23 Αυγούστου 2015

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην εφημερίδα «Real News»

Συνέντευξη παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εφημερίδα «Real News». Παρατίθεται η συνέντευξη:

- Γιατί κατά τη γνώμη σας, κ. Κουτσούμπα, ο Αλέξης Τσίπρας προσέφυγε στις πρόωρες κάλπες;

- Είναι φανερό ότι η προσφυγή στις πρόωρες κάλπες έχει να κάνει με την επίλυση των εσωκομματικών προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ και τη διάσπαση αυτού του κόμματος. Ταυτόχρονα, η κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να κερδίσει χρόνο, έτσι ώστε να μην έχει προλάβει να οργανωθεί η εσωκομματική αντιπολίτευση, επίσης επιδιώκει να δυσκολέψει και τα άλλα κόμματα που την στήριξαν στις πρόσφατες ψηφοφορίες, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που βγαίνουν μέσα από πρόσφατες, και αυτά, εσωκομματικές διαδικασίες. Θέλει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, για να προχωρήσει η υλοποίηση του τρίτου μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων. Οπωσδήποτε, μαζί με όλα αυτά, επιδιώκει να μην έχουν προλάβει τα διάφορα αντιλαϊκά μέτρα, τα φορολογικά χαράτσια κλπ. να φανούν πρακτικά στο «ταμείο» της λαϊκής οικογένειας, έτσι ώστε να μην επιδράσουν και δραστικά στο «εκλογικό ταμείο» του ΣΥΡΙΖΑ.

- Αν επανεκλεγεί τι πρόγραμμα θα εφαρμόσει;


- Το ίδιο πρόγραμμα που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις των κομμάτων, που ορκίζονται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, σε άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, που αναγνωρίζουν το χρέος και το διαπραγματεύονται σε βάρος του λαού μας. Κι αυτά είναι όλα τ’ άλλα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης -παλιότερα και νεότερα- με αντιλαϊκούς νόμους, δανειακές συμβάσεις και συμφωνίες-μνημόνια.

- Ευ. Μεϊμαράκης και Στ. Θεοδωράκης θα αξιοποιήσουν τη διερευνητική εντολή, θα συναντηθούν μάλιστα και μαζί σας. Εκτιμάτε ότι μπορεί να προκύψει κυβέρνηση;

- Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προκύψει κυβέρνηση απ’ αυτήν τη Βουλή, με βάση τις διερευνητικές εντολές. Το θέατρο που παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες έχει να κάνει μόνο με τα παιχνίδια, που θέλουν να παίξουν όλα τα κόμματα του διεφθαρμένου και αποτυχημένου πολιτικού κατεστημένου. Από την πρώτη στιγμή έχουμε δηλώσει ότι δεν παίρνουμε μέρος σε αντιλαϊκά παιχνίδια και μπακαλίστικους τυχοδιωκτισμούς. Αυτά που κάνει ο Μεϊμαράκης σήμερα, τα έκανε ο Τσίπρας το 2012.

- Η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη δείχνει, πάντως, κάθετη αντίθεση στο Μνημόνιο…

- Να μην ξαναπαιχτεί το ίδιο έργο σε βάρος του λαού. Άλλωστε, συνήθως τα «σίκουελ» είναι χειρότερα από τις πρώτες ταινίες. Όλα τα ονομαζόμενα αντιμνημονιακά μέτωπα μέχρι σήμερα, έχουν οδηγήσει σε νέα μνημόνια. Οι συγκεκριμένοι υπηρέτησαν και από κυβερνητικές θέσεις την πολιτική αυτή, προετοιμάζοντας το νέο μνημόνιο. Και η εν λόγω «πλατφόρμα» είναι έρμαιο των αντιφάσεων και των αδιεξόδων, από τις οποίες διέπεται η πολιτική τους γραμμή, το πρόγραμμά τους, η στρατηγική τους. Η θολή αντιμνημονιακή ρητορεία των τελευταίων 5 χρόνων είναι επόμενο να εγκλωβίζει σε προτάσεις δήθεν «εφικτές», εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, σε συμμετοχή σε κυβερνήσεις - υποχείρια όσων έχουν την πραγματική εξουσία, όπως οι εγχώριοι και ξένοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Προτάσεις, οι οποίες -όπου και όποτε έχουν εφαρμοστεί, διεθνώς και στη χώρα μας- έχουν οδηγήσει σε μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, αντιλαϊκά μέτρα.

