28 Αυγούστου 2016

Φάτε μάτια... Κιμ



Διαβάζω ακόμα ενα κονσερβαρισμένο δημοσίευμα στο in.gr(και αλλού) για τη Βόρεια Κορέα, από το είδος εκείνο που έρχεται φασον για όλα τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης και κατόπιν αναπαράγεται χωρίς πολύ πολύ σκέψη στα διάφορα σοσιαλ μιντια.
Μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα αναφέρεται:


"Η Βόρειος Κορέα πέτυχε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου (αυτή τη φορά, από υποβρύχιο), κάτι που από μόνο του είναι συνηθισμένο. Εξίσου συνηθισμένη ήταν η παρουσία του βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ-Ουν, στο κέντρο επιχείρησεων της εκτόξευσης.
Το ασυνήθιστο όμως ήταν ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε: Όχι απλά σαν μικρό παιδί, αλλά αφήνοντας το επιτελείο του να... τον αγγίξει.
34b358a7fd943dd56190d1cb1ebad260
Το άρθρο του in.gr το συνοδεύει αυτή η φώτο
Στα πλάνα και τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το επίσημο βορεικορεατικό πρακτορείο, ο Κιμ εμφανίζεται να παρακολουθεί με τους στρατηγούς του την εκτόξευση και στη συνέχεια να επιχαίρει για την έκβασή της. Τέτοιες εικόνες μεταδίδονται κάθε φορά μετά από μία επιτυχημένη πυραυλική δοκιμή.

Όμως αυτή τη φορά είχαν κάτι, εκ πρώτης όψεως, ακαθόριστα αλλόκοτο. Κι αν κοίταζε κανείς πιο προσεκτικά, το εντόπιζε: Ένας από τους στρατηγούς εμφανίζεται να ακουμπά τον Κιμ στο δεξί του πλευρό και το αριστερό του χέρι. Στη συνέχεια, τον αγκαλιάζει ενώ ο βορειοκορεάτης ηγέτης πανηγυρίζει.
Τέτοια διαχυτικότητα απέναντι στον Κιμ είναι κάθε άλλο παρά αυτονόητη. Οι φωτογραφίες από τις δημόσιες εμφανίσεις του βορειοκορεάτη ηγέτη που βγαίνουν στη δημοσιότητα έχουν φαινομενικά μεν μεγάλη ποικιλία αλλά πολύ αυστηρό τυπικό: Ο ηγέτης περιβάλλεται είτε από πιστούς αξιωματούχους είτε από ευτυχισμένους πολίτες, συνήθως χαμογελαστός, αλλά, είτε επιθεωρεί είτε ενημερώνεται, δεν τον αγγίζει ποτέ κανείς."

Κι όμως...
v3-kim1
ΕΕΕ τι κάνετε, δεν διαβάζετε in.gr, αφήστε κάτω τον ηγέτη!!!
rt_kim_jong_un_ml_151011_3x2_1600
Μα γαμώτο δηλαδή!
maxresdefault
Ρε θα τον κατσιάσετε ρε!!!
slide_346844_3660113_free
Ρε γιατί τον ακουμπήζετε; Σας ακούμπησε αυτός;
kim-jong-un-north-korea-vf
Ε είπαμε ρε αλλά όχι και αγκαζέ!!
Και θα μπορούσα να συνεχίζω για ώρες...


Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(poexania)

5 σχόλια:

  1. Μετά τη διασκευή του Ρόκυ δες τις Μορανμπονγκ να τραγουδάνε country redneck τραγούδια να σου φύγει το καφάσι.....
    https://www.youtube.com/watch?v=qL_9EmEIPgE

    Αριστόνικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους πονάει αφάνταστα η Λ.Δ ΚΟΡΕΑΣ σαν Σοσιαλιστική χώρα. Πάει περίπατο το παραμύθι της Κατάρρευσης του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ. Οπως επισης και το Εμπάργκο εναντίον της που συνεχίζεται και δυναμώνει λέει πάρα πολλα σε σχέση με την Κούβα που χαλαρώνει αν δεν καταργήθηκε κιολας τελείως δεν είμαι σίγουρος. Το μέλλον της Ανθρωπότητας είναι ο Σοσιαλισμός με Κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής και όχι του ....21ου αιώνα.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω να πέρασες καλά στις διακοπές. Καλό χειμώνα και καλή δύναμη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο κι εάν καταλαβαίνω τον αντιιμπεριαλιστικο ρολο της Λ.Δ. της Β. Κορεας, καλό είναι να μην υπάρχουν αυταπάτες όταν:

    - Το επίσημο πολιτικό-οικονομικο συστημα της Β.Κορεας είναι το Τζούτσε και όχι ο σοσιαλισμος/ κομμουνισμος, αλλα ένα ιδιότυπο μείγμα από σοσιαλιστικές ιδέες σε εθνικιστικό περιτύλιγμα με προσωπολατρίκες- θρησκευτικές προεκτάσεις
    - Τα τεράστια πορτρέτα του Λένιν και το Μαρξ που κάποτε δέσποζαν πάνω από τη λεωφόρο της νίκης στην Πιονγιάνγκ εχει αντικατασταθει από την οικογενεια του Κιμ Ιλ Σουνγκ
    - Στα δικα μας, όταν οι οπορτουνιστες φτιαξαν το «ΚΚΕ» Εσωτερικου, δυο χωρες το αναγνωρισαν σαν πραγματικο ΚΚ: Η Ρουμανια και…η Β. Κορεα.

    Από αυτή την οπτική, δέχομαι την συμπαράσταση στην ΛΔ Β. Κορέας του Κιμ όπως έπρεπε να γίνει και για τη Λιβύη του Κανταφι και το Ιρακ του Χουσειν αλλά μέχρι εκεί. Το γεγονος ότι εχει «κρατικοποιησει» (όχι «κοινωνικοποιησει») τα μεσα παραγωγης, δεν το κάνει κομμουνιστικό κράτος παραπίνω από ότι είναι η Κούβα ή η Κίνα. Η αμερικανικη προπαγανδα κανει την δουλεια της και θελει να βγαλει τερας τον Κιμ κατι που είναι καταδικαστεο, αλλα από την άλλη η προσωπολατρεια και η δυναστεια είναι μια πραγματικοτητα που δεν συμβαδιζει με την κομμουνιστικη θεωρία και ηθικη. Ακομα και το ότι η γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ μετριέται σαν ετος 0 είναι ενδείξεις ενός μεσσιανισμού που ξενιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω στηριζω την Β. Κορεα απεναντι στην βρωμερη προπαγανδα που δεχεται.
      Δεν μηδενιζω επισης καποια πραγματα που θεωρω θετικα σε σχεση με τις αλλες ασιατικες χωρες, και τα οποια ειναι θετικα επειδη ακολουθουνται καποιες σοσιαλιστικες αρχες σε αυτη τη χωρα, αντι του στυγνου καπιταλισμου στις που επικρατει στις υπολοιπες ασιατικες χωρες.

      Απο εκει και περα καθε αλλο παρα ιδανικη εφαρμογη το θεωρω

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.