30 Αυγούστου 2016

ΕΔΥΕΘ: "Βαλκανική πλατεία"

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης συμμετέχει κι εφέτος στην καθιερωμένη διοργάνωση «Βαλκανική Πλατεία» (στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών) με περίπτερο από Τετάρτη 31 Αυγούστου έως την Κυριακή 04 Σεπτέμβρη 2016.

Την Παρασκευή 02 Σεπτέμβρη οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:
  • Τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται πολύ πιο δυνατά μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ 8 και 9 Ιούλη στη Βαρσοβία.
  • Η στρατηγική του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς και υπέρ των μονοπωλίων μέσα από τις αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της λυκοσυμμαχίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων της «Βαλκανικής Πλατείας» (Πάρκινγκ του Δήμου), ώρα 19:00 με ομιλητή το Νίκο Ζώκα, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί τα μέλη και του φίλους της να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις της.
Θεσσαλονίκη, 29/08/2016
Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

28 Αυγούστου 2016

Φάτε μάτια... Κιμ



Διαβάζω ακόμα ενα κονσερβαρισμένο δημοσίευμα στο in.gr(και αλλού) για τη Βόρεια Κορέα, από το είδος εκείνο που έρχεται φασον για όλα τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης και κατόπιν αναπαράγεται χωρίς πολύ πολύ σκέψη στα διάφορα σοσιαλ μιντια.
Μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα αναφέρεται:


"Η Βόρειος Κορέα πέτυχε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου (αυτή τη φορά, από υποβρύχιο), κάτι που από μόνο του είναι συνηθισμένο. Εξίσου συνηθισμένη ήταν η παρουσία του βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ-Ουν, στο κέντρο επιχείρησεων της εκτόξευσης.
Το ασυνήθιστο όμως ήταν ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε: Όχι απλά σαν μικρό παιδί, αλλά αφήνοντας το επιτελείο του να... τον αγγίξει.
34b358a7fd943dd56190d1cb1ebad260
Το άρθρο του in.gr το συνοδεύει αυτή η φώτο
Στα πλάνα και τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το επίσημο βορεικορεατικό πρακτορείο, ο Κιμ εμφανίζεται να παρακολουθεί με τους στρατηγούς του την εκτόξευση και στη συνέχεια να επιχαίρει για την έκβασή της. Τέτοιες εικόνες μεταδίδονται κάθε φορά μετά από μία επιτυχημένη πυραυλική δοκιμή.