2 Σεπτεμβρίου 2009

Tο ελληνικό τραπεζικό πανηγύρι άρχισε !!!!!

Πάγωμα» των πλειστηριασμών για οφειλές έως και 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους κήρυξε επίσημα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ……….

Και σκέφτεται ο κοσμάκης…… «Πω πω κάτι φιλάνθρωπους Τραπεζίτες που έχουμε στην Ελλάδα , δεν θέλουν να κατάσχουν άλλα σπίτια , ΙΧ, ή οτιδήποτε άλλο έχει αξία για τις Τράπεζες…… Εύγε επιτέλους σκέφτονται το κοσμάκη τώρα που πλησιάζει το φθινόπωρο (!!!)…….»

Βέβαια κάτι κακές και συνομωσιολόγες γλώσσες λένε πως οι επισφάλειες των Τραπεζών (επισφάλειες ονομάζονται τα απλήρωτα δάνεια) έφτασαν στο 6,2 % και αντί να δηλώσουν και νέες επισφάλειες απλά δεν τις εγγράφουν γιατί το ποσοστό τους θα ξεπεράσει το 8% των κεφαλαίων τους. Καταλάβατε ??

Για όσους δεν καταλάβανε , μια γρήγορη επεξήγηση !!!

Κάθε Τράπεζα υποχρεούται βάση του συμφώνου της Βασιλείας ΙΙ , να έχει τουλάχιστον 8 % εποπτικά κεφάλαια,
δηλαδή 8% των Κεφαλαίων που δίνει σε δάνεια !!!
Με λίγα λόγια δίνει 125.000 (λογιστικά) ευρώ Δάνεια , έχει 10.000 (πραγματικά) ευρώ ως κάλυψη !!!
Τα υπόλοιπα είναι φούσκα, λογιστικό χρήμα (Fiat) …. κοπανιστός αέρας……
Ήδη δηλαδή μιλάμε για απάτη…..
Αλλά ας πούμε πως ο Redfly είναι λάτρης του καπιταλιστικού τζόγου και δεν τον ενοχλεί πως το χρήμα είναι φούσκα εκ γεννετής…..

Οι επισφάλειες λοιπόν, είναι το αρχικό κεφάλαιο που δεν καλύπτεται πλέον…. Διότι το δάνειο δεν αποπληρώνεται….
Άρα εάν υποθέσουμε πως η Τράπεζα έχει δώσει όσα δάνεια δικαιούται βάση της Βασιλείας ΙΙ, τότε 8% επισφάλειες σημαίνει πως όλα τα δάνειά της είναι επισφαλή !!!!
Εάν όμως οι επισφάλειες ξεπεράσουν το 8 %, τότε σημαίνει πως οι Τράπεζες έχουν δώσει παραπάνω δάνεια απ’ότι δικαιούνται βάσει της Βασιλείας ΙΙ !!!!

Βέβαια τον Μάιο η Γερμανία είχε ζητήσει την αναστολή του συμφώνου της Βασιλείας ΙΙ διότι οι Γερμανικές Τράπεζες είχαν φτάσει στο 4,5% επισφάλειες….
ΟΙ Γερμανοί όντας πιο έξυπνοι σταμάτησαν τότε τους πλειστηριασμούς, πράγμα που τους επιτρέπει να μην εγγράφονται πλέον τα επισφαλή δάνεια, οπότε δεν θα δούμε ποτέ που θα φτάσει το ποσοστό , άρα πόση φούσκα έχουν δημιουργήσει πάνω από την φούσκα !!!!

Επειδή όμως εδώ είναι Μπανανία, τα όρνια οι Τραπεζίτες , καλούν τα γιουσουφάκια τους στη Κυβέρνηση και αμέσως δηλώνουν πάγωμα των πλειστηριασμών με κρυφό αντάλλαγμα την ακόμη περαιτέρω ενίσχυση των Τραπεζιτών ,γιατί αλλιώς το κράτος πρέπει να τους κλείσει .Τουτέστιν από χειμώνα ετοιμαστείτε για απίστευτους νέους φόρους με οποιαδήποτε κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ !!

Και πανηγυρικά το Ελληνικό Τραπεζικό Τραπεζικό Σύστημα με την επίσημη ανακοίνωση για σταμάτημα των κατασχέσεων μέχρι τέλος χρόνου κήρυξε χρεοστάσιο..........
Και οι ελληνικές Τράπεζες στην κρίση......

Η επίσημη αυτή αναγγελία χαιρετίστηκε με πανηγυρικές εκδηλώσεις και με βεγγαλικά
(συγνώμη …….. βόμβες ήθελα να πω !!)

Πάμε λοιπόν στην ΔΕΘ, με τους ανικάνους πολιτικούς της ελληνικής κυβέρνησης να μην μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως……. και χιλιάδες εργαζόμενοι θα της ζητήσουν αύξηση μισθών και φυσικά θα πάρουν τα @ρχίδι@ μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.