29 Φεβρουαρίου 2016

9/3/2016: Στάση εργασίας στον Μαρινόπουλο

  • ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

  • ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ  ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τα κλαδικά σωματεία εμποροϋπαλλήλων που υπογράφουμε την ανακοίνωση μετά την πραγματοποίηση  Διοικητικών Συμβουλίων  με θέμα τις εξελίξεις στη ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ και παρουσία εργαζομένων από τον όμιλο πήραμε την απόφαση για κήρυξη 2ωρης  πανελλαδικής στάσης εργασίας στα καταστήματα και τις αποθήκες της  ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. Η συγκεκριμένη απόφαση προκύπτει από την ανάγκη οι εργαζόμενοι αγωνιστικά να εκφράσουν την αντίθεση τους και να βάλουν φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας , στην επίθεση που έχει εξαπολύσει, στην αβεβαιότητα, την  ανασφάλεια και το φόβο  για το τι θα γίνει.

Εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ δέχονται ολομέτωπη επίθεση από την  εργοδοσία η οποία προχωρά σε κλεισίματα δεκάδων καταστημάτων, σε μαζικές απολύσεις με τη μορφή και της οικειοθελούς αποχώρησης, σε μειώσεις μισθών και περικοπή των επιδομάτων με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Όλο αυτό το διάστημα πάνε στη δουλειά με την αγωνία αν θα είναι  οι επόμενοι που θα απολυθούν, αν το κατάστημα που εργάζονται  είναι το επόμενο που θα κλείσει, αν θα υποστούν νέες μειώσεις.
Εκατοντάδες συνάδελφοι μας έχασαν τη δουλειά τους και προστέθηκαν στο 1,5 εκατομμύριο των ανέργων.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ!

Η εταιρεία κρατάει επτασφράγιστο μυστικό από τους εργαζόμενους τα ολοκληρωμένα σχέδια της παρά το ντόρο που έχει κάνει η ανακοίνωση της συμφωνίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ για τη δημιουργία νέας εταιρείας με τα 33 υπερμάρκετ.  Κουβέντα  δεν έχει πει  για τους εργαζόμενους τις θέσεις εργασίας  και τα δικαιώματα τους.

26 Φεβρουαρίου 2016

ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σύσκεψη και πορεία στα γραφεία της ΕΕ για το Προσφυγικό

Κάλεσμα σε σύσκεψη το Σάββατο 5 Μάρτη, στις 10 π.μ., στον κινηματογράφο «ΑΛΚΥΟΝΙΣ» (Ιουλιανού 42-46, πλ. Βικτωρίας) και σε συγκέντρωση στη 1 μ.μ., στα Προπύλαια, με πορεία στα γραφεία της ΕΕ απευθύνουν οι διοικήσεις κλαδικών συνδικάτων από την Αττική σε σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, Επιτροπές Ειρήνης και άλλους μαζικούς φορείς της Αττικής με θέμα: «Οργάνωση της πάλης ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στις αποφάσεις κυβέρνησης - ΕΕ - ΝΑΤΟ, που φέρνουν τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών και στους πρόσφυγες».

Στο κάλεσμα των συνδικάτων αναφέρεται:

«Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης της δράσης ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στην Αν. Μεσόγειο και στη Β. Αφρική με αποτέλεσμα νέες εκατόμβες αθώων θυμάτων, νέες προσφυγικές ροές. Με πρόσχημα τους πρόσφυγες, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ζεσταίνουν τις μηχανές του πολέμου στην περιοχή.

Δε μπορούμε να το επιτρέψουμε. Τα γεράκια του ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία θέση στο Αιγαίο. Απαιτούμε καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμιά διευκόλυνση στα γεράκια του πολέμου. Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα χρειάζεται να πάρει θέση, να μπει εμπόδιο στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους, να αντιταχθεί στη δράση των ιμπεριαλιστών. Να δυναμώσει το μέτωπο στις εθνικιστικές και φασιστικές αντιλήψεις που σπέρνουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Δυναμώνουμε την πάλης μας, αντιστεκόμαστε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται. Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο. Απαιτούμε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Μετά τη σύσκεψη καλούμε σε συγκέντρωση, στα Προπύλαια, στη 1 μ.μ. και πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το κάλεσμα υπογράφουν:

19 Φεβρουαρίου 2016

Τα αγροτικά




Αν κάτι μας έδειξε το διήμερο της κορύφωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων είναι ότι η «Λαϊκή Συμμαχία» και μπορεί και πρέπει ναπροωθείται μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο. Κρίνοντας από την τελική εικόνα, μπορούμε να πούμε ότι η ΠΑΣΥ έδωσε εξετάσεις, βρέθηκε προετοιμασμένη, και τις πέρασε με άριστα. Κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να δώσει τον τόνο, να οργανώσει, και να κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός μεγάλου αριθμού αγροτών(και μπλόκων) οι οποίοι δεν συνδέονται κατ ανάγκη με το κόμμα ή με το ΠΑΜΕ, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων αναγκάστηκε να καθυστερήσει στη λήψη των αντιαγροτικών μέτρων.

Ένα ακόμα θετικό φαινόμενο σχετικά με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, είναι ότι ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν κατάφερε να λειτουργήσει στο βαθμό που θα επιθυμούσε η κυβέρνηση. Διαφάνηκε ότι οι αγρότες είχαν τη συμπαράσταση-έστω και παθητικώς σε πολλές περιπτώσεις- μεγάλου κομματιού του πληθυσμού. Εγώ είμαι πρόθυμος να δεχθώ, ότι σε αυτό συνέβαλε και η προσπάθεια των καναλιών να εκβιάσουν την κυβέρνηση για το ζήτημα των αδειών, και έτσι παρατηρήθηκε το «παράδοξο» να «υποστηρίζουν»(με πολλά εισαγωγικά) και αυτά τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Αυτό φυσικά σε πολλές περιπτώσεις έγινε με απόλυτα γραφικό τρόπο, λέγε με Αυτιά 1-2-3-4. Πάντως σε συνδιασμό με τη μεγάλη επιτυχία της τελευταίας απεργίας, δείχνει ότι υπάρχει γενικώς μια αναζωογόνηση του κινήματος, που όσο μικρό καλάθι και αν κρατάει κάποιος, σίγουρα νομιμοποιείται να νιώσει μια σχετική ικανοποίηση, έστω επειδή βγήκε καινούριος κόσμος στο δρόμο.

11 Φεβρουαρίου 2016

Υποδεχόμαστε την αγωνιζόμενη αγροτιά – Συγκέντρωση την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, στην πλατεία Κάνιγγος

Υποδεχόμαστε την αγωνιζόμενη αγροτιά.
 Καλούμε τους εργαζόμενους της Αττικής σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης». 
Αυτό το κάλεσμα απευθύνουν σωματεία της Αττικής, που διοργανώνουν συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγρότες,  την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, στις 5 μ.μ., στην  πλατεία Κάνιγγος.



Στην ανακοίνωση – κάλεσμα τα σωματεία αναφέρουν:

«Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο,

Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

8 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΜΕ:Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Σάββατο 13 Φλεβάρη 11π.μ. Ομόνοια

EΡΓΑΤΙΑ-ΑΓΡΟΤΙΑ
ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ, 11πμ Ομόνοια


Να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό!
Να μην περάσει η εξαθλίωση, η ανέχεια, η νέα σφαγή στη ζωή μας!
Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους νικήσουμε!
Να δυναμώσει σε κάθε χώρο η αλληλεγγύη!


«…με τρακτέρ απ' το χωριό
για την πόλη μια και δυο..»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ: Κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα και κατασκήνωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ: Δηλώσεις Μπούτα - Κλιμάκωση του αγώνα - Κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα και κατασκήνωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή


Κλιμάκωση του αγώνα στα μπλόκα με όλες τις μορφές, κάθοδο στην Αθήνα την Παρασκευή 12 Φλεβάρη και κατασκήνωση στην πλατεία Συντάγματος, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι από 63 μπλόκα όλης της χώρας, που συμμετείχαν στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νίκαιας. 

5 Φεβρουαρίου 2016

ΟΜΙΛΙΑ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Δεν ντρέπεστε να παρουσιάζετε τους αγρότες ως τσιφλικάδες; Και τους νέους με τα μπλοκάκια και τις γραβάτες ως νέους επιχειρηματίες;»
«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χαμογελάτε, αλλά δεν θα χαμογελάτε για πολύ»

Δημήτρης Κουτσούμπας,Βουλή 5/2/2016