22 Ιουνίου 2014

 Απάντηση για τα όσα ειπώθηκαν σε βάρος των ταξικών συνδικάτων της Ν/Ζώνης σε εκπομπή της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ»

Απάντηση για τα όσα συκοφαντικά ειπώθηκαν εναντίον των συνδικάτων της Ν/Ζώνης, στη διάρκεια εκπομπής της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ» την Κυριακή 22 Ιούνη, σχετικά με τη σημερινή κατάσταση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος έδωσε με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου σημειώνεται:

«Την Κυριακή 22/6/2014 στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ», «Σαββατοκύριακο με δράση», ήταν καλεσμένοι, ο Μανόλης Κεφαλογιάννης από την ΝΔ και ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για μια ακόμη φορά εξαπέλυσε Γκεμπελίστικη, χυδαία, συκοφαντική επίθεση σε βάρος των ταξικών συνδικάτων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και των σκληρών αγώνων των εργαζομένων, προσπαθώντας να ενοχοποιήσει τις κατακτήσεις μας για τη σημερινή κατάσταση της Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Ως κοινός χρυσαυγίτης χρησιμοποίησε τα ίδια ακριβώς ιδεολογήματα που ξεστόμιζε ο Λαγός στο Πέραμα λίγες μόλις μέρες πριν το δολοφονικό χτύπημα σε βάρος των στελεχών του Συνδικάτου μας. Δηλαδή, ότι για την αναδουλειά στο Πέραμα φταίει το Συνδικάτο, οι αγώνες των εργαζομένων και τα υψηλά δήθεν μεροκάματα που έδιωξαν δήθεν τους εφοπλιστές οι οποίοι τι να κάνουν, πήγαν στην Τουρκία. Στην Τουρκία των ισοπεδωμένων εργασιακών δικαιωμάτων με τους εκατοντάδες νεκρούς από εργατικά ατυχήματα, αφού ούτε λόγος για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αυτό άλλωστε είναι το πρότυπο της ανάπτυξης που υπερασπίζεται η κυβέρνηση και η ΕΕ.


Δεν απαντάει όμως το Χρυσαυγίτικο Στέλεχος της ΝΔ :

- Γιατί: α) τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι κλειστά εδώ και 3,5 χρόνια με τους εργαζόμενους απλήρωτους και εξαθλιωμένους; β) τα Ναυπηγεία Ελευσίνας είναι στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, με κομμένο ρεύμα, με τους εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες; Όλα αυτά ενώ α) τα σωματεία εκεί (δεν είναι καθόλου ΠΑΜΕ) δεν έχουν κάνει ούτε μια μέρα απεργία διεκδίκησης τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν χαμηλότερα ημερομίσθια από αυτά της Ν/Ζώνης και κλείνουν την εργασιακή ειρήνη σε όλες τις πτώσεις, β) οι μεγάλοι Σωτήρες - Ιδιοκτήτες τους (έτσι δεν τους παρουσίαζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;), τα τελευταία 20 χρόνια έχουν πάρει υπέρογκα ποσά, ζεστό κρατικό χρήμα ακόμη και μέσα στην κρίση….

- Την Διακρατική Συμφωνία το 2010 μεταξύ κινεζικής και ελληνικής κυβέρνησης για να χρηματοδοτούνται οι Έλληνες εφοπλιστές με ζεστό χρήμα και εξασφαλισμένα Ναυλοσύμφωνα, ώστε να οδηγούν τα πλοία τους στα κινεζικά ναυπηγεία, το Συνδικάτο μας την υπέγραψε;

- Την Διακρατική Συμφωνία πριν λίγες μέρες στα "Ποσειδώνια" μεταξύ κορεατικής και ελληνικής κυβέρνησης για να χρηματοδοτούνται Έλληνες εφοπλιστές, ώστε να οδηγούν τα πλοία τους στα κορεατικά ναυπηγεία, το Συνδικάτο μας την υπέγραψε;

- Τη νέα Διακρατική Συμφωνία μόλις προχτές, μεταξύ κινεζικής και ελληνικής κυβέρνησης για να χρηματοδοτούνται οι Έλληνες εφοπλιστές με ζεστό χρήμα και εξασφαλισμένα Ναυλοσύμφωνα ώστε να οδηγούν τα πλοία τους στα κινεζικά ναυπηγεία, το Συνδικάτο μας την υπέγραψε;

- Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ποιος τα κρατάει κλειστά εδώ και τρία και πλέον χρόνια; Δεν είναι απόφαση των ελληνικών κυβερνήσεων (με απόφαση που ψηφίσθηκε στην βουλή 30/9/2010) και της ΕΕ, (που θέλουν να κλείσει ο Ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος στη χώρα μας) που επέβαλαν πρόστιμο το οποίο το μετέτρεψαν στη συνέχεια σε 15ετες λουκέτο;

Απαράδεκτη όμως ήταν και η στάση που παρακολουθήσαμε να κρατάει και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος ενώ αντιπαρατέθηκε και συγκρούστηκε με τον Χρυσαγίτη βουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη, για όλα τα άλλα ζητήματα που συζητήθηκαν στο πάνελ, στο συγκεκριμένο θέμα παρακολουθούσε παθητικά, δίνοντας την εντύπωση ότι συμφωνεί.

