουν ολοι αυτοι με ενα Κομμουνιστικο/αριστερο κομμα? Καμια μεχρι προτινως..τωρα τι εγινε αραγε?
    Υ.Γ.:Ο αριστερος αγωνιστης Ρολφ Πολε που ειχε συλληφθει το 1976 στην Ελλαδα κ η Δυτ.Γερμανια ζητουσε την εκδοση του(οι παλιοι θα θυμαστε την υποθεση) ειχε πει στην απολογια του στους Αεροπαγιτες:"Ειμαι Κομμουνιστης και αριστερος,ειμαι υπερ ολων των αδυναμων,υποστηριζω ολους του διωκομενους αγωνιστες κομμουνιστες και μη.Στο πετο μου εχω παντα δυο καρφιτσες,μια με το Σφυροδρεπανο και μια με το σημα των ομοφυλοφιλων..Για οποιο κι απτα δυο σηματα πεθανω θα ειναι για μενα σαν να υπηρετω των ιδια την επανασταση!.." Τα συμπερασματα δικα σας...
    LGBTQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την εκδήλωση και την υπόλοιπη ζωή γενικότερα έχεις να μας πεις τίποτα;
      Γιατί κάτι μου λέει πως διάφοροι πρόσφατοι "υπεράσπιστές" των ΛΟΑΤ στη πραγματικότητα "αδερφάρες" τους ανεβάζουν, "πούστηδες" και "τραβέλια" τους κατεβάζουν;

      Διαγραφή
    2. @LGBTQ
      Καλά μας τα λες όλα, αλλά δεν μας είπες τίποτα για την θέση του ΚΚΕ, παρά μόνο για τις συκοφαντίες που κυκλοφορούν για αυτή.
      Το ΚΚΕ το έχει πει ξεκάθαρα.
      Είναι κατά ΚΑΘΕ διάκρισης: Σεξουαλικής, φυλετικής, κοινωνικής, αναπηρικής και βιολογικής!
      Δεν είναι περισσότερο κατά σε κάποια από αυτές, είναι το ίδιο κατά ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ!
      Γιατί αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, δηλαδή να μην διαχωρίζεται κανένας άνθρωπος από τους άλλους και για κανένα λόγο! Τέλος αυτό.

      Εκεί που διαφωνεί με το σύμφωνο συμβίωσης όμως, είναι στο θέμα του ότι είναι και κατά της δημιουργίας οικογένειας που δεν έχουν τα πρότυπα και των 2 φύλων, καθαρά και μόνο για λόγους παιδαγωγικούς.
      Με αυτό το σκεπτικό και οι μονογονεϊκές οικογένειες είναι λάθος.
      Απλά πράματα και ξεκάθαρα, και άσε την επίκληση στο συναίσθημα για κουβέντες χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

      Κώστας

      Διαγραφή
    3. Να συμπληρώσω όπως είχε πει σωστά ένας σ/φος, ότι σε τελική ανάλυση όσο περισσότερα διαφορετικά πρότυπα έχει ένα παιδί (από 2 ως Χ), τόσο το καλύτερο για αυτό, και για τις προοπτικές ανάπτυξης του χαρακτήρα του.
      Γι'αυτό και τα παιδιά που έχουν και αδέλφια στην οικογένεια, σχεδόν πάντα έχουν συγκριτικά πιο ισορροπημένους χαρακτήρες.

      Κώστας

      Διαγραφή
    4. Μετά την θέση του ΚΚΕ για την δραχμή στην καπιταλιστική ΕΕ που άρχισαν οι ανησυχίες για το ΚΚΕ που ήταν υπέρ της ευρωζώνης τώρα έχουμε την νέα ανησυχία του ομοφοβικού ΚΚΕ και την έμμεση προσπάθεια να συσχετιστεί η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και με το μλ.
      Για τις δηλώσεις Καμμένου του ακροδεξιού και στενού σύμμαχου του ΣΥΡΙΖΑ έχεις να πεις κάτι?
      Για το ότι στην κυβερνητική πλειοψηφία συμμετέχει ακόμα ο ομοφοβικός συνονόματος του έχεις να πεις τίποτα?
      Για την αντιμνημονιακή κυβέρνηση που σκοτώνει τον λαό έχεις να πεις τίποτα?

      εργάτης

      Διαγραφή
    5. Τι πας και τον ρωτάς ρε εργάτη; Κοίτα το σχόλιο μου ξανά, στο τέλος.

      Διαγραφή
    6. Τον ρωτάω γιατί οι πασόκοι κάθε φορά μας έρχονται με νέες προοδευτικές ανησυχίες για να νουθετήσουν το ΚΚΕ.
      Το ότι βάζει στην ίδια μοίρα το ΚΚΕ με την ΧΑ ΤΗΝ ΝΔ τον Αμβρόσιο είναι η κλασική προβοκατόρικη σκέψη πασόκου που διαβάζει κάθε μέρα Αυριανή τώρα μας έρχονται σαν προοδευτική παράταξη ΣΥΡΙΖΑ.


      εργάτης

      Διαγραφή
    7. Ασφαλώς και εχουμε βγαλει τα συμπερασματα μας. Καταρχην Το ΚΚΕ δεν εχει καμμια απολυτως σχεση με όλο αυτον τον Οπορτουνιστικο ΟΧΕΤΟ που μας αναφερεις. Η Θεση του ΚΚΕ ειναι πεντακαθαρη. Τα παιδια θα εχουνε Μητερα και Πατερα. Πες μας τωρα κατι για τον Καπιταλισμο την Αστικη Ταξη και τα προνομια τους. Οσο για την αριστερα σου να την χαιρεσαι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. LGBTQ για να λήγει η καραμέλα με τους ομοφυλόφιλους.... το ΚΚΕ έχει αντίστοιχα καταψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ετερόφυλα ζευγάρια... η προοδευτική για σένα Ε.Ε. εκτός από σύμφωνα συμβίωσης περιλαμβάνει και κόμματα παιδεραστών, διατάξεις για κτηνοβασία κ.α.
    τώρα αν το να πηγαίνεις κόντρα στη φύση και την επιστήμη είναι πρόοδος για σένα πάω πάσο... ίσως θα έπρεπε να μεγαλώσεις με δυο μπαμπάδες ή δυο μαμάδες... να χαρώ εγώ πρότυπα που θα είχες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο LGBTQ προφανώς μιλά για τα ΚΚ που στηρίζουν και συμμετέχουν σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις...Για πολλά άλλα, πάντως κόμματα, η συμμετοχή σε τέτοιες κινητοποιήσεις ούτε ενίσχυσαν τους δεσμούς τους με την εργατική τάξη, ούτε μαζικοποιήθηκαν!
    Πάντως σε λίγο θα μας πείς ότι οι σοσιαλδημοκράτες και οι πιο ακραίοι νεοφιλελευθεροι στην Ελλάδα που υποστηρίζουν, είναι βαθιά προοδευτικοί! Οι ΗΠΑ και Ο Ομπάμα επίσης...
    Και σε τελική ανάλυση αν θέλεις στα σοβαρά να κρίνεις τη θέση του ΚΚΕ, να κρίνεις την παραγματική θέση του και όχι αυτή που σου πασάρουν όλοι αυτοί που σε βλέπουν σαν εκλογίκη πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως σε έβλέπαν σαν εκλογική πελατεία του ΠΑΣΟΚ και του Σ. Μάνου και πάει λέγοντας!
    Για τα σοβαρά λαίκά προβλήματα δεν βλέπω να παίρνεις θέση... Αλλά αυτά προφανώς αφορούν τους ταπεινούς, όχι εσένα...Και κάτι ακόμα, η κοινοτητά σου φροντίζει να διαχωρίζει εσάς από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, παρουσιάζοντάς τους σαν ξεχωριστούς που έχουν δήθεν άλλα προβλήματα...
    Για τα κατηργημένα δικαιώματα των λαίκών οικογενειών τίποτα...
    Για την ανυπαρξία παιδικών σταθμών τίποτα...
    Για τον περιορισμό των αδειών μητρότητας τίποτα...
    Για την κατάργηση της 5ετούς διαφοράς στη συνταξιοδότηση γυναικών τίποτα...
    Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο τίποτα...Η Αραβική Ανοιξη να είναι καλά!
    Υ.Γ. Ευτυχώς που σας στηρίζει η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ...μόνο την εργατική τάξη δεν ξέρουν να υπερασπιστούν. Μια ζωή ουρά των αστικών κυβερνήσεων!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.902.gr/eidisi/politiki/83100/synenteyxi-toy-gg-tis-ke-toy-kke-d-koytsoympa-video καπου στο τελος εχει την ερωτηση των δημοσιογραφων και την απαντηση.

    το ΚΚΕ εχει ξεκαθαρη θεση εναντια σε ολες τις διακρισεις, οπως και οι κομμουνιστες (ο νουρεγιεφ αλλωστε δεν εφυγε απο την ΕΣΣΔ λογο των σεξουαλικων του προτιμησεων, αλλα για τα φραγκα).
    το ΚΚΕ εχει ξεκαθαρη θεση λοιπον και μιλαει και συγκεκριμενα για τις ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ συνθηκες και το πως αυτες θα επιρεασουν τα παιδια σε μια τετοια περιπτωση.
    επισης λεει οτι δεν χρειαζονται συμφωνα συμβιωσης και παπαριες για να εξασφαλιστεις για τα κληρονομικα (διαθηκες), ουτε για περιπτωσεις χατζησαββα (πηγαινεις ωραια και καλα σε ενα δικηγορο ή συμβολαιογραφο και δηλωνεις οτι ο/η ταδε θελω να ειναι ο εκτελεστης των επιθυμιων μου σε περιπτωση αδυναμιας και επισης ληγει εκει το θεμα).

