30 Σεπτεμβρίου 2015

Διάφορες όψεις της «μεταφυσικής» όπως αυτή διασώζεται στον αιώνα μας(μέρος δεύτερο)




Το πρώτο μέρος εδώ 

Και συχνά η μεταφυσική ντύνεται τον μανδύα της επιστήμης, αποκτά μέθοδο αντίστοιχη με αυτή των επιστημών στην προσπάθεια της να τις μιμηθεί και έτσι να αντλήσει μια κάποια εγκυρότητα. Η ομοιοπαθητική για παράδειγμα, ως ψευδοεπιστήμη που είναι, μιμείται την ιατρική, τα διάφορα ινστιτούτα εναλλακτικών θεραπειών μιμούνται τις κλινικές, και οι κομπογιαννίτες συχνά φορούν λευκές ποδιές μιμούμενοι τους γιατρούς. Άλλες φορές η μεταφυσική ποντάρει στην επιστημονικοφανή ονομασία των κλάδων της, βιομαγνητισμός για παράδειγμα(biomagnetism). Πολλές φορές βασίζεται σε κάτι υπαρκτό, όμως η ανάγκη για αισχροκέρδεια, εντυπωσιασμό, και η εκμετάλλευση των αναγκών και των επιθυμιών των ανθρώπων, την αναγκάζει να προικίσει με πλαστές ιδιότητες το αντικείμενο της για να επεκτείνει την αγορά στην οποία απευθύνεται και να αυξήσει τις πωλήσεις. Είναι διαφορετικό για παράδειγμα να σου λέει κάποιος ότι η πορτοκαλάδα ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και διαφορετικό να σου λέει ότι θεραπεύει το Aids. Η μεταφυσική προσαρμόζεται στην εκάστοτε κοινωνία, αλλάζει το περίβλημα της, όταν κάτι «δεν τραβά» εκμοντερνίζεται. Και όπως οι αρχαιότερες κοινωνίες είχαν την αστρονομία αλλά είχαν και την αστρολογία, είχαν την αριθμητική αλλά είχαν και την αριθμοσοφία, έτσι και οι πιο σύγχρονες έχουν την ψυχολογία αλλά έχουν και την παραψυχολογία.

Και θα πει κανείς, «οκ, είναι λογικό για τις «παραδοσιακές κοινωνίες» να παράγουν τέτοια φαινόμενα, γιατί όμως αυτό συμβαίνει και στις μέρες μας, μετά από τόσες προόδους που έχει κάνει η επιστήμη και ο «ορθός λόγος»;

Καταρχήν οι υποσχέσεις που έχει δώσει κατά το παρελθόν ο θετικισμός, ο ορθός λόγος, τα οράματα των επιστημόνων και οι ουτοπίες που υπόσχονταν τα θαύματα της τεχνολογίας, απέχουν πολύ από το να έχουν εκπληρωθεί. Αυτό το τσάκισμα των αυταπατών που δημιούργησε η ραγδαία επιστημονική και βιομηχανική πρόοδος από τα μέσα του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, μετατράπηκε σε απαισιοδοξία και εκφράστηκε με φιλοσοφικά ρεύματα όπως ο μηδενισμός. Ο Νίτσε για παράδειγμα, βλέπει τα αδιέξοδα του διαφωτισμού, του ουμανισμού, της αστικής δημοκρατίας και του φιλελευθερισμού και με το έργο του αποδομεί όλες εκείνες τις ιδέες που ήταν μεν κυρίαρχες στην εποχή του, αλλά βρίσκονταν σε κρίση εξαιτίας του ότι η πραγματικότητα της διέψευδε. Η διέξοδος, αν μπορούμε να την πούμε έτσι, που πρότεινε ο Νίτσε, μάλλον περισσότερο κοντόφθαλμη και περισσότερο παιδιάστικη(και πιο μικροαστική) ήταν από τις αντιλήψεις και τις θεωρίες στις οποίες εναντιώνονταν και αποδομούσε. Και ενώ τα κηρύγματα του ήταν στα λόγια αντί-διαφωτιστικά, στην πραγματικότητα η ίδια η μέθοδος της κριτικής του, όφειλε την ύπαρξη της στις ιδέες του διαφωτισμού.

29 Σεπτεμβρίου 2015

Διάφορες όψεις της «μεταφυσικής» όπως αυτή διασώζεται στον αιώνα μας(μέρος πρώτο)



Οι προβληματισμοί που θα αναπτυχθούν παρακάτω στο άρθρο, με απασχολούν εδώ και καιρό, απλά δυσκολευόμουν να βάλω τις σκέψεις μου σε μια σειρά έτσι ώστε να υπάρχει έστω και μια υποτυπώδης συνοχή στο τελικό αποτέλεσμα. Πρωτού προχωρήσω παραπέρα να ξεκαθαρίσω ότι η ανάλυση μου αφορά κυρίως τις "Δυτικές κοινωνίες" καθώς για τις μη Δυτικές κοινωνίες τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά και χρήζουν μια εντελώς διαφορετικής οπτικής. Αυτό που επιδιώκω να πραγματευθώ, είναι η ψηλάφηση των μορφών που έχει πάρει η «μεταφυσική» στις μέρες μας, μέσα από τις οποίες επιβιώνει, και ίσως ενισχύεται στην αυγή του 21ου αιώνα.

Και με τον όρο «μεταφυσική», εννοώ την αντίσταση που δείχνει ο ανθρώπινος πολιτισμός σε αυτό που ο Μαξ Βεμπερ(αν δεν κάνω λάθος) ονόμασε «απομάγευση του κόσμου» εννοώντας χοντρικά την επικράτηση του «ορθού» λόγου, έναντι της θρησκείας και των πάσης φύσεως «ματζουνομαγειών» που χαρακτήριζαν τον «παραδοσιακό κόσμο». Η κυριαρχία του ορθού λόγου και ο αποδιωγμός της «μεταφυσικής» από την σφαίρα της καπιταλιστικής οικονομίας και της επιστήμης, είναι στην πραγματικότητα μια μακραίωνη διαδικασία, αλλά έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της με τις δυο φάσεις της βιομηχανικής επανάστασης και την επιστημονική επανάσταση, ενώ κατά τον Max Webber(και όχι μόνο) αποτέλεσε μια [αναγκαία] προϋπόθεση για την ανάπτυξη του σύγχρονου καπιταλισμού ή τουλάχιστον ένα αναπόσπαστο στοιχείο του Δυτικού καπιταλισμού.

23 Σεπτεμβρίου 2015

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες σήμερα στις 7 μ.μ. από το ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι «Φονιάδες ληστές υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές».

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕη ΕΕΔΥΕ, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι.   

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει: 

«Η τραγωδία για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζεται. Οι καιρικές συνθήκες προστίθενται στις δυσκολίες του δρόμου της προσφυγιάς τους. Η κατάσταση στα νησιά που καταφθάνουν είναι οριακή. Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες. Η αλληλεγγύη των κατοίκων είναι σημαντική.

Ταλαιπωρίες, πνιγμοί, θάνατοι άρρωστα πεινασμένα γυναικόπαιδα, διαλυμένες οικογένειες, είναι τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Αποτελέσματα της πολιτικής των αντιδραστικών - δολοφονικών οργανώσεων όπως ο ISIS, που η ΕΕ και οι ΗΠΑ εκπαίδευσαν, χρηματοδότησαν κι εξόπλισαν αρχικά, προκαλώντας τεράστια προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα.

Προκλητικά ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα του Δουβλίνου και της Σένγκεν, ανάλογα με τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους. Ενώ, μαζί, αποφασίζουν το μακέλεμα των λαών, ανταγωνίζονται για το μοίρασμα της λείας, καθώς αυτό υπαγορεύει το συμφέρον της τάξης των καπιταλιστών που εκπροσωπούν.

Ξεκίνησε το ξύλωμα της διαπλοκής των Media. Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι της ERTOpen


Συνελήφθησαν πριν λίγο ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης, στα γραφεία του σταθμού ERTopen στο Γαλάτσι.

Τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης και αναμένεται να παρουσιαστούν αργότερα σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα.

Στα γραφεία του σταθμού πήγε το πρωί αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας επενέβη ύστερα από αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), για τη μετάδοση του προγράμματος της ERTopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ, η οποία έβγαινε χωρίς άδεια από την εποχή της ΝΕΡΙΤ.

Ωστόσο, στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν τη σημερινή κίνηση, λέγοντας ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Σπίρτζη.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/77139-synelifthi-o-proedros-tis-pospert-gia-paranomi-ekpompi-stin-ert-open

22 Σεπτεμβρίου 2015

Προβληματισμοί και προτάσεις για το ουσιαστικό δυνάμωμα του ΚΚΕ και του κινήματος




Πολλά ειπώθηκαν από το βράδυ της Κυριακής για το αναμφίβολα τραγικό(απ’ τη σκοπιά τουλάχιστον τη δική μας) αποτέλεσμα των εκλογών. Εκφράστηκε αρκετός θυμός, απογοήτευση, απορία για το τι πρέπει να γίνει, αλλά μεταξύ άλλων και αγωνιστικό πείσμα ενάντια στα σημεία των καιρών. Και πραγματικά, τα σημεία των καιρών είναι να σε κάνουν να απορείς όσον αφορά στο τι ακόμη πρέπει να γίνει ή το τι ακόμη πρέπει να κάνουμε για να φανούν κάποιες χειροπιαστές, αισιόδοξες, μεταβολές στις συνειδήσεις και κατ’ επέκταση στην πολιτική συμπεριφορά των συνανθρώπων μας.

Και παρόλο που ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν αποτελεί μια ποιοτική ένδειξη για το πώς και γιατί έχει διαμορφωθεί όπως έχει διαμορφωθεί η συνείδηση του κόσμου, αποτελεί σίγουρα έναν ποσοτικό δείκτη που χρήζει διαφόρων ερμηνειών και δίχως άλλο φανερώνει χοντρικά κάποιες τάσεις που χαρακτηρίζουν τις διαθέσεις των ψηφοφόρων(και όταν λέω «ψηφοφόρων» εννοώ ολάκερο το εκλογικό σώμα και όχι μόνο εκείνους που έκαναν το «ψυχικό» να πάνε στις κάλπες).

