29 Ιουλίου 2013

Γ. Μηλιός: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συζητά με τους βιομήχανους

Έπρεπε ν' ανοίξει η δίοδος επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΣΕΒ», σημειώνει ο υπεύθυνος Oικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Προσθέτει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συζητά μαζί τους (σ.σ. τους βιομήχανους) και να τους εξηγεί ότι πρέπει να πληρώνουν φόρους, να σέβονται τις εργασιακές σχέσεις, ότι θα πρέπει να επενδύουν τα κέρδη τους στη χώρα...».

Με τη φράση του αυτή, ο Γ. Μηλιός καθιστά σαφές πως τα κέρδη των βιομηχάνων δε θα πειραχτούν από μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Επαναλαμβάνει με άλλα λόγια το γνωστό παραμύθι δηλαδή περί «υγιούς καπιταλιστικής εθνικής ανάπτυξης», από την οποία θα ωφεληθούν τάχα όλοι, και οι βιομήχανοι και οι εργαζόμενοι, και την κοροϊδία ότι θα «εξηγήσει» στους βιομήχανους γιατί να επενδύουν τα κέρδη τους στη χώρα, όταν η ΕΕ - την οποία υπερασπίζεται με σθένος ο ΣΥΡΙΖΑ - κατοχυρώνει την ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου.



Όσο δε για τα περί φόρων και εργασιακών σχέσεων, ο Γ. Μηλιός ούτε καν ψελλίζει κάτι για αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων, που σήμερα είναι στο 20% , ενώ για τις εργασιακές σχέσεις ζητά απλά σεβασμό ...προφανώς των νόμων που τις έχουν ήδη κατακρεουργήσει.

Χαρακτηριστική είναι και η απάντηση του Γ. Μηλιού στην ερώτηση περί κρατισμού, όπου το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά «όχι, δεν είμαστε υπέρ της κρατικοποίησης των πάντων» και κάνοντας λόγο για ένα «μοντέλο κοινωνικής οικονομίας», το προσδιορίζει ως «αυτοδιαχείρισης από τους εργαζόμενους ... των επιχειρήσεων που κλείνουν ή χρεοκοπούν λόγω κρίσης».

Απείραχτα δηλαδή τα καπιταλιστικά μονοπώλια και τα κέρδη τους και στους εργαζόμενους «δώρο» τα κουφάρια των επιχειρήσεων που έπαψαν να είναι κερδοφόρες και ο καπιταλιστής τις άφησε στη μοίρα τους. Δε μας εξηγεί βέβαια ο Γ. Μηλιός πώς θα καταστεί κερδοφόρα και υγιής στα πλαίσια του καπιταλισμού και των περιορισμών που θέτει μια επιχείριση η οποία χρεοκόπησε λόγω της κρίσης.

Τα αίτια της χρεοκοπίας παραμένουν και στην περίπτωση που την επιχείρηση αναλάβουν οι εργαζόμενοι, εφόσον τα κλειδιά της οικονομίας παραμένουν στα μονοπώλια. Οπότε ο Γ. Μηλιός κοροϊδεύει ωμά τους εργαζόμενους, εκτός κι αν πιστεύει πως η καπιταλιστική κρίση είναι γέννημα του τρόπου διοίκησης των επιχειρήσεων!

902.gr

2 σχόλια:

  1. Ποιο σοσιαλδημοκρατης πεθαινεις!!!
    Ο Φουκουγιαμα (που τωρα τελευταια τα ψιλομασαει για το περιφημο εργο του) τον κοιταει και λεει ρε μεγαλε το γαμησες μαζεψου.
    Αυτος ο εναλλακτικος με το σκουλαρικι και καλα μοντερνος μας λεει το ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ οτι οι πλουσιοι θελουν απλως να τους μιλησεις. Να ακουμπησεις τις ευαισθητες χορδες τους και θα δωσουν και στον φτωχο. Δεν υπαρχει σκληρος ενδοκαπιταλιστικος μονοπωλιακος ανταγωνισμος, αυτα ειναι παραμυθια!!!!!!
    Ελπιζω οτι αυτο που πρεπει στην αιχμη του δορατος του καπιταλισμου την ''σοσιαλδημοκρατια'' να το δω να το παθαινουν, και μακαρι να ειμαι και εγω ενας απο αυτους που θα βοηθησει σε αυτην την εξελιξη. Αχ πότε πότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά έχει η διαχειριστική λογική...
    Κολεγιές και... κατανόηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.