    εγω παλι δεν καταλαβαινω την πρεμουρα του LGBTQ (με τις 2 καρφιτσες) να θελει τοσο πολυ να βαλει το κεφαλι του στον ντορβα, με μια ακομα αστικη και μικροαστικη τυπικουρα, ενω τα κομμουνιστικα κομματα παλευουν να τα καταργησουν ολα αυτα. τοσο επαναστατης πια;;;;;;

    επισης τον επιασε η πρεμουρα να το γραψει σε μια αναρτηση που εχει σαν θεμα τον πολεμο και την σταση μας σε ολα αυτα, για τα οποια δεν λεει κουβεντα παρεπιπτοντως.
    απλα να επισημανω εγω, οτι η κυβερνηση το ξαναφερνει γιατι δεν ειχε περασει ολοκληρη η ντιρεκτιβα της εε στο προηγουμενο νομοσχεδιο με το συμφωνο. η ιδια εε που νομιμοποιει τα ναζιστικα κομματα (ολοι ξερουμε την σχεση των ναζι με τους ομ/λους ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙ), η ιδια εε που στηριζε εμμεσως πλην σαφως τους τζιχαντιστες (κατι για πεταγματα απο ταρατσες ξερω για τους ομ/λους).
    κουβεντα για ολα αυτα!
    το οτι η κυβερνηση εχει κοψει τα φαρμακα στους οροθετικους (πολυ μεγαλο ποσοστο ειναι ομ/λοι) επισης κουβεντα. κατα τα αλλα το πειραξε η θεση του ΚΚΕ (που δεν την ξερει, γιατι αν την ηξερε θα ηταν υπερασπιστης της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα πάλι γιατί κάτι μου λέει πως γίνεται προσπάθεια να απαξιωθεί το ΚΚΕ να το τσουβαλιάσουν με ότι πιο σκοτεινό υπάρχει για να δούμε το φως το αληθινό με την προοδευτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ?
      Ο Κουτσούμπας μιλάει για άλλα και ήρθε με πρεμούρα να κάνει άσχετα σχόλια.Έχω την αίσθηση πως δεν χρειάζεται καν να τον παραπέμψεις στην θέση του ΚΚΕ γιατί αν είχε τέτοια πρεμούρα να μπει να σχολιάσει σίγουρα θα είχε κάνει τον κόπο να διαβάσει την θέση του ΚΚΕ για να τοποθετηθεί χωρίς να τσουβαλιάζει και χωρίς να κυνηγάει φτηνές εντυπώσεις.

      εργάτης

      Διαγραφή
  5. Είναι άσχετο το θέμα με τα σχόλια, αλλά μάλλον είναι το θέμα των ημερών.
    Νομίζω είναι απλό:
    Άρθρο για την υιοθεσία; ΟΧΙ
    Άρθρα για τα υπόλοιπα; ΝΑΙ

    Όλα τα υπόλοιπα, είναι μπάλα όχι στην εξέδρα απλά, αλλά στο πάρκινγκ δίπλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γουστάρω "σοβαρό" συμπέρασμα.
      Αφου δε θες ζωγραφιστό να το βλέπεις το ΚΚΕ (για όλα) τι το κουράζεις;

      Διαγραφή
    2. Καλως τον ΝΦ με τα πολλα ψευδώνυμα. Αληθεια πορεια ανέργων ποτε θα γινει ΝΦ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  6. Και γιατί τέτοια κάψα σε άσχετο ποστ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι; γιατι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ χθες ηταν στο δρομο (Χ2) με τους αλλους ολους στα σπιτια τους και με καποιο τροπο πρεπει να απαξιωθει, απλα!

      Διαγραφή
    2. Ρητορικό το ερώτημα.

      Διαγραφή
    3. Τα εγραψα,γιατι εμαθα οτι το παρον μπλογκ ειναι το δημοφιλεστερο για μελη,φιλους του ΚΚΕ..Επισης απο μια ματια που εριξα,απο τις 6 αναρτησεις που ανεβαζετε καθε βδομαδα,στις 4 τα σχολια απο κατω ειναι εκτος θεματος(δεν ξερω γιατι).Καντε μια φορμουλα δεξια του σαητ σαν συνομιλια/συζητηση να γραφουν εκει τα εκτος θεματος!
      Πρωτον δεν ειμαι Συριζα(γιατι οποιος ασκει κριτικη στο ΚΚΕ πρεπει απαραιτητα να ειναι Συριζα,ΧΑ,αναρχικος,πρακτορας,προβοκατορας..?, δευτερον οχι δεν με ετσουξε/πειραξε η χτεσινη πορεια του ΠΑΜΕ κι μπραβο που διοργανωθηκε,γιατι οντως ολοι οι αλλοι κοιμοντουσαν ενω ψηφιζονταν τα προαπαιτουμενα.Τριτον δεν ειχα ουτε εχω σκοπο να ασκησω κριτικη στο ΚΚΕ για το θεμα αυτο,χωρις να εχω ενημερωθει καταλληλα.
      Εχω διαβασει τις θεσεις του κομματος περι συμφωνου,υιοθεσιας κλπ,ωστοσο δεν με ξενιζει τοσο οι θεσεις οσο με ξενιζουν οι τοποθετησεις βουλευτων στα τηλεοπτικα παραθυρα,ακομη και τα ειρωνικα εως και χλευαστικα σχολια σε αλλα φιλοΚΚΕ μπλογκ.
      Υπαρχουν παραδειγματα υποστηριξης δικαιωματων ομοφυλοφιλων ανα την Ευρωπητην τελευταια δεκαετια(θα μπορουσα να τα απαριθμησω,αλλα θα ξημερωσουμε)..τωρα το σχολιο πιο πανω οτι ορισμενα ΚΚ της Ευρωπης,δεν ειναι αυθεντικα Κομμουνιστικα,ειναι δικη σας σκοπια..
      Το ΛΟΑΤ κινημα δεν ειναι ουρα κανενος.Υπαρχουν εκατονταδες οργανωσεις υποστηριξης των ΛΟΑΤ και οποιες κι αν ειναι οι διαφορες σας με αλλα αριστερα κομματα,ειναι προς τιμην τους..Και μακαρι και το ΚΚΕ να ασχολουταν με προασπιση δικαιωματων ομοφυλων,κρατουμενων κλπ αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα!
      LGBTQ

      Διαγραφή
    4. Ασφαλως και δεν ειναι ΚΚ οταν συμμετέχουνε σε Αστικ΄ες κυβερνήσεις. Αφου δεν σου αρέσει το ΚΚΕ μην κουραζεσαι πηγαινε στον Συριζα η στην Χρυση Αυγή. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Το ΚΚΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να είναι ίσοι και να έχουν τα ίδια δικαιώματα.
      Αυτό πιάνει ΚΑΙ τους ΛΟΑΤ, και το ότι δεν τους αναφέρει ξεχωριστά είναι γιατί δεν θέλει και δεν το νοιάζει να διαχωρίζει τον κόσμο με βάση κάτι προσωπικό (την σεξουαλικότητα).
      Πέρα από αυτό, το μεγάλωμα παιδιού δεν είναι ατομικό ή συλλογικό δικαίωμα, αλλά υποχρέωση προς το παιδί και κατά βάση προς την κοινωνία!
      Το είπα και κάτω, τα παιδιά δεν είναι ιδιοκτησία ούτε παιχνίδι να θέλουμε όλοι να έχουμε ένα, αλλά είναι υποχρέωση της κοινωνίας συνολικά, κάτι βέβαια που μόνο το ΚΚΕ στηρίζει και λέει!
      Σήμερα το πιο εύκολο είναι να κάνεις παιδί, αλλά αντικειμενικά πολύ λίγοι (ετεροφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι) μπορούν και έχουν τις δυνατότητες να το μεγαλώσουν σωστά, και τα αποτελέσματα τα ξέρουμε.

      Η βάση από την φύση λοιπόν για την σωστή ανάπτυξη του χαρακτήρα όλων των ανθρώπων, είναι να έχουν πολλά και διαφορετικά πρότυπα και να μαθαίνουν μέσο αυτών την λειτουργία της κοινωνίας και των ανθρώπων, αυτό δεν μπορεί παρά να ξεκινάει από τα πρώτα άτομα που γνωρίζει ένα παιδί, τους γονείς!!!
      Καλό είναι λοιπόν σε όλα όπως και στην τέχνη π.χ., κάποιος να μαθαίνει πιο είναι το στάνταρ πρώτα, και μετά να μαθαίνει το διαφορετικό καθώς όλα από κάπου ξεκινάνε, και μόνο έτσι μπορείς βγάζεις ολοκληρωμένα συμπεράσματα.