21 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη 2015

 
Σε ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη 2015 η ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: 
 
«1. Η ΚΕ χαιρετίζει τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, όλους όσοι έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν μαζί του. Το Κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό 5,6% και διατήρησε τους 15 βουλευτές του. Αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει το συνολικό αρνητικό ταξικό συσχετισμό δυνάμεων, τη γενικότερη υποχώρηση του εργατικού λαϊκού κινήματος σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, το επίπεδο της ταξικής πάλης στη χώρα μας και διεθνώς. 
 
Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την πολιτική, εκλογική και κοινοβουλευτική του δύναμη στην τιτάνια προσπάθεια που χρειάζεται να γίνει από εδώ και μπρος για την ανασύνταξη και ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος, ευρύτερα του λαϊκού κινήματος, την ισχυροποίηση της Λαϊκής Συμμαχίας, για να δυναμώσει η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης, της συνολικής αμφισβήτησης και αντίθεσης με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ και την πολιτική που στηρίζει αυτόν το δρόμο. 
 
Η συγκέντρωση δυνάμεων σε αυτήν την κατεύθυνση, η πολιτική χειραφέτηση του εργαζόμενου λαού από ψεύτικα διλήμματα και σκοπέλους που καλλιεργεί το αστικό πολιτικό σύστημα, μέσα από την εναλλαγή κομμάτων και προσώπων σε διάφορους ρόλους, είναι προϋπόθεση για την αγωνιστική παρεμπόδιση αντιλαϊκών μέτρων και την απόσπαση επιμέρους κατακτήσεων, μέχρι την οριστική ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. 

Πάρε φόρα και έλα με την όπισθεν...



Μια σχετικά σύντομη παρατήρηση πρόκειται να παραθέσω εδώ:

Έχει να κάνει με το πως το τσάκισμα των αυταπατών του κόσμου τον οδηγεί στην συντηρητικοποίηση(τουλάχιστον προς το παρόν).

Είχαμε στην αρχή της κρίσης τους αγανακτισμένους

Καλλιεργήθηκε το όλοι μαζί χωρίς κόμματα χωρίς σωματεία, χωρίς ουσιαστικά οργάνωση(κίνημα πλατείας, κίνημα πατάτας, διαμαρτυρία της κατσαρόλας κ.α)...

Το πράγμα κράτησε μέχρι που  χάθηκε ο αρχικός ενθουσιασμός, αφού με την εμμονή στην έλλειψη οργάνωσης οι "αγανακτισμένοι" γρήγορα έγιναν σκορποχώρι. Όσοι έφυγαν από το Σύνταγμα και πήγαν σπίτια τους, το λησμόνισαν το ακομμάτιστο, και δεν παρέλειψαν να  ενταχθούν στους "εκλογικούς καταλόγους" Σύριζα, Χρυσής Αυγής. Βλέπετε μέλη και φίλοι των δύο αυτών κομμάτων, παριστάνοντας αρχικά τους ακομμάτιστους, όργωναν στις πλατείες και επηρρέαζαν τους παρευρισκόμενος υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος. Το κίνημα όχι μόνο δεν πήγε έστω ένα βήμα μπροστά αλλά κωλόκατσε κιόλας, και το τρεντ του όλοι μαζί βγαίνουμε και φωνάζουμε άναρθρα στο Σύνταγμα προσπαθώντας να πείσουμε το σύμπαν ότι το θέλουμε πολύ και το θέλουμε τώρα(την επιστροφή στο 2000), μετατράπηκε σε όλοι μαζί λουφάζουμε στις ποντικότρυπές μας και αναθέτουμε την δική μας υπόθεση στους "ειδικούς".

20 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για το εκλογικό αποτέλεσμα


Πρώτο και πολύ σύντομο σχόλιο για το εκλογικό αποτέλεσμα



Σε γενικές γραμμές μιλάμε για ένα ιδιαιτέρως κακό για το κίνημα και τους εργαζομένους αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που αντί να λειτουργήσει ως ένας θετικός παράγοντας για το χτίσιμο του κινήματος τους ερχόμενους μήνες, πολύ πιθανό να αποτελέσει τροχοπέδη, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα. Το 62% του ΟΧΙ στο Μνημόνιο μετατράπηκε σήμερα σε 90 % υπερ των μνημονίων και του ναζισμού.

Φαντάζομαι πως ούτε τα κομματικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν είχαν φανταστεί ότι θα τους πήγαινε τόσο καλά. Διότι εκτός απ' το ότι ξεφορτώθηκαν χωρίς απώλειες το εσωκομματικό αντιμνημονιακό τους alter ego, δεν είχαν ουδεμία άλλη διαρροή προς άλλα κόμματα πέραν της ΛΑΕ. Όσοι ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απογοητεύθηκαν, έκατσαν σπίτι και σε συνδυασμό με με την συνολική αύξηση της αποχής, σχεδόν πραγμάτωσαν την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια αποχή παρεπιπτόντως, στην οποία συμμετείχαν και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, το οποίο ναι μεν διατηρεί το ίδιο ποσοστό, αλλά χάνει αρκετές χιλάδες ψηφοφόρων. Και αυτό ενώ δικαιώθηκε και επιβεβαιώθηκε στα πάντα.

Η προεκλογική περίοδος, δεν δείχνει να επηρρέασε στο παραμικρό την ψυχοσύνθεση του Έλληνα ψηφοφόρου, ο οποίος λες και δεν ζούσε σε αυτήν την χώρα του τελευταίους 9 μήνες, προσήλθε στις κάλπες ώστε να ακολουθήσει τον Τσίπρα και τον Καμμένο στην μνημονιακή κωλοτούμπα τους.

Μαύρη μαυρίλα για το εργατικό λαϊκό κίνημα το αποτέλεσμα και δυστυχώς ο Έλληνας εργαζόμενος δεν βγάζει συμπεράσματα. Βλέπει την ράβδο να έρχεται καταπάνω του αλλά μέχρι να νιώσει πόνο, δεν ...

Σήμερα έχετε, έχουμε, το δικαίωμα να είμαστε απογοητευμένοι. Αλλά μην μας γίνει και συνήθεια.

Οι ΚΚΕδες της γειτονιάς...




Κάθε φορά που έχουμε εξόρμηση με το κόμμα στις λαϊκές, προεκλογική ή μη, ξετυλίγονται διάφορες μικρές αληθινές ιστορίες από την επαφή μας με τον κόσμο. Το κομματικό φυλλάδιο ή το φυλλάδιο του ΠΑΜΕ(το «υλικό») σου ανοίγει την πόρτα να πιάσεις τετ α τετ κουβέντα, με ανάλογο τρόπο που σου ανοίγει την πόρτα ένα χαριτωμένο σκυλάκι να πιάσεις κουβέντα με …χαριτωμένα κορίτσια.

Φυσικά οι περισσότεροι κοιτούν τη δουλειά τους και αρπάζουν στα γρήγορα το «υλικό» χωρίς καλά καλά να το κοιτάξουν, ενώ άλλοι σε αποφεύγουν και μόνο το σημάδι του σταυρού δεν σου κάνουν, κρατώντας και απόσταση ασφαλείας, για να ξορκίσουν το κακό πνεύμα ή πιο ορθά το «φάντασμα που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη». Και τώρα που ανέφερα την Ευρώπη, βρε τι είναι αυτό το κακό με τους τουρίστες, οι 7 στους 10 εδώ στην Κρήτη που επισκέπτονται τις λαικές είναι ξένοι, με αποτέλεσμα να ψάχνεις με το μιρκοσκόπιο να βρείς τον Έλληνα για να του δώσεις το φυλλάδιο.  Και δεν είναι πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους ξένους, προλετάριοι όλων των λαών ενωθείτε και τα ρέστα, όμως το υλικό που μοιράζουμε είναι βλέπετε γραμμένο στα ελληνικά μόνο...

19 Σεπτεμβρίου 2015

Το πρόγραμμα της επόμενης μέρας


Ενας μακρύς κατάλογος αντιλαϊκών μέτρων θα υλοποιηθεί αμέσως μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, ανεξάρτητα από το σχήμα της επόμενης κυβέρνησης. Είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με κορμό τη ΝΔ, η επόμενη κυβέρνηση θα υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου που το ψήφισαν στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι. Αυτό ακριβώς είναι το επόμενο πρόγραμμα διακυβέρνησης. Αν δει κανείς τι προβλέπει το μνημόνιο για τους επόμενους μήνες θα καταλάβει ότι ο αντιλαϊκός «οδικός χάρτης» είναι έτοιμος και ότι από τις εκλογές θα προκύψει το σχήμα που θα τον υλοποιήσει.

Ποια είναι, όμως, τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2015, αρχές 2016; Εχουμε και λέμε:

-- Επιβολή και είσπραξη της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ από τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

-- Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για αυτοαπασχολούμενους, μικρές επιχειρήσεις και για εργαζόμενους με μπλοκάκια.

-- «Κούρεμα» κατά 50% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

-- Αύξηση του φόρου που τον έχουν ονομάσει «εισφορά αλληλεγγύης» για μισθωτούς, που ενσωματώνεται πλέον στο φόρο εισοδήματος.

-- Εναρξη εφαρμογής των αντιασφαλιστικών νόμων που προβλέπονται στο 1ο και στο 2ο μνημόνιο.

-- Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016.

Η πλουτοκρατία του Περισσού, το Rolex του Κουτσούμπα ήταν μονάχα η κορυφή του παγόβουνου.



