14 Δεκεμβρίου 2014

Σχετικά με την "καταγγελία" κατά του Γ. Φιλιππάκη που δημοσιεύεται στο "Κουτί της Πανδώρας" και το "Βαθύ Κόκκινο"

Το ιστολόγιο "Κουτί της Πανδώρας", ιδιοκτησίας Κώστα Βαξεβάνη, δημοσίευσε σήμερα, 13 Δεκεμβρίου άρθρο με τίτλο Καταγγελία που χρήζει απάντησης: «Ο κομμουνιστής Φιλιππάκης ήθελε να μεταφερθούν τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ σε τράπεζες του εξωτερικού»Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο "Βαθύ Κόκκινο." Screenshots των δύο δημοσιεύσεων έχουν κρατηθεί και δημοσιεύονται εδώ. 
Στο άρθρο, το "Κουτί της Πανδώρας" αξιώνει "απάντηση" του ΚΚΕ σε καταγγελία του ΓΓ του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ασφάλισης Περίθαλψης) Νίκου Καρούτζου, σε βάρος του δημοσιογράφου Γ. Φιλιππάκηυποψήφιου βουλευτή με το ΚΚΕ στην Α' Αθήνας και μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Η καταγγελία στην οποία αξιώνεται απάντηση του ΚΚΕ δημοσιεύτηκε, σύμφωνα με τον ιστότοπο του κυρίου Βαξεβάνη, στο facebook. Αντιγράφεται το σχετικό χωρίο:
Όπως καταγγέλλει ο γ.γ. του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Καρούτζος στο facebook ο κ. Φιλιππάκης είχε προτείνει να βγάλουν τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ σε τράπεζα του εξωτερικού: «Ο κατά δήλωσή του επαναστάτης Γιώργος Φιλιππάκης μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που απειλεί να κάψει αύριο την πρόσκληση των εγκαινίων της έκθεσης για τα 100 Χρόνια του Σωματείου καλά θα κάνει πρώτα να εξηγήσει στους συναδέλφους και κυρίως στους συντρόφους του γιατί πρότεινε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την περίοδο που η Ελλάδα κατέρρεε να μεταφέρει τα αποθεματικά του το Σωματείο σε τράπεζες του εξωτερικού. Ναι καλά διαβάσατε στις τράπεζες του εξωτερικού, σε αυτές που μετέφεραν τα λεφτά τους άνθρωποι που "κοσμούν" τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες τέτοιου είδους λίστες...», αναφέρει ο κ. Καρούτζος.
Τι είναι ο κύριος Καρούτζος, ο καταγγέλων που επικαλούνται το "Κουτί της Πανδώρας" και το "Βαθύ Κόκκινο";

Ο κύριος Καρούτζος είναι στέλεχος της παράταξης "Ενωμένοι δημοσιογράφοι" της ΕΣΗΕΑ, της λεγόμενης "τρικομματικής." Το βιογραφικό του βρίσκεται εδώ.

Από ποια κόμματα αποτελείται η τρικομματική παράταξη του κυρίου Καρούτζου, τον οποίο επικαλούνται τα ιστολόγια "Κουτί της Πανδώρας" και "Βαθύ Κόκκινο" κατά του ΚΚΕ;

Από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Αντιγράφω από το ιστολόγιο Ανασυγκρότηση, δημοσίευμα 5/5/2013:

... ΕΣΗΕΑ - νέα "τροϊκανή" παράταξη στα σκαριά ...

"ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" 

Νέα συνδικαλιστική παράταξη στην ΕΣΗΕΑ 
Μια νέα συνδικαλιστική παράταξη κυοφορείται στην ΕΣΗΕΑ, με τη συνεργασία δημοσιογράφων που πρόσκεινται σε πολιτικές υποστήριξης της "τροϊκανής" και εκδοτικής πολιτικής στα ΜΜΕ.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη Γενική Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, που - όπως όλα δείχνουν - αποχωρεί από την παράταξη του Πάνου Σόμπολου. Σε συνεργασία με τον Γραμματέα του ΕΔΟΕΑΠ Γ [Ν.]. Καρούτζοδημοσιογράφοι που υπογράφουν όλο το προηγούμενο διάστημα ως "Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι" και εργάζονται κατά κύριο λόγο σε κυριακάτικα φύλλα και ήταν υπέρ των μειώσεων μισθών - και με τη συμμετοχή του Δ. Κουμπιά, μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ - θα δημιουργηθεί η νέα παράταξη.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε αυτή θα προσχωρήσει και η παράταξη της ΔΗΜΑΡ, "Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση"...
Από την προέλευση των δυνάμεων αυτών, όπως και από τις συνδικαλιστικές θέσεις που έχουν εκφράσει όλο το προηγούμενο διάστημα διαφαίνεται η σύγκλιση μιας συνδικαλιστικής παράταξης στη λογική της τρικομματικής κυβέρνησης, που θέλει να έχει ρόλο στην ΕΣΗΕΑ μετά τις εκλογές του Ιουνίου.
Και, για να μην υπάρχει αμφιβολία για το πού ανήκει ο καταγγέλων, μιας και το πιο πάνω κάνει λάθος στο αρχικό του μικρού του ονόματος, ιδού οι υπογραφές της διακήρυξης από το ιστολόγιο της παράταξης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ "Ενωμένοι Δημοσιογράφοι":

