29 Αυγούστου 2009

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ

Ως γνωστόν η Αγγλία ήταν η μεγαλύτερη και χειρότερη αποικιοκρατική δύναμη στον πλανήτη πριν παραδώσουν την παγκόσμια ηγεμονία τους στους Αμερικάνους μετά απο το Μπρέτον Γουντς το 1944 !!!

Για να δείξει το "δημοκρατικό" της πρόσωπο, έδωσε στις αποικίες της είτε "πλήρη" ανεξαρτησία (ανεξαρτησία για τα μάτια του κόσμου βέβαια , γιατί φυσικά κράτησε όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους) όπως έγινε με τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, είτε μια κάποια αυτονομία , τουλάχιστον διοικητική όπως έγινε με τα νησιά της Καραϊβικής !!!

Έτσι και έγινε με τα νησιά Turks & Caicos της Καραϊβικής, όπου για να ηρεμήσει τους κατοίκους των νησιών αυτών, που ζητούσαν ανεξαρτησία, παραχώρησε την διοικητική αυτονομία της το 1959......

Το πόσο μεγάλη ήταν αυτη η αυτονομία ,
έμελλε να αποκαλυφθεί 50 χρόνια αργότερα........ δηλαδή σήμερα !!

Οι Βρετανοί θέλουν να μετατρέψουν τα νησιά Turks & Caicos σε κέντρο offshore χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων (στην ουσία ένα καπιταλιστικό τραπεζικό και φορολογικό παράδεισο) κι ως εκ τούτου θέλουν τον απόλυτο έλεγχο.... !!!

Και σήμερα απλά κατέλησαν το σύνταγμα των νησιών, καθαίρεσαν την νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση και την διοίκηση την ανέλαβε το Λονδίνο......

Δηλαδή δικτατορία !!!

23 Αυγούστου 2009

19 Αυγούστου 2009

2012

O αρθρογράφος του MarketWatch, Paul B. Farrell προβλέπει ότι το απόλυτο οικονομικοκοινωνικό κραχ θα επέλθει σε τρία χρόνια.

«Κάτι υπάρχει στον αέρα… Το νοιώθεις… Ερχεται ένας νέος «ταύρος»; Ισως -αλλα θα είναι ένας ταύρος μαινόμενος, που θα αφήσει πίσω του κι άλλα συντρίμμια,» πιστεύει ο Paul B. Farrell. ΝΕΟΣ ΤΑΥΡΟΣ, ΝΕΑ ΦΟΥΣΚΑ, ΝΕΟ ΚΡΑΧ αναλυτής εκτιμά ότι ένας κύκλος φούσκας έχει ήδη αρχίσει να σχηματίζεται. «Νοιώθεις την ένταση της ενέργειας να «φουσκώνει» όπως ήταν πριν τα γκρεμίσματα του 1998, του 2000 και του 2007. Τα προβλήματα της παράνοιας των dot-com, δεν τα λύσαμε ποτέ. Κάναμε τα πράγματα χειρότερα, γαλουχώντας την καταστροφή των subprime πιστωτικών παραγώγων με φθηνό χρήμα, την οικονομική ιδεολογία «Reaganomics» και δύο δαπανηρούς πολέμους. Δεν μάθαμε ποτέ το μάθημά μας, δεν λύσαμε κανένα πρόβλημα. Σήμερα, η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται.» Μέσα στην φασαρία, τονίζει ο αναλυτής, η συνωμοσία της Wall Street έχει φορτώσει τους φορολογούμενους με 23,7 τρισ. δολάρια σε καινούργια χρέη, από διασώσεις. Ο λογαριασμός θα πρέπει κάποια στιγμή να πληρωθεί. Για την ώρα, η φούσκα φουσκώνει, χάρη στις τράπεζες της Wall Street που αποδεικνύονται, όχι «πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν» αλλά «πολύ άπληστες για να καταρρεύσουν.»

