31 Οκτωβρίου 2014

Καθεστώς τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ν. Ιωνίας ( ΣΥΡΙΖΑ )

Δεν έχουν προηγούμενο όσα καταγγέλλει ότι συμβαίνουν στο Δήμο Ν. Ιωνίας , από την « αριστερή» Δημοτική Αρχή Γκότση – και νέο πρόεδρο της ΠΕΔΑ, το Σωματείο των Εργαζομένων του .

Τις πιο ζοφερές πολιτικές περιόδους της χώρας ,θυμίζουν όσα περιγράφει σε σχετική ανακοίνωσή του , το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ν. Ιωνίας και τα οποία – αν ευσταθούν – αναβιώνουν από μια Δημοτική Αρχή μοντέλο « αριστερής διοίκησης» κατά τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης , Αλέξη Τσίπρα:

Διώξεις συνδικαλιστών , στημένες ΕΔΕ , ψευδομαρτυρίες , αναξιοκρατικές υπηρεσιακές τοποθετήσεις «ημετέρων» κ.α είναι μεταξύ των όσων καταγγέλλουν στην τελευταία ανακοίνωσή τους.
Αφορμή , οι « απαράδεκτες και προκλητικές ποινές και πειθαρχικές διώξεις από τον Δήμαρχο Ηρακλή Γκότση στον Αντιπρόεδρο του Σωματείου μας και σε άλλους εργαζομένους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου , «δεν πρόλαβε να αναλάβει την νέα θητεία της η διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος και πέρασαν ξανά σε απευθείας επίθεση στο Σωματείο, με πειθαρχική δίωξη και μάλιστα όπως και στην αρχή της προηγούμενης θητείας του ( σύμπτωση; ) ξανά στον Αντιπρόεδρο. Αυτή την φορά στον Στέφανο Σετφίδη – εργάτη καθαριότητας.

« Προαποφασισμένο πόρισμα»
Με ποινή περικοπής 5 ημερών έπειτα από μια κατά παραγγελία ΕΔΕ, με επιλεκτικούς μάρτυρες και υπαγορευμένες απαντήσεις, έβγαλαν προαποφασισμένο πόρισμα για «απρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας» για γεγονός που έγινε το καλοκαίρι στο χώρο του γηπέδου».

Όλοι στο αυριανό Πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ


27 Οκτωβρίου 2014

Εμποροϋπάλληλοι: Στάση εργασίας 1/11-ΑΠΕΡΓΙΑ 2/11

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΜΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1η  ΝΟΕΜΒΡΗ 12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 

 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ


Εργαζόµενες εργαζόµενοι στο εµπόριο, άνεργοι, απλήρωτοι, νεολαίοι, εργαζόµενες γυναίκες

Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική µας φωνή, ήρθε η ώρα να δώσουµε συνολική-καταιγιστική-ενωτική- ταξική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, µια επίθεση που αφορά τους πάντες. Διαδηλώνουµε µαζικά και βροντοφωνάζουµε δεν θα ζήσουµε µε τα ψίχουλα δεν παραιτούµαστε από τα δικαιώµατα µας, δεν αποδεχόµαστε να ζούµε µε τον εφιάλτη της ανεργίας.

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1η Νοέµβρη είναι απόφαση 787 σωµατείων, µαζικών φορέων, εργατικών κέντρων και Οµοσπονδιών από όλη την Ελλάδα. Συµµετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο 1η Νοέµβρη έχουν δηλώσει 62 κλαδικά και επιχειρησιακά σωµατεία του εµπορίου πανελλαδικά. 

Η συµµετοχή σου στο συλλαλητήριο, εκεί που µε τους εκατοντάδες συναδέλφους εµποροϋπαλλήλους από όλη την Ελλάδα θα ενώσεις τη φωνή σου, είναι αναγκαία για να σπάσεις το φράγµα της κρατικής και εργοδοτικής τροµοκρατίας και της µοιρολατρίας, να κατανοήσεις ότι είσαι η δύναµη που µπορεί να ανατρέψει τη βαρβαρότητα. Οι εµποροϋπάλληλοι, µε τη συµµετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο δηµιουργούν τις προϋποθέσεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήµατος, για εργατικό ταξικό κίνηµα που µπορεί και πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

26 Οκτωβρίου 2014

Α-σταθάκης

Γ. Σταθάκης (23-10-2014) στις 08:58: «Ένα αντίο θα πούμε στο ΔΝΤ»
Γ. Σταθάκης (23-10-2014) στις 08:59: «Είπαμε εμείς ποτέ ότι δεν θα πληρώσουμε το χρέος στο ΔΝΤ;»

Δείτε στο 6ο λεπτό




















'ANAKOINΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ για την εκβιαστικη σταση του Δημαρχου Αργυρουπολης - «σας δίνουμε στέγη, οπότε μη μιλάτε».

'ANAKOINΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Φίλες,

Την Τετάρτη 22 Οκτώβρη 2014, ο Σύλλογός μας παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργυρούπολης, με σκοπό να θέσει προ ημερησίας διάταξης προς συζήτηση, την αντίθεση του στην εισφορά των 50 ευρώ μηνιαίως, που ζητήθηκε από τους γονείς που έχουν παιδιά σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας. Σημειωτέον, δε, ότι από την αρχή της χρονιάς έχουν ήδη ζητήσει σε ορισμένους παιδικούς σταθμούς να δίνουν οι γονείς 10 ευρώ τον μήνα για καθαριότητα .
Πράγματι, μας δόθηκε ο λόγος και η τοποθέτησή μας ήταν η εξής: 

«Σαν γυναικείος σύλλογος έχουμε την ενημέρωση από τα μέλη μας ότι υπεύθυνοι του Δήμου περιόδευσαν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και ενημέρωσαν τους γονείς ότι πρέπει να καταβάλουν 50 ευρώ για τα αναλώσιμα . Αλλού, ήδη ζητάνε επιπλέον 10 ευρώ για καθαρίστρια ή τραπεζοκόμο κ.λ.π. Αρχίζοντας από πέρυσι όπου ζητούσαν 20 ευρώ για διάφορες ανάγκες, φέτος βλέπουμε να αυξάνεται το κονδύλιο. Μ’ αυτό τον τρόπο φέρνετε τους γονείς σε αδιέξοδο, αναγκάζοντάς τους να στραγγίζουν το αίμα τους για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις σας αυτές. Μέσα στην κρίση, με τις συνεχώς μειούμενες αποδοχές, με τα χαράτσια και τους φόρους, με τα πολλαπλά βάρη στις πλάτες των γυναικών και της λαϊκής οικογένειας απαιτούμε ο Δήμος να έχει μια φιλολαϊκή πολιτική, και να μην επιβαρύνει τους δημότες με νέα βάρη.»
Οι απαντήσεις, φυσικά, που δόθηκαν προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να μας πείσουν ότι δήθεν υπάρχει η συναίνεση των γονιών για τα νέα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν.
Καταγγέλουμε την απαράδεκτη αυτή απόφαση του δήμου που προωθεί τα τροφεία από την πίσω πόρτα.