Στους «ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ»
χωράμε και είμαστε απαραίτητοι όλοι μας.

Δημήτρης Κουμπιάς Γεν. Γραμματέας ΠΟΕΣΥ
Μαρία Αντωνιάδου Γεν. Γραμματέας ΕΣΗΕΑ
Μάκης Διόγος Μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ
Νίκος Καρούτζος Γεν. Γραμματέας ΕΔΟΕΑΠ
Διονύσης Μποτώνης Μέλος Γ.Σ. ΠΟΕΣΥ
Κώστας Πιτιακούδης Μέλος Γ.Σ. ΠΟΕΣΥ
Νίκος Συνοδινός Μέλος Γ.Σ. ΠΟΕΣΥ
Διονύσης Βυθούλκας Μέλος Ε. Ε. ΠΟΕΣΥ
Σόμπολος-Καρούτζος
Ας περάσουμε τώρα στην γνωριμία με τον το ΚΚΕ καταγγέλοντα που προβάλλουν ο κύριος Βαξεβάνης και το "Βαθύ Κόκκινο" --τον κύριο Καρούτζο-- σε μεγαλύτερο βάθος.

Στις 7/5/2013 δημοσιεύτηκε το κάτωθι άρθρο για τους Πάνο Σόμπολο και Νίκο Καρούτζο, Πρόεδρο και ΓΓ του ΕΔΟΕΑΠ αντίστοιχα:
Σόμπολος – Καρούτζος ζήτησαν από δημοσιογράφο να γίνει ρεσεψιονίστ!... 
Αν έχεις τέτοιους συνδικαλιστές, τι να τους κάνεις τους αδίστακτους εργοδότες; 
Με έπαρση, θεωρώντας ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο, ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Πάνος Σόμπολος και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Καρούτζος καταπατούν τα επαγγελματικά δικαιώματα δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΑ. 
Με τυφλό ρεβανσισμό και με τη λογική του «αποφασίζω και διατάσσω» επιτέθηκαν με αγριότητα... σε δημοσιογράφο, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με δεκαετίες προϋπηρεσίας και βιογραφικό που «φυσάει», την οποία βρήκαν στον ΕΔΟΕΑΠ να εργάζεται για λίγους μήνες ως υπεύθυνη της ιστοσελίδας. Αυτόματα την καταδίκασαν ως «άνθρωπο της προηγούμενης διοίκησης» και απροκάλυπτα την τιμώρησαν ζητώντας της «ή να γίνει ρεσεψιονίστ ή να παραιτηθεί».
Δεν άντεξαν να περιμένουν δύο μήνες μέχρι να λήξει η σύμβασή της. Της αφαίρεσαν με το «έτσι θέλω» και «επειδή δεν μ’ αρέσει η φάτσα σου» γραφείο, αρμοδιότητες, καθήκοντα και θέση, αρνούνται να την αποζημιώσουν («γιατί υπήρχε θέση να πάει, αυτή της ρεσεψιονίστ, αλλά δεν ήθελε») και απασχολούν τις υπηρεσίες για να εφευρίσκουν κάθε πιθανή ή απίθανη τιμωρία και να συντάσσουν διάφορες εκδοχές εξωδίκων για να αντιμετωπίσουν την προσφυγή της στην Επιθεώρηση Εργασίας και στην ΕΣΗΕΑ… 
«Ο καλός» κυρ-Πάνος (διατελέσας για δύο θητείες Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ) «δεν ήξερε» και «δεν το ήθελε» να υποβαθμίσει συνάδελφό του και να καταστρατηγήσει το Καταστατικό της Ένωσης Συντακτών. Επείσθη ότι η θέση στη ρεσεψιόν ήταν η καταλληλότερη για μια ενοχλητική δημοσιογράφο που δεν την ήθελε στα πόδια του. Οι «φαρμακερές γλώσσες» λένε ότι βόλευε έτσι κι ένα ρουσφέτι σε ένα «δικό του παιδί», που η προηγούμενη διοίκηση το βρήκε να τα έχει κάνει θάλασσα σε ένα ευαίσθητο πόστο, όμως τώρα υποσχέθηκε (και εγγυήθηκε και ο μπαμπάς του) ότι «θα προσέχει». 
