31 Μαρτίου 2016

Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Δημητρίου: Ανακοίνωση – Κάλεσμα για την Ανεργία.

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Δημητρίου, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, για αγώνα ενάντια στην ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας και έχει χτυπήσει την πόρτα σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, συμμετέχουμε δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του. 
  • Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας.

  • Η πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

  • ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τσακίζει ακόμα περισσότερο τους μισθούς μας, τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, το δικαίωμά μας στη σύνταξη, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κάνει λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις, φέρνει οδοστρωτήρα μέτρων που δεν αφήνουν καμία λαϊκή οικογένεια στο απυρόβλητο. Καταδικάζει στην ανεργία ή στη μισοδουλειά, στα διάφορα προγράμματα ψευτοκατάρτισης, στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, εξασφαλίζοντας για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και το κεφάλαιο, στρατιές τσάμπα και ανασφάλιστων εργατών! 

Απαιτούμε- διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Επίδομα ανεργίας 600€.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
  • Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751€ και της 13ης και14ης σύνταξης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • 31/3 Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στην Ομόνοια 7:00 μμ
  • 4/4 Δευτέρα Παράσταση Διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ, μαζί με Επιτροπή Αγώνα Αλίμου και της Ηλιούπολης, Δωδεκανήσου 6 Άλιμος 10:30 πμ
Πηγή: Λαϊκή Επιτροπή Αγ.Δημητρίου (Μπραχάμι)

Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στη μεγάλη πορεία ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ κατά της ανεργίας

Αριθμ. Πρωτ.: 27.562                                                  Αθήνα, 29 Μάρτη 2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Προς συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικούς φορείς, εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, οργανώσεις γυναικών και νεολαίας
ΘΕΜΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
Σας ενημερώνουμε ότι εργατικά Σωματεία, επιτροπές ανέργων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, για αγώνα ενάντια στην ανεργία, καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή.
Στα πλαίσια αυτά πούλμαν θα αναχωρεί καθημερινά από την πλατεία Καραϊσκάκη για την πορεία και οι ώρες είναι οι εξής:
·        Δευτέρα 4/4: Αναχώρηση για Αίγιο 6 π.μ.
·        Τρίτη 5/4: Αναχώρηση για Ακράτα 6.30 π.μ.
·        Τετάρτη 6/4: Αναχώρηση για Ξυλόκαστρο 6.30 π.μ.
·        Πέμπτη 7/4: Αναχώρηση για Κόρινθο 7.30 π.μ.
·        Παρασκευή 8/4: Αναχώρηση για Αγ. Θεοδώρους 7.30 π.μ.
·        Σάββατο 9/4: Αναχώρηση για Μέγαρα 7.45 π.μ.
Σας καλούμε να στηρίξετε αυτήν την πρωτοβουλία με τη συμμετοχή σας, αλλά και με κάθε τρόπο που μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία της. Να συμβάλλετε στο να αναδειχτεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που έχει χτυπήσει την πόρτα σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, και να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξης των ανέργων.
Κλείνουμε συμμετοχή για την πορεία στα συνδικάτα και στους φορείς, στα τηλέφωνα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος, ώρες 9 π.μ. – 2 μ.μ., τηλ: 2105225234. 

Εμποροϋπάλληλοι: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 7Μ.Μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
  • ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 7Μ.Μ.
  • ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ μόλις το νομοσχέδιο λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση έρθει στη Βουλή

Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ σαρώνουν κάθε εργασιακό και λαϊκό δικαίωμα. Χτυπάν την κοινωνική ασφάλιση, φέρνουν και άλλους δυσβάστακτους φόρους στις πλάτες μας, δίνουν «γη και ύδωρ» στο κεφάλαιο. Τα μέτρα τους, η προσπάθεια τους να ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλίων πάει χέρι – χέρι με την καταστολή, με τη βία και την προσπάθεια φίμωσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες θα γίνουν άλλη μια φορά εφαλτήριο για να τρομοκρατήσουν τον λαό, να τον φιμώσουν, να τον βάλουν στον πάγο για να μη μιλά, να μη διεκδικεί, να μην παλεύει. Γνωστό το σενάριο. Η πολιτική στήριξης των μονοπωλίων και του κεφαλαίου μας οδηγεί σε επεμβάσεις, πολέμους που θύματά τους έχουν τους λαούς. Χιλιάδες καταφτάνουν στη χώρα μας πρόσφυγες για να γλυτώσουν από το θάνατο και τον πόλεμο. Τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος που γεννά πόλεμους και ξεριζώνει εκατομμύρια ανθρώπων.

