25 Σεπτεμβρίου 2009

Στο σπιράλ της κρίσης μπήκε για τα καλά η Ισπανία.....

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσίευσε η ερευνητική ομάδα της Μαδρίτης RR de Acuña & Asociados είπε ότι η κατάρρευση του κατασκευαστικού κλάδου της Ισπανίας θα προκαλέσει στην οικονομία συρρίκνωση για τα επόμενα 3 έως 5 χρόνια, με αιχμή τις απώλειες λόγω ύφεσης πάνω από 11% του ΑΕΠ.

Η άκρως καταστροφική αυτή πρόβλεψη είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τους αστείους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού Jose Luis Zapatero, ο οποίος ακόμη ισχυρίζεται ότι η ύφεση της Ισπανίας θα είναι ηπιότερη από ό, τι αλλού στην Ευρώπη.
( Καλά τι γίνετε , όλοι αντιγράφουν τον Καραμανλή ??? )

Η RR de Acuña Asociados ανέφερε ότι το κύριο πρόβλημα αυτήν την στιγμή είναι το μεγάλο πλήθος των απούλητων ακινήτων στην αγορά, ή ακόμα και των υπό κατασκευή, το οποίο ξεποερνά πλέον τα 1.630.000.......... και με την ετήσια ζήτηση να έχει πέσει στις 150.000 (από 210.000 πέρυσι...) θα πάρει πάνω από 10 χρόνια να πουληθούν τα σημερινά ακίνητα , πράγμα που αδρανοποιεί πλήρως την αγορά ακινήτων και ολόκληρο τον κατασκευαστικό κλάδο !!!!

Μάλιστα η ερευνητική ομάδα προχώρησε και στις συνέπειες στην ανεργία και πρόβλεψε πως η επίσημη ανεργία θα φτάσει μεταξύ 24 % και 28 % , που θα αποτελέσει το χειρότερο καταγεγραμμένο ιστορικά ποσοστό στην ιστορία της Ισπανίας........ και φυσικά πολύ χειρότερο από το 23% του 1934 που οδήγησε στην εξέγερση των ανθρακορύχων της Αστούρια τον Οκτώβριο του 1934.......

Απλώς για την ιστορία θα θυμίσω πως μετά την εξέγερση στην Αστούρια, (στρατιωτικός επικεφαλής της οποίας ήταν ο στρατηγός Φρανσίσκο Φράνκο), στις εκλογές του 1936 εκλέχτηκε για πρώτη και μοναδική φορά ο συνασπισμός κομμάτων της Αριστεράς με επικεφαλείς τους Κομμουνιστές !!!
Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβαν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους , μιας και ο Φρανκο είχε πάρει τις εντολές του για άμεση εξόντωση του Κομμουνισμού και ο εμφύλιος ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1936 !!! Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.