- Μήπως κ. Κουτσούμπα τους ασκείτε τόσο έντονη κριτική λόγω της διάσπασης του ΚΚΕ το 1991;

- Βλέπετε η ιστορία επαναλαμβάνεται, είτε ως τραγωδία είτε ως φάρσα. Έχουν περάσει από τότε 25 χρόνια. Όλοι έχουν κάνει τις πολιτικές επιλογές τους, κι αυτές έχουν δοκιμαστεί στην πράξη, με τελευταία την 6μηνη παράσταση της «κυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστερά» που οδήγησε σε νέο επαίσχυντο μνημόνιο, εξέλιξη για την οποία μόνο το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει. Η συμμετοχή -από ηγετικές θέσεις σε διάφορα σοσιαλδημοκρατικά σχήματα- όσων έφυγαν από το ΚΚΕ το 1991, είτε στο ΠΑΣΟΚ κάποιοι είτε στο ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, καθόρισε και το οριστικό τους διαζύγιο από οτιδήποτε έχει σχέση με τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι η οπορτουνιστική μετάλλαξη εκεί οδηγεί. Οι συγκεκριμένοι κύριοι παίρνουν ενεργό μέρος στη νέα επιχείρηση εγκλωβισμού του όποιου ριζοσπαστισμού αναπτύσσεται ή εν δυνάμει μπορεί να αναπτυχθεί μέσα στο λαό.

- Πολλοί, πάντως, ισχυρίζονται πως αν τελικά η Αριστερή Πλατφόρμα κατέλθει ως κόμμα στις κάλπες θα ζημιώσει το ΚΚΕ.

- Προς το παρόν ο κ. Λαφαζάνης έχει στραμμένα τα καλέσματά του στο εσωτερικό του κόμματός του, προσπαθώντας να προσεταιριστεί όσο γίνεται περισσότερα μέλη και στελέχη από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον κ. Τσίπρα, καθώς και από τις διάφορες συνιστώσες εντός ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος περιδιαβαίνει τους διαδρόμους της Βουλής αυτές τις μέρες ή τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα, έστω και ως περαστικός, βλέπει τη «σφαγή» που γίνεται και τις ακραίες εκφράσεις που εκστομίζουν μεταξύ τους. Το ΚΚΕ ενδιαφέρεται να προσεγγίσει, εκτός από τους σταθερούς ψηφοφόρους του, εκτός από το 5,5% που πήρε στις εκλογές του Γενάρη, και όλους αυτούς που είναι απογοητευμένοι από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, από τις ψεύτικες προσδοκίες, όλους αυτούς που δεν θέλουν να ξαναζήσουν αυτή την τραγική πορεία, που οδηγεί μόνο σε χρεοκοπία το λαό και παραπέμπει στη «Δευτέρα Παρουσία» τον στόχο της ανατροπής του σάπιου συστήματος, τον στόχο του σοσιαλισμού.

- Ο Αλ. Τσίπρας εκτιμάτε ότι θα καταλάβει τελικά το χώρο της κεντροαριστεράς;

- Το κόμμα του κ. Τσίπρα ολοκληρώνει τη σοσιαλδημοκρατικοποίησή του και μάλιστα με στοιχεία, που τον οδηγούν και σε συνεργασία με τα νεοφιλελεύθερα κόμματα, την κεντροδεξιά.

- Την επομένη των εκλογών τι είδους κυβερνητική πλειοψηφία βλέπετε κ. Κουτσούμπα;

- Δεν αποκλείεται αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε κυβέρνηση συνεργασίας με κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, ακόμα και η ΝΔ σ’ επόμενη φάση. Τέτοιες διεργασίες γίνονται σ’ ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

- Ήθελα να σας ρωτήσω πού αποδίδετε το γεγονός ότι, ενώ, κατά γενική ομολογία, οι αναλύσεις του ΚΚΕ είναι ορθές, το κόμμα σας δεν ενισχύετε αντίστοιχα εκλογικά…

- Η ορθότητα των θέσεων ενός κόμματος δεν εκφράζεται αυτόματα με αλματώδη εκλογική εκτίναξη. Η αποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ, σήμερα, από ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από το εκλογικό του, η εκτίμηση που έχει η ηγεσία και οι οργανώσεις του μέσα στο λαό, με βάση τη συσσωρευμένη πείρα, πρέπει να συνοδευτεί και με τη λαϊκή θέληση για δυναμικούς, οργανωμένους αγώνες, με άνοδο της ταξικής πάλης, με συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας για άμεση συμμετοχή όλων σε αυτόν τον αγώνα, με ξεπέρασμα της αντίληψης «ανάθεσης» της τύχης τους σε κάποια πρόσωπα ή κόμματα.