Μετά τη μεγάλη αποκάλυψη του Rolex που φοράει ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο τρισδαιμόνιος ρεπόρτερ μας Πίκος Απίκος αποφάσισε να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση και να αποκαλύψει και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία των στελεχών του ΚΚΕ, παλιότερων και νέων. Πραγματικά σοκαριστικά δεδομένα έρχονται στο φως και αποκαλύπτουν ότι κάθε άλλο παρά παιδιά της φτωχής εργατιάς είναι τα στελέχη του εν λόγω κόμματος.

Το πολυτελές εξοχικό της Αλέκας Παπαρήγα στην Κεφαλονιά, σε πρώτο πλάνο άγαλμα του νεαρού Καρλ Μαρξ φιλοτεχνημένο από το διεθνούς φήμης γλύπτη Θρασύβουλο. Το εξοχικό διαθέτει 470 ξενώνες, 32 μπάνια με τζακούζι, ελικοδρόμιο, αίθουσα χορού, αίθουσα μπόουλινγκ και γήπεδο ποδοσφαίρου που έχει φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες ομάδες

18 Σεπτεμβρίου 2015

Από την μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα

«Ψήφισε - Δυνάμωσε το ΚΚΕ παντού, δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού».
Αυτό το μήνυμα έστειλαν από την Πάτρα εκατοντάδες λαού και νεολαίας που πήραν μέρος στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στην πλατεία Γεωργίου, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τη συγκέντρωση άνοιξε λίγο νωρίτερα η Ήρα Κουρή, υποψήφια βουλευτής Αχαΐας, και η οποία τόνισε ότι συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι και σφιγμένη τη γροθιά μας να αγωνιζόμαστε. Κάλεσε το λαό να αποδείξει στις εκλογές της Κυριακής πως δεν ξεγελιέται πια, δεν ακολουθεί τα κόμματα που τον οδήγησαν στα τρία μνημόνια.

«Τώρα με το ΚΚΕ! Να απογοητεύσουμε το σύστημα και τα κόμματα που το υπερασπίζονται». Με το σύνθημα αυτό στο πανό της έφτασε στην πλατεία Γεωργίου, λίγο πριν τις οκτώ, η πρώτη προσυγκέντρωση, με κυρίαρχη την παρουσία της νεολαίας.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης και ο Κώστας Πετρόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το ΚΚΕ.

Σήμερα η τελευταία προεκλογική ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην Πάτρα (20:00, πλατεία Γεωργίου)

Φωτογραφία από την προεκλογική ομιλία των Ευρωεκλογών του 2014
Σήμερα, Παρασκευή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, στις 8 μ.μ.. 

Προσυγκεντρώσεις για τη συγκέντρωση της Πάτρας θα υπάρχουν στα εξής σημεία: 

- Πλ. Πίνδου: Για τις Οργανώσεις Νοτίου διαμερίσματος, Ανατολικού, Κεντρικού (Προσφυγικά - Ανω Πόλη ), ΤΕΙ και Υπαιθρος Αχαΐας. 

- Πλ. Ολγας: Για τις Οργανώσεις Κεντρικού Διαμερίσματος (Αγ. Σοφίας, Κέντρο), Αρκτικού και ΑΕΙ. 

Αναχωρήσεις θα πραγματοποιηθούν από την ύπαιθρο Αχαΐας ως εξής:  
Καλάβρυτα, 17.00 σταθμός ΟΣΕ.  
Αίγιο, 18.00 Τέρμα Μητροπόλεως (λεωφορεία).  
Δ. Αχαΐα, 18.00 Κόμβος Αχαγιάς.

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ2.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού στο Ε και η γνήσια αγωνία του Χαρδαβέλλα για το εάν θα συνεργαστεί το ΚΚΕ με την Λα.Εν.


Θ. Παφίλης στον ΑΝΤ1 : "Πρέπει να μας ρίξουν πυρηνικά όπλα για να καταλάβουμε πως η ΕΕ δεν έχει σχέση με τα συμφέροντα των λαών"



Πρωτάθλημα αντικομμουνισμού: «Αυγή» - Χρυσή Αυγή σημειώσατε Χ

Πηγή : 902.gr

Την Πέμπτη ο Μιχαλολιάκος διαμαρτυρόταν στον «Real Fm» γιατί δεν καταδικάζονται τα «εγκλήματα των κομμουνιστών που είναι τα χέρια τους βουτηγμένα στο αίμα», γιατί δεν καταδικάζεται το «ΚΚΕ που έχει προτομή του Στάλιν».

Την Παρασκευή τη σκυτάλη πήρε η «Αυγή» - καλά διαβάσατε η «Αυγή» όχι η Χρυσή Αυγή - με άρθρο του γνωστού και μη εξαιρετέου Βλάση Αγτζίδη, ο οποίος διαμαρτύρεται για την ανοχή του αστικού πολιτικού συστήματος απέναντι στο ΚΚΕ και το «σταλινισμό»!!

Το άρθρο θα μπορούσε να είναι άνετα γραμμένο και δημοσιευμένο για τη Χρυσή Αυγή, το «Στόχο» ή άλλα φασιστικά έντυπα, αφού επαναλαμβάνει τα γνωστά αντικομμουνιστικά στερεότυπα, βγαλμένα από τα σκοτεινά προπαγανδιστικά επιτελεία της μετεμφυλιακής περιόδου. Έχουμε και λέμε:

Παρέμβαση του Μάκη Παπαδόπουλου στο Mega


Οταν οι «Φίλοι της Λαϊκής Ενότητας» συναντώνται με τους φασίστες του «Στόχου»


Αυτό είναι το νόημα της συγκεκριμένης προβοκάτσιας που μπορείτε να θαυμάσετε στα link που ακολουθούν. Το μπλογκ «Φίλοι της Λαϊκής Ενότητας» αναπαράγει δημοσίευμα της ακροδεξιάς, φασιστικής φυλλάδας «Στόχος» του Ιουλίου του 2014 στο οποίο, με το κατάλληλο φωτομοντάζ, εμφανίζει το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να φορά ρολόι «Ρόλεξ». Ετσι είναι... Οταν οι «επαναστάτες» της καπιταλιστικής Ελλάδας της δραχμής συναντιώνται άνετα με τις συκοφαντίες και τα ψέματα των φασιστών, ο λαός πρέπει να βγάζει συμπεράσματα. Και εις ανώτερα...

Δείτε εδώ το δημοσίευμα του «Στόχου» και εδώ αυτό των «Φίλων της Λαϊκής Ενότητας».

Πηγή : 902.gr

17 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΛΑΕ λέει ότι υπάρχει «αντιμνημονιακή λύση». Γιατί να μην τη στηρίξουμε;


Το πρώτο τηλεοπτικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας, αυτό με τον Π. Λαφαζάνη που παίρνει ταξί για το Νομισματοκοπείο, ολοκληρώνεται με τον ίδιο να δηλώνει απευθυνόμενος στο λαό: «Εχουμε αντιμνημονιακή λύση, μάθετέ την»!

Στην τελική ευθεία προς την κάλπη η Λαϊκή Ενότητα σηκώνει πιο ψηλά τις αντιμνημονιακές παντιέρες, που τις ανέσυρε από εκεί που τις είχε καταχωνιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το δίλημμα των εκλογών είναι Λαϊκή Ενότητα ή μνημόνιο», δήλωσε χτες απ' το βήμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Π. Λαφαζάνης, ο ίδιος άνθρωπος -θυμίζουμε- που λίγους μήνες πριν υπερασπιζόταν το ψευτοδίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνιο» εξαπολύοντας μύδρους σε όσους δεν το συμμερίζονταν.

Η Λαϊκή Ενότητα ψεύδεται και κρύβει απ' το λαό ότι τα μνημόνια είναι απάντηση σε ανάγκες του κεφαλαίου, στην προσπάθειά του να βγει απ' την κρίση και να διαμορφώσει για την περίοδο της ανάκαμψης όρους μεγαλύτερης κερδοφορίας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς του.

Κρύβει ότι τα μνημόνια αποτυπώνουν τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ότι όλα τα μέτρα που επιβάλλουν σε βάρος του λαού έχουν προ πολλού καταγραφεί στις αποφάσεις της λυκοσυμμαχίας, που τις λαμβάνει με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των μονοπωλίων της και την ενδυνάμωσή τους στην αρένα όπου κονταροχτυπιούνται με τα μονοπώλια άλλων κρατών.

Μάλιστα, σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ αντιλαϊκά μέτρα και αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις έχουν περάσει πολλά χρόνια πριν από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης, ενώ σε άλλα προωθούνται σήμερα παρότι δεν έχουν ούτε τρόικες ούτε μνημόνια.

Προκλητική ομολογία Μιχαλολιάκου για την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Π. Φύσσα


Μια προκλητική δήλωση, ότι η Χρυσή Αυγή «σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι την αναλαμβάνουμε, αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει», έκανε σήμερα Πέμπτη ο αρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και το ραδιοσταθμό «Real Fm».

Πρόκειται για μια ωμή ομολογία, μια μέρα πριν από την επέτειο των δυο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά και τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 20ής Σεπτέμβρη. Με τη δήλωσή του αυτή ο Ν. Μιχαλολιάκος μπορεί να επιχείρησε να αποσείσει τις ποινικές ευθύνες που έχει η εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή -τη στιγμή που παραμένουν υπόδικοι τόσο για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, όσο και για δολοφονικές επιθέσεις μεταξύ των οποίων εναντίον Αιγύπτιων ψαράδων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα- στην πραγματικότητα όμως τις ενισχύει, αποδεικνύοντας ότι πίσω από τα εγκλήματα των μελών της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή είναι η ίδια η ναζιστική οργάνωση και ιδεολογία, ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ακριβώς επειδή είναι ναζιστική.