Ας μην μείνουμε παθητικοί θεατές των εξελίξεων.

Ο χάρτης της Μεγάλης Πορείας Αγώνα κατά της Ανεργίας #Patra_Athina

Το χάρτη με τη διαδρομή της πορείας Πάτρα – Αθήνα για την ανεργία από τις 2 ως τις 10 Απρίλη έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Πατρέων. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα με τις στάσεις ΕΔΩ.

Ο Δήμος Πατρέων σημειώνει: 

«Διεκδικούμε - απαιτούμε από την κυβέρνηση:
  • Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο.
  • Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του δήμου, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας.
  • Έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας, όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών (προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.
  • Να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί που δεν έχουμε, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μη στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας.

26 Μαρτίου 2016

Ολοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ!

Στην Αθήνα (31/3, 7 μ.μ., Ομόνοια), στη Θεσσαλονίκη (29/3, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου) και αλλού


Η ένταση της δουλειάς για την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας αυτό το διάστημα είναι κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία της, αλλά και για τη συνέχεια που πρέπει να δοθεί αμέσως μετά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα έχει η ψηφοφορία για τα αντιασφαλιστικά μέτρα στη Βουλή.

Από αυτήν τη σκοπιά, έχει μεγάλη σημασία η πρωτοβουλία που ανέλαβε το ΠΑΜΕ να οργανώσει συλλαλητήρια σε μια σειρά από πόλεις την επόμενη βδομάδα, «ζεσταίνοντας» το κλίμα για τις μέρες που θα ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση και τα μέτρα θα συζητιούνται στη Βουλή.

Στην Αθήνα, συλλαλητήριο θα γίνει την Πέμπτη 31 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια, με κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ. Συλλαλητήριο την ίδια μέρα θα γίνει στον Πειραιά, επίσης στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στη Θεσσαλονίκη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε συλλαλητήριο την Τρίτη 29 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Ανάλογες πρωτοβουλίες για την οργάνωση συλλαλητηρίων παίρνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και σε άλλες πόλεις: Στις Σέρρες (29/3, 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), στο Λαύριο (31/3, 6.30 μ.μ., άγαλμα Μεταλλωρύχων), στην Ελευσίνα (31/3, 7 μ.μ., πλατεία Ηρώων), στη Μυτιλήνη (31/3, 7.30 μ.μ., πλατεία Σαπφούς), στα Γιαννιτσά (31/3, 7 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ) και στη Λάρισα (1/4, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία).

Η επιτυχία των συλλαλητηρίων και της απεργίας χρειάζεται επίσης να απαντήσει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το προσφυγικό ζήτημα και τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και αλλού για να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και ανοχής στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Στον αντίποδα, αυτό που πρέπει να αναδειχτεί μέσα από την καθημερινή δράση των συνδικάτων και των άλλων φορέων του κινήματος είναι οι ευθύνες κυβέρνησης - ΕΕ για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ξεριζωμένων στην Ελλάδα, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος ως η αιτία που γεννά την προσφυγιά, με εμπλοκή και της ελληνικής κυβέρνησης, οι κίνδυνοι από την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και το νήμα που διαπερνάει την αντιλαϊκή πολιτική, είτε αυτή εκφράζεται σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών, είτε τσακίζει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ελλάδα.

23 Μαρτίου 2016

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 31 Μάρτη στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 31 Μάρτη στην Αθήνα στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια, απευθύνει η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 31 Μάρτη στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Οι δολοφονικές ενέργειες μεγαλώνουν τους κινδύνους νέων επεμβάσεων και μέτρων καταστολής (VIDEO)

Σε δήλωσή του για τις δολοφονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:

«Καταδικάζουμε τις δολοφονικές αυτές ενέργειες στις Βρυξέλλες και βεβαίως εκφράζουμε για μία ακόμα φορά την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο βελγικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων. Οι δολοφονικές αυτές ενέργειες ουσιαστικά εξυπηρετούν, αναπτύσσουν παραπέρα και μεγαλώνουν τους κινδύνους νέων επεμβάσεων, νέων πολέμων, ανάπτυξης τρομοκρατικής δράσης, αλλά και μέτρων καταστολής, ενάντια στους λαούς, ανάπτυξης της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, φαινόμενα που πρέπει να αποφευχθούν όχι μόνο στο Βέλγιο, αλλά σε όλη την Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο. Από αυτή την άποψη χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα όλων των λαϊκών κινημάτων».

21 Μαρτίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: Πρόκληση η αποφυλάκιση του δολοφόνου χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά

Πρόκληση χαρακτηρίζουν σε ανακοινώσεις τους Ομοσπονδίες και Συνδικάτα εργαζομένων την αποφυλάκιση του δολοφόνου στελέχους της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά.