- Ακούτε επίσης, φαντάζομαι, τις κατηγορίες για «σεχταρισμό» της ηγεσίας…

- Ξέρετε, σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση τα στοιχεία έδειξαν ότι πάνω από το 20% συνολικά του λαού απαντά ότι συμφωνεί με τη θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση, μονομερή διαγραφή χρέους, εργατική λαϊκή εξουσία. Το 30% απαντά ότι είναι σωστή η θέση του ΚΚΕ να μη συμμετέχει σε «αριστερή κυβέρνηση», σε οποιαδήποτε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης. Συνεπώς, σ’ αυτή τη φάση, αυτούς τους εργατοϋπαλλήλους, ανέργους, ΕΒΕ, αγρότες, επιστήμονες, νέους, γυναίκες καλούμε να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Αυτό το 30% του ελληνικού λαού, κάθε άλλο παρά «σεχταριστικό» θεωρεί το ΚΚΕ και σ’ αυτούς πρωταρχικά απευθυνόμαστε. Άλλωστε, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δε διαχωρίζει το λαό σε αριστερό, κεντρώο και δεξιό, σε μνημονιακό ή αντιμνημονιακό, αλλά τον ενώνει και τον κινητοποιεί, με βάση την ταξική του θέση στην κοινωνία.

- Σε τυχόν εκλογές ο αριθμητικός στόχος του ΚΚΕ ποιος είναι κ. Κουτσούμπα;

- Σε συνθήκες γενικότερων ανακατατάξεων και αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος, θεωρούμε αστεία την όποια υιοθέτηση αριθμητικών εκλογικών στόχων. Ο πολιτικός στόχος του ΚΚΕ είναι η ολόπλευρη ενίσχυσή του σε όλους τους τομείς, πολιτικούς, ιδεολογικούς, οργανωτικούς, κινηματικούς, εκλογικούς.

- Το κεντρικό προεκλογικό σας σύνθημα;

- Θα το συγκεκριμενοποιήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες η Κεντρική Επιτροπή.

- Στα ψηφοδέλτιά σας να αναμένουμε ανανέωση και διεύρυνση;

- Σε κάθε εκλογική μάχη επιδιώκουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ να ανανεώνονται. Σ’ αυτά, οπωσδήποτε, θα συμμετέχουν άνθρωποι που έχουμε συναντηθεί στο κίνημα, έχουμε παλέψει με συνέπεια μαζί, προέρχονται απ’ όλους τους κλάδους και τα κοινωνικά λαϊκά στρώματα, άσχετα από την προηγούμενη πολιτική προέλευσή τους (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή άλλα κόμματα).

- Να σας κάνω και μια «προβοκατόρικη» ερώτηση; Ο Κάστρο τα βρήκε με τους Αμερικανούς. Πώς το κρίνετε;

- Ήταν πάγιο αίτημα του κουβανικού λαού, όλων των λαών της γης, εδώ και πάνω από 5 δεκαετίες να σταματήσει το εγκληματικό εμπάργκο, που μονομερώς είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα. Ασφαλώς, θα θυμάστε τις κινητοποιήσεις και του ελληνικού λαού. Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν απέναντι στον κουβανικό λαό είναι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ για τα τόσα χρόνια απομόνωσης, που κόστισε ακριβά και στην οικονομία της Κούβας, ιδιαίτερα μετά την ανατροπή της ΕΣΣΔ και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών. Ωστόσο, ξέρουμε. Ο λύκος δε γίνεται αρνί, επειδή άνοιξε πρεσβεία στην Κούβα.