Κατά τα άλλα, ο Ν. Μιχαλολιάκος κινήθηκε στη λογική του ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής από τη ναζιστική εγκληματική της φύση, αποδίδοντας άρθρα και τοποθετήσεις -δικές του και άλλων στελεχών της- υπέρ των ναζί και του Χίτλερ ή της χούντας των συνταγματαρχών σε «προ τριακονταετίας» δηλώσεις που έγιναν όταν η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ακόμα πολιτικό κόμμα (!)... Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ο Ν. Χατζηνικολάου του επισήμανε ότι υπάρχει βίντεο από το 2012 (προ ...τριετίας και όχι τριακονταετίας) που τον δείχνει να λέει ότι η Χρυσή Αυγή «Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945! Αυτοί είμαστε! Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!», ο Ν. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τέτοιο γεγονός, προκαλώντας τον να το δημοσιοποιήσει. Διαψεύδοντάς τον, ο Ν. Χατζηνικολάου ανάρτησε μέσω του λογαριασμού του στο twitter το εν λόγω βίντεο!

Σπότ της ΚΝΕ : The winter is coming


Αλεξάνδρα Μπαλού (Alpha) : Δεν πρέπει να θεραπεύουμε το σύμπτωμα, αλλά την ασθένεια


Παρέμβαση του Ν. Παπαγεωργίου (Channel 9)


16 Σεπτεμβρίου 2015

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του στο Σύνταγμα (LIVE 20:00)


Λ. Λαζόπουλος: Δίωρο ...προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ!

 
Από το 902.gr
 
Παρακολουθώντας την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου που πραγματοποιήθηκε «έκτακτα» την Τρίτη το βράδυ (γιατί άραγε;), εύλογα θα αναρωτιόταν κανείς γιατί λέγεται «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» και όχι «100+1 λόγοι να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές». 
 
Ο Λ. Λαζόπουλος δεν πρωτοτύπησε στο ελάχιστο. Σέρβιρε τα ίδια, ξαναζεσταμένα επιχειρήματα περί παλικαρίσιας στάσης Τσίπρα στους «εκβιασμούς» των δανειστών, προσπάθησε να σπείρει αυταπάτες για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και την προσφορά του όλο αυτό το διάστημα στο σύστημα, αθωώνοντας ταυτόχρονα την ΕΕ και το χαρακτήρα της ως ένωσης του κεφαλαίου. Αναπαράγοντας την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση περί διαφθοράς, προσπαθούσε επί δυο ώρες να συγκαλύψει τη στρατηγική ταύτιση των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κλπ.) με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Μάλλον ξέχασε γρήγορα ότι η «πρώτη φορά αριστερά», αφού υπέγραψε τη συνέχιση της εφαρμογής των προηγούμενων δύο μνημονίων, φόρτωσε και τρίτο μνημόνιο στις πλάτες του ελληνικού λαού με τις ψήφους όλων των αστικών κομμάτων (των κατά τα άλλα ...εντολοδόχων Σόιμπλε). Δεν τόλμησε να πει κουβέντα για το ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη σφαγή των λαών ανά τον πλανήτη, με τη συμμετοχή, τη σύμφωνη γνώμη και την αποδοχή όλων των αστικών κομμάτων -και του ΣΥΡΙΖΑ- αλλά περίλυπος περιέγραφε το δράμα των μεταναστών που βιώνουν από πρώτο χέρι τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις χώρες τους...

Βόλος : Κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Χαλυβουργίας Ελλάδος»

 
Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» στο Βόλο μετά από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη, αντιδρώντας στην εκ περιτροπής εργασία.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία από τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη προχώρησε στη μονομερή εφαρμογή του μέτρου, μέσω του οποίου οι εργαζόμενοι, όπως υποστηρίζουν, θα χάσουν σχεδόν 50% του εισοδήματός τους και στο οποίο θα προστεθεί και η μείωση κατά 12% που ισχύει βάσει της επιχειρησιακής σύμβασης που έχει υπογραφεί. 
 
Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας από τις 2.00 έως τις 6.00 το απόγευμα, που θα συνεχιστεί την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη, από τις 6.00 μέχρι τις 10.00 το πρωί και την Πέμπτη 10.00 με 2.00 το βράδυ, ενώ τις ώρες της στάσης θα πραγματοποιούνται και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο. Ταυτόχρονα την Πέμπτη θα αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση παραβρέθηκε και ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, ενώ την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη, στις 6 το πρωί, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας θα μεταβεί στο χώρο του εργοστασίου, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων.

15 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Θανάσης Παφίλης στο TPP


Αύριο η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα, την Παρασκευή στην Πάτρα

Αύριο, Τετάρτη, στις 8 μ.μ., πραγματοποιεί το ΚΚΕ την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, στο Σύνταγμα. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι προσυγκεντρώσεις
Οι προσυγκεντρώσεις των Κομματικών Οργανώσεων είναι στις 7 μ.μ. στα εξής σημεία:
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Νότιος Τομέας, Πειραιάς, ΟΤΑ - Δημόσια Διοίκηση, Ανατολικός Τομέας
  • Ομόνοια: Δυτικός Τομέας, Α΄ Αθήνας - Γαλάτσι, Βόρειος Τομέας, Θριάσιο, Μεσόγεια - Λαυρεωτική
  • Κάνιγγος: Βιομηχανία, Κατασκευές, Τηλεπικοινωνίες, Χρηματοπιστωτικό, ΜΜΕ, Καλλιτέχνες, Μεταφορές, Δικηγόροι, Τουρισμός - Επισιτισμός, Εμπόριο, Εκπαιδευτικοί, Υγεία, ΕΒΕ
  • Προπύλαια: ΑΕΙ - ΤΕΙ
Πούλμαν για το Σύνταγμα
 
Πούλμαν για το Σύνταγμα θα αναχωρήσουν από:

Ομιλία του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ Βαγγέλη Βαλλιάνου στο Ληξούρι

Κωνσταντοπούλου, η σκοπιμότητα των τσαμπουκάδων


Τι Λα Μαμούνια τι Αλμούνια...


Βρισκόμουν πριν από λίγο σε ένα φιλικό σπίτι, όπου οι οικοδεσπότες, επειδή στο Debate των αρχηγών δεν έδειχναν τα αίματα να ανάβουν και πολύ, προτίμησαν να παρακολουθήσουν στο youtube την τελευταία εμφάνιση της Κωνσταντοπούλου στο Mega. Η Κωνσταντοπούλου δεν τους απογοήτευσε, έκανε τα συνηθισμένα της τσαλίμια, έδωσε σόου, και το κοινό εκστασιάστηκε.

«Πω κοίτα τι τους είπε!»

«Δεν το πιστεύω! Πολύ γουστάρω!»

«Τους ξεμπρόστιασε!»

Άκουσα λίγο την συνέντευξη(ύστερα στο σπίτι την άκουσα ολόκληρη), και από αυτό που είδα τίποτα δεν με εντυπωσίασε(όχι θετικά τουλάχιστον)… Αυτά που θα αναφέρω παρακάτω είναι λίγο πολύ και τα όσα είπα στην παρέα σχετικά με την εμφάνιση της Κωνσταντοπούλου, χαλώντας για ακόμη μια φορά το «πάρτι».

Τι έκανε λοιπόν η Κωνσταντοπούλου; Από το πρώτο λεπτό που της δόθηκε ο λόγος άρχισε να συγκρούεται με τους δημοσιογράφους, να τους αποκαλεί λίγο πολύ πουλημένους και ψεύτες! Και ενώ αυτό δεν είναι ψέμα, αποτελεί ένα κατά τη γνώμη μου τέχνασμα της Κωνσταντοπούλου προκειμένου να προκαλέσει σόου και να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα. Το ίδιο είχε κάνει και με τη Σία Κοσιώνη πριν από μερικούς μήνες και η συνέντευξη πάλι είχε εξελιχθεί σε κοκορομαχία, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σε ανταλλαγή χαρακτηρισμών και να αποφευχθεί η συζήτηση ουσίας.

13 Σεπτεμβρίου 2015

Αλεξάνδρα Μπαλού στο MEGA


Κοσμοκαλογερικός κομμουνισμός… οι φτωχούληδες του Μαρξ

Τον Μαρξ να μελετάτε τέκνα μου...πρόσχομεν




«Οι κομμουνιστές δεν είναι όργανα των ξένων. Ο κομμουνισμός είναι πανανθρώπινο ιδανικό και παγκόσμιο κίνημα. Ξεκίνησε μια φούχτα τον καιρό του Μαρξ, έφτασε σήμερα τα 800 εκατομμύρια και αύριο θα απλωθεί σε όλον τον κόσμο. Μπορεί ποτέ όργανα των ξένων να δημιουργήσουν ένα τέτοιο μεγαλειώδες κίνημα; Ποιος ξένος πράκτορας δίνει με τέτοια απλοχεριά τη ζωή του, όπως τη δίνουν χιλιάδες κομμουνιστές; Οι θυσίες αυτές μόνο με τις θυσίες των πρώτων χριστιανών μπορεί να συγκριθούν. Αλλά και πάλι υπάρχει μια διαφορά, ότι ενώ οι χριστιανοί δέχονταν το μαρτύριο και το θάνατο, ελπίζοντας να κληρονομήσουν τη βασιλεία των ουρανών, οι κομμουνιστές δίνουν τη ζωή τους μην ελπίζοντας σε τίποτα. Τη δίνουν για ν’ ανατείλει στην ανθρωπότητα ένα καλύτερο, ευτυχισμένο αύριο, που αυτοί δε θα το ζήσουν. Ποιο όργανο των ξένων μπορεί να προσφέρει τη ζωή του σ’ έναν τέτοιο μεγάλο σκοπό;»
—Το παραπάνω είναι απόσπασμα από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη
 ...