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας τονίζει:

«Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει την προκλητική απόφαση αποφυλάκισης του δολοφόνου, στελέχους της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Ρουπακιά. Για την απόφαση αυτή έχουν ευθύνη τόσο αυτή, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση, που ολιγώρησαν στην εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία βρίσκεται ακόμα στην αρχή της.

Αυτή η απόφαση αποτελεί πρόκληση για τα θύματα των εγκληματικών ενεργειών της Χρυσής Αυγής αλλά για όλο το λαό και τους εργαζόμενους.

Η εργατική τάξη πρέπει να επαγρυπνεί και σε κοινή δράση με τα ταξικά συνδικάτα, να απομονώσει τώρα την εγκληματική - ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά».

Ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά σημειώνει:

«Η αποφυλάκισή του δολοφόνου χρυσαυγίτη Ρουπακιά αποτελεί πρόκληση στην οικογένεια του Π. Φύσσα, στα άλλα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ και γενικότερα απέναντι στο λαό. Για την αποφυλάκιση του δολοφόνου χρυσαυγίτη και των άλλων συνεργατών και καθοδηγητών του την κύρια ευθύνη έχουν η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που δε διαμόρφωσαν τις ανάλογες προϋποθέσεις για να διεξαχθεί έγκαιρα η δίκη.

Απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα η δίκη με την εξασφάλιση των ανάλογων προϋποθέσεων για τη γρήγορη διεξαγωγή της, κάτι που μόνο η κυβέρνηση μπορεί να το διασφαλίσει.

12 Μαρτίου 2016

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στην εφημερίδα «REAL NEWS»

Συνέντευξη παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην εφημερίδα «REAL NEWS» και τη δημοσιογράφο Μαριτίνα Ζαφειριάδου. Παρατίθεται η συνέντευξη:

- Τι εξελίξεις αναμένετε στο Προσφυγικό μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κ. Κουτσούμπα;

- Επιδείνωση της κατάστασης σε όλα τα ζητήματα. Και στον εγκλωβισμό των προσφύγων στη χώρα μας, αφού το κλείσιμο των συνόρων έγινε πια επίσημη πολιτική της ΕΕ, αλλά και στο ζήτημα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, που απειλούνται με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τη στάση της Τουρκίας και την προκλητική εύνοια της ΕΕ υπέρ της. Για όλα αυτά ευθύνες έχει η κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα που υπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών, απορρίπτοντας ουσιαστικά τις προτάσεις του ΚΚΕ, που είναι στον αντίποδα των αρνητικών αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής.

- Εκτιμάτε ότι η κυβέρνηση, έστω στο παρασκήνιο, επιχειρεί να συνδέσει την αξιολόγηση με το Προσφυγικό;

- Έχουμε πλέον συνηθίσει αυτή η κυβέρνηση άλλα να λέει δημόσια κι άλλα να πράττει πίσω από τις κλειστές πόρτες με τους εταίρους της. Πάντως, πέρα από το παρασκήνιο, στο προσκήνιο βρίσκονται οι προτάσεις-λαιμητόμος της ίδιας της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό, για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Κι όλα αυτά πριν καν καταλήξουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο. Η όποια σύνδεση της αξιολόγησης με το Προσφυγικό στην ουσία θα αφορά νέα παζάρια της κυβέρνησης με τους εταίρους της στην ΕΕ, χωρίς θετικό αποτέλεσμα ούτε για τον ελληνικό λαό ούτε για τους πρόσφυγες.

10 Μαρτίου 2016

Τραμπουκισμοί χρυσαυγιτών - Χτύπησαν δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη»

Με μπράβους που προχώρησαν σε τραμπουκισμούς, εμφανίστηκε σήμερα Πέμπτη 10 Μάρτη η Χρυσή Αυγή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπου συζητιόταν το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό. Οι μπράβοι αυτοί επιτέθηκαν κατά όσων παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, αλλά και κατά του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» Πέτρου Αναστασιάδη. Παρόντες σε όλα αυτά ήταν, τόσο ο υπόδικος φασίστας, Ηλίας Παναγιώταρος, όσο και ο Απόστολος Γκλέτσος, πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος μάλιστα με ύφος τσεκαδόρου παρακολουθούσε το ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε από το κτίριο που γίνονταν η συνεδρίαση.

Οπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Π. Αναστασιάδης, οι τραμπουκισμοί ξεκίνησαν όταν σύμβουλοι και άλλοι που παρακολουθούσαν, θέλησαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα συνεδριάσεων, τη στιγμή που ξεκίνησε το ρατσιστικό του παραλήρημα ο Παναγιώταρος. Οι μπράβοι χρυσαυγίτες, τούς εμπόδισαν να βγουν έξω. Εκεί παρενέβη ο κομμουνιστής περιφερειακός σύμβουλος Γ. Μανουσογιαννάκης, φωνάζοντας να φύγουν οι μπράβοι από την αίθουσα, με τον Παναγιώταρο να συνεχίζει να προκαλεί από μικροφώνου. Λίγο αργότερα, οι ίδιοι τραμπούκοι επιτέθηκαν σε υπάλληλο της Περιφέρειας και τού πέταξαν κάτω το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε. Σε αυτό το περιστατικό παρενέβη ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» και τότε ένας τραμπούκος τον χτύπησε.

Η μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα (2 - 10 Απριλίου)


Συνέντευξη Τύπου με θέμα το πρόγραμμα της πορείας αγώνα για την ανεργία (Πάτρα – Αθήνα) και κεντρικό σύνθημα: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Στη συνέντευξη συμμετείχαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος, Διονύσης Πλέσσας και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής, Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης:

Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε σχετικά με την προετοιμασία και τον προγραμματισμό της μεγάλης πορείας ανέργων, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πορεία μας που έχει κεντρικό σύνθημα «ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, φιλοδοξούμε να μετατραπεί σ' ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι συμμετοχής, διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Καλούμε σε στήριξη αλληλεγγύη και συμμετοχή τα συνδικάτα των εργαζομένων, τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, των γυναικών, τους συλλόγους και τις ενώσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, τους αγροτικούς συλλόγους, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία. Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους!

2 Μαρτίου 2016

ΕΔΥΕΘ - Εκδήλωση μνήμης και αγώνα για το Νίκο Νικηφορίδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πριν από 65 χρόνια, στις 5 του Μάρτη του 1951, το μισαλλόδοξο μετεμφυλιακό κράτος εκτέλεσε στη Θεσσαλονίκη, στο συνήθη τόπο εκτέλεσης των λαϊκών αγωνιστών πίσω από το Επταπύργιο, τον πρωτομάρτυρα του Ελληνικού Κινήματος Ειρήνης Νίκο Νικηφορίδη. Εκτελέστηκε μαζί με άλλους 6 αγωνιστές για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση, μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Ο Νίκος Νικηφορίδης ήταν ένα μόλις 23 χρονών παλικάρι, που, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είχε προλάβει να πάρει μέρος στους εθνικοαπελευθερωτικούς και αντιφασιστικούς αγώνες του λαού μας μέσα από τις γραμμές της θρυλικής ΕΠΟΝ. Για τη δράση του αυτή το αστικό κράτος τον έστειλε εξόριστο αρχικά στην Ικαρία και στη συνέχεια στο κολαστήριο της Μακρονήσου.

Παρά τα φρικτά βασανιστήρια δε λύγισε, δεν υπέγραψε δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης των ιδεών του. Μετά την απελευθέρωσή του από τη Μακρόνησο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου συλλαμβάνεται ξανά και δικάζεται από στημένο στρατοδικείο. Η κατηγορία με την οποία στήνεται στο εκτελεστικό απόσπασμα είναι «η συλλογή υπογραφών για την ειρήνη». Η συλλογή υπογραφών ενάντια στην εξάπλωση των ατομικών όπλων, μία καμπάνια του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης γνωστή ως «Έκκληση της Στοκχόλμης».

Η θυσία του Ν. Νικηφορίδη δε σταμάτησε να φωτίζει μέχρι και σήμερα τους φιλειρηνικούς αγώνες του λαού μας. Τους αγώνες για τον πυρηνικό αφοπλισμό, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που γεννά, ενάντια στην εκμετάλλευση, για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα των ανθρώπων, για την ευημερία, τη φιλία και τη συνεργασία των λαών. Χιλιάδες και χιλιάδες λαϊκή αγωνιστές κυνηγήθηκαν και θυσιάστηκαν, προσφέροντας ακόμη και τη ζωή τους για τα ιδανικά αυτά.

Σήμερα, στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, δυναμώνει η επιθετικότητα των μονοπωλίων! Η αναζήτηση νέων πηγών κερδοφορίας οξύνει τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, τον ανταγωνισμό για το μοίρασμα των αγορών, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς των υδρογονανθράκων, για την κατάκτηση των αγορών. Οδηγεί σε νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με θύματα τους λαούς.

Η ΕΔΥΕΘ καταδικάζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, σ’ όλη τη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία και στην Αφρική!