12 Απριλίου 2011

Στην κατηγορία 7 αναβαθμίστηκε η Φουκουσίμα

Από την Ίσκρα


Ο νέος σεισμός 7,1ρίχτερ  με επίκεντρο την  Φουκουσίμα  στην Ιαπωνία , την ώρα μάλιστα που η  πυρηνική καταστροφή εξελίσσεται στη μεγαλύτερη, ίσως, τραγωδία που έχει συμβεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία,ακριβώς ένα μήνα μετά τον σεισμό της 11ης Μαρτίου ,έχει σημάνει τον απόλυτο συναγερμό, όχι μόνο  στην περιοχή της Φουκουσίμα και την Ιαπωνία αλλά  σε ολόκληρο τον πλανήτη ,προκαλώντας ρίγη τρόμου στην παγκόσμια κοινότητα. 

Η «ΊΣΚΡΑ», από την πρώτη στιγμή είχε αποκαλύψει τα ψεύδη και την παραπλάνηση σχετικά με το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα και είχε απο την πρώτη στιγμή επισημάνει την εξαιρετική σοβαρότητα της κατάστασης για όλο τον πλανήτη που σήμερα δυστυχώς επιβεβαιώνεται απο τις τραγικές διαστάσεις ενός μεγαλύτερου Τσερνόμπιλ που παίρνει πλέον και επίσημα  η πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία. 

Οι αρχές της χώρας αναβάθμισαν το επίπεδο της σοβαρότητας της πυρηνικής κρίσης στον σταθμό της Φουκουσίμα στην κατηγορία 7 από την κατηγορία 5, αξιολογώντας την πλέον ως ισότιμη με την πυρηνική καταστροφή του 1986.
Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι το επίπεδο των ραδιενεργών εκπομπών που έχει καταγραφεί από την αρχή της πυρηνικής κρίσης στη Φουκουσίμα δεν αναλογεί παρά στο 10% των εκπομπών που μετρήθηκαν το 1986 μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ.

«Πρόκειται για μια καταρχήν αξιολόγηση και είναι ένα θέμα που απομένει να οριστικοποιηθεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας» ανέφερε αξιωματούχος της κρατικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, που εξέδωσε την ανακοίνωση μαζί με την Επιτροπή Πυρηνικής Ασφάλειας, που είναι μη κυβερνητικός οργανισμός.


Την έντονη ανησυχία της ότι η διαρροή ραδιενέργειας μπορεί να ξεπεράσει σε μέγεθος εκείνη του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ εξέφρασε η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, Tepco.


«Η διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει σταματήσει και η ανησυχία μας είναι ότι τελικά θα ξεπεράσει εκείνη του Τσερνόμπιλ» είπε αξιωματούχος της Tepco. Ολα δείχνουν πως ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τις τραγικές συνέπειες του μεγαλύτερου πυρηνικού εφιάλτη στην ιστορία της .Ο πυρηνικος τρόμος είναι πλέον παντού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.