6 σχόλια:

  1. Ξεκαθαρες κουβεντες χωρις καθρεφτακια και Κορδελακια με το τι νομισμα θα διαλεξουμε για να μας σκοτωσει ο Δημιος. Και βεβαια η ερωτηση παγιδα για την Κουβα και τον Καστρο που την Απαντησε πολυ σωστα ο Συντροφος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. – Την επομένη των εκλογών τι είδους κυβερνητική πλειοψηφία βλέπετε κ. Κουτσούμπα;

    – Δεν αποκλείεται αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε κυβέρνηση συνεργασίας με κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, ακόμα και η ΝΔ σ’ επόμενη φάση. Τέτοιες διεργασίες γίνονται σ’ ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Θα μας επιτραπεί να διατυπώσουμε μερικές απορίες, που μας προκάλεσε η απάντηση του Γραμματέα του Κόμματος:

    Πρώτη απορία: Ασφαλώς για να κάνει και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιεί μια τέτοια πρόβλεψη ο Γραμματέας του Κόμματος – και στην αρχή μιας εξπρές προεκλογικής περιόδου, που δεν αποκλείει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η υπόλοιπη απάντηση μπορεί να θεωρηθεί και αυτονόητη, πρέπει να στηρίζεται σε ορισμένα αντικειμενικά δεδομένα. Σε μια έγκυρη π.χ. δημοσκόπηση – και λέμε έγκυρη, γιατί έχουμε δεινοπαθήσει από την «εγκυρότητα» των δημοσκοπήσεων.

    Τελευταία απόδειξη αυτής της «εγκυρότητας» των δημοσκοπήσεων ήταν το μόλις πρόσφατο δημοψήφισμα. Σα να ήταν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων «μιλημένες» πρόβλεπαν, ακόμη και την ώρα που ανακοινώνονταν τα πραγματικά αποτελέσματα από την τηλεόραση ότι το «ΟΧΙ» πάει «τσίμα – τσίμα» με το «ΝΑΙ»!

    Με τη ροή των αποτελεσμάτων «αναγκάστηκαν» οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, «στον αέρα», να «διορθώνουν» τις προβλέψεις τους για διασωθούν και να μη ρεζιλευτούν από τις προβλέψεις, που είχαν κάνει! Υπήρχε και εκείνη η αποκάλυψη ενός κειμένου της Νέας Δημοκρατίας, που έδινε «κατεύθυνση» στις εταιρείες δημοσκοπήσεων για το πώς πρέπει να κλιμακώνουν τις προβλέψεις μεταξύ του «ΟΧΙ» και του «ΝΑΙ», που συμπλήρωνε το πολιτικό παιχνίδι που παιζόταν.

    Μετά ήρθε και ο Γιάννης Βαρουφάκης, που αποκάλυψε ότι στο Μαξίμου επικρατούσε κατήφεια από το αποτέλεσμα, γιατί δεν ήξεραν πώς να το διαχειριστούν. Αν και πριν την αποκάλυψη του Γιάννη Βαρουφάκη είχαν διαρρεύσει πληροφορίες, ότι οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, στα τηλεοπτικά πάνελ που συμμετείχαν, αφού σχολίαζαν θετικά το αποτέλεσμα – προφανώς εξ ανάγκης, με την αποχώρησή τους εξομολογούνταν ότι έχουν περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

    Σε κάθε περίπτωση οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έπαιξαν ένα καταφανώς βρώμικο παιχνίδι, που θα μείνει στην ιστορία των δημοσκοπήσεων ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

    Για να δημοσιοποιήσει μια τέτοια πρόβλεψη ο Γραμματέας του Κόμματος, το λιγότερο, σημαίνει ότι έχει πάρει τα μέτρα του για να μην έχει παραπλανηθεί από την «εγκυρότητα» ανάλογων δημοσκοπικών προβλέψεων, αν στηρίζεται η πρόβλεψή του σε κάποια δημοσκοπικά δεδομένα.

    Δεύτερη απορία: Τι σημαίνει αυτοδυναμία πρακτικά; Σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το προηγούμενο ποσοστό που είχε πήρε 149 βουλευτές. Τώρα για να έχει αυτοδυναμία πρέπει να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό, αναπληρώνοντας, ταυτόχρονα τις απώλειες, που θα έχει από τη «Λαϊκή Ενότητα» και με την προϋπόθεση ότι τα κόμματα που θα εισέλθουν στη βουλή θα είναι τα ίδια με τα σημερινά ή περίπου με τα σημερινά.