To κράτος θα έχει συνέχεια

Ο Τσίπρας λίγες μέρες πριν
«Διαβεβαιώσαμε τους αρχηγούς των Οπλων, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι περιβάλλονται από εμπιστοσύνη, διότι το κράτος θα έχει συνέχεια και η ασφάλεια της χώρας είναι πρώτη προτεραιότητα», δήλωσε έπειτα από τρεισήμισι ώρες ενημέρωσης από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=453385

 Όταν πριν από λίγες μέρες, ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε ότι το «κράτος έχει συνέχεια», πολλοί ίσως να αναρωτήθηκαν τι εννοεί και αν αυτό είναι καλό ή κακό για το λαό. Προχτές, λοιπόν, μάθαμε την πρακτική έκφραση αυτής της θέσης στην Περιφέρεια της Αττικής, εκεί που ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «κυβέρνηση». Η περίπτωση με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής είναι χαρακτηριστική. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε έναν προϋπολογισμό ίδιο και απαράλλαχτα αντιλαϊκό με αυτόν της «μνημονιακής» (έτσι τη χαρακτήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ) διοίκησης Σγουρού, περιλαμβάνοντας όλες του τις δεσμεύσεις απέναντι στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι' αυτό, άλλωστε, η πρόταση προϋπολογισμού στηρίχτηκε και υποστηρίχτηκε από τον «μνημονιακό» Σγουρό, τον «δεξιό» Μαντούβαλο και τον «νεοφιλελεύθερο» Τζήμερο.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να πέσουν οι διάφορες μάσκες («αντιμνημονιακές», «αντισυστημικές» κ.λπ.) και να φανεί η ουσία που είναι μία: Οταν, ως κόμμα, στόχος σου είναι η εναλλαγή στη διακυβέρνηση πάνω στο έδαφος του αντιλαϊκού δρόμου του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάνω στο έδαφος των θεσμών ενός κράτους που λειτουργεί για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, δεν έχεις να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να συνεχίσεις - με όποιες παραλλαγές - το έργο των προκατόχων σου. Να στηρίζεις, δηλαδή, όλα αυτά μικρά και μεγάλα που διαμορφώνουν το σύστημα που τρώει τις σάρκες του λαού, για να θρέφει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, του κεφαλαίου. Η μόνη σου διαφορά είναι ότι ως «αδοκίμαστος», ως «νέος», «αριστερός» μπορείς πιο εύκολα να ξεγελάσεις το λαό. Κι ας τα 'χει ξαναζήσει...

23 Οκτωβρίου 2014

Οι κομμουνιστές ‘ παντός καιρού’ και τα καθήκοντά τους σήμερα..

 Μια ειδική προσφορά για τους διαδικτυακούς φίλους  Με ρωτάν με αγωνία πολλοί σύντροφοι, φίλοι, οπαδοί και ψηφοφόροι του ΚΚΕ : ‘Γιατί το Κόμμα είναι αριθμητικά κολλημένο; Γιατί δεν αντιδράει ο κόσμος; Πότε θα ξυπνήσουν; Έχουμε κουραστεί από την αδιαφορία του κόσμου, όλο εμείς κι εμείς…και άλλες τέτοιες ερωτήσεις. Το πρώτο πράγμα που απαντάω ρωτώντας είναι αυτό που μου έχει μαλλιάσει την γλώσσα;-Διαβάζεις Ριζοσπάστη; Πόσες φορές την βδομάδα αγοράζεις Ριζοσπάστη; Επιμένω για το Ριζοσπάστη…. Δεν αρκεί να τον διαβάζεις από το φβ….ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ….τελεία και παύλα. Έχω διαγράψει φίλους, που ανελλιπώς ανεβάζουν όλο το Ριζοσπάστη εδώ στο φβ. Ασυνείδητα κάνουν ζημιά στο Κόμμα. Τέρμα και πάμε στα σοβαρά. Όπως υπάρχει μια αναντιστοιχία ανάμεσα στον αριθμό των κομματικών μελών-που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ να αγοράζουν την εφημερίδα του κόμματος-, των φίλων κι οπαδών με την κυκλοφορία της εφημερίδας της εργατικής τάξης, άλλο τόσο υπάρχει μια αναντιστοιχία ανάμεσα στις γενικότερες πολιτικές εκτιμήσεις του ΚΚΕ και τη διάθεση των μαζών ν’ αγωνιστούν και να συμμετάσχουν με συνέπεια και συνέχεια στο ΤΑΞΙΚΟ κίνημα. Ας δούμε όμως πως ενώ όλα δείχνουν να είναι σε βάρος μας, η πορεία του καπιταλισμού μας δίνει σήμερα περισσότερες αποδείξεις που επιβεβαιώνουν πόσο αναγκαίο είναι σήμερα το ΚΚΕ να προβάλει την επικαιρότητα

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ;


     «Που είναι το ΚΚΕ αναρωτήθηκε με σκηνοθετημένη «αφέλεια» σε πρόσφατη τηλεοπτική του εκπομπή (23/9/14) ο Λάκης Λαζόπουλος. Το ερώτημα μάλιστα το συνδύασε «χιουμοριστικά» με βίντεο που δείχνει το ΚΚΕ ως… αγνοούμενο (Silver Alert).  Δεν προκαλούν εντύπωση οι δήθεν απορίες για το «που είναι το ΚΚΕ», οι οποίες εκφράζονται από «αντισυστημικά» κανάλια, ιδιοκτησίας επιχειρηματικών ομίλων και εφοπλιστών. Ανήκουν σχεδόν στο σύνολο των ΜΜΕ, τα οποία έχουν ρίξει «κόκκινη κάρτα» στη φωνή του ΚΚΕ, στην ενορχηστρωμένη προσπάθειά τους να φιμώσουν την πρόταση διεξόδου από την κρίση και τα βάσανα που μαστίζουν τον λαό μας. Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, εκδότες και καναλάρχες, που είναι ταυτόχρονα εφοπλιστές - τραπεζίτες - μεγαλοκατασκευαστές, αποτελούν μαζί με την υπόλοιπη ολιγαρχία το σύστημα, αυτό που έχει τα μέσα παραγωγής στα χέρια του και ελέγχει - έχει δικό του - και το κράτος.

