5 Μαΐου 2014

Ανάπτυξη για τον Μαρινόπουλο - εκ περιτροπής εργασία και πετσόκομμα μισθών για τους εργαζόμενους


Εκ περιτροπής εργασία και νέο πετσόκομμα μισθών 
σχεδιάζει η εργοδοσία της «Carrefour - Μαρινόπουλος»
Πηγή : 902.gr

Τη μεγαλοεργοδοσία της «CARREFOUR – Μαρινόπουλος» που για μια ακόμη φορά βάζει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους, προσπαθώντας να επιβάλει σύστημα εκ περιτροπής εργασίας, πετσοκόβοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς που δίνει, καταγγέλλουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά. 

Η εργοδοσία, μάλιστα, επικαλείται περιορισμό των δραστηριοτήτων των εταιρειών της και πτωτική πορεία των πωλήσεων!! Την ίδια ώρα, όμως, η εταιρεία εμφανίζει υψηλούς τζίρους, επεκτείνεται στη χονδρική και στα Βαλκάνια, προχωράει στην εξαγορά μικρότερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Πρόσφατα εξαγόρασε τα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» με 149 καταστήματα και 1.100 εργαζόμενους, τα «ΛΑΡΙΣΑ» με 41 καταστήματα και 640 εργαζόμενους, φτάνοντας να απασχολεί μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων 17.000 εργαζόμενους σε 1.200  καταστήματα πανελλαδικά, αναδεικνύοντάς την ως πρώτη δύναμη στο χώρο του λιανικού εμπορίου.


Σε ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά σημειώνουν:

«Οι εργαζόμενοι στην "CARREFOUR - Μαρινόπουλος" έχουν πείρα τι εστί ανάπτυξη στην εταιρεία. Η πλειοψηφία τους είναι ωρομίσθιοι με μισθούς που δεν ξεπερνάνε τα 400 ευρώ. Τους έχουν περικοπεί τα επιδόματα γάμου, ταμείου, οδηγών, η μείωση που έχουν υποστεί οι μισθοί τους είναι πάνω από 20%, ενώ εκατοντάδες είναι οι απλήρωτες ώρες εργασίας, εκατοντάδες είναι οι απολυμένοι συνάδελφοι. Ανάπτυξη και τεράστια κέρδη για τη μεγαλοεργοδοσία, εξαθλίωση και φτώχεια για τους εργαζόμενους. Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια. 

Κάνε το βήμα τώρα, οργανώσου στο κλαδικό και επιχειρησιακό σου σωματείο. 

Απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας, εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουμε το δικό μας όπλο, την οργάνωσή μας σε κάθε κατάστημα. Κανένας μόνος του ανοργάνωτος, ανενημέρωτος. Είμαστε η πλειοψηφία, έχουμε τη δύναμη να αντιπαλέψουμε, να εμποδίσουμε τα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας. 

Διεκδικούμε:
  • Σταθερή, μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας 40ωρο - 8ωρο - 5ήμερο.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Ωράριο εργασίας 40ωρο - 8ωρο - 5ήμερο. Κυριακή - αργία για όλα τα καταστήματα, όλο το χρόνο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Όχι στην εκ περιτροπής εργασία και την κατάργηση των δικαιωμάτων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.