Εκατομμύρια κομμουνιστών έχουν πεθάνει για να οικοδομηθεί ένας κόσμος καλύτερος μέσα στον οποίον θα ζήσουν κάποιοι άλλοι. Ο κομμουνιστής είναι λάθος να αγωνίζεται με την προϋπόθεση ότι θα δρέψει ο ίδιος τους καρπούς του κόπου του, αλλά δεν είναι κακό να τους δρέψει. Οι κομμουνιστές έχουν πεθάνει, έχουν βασανιστεί, έχουν ασκητέψει για τα ιδανικά τους, όμως δεν είναι αυτοσκοπός τους ούτε ο θάνατος, ούτε το βάσανο, ούτε και ο ασκητισμός. Υπό αυτήν την έννοια ο κομμουνιστής δεν είναι σαν εκείνους τους χριστιανούς που θεωρούσαν θεμιτό να ταλαιπωρείται/τιμωρείται η σάρκα τους προκειμένου να ανυψωθεί το πνεύμα τους και έτσι να κερδίσουν, ίσως, μια θέση σε ένα ψηλότερο συννεφάκι στον παράδεισο.

Οι κομμουνιστές είναι συχνά φτωχοί, εξαθλιωμένοι οικονομικά, κακοπληρωμένοι, σκληρά εργαζόμενοι κλπ. Παρόλα αυτά δεν έχουν την φτώχεια για καμάρι(όπως προτρέπει και στο μεγάλο μας τσίρκο η Τζένη Καρέζη), ούτε αγαπούν τις άσχημες συνθήκες εργασίας, τις εχθρεύονται. Οι κομμουνιστές μπορεί να έχουν αναγκαστεί να ζήσουν ακόμα και σε σπηλιές, δεν το θεωρούν όμως αυτό φυσική τους κατάσταση ούτε και το ζηλεύουν. Μπορεί να θαυμάζουν ανθρώπους που έχουν καταφέρει να μη λυγίσουν υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, μπορεί και να τους έχουν σαν ήρωες. Δεν θαυμάζουν όμως την ταλαιπωρία αυτή καθ’ αυτή, αλλά το ότι αυτοί οι άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν για κάποιο σκοπό, για μια καλύτερη κοινωνία, εδώ στη Γη όχι στα ουράνια! Άμα κάποτε βρεθούμε στα ουράνια, που πολύ το αμφιβάλω, θα δούμε πως θα γίνει και εκεί να φέρουμε την αταξική κοινωνία.

12 Σεπτεμβρίου 2015

Οι «πρώτες 100 μέρες» της όποιας επόμενης κυβέρνησης φέρνουν βαριά αντιλαϊκά μέτρα

 
Είναι ίσως οι πρώτες εκλογές των τελευταίων χρόνων που κανένα κόμμα από εκείνα που διεκδικούν την αστική διακυβέρνηση της χώρας, δεν προβάλλει τίποτα για τις «100 πρώτες μέρες» της νέας κυβέρνησης. Θυμόμαστε όλοι ότι τις τελευταίες δέκα μέρες πριν τις εκλογές και στην προσπάθειά τους να ψαρέψουν ψήφους, τα πρωτοσέλιδα του αστικού Τύπου γέμιζαν με τα άμεσα μέτρα που θα πάρει η επόμενη κυβέρνηση. Πότε λέγανε για χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, πότε για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πότε για κατάργηση φόρων. Όλοι θυμόμαστε τις πρόσφατες εκλογές του Γενάρη, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του αστικού Τύπου, υποσχόταν ότι μέσα στις πρώτες 100 μέρες θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, θα δώσει τη 13η σύνταξη, θα επαναφέρει το ΕΚΑΣ, θα, θα, θα... 
 
Η συνέχεια είναι γνωστή και τραγική για το λαό. Ένα νέο, το τρίτο, αντιλαϊκό μνημόνιο φορτώθηκε στις πλάτες του και θα το πληρώνει για τα επόμενα 10 χρόνια. Γιατί άραγε σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν πουθενά οι «πρώτες 100 μέρες» της επόμενης κυβέρνησης; Μήπως τα κόμματα που διεκδικούν αστική διακυβέρνηση δεν έχουν να πουν τίποτα; Μήπως άλλα κόμματα που δηλώνουν πρόθυμα να συνεργαστούν με όποιον έρθει πρώτος, δεν έχουν προγραμματικές επεξεργασίες; Γιατί κρύβουν τις «πρώτες 100 μέρες»; 

Συλλογική εκτίμηση ποσοστών

Μετά την επιτυχία που είχαμε ως μπλογκ και αναγνώστες τον Γενάρη, με την συλλογική μας πρόβλεψη, η οποία πέτυχε πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε δημοσκόπηση, έρευνα, ανάλυση κλπ το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, προσπαθούμε εκ νέου να διαψεύσουμε όλες τις στημένες δημοσκοπήσεις και τους αναλυτές που επιθυμούν να επηρρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα ... (or not).

Στην πλάγια στήλη διαλέξτε κόμμα και ... "εκτιμήστε",
μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, 14ης Σεπτεμβρίου.

Η συνέντευξη τύπου του Δ. Κουτσούμπα στη ΔΕΘ


Τι θα ωφελήσει η ενίσχυση του ΚΚΕ το λαό αφού δε συνεργάζεται με κανέναν, ούτε για κυβέρνηση ούτε για αντιπολίτευση;

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει για τη συμμαχία που έχουν ανάγκη ο λαός, οι εργαζόμενοι. Παλεύει για τη συγκρότηση μιας κοινωνικής συμμαχίας ανάμεσα στους εργαζόμενους, στους μισθωτούς και τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τους μικρούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας.

Αυτή η Λαϊκή Συμμαχία βασίζεται στην επίτευξη ενότητας δράσης ανάμεσα σε αυτά τα στρώματα, μέσα από τις μαζικές τους οργανώσεις στον τόπο δουλειάς και τη λαϊκή γειτονιά, στο χωράφι, στο σωματείο, στην ομοσπονδία, στη Γενική Συνέλευση, στις Επιτροπές Αγώνα. Γι' αυτήν την ενότητα παλεύει το ΚΚΕ.

Η συμμαχία αυτή απευθύνεται σε όλους με κοινωνικο-ταξικά κριτήρια και όχι με κριτήρια που χρησιμοποιούν οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, π.χ. δεξιοί - αντιδεξιοί, μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί κ.λπ. Πρόκειται για συμμαχία με μαζικά χαρακτηριστικά, σε αντίθεση με τις συνηθισμένες μορφές της συμφωνίας πολιτικών κομμάτων και παραγόντων από τα πάνω, που υποκαθιστούν το ίδιο το κίνημα και τσακώνονται για την κατανομή των εδρών και των υπουργικών καρεκλών.

Πρόκειται για μια συμμαχία που θα δρα σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, θα βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, την εξουσία τους.

10 Σεπτεμβρίου 2015

Ισχυρό ΚΚΕ γιατί είπε έγκαιρα την αλήθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του


Πηγή : 902.gr

Λίγο πριν τις εκλογές, δίνουν και παίρνουν κάτι απίστευτες «αναλύσεις» για το «τι πήγε στραβά» στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και φορτώθηκε ο λαός με ένα ακόμα βάρβαρο μνημόνιο: Από την «αυτοκριτική» του ίδιου του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για την «απειρία» τους και τις «λάθος επιλογές προσώπων», μέχρι την «κριτική» της ΝΔ για... τα πουκάμισα που φοριόντουσαν έξω από τα παντελόνια, όλοι κρύβουν επιμελώς ότι το νέο μνημόνιο ήταν ακριβώς το προδιαγεγραμμένο αντιλαϊκό αποτέλεσμα της πολιτικής που στοχεύει στην ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.
Μπροστά στην 20ή Σεπτέμβρη και στη νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για το λαό το γεγονός ότι μόνο το ΚΚΕ είπε έγκαιρα την αλήθεια, προέβλεψε την κατάληξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε ότι το ίδιο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ήταν από γεννησιμιού του αντιλαϊκό, ντυμένο με κάποια αριστερά συνθήματα, προεξοφλούσε εξαρχής την πορεία προς το συμβιβασμό και το νέο επαίσχυντο μνημόνιο: 

- Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζε το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης σαν «βήμα» τάχα για την ανάκτηση των απωλειών του λαού και όταν άλλοι του έκαναν «κριτική» μιλώντας για «παροχολογία», το ΚΚΕ αποκάλυπτε ότι οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κεφάλαιο με το εν λόγω πρόγραμμα -για τη στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και της «ανταγωνιστικότητας», για τη διασφάλιση «ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος»- ήταν τόσο πολλές και τόσο σοβαρές που ακύρωναν στην πράξη ακόμα και αυτά τα ψίχουλα που υποσχόταν στο λαό για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε γρήγορα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από τις πρώτες μέρες της και πριν καλά - καλά ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «πετσόκοψε» ακόμα και τα ψίχουλα του προγράμματός της για την «ανθρωπιστική κρίση», με κριτήριο τις «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας, αλλά και τις εξίσου προδιαγεγραμμένες «ενστάσεις» των εργοδοτικών φορέων στους «κοινωνικούς διαλόγους» που εκείνη έστησε...