22 Οκτωβρίου 2014

Tα τραγελαφικα των δικαστηριων εναντια στους ΠΑΜιτες (Free Totem)

Πανω απο 2000 εργατες και συνδικαλιστες του ΠΑΜΕ εχουν δικαστει και καταδικαστει για τους αγωνες τους τα τελευταια χρονια .Στην Ζωνη μονο ο πατερας και γιος Πουντιδη εχουν χασει ηδη τον αριθμο των μηνυσεων απο εργολαβους που εχουν δεχτει ή εκρεμμουν ακομα (ο γιος εχει δεχτει προσφατα 12 μηνες φυλακιση για "οργανωση απεργιας") .Εδω ορισμενα απο τα τραγελαφικα που αντιμετωπισαν στα Δικαστηρια του Αστικου κρατους ...για γελια και για κλαμματα


Ακολουθεί λίστα top 10 (όχι με συγκεκριμένη σειρά) με τα πιο αστεία πράγματα που έχουμε ακούσει σαν PsyClinic TactiX στα δικαστήρια (εμπλουτίστε με τα σχόλιά σας):

1.
-Κύριε Πουντίδη, μπορείτε να μας πείτε ποιον αναγνωρίζετε σε αυτή τη φωτογραφία;
-Εγώ είμαι.
-Και ήσασταν παρόν όταν πάρθηκε αυτή η φωτογραφία;
-...
-Εννοώ που βρισκόσασταν όταν πάρθηκε η φωτογραφία...
-...

 Ξεπέρασαν τις 720 οι αποφάσεις συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη

H στάση των δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΠΑΓΝΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑ.Γ.Ν.Η 20/10/2014

Συνάδελφοι- σες,
Εδώ και ένα μήνα το ΠΑΜΕ κάλεσε συνδικάτα, σωματεία, ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 1/11 στις 12 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΓΝΗ κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος σε αυτό,τονίζοντας ότι αποφάσεις συμμετοχής έχουν ήδη πάρει 700 σωματεία και ο αριθμός των φορέων συνεχώς αυξάνεται. Στις αποφάσεις συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται και 19 σωματεία από το χώρο της υγείας.
Έτσι λοιπόν όταν τη Τρίτη 14/10, πραγματοποιήθηκε Γ.Σ των εργαζομένων στο νοσοκομείο μας,για να συζητηθούν τα ζητήματα της Υγείας και για να εμποδιστεί η διαδικασία της αξιολόγησης, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θέλησε, όπως είχε δικαίωμα, να θέσει σε ψηφοφορία και να αποφασίσει η Γ.Σ, αν θα συμμετέχει ή όχι και το σωματείο μας στο συλλαλητήριο της 1/11. Για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος του σωματείου, με την ένθερμη υποστήριξη των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΝΔ , εμπόδισε τη διενέργεια της παραπάνω ψηφοφορίας, και έτσι δεν πάρθηκε καμία απόφαση.

Είναι συνηθισμένη τακτική από τους εκπροσώπους του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού όλα τα προηγούμενα χρόνια να εμποδίζουν κάθε προσπάθεια ριζοσπαστικοποίησης των διεκδικήσεων των εργαζομένων, μπλοκάροντας ψηφοφορίες όταν δεν είναι σίγουροι τι θα βγάλουν.
Φαίνεται κάποιοι ζήλεψαν τις μεθόδους τους. Σήμερα σε αυτή τη κατεύθυνση κινούνται και οι«αριστεροί» εκπρόσωποι στο ΔΣ. Κόπτονται για την ενότητα των εργαζομένων μόνο στις περιπτώσεις που μπορούν να ελέγξουν. Επιβεβαιώνουν ότι ο στόχος της «ενότητας» που παπαγαλίζουν είναι άλλοθι.

21 Οκτωβρίου 2014

Φυλλάδιο του ΚΚΕ για την ουσιαστική προστασία των ανέργων

Τώρα επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και μέτρα ουσιαστικής προστασίας για τις οικογένειές τους, δεν θα ζήσουμε στη ανέχεια, αρκετά κράτησε ο εμπαιγμός, τονίζει το ΚΚΕ στο φυλλάδιο για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

Κατέθεσε στη Βουλή ολοκληρωμένες προτάσεις, με σχέδια νόμου και προτείνει:
  • Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και να δοθεί σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις και για όσο διάστημα είναι άνεργοι.
  • Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και σταθερών τηλεφώνων. Δραστική μείωση των τιμολογίων τους.
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.
  • Διαγραφή του 50% των οφειλών εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες.
  • Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης που έχει από δάνειο. Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμό σε κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία που ανήκει στον άνεργο. Να απαγορεύεται ο ανατοκισμός και η κεφαλαιοποίηση.
  • Δωρεάν μετακινήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος το διάστημα της ανεργίας χωρίς καμία επιβάρυνση των ανέργων.