Τέλος καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του τηλεοπτικού σταθμού "ΣΚΑΙ", να αρνείται σε εκπρόσωπο μας να παρέμβει ζωντανά στον αέρα και να υπερασπιστεί το Συνδικάτο μας από τα ψεύδη, τις συκοφαντίες και τις αθλιότητες που ακούγονταν. Δεν μας προξενεί βέβαια εντύπωση, ούτε έχουμε αυταπάτες από έναν τηλεοπτικό σταθμό που ανήκει στον εφοπλιστή Αλαφούζο, που έχει πρωτοστατήσει στο πρόσφατο παρελθόν στην κατασυκοφάντηση του κινήματος και των ταξικών συνδικάτων, που έχει διατυπώσει την θεωρία της σοβαρής Χρυσής Αυγής και έχει προβάλει την εγκληματική Ναζιστική συμμορία όσο κανείς άλλος.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και από το συγκεκριμένο συμβάν αλλά και συνολικά από την πείρα τους, για το ποιος πραγματικά εκτρέφει το αυγό του φιδιού και το πόσο αντισυστιμική είναι τελικά η Χρυσή Αυγή.

Μόνη λύση η συσπείρωση στις ταξικές δυνάμεις, για την ανασύνταξη του κινήματος και την δική μας αντεπίθεση. Σωτήρες δεν υπάρχουν και θαύματα χωρίς την λαϊκή παρέμβαση δεν γίνονται. Μόνοι μας θα χτίσουμε την συμμαχία και θα βάλουμε τις βάσεις της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, για να μπορέσουμε να δούμε μια άσπρη μέρα».

18 σχόλια:

  1. ο σκουρλετης παρων σε ολο αυτο το αντικομμουνιστικο σοου δεν εβγαλε μιλια. Και μετα απορουνε πως ανεβαινει η χρυση αυγη και θελουνε λεει και συνεργασια της αριστερας οι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να την κάνεις την ανακοίνωση; Μόνοι μας την βγάζουμε, μόνοι την ακούμε. Είμαστε φιμωμένοι από όλους. Ποιός μας δίνει βήμα για αντίλογο;RED

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με την ανακοινωση παρε σβαρνα φιλους και γνωστους, τυπωσε την και κολησε την στην γειτονια σου

      Διαγραφή
    2. Και ποιος σας φταίει ρε παιδιά; με τα χεράκια σας βγάλατε τα ματάκια σας, ας πάτε τώρα στον φίλο σας τον Μαρινάκη να σας δώσει βήμα στο κανάλι "Ε"! (Βουντενιώτης)

      Διαγραφή
    3. υπαρχει το πορταλ το ραδιο η εφημεριδα, αλλα αυτα οπως και το καναλι (τηλεοπτικο) το εβλεπαν κατα κυριο λογο φιλοι και οπαδοι του κομματος. ο red μιλαει για τον αποκλεισμο στα υπολοιπα ΜΜΕ, κατι που ειναι φυσιολογικο να μην καταλαβαινεις γιατι ειτε με 3% ειτε τωρα στο 26% την ιδια εκπροσωπηση εχετε στα καναλια.
      ΕΠΙΣΗΣ, φιλιες, κολητηλικια, γευματα σε ψαροταβερνες, ανταλλαγη αβροτητων με τον μαρινακη αλλος πολιτικος χωρος εχει!
      ο ιδιος που εκανε την κομανεντση με τον μελισανισδη και το γηπεδο της αεκ,
      ενταξει τσυριζακι;
      και τις εξυπναδουλες αλλου.
      αν ηθελες να υπαρχει ο 902 ας εβαζες τις γνωριμιες σου να μας δωσουν αυτα που μας χρωστανε ή ακομα καλυτερα να μας πεις τον τροπο να μην μας κυνηγησει η εφορια το ικα κτλ κτλ οταν δεν πληρωσεις εισφορες και μισθους, κατι ξερετε εκει στον τσυριζα