      Κώστας

      Διαγραφή
    6. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ αυτο που λες ειναι ντροπη! Ειναι δυνατον να πηγαινα στους φασιστες που οπου βρουν μελη του κινηματος μου τα ξυλοκοπουν,τα χλευαζουν με ομοφοβικα συνθηματα.Και οπως γραφω και λιγο πιο πανω,αυτη η καραμελα του οποιος ασκει κριτικη στο ΚΚΕ ειναι φασιστας,πρακτορας,προβοκατορας ειναι καιρος να σταματησει!
      Δεν θα το αρνηθω,ημουνα μεχρι τον προηγουμενο Ιουλιο στην κοινοτητα ΛΟΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ,τωρα δεν ειμαι πουθενα..Παραμενω απλα μελος της Πανελλαδικης κοινοτητας ΛΟΑΤ.Επικροτω οποιον υποστηριζει τις θεσεις του κινηματος μου,εκτος αμα ειναι δεξιος βεβαια.Δεν ειμαι ουρα κανενος!
      LGBTQ

      Διαγραφή
    7. Δεν εχω καμμια ντροπη. Ο Μοναδικος διαχωρισμος που κανει το ΚΚΕ ειναι ΤΑΞΙΚΟΣ και τιποτα αλλο. Καταψηφισαμε και πολυ σωστα γιατι ανοιγει τον δρομο στο θεμα των παιδιων. Απο εκει και μετα ολα αυτα ειναι προπετασμα καπνου μπροστα στο απολυτο ξεβρακωμα του συριζα και στην απολυτη δικαιωση του ΚΚΕ στο θεμα των κυβερνησεων μεσα στον καπιταλισμο. Ακομα και αθελα σου που δεν το πιστευω τον συριζα αβανταρεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. Για να το κλείσω και εγώ με την σειρά μου.Σπανίως σχολιάζω αλλά σχολίασα από το μήνυμα σου που σε ένα άσχετο βίντεο εξίσωσες το ΚΚΕ με ότι πιο ακροδεξιό.
      Μην σου κάνει εντύπωση πως η απάντηση δεν είναι καραμέλα για σχόλια που σκοπό έχουν να πλήξουν το ΚΚΕ με εντυπώσεις μην αγανακτείς όταν ο ίδιος το προκάλεσες.
      Μπορεί να έχεις αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα ίδια στερεότυπα με αυτούς εξακολουθείς να χρησιμοποιείς.
      Το ΚΚΕ δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με την σεξουαλική ταυτότητα πουλώντας συμπάθεια και φτηνή πρόοδο.
      Σκεφτείτε πως με αυτόν τον τρόπο σκέψης σας υποτιμούν γιατί δεν είστε κάτι άλλο ούτε για λύπηση για να σας χτυπάνε τα χέρια στην πλάτη με προοδευτική ανωτερότητα.
      Αν θες αστική ευγένεια σόρρυ αλλά δεν την διαθέτω συνεχίζω να θεωρώ πως προκάλεσες άθελα σου ή μη εντυπώσεις.

      εργάτης

      Διαγραφή
  7. ..τελευταίο σχόλιο για αυτό το θέμα (μπααα)
    Πριν 1μιση χρόνο πάλι δεν ήταν καιρός, πάλι ήθελε η κυβέρνηση να αποπροσανατολισει, πάλι ήθελε να περάσει κάτι άλλο και "σηκωναν" επίτηδες αυτό το θέμα.
    Το θυμάστε ε;
    Τέλος, όμως γιατί στην λογική "ναι, αλλά για την Μαρφιν δεν λέτε τίποτα" την θεωρώ συνδικαλια είτε την λένε οι δεξιοί, είτε λέτε εσείς(και άλλοι) κάτι αντίστοιχο.

    Άρθρο για υιοθεσία; ΟΧΙ
    Άρθρα για αστικό-οικογενειακό δίκαιο; ΝΑΙ
    ΔΕΝ υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. OXI ρε DimK πρώτα θα γίνει σοσιαλισμός και μετά θα τα λύσουμε αυτά.
    Φαντάζομαι το ΚΚΕ είναι και κατά του γάμου γενικότερα όποιος θέλει να τον κληρονομήσει η γυναίκα του αρκεί μια διαθήκη.Επίσης και το παίδι σου αν θες το αναγνωρίζεις απλά στο δικαστήριο.Αλλά τι τα λέμε όλα αυτά τώρα υπάρχουν άλλα θέματα σημαντικά να συζητήσουμε.Αυτα θα τα λύσουμε τα επιμέρους στον σοσιαλισμό.

    Dimk τώρα σοβαρά θα σου πω γιατι δεν πρέπει να το κουράζεις. Όταν βλέπεις ανθρώπους να μπλέκουν σε αυτή την κουβέντα παιδόφιλους και κτηνοβάτες καταλαβαίνεις για τι επίπεδο μιλαμε (και για πόσο ρατσιστές). Επίσης όταν δε θεωρούν σημαντικό να συζητηθεί ένα θέμα που αφορά το 10% του παγκόσμιου πλυθησμού και πρέπει να πουμε μόνο για το πόσο κακός είναι ο καπιταλισμός (λες και δε το ξέρουμε) δείχνει πολλά.Το επίσημο ΚΚΕ προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα ψελλίζοντας διάφορες δικαιολογίες για το θέμα περί οικογενείας κτλ. Τα μέλη του στα διαφορα μπλογκς και έξω ξεβρακόνονται συνεχως.
    Ενα παιδί το μόνο που χρειαζεται είναι να το αγαπάνε και να ενδιαφερονται γιαυτο οι 2 του γονείς ανεξαρτήτου φύλου.Οι ανθρωποι είναι τοσο ρατσιστες που προτιμούν ένα παιδί να μεγαλώνει σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία παρα να έχει 2 αντρες να το αγαπουν και να το μεγαλώνουν.
    Κουνελι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουνέλι, δεν πρέπει να κατάλαβες τι λένε οι άλλοι από πάνω, ή δεν θες να καταλάβεις.
      Τα πράγματα είναι πολύ πολύ απλά σε αντίθεση με το πως θέλετε να τα παρουσιάζεται.
      Έχεις αποδείξεις ότι το παιδί μεγαλώνει καλά με 2 ομόφυλους γονείς; Όχι, ίσα ίσα που ξέρουμε ότι το παιδί πιθανότατα να μην μεγαλώσει καλά ακόμα και με ετερόφυλους γονείς, όταν τον ένα (ή και τους 2) δεν τον βλέπει ποτέ, γιατί δουλεύει ήλιο με ήλιο!
      Και ναι, η αγάπη δεν θα δώσει εξωτερικά ερεθίσματα στο παιδί το οποίο απλά ψάχνει να βρει πρότυπα από τα οποία πρέπει να έχει όσα περισσότερα γίνεται, για να διαμορφώσει χαρακτήρα!
      Αυτό είναι διαπαιδαγώγηση. Όχι το να συμπεριφέρεσαι στο παιδί που ΔΕΝ είναι ιδιοκτησία σου, σαν στο σκυλί σου (αγάπη δεν θέλουν μόνο και αυτά;). Με λίγα λόγια δεν είναι παιχνίδι το μεγάλωμα του παιδιού, όπως το νομίζουν ΌΛΟΙ στον καπιταλισμό!
      Όσον αφορά το γιατί δεν ψηφίζει μόνο το θέμα της αστικής ευθύνης (άμα είναι ξέχωρα δεν το ξέρω), είναι ξεκάθαρο και έχει να κάνει με το γεγονός ότι το θέμα ανοίγει για το μέλλον και ας μην ψηφιστεί η υιοθεσία.
      Και όσον αφορά τον ρατσισμό, εσύ είσαι ρατσιστής που χωρίζεις τους ανθρώπους σε ομοφυλόφιλους και ετεροφυλόφιλους! Άντε να τελειώνουμε και με αυτή την παπάτζα!
      Τα άλλα που λες είναι απλά μπουρδολογίες.

      Κώστας

      Διαγραφή
    2. Δεν χρειαζεται να τους απαντας στα σοβαρα. Απολογητες του Καπιταλισμου ειναι και νομιζουνε οτι θα χτυπησουνε το ΚΚΕ τα Ρεταλια. Δουλεμα θελουνε και ας τους να ΣΚΟΥΖΟΥΝΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Ωραια Μαλακια αυτη. Ενα παιδι λεει φτανει να το αγαπανε οι δυο του γονεις ανεξαρτητως φυλο. χοχοχοχοχοχοχοχοχοχο ΝΟΥΜΕΡΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. πες τα ρε κουνέλι, πες τα.
      καπιταλισμός και λακαμιές, τα ξέρουμε αυτά, είναι κακός το εμπεδώσαμε,
      εξάλλου εδώ έχουμε σοσιαλισμό, το λέει το mega, ο κασιδιάρης, το πασοκ.
      ακούς εκεί, ανάρτηση με θέμα "Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο". σιγά το θέμα. λες και μας απειλεί ο πόλεμος. τι; όχι;
      την αλήθεια ρε για το ΣΣ

      β.

      Διαγραφή
    5. Αποφεύγουν να τοποθετηθούν σε ζητήματα αλλά κατηγορούν τους άλλους πως μεταθέτουν συζητήσεις για την δευτέρα παρουσία όταν το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες θέσεις.Ακόμα και η ίδια η επιστημονική κοινότητα είναι χωρισμένη για το θέμα της υιοθεσίας.Μετά ακολουθούν τα κλασικά για να στηριχτεί η πασοκική συριζοχολέρα που φέρνει την πρόοδο στον τόπο.Όλοι αυτοί που γράφουν δεν μπήκαν μια φορά στον κόπο να τοποθετηθούν για την καταστροφή που αφορά όλους ομοφυλόφιλους και ετεροφυλόφιλους παρά μόνο έρχονται να πουλήσουν φτηνή πρόοδο του σε ένα άσχετο θέμα.