«Ο κακός και ο άσχημος» Καρούτζος (διπλός ο ρόλος, λόγω εξαιρετικών ικανοτήτων) ανέλαβε «να καθαρίσει»: με βαθυστόχαστες ρητορείες, με απειλές, με συμβουλές («καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή κοπέλα μου») και τη μόνιμη βαριά επωδό του απέναντι σε οτιδήποτε κινείται ή πετάει και τον ενοχλεί: «θα την γ….». 
Οι δυο εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ έχουν βρεθεί πλέον αντιμέτωποι με την ίδια την ΕΣΗΕΑ, με τους σκοπούς και τους στόχους της. Με την ίδια έπαρση προσπαθούν και εκεί να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ανατρέχουν σε διάφορα γραφειοκρατικά τεχνάσματα κι επιστρατεύουν εκεί «κολλητούς» που εφευρίσκουν κωλύματα… 
Σόμπολος και Καρούτζος, ως μπροστάρηδες παρατάξεων, συμμετέχουν στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ που πλησιάζουν. Θα ζητήσουν την ψήφο των συναδέλφων τους δημοσιογράφων που βιώνουν την ανεργία, τις απολύσεις, τις πιέσεις των εργοδοτών, τη μείωση των εισοδημάτων τους, ως ικανοί να υποστηρίξουν τα επαγγελματικά δικαιώματά τους και να παλέψουν για το μέλλον τους! Κατεβαίνουν μάλλον με κοινό σύνθημα: «Να γίνουν όλοι ρεσεψιονίστ»!
Στις 23/9/2014, ο κύριος Καρούτζος είχε πάλι την τιμητική του:
Ο Ιαβέρης Καρούτζος του ΕΔΟΕΑΠ εναντίον… εργαζόμενης καθαρίστριας
Και άλλες ιστορίες καθημερινής τρέλας! 
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Συνάδελφοι,
Στο Διαδίκτυο διακινείται μεθοδευμένα «είδηση» περί ύπαρξης δήθεν απόφασης ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ για μήνυση κατά παντός υπευθύνου σε θέμα ασθένειας εργαζόμενης καθαρίστριας μας.
Ενημερώνω ενυπόγραφα και υπεύθυνα οτι τέτοια ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΕΝ ΛΗΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ !!!
Η «είδηση» είναι στημένη και εκφράζει την σφοδρή επιθυμία μειοψηφίας μελών του ΔΣ (Σομπολος – Καρούτζος – Ζαφειροπούλου) να πάει στον εισαγγελέα η υπόθεση άρρωστη εργαζόμενης στον ΕΔΟΕΑΠ, που με απόφαση της Διοίκησης Κιάου, (2007), όπως ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΜΑΣ, έκανε χρήση των ιατρείων και εργαστηρίων μας, ενώ με έγγραφη δική μου άδεια και γνωμάτευση γιατρού πήγε τον Ιούνιο του 2010 στο Σισμανόγλειο, με παραπεμπτικό μίας ημέρας και με αφόρητους πόνους, μόνο για λιθοτριψία.
Ø Το κόστος αυτής της ΕΚΤΑΚΤΗΣ περίπτωσης ήταν 812€.
Ø Από υπηρεσιακή αβλεψία μόνο, δόθηκε ο πρώτος διαθέσιμος αριθμός ΚΕΝΟΥ Μητρώου, αντί για τον ΑΜ της εργαζόμενης, που απο το 2009 ήταν ο 99999-27.
Ø Το λάθος διορθώθηκε το επόμενο πρωί από τη Μηχανοργάνωση μας.
Ø Το συνολικό κόστος των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν ΜΟΝΟ σε έκτακτες περιπτώσεις ασθένειας εργαζομένων στο Ταμείο μας , από το 2007 μέχρι το 2014 είναι συνολικά 4300€, σε 7 χρόνια, για 61 περιπτώσεις.
Ø Την ορθή, διοικητικά και ανθρώπινα , απόφαση της Διοίκησης Κιάου για χρήση των ιατρείων και εργαστηρίων απο γιατρούς μας και καθαρίστριες επιβεβαίωσε το φετινό Ιούνιο με απόφαση της ΚΑΙ η σημερινή Διοίκηση, δίνοντας, όμως, προσωπικό κωδικό Μητρώου σε ΌΛΟΥΣ τους εργαζόμενους μας ασφαλισμένους στο ΤΣΑΥ και στο ΙΚΑ.(σύνολο 85 κωδικοί).
