11 Οκτωβρίου 2009

Τι λέει ένα σκληρός νεοφιλελεύθερος για την κρίση ??

Ο Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς,
πρώην υπουργός Οικονομικών του προέδρου Ρίγκαν γράφει μεταξύ άλλων στο περιοδικό «Κάουντερπαντς» :

"Στα χρόνια του Μαρξ, το όπιο του λαού ήταν η θρησκεία. Σήμερα είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.......... Αυτά τα μέσα παπαγαλίζουν τώρα τους ισχυρισμούς της οικονομικής ολιγαρχίας ότι έχει αρχίσει η πολυπόθητη ανάκαμψη, μολονότι την ίδια ώρα αυξάνεται η ανεργία και πληθαίνουν οι εξώσεις.

Πώς μπορεί αυτοί οι ισχυρισμοί να είναι αληθινοί, όταν το ένα πέμπτο του αμερικανικού εργατικού δυναμικού είναι βυθισμένο στην ανεργία και το υπόλοιπο θαμμένο κάτω από έναν σωρό καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων ??Αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι πως τα τρισεκατομμύρια που δόθηκαν στις τράπεζες διοχετεύτηκαν στα χρηματιστήρια, όπου βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια νέα φούσκα. Είναι ζήτημα χρόνου να σκάσει κι αυτή, όπως έσκασε και η φούσκα των στεγαστικών δανείων.

Την ίδια ώρα ο χορός των καθεστωτικών οικονομολόγων εξακολουθεί να υποκρίνεται πως βρισκόμαστε απλώς μπροστά σε μια κλασική μεταπολεμική ύφεση και πως για να αποκατασταθεί η οικονομική ανάπτυξη αρκεί η αύξηση της πίστωσης και της προσφοράς χρήματος."

«Ο Μαρξ προέβλεψε την προϊούσα εξαθλίωση των εργαζομένων και ο Λένιν προείδε την υποταγή της υλικής παραγωγής στη συσσώρευση κερδών του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.Οι προβλέψεις τους είναι κατά πολύ ανώτερες από τα οικονομικά μοντέλα που σήμερα βραβεύονται με Νόμπελ και από τις προβλέψεις των κεντρικών τραπεζιτών, των υπουργών Οικονομικών και των νομπελιστών οικονομολόγων, όπως ο Πολ Κρούγκμαν, που πιστεύουν ότι η αύξηση της πίστωσης και η αύξηση του χρέους αποτελούν διέξοδο από την οικονομική κρίση».

«Αν ο Μαρξ και ο Λένιν ήταν σήμερα ζωντανοί, θα ήταν βασικοί διεκδικητές του βραβείου Νόμπελ για την οικονομία».

Ποτέ δεν είναι αργά για μετάνοιες..........

1 σχόλιο:

  1. Τστστσ ο Hitchcock και Ο Marx τελικα ειναι οι μεγαλοι αδικημενοι των βραβειων...'snot fair :]

    Manny

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.