      εργάτης

      Διαγραφή
    6. Ενω ολα τα αλλα τα λυσαμε στην Ελλαδα και μας εμεινε αυτο να λύσουμε για το συμφωνο συμβιωσης για τους ομοφυλοφιλους??? Λυσε πρωτα φιλε τα οικονομικα προβληματα δες που σε περνουν τα σπιτια και δεν θα παρεις συνταξη ποτε και ασε τωρα την γνωμη του ΚΚΕ για το συμφωνο συμβιωσης αυτο σε μαρανε εσενα δηλαση απο ολα αυτα που γινονται στην Ελλαδα??

      Διαγραφή
    7. " OXI ρε DimK πρώτα θα γίνει σοσιαλισμός και μετά θα τα λύσουμε αυτά. "


      «Αν θέλετε», πρόσθεσε, «να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά, από το Μάρτη το ΚΚΕ έχει καταθέσει μια σειρά τροπολογίες που αφορούν από την επανασύνδεση για το ρεύμα, μέχρι την απαλλαγή τελών για τα νοικοκυριά κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας. Δεν συζητάτε ακόμα και την τροπολογία που φέραμε και προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, να παρέχεται ένα δωρεάν γεύμα στα σχολεία με δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού. Δεν φέρατε καν για συζήτηση την τροπολογία του ΚΚΕ για την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, που πρέπει να καλύπτει όλο το λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ρύθμιση που αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται, για το σύνολο των ανασφάλιστων. Για τη διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών, των ΤΕΙ, ΑΕΙ κ.ο.κ.».

      Γιωργος Λαμπρουλης ειδικος αγορητης του ΚΚΕ


      "Ιδού η Ρόδος", γιατί δεν κάνετε δεκτή την πρόταση που έχουμε κάνει για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών και για τα δάνεια γενικότερα, που είναι ταξική και που προστατεύει αυτούς που πρέπει να προστατεύσει; Αν, λοιπόν, ζητάτε πρόταση όχι για το σοσιαλισμό, αλλά εδώ, κάντε αποδεκτή την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ. Ούτε για συζήτηση δεν τη φέρατε.

      Οσον αφορά το ποιος εξυπηρετείται. Να σας το πω απλά. Λέτε: "Θα στηρίξουμε το κεφάλαιο για να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη, ώστε να βγει η οικονομία από την κρίση, να υπάρξουν θέσεις εργασίας με εργασιακές σχέσεις σκλαβιάς". Αυτό είναι το μοντέλο το οποίο προωθείτε. Μήπως κάνετε τίποτα άλλο; Θα κοινωνικοποιήσετε, δηλαδή, τα μέσα παραγωγής; Μήπως θα συντρίψετε τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και θα τα κάνετε λαϊκή περιουσία; Μη μας δουλεύετε και από πάνω!».

      Θ. Παφίλης κοινοβουλευτικος εκπροσωπος του ΚΚΕ


      Κουνελι, γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ παραπεμπει τις Αμεσες Προτασεις του ΚΚΕ, για κοκκινα δανεια, ανεργους, διαγραφη χρεων,
      για την Δευτερα Παρουσια;

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  9. "Τα εγραψα,γιατι εμαθα οτι το παρον μπλογκ ειναι το δημοφιλεστερο για μελη,φιλους του ΚΚΕ"
    Μόνοσου παραδέχεσαι ότι είσαι στημένος και συνειδητά γράφεις σχόλια,που φανερώνει ότι είσαι πολιτικά τοποθετημένος. Αλλιώς δεν εξηγείται η καούρα σου να μάθεις για τα φιλοΚΚΕ site καινα παρέμβεις για να κριτικάρεις το ΚΚΕ.
    "Τριτον δεν ειχα ουτε εχω σκοπο να ασκησω κριτικη στο ΚΚΕ για το θεμα αυτο,χωρις να εχω ενημερωθει καταλληλα".
    Δεν έχεις ενημερωθεί. Η θέσεις που αναπράγεις έχουν απλά τα γνωστά στερεότυπα. Επίσης θα είχες προσέξει ότι το μόνο κόμμα που πραγματικά σέβεται τους ΛΟΑΤ είναι το ΚΚΕ, αλλά δεν θα κρύβει και την θέση του για αυτά τα ζητήματα. Στο κάτω-κάτω, τα κοινωνικά δικαιώματα αφορούν όλους και δεν έχουν καμιά σχέση με το σεξ και τις προτιμήσεις του καθενός!
    "Εχω διαβασει τις θεσεις του κομματος περι συμφωνου,υιοθεσιας...με ξενιζουν οι τοποθετησεις βουλευτων στα τηλεοπτικα παραθυρα" Δεν λένε στην τηλεόραση τίποτα διαφορετικό. Απλά διαστρεβλώνεις...Τα άλλα σχόλια είναι αντίστοιχα της συκοφαντικής επίθεσης ενάντια στο ΚΚΕκαι της προσπάθειας αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα.
    "τωρα το σχολιο πιο πανω οτι ορισμενα ΚΚ της Ευρωπης,δεν ειναι αυθεντικα Κομμουνιστικα,ειναι δικη σας σκοπια.." Προφανώς και αυτό στο είπαν οι φίλοι σου...Όλα τα ξέρεις για τα ΚΚ, αλλά κατά τα άλλα είσαι όχι πολιτικά τοποθετημένος. Σε λίγο θα μας πείς ότι το ΓΚΚείναι και αυτό ένα κόμμα πραγματικά επαναστατικό. Τρέμε Γαλλία...
    "Το ΛΟΑΤ κινημα δεν ειναι ουρα κανενος". Λές συνειδητά ψέματα. όχι μόνο ουρά, αλλά είσαστε ψηφολάνοι συγκεκριμένων πολιτικών δυνάνάμεων. Ακόμα και οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τα "κινήματα" σας για να προωθήσουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους!Ώραία κριτήρια ψήφου έχετε...το σέξ και όλοι άλλοι να πανε να πνιγούν!
    "Και μακαρι και το ΚΚΕ να ασχολουταν με προασπιση δικαιωματων ομοφυλων,κρατουμενων" Έχεις μπερδέψειτη βούρτσα...Το ΚΚΕ ασχολείται με τα προβλήματα του λαού και παλεέυει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από ανθρωπό. Αλλά αυτό εσύ το θεωρείς γελοίο...
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχεις αποδείξεις ότι το παιδί μεγαλώνει καλά με 2 ομόφυλους γονείς;

    Οχι εσύ έχεις αποδείξει το αντίθετο? Παντως επειδη μεγαλώνουν παιδια με ομοφυλοφιλους γονεις δεν εχει ακουστει κατι!

    Και ναι, η αγάπη δεν θα δώσει εξωτερικά ερεθίσματα στο παιδί το οποίο απλά ψάχνει να βρει πρότυπα από τα οποία πρέπει να έχει όσα περισσότερα γίνεται, για να διαμορφώσει χαρακτήρα!

    Δηλαδη λες οτι επειδη ο γονιος ειναι ομοφυλοφιλος δεν μπορει να ειναι προτυπο?για συνεχισε να γραφεις ενδιαφερον....


    "εσύ είσαι ρατσιστής που χωρίζεις τους ανθρώπους σε ομοφυλόφιλους και ετεροφυλόφιλους"
    δεν τους χωριζω υπαρχουν ομοφυλοφιλοι που τους φαιρνονται ρατσιστικα λογω της σεξουαλικης τους προτιμησης(ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΕΓΩ)
    Οπως υπαρχουν και γυναικες που τις φαιρνονται ρατσικα λογω του φύλου τους(ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΕΓΩ)
    Οπως υπαρχουν και μαυροι που τους φαιρνονται ρατσιστικα λογω του χρωματος τους.
    Φανταζεσαι να υπηρχε νομος που να ελεγε μπορουν ολοι να κανουν συμφωνο συμβιωσης εκτος των μαυρων.
    Καταλαβες τωρα ποιος διαχωριζει τους ανθρωπους Κωστα ρατσιστακο?

    Κουνελι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρε το κουβαδακι σου και σε αλλη παραλια ζωοφιλε που θα μας πεις οτι θα μεγαλωνει παιδι με δυο Γονεις του Ιδιου φυλου. Αντε Φασιστες γιατι και η υπομονη εχει ορια Γουρουνια.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Πάλι όπως θες τα διαβάζεις Κουνέλι.
      Το βάρος τις απόδειξης για το αν μεγαλώνουν σωστά τα παιδιά με ετεροφυλόφιλους γονείς δεν πέφτει πάνω μου, γιατί αυτό είναι το στάνταρ από την φύση.
      Εσύ όμως, πρέπει να αποδείξεις ότι το όχι στάνταρ, είναι μια χαρά!
      Έτσι λειτουργεί η επιστήμη, όταν βγαίνει μια καινούγεια θεωρία, δεν πρέπει να αποδειχτούν οι παλιές σε σύγκριση με την νέα, αλλά να αποδειχτεί ότι η νέα είναι σωστή.