Ø Ήδη, φύλακας του ΕΔΟΕΑΠ, μισθοδοτούμενος από ιδιωτική εταιρεία και ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, νοσηλεύτηκε – και πολύ σωστά – για ξαφνική ασθένεια κάνοντας χρήση του κωδικού 99999-61 με εντολή της Πόπης ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ!
Ø Το θέμα ανακινεί και υποκινεί με την ανοχή Σόμπολου και με διατεταγμένους ελέγχους, ως άλλος Ιαβέρης ο νεόκοπος ΓΓ απειλώντας με εισαγγελέα.
Δεν κατόρθωσε, όμως, να πείσει το ΔΣ, παρά τις απαράδεκτες ανακριτικές μεθόδους που χρησιμοποίησε στους υπαλλήλους μας.
ΆΠΟΨΗ ΜΟΥ ήταν και παραμένει ότι όποιος εργάζεται στον ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να μπορεί σε περίπτωση ασθένειας και μάλιστα σε έκτακτο περιστατικό να έχει την πρωτοβάθμια περίθαλψη μας από τους γιατρούς μας και τα εργαστήρια μας.
Για μένα μια άρρωστη καθαρίστρια μας είναι ίση με ένα γιατρό ή δημοσιογράφο…
Και έτσι θα την υπερασπίζομαι σε όλη μου τη ζωή!
Εκείνοι που δέχονται καφέ από τα χέρια της, αλλά όταν αρρωσταίνει τη στέλνουν στον καιάδα του ΙΚΑ δεν αξίζουν να λέγονται Άνθρωποι!
Μόνο ντροπή και αηδία νοιώθω για την υποκρισία και την εκδικητικότητα μελών του ΔΣ που με χαλκευμένα ψεύδη και παραπληροφόρηση χτυπούν το σαμάρι γατί δεν μπορούν να χτυπήσουν τον γάιδαρο…
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, όπως πάντα, την όποια ευθύνη μου αναλογεί εκ της θέσεως μου και ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΏΜΗ από όλους σας γιατί αναγκάζομαι να σας απασχολήσω με τόσο παράδοξα και ελάσσονα ζητήματα διοίκησης.
Δυστυχώς, τα στήνουν μεθοδευμένα και εκδικητικά οι παραταξιακοί συνδικαλιστές του ΔΣ για να δικαιολογήσουν :
1. Την ανυπαρξία έργου (2013-2014)
2. Την ολοφάνερη αδυναμία τους, ενάμιση χρόνο τώρα, να αποδείξουν όσα συκοφαντικά υποστήριζαν εναντίον της Ενωμένης Διοίκησης Σπανοπούλου!
Διότι, ούτε ο έλεγχος του κου Πεπόνη, ούτε οι Ορκωτοί βρήκαν κάτι που θα μας οδηγούσε στην αγχόνη…
Εννοώ την αγχόνη, που πριν καν την απαγγελία κατηγοριών έστησαν για μας, από την Άνοιξη του 2012, υπακούοντας στις επιθυμίες γνωστών άγνωστων κύκλων της συγκυβέρνησης, της ΤτΕ του PSI και άθλιων καρεκλοκένταυρων της ΕΣΗΕΑ.
Είδαν κι απόειδαν οι αριστεροδέξιοι λαϊκιστές και ψάχνουν στα άχυρα βελόνα για να μας ματώσουν…
Κι όταν δεν τη βρίσκουν στην έντιμη υπογραφή του ΜΑΡΚΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ή στη συνταγή 7€ (επτά!) για μια ένεση σε μια άρρωστη καθαρίστρια ε! τότε ρίχνουν οι ίδιοι μια… βελόνα στα άχυρα και μετά καλούν τον εισαγγελέα να τη βρει!
ΝΙΣΑΦΙ ΟΜΩΣ!
Αυτές είναι ασφαλίτικες μέθοδοι και κίτρινη δημοσιογραφία, που θα αντιπαλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, όχι μόνο για όσα πιστεύω και για το Δίκαιο στον ΕΔΟΕΑΠ όλων μας,
αλλά και για την τιμή και την αξιοπρέπεια του ονόματος μου!
Ελένη Σπανοπούλου