    Τρίτη απορία: Η πιο σημαντική. Η πρόβλεψη του Γραμματέα του Κόμματος μας προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και νομίζουμε δικαιολογημένα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσει αυτοδυναμία, τότε ποια είναι η αποτελεσματικότητα της πολιτικής του Κόμματος;

    Φ.Αν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν θα πάρει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ ή όχι, θα δείξει. Εγώ για το τελευταίο μόνο θα πω ότι από ό,τι καταλαβαίνω λες ότι για να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία τότε το ΚΚΕ μάλλον κάτι δε λέει καλά. Αλλά ποια σχέση έχει αυτός που θα ψηφίσει πλέον ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν που σκέφτεται ότι ίσως να ψηφίσει και ΚΚΕ; Είναι δύο κόμματα πλέον με πλήρη απόκλιση στις θέσεις τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της καλύτερης διαχείρισης εντός ΕΕ με μνημόνιο ενώ οι θέσεις του ΚΚΕ είναι θέλω να πιστεύω γνωστές. Γιατί να φταίει σώνει και καλά το ΚΚΕ αν κάποιος πάει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ πλέον, τώρα που έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο; Και εφόσον το όχι που βγήκε τελικά όλοι το ερμήνευσαν όπως θέλανε (και με τέτοιο ερώτημα τι συμπέρασμα να βγει δηλαδή;) αν πάρει αυτοδυναμία σημαίνει ότι το 62% δεν ήθελε ρήξη τελικά αλλά καλύτερη διαχείριση, έτσι δεν είναι; Αλλιώς ο Λαφαζάνης και παρόμοια κόμματα θα πρέπει να συγκεντρώσουν αθροιστικά 62%, αλλιώς δεν ισχύει αυτό που λένε, ότι δηλαδή εκφράζουν το όχι του λαού κλπ και λένε μπαρούφες. Μόνο το ΚΚΕ (εντάξει, ίσως και κάποιοι λίγοι άλλοι, μην είμαι και άδικος) δεν έπαιξε αυτό το παιχνίδι με το να καπηλευτεί το δημοψήφισμα για τους σκοπούς του, και εμένα αυτό μου φάινεται σωστό και τιμητικό. Σε άλλους φαινότανε ολέθριο λάθος και ιστορικό κλπ.
      Θα δούμε τι θα γίνει.

      Διαγραφή
    2. Η Συμμετοχη του ΚΚΕ στις Αστικες καλπες εχει το νοημα τις οσο γινεται καλυτερης προβολης των θεσεων του και των χρηματων για την Προπαγανδα. Ποτε δεν κρινεται σε Αστικες καλπες η ορθοτητα της Πορειας ενος ΚΚ. Τα ΚΚ της Ιταλιας και την Γαλλιας ειχανε τεραστια ποσοστα στις Αστικες Καλπες και ολα γινανε Μπαχαλο. Συμπερασμα λοιπον δεν θα φτιαξουμε Πολιτικο Μετωπο δεν θα διαχειρηστουμε τον Καπιταλισμο. Με συγκινεις με την αγωνια σου.................................. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. @Φ.Αν.
    Ο πρώτος πληθυντικός που χρησιμοποιείς συνεχώς, είναι για λόγους αβρότητας ή εκφράζεις και άλλους; Και αν εκφράζεις και άλλους, ποιοί είστε (πολιτικά εννοώ);
    Στο κάλπικο δημοψήφισμα που αναφέρεσαι, η μόνη πρόβλεψη που επιβεβαιώθηκε, ήταν αυτή του ΚΚΕ: το "ΟΧΙ" που καλούσε η κυβέρνηση, ήταν ένα πελώριο "ΝΑΙ" στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ! Από 6/7 αυτό έγινε καθαρό!
    Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αυτές οι δημοσκοπικές αναλύσεις είναι αδιέξοδες και άνευ ουσίας. Άσε που δεν έχουν βάση.
    Η πολιτική ούτε ποδοσφαιρικό στοίχημα είναι, ούτε γενικά εκλογικά ποσοστά, ούτε μαθηματικά...
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επισης το κομμα δεν βασισε ποτε τις εκτιμησεις του σε δημοσκοπησεις κατα παραγγελια.
    Η βασικη δημοσκοπιση στην οποια βασιζεται το Κομμα, ειναι η καθημερινη επαφη των μελων και των φιλων του με το λαο.
    Αν καποιοι ειναι καλοπρωεραιτοι, να μην κολλαει το μυαλο τους σε ορους τηλεπαραθυρων.
    Οποιες αποριες υπαρχουν μπορουν να λυθουν στις συσκεψεις και συγκεντρωσεις που εχει ξεκινησει το Κομμα σε ολη τη χωρα.
    Χ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.