1 Σεπτεμβρίου 2014

Δήλωση του Κ. Πελετίδη στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του δημαρχείου Πάτρας

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής στο δημαρχείο της Πάτρας, ο νέος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης δήλωσε:

«Παραλαμβάνουμε σήμερα τη Δημοτική Αρχή με όρεξη για δράση.

Ξεκινάμε μαζί με το λαό, για να ενισχυθεί και να ισχυροποιηθεί η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση.

Να στηριχθούν οι αγώνες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας και των γυναικών. Ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που αυξάνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση,

Από το πρωί, βρεθήκαμε με τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα και το Πράσινο, στο Καρναβαλικό Συνεργείο, αλλά και με τους εργαζόμενους στην προσχολική αγωγή και τους Παιδικούς Σταθμούς, που σήμερα έχουν την έναρξη της περιόδου.

Με το ξεκίνημα της θητείας μας, θέλουμε να σηματοδοτήσουμε και με τις επισκέψεις μας, τη στήριξή μας στους εργαζόμενους και τα δίκαια αιτήματά τους. Γνωρίζουμε και το επισημάναμε έγκαιρα στο λαό, ότι το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Τοπική Διοίκηση δεν αναιρείται με την εκλογή μιας Δημοτικής Αρχής και η Πάτρα δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση.


Θα είμαστε όμως απέναντι και αντίπαλοι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που θέλουν να βάλουν στο χέρι τη δημοτική περιουσία και τις υπηρεσίες.

Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους, στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών.

Στο κέντρο της δικής μας πολιτικής, είναι οι οξυμένες ανάγκες του λαού. Οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Θα παλέψουμε για τη διερεύνηση των κοινωνικών υπηρεσιών, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στις λαϊκές γειτονιές. Για την ικανοποίηση των αναγκών στη μόρφωση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, αλλά και για έργα που θα ικανοποιούν τις πιεστικές ανάγκες στην αντιπλημμυρική προστασία και την αντισεισμική θωράκιση.

Σας παρουσιάζω τους έξι αντιδημάρχους, στελέχη του συνδυασμού, αγωνιστές του λαϊκού κινήματος που από σήμερα συλλογικά χωρίς να υπολογίζουν κόπο και χρόνο, αναλαμβάνουν δράση.


  • Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού: Ανδρέας Αθανασόπουλος, οικοδόμος, μέλος του συνδικάτου κατασκευών Ν. Αχαΐας και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.
  • Αντιδημαρχία Έργων - Καθαριότητας - Μηχανολογικού Εξοπλισμού: Κορδάς Χρήστος, πολιτικός μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος.
  • Αντιδημαρχία Οικονομικών: Μελάς Παναγιώτης. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Δραστηριοποιείται στη λαϊκή επιτροπή των προσφυγικών.
  • Αντιδημαρχία Υγείας - Κοινωνικής Πολιτικής: Πελεκούδας Δημήτρης. Εργαζόμενος στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα.
  • Αντιδημαρχία Διοίκησης και Εξυπηρέτησης Πολιτών: Πλέσσας Διονύσιος. Είναι πολιτικός υπάλληλος του ΥΕΘΑ. Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Εργοστασίου Αράξου.
  • Αντιδημαρχία Πολεοδομικού Σχεδιασμού - Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής: Στάμος Παύλος, Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός.
  • Υπεύθυνος Δημοτικής Ενότητας Ρίου: Πλέσσας Διονύσης.
  • Υπεύθυνος Δημοτικής Ενότητας Παραλίας, Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδος, Δημοτικής Ενότητας Βραχνεΐκων: Πελεκούδας Δημήτρης.
  • Τέλος, για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει την Γεροπαναγιώτη-Θεοδωρακοπούλου Κατερίνα. Διοικητική υπάλληλος του ΠΠΓΝΠ      ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.