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ξεκάθαρη τοποθέτηση μου στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τη μεθόδευση απομάκρυνσης του ΜΑΡΚΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΓ Ας πει κάποιος στον αστείο ΙΑΒΕΡΗ Καρούτζο του ΕΔΟΕΑΠ ότι ο Γιάννης Αγιάννης πέθανε σε βαθιά γεράματα ….
Σαν να μην έφταναν όμως αυτά, στις 5/11/2014, κατέφθασε η είδηση ότι η ΕΣΗΕΑ κάλεσε τον Ν. Καρούτζο σεαπολογία στο πειθαρχικό. Ο λόγος; Είχε αρνηθεί να συμμορφωθεί με την απόφασή της για διαγραφή από τα μητρώα της του γνωστού ακροδεξιού στελέχους της ΝΔΣίμου Κεδίκογλου για συκοφάντηση των εργαζομένων στην ΕΡΤ -- απόφαση την οποία ο κύριος Καρούτζος καταψήφισε...
Δίωξη κατά Ν. Καρούτζου 
Δίωξη κατά του Γ.Γ. του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκου Καρούτζου, για την υπόθεση Κεδίκογλου, άσκησε σήμερα το Π.Π.Σ. της ΕΣΗΕΑ. 
Η απόφαση ήταν ομόφωνη, με το σκεπτικό ότι ο Γ.Γ. του ΕΔΟΕΑΠ δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων της Ένωσης, όπως είναι τα Πειθαρχικά Συμβούλια. Η έγκληση είχε γίνει από τη συνάδελφο, μέλος του Π.Π.Σ., Ελένη Ανδριανού, με αφορμή τη στάση του κ. Καρούτζου στο θέμα της διαγραφής του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου. Στην έγκλησή της η συνάδελφος καταγγέλλει τον Καρούτζο, όχι μόνον γιατί αρνήθηκε να ψηφίσει τη διαγραφή του Κεδίκογλου από τον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και για την προσπάθειά του να στρεβλώσει την κύρια κατηγορία εναντίον του, που ήταν η κατασυκοφάντηση των συναδέλφων μας της ΕΡΤ, ότι τάχα εκείνοι ευθύνονταν για το "μαύρο" που έπεσε...Υπενθυμίζουμε ότι στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τη διαγραφή Κεδίκογλου παραβρέθηκαν έξι (6) μέλη. Ο πρόεδρος Π. Σόμπολος, η Π. Χριστοδουλίδου και ο Γ. Αγγέλης ψήφισαν υπέρ της διαγραφής, ενώ ο Ν. Καρούτζος από την ΕΣΗΕΑ, η Ειρήνη Ζαφειροπούλου και ο Γ. Χριστόπουλος από την ΕΠΗΕΑ ψήφισαν κατά της διαγραφής. Όπως ειπώθηκε στη συνέλευση, τα δύο μέλη της ΕΠΗΕΑ υποστήριξαν ότι δεν είχαν επαρκή ενημέρωση. Μάλιστα, ο κ. Χριστόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι υπέρ της διαγραφής...Επιτέλους και μια σωστή απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο συνήθως κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Αλλά ήταν τόσο χοντρή η παράβαση αυτού του όψιμου συνδικαλιστή και τόσο προκλητικό το να αποσιωπά κανείς τις χοντρές αρπαχτές με τις ευλογίες της εκάστοτε εξουσίας και να καταφέρεται κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ, που βρέθηκαν ξαφνικά άνεργοι, ανασφάλιστοι και με τεράστια οικονομικά προβλήματα.
Ο άνθρωπος που επικαλούνται ως αυθεντία κατά του Γ. Φιλιππάκη και του ΚΚΕ τα ιστολόγια "Κουτί της Πανδώρας" και "Βαθύ Κόκκινο", ο άνθρωπος του οποίου ... σχόλιο στο facebook επικαλούνται τα πιο πάνω ιστολόγια αξιώνοντας "άμεση απάντηση από το ΚΚΕ", κατήγγειλε την πειθαρχική δίωξή του για στήριξη της συκοφάντησης των απολυμένων συναδέλφων του ως...Μακαρθική. Αλλά για να δούμε τι έγραψε η ίδια η ΕΣΗΕΑγια το ποιον του βασικού πληροφοριοδότη, του "βαθιού λαρυγγιού", ας πούμε, των ιστολογίων "Κουτί της Πανδώρας" και "Βαθύ Κόκκινο" (26/11/2014):