Ακόμα, με άλλες προτάσεις νόμου, το ΚΚΕ απαιτεί:

Παρέμβαση της Λ. Κανέλλη στον «ΑΝΤ1»

18 Οκτωβρίου 2014

Συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και στο STAR Κεντρικής Ελλάδας (VIDEO)



Συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και τον δημοσιογράφο Γ. Κατσιγιάννη, παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Αν και το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, θεωρώντας ότι είναι ένας «αντιδραστικός» πυλώνας της αστικής δημοκρατίας, εν τούτοις δείχνει να συμπλέει με τις δυνάμεις εκείνες που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την προσεχή διαδικασία στη Βουλή για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Είναι έτσι;

Η γνωστή θέση αρχών του ΚΚΕ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ουσιαστικά να μην συμμετέχει με τη θετική ή αρνητική ψήφο του στη στήριξη ενός θεσμού, που επικυρώνει τις αντιλαϊκές αποφάσεις της κυβέρνησης, δεν αφορά στα παζάρια και τις συναλλαγές που εξελίσσονται μεταξύ των άλλων κομμάτων, ούτε το εκάστοτε πρόσωπο του υποψήφιου, ούτε την άσκηση πίεσης μέσω αυτής της διαδικασίας για συντήρηση της εκλογολογίας. Ο λαός να μην παρακολουθεί ως απλός θεατής, αλλά να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων με τη συμμετοχή του στους αγώνες, με την αναγέννηση του κινήματος, με αλλαγή των συσχετισμών, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού και στις εκλογές, όποτε γίνουν.

17 Οκτωβρίου 2014

Μια υποτροφία που προβληματίζει…

Imperialism-612x300
Έδωσα πρόσφατα το email μου σε ενα site το οποίο ασχολείται με υποτροφίες σπουδών προκειμένου να με ενημερώνουν καθημερινά για υποτροφίες στον χώρο των σπουδών μου. Σήμερα το πρωί λοιπόν μου ήρθε ενημέρωση για την παρακάτω υποτροφία η οποία πολύ με προβλημάτισε.(τα έντονα γράμματα δικά μου)
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)
~.~

Insight Fellowship Program στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, 2015



Οι αιτούντες καλούνται να συμμετάσχουν για ένα χρόνο στο Insight Fellowship Program για να μελετήσουν και να προωθήσουν την αποτελεσματική διαχείριση των συγκρούσεων, να κάνουν διεθνείς ανθρωπιστικές συνεισφορές και να συνεχίσουν τον αυτο-στοχασμό και την προσωπική ανάπτυξη.

Η υποτροφία περιλαμβάνει ένα επίδομα/δαπάνη $25,000 για να υποστηρίξει πολλαπλές τοποθετήσεις σας για ένα χρόνο, συνήθως ανα 3 ή 4 μήνες. Η πρώτη τοποθέτηση για 3 μήνες είναι στα γραφεία της Βοστώνης. Οι υπότροφοι αναμένεται να περάσουν τους επόμενους εννέα μήνες σε χώρες εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την πατρίδα τους. Αυτές οι ξένες τοποθετήσεις, προτείνονται και διοργανώνονται από την Fellow.

Θέμα:

Οι υποτροφίες χορηγούνται για τη μελέτη και προώθηση της αποτελεσματικής διαχείρισης των συγκρούσεων, να κάνετε διεθνείς ανθρωπιστικές συνεισφορές και να συνεχίσετε τον αυτο-στοχασμό και την προσωπική σας ανάπτυξη

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Ιανουαρίου 2015

Περισσότερες λεπτομέρειες:

http://scholarship-positions.com


~.~


Αργότερα θα κάνω μια ψιλοέρευνα να δω τι ρόλο βαράνε αυτοί οι οργανισμοί που αναφέρονται αλλά τώρα δεν προλαβαίνω.

Εκδήλωση για τα 30χρονα του Συνδικάτου Οικοδόμων


30 χρόνια έντονης δράσης, 30 χρόνια αταλάντευτης ταξικής πάλης, 30 χρόνια στο πλάι του οικοδόμου συνολικά του λαϊκού κινήματος…


Με αφορμή λοιπόν την 30χρονη δράση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, σας καλούμε στην μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ στη 13:00 στον εκθεσιακό κέντρο στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

Η εκδήλωση στόχο έχει να φέρει πιο κοντά τους συναδέλφους και να θυμίσει έντονες στιγμές από το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα να τονίσει τα καθήκοντα του συνδικάτου μπροστά στις αρχαιρεσίες του Νοέμβρη που είναι σημαντικός παράγοντας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Η εκδήλωση επίσης δίνει την ευκαιρία να διασκεδάσουμε να πιούμε ένα ποτήρι κρασί ενισχύοντας τους δεσμούς μας μπροστά στις δύσκολες συνθήκες του κλάδου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας και αφίσας από την ζωή και δράση του συνδικάτου ομιλία από την κεντρική διοίκηση, γλέντι με τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΡΑΚΑΚΗ και δημοτικό λαϊκό τραγούδι. Όλα αυτά βέβαια με το απαραίτητο μεζέ και το καλό κρασί. Προσκλήσεις μπορείτε να προμηθευτείτε από τα παραρτήματα και από κεντρική διοίκηση Βερανζέρου 1 πλ Κάνιγγος
Πηγή: Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Η Απάντηση των Δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην εγκύκλιο του ΥΠΕΣ για τους δημοσιονομικούς στόχους

Σε κοινή απάντησή τους οι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, Πάτρας Κώστας Πελετίδης, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για την «επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής» αναφέρουν:

«Οι Δήμαρχοι που εκλεχθήκαμε με τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” απέναντι στις εκκλήσεις και τις παραινέσεις κυβέρνησης και ΕΕ για να γίνουμε συνεργοί στην υλοποίηση των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014-2018, όπως αυτές διατυπώνονται στην 36633/26-9-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, δηλώνουμε ότι οι στόχοι αυτοί θα οξύνουν τα προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, δεν έχουν καμιά σχέση με τα όνειρα και τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, των μικροεπαγγελματιών, που αγκομαχούν για να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους, των φτωχών αγροτών, που ζουν το ξεκλήρισμα εδώ και χρόνια, των νέων, των λαϊκών οικογενειών.
Δεν θα βοηθήσουμε την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ να πετύχουν τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου 2014-2018, γιατί δεν θέλουμε να μειώσουμε, όπως μας ζητάνε, τις δαπάνες για προμήθειες, για υπηρεσιακές μετακινήσεις, για προσλήψεις προσωπικού, για υπερωριακή απασχόληση κ.ά., αυτές δηλαδή που ονομάζουν “λειτουργικού τύπου δαπάνες”, ακριβώς γιατί αυτό θα σημάνει την παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών μας, την αδυναμία κάλυψης βασικών λαϊκών αναγκών, βασικών λειτουργιών των δήμων μας. Δεν αποδεχόμαστε να συνυπογράψουμε με αυτό τον τρόπο τα μνημόνια διαρκείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνυπογράφουν τα κόμματα και οι φιλικές προς αυτά Δημοτικές – Περιφερειακές Αρχές.