Θ. Χιώνης στο MEGA και Αλ. Μπαλού στον ΣΚΑΙ

Δηλώσεις του Δ. Κουτσούμπα μετά το debate των πολιτικών αρχηγών

9 Σεπτεμβρίου 2015

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που σου είπε την αλήθεια για την Ευρωπαϊκή Ένωση


Πηγή : Ριζοσπάστης

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν ακόμα ένα λόγο να στηρίξουν και στην κάλπη το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ είπε την αλήθεια για την ΕΕ και διαχρονικά και πρόσφατα, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις της διαπραγμάτευσης με τους λεγόμενους «εταίρους». Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για ένωση των λαών και για «ισότιμους εταίρους», που δήθεν θα οδηγούσε σε συγκλίσεις στο βιοτικό επίπεδο, αλλά από γεννησιμιού της - από την Ενωση Ανθρακα και Χάλυβα, την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα έως την Ευρωπαϊκή Ενωση - ήταν και παραμένει μια διακρατική ένωση του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε στις προβλέψεις του ότι η ΕΕ δεν εξανθρωπίζεται, δεν βελτιώνεται ούτε με εκλογές, ούτε με δημοψηφίσματα, αλλά μόνο χειρότερη και πιο επιθετική για τα λαϊκά συμφέροντα μπορεί να γίνεται. Αποκάλυψε ότι ο ιμπεριαλιστικός της χαρακτήρας είναι εγγεγραμμένος στο DNA της και δεν οφείλεται στη λεγόμενη νεοφιλελεύθερη κυριαρχία όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις. Απόδειξη ότι από κοινού οι λεγόμενες συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, «δεξιές» και «αριστερές», συμμετείχαν στο παρελθόν και συμμετέχουν και τώρα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τον έλεγχο σφαιρών επιρροής, ενεργειακών πηγών, δρόμων μεταφοράς τους, αγορών (βλέπε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Παλαιστίνη κ.λπ.) υπερασπιζόμενες τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων των χωρών τους. Την ίδια ώρα στηρίζουν την κοινή στρατηγική τους όπως έχει προβλεφτεί την «ΕΕ 2020», στις Συνθήκες και τις συμφωνίες που προωθούν και υλοποιούν αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα παντού, με μνημόνια ή χωρίς, τις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να αυξήσει την κερδοφορία του με ένταση της εκμετάλλευσης, προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση του.

Αλ. Μπαλού (Kontra), Ν.Σοφιανός (Mega) & Ν.Καραθανασόπουλος (Alpha) 8/9/2015

Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στο «Action 24»


8 Σεπτεμβρίου 2015

Το ΚΚΕ θέλει ή δεν θέλει να κυβερνήσει ?

Το ΚΚΕ σταθερά παλεύει για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία. Η κυβέρνηση είναι πάντα όργανο της τάξης που έχει στα χέρια της την εξουσία. Άρα και θέλει και παλεύει γι’ αυτό. Στην κυβέρνηση της εργατικής-λαϊκής εξουσίας το ΚΚΕ θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Θα μπει μπροστά για να οργανώσει τη συμμετοχή της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και της νεολαίας σε όλη την κοινωνική οργάνωση και ζωή, για μια πραγματική δημοκρατία με την άμεση συμμετοχή των εργαζομένων στην άσκηση της εξουσίας, στον έλεγχο και τη διεύθυνση της εξουσίας και της οικονομίας.

Θεμέλιο της εργατικής-λαϊκής εξουσίας θα είναι οι τόποι δουλειάς. Σε κάθε εργοστάσιο, κάθε υπηρεσία η συνέλευση των εργαζομένων θα ασκεί τον εργατικό έλεγχο, θα εκλέγει και θα ελέγχει τους αντιπροσώπους της για τα ανώτερα όργανα της εξουσίας. Οι αντιπρόσωποι θα είναι αιρετοί και ανακλητοί χωρίς κανένα πρόσθετο προνόμοιο. Αντίστοιχα η μη εργαζόμενη νεολαία που σπουδάζει θα συμμετέχει στους θεσμούς της λαϊκής εξουσίας μέσω των αντίστοιχων συνελεύσεων του κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Το ΚΚΕ δε συμμετέχει σήμερα σε κυβέρνηση γιατί αυτή είναι όργανο της εξουσίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Η εργατική τάξη και η νεολαία έχουμε πικρή
πείρα τι σημαίνει κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Τέτοιες
κυβερνήσεις, αυτοδύναμες και συνεργασίας, “κεντροδεξιές”, “κεντροαριστερές”, “αριστερές”, δοκιμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια και όλες ακολούθησαν αντιλαϊκή πολιτική, έφεραν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο και το λογαριασμό τον έστελναν πάντα στο λαό.

Θαλάσσιο μέτωπο Πάτρας : Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να το ξεπουλήσει, ο κομμουνιστής δήμαρχος το "κοινωνικοποιεί".

Σε μια συμβολική κίνηση σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και Αντιδημάρχους, άνοιξαν τις καγκελόπορτες που αυθαίρετα και προκλητικά τοποθέτησε ο ΟΛΠΑ, θέλοντας να εμποδίσει τις εργασίες για τη δημιουργία δύο μεγάλων χώρων στάθμευσης στο ύψος του ΝΟΠ.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, κατήγγειλε τον ΟΛΠΑ, για την παρεμπόδιση των εργασιών, που στόχο έχουν την άμεση λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων στάθμευσης, που θα εξυπηρετούν πάνω από 1.000 αυτοκίνητα.

Πρόκειται για έργο –τόνισε- ζωτικής ανάγκης που θα ανακουφίσει άμεσα το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης, θα λειτουργεί δωρεάν και ταυτόχρονα θα επιτυγχάνει την άμεση και δωρεάν μεταφορά οδηγών κι επιβατών στο κέντρο, μέσω των λεωφορείων που θα δρομολογηθούν.

Συνέντευξη Τύπου ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ (4/9/2015)

Στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων του εργατικού-λαϊκού κινήματος ενόψει της ΔΕΘ, το ΠΑΜΕ παρουσίασε το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους του ταξικού κινήματος για το επόμενο διάστημα


Αλεξάνδρα Μπαλού στο MEGA (7/9/2015)


Ν. Παπαγεωργίου (Κοντρα TV) και Χρ. Κατσώτης (Alpha)

Αναμενόμενο


Ηταν αναμενόμενο... Το να λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ότι το μνημόνιο που έφερε και το ψήφισαν στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, είναι δέκα φορές καλύτερο από τα προηγούμενα μνημόνια. Για την ακρίβεια, ήταν αναμενόμενο γιατί η πολιτική, οι προγραμματικές διακηρύξεις πριν από το Γενάρη του 2015, το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης (αυτό που τώρα είναι πρόγραμμα της ΛΑΕ), οι προεκλογικές εξαγγελίες, οι προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν εγγύηση για την υλοποίηση της στρατηγικής του κεφαλαίου και της ΕΕ, τη διατήρηση των παλιών μνημονίων, τη σύνταξη ενός νέου. Ηταν αναμενόμενο γιατί ο εμπαιγμός προς το λαό ήταν προφανής. Ποντάρανε πάνω στη δυστυχία του και την απελπισία του και κέρδισαν το τζακ ποτ της αστικής κυβερνητικής εξουσίας.

Η αισχρή κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, δεν έχει τέλος. Ο Αλέξης Τσίπρας, από το προεκλογικό βήμα, έχει το θράσος να βάζει στην ίδια ομιλία τους εκτελεσμένους της Καισαριανής με το... δέκα φορές καλύτερο μνημόνιο που έφερε. Οπως το ίδιο θράσος είχε όταν, προεκλογικά, διαβεβαίωνε ότι εντός του δρόμου του κεφαλαίου και της ΕΕ θα ασκήσει πολιτική υπέρ του λαού.

7 Σεπτεμβρίου 2015

Δ.Κουτσούμπας στον ΑΝΤ1 & Θ.Παφίλης στον MEGA

"Ένα δεκάλεπτο τον έναν και ένα τρίλεπτο τον άλλον, βγάλαμε και την σημερινή υποχρέωση. Τουλάχιστον έχει 40 λεπτά Λαφαζάνη στον ΣΚΑΙ."

6 Σεπτεμβρίου 2015

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα

ΑΤΤΙΚΗ
 
Α΄ Αθήνας 
 
ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ), συνεργαζόμενη, δημοσιογράφος, δικηγόρος, βουλευτής,  
ΣΙΩΡΑΣ ΗΛΙΑΣ, γιατρός, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός»,
ΡΑΖΟΥ ΛΟΥΙΖΑ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ,  
ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ, λογιστής, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας,  
ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ, δικηγόρος, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, 
ΛΕΑΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, συνεργαζόμενος, δημοσιογράφος αθλητικού ρεπορτάζ,  
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΛΙΛΑ, ηθοποιός, μέλος ΔΣ Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ),  
ΛΙΤΣΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, οικοδόμος, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας,  
ΛΙΟΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, χημικός μηχανικός,  
ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ ΤΑΤΙΑΝΑ, μέλος ΔΣ Σωματείου Χρηματοπιστωτικού,  
ΜΕΛΑ ΕΥΑ, εικαστικός, πρόεδρος Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας,  
ΜΠΕΝΑΤΟΥ ΑΛΕΚΑ, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Αναγέννηση»,  
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ, επόπτης Δημόσιας Υγείας, μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ,  
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ, πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικής Υγείας, 
ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, πρόεδρος Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, 
ΓΚΟΓΚΑΚΗ ΝΤΙΝΑ, πρόεδρος Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,  
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ, πρόεδρος Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας,  
ΓΑΡΔΟΥΝΗ ΤΟΝΙΑ, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
 
Β΄ Αθήνας 
 
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, 
ΠΑΦΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής, Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ),  
ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ,  
ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, μέλος της Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, αντιπρόεδρος ΣΦΕΑ,  
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΡΟΥΛΑ, οδοντίατρος, πρόεδρος Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθήνας,  
ΠΕΡΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ,  
ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ),  

5 Σεπτεμβρίου 2015

Σε εξέλιξη μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ


Σε εξέλιξη, μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους, με κατεύθυνση τη ΔΕΘ με αφορμή τα εγκαίνια της Έκθεσης, ενώ νωρίτερα έγινε συγκέντρωση όπου έγιναν ομιλίες.

Στην πορεία συμμετέχουν δεκάδες Σωματεία εργαζομένων, Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Ανέργων, καθώς και μαζικά μπλοκ των δυνάμεων της Λαϊκής Συμμαχίας, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ.

Στην συγκέντρωση που προηγήθηκε, χαιρετισμό απηύθυναν ο Λάζαρος Τσελέπης, γγ της ΠΟΕΕΠ, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, η Ράνια Καπετανγιώργη, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΓ και της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. 

Στο κεντρικό πανό της πορείας αναγράφεται: «Αρκετά Ματώσαμε - Αρκετά Πληρώσαμε. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ».