Εποπτικό ΕΣΗΕΑ: “Αμετροέπεια” από το Ν. Καρούτζο
26/11/2014 00:41 Leave a Comment
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, παρακολουθεί με έκπληξη την πρωτοφανή συμπεριφορά του Γενικού Γραμματέα του ΕΔΟΕΑΠ Νίκου Καρούτζου (μέλους της Ενώσεώς μας), ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ανάρτησε κείμενο στην ιστοσελίδα του και το κοινοποίησε στα μέλη της, με απαράδεκτους υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς σε βάρος του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου και των εκλεγμένων μελών του, επειδή άσκησαν δίωξη εναντίον του. 
Είναι ο ίδιος ο οποίος κατά την προσέλευσή του στο ΠΠΣ, με απίστευτη θρασύτητα χτυπούσε το χέρι του στο τραπέζι και αρνείτο να απαντήσει σε ερωτήσειςμε τον ισχυρισμό ότι εκείνος είχε εκλεγεί με πεντακόσιους ψήφους και τα μέλη του Πειθαρχικού με λιγότερες και δεν είχαν το δικαίωμα να τον ερωτούν. 
Προφανώς, δεν έχει συναίσθηση του ότι η λειτουργία της ΕΣΗΕΑ και οι υποχρεώσεις των μελών της, διέπονται από τις Καταστατικές διατάξεις, τις οποίες κατάφωρα παραβιάζει και με άστοχες και ανεύθυνες κινήσεις εντυπωσιασμού νομίζει ότι θα εξασφαλίσει ειδική προνομιακή μεταχείριση. 
Στην αμετροέπεια που επιδεικνύει καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο και το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, «να αναλάβουν τις ευθύνες τους», επιζητώντας προφανώς ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο ΠΠΣ, που λειτουργεί με θεσμοθετημένη από το Καταστατικό και τον Νόμο απόλυτη ανεξαρτησία. 
Είναι απαράδεκτο να θεωρεί ότι οι διατάξεις του Καταστατικού και οι διαδικασίες, που ακολουθούνται για όλους τους συναδέλφους, δεν ισχύουν για τον ίδιο. 
Το ΕΟΔ, αποδοκιμάζει απόλυτα την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά του συν. Νίκου Καρούτζου, και καθιστά σαφές το αυτονόητο, ότι τα θεσμοθετημένα όργανα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, ούτε θορυβούνται ούτε εκφοβίζονται από ανάλογες προκλητικές συμπεριφορές και παραμένουν απαρέγκλιτα στην εκτέλεση της αποστολής τους.
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕA
Προς τι όμως το αιφνίδιο μένος του γνωστού και ως "λεβεντόπαιδου της ΕΔΟΕΑΠ" και μάρτυρα κατηγορίας των "Κουτί της Πανδώρας" και "Βαθύ Κόκκινο" εναντίον του Γ. Φιλιππάκη; Εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε την πρώτη παράγραφο της καταγγελίας που δημοσίευσαν τα δύο αυτά εντιμότατα ιστολόγια:
Ο Γιώργος Φιλιππάκης, ο συνταξιούχος πλέον δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ,υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αυτός που υποστηρίζει - έτσι λέει το κόμμα του - την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και είναι κατά των τραπεζιτών, απειλεί να βάλει φωτιά έξω από το κτήριο της Ένωσης στην πρόσκληση που του έστειλαν των εγκαινίων της έκθεσης για τα 100 Χρόνια ιδρύσεως του ιστορικού Σωματείου των δημοσιογράφων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του planet-greece.blogspot.com.
Και τι έπαθε ο Γιώργος Φιλιππάκης και απειλεί τέτοια πράματα με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου των δημοσιογράφων;