      Το θέμα των προτύπων από ότι φαίνεται εσένα δεν σε ενδιαφέρει να είναι και βιολογικό, κάτι που είναι πολύ βασικό στον άνθρωπο, και απλά νομίζεις ότι τα πρότυπα μπορούν να είναι μόνο χαρακτήρες.
      Ε όχι, λυπάμαι αλλά εδώ κάνεις λάθος.
      Το παιδί πρέπει να έχει πρότυπα με την ευρεία έννοια του όρου για τα πάντα!!! Ακόμα και για την βιολογική ύπαρξη και καταγωγή του ανθρώπου. Το πιο λογικό πια το έχουμε κάνει ζητούμενο;

      Όσο για το θέμα του ρατσισμού, Κανείς δεν είπε ότι δημιουργείς κάτι.
      Αυτό που είπα είναι ότι διαχωρίζεις τους ανθρώπους με βάση την σεξουαλικότητα τους, η οποία όμως δεν προσδίδει σε κανέναν έξτρα δικαιώματα!
      Το να μη υπάρχει διαχωρισμός και επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους κλπ. το υποστηρίζει μια ζωή το ΚΚΕ, και πολύ πριν από όποιο άλλο πολιτικό κόμμα, όταν και οι γκέι ακόμα δεν υπήρχαν ούτε σαν κίνημα ούτε σαν τίποτα!

      Κώστας

      Διαγραφή
    3. υπαρχει ενα δομικο ζητημα.
      καταρχην τι εννοουμε με τη λεξη κινημα; τι θελει να πετυχει ο καθενας;
      το ΚΚΕ και οι συσπειρωσεις που στηριζει στο εργατικο κινημα, εχουν τοποθετηση υπερ της καταργησης των διαχωρισμων και της μη καταπιεσεις μειονοτητων. το παραδειγμα της ΕΣΣΔ που εσωσε πολλες εθνοτητες, τυπωσε την ιστορια και την γλωσσα τους ειναι φωτεινο παραδειγμα.
      το ΚΚΕ ομως χωριζει τους ανθρωπους, συμφωνα με την ταξικη τους καταγωγη. για να το κανω ποιο λιανα, δεν το νοιαζει το ΚΚΕ, ουτε το χρωμα, ουτε το φυλο (παρεπιπτοντως και οσο και αν χτυπιομαστε 2 φυλα υπαρχουν) ουτε με ποιον κανει σεξ ο καθενας.
      αυτος που κανει "αδελφο" καποιον επειδη ειναι ομ/λος ή επειδη εχει ποδηλατο ή επειδη ειναι ποδοσφαιριστης και δεν ξεχωριζει ταξικα κατι κανει λαθος. προφανως συχωρεμενος μεγαλοεκδοτης ομ/λος δεν εχει καμια σχεση με τον συναλδεφο μου, δεν εχουν τα ιδια συμφεροντα στην πραγματικη ζωη τους.
      δεν θα αλλαξει η ζωη του συναδελφου μου με το συμφωνο, ουτε του μεγαλοεκδοτη.

      οσοι λοιπον σπεκουλαρουν πανω στις ξεκαθαρες θεσεις του ΚΚΕ λεγοντας ψεμματα ειναι κατι συγκεκριμενο, που δεν θα το αναφερω καταλαβαινομαστε, ανεξαρτητα απο το αν ειναι ετ/λοι ή ομ/λοι.

      τωρα τι πρεμουρα εχει πιασει συγκεκριμενο κομματι (που το παιζουν και προοδευτικοι) να τους δωθει το δικαιωμα να κανουν ενα απο τα ποιο αντιδραστικα πραγματα που εχει θεσπισει το αστικο κρατος, μονο ο ιονεσκο θα μπορουσε να απαντησει. εδω η παλη πρεπει να ειναι να καταργηθει η υποχρεωτικοτητα του γαμου/συμφωνου και αυτοι θελουν μετα βγδελυμιας να το κανουν.

      οσο για τα "νομικα", οπως ειπα και ποιο πριν στα κληρονομικα το ληγεις με μια διαθηκη (ισχυροτατο και δεν προσβαλεται με τιποτα) και για την περιπτωση "χατζησαββα" επισης μπορεις με συγκεκριμενη νομικη πραξη να ορισεις τον οποιονδηποτε να σε εκπροσωπει και να εχει δικαιωμα να πρατει σαν να εισαι εσυ σε περιπτωσεις τετοιες.

      το ζητημα της υοθεσιας ειναι πολυ μεγαλυτερο και ας μην το πιασουμε.

      Υ.Γ. το να πεισετε πολλους να συμπεριφερονται κανονικα, θα βοηθησει την κοινωνια να δεχτει την σεξουαλικη διαφορα και να κρινει με βαση την πραγματικη ποιοτητα του ανθρωπου και οχι με την εικονα 20-30 προβεβλημενων στα μμε που δεν εκφραζουν τους ομ/λους και δινουν και λαθος εικονα στον κοσμο αλλα και λαθος προτυπα σε νεα παιδια που νομιζουν οτι ο ομ/λος ειναι ο γαβαλας.

      κατα τα αλλα για το θεμα εχετε να πειτε τιποτα;;;;;

      Διαγραφή
  11. Παρακληση προς το μπλοκ. Να σβήσει όλα τα σχόλια και με έγκριση να μπαίνουνε μονο οσα ειναι σχετικα με την Αναρτηση. Δεν μπορει το καθε στημενο Σκουπιδι να λεει την ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ σε Ασχετο θεμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ δεν γίνεται να θες να τοποθετηθείς σε ένα θέμα και να διαβάζεις άσχετα από τον κάθε αυριανιστή που ήρθε να πουλήσει πρόοδο για να στηρίξει την κυβέρνηση και την πρόοδο της.Ποιά βροχή έβγαλε αυτά τα μανιτάρια εδώ πέρα που τόσο ανησυχούν για το αν το ΚΚΕ έχει προοδευτικές θέσεις αλλά σε άλλα θέματα σιωπούν?Ήρθαν να πουλήσουν πονηριές προόδου.Οι ίδιοι οι διαχειριστές το γράφουν πως τοποθετήσεις άσχετες του θέματος θα διαγράφονται θα τους παρακαλούσα να το κάνουν πράξη και στα δικά μου σχόλια.

      εργάτης

      Διαγραφή
    2. Βαλτοι Χαφιεδες ειναι. Η Παρακληση στο μπλοκ την επαναλαμβανω. Να σβησει ολα τα σχολια με πρωτα τα δικα μου και να βαζει με εγκρισει. Να μπορεσουμε να συζητησουμε το θεμα που βαζει η αναρτηση και ειναι σοβαρο. Τα ζωοφιλα Σκουπιδια δεν εχουνε θεση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ειναι τιμη μου να με λες στημενο σκουπιδι..Καληνυχτα ομοφοβικε "κομμουνιστη"
      LGBTQ

      Διαγραφή
    4. Για την ανἀρτηση τίποτα θα μας πεις;

      Διαγραφή
    5. Φιλε Παναγιωτη,συγγνωμη αλλα ολοι οι συντροφοι τοποθετηθηκαν πολυ σωστα στον φιλο LGBTQ,εσυ χρησιμοποιεις πολυ ασχημες εκφρασεις,που συγκλινουν σε ατομα αλλου χωρου,καμια σχεση με τον Κομμουνισμο παντως!
      ΓΚ

      Διαγραφή
    6. Δεν πειραζει. Ασε να το ξερω εγω αν εχω σχεση με τον Κομμουνισμό. Με τον Οπορτουνισμό πάντως δεν εχω καμμία. Ετσι απανταω στον Αντικομμουνισμο και μαλιστα σε ασχετη αναρτηση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Ναι απαντας στον αντικομμουνισμο,με φρασεις αντικομμουνιστικες και ομοφοβικες ομως..Προσεξε το αυτο.
      ΓΚ

      Διαγραφή
    8. Δεν εχω να προσεξω τιποτα. Απανταω στον Οπορτουνισμο οπως πρεπει. Ο Διαχωρισμος στην κοινωνια ειναι μονο Ταξικος και τιποτα αλλο. Και μιλαμε μονο για το θεμα των παιδιων. Ολη η λυσσα ειναι για να καλυφθουνε τα εγκληματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και επειδη το ΚΚΕ δεν συμμετέχει στο νεο Οπορτουνιστικο αναχωμα και σε κυβερνησεις μεσα στον καπιταλισμο. Δεν τσιμπαμε με τιποτα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. Απαντας σε εναν ομοφυλοφιλο,που δε νομιζω να κατεχει και πολλα απο πολιτικη και τον αποκαλεις γουρουνι,σκουπιδι,μαλακα,αποβρασμα,στημενο...Ωπα ρε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ,ουτε ο Καμμενος δεν τα ελεγε αυτα!
      ΓΚ

      Διαγραφή
    10. Παναγιωτη,οσο δικιο κι αν εχεις,οι φρασεις που χρησιμοποιεις προς εναν ομοφυλοφιλο δεν αρμοζουν σε αριστερο/κομμουνιστη..
      Ταξικος

      Διαγραφή
    11. Σου ειπα ουτε τσιμπαω ουτε τσιμπαμε. Σε ασχετη αναρτηση μπηκατε να κανετε Αντικομμουνισμό για τους λογους που ανεφερα. Μιλαμε μονο για το θεμα των παιδιων και ο μονος διαχωρισμος που βαζουμε ειναι Ταξικος και τιποτα αλλο Τα υπολοιπα ειναι για να καλυφθουνε τα εγκληματα του Συριζα και συνολικα του Οπορτουνισμου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    12. αριστερος δεν ημουνα ποτε ουτε ειμαι. Μονο με τους Μπολσεβικους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    13. Οπως νομιζεις,παντως να ξερεις παιζει κ να ξεπερασες Καμμενο και Κασιδιαρη στους χαρακτηρισμους σου...
      ΓΚ