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, παρευρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

O Θανάσης Παφίλης στο MEGA

Αν και τα αστικά ΜΜΕ ασχολούνται μόνιμα με 2 μόνο θέματα τις τελευταίες μέρες, δηλαδή (α) τις δημοσκοπήσεις τους με τις οποίες προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα και να επηρρεάσουν τους αναποφάσιστους και (β) τους τρόπους με τους οποίους θα δημιουργήσουν μια σταθερή φιλομονοπωλιακή κυβέρνηση, ένας Παφίλης μπορεί να επαναφέρει την κουβέντα σε αυτά που έχουν πραγματικά αξία για τον λαό, σε ένα προεκλογικό τραπέζι.

... ακόμα κι αν οι "αριστερές" λέρες τύπου Λεουτσάκος βρίσκονται στο στούντιο, οι οποίες έχουν και το θράσος να μας αποκαλούν δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ.

Όποια κυβέρνηση κι αν έρθει θα έχει πρόγραμμα αντιλαϊκό

Αυτό είναι το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές!

Ο «Ρ» δημοσιεύσει σήμερα τις κυριότερες από τις δεσμεύσεις που έχουν ψηφιστεί και θα υλοποιηθούν, ανεξάρτητα από το εάν θα υπάρχει κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ

Να παγιδεύσουν το λαό σε μια συζήτηση που αφορά στην κυβέρνηση συνεργασίας της επόμενης μέρας, μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, επιχειρούν αστικά κόμματα, αστικά επιτελεία και μηχανισμοί. Μέσα από αυτή τη συζήτηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που διεκδικούν να είναι ο κορμός μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης συνεργασίας, κάνουν προσπάθεια να αναδείξουν ότι υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές για το λαό, ανάλογα με το ποιος θα συμμετάσχει σε αυτήν.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι έχουν ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση - μνημόνιο, καθώς και όλα τα προαπαιτούμενα που συμφώνησαν με τους εταίρους τους για να ξεκινήσει η συζήτηση για τη δανειακή σύμβαση, κοροϊδεύουν το λαό, όταν παρουσιάζουν προεκλογικά προγράμματα με ...φιλολαϊκά μέτρα. Και μάλιστα έχουν το θράσος να μιλάνε για μέτρα ανακούφισης ή «παράλληλα μέτρα» που θα μετριάσουν τις επιπτώσεις από την υλοποίηση όσων προβλέπουν τα μνημόνιά τους. 

Ύποπτη ευαισθησία για τους μετανάστες...



Είδα σήμερα το πρωί ότι οι New York Times είχαν εξώφυλλο σχετικό με το δράμα των μεταναστών της Συρίας. Το εξώφυλλο αυτό -σε συνδιασμό με την αυξημένο ενδιαφέρον που έχει δείξει και η Ε.Ε με όλα της τα Media αυτές τις μέρες για το συγκεκριμένο ζήτημα- με έκανε να πονηρευτώ και να αναρωτηθώ γιατί τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος; Αργότερα ένας φίλος μου έστειλε το παρακάτω άρθρο από το Ριζοσπάστη που μάλλον εξηγεί το γιατί:

Ολόκληρο το άρθρο

και το επίμαχο απόσπασμα...

4 Σεπτεμβρίου 2015

H ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην συγκέντρωση νεολαίας στο Θησείο


Γιατί να ψηφίσουμε ΚΚΕ, αφού η ψήφος δίνεται για να αναδειχτεί η κυβέρνηση;


Το θέμα για το λαό την επομένη των εκλογών, την 21η Σεπτέμβρη, δεν είναι μόνο το ποιος θα είναι κυβέρνηση, αλλά το ποιος θα παλεύει ενάντια στην όποια αστική κυβέρνηση που θα αναδειχτεί ενάντια στο κεφάλαιο, την ΕΕ και τους μηχανισμούς τους.

Ο λαός μας εδώ και χρόνια ψηφίζει με κριτήριο το ποιος θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση, ποιες δυνάμεις θα την συγκροτήσουν, σε ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα στηρίζεται. Είδαμε, όμως, τι έγινε μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη. Εχει πείρα από την εξαπάτηση που βίωσε, όταν του έλεγαν πως με την ψήφο του όλα θα αλλάξουν και τελικά ήρθαν νέα αντιλαϊκά μνημόνια. Ηρθε καιρός, λοιπόν, να πάει στην κάλπη με άλλα κριτήρια.

Οι εκλογές είναι γεγονός ότι αναδεικνύουν κυβέρνηση. Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση αστικής διαχείρισης που θα προκύψει, ανεξάρτητα από το ποιοι θα τη συγκροτούν, θα έχει πολύ συγκεκριμένο αντιλαϊκό - αντεργατικό προσανατολισμό. Αυτό κρίνεται στις εκλογές για το αστικό κοινοβούλιο. Οπως αποδείχτηκε και με το δημοψήφισμα, άλλο μπορεί να νομίζει ότι ψηφίζει ο λαός και άλλο πάντα του βγαίνει. Η απογοήτευση από τις τελευταίες εξελίξεις οδηγεί ορισμένους στη λογική του συμβιβασμού, στην παραίτηση από κάθε προσδοκία, από την υιοθέτηση μιας νέας εκδοχής του μικρότερου κακού.

Συγκέντρωση - συναυλία σήμερα στο Θησείο με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα


Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας που διοργανώνει η ΚΝΕ στην Αθήνα, στις 8 μ.μ., στο Θησείο (σταθμός ΗΣΑΠ).

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και τα συγκροτήματα «KollektivΑ» και «String Demons».

Την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα θα μεταδώσει απευθείας το πόρταλ 902.gr και σε μαγνητοσκόπηση αύριο Σάββατο στις 2 μ.μ., η ΕΡΤ 1.

Κ.Παπαδάκης (Alpha) και Ν.Σοφιανός (Action24)

Συνεχίζονται με το σταγονόμετρο οι παρουσίες των στελεχών του ΚΚΕ στα αστικά μέσα ενημέρωσης και κυρίως σε βραδινές μεταμεσονύκτιες εκπομπές.

Δραστηριότητες του ταξικού κινήματος στη ΔΕΘ - Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο

1. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή των αγροτών (ΠΑΣΥ), των αυτοαπασχολούμενων (ΠΑΣΕΒΕ), των γυναικών (ΟΓΕ), της νεολαίας (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στις 10.30π.μ.

Θα παρουσιάσει στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων του εργατικού-λαϊκού κινήματος ενόψει της ΔΕΘ, το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους του ταξικού κινήματος το επόμενο διάστημα.

2. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί συνδικάτα, συνδικαλιστές, επιτροπές αγώνα σε πλατιά σύσκεψη την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. σε αίθουσα της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος).

Για να συζητήσουμε πως καλύτερα θα οργανώσουμε την πάλη μας στους χώρους δουλειάς ενάντια στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα του 3ου μνημονίου που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα. Για την κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και την προοπτική που βάζει στόχο το ταξικό κίνημα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6μ.μ.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο

3 Σεπτεμβρίου 2015

Προεκλογικές τακτικές και επιχειρήματα - 2.Λαϊκή Ενότητα




α) Είμαστε ο αυθεντικός ΣΥΡΙΖΑς, είμαστε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα (που έγινε ΝΑΙ όταν δεν κοιτάγαμε γαμώτι), είμαστε το κίνημα (της πατάτας?) και οι αγώνες που ποτέ δεν δώσαμε όσο κρατάγαμε το φαναράκι στον Τσίπρα κατα την πρόωθηση του νέου μνημονίου.

Είμαστε ο αγαπημένος σας προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ, αυτός δηλαδή που έλεγε ψέμματα ώστε να κερδίσει τις εκλογές, είμαστε το πρόγραμμα του Απριλίου του 2012, είμαστε το πρόγραμμα του Ιουνίου του 2012, είμαστε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, της Λάρισας και του Ηρακλείου μαζί,  είμαστε όλοι οι λόγοι που ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη φορά, είμαστε όλοι οι λόγοι που ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία φορά, είμαστε όλοι οι λόγοι για τους οποίους δεν χρειάζεται να ψηφίσετε ΚΚΕ (μα όλοι οι λόγοι μαζί ρε διάολε), είμαστε οι σύγχρονοι αγωνιστές του ΕΛΑΣ, του ΕΑΜ, του ΔΣΕ, της ΕΠΟΝ και της κυβέρνησης του Βουνού και χαρίζουμε την Βάρκιζα στο ΚΚΕ.

Και γενικά για να μην το πολυλογούμε είμαστε κάτι ... αριστερό ρε αδερφέ, το αριστερό ανάχωμα που έλεγε και η Ζωή, κάτι που μοιάζει με το ΚΚΕ (ειδικά όταν σε βοηθούν στο ρετουσάρισμα τα ΜΜΕ), χωρίς όμως να είμαστε το ΚΚΕ, χωρίς να γουστάρουμε καν το ΚΚΕ και χωρίς να γουστάρουμε τίποτα απο αυτά  που λέει και προπαγανδίζει το ΚΚΕ.

Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε κόσμο από το ΚΚΕ, ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τον κόσμο που ξεγελάστηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ, να επιστρέψει στο ΚΚΕ, αλλά σας υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ «ΣΚΑΙ»

2 Σεπτεμβρίου 2015

Τα προ μνημονίου κάλπικα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί η «Λαϊκή Ενότητα»

Πηγή : 902.gr
 
Την οικειοποίηση των κάλπικων προεκλογικών ελπίδων του ΣΥΡΙΖΑ πριν το μνημόνιο επιχειρεί η Λαϊκή Ενότητα, όπως διαφάνηκε από την προγραμματική διακήρυξη που παρουσιάστηκε από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
 
Με βαριά τη σκιά της συμμετοχής για 7 μήνες σε μια κυβέρνηση που τελικά αντί για την ελπίδα έφερε το 3ο μνημόνιο, κατηγορήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για εγκατάλειψη αυτών των θέσεων, για «βίαιη διάλυση του κοινωνικού συμβολαίου που τη συνέδεε με τη λαϊκή πλειοψηφία» και για πέρασμα «στην απέναντι όχθη των μνημονιακών δυνάμεων», όπως υποστηρίζεται σε μια προσπάθεια να συντηρηθεί η κάλπικη διαχωριστική γραμμή «μνημόνιο - αντιμνημόνιο».
 
Η ΛΑΕ προσπαθεί να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό ανακηρύσσεται σε «αφετηρία για το μέτωπο που θα εκπροσωπήσει τη συμμαχία των εργαζομένων, ανέργων, αγροτιάς, αυτοαπασχολούμενων... στην κοινή προσπάθεια για να αλλάξει δρόμο η ελληνική κοινωνία».
 
Ωστόσο η εναλλακτική διαδρομή που προτείνει η ΛΑΕ -και που πριν πρότειναν από κοινού στο ΣΥΡΙΖΑ επί χρόνια- οδηγεί κι αυτήν το λαό στη χρεοκοπία του, που άλλωστε αποτελεί προϋπόθεση για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ο στόχος αυτός διαπερνά την προγραμματική διακήρυξη της ΛΑΕ και υποβάλλει διαμαρτυρίες, όπως ότι απ' τις δόσεις των νέων δανείων ούτε «σταγόνα δεν πέφτει στην πραγματική οικονομία». Αλλά και υπαγορεύει προτάσεις περί κατάργησης των μνημονίων, διακοπή πληρωμών του χρέους, άμεσο τερματισμό της λιτότητας, εν ολίγοις αλλαγών στο μείγμα διαχείρισης ώστε να επιτρέπει μεγαλύτερη στήριξη στην καπιταλιστική οικονομία. Όλα αυτά «πασπαλισμένα» με υποσχέσεις για στήριξη των αδύναμων, στήριξη μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών. Πρόκειται για τις ίδιες προτάσεις που διακήρυττε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έλιωσαν σαν «κεράκι» στο «καμίνι» της ΕΕ όπου χαλκεύονται οι κατευθύνσεις της φιλομονοπωλιακής της στρατηγικής. 

Ιστορικά λάθη

Αναδημοσίευση από το Cogito Ergo Sum

Μιας και χτες αρχίσαμε με εύθυμο τρόπο την μετα-καλοκαιρινή περίοδο, ας συνεχίσουμε στο ίδιο στυλ και σήμερα.

Παραμονές των προηγούμενων εκλογών, ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε την εξής δήλωση: "Το ΚΚΕ νομίζω ότι διαπράττει ένα ιστορικό λάθος. Ένα λάθος για το οποίο θα αναγκαστεί σε πολλά χρόνια να απολογείται στον κόσμο της Αριστεράς πάνω απ’ όλα". Και για όσους δεν κατάλαβαν, διευκρίνισε ότι δεν μπορεί το ΚΚΕ να εξισώνει τον ΣυΡιζΑ με την Νέα Δημοκρατία, κρατώντας ίσες αποστάσεις.

Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 4 Ιανουαρίου, ο ιστοτόπος Ίσκρα (της λαφαζάνειας Αριστερής Πλατφόρμας) δημοσίευσε άρθρο με τίτλο "Ο ΣυΡιζΑ, το ΚΚΕ και η ΑντΑρΣυΑ", όπου διαβάζουμε: "...θα αποτελούσε ιστορικό λάθος αν το ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τον ειδικό τρόπο τους, προεξοφλούν εκ των προτέρων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω εγγενών αδυναμιών του, θα υποχωρήσει νομοτελειακά από τους στόχους του ή ότι οι τελευταίοι, επειδή είναι «μερικοί» και «ανεπαρκής», θα γίνουν περίπου αποδεκτοί «μετά βαϊων» από το σύστημα!" (σ.σ.: τηρείται η ορθογραφία του πρωτοτύπου).


Ιστορική φωτογραφία από ένα μεγάλο "ιστορικό λάθος" 97 ετών ήδη: Ιδρυτικό συνέδριο ΣΕΚΕ (4-10/11/1918)

Τέσσερις μέρες πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, η προσκείμενη στον ΣυΡιζΑ ιστοσελίδα Ρεσάλτο δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "Το νέο ιστορικό λάθος της ηγεσίας του ΚΚΕ", όπου ως "λάθος" νοείται η πρόσκληση του ΚΚΕ προς τους ψηφοφόρους να μη ψηφίσουν Ναι ή Όχι αλλά άκυρο. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, "η απόφαση της ηγεσίας του ΚΚΕ για «άκυρο» στο δημοψήφισμα αποτελεί ένα ιστορικού χαρακτήρα λάθος, με ανυπολόγιστες και μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες για το ίδιο και την ιστορία του". Συμφωνώντας απολύτως, ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα έγραφε στο τουίττερ του δυο μέρες αργότερα, : "Η γραμμή της ηγεσίας του ΚΚΕ για λευκό, άκυρο, αποχή είναι ιστορικό λάθος. Ίσως το αναγνωρίσουν μετά από 10ετίες. Κρίμα και πάλι κρίμα".

Νίκος Σοφιανός στον Alpha (1/9/2015)


Προεκλογικές τακτικές και επιχειρήματα - 1.ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ


Με καθυστέρηση μπαίνω και εγώ στην διαδικτυακή προεκλογική μάχη και είπα να ξεκινήσω από τα κύρια επιχειρήματα των αστικών κομμάτων, έτσι όπως τα έχω καταγράψει απο τις πρώτες προεκλογικές ημέρες. Ξεκινώ από την απερχόμενη κυβέρνηση και την κοινή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Αααα papaya ... έλα δω ψηφοφόρε μου ...

α) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η πρώτη φορά αριστερά κατα τους ίδιους, δεν μπορεί να αποτελέσει παρένθεση και να επιστρέψουν αυτοί που κυβερνούσαν επι 40 χρόνια.

Επιχείρημα που θυμίζει λίγο έως πολύ, την προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας του 2004, η οποία με εξαίρεση την "ασταθή" για τα αστικά δεδομένα τριετία του Μητσοτάκη, ουσιαστικά είχε να κυβερνήσει από το 1980. Στην ουσία αποτελεί ένα επιχείρημα το οποίο δεν λέει τίποτα απολύτως, ειδικά απο την στιγμή που διατρέχεις φανερά πλέον τις ίδιες ακριβώς πολιτικές ράγες με τους προηγούμενους. Και γράφω φανερά επειδή μπορεί σε εμάς τους κομμουνιστές να ήταν γνωστό εδώ και δεκαετίες, αλλά στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού που έχει γεμίσει από πεφτοσυννεφάκηδες, αποκαλύφθηκε μετά την υπογραφή και του τρίτου μνημονίου.

Στον ίδιο καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης πιστεύουν και οι νυν και οι πρώην κυβερνώντες, στην ίδια Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ίδιο ΝΑΤΟ ορκίζονται πίστη και αφοσίωση, το ίδιο Μάαστριχτ υπέγραψαν, στις ίδιες αιτίες εντοπίζουν το πρόβλημα της κρίσης, τις ίδιες μνημονιακές λύσεις προτείνουν και ως κυβερνητικά προγράμματα. Και εν τέλει για να μην πολυλογώ,  την ίδια κοινωνική τάξη εξυπηρετούν, διαφορετικά τμήματά της ο καθένας, αλλά την ίδια τάξη στο σύνολο της.

Μέσα και έξω απ΄ τα όρια του αστικού συστήματος διακυβέρνησης...


Χμ έχει  "Πράβντα" εκπτωτικά κουπόνια για τα άπαντα του Λένιν... ενδιαφέρον

Γράφει ο Λένιν στο "Κράτος και Επανάσταση":

Κοιτάξτε οποιαδήποτε κοινοβουλευτική χώρα, από την Αμερική ως την Ελβετία, από τη Γαλλία ως την Αγγλία, τη Νορβηγία κλπ: το καθαυτό "κρατικό" έργο διεξάγεται στα παρασκήνια και το επιτελούν οι διευθύνσεις των υπουργείων, τα γραφεία και τα επιτελεία. Στα κοινοβούλια απλώς φλυαρούν με αποκλειστικό σκοπό να ξεγελούν τον "απλό λαό"[1]

Εξηγεί θα λέγαμε το παραπάνω απόσπασμα, το γιατί δεν είναι ασύμβατο μέσα στον "ύψιστο θεσμό" της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, το κοινοβούλιο ντε, να βρίσκεται κάθε καρυδιάς καρύδι. Γραφικοί όπως ο Ταμήλος και ο Μιχελογιαννάκης(κάτι τέτοιοι κάνουν τον Λεβέντη να περνιέται για σοβαρός πολιτικός), εγκληματίες όπως ο Λαγός και ο Μιχαλολιάκος, άτομα με παραφουσκωμένο εγώ όπως η Κωνσταντοπούλου ο Βαρουφάκης και ο Τατσόπουλος, μπαρουφολόγοι όπως ο Ζουράρης...κ.α. Τέτοιοι βέβαια πάντα υπήρχαν - ίσως όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό - ενώ με την εξέλιξη των media(εναλλακτικών και μη) και το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για την κουτσομπολοπολιτική, η φωνή του κάθε μαλάκα οδηγεί σε face palm ολόκληρη την επικράτεια. Συμβάλει βέβαια και το ότι σε περιόδους κρίσης όπως η δική μας, πρέπει να δικαιολογηθούν ακόμη περισσότερα αδικαιολόγητα, οπότε σε αυτές τις συνθήκες το μαχαίρι της γελοιότητας και του μασκαράτου φτάνει στο κόκκαλο....και το κόβει!

"...στης βουλής τα έδρανα αχ και εγω να έκλανα.."(Πανούσης, όχι ο μαλάκας ο υπουργός, ο άλλος μαλάκας
 ο τραγουδοποιός). Βέβαια στην φώτο δεν κάθεται στο θρόνο ο Β.Λεβέντης αλλά ό Ισαάκ Ασίμωφ, όμως μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, δεν βρίσκετε;