Ασφαλώς δεν θα το μάθετε από τους δαιμόνιους ερευνητές του "Κουτιού της Πανδώρας" και του "Βαθέος Κόκκινου", όπως δεν μάθατε τίποτε για το ποιος είναι ο καταγγέλων και ποιο το ιστορικό του στον συνδικαλισμό. Κι όμως, μόλις χθες, το διαδίκτυο είχε βουήξει για το τι έπαθε ο Γ. Φιλιππάκης (και γιατί τον περιέλαβε με καταγγελίες ... στο facebook ο αξιότιμος κύριος Καρούτζος).
Κυβερνητική φιέστα, της ΕΣΗΕΑ, πάνω στα … ερείπια! 
Επιστολή- καταγγελία του Γιώργου Φιλιππάκη στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ 
Ημεροδρόμος, 12/12/2014
Πήραμε και δημοσιεύουμε την ανοιχτή επιστολή του Γιώργου Φιλιππάκη, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει η πλειοψηφία της διοίκησης, για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ενωσης.

«Επιστολή στη Μαρία Αντωνιέτα 
Μαρία Αντωνιάδου ή Μαρία Αντουανέτα; Ποια είστε, εν πάσει περιπτώσει; Έχετε συναίσθηση της κατάστασης κυρία πρόεδρε της ΕΣΗΕΑ; Έχετε καταλάβει πως ούτε «παντεσπάνι» μα ούτε ψωμι υπάρχει πια; 
Μέχρι και ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης – μέλος του ίδιου συστήματος εξουσίας στο οποίο ανήκετε κι εσείς – σας κράζει κυρία Αντωνιάδου. 
Δώσατε το δικαίωμα – σ΄ αυτόν τον υπερδεξιό – να ειρωνεύεται εσάς αλλά και ολόκληρο τον κλάδο λέγοντας: «Ο κόσμος καίγεται και ΕΣΗΕΑ γιορτάζει τα 100 της χρόνια οργανώνοντας εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση του αιωνόβιου κλειστού σωματείου των δημοσιογράφων». 
Χαρακτηρίζει την ΕΣΗΕΑ «αποκομμένη από την κοινωνία, πέρα και εκτός από κάθε λογική, άλλοτε αριστερίζουσα, άλλοτε συνομιλούσα με την εξουσία…». Εξουσία αισθάνεται ο ίδιος και βεβαίως κάτι παραπάνω ξέρει για τη διαδρομή σας. 
Αξιότιμη κυρία πρόεδρε. 
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω με έναν άνθρωπο σαν τον κ. Κρανιδιώτη. Εντούτοις είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι ο κατήφορος που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια τώρα ακολουθείτε – μαζί με την παράταξή σας και βεβαίως τη ΔΗΜΑΡ αλλά και την στενή συνεργασία και υποστήριξη της «Συσπείρωσης» του ΣΥΡΙΖΑ – έχει φτάσει στο μη περαιτέρω
Το μόνο που σας ενδιαφέρει κυρία Αντωνιάδου είναι η προσωπική σας προβολή οι φιέστες και τα πανηγύρια με την στήριξη των εργοδοτών. Πάνω σε ένα σωρό ερειπίων, κοινωνικών, οικονομικών και εργασιακών. 
Η κυβερνητική φιέστα που οργανώνεται για την Κυριακή βρίσκει ένα κλάδο ρημαγμένο, με πεινασμένους συναδέλφους χωρίς δουλειά, ανθρώπους που ζητούν απεγνωσμένα ένα έστω και πενιχρό μεροκάματο για να ζήσουν τα παιδιά τους. 
Φυσικά εσείς και η παράταξή σας αλλά και αυτοί που σας στηρίζουν – ως μη όφειλαν – ετοιμάζετε το πανηγυράκι της Κυριακής απ΄ όπου δεν θα μπορούσε να λείψει και ο «ληξιπρόθεσμος» Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπούλιας που επί τέσσερα χρόνια τώρα έχει «πιαστεί το χέρι του» να υπογράφει όλα τα διατάγματα που του πασάρουν οι υποτελείς κυβερνήσεις. Χωρίς να τολμά να ορθώσει έστω και κατά λάθος το ανάστημά του. 
Ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκπροσωπώντας τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» καλώ όλους τους συναδέλφους να βρεθούμε την Κυριακή 14 Δεκέμβρη έξω από το δικό μας κτίριο στην Ακαδημίας 20 και Θα δώσουμε τον τόνο σε μια αυτοσχέδια εκδήλωση που πραγματικά θα τιμά τις αγωνιστικές παραδόσεις της ΕΣΗΕΑ. 
Μάλιστα αποφάσισα να κάψω παρουσία όλων των συναδέλφων την πρόσκληση που μου στείλατε εσείς και οι συνάδελφοι του Μορφωτικού Ιδρύματος μια που και εκείνοι έχουν τεράστιες ευθύνες για την φιέστα στην οποία συνέπραξαν.

Γιώργος Φιλιππάκης Μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ
Αθήνα 11-12-14
Αυτή είναι η κατάσταση σε διαμαρτυρία προς την οποία είπε πως θα κάψει την πρόσκληση που του εστάλη ο Γ. Φιλιππάκης. 


Αυτά;

