23 Αυγούστου 2010

Μπλόκο στο Μνημόνιο απο το ΣΤΕ ?? Δεν το πιστεύουμε, αλλά για να δούμε ....

Φήμες μιλούν για κλίμα υπέρ της αποδοχής των προσφυγών κατά των περικοπών μισθών, συντάξεων και επιδομάτων....

Στις 8 Οκτωβρίου θα συζητηθεί τελικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η
προσφυγή που κατατέθηκε στις 29 Ιουλίου απο ιδιώτες και απο φορείς (Δικηγορικός Σύλλογος, ΑΔΕΔΥ, Τεχνικό Επιμελητήριο, ΕΣΗΕΑ κ.ά.) ...... εγείροντας ζήτημα αντισυνταγματικότητας ορισμένων ρυθμίσεων του Μνημονίου, και πιθανώς να ζητηθεί η άμεση αναστολή τους (δεν το πιστεύουμε, αλλά θα αναμείνουμε την συζήτηση ώστε να βγάλουμε περαιτέρω συμπεράσματα)

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως και οι ίδιοι οι δικαστικοί έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης ενώ σύμφωνα με σημερινά άρθρα του Τύπου, νομικοί κύκλοι αποκλείουν αναβολή της συζήτησης (σ’ αυτό συγκλίνουν πληροφορίες από δικαστές του ΣτΕ) και η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.


 Οι ρυθμίσεις οι οποίες μπαίνουν στο στόχαστρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι κυρίως αυτές που αφορούν τις περικοπές μισθών και συντάξεων του Δημοσίου, όπως επίσης ο τρόπος με τον οποίον ψηφίστηκε το Μνημόνιο (νόμος 3845 /2010) από το ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος, όλες οι διεθνείς συμβάσεις πρέπει να ψηφιστούν από τα 3/5 της Βουλής, ενώ όπως όλοι θυμόμαστε μετά απο απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ψηφίσθηκε μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ. Παράλληλα στις προσφυγές αναφέρεται ως μη νόμιμη η απόφαση με την οποία εκχωρήθηκαν στον υπουργό Οικονομικών αρμοδιότητες της Βουλής να υπογράφει κάθε Μνημόνιο, δανειακή σύμβαση και ό,τι άλλο κρίνει απαραίτητο για την εκτέλεση του Μνημονίου, διότι όπως τονίζουν αντίκειται στο άρθρο 36 του Συντάγματος. Λόγος γίνεται τέλος και για την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συλλογικών συμβάσεων, καθώς συνιστά μια "ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά και στη συνδικαλιστική ελευθερία".

Είναι προφανές πως θα υπάρξει έντονο παραδικαστικό παρασκήνιο, καθώς η δικαστική ανατροπή του Μνημονίου θα σήμαινε αυτόματα πτώση της κυβέρνησης και σοβαρά προβλήματα για την ελληνική αστική τάξη η οποία θα πρέπει να αναζητήσει νέο τρόπο επιβολής του αντεργατικού της Μεσαίωνα !!!

Επειδή όμως ο ρεαλισμός δεν μας εγκαταλείπει με τίποτα ...... δεν έχουμε πραγματικά ιδιαίτερες προσδοκίες απο ένα σάπιο δικαστικό όργανο το οποίο χρόνια τώρα υπακούει τα κελεύσματα της άρχουσας τάξης ... ΚΑΙ ΜΟΝΟ .... 

Ελπίζουμε να διαψευστούμε .

2 σχόλια:

  1. καλησπερα
    έχεις σκεφτεί ότι μπορεί,ακριβώς αυτό να επιδιώκουν;
    να πέσει η κυβέρνηση,
    ώστε να ανοίξει η κερκόπορτα σε πιο σκληρά μετρα (συστήματα),μετα απολαίκέςκινητοποιήσεις,απαραιτηταμεαρκετοαιμα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που επιδιώκουν είναι ο αποπροσανατολισμός. Θέλουν να πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε εντός των ορίων του συστήματος και όχι με αγώνες. Και στην Ουγγαρία κρίθηκε αντισυνταγματικό. Και; ΙΒΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.