      Διαγραφή
    14. Το θεμα εδω ειναι ο Ιμπεριαλιστικος πολεμος και η εξαθλιωση του λαου απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Και οχι τα επικοινωνιακα τερτιπια του συριζα για το πως θα χτυπηθει το ΚΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    15. Υπεκφευγεις στο οτι χρησιμοποιησες ρατσιστικους χαρακτηρισμους τυπου ΑΝΕΛ,ΧΑ..Ο τσυριζα εχει σοβαροτερα τερτιπια να χρησιμοποιησει για να αποπροσανατολισει τον κοσμο.Το ΚΚΕ δεν χτυπιεται απο το σχολιο ενος ερμου ομοφυλοφιλου που ζηταει το αυτονοητο!
      ΓΚ

      Διαγραφή
    16. Στο ειπα δεν τσιμπαω με τιποτα. Ο Μονος διαχωρισμός ειναι Ταξικος. Καταψηφισε το ΚΚΕ και πολυ καλά εκανε γιατι ειναι το Σκαλακι για το θεμα των παιδιων. Γραψε τωρα και κατι σχετικα με την αναρτηση ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    17. Σχετικα με την αναρτηση τι να γραψω? Ομιλια του συντροφου Κουτσουμπα ειναι.Τη διαβασα,οκ! Δεν ειναι κανα κειμενο αποψης να εκφρασω γνωμη..Παντως ΠΑΛΙ δεν απαντας,γιατι ακομη και σε φασιστα να απανταγες,τετοιους χαρακτηρισμους δε χρησιμοποιεις σαν γνησιος κομμουνιστης που καυχιεσαι οτι εισαι! Υπαρχουν πολλες πολιτικες φρασεις να χρησιμοποιησεις και οχι ρατσιστικο παραληρημα!
      ΓΚ

      Διαγραφή
    18. Την απαντηση στην εδωσα ητανε ξεκαθαρο τη συνεβη. Πρεπει να χτυπηθει παση θυσια το ΚΚΕ επειδη μας χαλαει την Καπιταλιστικη σουπα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    19. Δεν υπαρχεις ρε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ..Αλλα δεν συνεχιζω,δεν εχει νοημα,αλλα σου λεω,αλλα γραφεις..
      ΓΚ

      Διαγραφή
    20. Δεν πειραζει μη συνεχιζεις κανενα προβλημα. Δικο μου προβλημα αν υπαρχω η οχι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    21. @ΓΚ

      1 Ο Παναγιωτης δεν χρησιμοποιησε ποτε τετοιους χαρακτηρισμους για τις "ιδιατεροτητες" αλλα για τα Πολιτικα Σκουπιδια που κατακλυζουν με σχολια το blog και ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ.

      Την σχολη της Μονταζιερας αλλα Μουρουτη ( που κατα τα αλλα κατηγορουσατε ) την εμπεδωσατε πολυ καλα εκει στον Συριζα

      2 Το "ΨΗΤΟΣ ΜΑΡΟΚΙΝΟΣ" του Πρωην ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, πρωην στελεχος της ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ, και νυν Γραμματεα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ της Κυβερνησης Συριζα-Ανελ, τι ακριβως χαρακτηρισμος ειναι;


      Νικ. -π

      Διαγραφή
    22. Βλέπω πως τα πασόκια στην προσπάθεια τους να μην απαντάνε για την κυβέρνηση στοχοποίησαν έναν σύντροφο.
      Θα απαντήσετε για την κυβέρνηση σας?Από εχτές περιμένουμε.

      εργάτης

      Διαγραφή
    23. LGBT το ποιος είναι ή όχι κομμουνιστής δεν θα το κρίνεις εσύ που έγραψες μήνυμα τσουβαλιάσματος ΚΚΕ με φασίστες και ακροδεξιούς.Μια χαρά λίπασμα βάζει η κυβέρνηση σου στους φασίστες θάβοντας τον λαό.Το ποιος θα στηρίξει το κίνημα σας που ανάφερες τα λέει όλα κατά πόσο έχεις φύγει από την λογική ΣΥΡΙΖΑ.Γιατί δεν έχει σημασία αν ομοφυλόφιλους εταιροφυλόφιλους τους θάβει η κυβέρνηση αλλά αν θα το πλησιάσει το κίνημα με συμπάθεια.Μόνο αυτή η σκέψη δείχνει πόσο επιφανειακά προσεγγίζεις τα ζητήματα.Με την πρώτη ευκαιρία που θα σας πουν μια καλή κουβέντα δαγκωτό ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη.Μετά μηνύματα τσουβαλιάσματος του ΚΚΕ με μπόλικη αγανάκτηση και μπάλα στην εξέδρα.

      εργάτης

      Διαγραφή
    24. Μην περιμενετε απαντηση απο τα Ρεταλια Συντροφοι. Αυτο που τους ποναει και τους τσουζει ειναι οτι το ΚΚΕ δεν εγινε σαν τα Μουτρα τους. Αφηστε τους να Σκουζουνε... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  12. "Επίσης όταν δε θεωρούν σημαντικό να συζητηθεί ένα θέμα που αφορά το 10% του παγκόσμιου πλυθησμού και πρέπει να πουμε μόνο για το πόσο κακός είναι ο καπιταλισμός (λες και δε το ξέρουμε) δείχνει πολλά".
    Εμείς προτιμούμε να συζητάμε πράγματα που αφορούν το 80-90% και είναι ουσιαστικά. Αντίθετα το 1% που εξουσιάζει και εκμεταλλεύεται το υπόλοιπο 99% προσπαθεί να μας πείσει ότι κύριο ζήτημα είναι αυτό που απασχολεί αυτό που εσύ ονομάζεις 10%.
    Υ.Γ. Άκου 10%...Σιγά ηρεμήστε λίγο...Δείτε λίγο πέρα από τη μύτη σας. Σταματήστε να κοιτάτε την πάρτι σας και μην σνομπαρετε την υπόλοιπη κοινωνία...Η ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών δεν είναι οι καλοπληρωμένες κουβενάντες που πληρώνουν πλούσιοι και πλούσιες κυρίες για να έχουν χρόνο για τα βίτσια τους.
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μου φαινεται ότι καποιοι του 1% είναι και στο 10% και θελουν να λυσουν το θεμα νομικα.
      νκ

      Διαγραφή
  13. Kαταλαβες Dimk με 4 σχόλια που έκαναν πως ξεβαρακώνονται?

    Κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θελεις να πεις κατι για το θεμα γραψε. Οσο για το ποιος Ξεβρακωθηκε Ζωοφιλο Σκουπιδι ειναι πεντακαθαρο. Ασε τις Μαλακιες και προχώρα. Αλλου τα Κολπα Τσογλάνι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Πες μας πασόκε για τις ομοφοβικές δηλώσεις Μιχελογιαννάκη,Π.Καμμένου,Δ.Καμμένου και όλου αυτών που συνεργάζεται η προοδευτική κυβέρνηση σου.Πες κάτι για το ότι θάβουν ζωντανό έναν λαό ή τοποθετήσου μια φορά στα ζητήματα που βγήκες τώρα σαν το σαλιγκάρι να μας πουλήσεις πρόοδο ενώ αλλού σιωπάς.

      εργάτης

      Διαγραφή
    3. Κουνέλι, κατάλαβες ότι εμείς κάνουμε πολιτική και κοινωνική ανάλυση του θέματος με επιστημονικούς όρους, και εσύ απλά καταφεύγεις σε βερμπαλισμούς;
      Το να αναδείξεις ένα θέμα που δεν υπάρχει αντικειμενικά (το "ξεβράκωμα" μας) για να καλύψεις το δικό σου ξεβράκωμα και την ρηχότητα του λόγου και των επιχειρημάτων σου, είναι απλά στάχτη στα μάτια.
      Συνεχίζεις όμως, και αρχίζεις και γίνεσαι ύποπτος ότι απλά ήθελες να ρήξεις λάσπη, και ότι δεν σε ένοιαζε να κάνεις καμία κουβέντα που δεν θα σε επιβεβαίωνε.
      Σορι, αλλά εδώ δεν είμαστε για να κάνουμε χατίρια.