17 Αυγούστου 2009

Κράτος , Παρακράτος και Οργανωμένο Έγκλημα

Το οργανωμένο έγκλημα , πρωτοεμφανίστηκε και ανδρώθηκε στις ΗΠΑ εξαιτίας των απαγορεύσεων διαφόρων ουσιών και δραστηριοτήτων, όπως η απαγόρευση του οπίου το 1875, η απαγόρευση της κοκαΐνης το 1914, η ποτοαπαγόρευση την περίοδο 1920-1933 ……………

Δίπλα στην νόμιμη εξουσία του κράτους άρχισε να αναπτύσσεται η παράνομη εξουσία του οργανωμένου εγκλήματος και οι οποίες απέκτησαν ως συνδετικό κρίκο ένα σύνολο κρατικών υπαλλήλων, κυβερνητικών αξιωματούχων και άλλων επαγγελματιών πολιτικάντηδων !!!!

Η κόλλα που τους συνέδεσε ?
Μα φυσικά η διαφθορά !!!

Σαν απόλυτοι συνεργάτες διαμοιράζουν περίφημα τους ρόλους τους ,
η μεν κρατική εξουσία αναλαμβάνει το νόμιμα τμήμα της επιχείρησης (νομοθεσία, δικαιοσύνη, αστυνομία) ,
και το οργανωμένο έγκλημα το παράνομο τμήμα (πορνεία, ναρκωτικά, όπλα, τυχερά παιχνίδια)…….!!!
Ενώ στον τομέα της τρομοκρατίας και της πολιτικής υπονόμευσης συμμετέχουν και οι δύο από κοινού, με το κράτος να έχει την επίβλεψη μέσω των μυστικών υπηρεσιών ……..
….ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είχαμε την γένεση του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ έναν ιδιότυπο «θεσμό» που λειτουργεί πέραν των ορίων της νομιμότητας, με καθοδηγητικά όργανα που απαρτίζονται από κρατικούς αξιωματούχους και εκτελεστικά όργανα που στρατολογούνται από τον υπόκοσμο !!

Η όλη ιστορία γιγαντώνεται μετά την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου όταν τα όπλα, τα ναρκωτικά και η τρομοκρατία γίνονται τα νέα πολιτικά και οικονομικά, εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τις μυστικές υπηρεσίες και το οργανωμένο έγκλημα, ώστε να εξυπηρετήσουν τους στόχους του συστήματος !!!

Το οργανωμένο έγκλημα παράλληλα με την παραδοσιακή του δραστηριότητα στους τομείς της προστασίας, της πορνεία, του τζόγου και των ναρκωτικών), πολιτικοποιείται διαμέσου της εξυπηρέτησης πολιτικών στόχων που του τίθενται από τις μυστικές υπηρεσίες, όπως το σπάσιμο των απεργιών, οι βιαιότητες σε βάρος της αριστεράς και η διάπραξη πολιτικών δολοφονιών.
Και oι μυστικές υπηρεσίες (παράλληλα με την παραδοσιακή τους δραστηριότητα στους τομείς της κατασκοπίας, της αντικατασκοπίας και της πολιτικής τρομοκρατίας) εγκληματοποιούνται χρησιμοποιώντας τα μέσα του οργανωμένου εγκλήματος, και κυρίως τα ναρκωτικά και τα όπλα……

Πρωταγωνιστής η CIA που αναδείχτηκε στο κυριότερο εργαλείο της αντικομμουνιστικής πολιτικής των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο. Οι πράκτορές της, εφαρμόζοντας ανενδοίαστα έναν κυνικό πραγματισμό, συμμαχούσαν με οποιαδήποτε υποκοσμιακή ή παρακρατική συμμορία που ήταν ικανή να χρησιμοποιηθεί για την ανάσχεση της επέκτασης της κομμουνιστικής επιρροής. Παρ' όλο που οι συμμαχίες της CIA με τα δίκτυα παραγωγής και διακίνησης των απαγορευμένων ουσιών αποτελούν μόνο ένα μέρος των δραστηριοτήτων της, ωστόσο άσκησαν και εξακολουθούν να ασκούν τεράστια προωθητική επίδραση στο παγκόσμιο εμπόριο της ηρωίνης μετά τον πόλεμο………………….