      Διαγραφή
    4. Η πρόταση υπήρχε αλλά ποιος έχασε μυαλό για να το βρείτε!
      http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/08/902-tv_6441.html
      Υγ. Το Τ(Σ)ΥΡΙΖΑ είναι κοπιράιτ χρυσαυγίτικο ένας αριστερός άνθρωπος σαν και σένα δεν πρέπει να το χρησιμοποιεί! (Βουντενιώτης από την Βούντενη)

      Διαγραφή
    5. Μάθατε στα έτοιμα και θέλατε και τον 902 στο πιάτο. Ανοίξτε σταθμό εσείς, δε σας λείπει το χρήμα, ο Μαρινάκης όντως κάτι μπορεί να κάνει γι'αυτό (άντε ρε Ρενάκι ψήσου για κανά τυχαίο δείπνο). Κατά τ'άλλα κι εσύ θεωρία των "δύο άκρων" με γαρνιτούρα ΠΑΣΟΚ, σα το 40άκο...
      Καλά το πάτε.

      Διαγραφή
    6. τι λε ρε μαστορα; σοβαρα; μην ξαναρχισουμε τα ιδια! τα ειπαμε τοτε, δεν το ειχες χαρει το "κερασμα" τοτε, θες παλι; μας ειδες αλευρωμενους και μας περασες για μυλωναδες; για κοροιδα αλλου. αλλωστε φταγκα εχετε, βρειτε αλλα κοροιδα!
      το τσυριζα το λεγαμε οταν ηταν τα αυγα στο 0.2 και εσεις στο 3, ασε που ο μονος λογος που το λεω ειναι για να μπορω να σας χαρακτηριζω καπως και να περναει και την πολιτικη σχολιασμου του μπλοκ.
      ασε που με τα αυγα παρεουλα ειστε εσεις οποτε ασε τα σαπια, επειδη πλησιαζουν οι εκλογες δεν τα ξαναλετε με τα αυγα για να μοιρασετε τους χωρους στην αθηνα;

      Διαγραφή
  3. Συμφωνω με τον modesto. Πρεπει με τη μαχητικοτητα μας να αντιπαλεψουμε τη φιμωση που ειναι αναμενομενη.
    Ωστοσο αν μπορει καποιος που εχει τα mail της ελληνοφρενειας ας τους στειλει την ανακοινωση μπας και την αναφερουν στον αερα.

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα! Απ'ότι φαίνεται άρχισαν να "τσυρίζουν" κι αυτοί...
      Εγώ έχω χαλαστεί πολύ από τη στάση τους στις τελευταίες εκλογές και δεν τους παρακολουθώ όπως πριν.

      ΜΠΑΜΠΗΣ

      Διαγραφή
  4. Βουντενιώτη, για ρώτα τους φίλους σου στο ΣΥΡΙΖΑ, θα σου πούν για τον Μαρινάκη και τον Μωραλη, οι οποίοι στηριξαν Ρ. Δουρου και την έβγαλαν περιφερειαρχη. Όπως ανταπέδωσαν και οι ΣΥΡΙΖΑΙοι, οι οποίοι στήριξαν τον Μώραλη στο Πειραιά. Και αυτά τα αποκαλυπτετε εσεις οι ΣΥΡΙΖΑιοι, όχι κάποιος αντίπαλος!
    Για τις αθλιότητες που λές για τον 902:τα ίδια μπορεί να διαβάσει κάποιος και στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής. Περιττό να σου πώ ότι αυτά που έλεγε στα κανάλια ο ανεκδιηγητος Παπαδημούλης για το ΚΚΕ και τον 902 αναπαράγονταν με τον ίδιο άθλιο τρόπο απο τη Χρυσή Αυγή μέσα από τις ιστοσελιδες της. Γλύφετε τόσο πολύ την Χρυσή Αυγή που φτάσατε στο σημείο να συμπεριλάβετε τις μυνήσεις που έκαναν οι βουλευτές της σαν αποδειχτηκά στοιχεια στο βαρύγδουπο πόνημα "Η μαύρη βίβλος της Ντροπής" που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ (Για να μην υπενθυμίσω τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τους ναζί της Χ.Α...)! Αλλά είπαμε, σοσιλαδημοκρατία και φασισμός...το ένα χέρι νίβει τ΄άλλο και τα δύο το πρόσωπο! Είστε η πιο τρανή απόδειξη, μετά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
    Υ.Γ. Αλήθεια Βουντενιώτη,πως εσθάνεσαι που οι δικοί σου στην Πάτρα έλεγαν τα ίδια εναντίον του συνδυασμού της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με αυτά που επανέλαβαν λίγες μέρες αργότερα η "Πελοπόννησος" και τα στελέχη της ΝΔ;
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χυδαιολογείτε μόνο με αριστερούς που βλέπουν θετικά ίσως μια συνεργασία ΚΚΕ-ΑΝΤΑΣΥΑ σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα αλλά και με τους συντρόφους σας που είτε είναι ακόμα στο ΚΚΕ ή και με μερικούς από αυτούς που μέχρι χθες συζητούσατε στις ίδιες ΚΟΒ! Verba volant, scripta manent.
      http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/component/content/article/65-2013-05-03-14-01-35/1943-2014-06-19-19-25-36 (Βουντενιώτης)