      Κώστας

      Διαγραφή
    4. Για αυτα δεν εχει να πει τιποτα που καταστρεφουνε τον λαο ουτε για τον Ιμπεριαλιστικό πολεμο. Του το απαγορευουνε τα Αφεντικα του. Ηρθε να μας πει οτι τα παιδια δεν χρειαζονται πατερα μητερα και να μας πει και για σχεσεις ανθρωπων και ζωων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  14. "ζωοφιλα Σκουπίδια"? ,
    "κόμματα παιδεραστών, διατάξεις για κτηνοβασία κ.α."?
    Ρε τι γράφετε;;;;
    Οι υπόλοιποι , δεν νιώθει κάνεις την ανάγκη να πει κάτι σε αυτούς που τα λένε;;
    Οποίος δεν συμφωνεί, γιατί δεν τους λέει κάτι;
    Θεωρείτε το ίδιο ομοφυλοφιλία και ζωοφιλια; με την παιδεραστια;
    Γιατί δεν λέτε κάτι σε όσους "συντρόφους" σας τα λένε;
    Πέρα από κόμματα, πολιτικές τοποθετήσεις.. Είστε οκ, όταν κάποιος αποκαλεί τον άλλον ζωοφιλο σκουπίδι ;
    Γιατί δεν τους διορθωνετε;
    Νόμιζα ότι είχαμε πολιτικές διάφορες, αλλά πλέον νομίζω ότι έχουμε βασικές διάφορες σχετικά με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια ανθρωπινη αξιοπρεπεια μας λες. Το θεμα της Αναρτησης ειναι ο Ιμπεριαλιστικος πολεμος και η εξαθλιωση του λαου απο τον Καπιταλισμό. Και αντι για αυτο ηρθατε εδω σκοπιμα ΧΑφιεδες να αλλαξετε το θεμα της αναρτησης για να κανετε αντικομμουνισμο να μας πειτε οτι τα παιδια δεν πρεπει να εχουνε πατερα μητερα και να μας μιλησετε και για σχεσεις Ανθρωπων και ζωων. Σωστο ειναι το ζωοφιλα σκουπιδια οταν πας να χτυπησεις το ΚΚΕ που ο μονος διαχωρισμος που κανει ειναι ΤΑΞΙΚΟΣ. Θα ειναι το παιδακι και θα λεει Πατερα μητερα σε δυο αντρες η σε δυο γυναικες. Και λιγα ειπα Καθαρματα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  15. Είναι το φύλο συκής που βάζουνε μετά το δικό τους ξεβράκωμα στις διαπραγματεύσεις που σερβίραν στον λαό.Έρχονται να πουλήσουν πρόοδο στο ΚΚΕ γιατί έχουν ξεβρακωθεί εντελώς που η κριτική του ΚΚΕ είχε αποκαλύψει τον λαικισμό τους.Τώρα αγανακτισμένοι έρχονται να κάνουν μάθημα στο ΚΚΕ για το αν τοποθετείται προοδευτικά γιατί μετά το ξεβράκωμα δεν έχουν τίποτα άλλο να στηρίξουν τις επιθέσεις τους.
    Η πασοκική κουτοπονηριά σε όλο της το μεγαλείο.

    εργάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κουτσογιωργας Λαλιωτης κουρης Παγκαλος σε μεγαλες δοξες. Μανιαδακη ζεις εσυ τους Οδηγεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ακόμα περιμένουμε να γράψουνε κάτι για την κυβέρνηση μετά από ένα ακόμα κατεπείγον.
    Η προοδευτική ζωηράδα τους εξαντλείται στο σύμφωνο σε ένα άσχετο θέμα όταν τους ζητάς την γνώμη για άλλα θέματα σιωπή.
    Κατέβασμα του σώβρακου αλλά μπροστά το σύμφωνο για φύλλο συκής.
    εργάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φαινόταν η δουλειά απ' την αρχἠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προφανως και φαινοτανε, επισης οταν βλεπεις να πεταγεται και η αλλη πορδη για να στηριξει τον θιγμενο.....
    το απολυτο κενο, εδω ο κοσμος καιγεται (κυριολεκτικα) και θελουν να "παρουμε θεση", με υφος χιλιων καρδηναλιων, για το αν και πως θα πρεπει να γινεται η νομικη ενωση 2 ανθρωπων.
    ωραια λοιπον, εγω βαζω θεμα για να το παλεψει το κινημα να απαγορευτει δια ροπαλου οποιαδηποτε πραξη "γαμου", δεν χρειαζονται 2 ανθρωποι (γιατι αραγε οχι 3 ή 4 αφου αγαπιουνται) καμια πραξη για να δηλωσουν στον κοσμο οτι αγαπιουνται και θελουν να μεινουν μαζι!

    και αφου τελειωσουμε με τον χαβαλε, ρωταω σοβαρα τωρα, ολοι εσεις ανεξαρτητα των σεξουαλικων πεποιθησεων, θα κατεβειτε επιτελους στον δρομο να υπερασπιστουμε την ειρηνη, να παλεψουμε για κοινωνικες κατακτησεις, για να παρουμε πισω αυτα που μας πηραν και να κερδισουμε και αλλα; για να μην πανε τα παιδια μας (υιοθετημενα ή μη) στον πολεμο και γινουν κρεας στα κανονια τους;
    θα βγειτε επιτελους στον δρομο (ως κινημα οπως βαυκαλιζεστε οτι ειστε εσεις που γραφετε στα social media και οχι οι ομοφ/λοι που ξερω οτι κατεβαινουν στον δρομο μαχητικοτατα) για κατι ουσιαστικο εκτος απο το γκει πραιντ;;;;;;;
    γιατι εγω ξερω οτι οταν σταματαγαμε τις νατοικες ορδες στον πολεμο της γιουγκοσλαβιας π.χ. ημασταν στην ιδια αλυσιδα με πολλα παιδια και κανενας δεν ασχοληθηκε ουτε με το ποιον "κοιμουνται" ουτε αυτοι εβαλαν ζητημα για συμφωνα γιατι εχουν ταξικα ληγμενα τα ζητηματα τους.
    αντιθετα δεν ειδα κανεναν απο εσας εκει στον δρομο, ισως γιατι ειχατε παρει θεση και υπερ των αμερικανων βεβαια.
    αυτα τα ολιγα
    ασχοληθειτε με τον μικροκοσμο σας μπας και νοιωσετε σημαντικοι στα ματια μιας ισχνης μειοψηφιας, ακομα και αυτων που θεωρητικα μιλατε στο ονομα τους, και αφηστε τα σημαντικα πραγματα στα σημαντικα παιδια....ομοφ/λα ή μη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για τον Καπιταλισμο για τον Πολεμο για την Ε.Ε ουτε μιλια.Ανεργια ανθρωποι 5 μηνες απληρωτοι εξαθλιωση και δεν βγαζουνε αχνα. Και ερχονται να μιλησουνε για το ΚΚΕ για να κρυψουνε τα εγκληματα της Αριστερής κυβέρνησης. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα γεμίσει 200 σχόλια εδώ και μετά θα διαμαρτύρονται ότι γεμίζουμε εμείς το χώρο των σχολίων και ότι τους...φιμώνουμε.

    Για μια ακόμη φορά: για την ανάρτηση και την εκδήλωση έχετε τίποτα να πείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διαγραψτε τα σχολια ρε συντροφοι..Δυσκολο,αλλα μπορειτε!
    Υ.Γ.: modesto χρονια πολλα,του αγιου Μοδεστου σημερα..(ε αφου το καναμε που το καναμε,να πεταξω κ γω το ασχετο υστερογραφο μου :P)
    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κακώς το συνεχίζω, αλλά κοιτα τώρα τι θυμήθηκα...
    Τη Λιάνα Κανέλλη που την αποκαλούν πολλοί με τον πιο απαξιωτικό τρόπο που υπάρχει λεσβία και "Λιάνο", την "αλληλεγγύη" τους όταν τη χτυπούσε ο φασίστας, όλα τα κόμπλεξ που ξέρασαν 20 και βάλε χρόνια πάνω στην Αλέκα Παπαρήγα (τα οποία μια χαρά σεξιστικά ήταν) και σκέφτομαι ποιοι είναι τελικά, στη πλειοψηφία τους, οι "υπερασπιστές" των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ, ψωνίσαμε από σβέρκο λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προοδευτικη κυρια Δουρου, που ηταν παρουσα οταν χτυπουσε ο φασιστας την Λιανα, γιατι δεν παρεστηκε ως μαρτυρας στη Δικη να καταθεσει;

      Απλο ερωτημα

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  24. Πολυ σωστα θυμηθηκες. ΟΠως τα λες ειναι. Μιλαμε για Καθαρματα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @zoot horn rollo

    Σε εκπομπη του tvxs.gr (υπαρχει video στο youtube) παρουσιασαν μαζωξη, κινηση gay ναζι στη Γερμανια.

    Ο Ρεμς, αρχηγος των "φαιων" SA των Ναζι ηταν δηλωμενος ομοφυλοφιλος

    Υπηρχε και Πρωην Μαοικος, δηλωμενος gay, ηγετης ρατσιστικου κομματος στην Ολλανδια!

    Ο Τονι Κλιφ, ιδεολογικος ιδρυτης μιας φραξιας του Τροτσκισμου που ασχολειται γενικα με τα δικαιωματα, υπερασπιζονταν τους φασιστες του Μπαντερα στην Ουκρανια ( 1948 )

    Ακτιβικτριες της Femmen πανηγυριζαν οταν καιγονταν το κτηριο των Συνδικατων στην Οδησσο της Ουκρανιας απο τους φασιστες. Πανω απο 100 νεκροι απο τις αναθυμιασεις, καμμενοι, και απο τους πυροβολισμους των φασιστων

    Μερικα απο τα παραδειγματα. Η "ιδιαιτεροτητα" ή τα διαφορα "μοντερνα κινηματα" δεν σημαινουν "προοδευτικοτητα", "αντιρατσισμο" "ταξικη παλη" κ.α.