Α) Κατά την πρώτη μεταπολεμική περίοδο (1945-1965),
η συνεργασία μεταξύ του κράτους και του οργανωμένου εγκλήματος αναδείχθηκε σε βασικό εργαλείο της εφαρμογής του δόγματος Τρούμαν στην Ευρώπη και την Ασία, έχοντας ως στόχο την αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού»

1. Στη Γαλλία, μετά την έναρξη του ψυχρού πολέμου (1947), οι αμερικανικές και γαλλικές μυστικές υπηρεσίες συνεργάστηκαν με την κορσικάνικη Μαφία που έλεγχε το λιμάνι της Μασσαλίας για να εξουδετερώσουν την επιρροή της Αριστεράς.
Η CIA κατέβαλε ιδιαίτερες προσπάθειες να θέσει υπό τον έλεγχό της το λιμάνι της Μασσαλίας και να διασφαλίσει α) την απρόσκοπτη ροή της βοήθειας που δινόταν στην Ευρώπη με το Σχέδιο Μάρσαλ και β) τον ανεφοδιασμό του Γαλλικού Εκστρατευτικού Σώματος στην πόλεμο της Ινδοκίνας που έληξε με ήττα των Γάλλων στο Ντιέμ-Μπιέν-Φου και την αποχώρησή τους από τη Ν.Α. Ασία.
Για το σκοπό αυτό, η CIA, η γαλλική ΚΥΠ (SDECE) και η παρακρατική SAC συνεργάστηκαν με το Γαλλικό Δίκτυο της κορσικάνικης μαφίας της Μασσαλίας και το Δίκτυο της Ινδοκίνας (1947-1954), που έλεγχαν τη διακίνηση της ηρωίνης στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική.
Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι μυστικές υπηρεσίες εξασφάλισαν τη βοήθεια της κορσικάνικης Μαφίας στις πράξεις ατομικής και μαζικής τρομοκρατίας σε βάρος των κομμουνιστών της Μασσαλίας και σ' αντάλλαγμα της παρείχε χρηματοδότηση και κάλυψη των έκνομων δραστηριοτήτων της.
Η συνεργασία συνεχίστηκε αρμονικά και στην Άπω Ανατολή, όπου το Γαλλικό Δίκτυο (της κορσικάνικης μαφίας) διατηρούσε ισχυρά ερείσματα, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960, περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον έκρινε ότι ήταν σε θέση να εξοντώσει το Γαλλικό Δίκτυο και να το αντικαταστήσει με το Δίκτυο της Ν.Α. Ασίας που η ίδια είχε οργανώσει.

2. Στην Ιταλία, η CIA και η ιταλική ΚΥΠ (SIFFAR) συνεργάστηκαν με την ιταλική μαφία για την αποτροπή της εισόδου των κομμουνιστών στην κυβέρνηση στην Ιταλία (1947), και, αργότερα, για τον έλεγχο των πολιτικών κομμάτων και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος (1947-1970) και την εφαρμογή της «στρατηγικής της έντασης» (1970-1990).
Από το 1943, η CIA εφάρμοσε την ίδια στρατηγική στη Σικελία, όπου αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών προσπάθησαν να εξουδετερώσουν την επιρροή των κομμουνιστών στο νησί και σ' όλη την υπόλοιπη χώρα, βοηθώντας τη Μαφία και τους Χριστιανοδημοκράτες πολιτικούς συμμάχους της να καταλάβουν την εξουσία και να δολοφονήσουν πολλές εκατοντάδες αριστερούς πολίτες.
Σ' αντάλλαγμα των υπηρεσιών που της πρόσφερε η Σικελική Μαφία, η CIA της παρείχε πλήρη κάλυψη των εγκληματικών δραστηριοτήτων της. Όπως παραδέχτηκε δημόσια ο πρώην επιχειρησιακός διευθυντής της CIA Miles Copeland: «Εάν δεν είχε γίνει αυτό με τη Μαφία, οι κομμουνιστές θα μπορούσαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την Ιταλία».
Η συνεργασία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιων συνεχίστηκε αδιατάρακτα μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν η αποδεδειγμένη καθολική διάβρωση των πολιτικών κομμάτων της δεξιάς, του κέντρου και της κεντροαριστεράς από τη μαφία, οδήγησε σ' ένα επίσης καθολικό αδιέξοδο που προκάλεσε την κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού που είχε στηθεί και λειτουργούσε από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

