11 Οκτωβρίου 2009

"Αργοπεθαίνει......."

«Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει.


Αργοπεθαίνει όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος προτιμά το μαύρο για το άσπρο και τα διαλυτικά σημεία στο "ι" αντί ενός συνόλου συγκινήσεων που κάνουν να λάμπουν τα μάτια, που μετατρέπουν ένα χασμουρητό σε ένα χαμόγελο, που κάνουν την καρδιά να κτυπά στο λάθος και στα συναισθήματα.

Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές.

Αργοπεθαίνει όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του.

Αργοπεθαίνει όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για την τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή.

Αργοπεθαίνει όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει.

Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας».

Πάμπλο Νερούδα, "Αργοπεθαίνει"

4 σχόλια:

  1. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.... ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ??? ΜΗΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ: "ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΘΑΡΓΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΘΟΤΙ ΟΙ ΣΚΑΤΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ" ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. από τα πολύ αγαπημένα μου.
    με έφτιαξες την μέρα.
    καλημέρες
    λίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελ....

    Δεν φταίνε μόνο οι άνθρωποι που καταντήσανε ζώα.... τα έχουμε ξαναπει αυτά !!!

    Βέβαια στην κατάσταση κινδύνου στην οποία βρισκόμαστε , περιμένεις απο τα "ζώα", να βάλουν σε λειτουργία τα ένστικτα επιβίωσης που υποτίθεται διαθέτουν , αλλά ούτε αυτό γίνεται προς το παρόν.....

    Για αυτό και καταλαβαίνω την αντίδρασή σου ...

    Λίνα,
    καλημέρες και απο μένα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΤΑΙΝΕ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ "ΖΩΑ" ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΟΥΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ... ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΤΙ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ??? ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΥΑΛΟ ΑΣΤΟ, ΣΠΑΝΙΟ ΠΡΟΣΟΝ ΠΛΕΟΝ ........ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ" ΤΑ "ΖΩΑ" ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΕΝΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΝΑΡΚΗ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.