    Κακως το συνεχιζεις.
    Καλυτερα να ασχοληθουμε με την ομιλια του ΓΓ, και με τις Ομιλιες των εκπροσωπων του ΚΕΚΡ, του ΚΚ Συριας, και του ΚΚ Τουρκιας για την πιθανη μεγαλυτερη εμπλοκη στη Συρια

    Εδω ο κοσμος καιγεται και το νινι χτενιζεται

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διευκρινηση για να μην βρουν αφορμη να ξανακανουν σπεκουλα τα troll

      Η "ιδιαιτεροτητα" ή τα διαφορα "μοντερνα κινηματα" δεν σημαινουν αυτοματα ΚΑΙ "προοδευτικοτητα", "αντιρατσισμο" "ταξικη παλη" κ.α.

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  26. νομιζω οτι το θεμα ειναι πλεον ληξαν..
    Αν θελει καποιος απο το μπλογκ ας κανει ξεχωριστη αναρτηση,αν και πλεον εχει συζητηθει παντου,οπως και πριν 1 χρονο,που ειχε ξεκινησει το θεμα.

    Το μονο συμπερασμα που κραταω εγω(περα απο τα πολιτικα,που δεν θα συζητησω εδω),ειναι οτι γραφτηκαν φρασεις οπως "σκουπιδια Ζωοφιλοι" , αποπειραθηκε να ταυτιστει το θεμα σαν ιδιας λογικης με την παιδεραστια και κανεις δεν αισθανθηκε την αναγκη να πει κατι.
    Ενδεικτικο της σκεψης μερικων? Ισως.

    Στα υπολοιπα,ακουω τωρα την τοποθετηση του Τιουλκιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου το εξηγησε ο Παναγιωτης στο ( 16 Δεκεμβρίου 2015 - 5:11 μ.μ. ). αλλα "πετας το μελανι" σου αν και θεωρεις το θεμα ληξαν

      Το σχολιο με υπονοουμενα του Τζιμακου, σε ραδιοφωνικη εκπομπη μαζι με τον Καζακη δεν το πολυσχολιασαν οι γνωστοι "υπερασπιστες των δικαιωματων".
      Αναφερομενος σε συγκεκριμενα στελεχη του Συριζα στην πρωτη ορκομωσια των ΣυριζΑνελ για το "κουνουν τα χερια τους σαν .."

      Ο Τζιμακος κανει χρονια αντιΚΚΕ αγωνα και ΟΛΑ του συγχωρουνται. Και ας τραγουδα "Αει γαμ... εργατια". Ισως και γιατι το 2015 εο Τζιμακος εγραψε αντιΚΚΕ στιχους σε γνωστο τραγουδι στο περιοδικο Μετρο

      Τους "υπερασπιστες των δικαιωματων" δεν φαινεται να τους πολυενοχλησε που οι αντιΚΚΕ αποψεις του Τζιμακου αναρτουνται σε επισημα και ημιεπισημα φασιστικoσαιτ.

      Το κλεινω εδω για να σκουσεις ολη την ομιλια του ΓΓ του ΚΕΚΡ. Κομματος που γραφει στην Διεθνη Κομεπ, συγγενικου σε αποψεις με το ΚΚΕ.

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  27. Παρολα αυτα Βορειες χωρες με "ανεκτικοτητα", κοινωνικο φιλελευθερισμο, "μοντερνα κινηματα",

    οπως η Ολλανδια, Σουηδια, Ελβετια, Αυστρια, Φιλανδια κ.α. δινουν μεγαλα ποσοστα και υπουργικες καρεκλες σε ρατσιστικα - ναζιστικα κομματα. Ενω βαζουν ποινες χαδι σε ναζι-δολοφονους οπως ο Μπρειβικ στη Νορβηγια

    Χωρες που συμμετεχουν στο ΝΑΤΟ και αρκετες δειχνουν προθυμες για κλιμακωση του πολεμου στην Συρια.

    Λιγακι διαβασμα στον Γκοσβαιλερ και στο "Φασισμος και Κοινωνικη Επανασταση" του ΠΑΛΜΕ ΝΤΑΤ ΡΑΤΖΑΝ για την συνδεση Καπιταλισμου στην Ιμπεριαλιστικη Περιοδο - Φασισμου.

    Nικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ξέρει κανείς που μπορούμε να βρούμε τις ομιλίες από τους προσκεκλημένους από Συρία, Ρωσία, Τουρκία;
    Και το βίντεο αυτό αν δεν το είχε βάλει το redfly ακόμα θα το έψαχνα στο καινούριο πόρταλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ομιλιες των συντροφων απο τα ΚΚ Συριας Τουρκιας Ρωσιας στην εκδηλωση του ΚΚΕ εναντια στον Ιμπεριαλιστικο πολεμο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δυστυχώς το Συριακό ΚΚ εξαφανίζει την αστική τάξη της χώρας του, πρακτικά δηλαδή συντάσσεται με αυτήν.
    Το Ρωσικό ΚΕΚΡ στην μία πρόταση υποστηρίζει ότι μπορούν να αξιοποιηθούν οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις προς όφελος των λαών και στην επόμενη πρόταση τσιτάρει Λένιν για «αγώνα ενάντια στον οπορτουνισμό». Τύφλα να 'χει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με σεβασμο στη γνωμη σου, νομιζω πως αδικεις το ΚΕΚΡ

      Η εκδηλωση ηταν ΠΟΛΥ σημαντικη.
      Το ΚΕΚΡ εχει "συγγενικες" (οχι ταυτοσημες) αποψεις με το ΚΚΕ. Γραφει μαζι του στη "Διεθνη Κομεπ". Αποκαλυψε (fadomduck2) το παζαρια Ρωσιας - Ενωμενης Δυσης στην Ουκρανια των αυτοαπακαλουμενων "Λαϊκων Δημοκρατιων" και στην Συρια.
      Στο συγκεκριμενο απο την ομιλια του Τιουλκιν στο Σπορτιγκ

      "...Έχουμε, επίσης, υποστηρίξει την τωρινή βοήθεια των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων προς τις επίσημες αρχές και τον αγώνα του λαού της Συρίας.

      Ωστόσο, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι αυτή η βοήθεια δεν δίνεται για ιδεολογικούς λόγους ούτε από αισθήματα δικαιοσύνης.

      Η αστική Ρωσία δεν είναι η Σοβιετική Ένωση. Τα κίνητρα των αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι τα συμφέροντα του ρωσικού κεφαλαίου.

      Μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε προδοσία εκ μέρους των ρωσικών αρχών, κάτι για το οποίο προειδοποιήσαμε τους φίλους μας στη Συρία και στην Ουκρανία.

      Στο Ντονμπάς αυτές οι διαδικασίες παρατηρούνται ήδη αρκετά ξεκάθαρα.
      Αυτό αποδεικνύεται από τη λεγόμενη Συμφωνία του Μινσκ και την προγραμματισμένη για το Μάρτιο παράδοση του ελέγχου των συνόρων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ στις αρχές του Κιέβου, όπως και ο προφανής αντικομμουνισμός των αστικών κυβερνήσεων των λεγόμενων Λαϊκών Δημοκρατιών, που εμπόδισαν τη συμμετοχή των Κομμουνιστικών Κομμάτων στις εκλογές και ακόμη και η δολοφονία των πιο σημαντικών πολεμάρχων υπέρ της σοσιαλιστικής ανάπτυξης (όπως του Μοζγκοβόι)..."

      +

      "...Σήμερα στις τάξεις της Αριστεράς, και ακόμη και μεταξύ των κομμουνιστικών κομμάτων, μπορούμε να παρατηρήσουμε δύο φαινομενικά αντίθετες κλίσεις:

      Η πρώτη είναι η υποστήριξη των αστικών αρχών της χώρας τους στην αμυντική ή επιθετική πολιτική τους.

      Η δεύτερη, η άρνηση της ανάλυσης της συγκεκριμένης κατάστασης και η καταδίκη κάθε πράξης αστικών δυνάμεων, όπως π.χ. το να βοηθήσουν στην πάλη του Ντονμπάς.

      Ποια από αυτές τις παρεκκλίσεις είναι χειρότερη; Όπως είπε στην εποχή του ο Στάλιν: "Και οι δύο είναι χειρότερες".

      Κι εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΚΚΕ για τη συνεπή, διεθνιστική στάση του, που οδήγησε τον Ποροσένκο να απαγορεύσει την είσοδο στην Ουκρανία 3 στελεχών του, μεταξύ αυτών του ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλου και του βουλευτή Γιώργου Λαμπρούλη.

      Έτσι, για μας, το συμπέρασμα είναι σαφές: Οι κομμουνιστές δεν μπορούν να ενσωματωθούν στον αγώνα του ενός ή άλλου "καλύτερου ιμπεριαλισμού".
      Πάντα πρέπει να οδηγούν την πάλη της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων ενάντια στον ίδιο τον καπιταλισμό. Μόνο η σοσιαλιστική επανάσταση μπορεί να λύσει ριζικά την εξάλειψη της εκμετάλλευσης και να θέσει ένα τέλος στους ατελείωτους πολέμους.."

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  31. Ο Πολεμος ειναι Ιμπεριαλιστικος για την μοιρασιά της λειας μεταξυ ΕΠΑ Ε.Ε Σαουδικη Αραβια κ.α και απο την αλλη Ρωσια Ιραν Χεζμπολαχ Ασαντ. ΟΙ λαοί δεν πρέπει να μπουνε κατω απο την σημαία τμηματων της Αστικης ταξης. Πρεπει να παλεψουνε κατω απο την δικη τους ταξικη σημαια για κοινωνικοποίηση των μεσων παραγωγης. Δεν υπαρχει αλλη λυση ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.