13 Αυγούστου 2009

Το Λατομείο της Καντάνου


Tι κάνουμε όταν έχουμε ένα φαράγγι ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας γεμάτο σπάνια είδη φυτών, ζώα κι έναν παλιό πετρόχτιστο δρόμο μήκους 6,6 χιλιομέτρων;


Μα φυσικά επιτρέπουμε να λειτουργεί μέσα σε αυτό ένα λατομείο !!!!


Παράλογο; Φυσικά.

Ελληνική πραγματικότητα; Εντελώς.

H τελευταία πράξη αυτού του δράματος αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως εννοούμε την «ανάπτυξη». Η εταιρεία «Λατομεία Σελίνου Α.Ε.» δεν αρκείται στα 59,6 στρέμματα που εκμεταλλεύεται ήδη αλλά τον Αύγουστο του 2007 ζητά άδεια να επεκταθεί σε 288,3 στρ. (σύνολο 347,9 στρ.). Το δασαρχείο δεν εγκρίνει την επέκταση με την αιτιολογία ότι η περιοχή είναι δάσος που δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί για την οικολογική του αξία, ότι έχει παρατηρηθεί καταπάτηση δασικών εκτάσεων, εγκατάλειψη αδρανών υλικών στο δάσος και καταστροφή 27 στρεμ.ν δάσους εκτός της αδειοδοτημένης περιοχής.
Στηριζόμενος σε αυτά τα έγγραφα και σε άλλες καταγγελίες ο περιφερειάρχης νομάρχης κ. Σ. Τσόκας με το έγγραφο 134 στις 19/02/08 αφ' ενός δεν ενέκρινε τη νέα μελέτη περιβαλλοντικών όρων -άρα και την επέκταση- και αφ' ετέρου, κάτω από το βάρος των καταγελιών, δεν δέχθηκε την ισχύ των περιβαλλοντικών όρων της αδειοδοτημένης περιοχής. Πρακτικά λοιπόν το λατομείο θα έπρεπε να κλείσει. Στις 13/05/08, όμως, και χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, ο περιφερειάρχης ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση και εξέδωσε νέα άλλη όπου θεωρεί ότι ισχύουν οι περιβαλλοντικοί όροι των 59,6 στρεμμάτων, άρα επιτρέπεται η λειτουργία του λατομείου. Σε αυτήν την απόφαση γνωμοδότησε θετικά και το δασαρχείο.

Πηγή : www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.