21 Απριλίου 2017

ΕΔΥΕΘ – Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, 21/04/2017

Από την 17/04/2017 πάνω από 2.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας διαρκείας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο αριθμός των Παλαιστίνιων, που βρίσκονται ως πολιτικοί κρατούμενοι στα μπουντρούμια του Ισραήλ έχει υπερβεί τα 6.500 άτομα, που σε πολλές περιπτώσεις κρατούνται χωρίς δίκη και χωρίς καν να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία. Μεταξύ των κρατουμένων υπάρχουν 62 γυναίκες, 300 ανήλικα αγόρια και κορίτσια και 13 Παλαιστίνιοι βουλευτές.

Στα δίκαια αιτήματα των κρατουμένων, που ζητούν κατάργηση της φυλάκισης χωρίς δίκη, του πειθαρχικού μέτρου της απομόνωσης, την πρόσβαση σε τηλέφωνο, την αύξηση των επισκεπτηρίων και τη δυνατότητα να έχουν φωτογραφίες των συγγενών τους, το Ισραηλινό κράτος απαντάει ωμά, ότι «…δε θα διαπραγματευτεί με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους!».

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Καταγγέλλουμε την εγκληματική δράσης του ισραηλινού κράτους, το οποίο στηρίζεται πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά από ΗΠΑ και ΕΕ, με σκοπό την επιβολή των μονοπωλιακών συμφερόντων στην περιοχή.
Καταγγέλλουμε και τον επικίνδυνο ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που βαθαίνει ακόμη περισσότερο την οικονομική, εμπορική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ, παριστάνοντας κυνικά, ότι αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος και τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.

Απαιτούμε:
  • Να σταματήσει άμεσα οι δολοφονική πολιτική ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης. 
  • Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. 
  • Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές. 
  • Ανεξάρτητο, βιώσιμο, πλήρως κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΕΔΥΕΘ, τους φίλους του παλαιστινιακού λαού στην πόλη μας, τους νέους και τις νέες σε μαζική εκδήλωση καθιστικής διαμαρτυρίας μπροστά στο Αγ. Βενιζέλου, την Παρασκευή 21/04/2017, από ώρα 19:00.

Το Δ.Σ. της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης
Το προεδρείο της ΕΔΥΕΘ
Θεσσαλονίκη, 18/04/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.