Όχι, όχι μόνο αυτά. Χθεσινό δημοσίευμα επίσης:
Δεν έδωσαν την ΕΣΗΕΑ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ γιατί κάλεσαν τον Παπούλια! 
Ένα-ένα βγαίνουν στη φόρα τα απίστευτα πια πράγματα που συμβαίνουν στην ΕΣΗΕΑ.   
Η αφορμή για τις αποκαλύψεις ήταν μια πρόσκληση. Η πρόσκληση του Μορφωτικού Ιδρύματος για τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας της ΕΣΗΕΑ την Κυριακή. Με το όνομα του καλεσμένου φαρδύ-πλατύ. Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έβαλε την υπογραφή του σε όλα τα καταστρεπτικά για την ελληνική κοινωνία Π.Δ και μνημονιακές θηλιές εκλήθη ως επίτιμος καλεσμένος από την ΕΣΗΕΑΗ οποία έχει κανονίσει να σιτίζονται οι άνεργοι δημοσιογράφοι από την Εκκλησία. Πόσο πιο χαμηλά πια να πέσει ένα "σωματείο"... 
Η αντίδραση που ξέσπασε ήταν άμεση, οργισμένη. Η Πόπη Χριστοδουλίδου, εκλεγμένη στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ τα έψαλε δημόσια στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρο του Μορφωτικού Ιδρύματος Μαρία Αντωνιάδου, το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Γ.Φιλιππάκης με δημόσια επιστολή του (την αναρτούμε παρακάτω), καλεί τους δημοσιογράφους στις 11.00 το πρωί στην Ακαδημίας για να δείξουν πως εκεί είναι το σπίτι των δημοσιογράφων και όχι των μνημονιακών φίλων της παράταξης Αντωνιάδου. 
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής είναι η είδηση πως η ΕΣΗΕΑ αρνήθηκε να δώσει την αίθουσα του 1ου ορόφου της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ για τη 2ήμερη γενική συνέλευση τους επειδή ετοιμαζόταν η φιέστα των 100 χρόνων! 
Και σήμερα γίνεται γνωστό μέσα από την καταγγελία της ΚΕΔ πως κάποιοι από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε θετική απόφαση στο ΔΣ, είχαν δώσει εντολή να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας στο κτίριο! 
Όλα τα παραπάνω είναι απλώς εξωφρενικά. Μπορεί ορισμένοι συνδικαλιστές, ομοτράπεζοι των εκδοτών και των στελεχών του Μαξίμου να έχουν ταχθεί στην φάλαγγα καταστροφής της κοινωνίας, άρα και του δημοσιογραφικού κλάδου. Αυτό όμως δεν τους επιτρέπει να εμφανίζονται ως εκπρόσωποι ενός ολόκληρου κλάδου. Ακόμη και οι ψηφοφόροι τους χαμένα τα έχουν. Ακόμη και ο φίλος τους Φ.Κρανιδιώτης τους κράζει...
Κάμερες ασφαλείας στο κτίριο; Άλλο χτεσινό δημοσίευμα:
Σφοδρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ έχει προκαλέσει η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας στο κτίριο της Ένωσης με αφορμή την έκθεση για τα «100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ 1914- 2014», την οποία αναμένεται να εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. 
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στη σημερινή εκπομπή του Γιώργου Φιλιππάκη στην ΕΡΤ­open, στην οποία ήταν προσκεκλημένος ο Δημήτρης Τσαλαπάτης, οι κάμερες ασφαλείας είχαν μεταφερθεί στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ υπό πλήρη μυστικότητα, παρά την αρνητική απόφαση αναφορικά με την τοποθέτησή τους. H έκθεση εγκαινιάζεται την ίδια ημέρα που, εκατό χρόνια πριν, στις 14 Δεκεμβρίου του 2014, υπογράφηκε η ιδρυτική διακήρυξη της Ενώσεως από δημοσιογράφους της εποχής κάτω από αντίξοες, για τον τόπο, συνθήκες, για την προάσπιση της ελευθεροτυπίας και την κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. 
Στον αντίποδα της άρνησης τοποθέτησης των καμερών του «μεγάλου αδερφού», βρίσκεται η άποψη ότι πρόκειται για όρο της ασφαλιστικής εταιρείας, που ασφαλίζει τους πίνακες της έκθεσης, ενώ ως λύση συμβιβασμού προτάθηκε να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικοί φρουροί, η οποία και έγινε δεκτή.
Παραδίδω τα δύο ..."αριστερά" και ..."αντιμνημονιακά" (!) σάιτ, τα κίνητρά τους, την "δημοσιογραφική" τους "δεοντολογία", και την πραγματική πολιτική αντζέντα τους, στην κρίση των αναγνωστών τους.

Επιπρόσθετα κείμενα για τη χθεσινή φιέστα γλειψίματος του Παπούλια και αποκλεισμού των εργαζομένων της ΕΡΤ:

Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο: Άλλος για τη Φιέστα; (εμπλοκή ΚΑΙ της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο φιάσκο)

Δεν θέλουμε φιέστες και πανηγύρια - κινητοποίηση έξω από την ΕΣΗΕΑ

Από στόμα σε στόμα, αντι-φιέστα για τα 100 χρόνια ΕΣΗΕΑ

Πηγή: Lenin reloaded 1-2-3

Δεν υπάρχουν σχόλια: