25 Μαρτίου 2017

Eπιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές για την 25η Μαρτίου:

«Μη κάνεις πίσω από τη ζωή που έχεις ανάγκη!


Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια,

Αυτές τις μέρες με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα ακούσεις για τους εθνικούς στόχους, ότι η Ελλάδα περνά δυσκολίες, για την ανάπτυξη, που ουσιαστικά είναι ανάπτυξη για τους λίγους, ότι χρειάζεται σταθερότητα, ότι οι αγώνες και οι απεργίες βλάπτουν τον τόπο. Θεωρούν δηλαδή εθνικό καθήκον οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά της ανεργίας, των 200-300 ευρώ, της διαρκούς ανασφάλειας να κάτσει στα αυγά της, για να αυξηθούν τα κέρδη μια χούφτα ανθρώπων που καρπώνονται το πλούτο, που παράγουν με το μόχθο τους εκατομμύρια εργαζόμενοι.


Με την επιστολή αυτή θέλουμε να σου πούμε γι’ αυτά που δεν σου λένε τα σχολικά βιβλία γιατί δεν θέλουν να ξέρεις τι είναι η επανάσταση, για να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα για το σήμερα και τη ζωή σου.


Θα ρωτήσεις λοιπόν: Μα δεν ήμασταν όλοι μαζί εναντίον των Τούρκων; Σου απαντάμε: ΌΧΙ.

24 Μαρτίου 2017

ΠΑΜΕ:Όλοι στα συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη - Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά

Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη μέρα συνεδρίασης του Eurogroup καλεί το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, στη Μυτιλήνη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς.

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλεί η ΠΑΣΕΒΕ.


«Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στη δυστυχία του λαού! Δεν υπάρχει προοπτική σε αυτό το δρόμο, μόνο νέα βάσανα», σημειώνει το ΠΑΜΕ τονίζοντας ότι «μπορούμε να τους σταματήσουμε, με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας, με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κι εκμετάλλευσης».

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια των συνταξιούχων στις 4 Απρίλη.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

19 Μαρτίου 2017

ΚΚΕ: Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός!

Αύριο, Δευτέρα, κορυφώνεται η πανελλαδική εξόρμηση του ΚΚΕ με το κάλεσμα οργάνωσης και πάλης ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων κυβέρνησης - κουαρτέτου

«Αλλη μια συμφωνία - Αλλη μια λεηλασία. Φτάνει πια! Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός!».

Πολλές είναι οι παρεμβάσεις με εξορμήσεις και περιοδείες σε τόπους δουλειάς και συνοικίες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, ενώ η πολύμορφη αυτή δράση θα κορυφωθεί αύριο Δευτέρα με πικετοφορίες και συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις.

Ολη η αυριανή μέρα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για την ενημέρωση του λαού με το κάλεσμα ξεσηκωμού ενάντια στα νέα μέτρα που διαπραγματεύεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Από το πρωί θα πραγματοποιούνται εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς: Σε εργοστάσια, νοσοκομεία, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, εμπορικά και επισιτιστικά καταστήματα, σε δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και σχολές.

Το πρόγραμμα συγκεντρώσεων και πικετοφοριών έχει ως εξής:

 

Στην Αττική

-- Στην Ομόνοια, στις 6 μ.μ.
-- Στο Γαλάτσι, στις 6.30 μ.μ., στο παλιό τέρμα (Γαλατσίου και Βεΐκου).
-- Στον Πειραιά, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κοραή.
-- Στο Κερατσίνι, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ζαρντέν.
-- Στη Νίκαια, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κρήνης.
-- Στο Περιστέρι, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.
-- Στο Ιλιον, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
-- Στο Αιγάλεω, στις 7 μ.μ., στη Θηβών και Ιερά Οδό.
-- Στο Χαϊδάρι, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.
-- Στην Αγ. Βαρβάρα, στις 7 μ.μ., Βενιζέλου και Μ. Αλεξάνδρου.
-- Στην Πετρούπολη, στις 6.30 μ.μ., στη Στρογγυλή πλατεία.

Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στην εφημερίδα «Επένδυση»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Επένδυση» και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Παρατίθεται ολόκληρη η συνέντευξη:

- Εδώ που βρίσκονται τα πράγματα, ποια είναι κατά τη γνώμη σας η καλύτερη λύση για τη χώρα και κατ’ επέκταση τους πολίτες; Οι εκλογές ή να κλείσει με όποιο τρόπο η αξιολόγηση;

- Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα και για να μην γίνουν χειρότερα, η λύση για το λαό δεν βρίσκεται ούτε στo να περιμένει την αξιολόγηση και τα νέα μέτρα, ούτε να περιμένει εκλογές για μια ακόμα μνημονιακή κυβερνητική εναλλαγή, σαν αυτές που έχουμε γνωρίσει τα χρόνια της κρίσης. Η λύση θα δοθεί μόνο σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, για να εμποδίσουμε το νέο αντιλαϊκό πακέτο και για να διεκδικήσουμε όλα όσα χάσαμε τα χρόνια της κρίσης, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Να ανοίξουμε το δρόμο για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία. Κι όλα αυτά βασικό στοιχείο τους έχουν να δυναμώσει σημαντικά και ολόπλευρα το ΚΚΕ.

- Εντέλει πιστεύετε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σθεναρά;

- Η κριτική μας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και στις προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν αφορούσε ποτέ, στο πώς παζαρεύουν, αλλά για λογαριασμό ποιανού διαπραγματεύονται! Κι αυτό που κάνουν όλοι τους είναι να διαπραγματεύονται για το πώς θα αυξηθούν τα κέρδη των ομίλων. Με το λαό να περιμένει να πέσει κανένα ψίχουλο από το τραπέζι της κερδοφορίας τους. Για παράδειγμα το νέο αφήγημα της κυβέρνησης «μέτρα και αντίμετρα» είναι «σου παίρνω εκατό και σου επιστρέφω τριάντα», αλλά «περασμένα - ξεχασμένα» τα υπόλοιπα εβδομήντα. Τόσο απλά… και δίκαια!

18 Μαρτίου 2017

Κάλεσμα πάλης ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων

«Άλλη μια συμφωνία – Άλλη μια λεηλασία. Φτάνει πια! Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός!».

Με το σύνθημα αυτό, το ΚΚΕ οργανώνει όλη αυτή τη βδομάδα μεγάλη εξόρμηση στους εργαζόμενους, καλώντας τους σε οργάνωση της πάλης ενάντια στο πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διακινώντας πλατιά το νέο φυλλάδιο του Κόμματος. (Παρακάτω επισυνάπτεται σε μορφή PDF).
Αυτή η πολύμορφη δραστηριότητα θα κορυφωθεί τη Δευτέρα 20 Μάρτη, μέρα που συνεδριάζει το Γιούρογκρουπ, με κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, εξορμήσεις και περιοδείες σε τόπους δουλειάς και συνοικίες σε όλη την Ελλάδα.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναλυτικά αναφέρει:
  • ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ
  • ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
  • ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Να υψωθεί ΤΕΙΧΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ απέναντι στο νέο πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ
Η νέα συμφωνία θα κλιμακώσει την επίθεση απέναντι σε μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, σε όλο το λαό.

Φέρνει νέες ανατροπές σε εργασιακά δικαιώματα, νέες περικοπές στις συντάξεις, νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, μέσω της φοροληστείας. Προετοιμάζει το αντιλαϊκό πλαίσιο για μετά το 2018.
Τα νέα μέτρα δεν είναι μόνο οι απαιτήσεις των δανειστών, όπως τα παρουσιάζει η κυβέρνηση, για να στηρίξει μια ακόμη φορά το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης.
Είναι κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες. Είναι οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, εφοπλιστών, μονοπωλίων στη χώρα μας, προϋπόθεση για να στηριχτεί η κερδοφορία τους.
Γι’ αυτό και το κεφάλαιο είναι το μόνο που μπορεί να πανηγυρίζει για το κλείσιμο της «αξιολόγησης».

Καμιά αναμονή – Καμιά ανοχή στη νέα κοροϊδία των «αντιμέτρων» και της «δίκαιης ανάπτυξης»

Τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα είναι βασανιστική, αβέβαιη, στο φόντο και των διεθνών εξελίξεων.
Ακόμη κι αν υπάρξει κάποια ανάπτυξη, θα είναι για τα κέρδη των λίγων. Η λιτότητα δεν θα σταματήσει για το λαό.