22 Φεβρουαρίου 2017

Δήμος Πατρέων : Μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 23 Φλεβάρη.

Ο λαός της Πάτρας θα υπερασπιστεί αύριο, 23 Φλεβάρη, όπως έκανε και στις 13 του μήνα, τον αγωνιστή Δήμαρχό του, Κώστα Πελετίδη - Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο (8π.μ.) και στη συνέχεια πορεία και συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια.


Ο λαός της Πάτρας, με νέα μεγάλη κινητοποίηση, θα υπερασπιστεί αύριο, 23 Φλεβάρη, όπως έκανε και στις 13 του μήνα, τον αγωνιστή Δήμαρχό του, Κώστα Πελετίδη, που υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν διευκόλυνε την δράση της Ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσής Αυγής, κάνοντας το χρέος του απέναντι στο λαό.

Η διακοπείσα δίκη θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη 23 Φλεβάρη, με την τοποθέτηση του Δημάρχου, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την έκδοση της απόφασης.

Στο κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές στήριξης του Κώστα Πελετίδη, ενώ δεκάδες είναι οι ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα που συνεχίζουν να καταφθάνουν καθημερινά στον Δήμο.

Έχουν σταλεί δεκάδες ψηφίσματα Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων και εκατοντάδες ανακοινώσεις φορέων, συλλόγων και σωματείων. 

21/2 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

1 Φεβρουαρίου 2017

-Γιατί μιλάμε για εθνοκρατική βάση της οικονομίας;

Στις Θέσεις αναφέρεται πως «οι όροι της διευρυμένης αναπαραγωγής του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων, των μετοχικών εταιρειών εξακολουθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους να διαμορφώνονται στο πλαίσιο των εθνικών κρατών και των εκάστοτε διακρατικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών στις οποίες συμμετέχουν». Συνάδει αυτή η εκτίμηση με το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν μεγάλες πολυεθνικές μετοχικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε μεγάλο αριθμό χωρών;

Στον καπιταλισμό σήμερα κυριαρχεί ως γενική τάση η παραγωγή να μην περιορίζεται στα εθνικά πλαίσια, οι επενδύσεις να περνάνε τα σύνορα και τα κεφάλαια να μεταφέρονται ανάμεσα στα αστικά κράτη. Είναι αυτό που ονομάζουμε διεθνοποίηση της καπιταλιστικής αγοράς. Όμως, αυτή η τάση δεν μπορεί να αναιρέσει την ανισόμετρη ανάπτυξη ανάμεσα στα ξεχωριστά κεφάλαια, στις επιχειρήσεις και τις «εθνικές» καπιταλιστικές οικονομίες. Ούτε μπορεί να ανατρέψει το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της διευρυμένης αναπαραγωγής του κεφαλαίου, δηλαδή η αύξηση των διαστάσεών του σε σχέση με πριν, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κάθε εθνικού κράτους. Πάνω σ' αυτήν την αντιφατική αντικειμενική κίνηση της καπιταλιστικής οικονομίας οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ποιος δεν ξέρει για τις αμερικανικές πολυεθνικές που επενδύουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, που έχουν στη σύνθεσή τους μετόχους απ' όλον τον κόσμο. Και όμως, η εγχώρια αγορά διατηρεί τον κυρίαρχο ρόλο για τη συσσώρευση κεφαλαίου, ακόμα και στις ΗΠΑ, παρά την αύξηση της σημασίας των θυγατρικών επιχειρήσεων των πολυεθνικών μονοπωλιακών ομίλων, με έδρα τις ΗΠΑ. Για τις αμερικανικές πολυεθνικές επιχειρήσεις, λοιπόν, το ποσοστό της προστιθέμενης αξίας (δείκτης που δείχνει τη συσσώρευση κεφαλαίου) που προέρχεται από το εξωτερικό αυξήθηκε από 23,3% το 1994 σε 33,2% το 2008, για να υποχωρήσει ελαφρά στο 30%. Αφορά, δηλαδή, περίπου το 1/3 της συνολικής προστιθέμενης αξίας, δηλαδή περισσότερο απ' τα 2/3 των κερδών των αμερικανικών πολυεθνικών προέρχονται απ' την εγχώρια αγορά.

Καταψήφισε το ΚΚΕ την προσχώρηση του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ (VIDEO)



Καταψήφισε το ΚΚΕ το νομοσχέδιο για την «κύρωση του Πρωτοκόλλου για την Προσχώρηση του Μαυροβουνίου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού» που υπερψηφίστηκε από τα υπόλοιπα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής.

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος τόνισε πως «το ΝΑΤΟ είναι ένας επιθετικός ιμπεριαλιστικός οργανισμός» και «απειλή για την ειρήνη και τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων» και πρόσθεσε ότι κάθε ενδυνάμωση του ΝΑΤΟ ενισχύει την απειλή για τους λαούς της περιοχής.

Τόνισε πως «η ένταξη του Μαυροβουνίου δεν συμφέρει πρώτα και πάνω το λαό του Μαυροβουνίου» που διαφωνεί σε ποσοστό άνω του 60% και «δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς».
Πηγή: 902