      Διαγραφή
    2. Χάρισμά σας ο (ούτε) Εργατικός (ούτε) Αγώνας, μάλλον μας πείθεις περισσότερο ότι πρόκειται για ένα εξαπτέρυγο του ΣΥΡΙΖΑ... Με αυτή τη λογική επίσης να μην "ακουμπάμε" Δραγασάκη,Λαφαζάνη,Παπαεμετούλη,Χάγιο,Αλαβάνο κ.ά. επειδή κι αυτοί μεχρι "χτες" ήταν μέλη και στελέχη του ΚΚΕ. Την ιστορία του ο καθένας τη γράφει κάθε μέρα. Κατά τ'άλλα στα λέει καλύτερα ο kk-1.

      Τι να κάνουμε, δε ξεπλένεται η βρώμα σας, όσο και να σκούζετε κι εσείς κι οι "άλλοι..."

      Διαγραφή
    3. ψιτ! που σαι βουτενιωτη, υπαρχει μινιμουν προγραμμα, λαικη εξουσια λεγεται! ποτε θα το παρεις χαμπαρι;
      οσο για τον "εργατικο αγωνα" κτλ. ΜΕ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ

      Διαγραφή
  5. Βουντενιώτη, το μόνο που καταφέρνεις είναι να αποδεικνύεις το αρρωστημένο μίσος σου για το ΚΚΕ (σε σημείο γελοιότητας). Δυστυχώς για εσένα η πραγματικότητα και οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι αμείλικτες. Τελικά το μόνο που κάνεις είναι να εκθέτεις το συγκεκριμένο αντιΚΚΕ συφερτό που τυγχάνει ιδιαίτερης προβολής από το "Βήμα" και τη "Δημοκρατία" του αντικομμουνιστή Κρανιδιώτη...
    Κάποτε ο Κ. Λουλές είπε, ανφερόμενος στο ρόλο των οπορτουνιστών, ότι το ΚΚΕ είναι ζωντανός οργανισμός και τα αχρηστα και τα σκατά τα αποβάλει. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το Λαφαζαναίικο, ο "επιστημονικός οπορτουνισμός",όπως είπε και ο Χ. Φλωράκης.
    Αυτά τα περί συνεργασίας να τα πείς σε κανένα χάνο που ψηφίζει ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ...Ο ΣΥΡΙΖΑ μια συνεργασία έχει κάνει πράξη: απόλυτη συνεργασία με τον ΣΕΒ, το μισό ΠΑΣΟΚ, την Ε.Ε., τα αμερικάνικα ινστιτούτα τύπου LEVI, τον Βαρουφάκη...
    Πάρε το χαμπαρί, το ΚΚΕ ουρά της σοσιαλδημοκρατίας για να σωθεί ο καπιταλισμός δεν θα γίνει! Θα παραμείνει αυτό που είναι 95 χρόνια, δηλαδή ΚΚΕ και δεν θα προδώσει τα λαϊκά συμφέροντα!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω αν με αυτά τα λόγια ο παλαίμαχος κομμουνιστής Λουλές χαρακτήριζε έτσι τους "οπορτουνιστές" εκείνο που ξέρω είναι ότι σε άρθρο του το 1974 στην "Κομμουνιστική Επιθεώρηση" έγραψε το εξής καταπληκτικό: "Τα μέλη του ΚΚΕ έχουν το δικαίωμα να λένε την άποψή τους, αρκεί αυτή να είναι σωστή..." Καληνύχτα παίδες! [Βουντενιωτης]

      Διαγραφή
    2. την αποψη τους την λενε στις ΚΟΒ βουντενιωτη εχουμε και καταστατικο εμεις, ξερεις τι ειναι αυτο; σιγα μην το ξερεις!
      ΑΛΛΑ για την ταμπακιερα, δηλαδη για το τουμπεκι ψιλοκομμενο του σκουρλετη εχεις να πεις τπτ; με αυτο το σκυλακι του καναπε του κεφαλογιαννη και του μαρινακη θες να συνεργαστουμε;;;;
      ρε ουστ απο δω ρε οπορτουνα, αποπατε της ιστοριας

      Διαγραφή
    3. Πολύ το ταϊσαμε το τρολ. Φόλα την επόμενη φορά.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.