3. Στην Άπω Ανατολή, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες συμμάχησαν με τις συμμορίες που διαφέντευαν το εμπόριο των ναρκωτικών στις συνοριακές γραμμές και τα λιμάνια που είχαν ιδιαίτερη στρατηγική σημασία, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη επιτυχία των βρώμικων επιχειρήσεών τους.
Σ' αντάλλαγμα των υπηρεσιών που πρόσφεραν στις μυστικές υπηρεσίες, τα συνδικάτα του εγκλήματος στα αστικά κέντρα απολάμβαναν μιας κρατικής προστασίας που τους επέτρεπε να συνεχίζουν τις παράνομες επιχειρήσεις τους υπό την εποπτεία του κράτους και της αστυνομίας, ενώ οι μεγάλοι ναρκω-βαρώνοι της υπαίθρου επέκτειναν τις δραστηριότητές τους έξω από την επικράτειά τους και οργάνωσαν ιδιωτικούς στρατούς για να εξασφαλίσουν την κατοχή και τη διατήρηση των περιοχών που ήταν απαραίτητες για τις αυξανόμενες καλλιέργειες του οπίου».
Στην Κίνα, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Κομμουνιστές (1948), η CIA πρόσφερε αμέριστη βοήθεια στα τμήματα του εθνικιστικού στρατού του Κουομιτάγκ (ΚΜΤ) τα οποία, μετά την ήττα τους από τους Κινέζους κομμουνιστές, εγκαταστάθηκαν στη Μπούρμα και ασχολούνταν με το εμπόριο του οπίου. Με τη βοήθειά τους, η CIA δημιούργησε δίκτυα πληροφοριών και σαμποτάζ σε βάρος της κομμουνιστικής Κίνας και σ' αντάλλαγμα τους πρόσφερε χρηματοδότηση, εφόδια και κάλυψη της διακίνησης του οπίου.

Β) Κατά τη δεύτερη μεταπολεμική περίοδο (1965-1990),
η συνεργασία μεταξύ του κράτους και του οργανωμένου εγκλήματος είχε ως στόχο την αναδιάταξη της παγκόσμιας αγοράς των απαγορευμένων ουσιών προς όφελος των ΗΠΑ και τη δικαιολόγηση των ανοικτών ή καλυμμένων αστυνομικών και στρατιωτικών επεμβάσεών τους σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Για το σκοπό αυτό:

1. Η CIA συνεργάστηκε με τη Γαλλική και την Ιταλική ΚΥΠ για την επιτυχία του πραξικοπήματος της ηρωίνης, με το οποίο ο έλεγχος της παγκόσμιας αγοράς της ηρωίνης πέρασε από το Γαλλικό Δίκτυο στο Δίκτυο της Ν.Α. Ασίας που οργανώθηκε με την καθοδήγηση της CIA (1965-1974), μετά την ήττα και την απόσυρση των Γάλλων από την Ινδοκίνα και την υποκατάστασή τους από τους Αμερικανούς.

2. Η CIA συνεργάστηκε με το Δίκτυο της Ν.Α. Ασίας (1970-1980) το οποίο έλεγχε το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής ηρωίνης και το 80% της ηρωίνης που εισάγονταν στην αγορά των ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του 1970.

3. Η CIA, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, συνεργαζόταν με τις φυλές που καλλιεργούσαν όπιο στο Χρυσό Τρίγωνο και με στρατηγούς της Ταϊλάνδης, του Λάος και του Νοτίου Βιετνάμ που έκαναν λαθρεμπόριο ηρωίνης.

4. Η CIA συνεργάστηκε με τους ισλαμιστές αντάρτες που έλεγχαν την παραγωγή και τη διακίνηση της ηρωίνης στο Αφγανιστάν. Οπως αποκαλύφθηκε από επίσημες έρευνες, μετά την εισβολή των σοβιετικών στο Αφγανιστάν, η CIA χρηματοδοτούσε και εξόπλιζε τους τοπικούς πολέμαρχους που παρήγαγαν τεράστιες ποσότητες οπίου. Το 1983, οι Αφγανοί αγρότες παρήγαγαν πάνω από 400 τόνους οπίου, που στο μεγαλύτερο μέρος του διατέθηκε στο Πακιστάν για μετατροπή σε ηρωίνη. Στη δεκαετία του 1980, το 50% της ηρωίνης που εισάγονταν στις ΗΠΑ, προέρχονταν απ' αυτή την περιοχή.

5. Η CIA συνεργάστηκε -και συνεργάζεται- με το διεθνή υπόκοσμο για την εφαρμογή της πολιτικής «ναρκωτικά για όπλα» και «όπλα για ναρκωτικά», στο Βιετνάμ, το Αφγανιστάν, το Ιράν (Ιράν-γκέιτ), τη Νικαράγουα (Κόντρα-γκέιτ) και άλλες περιοχές του πλανήτη.

6. Η CIA συνεργάστηκε -και συνεργάζεται- με τα καρτέλ διακίνησης «ναρκωτικών» στην Κεντρική και τη Νότια Αμερική, με σκοπό:

● Τη δολοφονία του Κάστρο και την ανατροπή του καθεστώτος της Κούβας. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, αστυνομικές πηγές αποκάλυψαν ότι οι ανατρεπτικές επιχειρήσεις της CIA σε βάρος της Κούβας ήταν «βιτρίνα» της δράση ενός μεγάλου συνδικάτου διακίνησης ηρωίνης και κοκαΐνης. Και η CIA, υπό την πίεση αυτών των αποκαλύψεων, αναγκάστηκε να ματαιώσει μερικές από τις σημαντικότερες ενέργειές της εναντίον του καθεστώτος του Κάστρο.
● Τη διενέργεια ανατρεπτικών επιχειρήσεων εναντίον χωρών που δεν αποδέχονται τη λογική του αμερικάνικου νεοαποικισμού, όπως η Κούβα και η Νικαράγουα,
● Την καθοδήγηση πραξικοπημάτων εναντίον εκλεγμένων κυβερνήσεων μη-αρεστών στην Ουάσινγκτον.
● Τη δικαιολόγηση ανοικτών στρατιωτικών επεμβάσεων στο έδαφος άλλων χωρών, όπως στη Γρενάδα, τον Παναμά και τη Βολιβία.
● Τη δημιουργία, τη χρηματοδότηση, την επάνδρωση και τη δράση παρακρατικών οργανώσεων και συμμοριών πληρωμένων φονιάδων, όπως η Αντικομμουνιστική Συμμαχία και τα Αποσπάσματα Θανάτου που δρουν στη Λατινική Αμερική.

7. Μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η CIA φρόντιζε για την ασφάλεια των συνεργατών της στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Οπως αποδείχθηκε, προστάτευσε από ποινικές διώξεις Λατινο-αμερικανούς διακινητές απαγορευμένων ουσιών σε περισσότερες από 27 περιπτώσεις που ήταν της αρμοδιότητας της ομοσπονδιακής δικαιοσύνης.


Πηγή : Στοιχεία από άρθρο του Κλεάνθη Γρίβα στο www.zougla.gr

13 Αυγούστου 2009

Η σταθερές απόψεις και αξίες του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ 1976 vs ΕΟΚ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία αμφιβολία
στην απόφασή της, της 1ης Μαρτίου του 1976:
«Απώτερος σκοπός της ένταξης στην ΕΟΚ είναι η ματαίωση της σοσιαλιστικής αλλαγής στη χώρα μας», τόνιζε χωρίς περιστροφές. «Το ΠΑΣΟΚ αρνείται την ένταξη, όπως αρνείται και την ένταξη υπό όρους. Δεν υπάρχει δρόμος που να οδηγεί μέσα από την εξάρτηση στην αυτονομία», συνέχιζε. «Μια μελλοντική εξέλιξη για την πραγματοποίηση της Ευρώπης των Λαών δεν είναι δυνατή όσο οι ευρωπαϊκές χώρες αποδέχονται την κηδεμονία των ΗΠΑ και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα μάχονται για να προασπίσουν το καπιταλιστικό σύστημα», ανέλυε.

Στις 2 Μαρτίου 1976, το ΠΑΣΟΚ έδινε στη δημοσιότητα εισήγηση «Ομάδας Επιστημόνων του Κέντρου Μελετών και Διαφώτισης».

Ο Κωνσταντίνος Σημίτης υπέγραφε τον πρόλογο
αναφέροντας στο κείμενό του μεταξύ άλλων:
«Η εισήγηση αρνείται την ένταξη, αρνείται επίσης την ένταξη υπό όρους. Εξοδος από τη σχέση εξάρτησης με τη βοήθεια των βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών δεν υπάρχει. Η εισήγηση θεωρεί ότι η άρνηση της ένταξης δεν συνεπάγεται την απομόνωση της χώρας, αλλά αντίθετα την πολύπλευρη ανάπτυξη των σχέσεών της».

ΠΑΣΟΚ 1981 ,
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Το καλοκαίρι του 1981 το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας. Στις 4 Ιουλίου 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου δίνει στη δημοσιότητα το περίφημο «Συμβόλαιο με το Λαό» - δηλαδή τη διακήρυξη κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.
Από την 1η Ιανουαρίου 1981 η Ελλάδα έχει ενταχθεί στην ΕΟΚ. Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ γύρω από το θέμα αυτό έχουν υποστεί θεαματική αλλαγή.
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει σύμφωνα με τις συνταγματικές διαδικασίες τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να αποφασίσει ελεύθερα ο Λαός, ύστερα από αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση, αν επιθυμεί τη συνέχιση της ένταξης ή αν το συμφέρον του επιβάλλει, όπως εμείς πιστεύουμε, τη σύναψη μιας ειδικής συμφωνίας με την Κοινή Αγορά», αναφέρει η παράγραφος 118 του «Συμβολαίου με το Λαό».

Μετά τις εκλογές......
Το υπεσχημένο δημοψήφισμα δεν προκηρύσσεται ποτέ.
Ούτε πια ξαναμιλάει το ΠΑΣΟΚ για έξοδο από την ΕΟΚ.......

ΠΑΣΟΚ 1995

Τρίτη 27 Ιουνίου 1995, ο Ανδρέας Παπανδρέου δίνει μια αποκαλυπτική συνέντευξη στις Κάνες, όπου γίνεται Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, όπως έχει πλέον μετονομαστεί η ΕΟΚ..............«Τι είναι η Ενωμένη Ευρώπη; Ποιος την κυβερνά; Τι ρόλο παίζουμε πλέον εμείς οι κυβερνήσεις, οι εθνικές κυβερνήσεις;» αναρωτιέται και απαντά ο ίδιος: «Βαδίζουμε προς μια σμίκρυνση των δυνάμεων του έθνους ως έννοιας, προς τη δημιουργία σφαιρών επιρροής ανάμεσα στους μεγάλους... Για πρώτη φορά, νομίζω είδα εν λειτουργία το νέο Διευθυντήριο της Ευρώπης. Ισως υπήρχε πάντα, αλλά δεν ήταν τόσο εμφανές και τόσο αιχμηρό».
Και ο Ανδρέας Παπανδρέου συνέχισε: «Βαδίζουμε προς μια Ευρώπη που θα είναι δημοκρατική τύποις, αλλά που οι μεγάλες αποφάσεις θα παίρνονται από ένα triumviratum (σ.σ. τριανδρία) ηγετών της Ευρώπης. Και μην ξεχνάμε ότι αυτό μεταφέρει τη δύναμη των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών σιγά σιγά να ελέγξουν οικονομίες και να παίξουν αυτές τον ρόλο του ενεργού και αποτελεσματικού κυβερνήτη»!
Στην ίδια συνέντευξη ο Α. Παπανδρέου ομολογεί το πολιτικό αδιέξοδο του σοσιαλισμού στη φάση αυτή απέναντι στην ΕΕ.
«Δεν λέω ότι θα φύγουμε από την ΕΕ. Δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι... Δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε συνθήκες σύγκρουσης... Φυσικά, δεν προτείνω τίποτα το ριζοσπαστικό. Δεν έχω να προτείνω τίποτα το ριζοσπαστικό», παραδέχεται.

ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΕΡΑ

Η γραμμή απέναντι στην ΕΕ του σημερινού ΠΑΣΟΚ είναι «ναι σε όλα». Η Ελλάδα δεν δημιουργεί πια κανένα πρόβλημα στην ΕΕ, ούτε καν σε φραστικό επίπεδο. Δεν διεκδικεί τίποτε, συμμορφώνεται από τους πρώτους σε κάθε επιθυμία του «Διευθυντηρίου», που κατήγγειλε ο Α. Παπανδρέου, σπεύδει να κυρώσει από τους πρώτους κάθε ευρωπαϊκή συνθήκη και μπαίνει στην ΟΝΕ με μόλις έναν χρόνο καθυστέρηση, συμμορφούμενη προς όλα τα απαιτούμενα κριτήρια.
Ιδια γραμμή συνεχίζεται ακόμη και όταν το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην αντιπολίτευση, όπου η κυβέρνηση Καραμανλή ακολουθεί πιστά την τακτική Σημίτη. Το θέμα της ΕΕ δεν αποτελεί καν θέμα συζήτησης ανάμεσα στα δύο κόμματα παρά μόνο δημαγωγικά, χάριν εντυπώσεων.

Δημόσιο Χρέος

Όσο πιο σκούρο,
τόσο πιο μεγάλο το παλούκι που θα φάς !!!




http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ed/Debt.PNG

34 εκατ. Αμερικάνοι ζουν με κουπόνια σίτισης !!!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των Αμερικανών που κατέφυγαν στα κρατικά κουπόνια σίτισης, το σημαντικότερο πρόγραμμα της κυβέρνησης κατά της πείνας, αυξήθηκαν στο δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου κατά 1,2 εκατομμύρια, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό στο επίπεδο - ρεκόρ των 33,8 εκατομμυρίων.

Ο Απρίλιος ήταν ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας που καταγράφεται αριθμός-ρεκόρ αιτήσεων για τη λήψη των κουπονιών σίτισης, κάτι που αποτυπώνει τις έντονες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα χαμηλά εισόδηματα στις ΗΠΑ. Τα λεφτά δεν φτάνουν ούτε για φαγητό.

Πηγή : Ελευθεροτυπία
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=09/07/2009&id=61934

Αυτό σημαίνει 11,5 % των Αμερικάνων δεν έχουν λεφτά ούτε καν για φαγητό !!!

Γκοντ μπλέσ αμέρικα.....

Το Λατομείο της Καντάνου


Tι κάνουμε όταν έχουμε ένα φαράγγι ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας γεμάτο σπάνια είδη φυτών, ζώα κι έναν παλιό πετρόχτιστο δρόμο μήκους 6,6 χιλιομέτρων;


Μα φυσικά επιτρέπουμε να λειτουργεί μέσα σε αυτό ένα λατομείο !!!!


Παράλογο; Φυσικά.

Ελληνική πραγματικότητα; Εντελώς.

H τελευταία πράξη αυτού του δράματος αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως εννοούμε την «ανάπτυξη». Η εταιρεία «Λατομεία Σελίνου Α.Ε.» δεν αρκείται στα 59,6 στρέμματα που εκμεταλλεύεται ήδη αλλά τον Αύγουστο του 2007 ζητά άδεια να επεκταθεί σε 288,3 στρ. (σύνολο 347,9 στρ.). Το δασαρχείο δεν εγκρίνει την επέκταση με την αιτιολογία ότι η περιοχή είναι δάσος που δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί για την οικολογική του αξία, ότι έχει παρατηρηθεί καταπάτηση δασικών εκτάσεων, εγκατάλειψη αδρανών υλικών στο δάσος και καταστροφή 27 στρεμ.ν δάσους εκτός της αδειοδοτημένης περιοχής.
Στηριζόμενος σε αυτά τα έγγραφα και σε άλλες καταγγελίες ο περιφερειάρχης νομάρχης κ. Σ. Τσόκας με το έγγραφο 134 στις 19/02/08 αφ' ενός δεν ενέκρινε τη νέα μελέτη περιβαλλοντικών όρων -άρα και την επέκταση- και αφ' ετέρου, κάτω από το βάρος των καταγελιών, δεν δέχθηκε την ισχύ των περιβαλλοντικών όρων της αδειοδοτημένης περιοχής. Πρακτικά λοιπόν το λατομείο θα έπρεπε να κλείσει. Στις 13/05/08, όμως, και χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, ο περιφερειάρχης ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση και εξέδωσε νέα άλλη όπου θεωρεί ότι ισχύουν οι περιβαλλοντικοί όροι των 59,6 στρεμμάτων, άρα επιτρέπεται η λειτουργία του λατομείου. Σε αυτήν την απόφαση γνωμοδότησε θετικά και το δασαρχείο.

Πηγή : www.kathimerini.gr