16 Οκτωβρίου 2014

Νέο χιουμοριστικό σποτ της ΚΝΕ

Ένα νέο χιουμοριστικό σποτ, ανέβασε η ΚΝΕ στο διαδίκτυο. «Καμιά κυβέρνηση στα πλαίσια της ΕΕ και του συστήματος της κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις δικές μας ανάγκες» σημειώνει η ΚΝΕ, στο σποτ, τονίζοντας ότι «Παλεύουμε για την ζωή που μας αξίζει, με δυνατό ΚΚΕ παντού! Για τις δικές μας ανάγκες, τη δικιά μας ζωή, το δικό μας μέλλον».

15 Οκτωβρίου 2014

Φυλλάδιο του ΚΚΕ με την πρόταση για ουσιαστική ελάφρυνση των χρεών του λαού

Αρκετά κράτησε η ληστεία των τραπεζών, ο εμπαιγμός ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η νέα κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ! Μόνο οι θέσεις του ΚΚΕ και η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή ανακουφίζουν τα λαϊκά στρώματα από τα χρέη, τονίζεται στο φυλλάδιο.



Τα κύρια άρθρα της πρότασης νόμου του ΚΚΕ προβλέπουν:


  • Διαγραφή του 50% των οφειλών εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες.
  • Αναστολή της πληρωμής για τους ανέργους για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία.
  • Διαγραφή τόκων από την οφειλή των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα.
  • Διαγραφή των ποσών των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν.
  • Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα σε ποσοστό 30% εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.

Το αρχαιότερο "λειτούργημα" του κόσμου.





Κάποιος να πει του Καρτερού ότι η φιλανθρωπία, την οποία εκφράζουν οι κυρίαρχες τάξεις απέναντι στις κυριαρχούμενες, είναι το αρχαιότερο "λειτούργημα" του κόσμου. Η μέθοδος βλέπεις να σου δίνουν μια μπουκιά ψωμί, με σκοπό όχι να σε χορτάσουν αλλά να σου βουλώσουν το στόμα, αποτελεί το πιο παλιό κολπάκι.

Εμείς οι κομμουνιστές από την άλλη δεν βλέπουμε τον άνθρωπο σαν ένα ζώο που το μόνο που χρειάζεται είναι να αναπνέει να πίνει να τρώει και να χέζει, βλέπουμε στον άνθρωπο όλες τις δυνατότητες του. Δεν είναι πως δεν αναγνωρίζουμε ότι για να αναπτυχθούν αυτές οι δυνατότητες πρέπει κάποιος να τρώει και να πίνει, είναι ότι δεν μένουμε σε αυτό.

 Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στον «ΑΝΤ1» και της Αλ. Μπαλού στο «Mega»


14 Οκτωβρίου 2014

«Το σακίδιο …άνοιξε»

Της Κάλι Καρά

Το σακίδιο του αρχηγού του Ποταμιού άνοιξε, αποκαλύπτοντας όλο το ...θησαυρό του, στην τηλεοπτική εκπομπή στον «ΕΝΙΚΟ», όπου ο Σταύρος Θεοδωράκης... «έσπασε το κατεστημένο» απαντώντας όρθιος, παπαγαλίζοντας, όμως, αντιδραστικές θέσεις, χιλιοειπωμένες, λίγο - πολύ, από όλες τις αστικές δυνάμεις.

Ας σταχυολογήσουμε ενδεικτικά:

- Υπέρμαχος της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ...

- Από τη θέση του μπαλαντέρ, το Ποτάμι πιάνει στασίδι για κυβερνητικός εταίρος διαθέσιμος για συνεργασίες με τον έναν ή τον άλλο πόλο του αστικού πολιτικού συστήματος, αφού «ο κόσμος θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας», αλλά δεν πρόκειται να μπει σε κυβέρνηση με «σταλινικούς και ακροδεξιούς», - να τη και η αντιεπιστημονική «θεωρία των δυο άκρων» - πιστεύοντας σε μια «συμμαχία του καλού» για τη σωτηρία του τόπου.

- Η επιλογή του για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαρτάται απόλυτα από το πρόσωπο που θα προταθεί, αν είναι ένας «κοσμοπολίτης», που «τιμά τη χώρα», καθώς έχει βαρεθεί να βλέπει να ζητούν λύσεις από τους συνταξιούχους της πολιτικής.

Μέσα σε συνθήκες που το αστικό πολιτικό σύστημα ψάχνεται για τα καλά και αναζητά σχήματα τέτοια που να παίξουν το ρόλο του «πρωταγωνιστή» ή και του κομπάρσου στο παιχνίδι του διπολισμού, της απορρόφησης της λαϊκής δυσαρέσκειας σε ανώδυνους δρόμους, να τοι εμφανίζονται αυτοί που επαγγέλλονται τη «νιότη», τη «φρεσκάδα» και το «άφθαρτο», ενώ κουβαλάνε επάνω τους όλη τη σκουριά  ενός παρελθόντος που προσπαθεί να μεταμφιεστεί για να επιβιώσει και στο μέλλον.

Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για να βγάλουν συμπέρασμα οι εργαζόμενοι:

ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

 Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την καταστροφική πλημμύρα

13 Οκτωβρίου 2014

Πανικός, χυδαιότητα και στρεψοδικία


Η αλήθεια πονάει. Και τεκμήριο της δύναμης της αλήθειας στην ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στο κοινοβούλιο είναι η πανικόβλητη όσο και αξιοθρήνητη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καραγιαννίδη. Σε ένα κατάπτυστο άρθρο, το οποίο, αναστυλώνοντας για μια ακόμα φορά τις ιταμές πρακτικές του Αυριανισμού (και μάλιστα στο υποτίθεται "high profile" Red Notebook), επιχειρεί να συνδέσει την κυρία Παπαρήγα με την "ακροδεξιά" δια του φωτογραφικό-τιτλικού συνειρμού, ο κύριος Καραγιαννίδης προδίδει την τεράστια αμηχανία του κόμματός του γράφοντας, ανάμεσα σε άλλα:
«Δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα» μας είπε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ. Μας ρώτησε μάλιστα τι είναι η ανθρωπιστική κρίση και γιατί επιμένουμε σε αυτή την περιγραφή εμείς του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έλεγα πως όταν υπάρχει κόσμος χωρίς πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά, και αυτή η εξέλιξη μειώνει την ποιότητα του βιοτικού επιπέδου του μέχρι του σημείου να πεθαίνουν άνθρωποι, κι όταν αυτή η εξέλιξη αφορά εκατομμύρια πολίτες στη χώρα, τότε μάλλον πρόκειται περί ανθρωπιστικής κρίσης.
Επειδή η μόνιμη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνεται στον "ελάχιστο κοινό παρανομαστή", να μιλά δηλαδή λες και απευθύνεται σε πολιτικά αγράμματους και ηθικά εξαχρειωμένους ανθρώπους, λειτουργεί και για να παράξει αυτήν ακριβώς την πολιτική και ηθική εξαχρείωση, είναι απαραίτητο να θυμήσουμε τα εξής:

10 Οκτωβρίου 2014

Η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή

Η ομιλία του Σπ. Χαλβατζή στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ανέργων Αγ.Δημητρίου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 


Έδρα: Καλλιθέας 6 (γραφεία Συνδικάτου Οικοδόµων)Τηλ: 2109752290  (Ώρες: 1000 έως 1200 & 1800 έως 2000)& 6944311379, 69722702254 

Άνεργη, άνεργε, νέα, νέε, 

Η ανεργία αυξάνεται καθηµερινά ενώ ακόµα και όσοι έχουν δουλειά παίρνουν µισθό πείνας µε ατέλειωτες ώρες εργασίας χωρίς δικαιώµατα. Χτυπάνε µισθούς, συντάξεις, ασφάλιση και όποιο δικαίωµα έχει µείνει όρθιο για να ξεπεράσουν την κρίση τους. Σε καλούµε σε συζήτηση την Τρίτη 14/10 και ώρα 6:00 µµ στο  συνδικάτο οικοδόµων Καλλιθέας 6 για να συζητήσουµε την οργάνωση της δράσης  µας και την διεκδίκηση των δίκαιων αιτηµάτων µας. 


ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ-ΔΡΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ-ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ: 


1. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδροµών στις αστικές, συγκοινωνιες.
2. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόµατος  ανεργίας, επέκταση του σε αυτοαπασχολούµενους που έκλεισαν τα µαγαζιά τους και σε όσους εργάζονται περιστασιακά. Δε θα επιτρέψουµε τη µείωση ακόµα και αυτών των πενιχρών επιδοµάτων. Επίδοµα ανεργίας 600€ σε όλους και για όλο το διάστηµα που είναι άνεργοι.
3. Μείωση 30% των τιµολογίων ΔΕΚΟ µε παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύµατος και σταθερού τηλεφώνου.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ Εκλογοαπολογιστική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 9 π.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου
(Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος)


Συνάδελφε,

Έλα να ακούσεις, να μιλήσεις και να συμβάλεις για να πάρουμε αποφάσεις για τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας. Ήρθε η ώρα να πούμε φτάνει πια. Αρκετά ματώσαμε για να σωθούν οι τράπεζες, οι βιομήχανοι, οι κατασκευαστές, οι εφοπλιστές και όλα αυτά τα παράσιτα που μας πίνουν το αίμα για να θησαυρίζουν.

Έλα να συζητήσουμε και να βρούμε τρόπους για το πώς θα οργανώσουμε ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα μας.

Συνάδελφε,
Σκέψου πως ό,τι κατακτήσαμε, κανείς δεν μας το χάρισε. Το κερδίσαμε μέσα από την πάλη μας.

Μην υποκύπτεις στο φόβο και την τρομοκρατία που καλλιεργούν τα αφεντικά. Το κάνουν για να σε απομονώσουν και να μπορούν ανενόχλητα να σε εκμεταλλεύονται.

9 Οκτωβρίου 2014

Πανελλαδικό Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ 1 Νοέμβρη 12:00, Συνταγμα

Λιάνα Κανέλλη: Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που φέρνει εντελώς διαφορετική πρόταση

Για τη στάση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εδώ και πάνω από ένα μήνα, μια σειρά Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα, συνδικαλιστές δίνουν τη μάχη για την επιτυχία του πανελλαδικού - παλλαϊκού συλλαλητηρίου την 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα και της δίμηνης αγωνιστικής καμπάνιας.
Στο πλαίσιο της παρέμβασης και με οδηγό το σύνθημα «ήρθε η ώρα ν' ακουστεί και η δική μας φωνή, η φωνή του λαού, η φωνή των χιλιάδων βασανισμένων, των απολυμένων, των ανέργων», οργανώθηκαν και οργανώνονται εκατοντάδες κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις από εργατικά συνδικάτα, φορείς των αγροτών, των ΕΒΕ, της νεολαίας, να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα που θα ανακουφίζουν το λαό από τα μεγάλα προβλήματα που τον πνίγουν.
Εργάτες - υπάλληλοι - άνεργοι - αυτοαπασχολούμενοι - αγρότες - γυναίκες - νέοι και νέες ενώνουν τη φωνή τους, για να δώσουν μια μεγάλη λαϊκή, εργατική απάντηση, για να δείξουν τη δύναμή τους.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνθηκαν και απευθύνονται σε όλα τα συνδικάτα, χωρίς προκαταλήψεις και κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών», να πάρουν μέρος στη μεγάλη αυτή λαϊκή κινητοποίηση.
Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε και βρίσκει σημαντική απήχηση.
Ηδη, μέχρι τώρα, έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής και συνδιοργανώνουν το πανελλαδικό συλλαλητήριο πάνω από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του κινήματος. Ανάμεσά τους, 14 Εργατικά Κέντρα, 12 Ομοσπονδίες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκατοντάδες σωματεία, ανάμεσά τους 70 από το Δημόσιο, μπλόκα των αγροτών, φορείς και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας. Μέρα με τη μέρα οργανώνονται, καταστρώνουν σχέδια, κουβεντιάζουν πρόσωπο με πρόσωπο με το συνάδελφο για την ανάγκη να κατέβει στο δρόμο την 1η του Νοέμβρη.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις σωματείων που έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, κόντρα στην πλειοψηφία του ΔΣ. Είναι επίσης πολλές οι περιπτώσεις σωματείων που έχουν πάρει ομόφωνες αποφάσεις συμμετοχής, παρά το γεγονός ότι σε αυτά δεν έχουν πλειοψηφία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Να προβληματιστεί κάθε καλοπροαίρετος
Αυτήν τη σημαντική προσπάθεια που κάνουν εκατοντάδες συνδικάτα, για να βγει ο λαός μας στο προσκήνιο, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να σηκώσει το μπόι του, να βγει στην αντεπίθεση, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δημόσιο και ειδικά στην εκπαίδευση την υπονομεύουν, την αντιπαλεύουν με τον πιο άθλιο τρόπο.

8 Οκτωβρίου 2014

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το πρόγραμμα του web radio του ΠΑΜΕ


Φέτος νέες εκπομπές εμπλουτίζουν το πρόγραμμα τουweb radio του ΠΑΜΕ. Από την Τετάρτη 15 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι, συντονισμένοι στο web radio του ΠΑΜΕ, θα μπορούν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στους κλάδους, τις παρεμβάσεις και τα αιτήματα των ταξικών δυνάμεων σε 10 συνδικάτα της Αττικής, στις τοπικές γραμματείες του ΠΑΜΕ (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα), στις εξελίξεις στο χώρο των σπουδαστών από το ΜΑΣ. Επίσης, βήμα θα έχουν οι μετανάστες που ζουν σε όλο τον κόσμο, ενώ η εκπομπή της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων, για άλλη μια χρονιά θα μας ενημερώνει για τις διεθνείς παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ.

Οι καλλιτεχνικές εκπομπές του σταθμού εμπλουτίζονται, καθώς επίσης οι θεματικές, με καλεσμένους στο studio του σταθμού. Κάθε Σάββατο πρωί ζωντανά, θα γίνεται συζήτηση με συνδικάτα, λαϊκές επιτροπές, μαζικούς φορείς.

Πιο αναλυτικά, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σταθμού έχει ως εξής:

Κάθε μέρα από τις 12.00 έως τις 22.00 θα μεταδίδεται εργατικό δελτίο ειδήσεων ανά μία ώρα.

Δευτέρα

Με αφορμή το «Κόκκινο»...

Όταν αναφέρεται κανείς σε κομματικά μέσα ενημέρωσης -όπως τέτοιο είναι και ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο»- πρέπει να παίρνει υπόψη του την ιδιομορφία που έχουν, αφού πρόκειται για μέσα διάδοσης των θέσεων του κόμματος και όχι για επιχειρήσεις που λειτουργούν με βάση το κέρδος.

Γι' αυτό και το ΚΚΕ ποτέ δεν στήριξε την κριτική του και την πολεμική του σε κάποιο κόμμα με βάση την κατάσταση που υπάρχει σε μέσα ενημέρωσης που διαθέτει.

Το ΚΚΕ έχει αντιμετωπίσει και το ίδιο παρόμοιες δυσκολίες και προσπάθησε να τις αντιμετωπίσει με πολύ μικρότερες οικονομικές δυνατότητες από κείνα τα κόμματα που έχουν πολύ περισσότερους βουλευτές και μεγαλύτερο μερίδιο στην κρατική χρηματοδότηση.

Όμως με την ευκαιρία, ας θυμίσουμε σε ορισμένους ότι όταν το ΚΚΕ, για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, έφτασε ακόμα και στο να στερηθεί τον «902», οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τού κούναγαν το δάχτυλο, πρωτοστατώντας στην αντιΚΚΕ προπαγάνδα μαζί με άλλα κέντρα του συστήματος.

902

7 Οκτωβρίου 2014

Πάτρα: Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα

Την κατάργηση των τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για οικογένειες με εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, τονίζοντας ότι «αυτό δεν συνιστά συνολική λύση του προβλήματος, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε ως Δημοτική Αρχή να απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει τώρα έκτακτη κρατική επιχορήγηση, για να αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες».

Ειδικότερα, για το θέμα ο Κ. Πελετίδης δήλωσε τα εξής:

«Το πρόβλημα τη κάλυψης των αναγκών στην προσχολική αγωγή εξακολουθεί να είναι oξυμένο και στην πόλη μας.

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης με τη συναίνεση της ΚΕΔΕ, για την επιπλέον εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για τη φιλοξενία παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. δεν αλλάζουν την κατάσταση.

Και στην Πάτρα εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών μένουν εκτός Παιδικών Σταθμών. Συγκεκριμένα, από περίπου 2.000 αιτήσεις, ικανοποιήθηκαν μέχρι τώρα οι 1.063.

Η Δημοτική Αρχή από τις πρώτες μέρες, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι είναι σοβαρό το πρόβλημα για τα νέα ζευγάρια, αλλά και για τα ίδια τα παιδιά να μένουν έξω από την προσχολική αγωγή, εξάντλησε ό,τι περιθώριο είχε, ώστε να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα.

 Παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου στην εκπομπή «Στον ενικό» και του Κώστα Παπαδάκη στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα»



6 Οκτωβρίου 2014

Επαναλαμβάνονται οι εκλογές στο Δήμο Καισαριανής


Επαναλαμβάνονται οι εκλογές στο Δήμο Καισαριανής,
 αφού το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας που λειτουργεί ως εκλογοδικείο,
 έκανε δεκτή την ένσταση που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής,
 ακυρώνοντας την εκλογή του Γ. Κοντόσταυλου που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ημερομηνία των εκλογών μεταξύ του Ηλία Σταμέλου και του Γ. Κοντόσταυλου,
 θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.


5 Οκτωβρίου 2014

Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στη «Realnews»

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εφημερίδα Real News και τη δ/γράφο Μ. Ζαφειριάδου.

Παρατίθεται η συνέντευξη:

Τι σηματοδοτεί η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης;

«Δεν αποκλείεται να συνδέεται και με προβλήματα μέσα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όμως σε κάθε περίπτωση βασικός στόχος είναι η απόσπαση εμπιστοσύνης για κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά ανοχή απέναντι στις κινήσεις της κυβέρνησης και τα πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή του ΠτΔ. Είναι ανάγκη ο ίδιος να καθορίσει τις εξελίξεις, οργανώνοντας την πάλη του με στόχο τη δραστική αλλαγή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών. Με ανάδειξη του εργατικού κινήματος σε καθοριστικό παράγοντα, σε συμμαχία με αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Και σε πολιτικό επίπεδο με μεγάλη, δυναμική ενίσχυση του ΚΚΕ. Διαφορετικά θα βολοδέρνουμε σε αντιλαϊκές επιλογές, παζάρια και πολιτικά παιχνίδια του κατεστημένου».

Το ΚΚΕ, κ. Κουτσούμπα, είναι υπέρ ή κατά των πρόωρων εκλογών; Ή έχει δευτερεύουσα σημασία για εσάς η πτώση της κυβέρνησης; Και πότε βλέπετε τις εκλογές αυτές;

«Θεωρούμε πολύ πιθανό να έχουμε εκλογές σύντομα. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας η πτώση της κυβέρνησης, όπως και δεν είναι καθόλου δευτερεύουσας σημασίας το ποια κυβέρνηση θα έλθει, τι θα ακολουθήσει. ''Ραντεβού στα τυφλά'' ο λαός δεν πρέπει να συνεχίσει να δίνει. Υπάρχει η πείρα από την εναλλαγή κυβερνήσεων του διπολισμού, με ψεύτικες προεκλογικές ελπίδες, που ζημίωσε το λαό και μας έφτασε στη σημερινή κατάσταση. Όμως είναι διαφορετικό να γίνουν εκλογές γιατί δεν τους βγαίνουν τα παζάρια για τους 180 και είναι άλλο να πέσει η κυβέρνηση και να προκύψουν εκλογές κάτω από τη λαϊκή πίεση, με το λαό να δυναμώνει τη λαϊκή πάλη και συμμαχία, σε ρήξη συνολικά με το σημερινό δρόμο και τις όποιες κυβερνητικές λύσεις που φέρνουν από την πίσω πόρτα την ίδια πολιτική. Το ΚΚΕ αυτό επιδιώκει, γι’ αυτό και θεωρούμε ότι η μεγάλη ισχυροποίησή του είναι το βασικό κριτήριο, η “Λυδία” λίθος, της πραγματικής ανατροπής».

4 Οκτωβρίου 2014

Νέο μεταγραφικό απόκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ…

Κοίτα φίλε μου, που τα πάντα μπορεί να κάνει ένας …αριστερός επαναστάτης!!!
Κοίτα μεταγραφή (Σιγά τη μεταγραφή θα έλεγε ο “Μητσάρας”, αν το μάθαινε), να σου φύγει το “τσερβέλο” που λέγανε παλιά, αν και  αναμενόμενη (αντι-ΚΚΕ να ‘σαι και χωράς).
Αφού έδωσε τις απαραίτητες εξετάσεις, αφού κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του, αφού λύσαξε κατά του ΚΚΕ και απέδειξε την αντικομμουνιστική – αντι-ΚΚΕ εμπάθειά του, ήρθε η ώρα της αναγνώρισης, ήρθε η ώρα της ανταμοιβής.
Στα πλαίσια της μεταγραφής, του προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το έκανε αποδεκτό, το πόστο του “Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης”!!!
Ουάου!!! Φοβερό!!!
Αυτό κι αν είναι απόδειξη αριστεροσύνης και από τις δύο μεριές. Δηλαδή πόσο “αριστερός” μπορείς να είσαι για να διεκδικήσεις να είσαι …Ο “Συμπαραστάτης”; (καλά, αφήστε τις μαγκιές για …”αριστερόμετρα” και άλλα τέτοια φτηνά, πάλιωσε η καραμέλα, δεν αρέσει πιά)
Αυτό τον αντιδραστικό θεσμό, που σε ελάχιστους δήμους έχει γίνει κατορθωτό να στηθεί μέχρι σήμερα (μιας και απαιτεί τα 2/3 των δημοτικών συμβούλων, που σημαίνει ότι απαιτεί ευρύτατες συναινέσεις στο επίπεδο των πολιτικών δυνάμεων που εκφράζονται σε αυτό), διεκδίκησε από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα του Δ. Καλτσώνη.
Ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Καλτσώνης είναι ο γνωστός αρθρογράφος στο αντι-ΚΚΕ site του «Εργατικού Αγώνα», που καιρό τώρα, διαστρεβλώνοντας την πολιτική του ΚΚΕ, επιχειρεί μάταια να καλλιεργήσει συγχύσεις στους φίλους του Κόμματος, φιλοδοξώντας να κάνει τους κομμουνιστές ορντινάντσες της πολιτικής και της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ.

2 Οκτωβρίου 2014

Ο ρόλος της Nestlé σε δολοφονίες συνδικαλιστών εργαζομένων της στην Κολομβία

Το ανώτατο δικαστήριο της Ελβετίας πρόκειται, να αποφασίσει κατά πόσο θα διερευνηθεί η σχέση ανώτατων διαχειριστών της Nestlé-της μεγαλύτερης με βάση τα έσοδα εταιρείας τροφίμων στον κόσμο- με τη δολοφονία ενός πρώην υπαλλήλου στην Κολομβία. Παραστρατιωτικοί κακοποιοί βασάνισαν και σκότωσαν τον συνδικαλιστή ακτιβιστή Luciano Romero το 2005, λίγο πριν ο ίδιος καταθέσει στο Μόνιμο Λαϊκό Δικαστήριο για τις εταιρικές και συνδικαλιστικές πολιτικές της Nestle. Κατώτερα ελβετικά δικαστήρια έχουν αποφανθεί ενάντια στο να γίνει έρευνα στην εταιρεία, παρά τις συστάσεις από έναν Κολομβιανό δικαστή, αλλά η χήρα του Romero, κατέθεσε έφεση στις αρχές του τρέχοντος έτους στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας.

                                            
                                                             Luciano Romero

Ο θάνατος του Romero, ο οποίος εργάστηκε στην θυγατρική της Nestle, τη Cicolac για είκοσι χρόνια, ήταν μια πάρα πολύ εξοικειωμένος και γνώριζε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι συνδικαλιστές στην Κολομβία. Παραστρατιωτικές ομάδες από την δεξιά πτέρυγα , που συχνά ενθαρρύνονται από δημόσιους αξιωματούχους, έχουν συχνά επιτεθεί σε συνδικαλιστές.

Παρέμβαση του Γ. Γκιόκα στον «REAL FM» για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση