31 Ιανουαρίου 2014

Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Πειραιά


To έπος του Στάλινγκραντ (μέρος 3ο)

To έπος του Στάλινγκραντ (μέρος 2ο)

To έπος του Στάλινγκραντ (μέρος 1ο)

"Σύντομα θα γιορτάσουμε και στο δικό μας δρόμο"

48 ώρες μετά το τηλεγράφημα του Τσουίκοφ, η απάντηση της Stavka έφθασε με τρομακτικό τρόπο. Το βαρύ πυροβολικό και τα ρουκετοβόλα "κατιούσα" του Κόκκινου Στρατού σφυρηλάτησαν της γερμανικές θέσεις. Οι υπερασπιστές της πόλης σύντομα θα ανακουφίζονταν. Το σχέδιο της σοβιετική ηγεσίας ήταν εξαιρετικά τολμηρό και πανούργο. Επί δύο μήνες καταστρώνονταν με επιμέλεια και κάθε μικρή λεπτομέρεια είχε διερευνηθεί. Με την εκπλήρωσή του, ο Κόκκινος Στρατός θα αποσπούσε κάθε πρωτοβουλία από τις ναζιστικές δυνάμεις. Κεντρικοί εγκέφαλοι πίσω από τον σχεδιασμό ήταν ο στρατηγός Βασιλιέφσκι και ο στρατηγός Ζούκοφ. Το βράδυ του Σαββάτου της 19ης Σεπτεμβρίου εξέθεταν στον Στάλιν λεπτομερώς το σχέδιο σωτηρίας της πόλης. Η σοβιετική διοίκηση είχε αποφασίσει να καταφέρει ένα συντριπτικό χτύπημα ανατροπής στις γερμανικές δυνάμεις, ακριβώς τη στιγμή που η σοβιετική αεροπορία ενισχύονταν με νέα αεροσκάφη. Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της 62ης Στρατιάς, οι δύο στρατηγοί, θα άφηναν σε αυτήν μόνο τις απαραίτητες δυνάμεις για να επιβιώσει. Εξασφαλίζοντας εκτεταμένες εφεδρείες θα επιχειρήσουν μια εξωτερική κύκλωση της πόλης του Στάλινγκραντ και αποκοπή της 6ης Στρατιάς από τα γερμανικά μετόπισθεν. Η κίνηση αυτή θα δημιουργούσε ένα καθεστώς πολιορκίας στους πολιορκητές. Για να ενεργήσουν όμως οι στρατηγοί περίμεναν την έλευση του παγετού ώστε να σκληρύνει το έδαφος και να διευκολυνθεί η κίνηση των αρμάτων. Οι ελπίδες των στρατηγών για την επίτευξη του σχεδίου βασίζονταν σε δύο παράγοντες:

  • Στην απουσία σοβαρών εφεδρειών για τη Wehrmacht
  • Στην ικανότητα της 52ης Στρατιάς να καθηλώνει τους Γερμανούς μέσα στο Στάλινγκραντ

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για την Υγεία

Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που έχει κατατεθεί στη βουλή, διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) στις 4 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Ομονοίας.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αντίθεσή του στις διατάξεις του νομοσχεδίου και καλεί σε αγώνα για την «ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης στην υγεία». Ζητά επίσης να καταργηθούν οι πληρωμές από τους ασθενείς και κάθε ισοδύναμο μέτρο και η χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων να γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Από παλιότερη κινητοποίηση
Το Δ.Σ. του σωματείου μας καταγγέλλει την πρωτοφανή καταδικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Κοζάνης, στις 29/ 1/ 2014 , για τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης, Βαγγέλη Δεληολάνη, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Η καταδικαστική απόφαση που ενισχύει την αντεργατική νομολογία και στην ουσία καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, στηρίχτηκε μόνο στα λεγόμενα της εργοδοσίας, χωρίς να πάρει υπόψη ότι η επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» χρόνια τώρα εκβιάζει και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, τους κρατά απλήρωτους 5 μήνες, έκοψε το επίδομα γάμου και το ταμειακό, συστηματικά παραβιάζει το ωράριο, εκβιαστικά παρακρατεί χρήματα για φθορές εμπορευμάτων ακόμα και ληστειών.

Οι προκλήσεις της επιχείρησης δεν σταματούν εδώ. Την ίδια μέρα 29/1/2014 στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης για τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων, ο δικηγόρος της επιχείρησης Αναστάσιος Ταρπινίδης επιδεικνύοντας αξιοζήλευτη προσήλωση στην εταιρία καταφέρθηκε για άλλη μια φορά κατά της προέδρου του κλαδικού σωματείου μας λέγοντας : «είναι βουλευτής του ΚΚΕ και τους ξεσηκώνει όλους για πολιτικά οφέλη». Με ένα ιδιότυπο ιδιώνυμο ποινικοποιούν την πολιτική άποψη, ενοχοποιούν την συνδικαλιστική δράση, τρομοκρατούν τους εργαζόμενους.

Περιφερειακή Σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης της Κεντρικής Μακεδονίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Περιφερειακή Σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης της Κεντρικής Μακεδονίας

Το Σάββατο, 1η Φλεβάρη 2014 πραγματοποιείται η περιφερειακή σύσκεψη των Τοπικών Επιτροπών της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη από την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6:00μμ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του 1ου ορόφου.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί τα μέλη των Επιτροπών Ειρήνης της Θεσσαλονίκης, καθώς και τους εκπροσώπους του ταξικού εργατικού κινήματος, των Συλλόγων Γυναικών και της νεολαίας να πάρουν μέρος στη Σύσκεψη, για να συζητήσουμε από κοινού τους στόχους του αντιϊμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού κινήματος της πατρίδας μας και να καθορίσουμε τη δράση μας για το 2014.

29/01/2014

Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

30 Ιανουαρίου 2014

Παρέμβαση της Λ. Κανέλλη στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης

ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ;


Ταξικό το κριτήριο ψήφου των εκλογών!
ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ;
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια σοβαρή προσπάθεια σε ΜΜΕ να πειστούμε όλοι για δύο βασικά πράγματα. Το πρώτο ότι στο Δήμο της Χίου δεν υπήρχε αντιπολίτευση και δεύτερον, πως μπροστά στις επικείμενες εκλογές το φαβορί των εκλογών είναι ο δήμαρχος Λαμπρινούδης, αφού είναι το «παιδί του λαού» , για να θυμηθούμε τον Ξανθόπουλο. Η απλότητα και προσήνεια του Δημάρχου Χίου αναγορεύεται στο ατού του, λες και όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε η αριστοκρατία των Βερσαλλιών.
Αν βεβαίως δεχτούμε, ότι ο Λαμπρινούδης είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, επειδή εφαρμόζει εκείνος και η παράταξή του το, «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη» και αν αυτό είναι τελικά το κριτήριο ψήφου, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα, ότι δικαίως πάσχομε ως λαός, δικαίως υποφέρουμε, και όχι μόνο αυτό , αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι τέτοιος λαός τέτοια θέλει.

Ο Λένιν για την Ενωμένη Ευρώπη

Σχεδόν έναν αιώνα πριν, ο θείος Βλαδίμηρος -αν και αναφέρεται σε εξελίξεις των ημερών του- περιγράφει με εκπληκτική προφητική ακρίβεια το πλαίσιο δημιουργίας και λειτουργίας τής σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποστομώνοντας όσους ονειροπαρμένους επιμένουν να μιλάνε για "Ευρώπη των λαών":
Οι Ενωμένες Πολιτείες τής Ευρώπης στις συνθήκες τού καπιταλισμού θα ισοδυναμούσαν με συμφωνία για το μοίρασμα των αποικιών. Στον καπιταλισμό όμως δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βάση, άλλη αρχή μοιρασιάς εκτός από τη δύναμη. Ο δισεκατομμυριούχος δεν μπορεί να μοιράσει με οποιονδήποτε άλλον "το εθνικό εισόδημα" μιας καπιταλιστικής χώρας παρά μόνο: "ανάλογα με το κεφάλαιο" (κι ακόμη πρέπει να προσθέσουμε ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο θα πάρει περισσότερα απ' όσα του αναλογούν).

Ο καπιταλισμός σημαίνει ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και αναρχία στην παραγωγή. Το να κηρύσσει κανείς μια "δίκαιη" μοιρασιά του εισοδήματος σε μια τέτια βάση είναι προυντονισμός, στενοκεφαλιά μικροαστού και φιλισταίου. Το μοίρασμα δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά παρά "σύμφωνα με τη δύναμη". Η δύναμη όμως αλλάζει με την πορεία τής οικονομικής εξέλιξης. Ύστερα από το 1871 η Γερμανία δυνάμωσε 3-4 φορές πιο γρήγορα από την Αγγλία και τη Γαλλία. Η Ιαπωνία δυνάμωσε δέκα φορές πιο γρήγορα από τη Ρωσία.

Για να ελεγχθεί η πραγματική δύναμη ενός καπιταλιστικού κράτους, δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει άλλο μέσο εκτός από τον πόλεμο. Ο πόλεμος δεν αντιφάσκει στις βάσεις τής ατομικής ιδιοκτησίας, αλλά είναι η άμεση και αναπόφευκτη ανάπτυξη αυτών των βάσεων. Στις συνθήκες τού καπιταλισμού είναι αδύνατη μια ισόμετρη οικονομική ανάπτυξη των διαφόρων οικονομιών και των διαφόρων κρατών. Στις συνθήκες τού καπιταλισμού δεν μπορεί να υπάρχουν άλλα μέσα για την αποκατάσταση από καιρό σε καιρό της παραβιασμένης ισοροπίας, εκτός από τις κρίσεις στη βιομηχανία και τους πολέμους στην πολιτική.

Εκδήλωση για την επέτειο της νίκης στο Στάλινγκραντ

O Στρατάρχης Πάουλους αιχμάλωτος των Σοβιετικών
Εκδήλωση για την επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού στην μάχη του Στλαινγκραντ οργανώνουν οι Τ.Ο. ΑΕΙ-ΤΕΙ, οι Τ.Ο. Νοτίων συνοικιών και η Κ.Ο.Αττικής του ΚΚΕ, στις 2 Φλέβαρη στην Καλλιθέα.

Η εκδήλωση θα αρχίσει με κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη (Συγγρού και Φιλαρέτου) στις 10.30

Στις 11:00 θα μιλήσει ο Μ.Μαΐλης στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Καλλιθέας (Ιφιγενείας 11 και Σωκράτους), και θα ακολουθήσει καλιτεχνικό πρόγραμμα στον ίδιο χώρο.

Περισσότερα για την εκδήλωση, καθώς και οδηγίες για να φτάσετε στον χώρο, στο φυλλάδιο του ΚΚΕ που ακολουθει:

29 Ιανουαρίου 2014

Την παράδοση όλων των λιμανιών στους μονοπωλιακούς ομίλους προωθεί η ΕΕ

Την αναθεωρημένη αντιλαϊκή «Ευρωπαϊκή Λιμενική Πολιτική» κατήγγειλε ο Μπάμπης Αγγουράκης


Η αναθεωρημένη λιμενική πολιτική της ΕΕ έχει στόχο την ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υπηρεσιών, την παράδοση των δημόσιων λιμενικών υποδομών στους μονοπωλιακούς ομίλους, ανοίγοντας έτσι ένα ακόμη πεδίο κερδοφορίας τους. Τα πιο πάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, μιλώντας σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υπηρεσιών.

Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα εξής:
«Η αναθεωρημένη "Ευρωπαϊκή Λιμενική Πολιτική" της ΕΕ στοχεύει στην πλήρη απελευθέρωση, την ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υπηρεσιών, την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και την παράδοση των δημόσιων υποδομών τους στους μονοπωλιακούς ομίλους. Τα λιμάνια θα αποτελέσουν ένα ακόμη χρυσοφόρο τομέα μονοπωλιακής δράσης.

Το (σατυρικό) δράμα του "μέσου" συριζαίου

Νευρικό κλονισμό προκαλούν στον “μέσο” ανυποψίαστο "αθώο" συριζαίο, οι απόψεις περί του χρέους των διεθνούς φήμης οικονομολόγων Μηλιού και Σταθάκη. Αφορμή οι απόψεις τους περί αναγκαιότητας αποδοχής των πυρηνικών οικονομικών, πολιτικών, και νομικών κανόνων που τίθενται από το υπάρχον σύστημα εξουσίας σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο.

Φυσικά οι δύο οικονομολόγοι έχουν απόλυτο δίκιο. Όσο και αν αυτό προκαλεί την μήνη των ξέφρενων αριστερών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έχουν δίκιο, γιατί κατανοούν αυτό που ο μέσος συριζάιος αδυνατεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί. Προτάσσοντας μια εμμονή άρνησης του προφανούς : 
ότι δηλαδή, αν γίνονται αποδεκτοί οι βασικοί νόμοι κίνησης του καπιταλιστικού κοινωνικού και οικονομικού συστήματος, τότε γίνεται αποδεκτό και το όλο του κανονιστικού οικονομικού, πολιτικού και νομικού πλαισίου, που απορρέει εκ της αρχικής αποδοχής.

Είναι πλήρως αντιληπτό και εν πολλοίς δικαιολογημένο το δράμα που ο βιώνει ο μέσος αδαής συριζαίος, ωστόσο δεν είναι αυτό που κυρίως ενδιαφέρει στο ζήτημα της πολιτικής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς ιεραρχικά το σημαντικότερο ζήτημα αφορά, στον ρόλο τροχοπέδης που διαδραματίζει ο συγκεκριμένος πολιτικός φορέας στην ουσιαστική ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου της εργασίας, και στην καθοδήγησή του σε εύκολους δρόμους , μιας μονοδιάστατης και μονοσήμαντης κριτικής των εξωτερικών γνωρισμάτων και εκφορών που λαμβάνει η καπιταλιστική κυριαρχία στην διανυόμενη περίοδο.

Γλέζος στη Βουλή!!!!! :"Υπό όρους συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ !"


Δεν απέκλεισε ο Μανώλης Γλέζος το «ακραίο» ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όπως είπε αν η ΝΔ εγκαταλείψει την πολιτική του δανεισμού και σταματήσει να αρπάζει από το λαό.

Χρ. Κατσώτης: Ο λαός θα πληρώσει τους μονοπωλιακούς σχεδιασμούς στην Ενέργεια

Επίθεση της Χρυσής Αυγής στα γραφεία του ΚΚΕ στο Πέραμα


Ανακοινωση της ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ

«Η ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ καταγγέλλει τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που βεβήλωσαν ξανά τα γραφεία του ΚΚΕ γράφοντας σύνθημα στην πρόσοψη του κτιρίου, το βράδυ της Κυριακής της 26ης Ιανουαρίου, όπως και τα συνθήματα φασιστικού περιεχομένου που έχουν γράψει σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τη στιγμή που η λαϊκή οικογένεια στην πόλη μας στενάζει, αυτοί προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από το ποιος πραγματικά είναι ο εχθρός της εργατικής τάξης, που τους εξαθλιώνει.

Επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά το αληθινό τους πρόσωπο, το δολοφονικό τους χαρακτήρα. Η εμφάνισή τους στο Κερατσίνι το Σάββατο 25 Γενάρη είναι άλλη μια απόδειξη για το τι είδους οργάνωση είναι η Χρυσή Αυγή.

28 Ιανουαρίου 2014

Τα ΜΑΤ επιστράτευσε η κυβέρνηση για να σπάσει την απεργία στο εργοστάσιο του «Παπουτσάνη»

Τα ΜΑΤ επιστράτευσε η συγκυβέρνηση για να σπάει την απεργία των εργαζομένων στον κλάδο της ελαιουργοσαπωνοποιίας και ενώ οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο του «Παπουτσάνη» στη Ριτσώνα, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας στα εργοστάσια του κλάδου. Κάτω από τη «βοήθεια» των ΜΑΤ και της αστυνομίας, μικρή μερίδα απεργοσπαστών μπήκε για δουλειά.

Η απόφαση της Πανελλαδικής Ένωσης Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων για απεργία πάρθηκε μετά από Γενικές Συνελεύσεις στα μεγαλύτερα εργοστάσια του κλάδου (ΕΛΑΪΣ, ΛΕΒΕΡ, ΜΙΝΕΡΒΑ) και στον «Παπουτσάνη».

Στο πλευρό των απεργών του «Παπουτσάνη» βρίσκονται απεργοί από τα υπόλοιπα εργοστάσια του κλάδου, εργαζόμενοι από άλλους χώρους δουλειάς και αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να ενωθούν και να ακολουθήσουν το δρόμο του αγώνα απηύθυνε οΝίκος Ξουράφης πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων. «Μόνο έτσι θα κερδίσουμε, αλλιώς χάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ριζοσπάστης της εποχής για το θάνατο του Λένιν


Επειδή μ’ αρέσει να μεταφέρομαι στο κλίμα της εποχής ας δούμε πως κάλυψε ο Ριζοσπάστης το θάνατο του ηγέτη της Επανάστασης.

Πατήστε εδώ Ο θάνατος του Λένιν σελ 1, σελ 2, σελ 3, σελ 4.


Αλ. Τσίπρας: Κάνει πως δε βλέπει τον ταξικό χαρακτήρα της δικαιοσύνης

Για παρατεταμένη και διαρκή παραβίαση του Συντάγματος εδώ και τρία χρόνια έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο, καταλόγισε στους δανειστές παρέμβαση στο σκληρό πυρήνα της ανεξαρτησίας της χώρας.

Επιμένοντας να παρουσιάζει την κυβέρνηση ως υποχείριο των δανειστών, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που θα διαπραγματευτεί πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της εγχώριας πλουτοκρατίας, είπε ότι η ορθή λειτουργία της δικαιοσύνης μπορεί να συμβάλει στη σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους και να επανακαθορίσει τη θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι.

27 Ιανουαρίου 2014

Βρυξέλλες: Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο Ευρωκοινοβούλιο για τις απολύσεις στην Coca Cola

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 
στην πύλη του Ευρωκοινοβουλίου 
από εκπροσώπους του ταξικού κινήματος της Ελλάδας, του ΠΑΜΕ. 
ενάντια στις απολύσεις στην επιχείρηση «Coca-Cola».


Η Διακήρυξη του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές του Μάη 2014

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο στις 4 Φλεβάρη, στην Ομόνοια 6μ.μ....

.....εναντίον των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης για την Υγεία

                                           ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

6μμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΥΓΕΙΑ, ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.

ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ στις ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΑ ΕΟΠΥΥ στα ΚΕΝΤΡΑ

ΥΓΕΙΑΣ, στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Η κυβέρνηση συνεχίζει την δραστική υποχρηματοδότηση των Κρατικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Μεταφέρει όλο και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών Υγείας στις πλάτες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους δυσβάστακτους φόρους και την μείωση των λαϊκών εισοδημάτων.

Κεφαλονιά: Εντονη σεισμική δραστηριότητα – ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τον σεισμό



Εντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στο νησί, από την ώρα του μεγάλου σεισμού στην Κεφαλονιά. 
Οι σεισμοί είναι συνεχείς και αρκετοί είναι και πάνω των 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.
Κάντε κλικ στο παρακάτω λινκ για να παρακολουθήσετε την σεισμική ακολουθία.


Συνεχής ροή απο 


ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τον σεισμό στην Κεφαλονιά

Συνέντευξη με τον Κ. Καζάκο για την παράσταση «Η Ανάκριση»

To έπος του Στάλινγκραντ (μέρος 2ο)



Ante Portas

Κατά την πρώτη της επίθεση στο Στάλινγκραντ, η Wehrmacht είχε την αυταπάτη ότι θα πετύχαινε μια άνετη νίκη σε διάστημα ωρών. Το 14ο Σώμα Panzer του Βίτερσχαιμ εξορμούσε στην ανατολική όχθη του Ντόν σκοπεύοντας πάντα στο Στάλινγκραντ. Οι διοικητές της 16ης Μεραρχίας Panzer εξορμούσαν μαζικά προς τον Βόλγα σε μια θερμοκρασία 45 βαθμών που θύμιζε την εκστρατεία στην Αφρική. Το θέαμα των εκατοντάδων οχημάτων συμπλήρωνε επάξια η πολεμική αεροπορία των Γερμανών που πετούσε σε σχηματισμούς των 100 αεροσκαφών προς την πόλη. Η Luftwaffe διάθεσε την πρώτη ημέρα βομβαρδισμών 600 αεροπλάνα κάθε τύπου.

Σύντομα στην γερμανική διοίκηση προκάλεσε έκπληξη ότι τα απομεινάρια της 63ης Σοβιετικής Στρατιάς δεν φαίνονταν πουθενά. Η υποχώρησή της είχε ολοκληρωθεί και μόνο προγεφύρωμα άμυνας έμενε η λεγόμενη "τάφρος των Τατάρων" στο μέσον της απόσταση Βόλγα και Ντον, όπου μια επίλεκτη σοβιετική φρουρά ανέλαβε την αποστολή ανακοπής των γερμανικών δυνάμεων. Η αντίσταση κάμφθηκε σύντομα από την μεγάλη ισχύ πυρός των γερμανικών τεθωρακισμένων.

Τη στιγμή που τα πρώτα τεθωρακισμένα των Γερμανών πλησίαζαν την πόλη, ολόκληρη η περιοχή δονούνταν από τον ανελέητο βομβαρδισμό της αεροπορίας υπό τη διοίκηση του Βόλφραμ Φον Ριχτχόφεν. Ο Ριχτχόφεν ήταν ο ίδιος άνθρωπος που ισοπέδωσε το Βελιγράδι δολοφονώντας 17.000 αμάχους και που ένα μήνα μετά κατέστρεψε μεγάλο μέρος των Χανίων και του Ηρακλείου. Η πρώτη σφοδρή επίθεση προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές. Γλώσσες φωτιάς υψώνονταν έως και 500 μέτρα πάνω από την πόλη μετατρέποντας τη νύχτα σε μέρα. 300 χιλιόμετρα μακριά οι τουλούπες καπνού ήταν ακόμα ορατές. Η πρώτη επίθεση στοίχισε τη ζωή σε 40.000 πολίτες και ο Ριχτχόφεν δήλωνε ικανοποιημένος. Η σοβιετική αεροπορία ήταν κι αυτή παρούσα στη σύγκρουση. Οι απόπειρες της 8ης Αεροπορικής Στρατιάς του στρατηγού Χριούκιν να παρέμβει είχαν μικρό αποτέλεσμα. Στο τέλος της ημέρας τα σκάφη της είχαν αποδεκατισθεί.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ».


ΤΙΤΑΝΙΑ CINEMAX (Πανεπιστημίου και Θεμιστολέους)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/01
18.00«ΟΚΤΩΒΡΗΣ» / Σκηνοθεσία: Σ. Αϊζενστάiν, Σοβιετική Ένωση, 1927

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/01
18:00 «Β. Ι. ΛΕΝΙΝ» / Σκηνοθεσία: Α. Ζενιάκιν, Σοβιετική Ένωση, 1983
18.30 «Ο ΛΕΝΙΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ» / Σκηνοθεσία: Μ.Ρομμ, Σοβιετική Ένωση, 1937

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/01
18:00 «ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ» / Σκηνοθεσία: Ι. Βεσσαράμποβ, Σοβιετική Ένωση, 1982
19:00 «ΤΡΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ» / Σκηνοθεσία: Τ. Βερτόφ, Σοβιετική Ένωση, 1929

ΤΡΙΤΗ 28/01
18:00 «Ο ΛΕΝΙΝ ΖΕΙ» / Σκηνοθεσία: Μ.Ρομμ, Σοβιετική Ένωση, 1969
18.30 «Ο ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ» / Σκηνοθεσία: Λ. Κρίστη, Σοβιετική Ένωση, 1980

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/01
18:00 «ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ ΖΩΗΣ» / Σκηνοθεσία: Σ.Πουμπιάνσκαια, Σοβιετική Ένωση, 1958
18:45 «ΤΡΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ» / Σκηνοθεσία: Τ. Βερτόφ, Σοβιετική Ένωση, 1929

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ NEW STAR ART CINEMA (Κρέμου 141, Καλλιθέα)

26 Ιανουαρίου 2014

Η συνέντευξη του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο «Πρώτο Θέμα» - Άλλα είπε άλλα έβαλαν για τίτλο !!!!.

Συνέντευξη παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και στον δημοσιογράφο Μανόλη Γαλάνη. Η συνέντευξη αυτή αναγγέλλεται από την 1η σελίδα της εφημερίδας με τον τίτλο «Δημήτρης Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ». Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ούτε προκύπτει από τις απαντήσεις του. Αντίθετα αυτό που αναφέρεται σαφώς είναι ότι τα κόμματα αυτά, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, συμπλέουν με τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα:

- Ποια είναι η Θέση του ΚΚΕ αναφορικά με τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών;
- Έτσι όπως εξελίσσεται αυτή η συζήτηση, είναι μία αντιπαράθεση, που συντηρείται κυρίως από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τα μάτια στραμμένα στην κάλπη, άσχετα εάν ο ένας λέει ότι θα γίνουν το 2016 και ο άλλος το 2014. Θυμίζει την ιστορία του παλιού δικομματισμού για το ποιος θα κάτσει στο σβέρκο του λαού. Θα δούμε πολλά τέτοια επεισόδια, για να κρυφτεί η ουσιαστική σύγκλιση των δύο κομμάτων στα βασικά ζητήματα που είναι και οι αιτίες της ταλαιπωρίας του λαού μας.

- Ποιους εκλογικούς στόχους έχετε θέσει εν όψει των ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών;

25 Ιανουαρίου 2014

Η σοσιαλδημοκρατική αφασία, ως μεταβατικό διαμετακομιστικό κέντρο

Καλή χρονιά με μπόλικη ανάπτυξη που έτσι κι αλλιώς θα έλθει και θα έλθει νομοτελειακά, αλλά δεν θα είναι ούτε για μας, ούτε για σας, ούτε για τους άλλους που ταξικά δεν έχουν μονοπωλιακή ούγια, ακόμα και τμήματα της αστικής τάξης ειδικά τα αποκαλούμενα “νέα τζάκια” της δεκαετίας του 1985-1996(και όχι μόνο αυτά), όπου θα υποστούν και αυτά “μοιραία” υποβάθμιση όχι όμως εξαφάνιση και από μεγαλοεκδότες, καναλάρχες και μεγαλοεργολάβοι, θα μετατραπούν σε εταιρικά σχήματα που θα εισπράττουν για τις τράπεζες και για τα υπολείμματα του δημοσίου. Αυτή θα είναι η μερίδα της αστικής τάξης της χώρας που ήδη κάνει παράδοση – παραλαβή στους μονοπωλιακούς ομίλους. Φυσικά κάτι ανάλογο γίνεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, και ο Αλέξης του ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει εφόσον υπηρετεί την κερδοφορία των Αμερικάνικων(κυρίως) και των Ρώσικων κεφαλαίων.

 Ο Αλέξης μάλιστα προαναγγέλλει ανασυγκρότηση στη βιομηχανία, με βιομηχάνους πρωταθλητές στην κερδοφορία με δυο τρόπους:
α)
Με το μοντέλο της “αυτοδιαχείρισης” (που είναι ατομική ιδιοκτησία κατά Λένιν), και που στην ουσία αυτή θα δώσει ξανά στους Βιομηχάνους (ΣΕΒ) και στα μονοπώλια έτοιμη την παραγωγή και την κερδοφορία σε ένα μεγάλο πακέτο.
β) Τη στιγμή που η Τουρκία (στην οποία έχουν μεταφερθεί οι Ευρωπαϊκές Βιομηχανίες και οι οποίες διέρχονται σοβαρών προβλημάτων κερδοφορίας και πολεμικής από τα μονοπώλια των υπηρεσιών των χωρών τους), διέρχεται σοβαρής κρίσης και μεγάλους τριγμούς, να προετοιμαστεί το έδαφος για την έλευση κάποιον και στη χώρα και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΠΑΣΚΕ και η Αυτόνομη Παρέμβαση, έχουν κάνει καλή δουλειά στο κίνημα το έχουν εξαφανίσει όπως και κάθε υπόλειμμα εργατικού δικαιώματος .

Συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη: "Μηδενική ανοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ"

Συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη στον Φώτη Παπούλια - "Εφημερίδα των Συντακτών"

• Κυρία Κανέλλη, στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ καλεί τον κόσμο να απαντήσει στο ερώτημα «ναι ή όχι στην Ε.Ε. και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου». Αν το αποτέλεσμα είναι «υπέρ της Ε.Ε.», αυτό θα αποτελεί ήττα της γραμμή του κόμματος;

- Ξεκινάτε προβοκατόρικα, αναζητώντας εναγωνίως μα ήττα του ΚΚΕ μ' ένα λάθος ερμηνευτικό της ψήφου των ευρωεκλογών. Μπορώ να βοηθήσω να ξεθολώσετε, διευκρινίζοντας ότι η γραμμή του κόμματος δεν εντάσσεται ούτε στους ευρωλάγνους ούτε στους ευρωσκεπτικιστές. Για μας και οι δύο θέσεις «υπέρ-κατά» της Ε.Ε. είναι εντός, εκτός κι επί τα αυτά μίας Ευρώπης των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου, με αντιλαϊκές πολιτικές και ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες. Το ΚΚΕ παραμένει σταθερά η ιδεολογική και πολιτική δύναμη διάλυσης αυτής της λυκοσυμμαχίας και δημιουργίας μιας Ευρώπης των λαών της. Δεν ηττάται ποτέ, παρά μόνον αυτός που είτε δεν παλεύει είτε επιμένει να θέλει να βλέπουμε την τεθλασμένη του ως ευθεία.

• Το ΚΕΑ το χαρακτηρίζετε «αριστερό ψάλτη» της Ε.Ε. Το ΚΚΕ ποιον ρόλο επιφυλάσσει για το ίδιο;

H Bayer και οι ναζί…

Τον Φεβρουάριο του 1941 ένας κορυφαίος διευθυντής του γερμανικού ομίλου χημικών IG Farben σκέφτηκε ότι είχε βρει την τέλεια θέση για ένα νέο εργοστάσιο συνθετικού καουτσούκ. Η περιοχή ήταν εκτός της εμβέλειας των συμμαχικών βομβαρδιστικών, εύκολα προσβάσιμη με σιδηροδρομικές γραμμές και είχε άφθονο νερό και άνθρακα. Το πιο σημαντικό ήταν ότι υπήρχε έτοιμη δεξαμενή φθηνού εργατικού δυναμικού. Η περιοχή ήταν κοντά σε μια πόλη στην κατεχόμενη Πολωνία που ονομαζόταν Oswiecim, που έμεινε, όμως, περισσότερο γνωστή στην ιστορία ως Auschwitz. Έτσι η IG Farben κατασκεύασε ένα τόσο ογκώδες εργοστάσιο στο Άουσβιτς που κατανάλωνε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια ανά μέρα από όση κατανάλωνε όλο το Βερολίνο. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια ιδιωτική επιχείρηση- στρατοπέδου θανάτου όπου το προσδόκιμο ζωής των εργαζομένων αιχμαλώτων ήταν μόνο λίγους μήνες. Αυτό δεν ήταν η μοναδική δραστηριότητα της IG Farben που βρισκόταν στο επίκεντρο του ναζιστικού εφιάλτη. Μια θυγατρική της IG Farben παρήγαγε το Zyklon B, το παρασιτοκτόνο που είχε τροποποιηθεί από τα SS για χρήση στους θαλάμους αερίων. Αλλά και τα πειράματα-θηριωδίες του Mengele ήταν συνδεδεμένα με τον όμιλο (ειδικά με τη Bayer). Επίσης, η IG Farben ήταν κύριος προμηθευτής των αναγκαίων χημικών προϊόντων για τη ναζιστική πολεμική μηχανή. Η IG Farben περιελάμβανε τις BASF, Bayer, Hoechst καθώς και άλλες γερμανικές χημικές και φαρμακευτικές εταιρείες. Στο σύμπλεγμα στρατοπέδων του Άουσβιτς διατηρούσαν εργοστάσια που επωφελούνταν της καταναγκαστικής εργασίας και οι γερμανικοί κολοσσοί Siemens-Schuckert και Κrupp.

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Λιβαδειά.


Στη συνεστίαση που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 95 χρόνων του ΚΚΕ, παραβρέθηκε και μίλησε οΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Με τα μάτια στραμμένα στις κάλπες που θα στηθούν το Μάη, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να στερήσουν από το λαό μας τη δυνατότητα να σκεφτεί, να συζητήσει γιατί φτάσαμε ως εδώ, ποιος φταίει, αλλά κυρίως να προβληματιστεί τι πρέπει να γίνει και πώς θα τα καταφέρουμε, ποια είναι η πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος.

Θέλουν να κρύψουν ότι η ανάπτυξη που λέει η ΝΔ, με ή χωρίς πρωτογενές πλεόνασμα, θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων που έχει σαρώσει ο τυφώνας των αντιλαϊκών νόμων για τα εργασιακά, τις συντάξεις, την υγεία, την παιδεία, τους φόρους, τις απολύσεις, την ακρίβεια. Πάνω σ’ αυτά - που θα παραμείνουν και θα ενισχυθούν - θα έρθει να πατήσει και η περίφημη ανάκαμψη.

Μετά την κωλοτούμπα Σταθάκη, τα ταχυδακτυλουργικά του Στάθη

Οτι και να γράψει ο Στάθης δεν ξαφνιάζει. Με το χτεσινό του πόνημα στο enikos.gr επιχείρησε να μετατρέψει τη νέα κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ σε επιχείρημα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και εναντίον του ΚΚΕ!

Αναφερόμαστε, φυσικά, στις δηλώσεις Σταθάκη περί χρέους και 5% επάχθειας.

Με αφορμή, λοιπόν, τον Σταθάκη γράφει ο Στάθης: «Ομως, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ο σ. Σταθάκης ... ενίσχυσε και το 5% του ποσοστού του ΚΚΕ. Δεν θα έλεγα ότι έδωσε το φιλί της ζωής στα επιχειρήματα Κουτσούμπα εναντίον της αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όσο να 'ναι ενίσχυσε τις αμφιβολίες για αυτήν την αξιοπιστία κάποιων εξ εκείνων των αριστερών που αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ... Ακόμα κι αν τοποθετήσεις όπως αυτή του σ. Σταθάκη ενισχύουν το ΚΚΕ, μια τέτοια πίεση απ' τα αριστερά του ο ΣΥΡΙΖΑ τη χρειάζεται. Μάλιστα, αν αυτή η πίεση ήταν σε συμπαράταξη των δύο δυνάμεων καθώς και άλλων δυνάμεων της Αριστεράς, θα ήταν ευχής έργο για τον λαό και συμφορά για τους διαπλεκομενοδιεφθαρμένους Δυνατούς. Πού όμως τέτοια τύχη; Αλλά ακόμα κι έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται αυτήν την πίεση απ' τ' αριστερά του, έστω την όχι κατά συμπαράταξιν, αλλά την κατ' αντίθεσιν. Αρκεί αυτή η αντίθεση να μη συμπίπτει με τη δεξιά, ούτε να "βγαίνει απ' τα δεξιά", όπως όταν ισχυρίζεται ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκορπά αυταπάτες ... Διότι έτσι ο λαός απογοητεύεται ...

To έπος του Στάλινγκραντ (μέρος 1ο)

Την άνοιξη του 1942 τα γερμανικά στρατεύματα, τα οποία είχαν εισβάλει μαζικά και αιφνιδιαστικά στην ΕΣΣΔ το προηγούμενο καλοκαίρι, έχοντας αποτύχει να καταλάβουν τη Μόσχα, υποχρεώθηκαν να υποχωρήσουν αρκετά χιλιόμετρα από τις προωθημένες θέσεις που κατείχαν μετά την αρχική ορμητική τους έφοδο. Υπολογίζονταν ότι οι γερμανικές δυνάμεις δρούσαν πια σε ένα γιγαντιαίο μέτωπο για το οποίο οι δυνάμεις τους δεν επαρκούσαν για μια ενιαία προώθηση. Ως εκ τούτου η γερμανική διοίκηση ξεκίνησε να απεργάζεται σχέδια για την προώθηση ορισμένων σημείων του μετώπου με σκοπό την συντριβή του Κόκκινου Στρατού και την κατάληψη ολόκληρης της χώρας.

Κατά μια έρευνα της διοίκησης της Wehrmacht, από τις 162 γερμανικές μεραρχίες που απασχολούνταν στο Ανατολικό Μέτωπο, 8 ήταν μονάχα απόλυτα έτοιμες να διεξάγουν κάθε επιχείρηση, 47 ήταν ικανές να διεξάγουν περιορισμένες επιθετικές ενέργειες και οι υπόλοιπες είτε θα μπορούσαν να απασχοληθούν μόνο σε αμυντικά καθήκοντα είτε μερικώς σε αυτά. Παρόλα αυτά, ο ναζιστικός στρατός ήταν ένας ικανότατος αντίπαλος, άρτια εξοπλισμένος και με μεγάλη επιχειρησιακή εμπειρία.


Τα πετρέλαια του Καυκάσου

Ποιο σοκ; Αυτός είναι ο καπιταλισμός

Του Γιώργου Σαρρή

Διαβάζουμε σε εφημερίδες και μεγάλα σάιτ:

«Σοκ από την πρόταση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για κατάργηση του κατώτατου μισθού για νέους, έως ένα έτος από τη πρόσληψή τους, προκειμένου να δίνεται ισχυρό κίνητρο στις επιχειρήσεις."

Την ίδια στιγμή που το περίφημο ΚΕΠΕ ζητάει να δουλεύουν οι νέοι για ένα χρόνο χωρίς μισθό, "βλέπει" ότι ...η Ελλάδα ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών! Το Χρηματιστήριο λένε έχει φτάσει τις 1260 μονάδες και περίπου 2,5δις έχουν επενδυθεί το τελευταίο διάστημα στο ΧΑΑ.

Πρώτα απ' όλα να πούμε ότι κανένα σοκ δεν υπάρχει.

Απλά αυτή ακριβώς είναι η εικόνα της "νέας Ελλάδας" που ονειρεύονται τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό. Απλήρωτη δουλειά και ανύπαρκτα δικαιώματα για τους εργαζόμενους και όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία για τις επιχειρήσεις. Αυτό είναι το "ισχυρό κίνητρο για τις επιχειρήσεις" για το οποίο μιλάνε.

Εννοείται φυσικά ότι αν γινόταν να μην πληρώνεται καθόλου κανείς εργαζόμενος, αν μπορούσε να λειτουργήσει ένα τέτοιο μοντέλο, θα ήταν το ιδανικό για τις επιχειρήσεις και βέβαια μια τέτοια "θετική εξέλιξη" θα εκτόξευε στα ύψη το Γενικό Δείκτη του ΧΑΑ.

24 Ιανουαρίου 2014

Δήλωση του Ελισαίου Βαγενά στο «Real FM» για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

«Το επικίνδυνο, και όπως αποδεικνύεται και αιματηρό "παιχνίδι" που παίζεται το τελευταίο διάστημα στις πλάτες του λαού της Ουκρανίας, διεξάγεται στο έδαφος του σφοδρού ανταγωνισμού ανάμεσα στην ΕΕ, στη Ρωσία και τις ΗΠΑ, για τον έλεγχο των μεριδίων των αγορών, των πρώτων υλών, των δικτύων μεταφοράς τους», σημείωσε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ραδιοσταθμού «Real FM» για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Όπως τόνισε: «Αν κι αυτή η διαμάχη είναι παντελώς ξένη προς τα συμφέροντα των εργαζομένων, τα αστικά πολιτικά κόμματα της Ουκρανίας έχουν καταφέρει να εγκλωβίσουν σ’ αυτήν μεγάλες μερίδες του πληθυσμού της χώρας.

23 Ιανουαρίου 2014

Άδωνις Γεωργιάδης: Ακριβή η διάσωση ανθρώπων στη θαλασσα!

Μετά τη νέα Λαμπεντούζα ανοιχτά από το Φαρμακονήσι, ο υπουργός Ναυτηλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μεταξύ Πάολα και υπουργικού θώκου, σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα προσπάθησε να υποβαθμίσει το έγκλημα που συντελέστηκε. Τα λεγόμενά του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, καθιστώντας τον αποδέκτη δριμύτατων κατηγοριών. Δεν είναι όμως το μόνο στέλεχος της κυβέρνησης που επιδεικνύει ανερυθρίαστα τα αρκοδεξιά αντανακλαστικά του. Ο «μιντιοπρόβλητος» υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, λίγες ημέρες μετά την είσοδό του στη Βουλή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στις 16 Ιουλίου του 2012 με ερώτησή του (γραμμένη πολυτονικά) ζητά να μάθει το κόστος διάσωσης μεταναστών στη θάλασσα.

Δεν γνωρίζουμε αν απαντήθηκε ποτέ αυτή η ερώτηση στη Βουλή, αν λύθηκαν οι απορίες του Άδωνη ή αν η απόρριψη των επιχειρήσεων διάσωσης θεωρήθηκε αυταπόδεικτα ως η πλέον φθηνή λύση. Ωστόσο η ερώτηση καθίσταται τραγικά επίκαιρη και είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν το ζήτημα των μεταναστών στην κυβέρνηση.

Απολαύστε την ερώτηση

Ἀθήνα, 16 Ἰουλίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
Τοὺς Ἀξιότιμους Ὑπουργοὺς Ναυτιλίας καὶ Αἰγαίου καὶ Δημοσίας Τάξεως καὶ Προστασίας τοῦ Πολίτη

Σήμερα η συγκέντρωση των σωματείων της Ζώνης

Σε συγκέντρωση στις 10 π.μ.στην Ομόνοια και παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ.στο υπουργείο Εργασίας προχωρούν σήμερα Πέμπτη το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων πλοίων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Η ανεργία στους κλάδους μας έχει χτυπήσει κόκκινο. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει ανέργους στο σπίτι. Αρκετές οικογένειες συναδέλφων μένουν χωρίς ρεύμα, χωρίς πετρέλαιο, την ώρα που το κρύο θερίζει. Δεν πάει άλλο.

Τα Σωματεία μας καλούν όλους τους άνεργους σε κινητοποίηση την Πέμπτη 23 Γενάρη, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10 π.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας, με τα παρακάτω αιτήματα:

22 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ;

Βοιμηχανικό συγκρότημα στην ΕΣΣΔ
Η συζήτηση για την κρίση και τη δημιουργία σύγχρονων μεγάλων παραγωγικών επιχειρήσεων (που συνεπάγεται και εκτοπισμό των μικρομεσαίων) για την αύξηση της παραγωγικότητας, την ανάπτυξη…

_________
Πρόεδρος: …εγώ υπερασπίζω τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτή είναι η αποστολή μου αλλά (σε πειρακτικό τόνο) δεν είμαι εχθρός των μεγάλων επιχειρήσεων όπως είναι το ΚΚΕ που θέλει να τις καταργήσει...
Ste: δεν είναι και δεν θέλει…
Πρόεδρος: μπα δεν είναι; Δηλαδή είστε υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων;
Ste: σαφώς κύριε πρόεδρε! Αν ήταν δυνατόν ένα κομμουνιστικό κόμμα να είναι από θέση αρχών υπέρ των μικρών και κατά των μεγάλων επιχειρήσεων.

Παύση, αλαλούμ, αμηχανία σε όλους….
Πρόεδρος: μα συνεχώς κατά των μεγάλων επιχειρήσεων μιλάει το ΚΚΕ. Να τις ξεσκίσει θέλει.
Ste: κάνετε λάθος κύριε πρόεδρε αν και δεν εκπροσωπώ το ΚΚΕ. Ποτέ δεν μίλησε επακριβώς κατά των μεγάλων επιχειρήσεων και με την έννοια των παραγωγικών μονάδων που το λέτε. Κάνετε λάθος.

Κάνει πως δεν καταλαβαίνει.
Πρόεδρος: Θα με τρελάνεις τώρα;
Ste: όχι κ. πρόεδρε εσείς θα μας τρελάνετε που πάτε να βγάλετε το ΚΚΕ κατά των μεγάλων παραγωγικών επιχειρήσεων. Κατά των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου είναι όχι κατά των μεγάλων επιχειρήσεων.

Αυτό τον μπερδεύει τελείως!

21 Ιανουαρίου 2014

"Τρία τραγούδια για τον Λένιν"

Τιμώντας την επέτειο θανάτου του μεγάλου δάσκαλου και οδηγητή του προλεταριάτου, παρουσιάζουμε σαν φόρο τιμής στην αθάνατη μνήμη του το έργο του Τζίγκα Βερτόφ "Τρία τραγούδια για τον Λένιν".

Τρία «ανώνυμα» τραγούδια, αποτελούν τη βάση για αυτό το ντοκιμαντέρ κι εξυμνούν τα επιτεύγματα της Σοβιετικής Ενωσης και τον ρόλο που έπαιξε σε αυτή ο Λένιν. Ο Βερτόφ διαλέγει τρία ανώνυμα τραγούδια που μιλούν για τον Λένιν και με αυτό τον τρόπο χωρίζει το ντοκιμαντέρ σε τρία μέρη.
Στο πρώτο, ο Λένιν ζωντανός, μιλάει και καθοδηγεί. Είναι η περίοδος της σποράς των νέων ιδεών. Στο δεύτερο, ο Λένιν νεκρός. Ο σπόρος έχει μπει στη γη. 
Στο τρίτο, η Σοβιετική Ενωση χωρίς τον Λένιν. Οι νέες ιδέες έχουν κιόλας φυτρώσει. Μοναδικά ντοκουμέντα και επίκαιρα της εποχής, συνδυασμένα με την επιβλητική μουσική, συνθέτουν μια συνταρακτική οπτικοακουστική συμφωνία.

Μόλις μία ωρίτσα και με ελληνικούς υπότιτλους.
Αξίζει το κόπο να το δείτε όσοι δεν έχετε προλάβει μέχρι τώρα.

Χουβαρνταλίκια και κιμπαριλίκια




"Η ευτυχία περνάει από το ευρώ". Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", ο εκ των επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ότι το 95% του δημοσίου χρέους δεν μπορεί να διαγραφεί.

Συνέντευξη – βόμβα έδωσε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή του Κ.Αρβανίτη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” ο Γιώργος Σταθάκης.
Ο βουλευτής και ένας εκ των συν-διαμορφωτών του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι μόνο το 5% του δημόσιου χρέους είναι επαχθές και το υπόλοιπο είναι παραδοσιακό και πρέπει να αποπληρωθεί.

Συγκεκριμένα, είπε ότι το επαχθές χρέος που αναλογεί στα εξοπλιστικά ανέρχεται στο 5% του ΑΕΠ ενώ το υπόλοιπο ποσοστό (95%) όπου κι αν χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα χρήματα (τρύπες στον Προϋπολογισμό, Ολυμπιακοί, ακριβά έργα), είναι «παραδοσιακό» και δεν μπορεί να διαγραφεί, ως εκ τούτου οφείλει να αποπληρωθεί.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι σήμερα η ευτυχία περνάει μόνο μέσα από το ευρώ, και από κανένα άλλο νόμισμα.

Ο Γ.Σταθάκης προειδοποίησε ακόμα ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα πρέπει να βρεθούν μέθοδοι ελάφρυνσής του, όπως για παράδειγμα να μην πληρώνονται τοκοχρεολύσια ώσπου να επιστρέψει η χώρα σε ρυθμό ανάπτυξης, κάτι που θα προκαλέσει απομείωσή του έως και το 40%.

«Αυτή η κατάσταση καθιστά το χρέος μη βιώσιμο γιατί από τώρα μέχρι το 2020 αυτά το 9 δις πρέπει να προκύπτουν από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και από ιδιωτικοποιήσεις κάτι που είναι αδύνατο για την Ελλάδα και δεν έχει συμβεί ξανά και ιστορικά. Επίσης η μακρά αυτή περίοδος πρέπει να περιλαμβάνει και χρηματοδοτικούς πόρους για την ανάκαμψη της οικονομίας που υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να βρεθούν».

Για το αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υλοποιηθεί στο ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο της Ευρωζώνης, δήλωσε ότι οι πολιτικές δεν είναι στατικές.

Τέλος, στο ερώτημα αν το νόμισμα είναι οπορτουνισμός (αν δηλαδή καθορίζει αυτό την οικονομική πολιτική), είπε πως υπάρχουν χώρες και εκτός ευρώ που έχουν μνημόνια.
7 μέρες μέσω Lenin reloaded

Πιο Ξηρός πεθαίνεις...


Βλέποντας το βίντεο του Ξηρού, δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί...υπάρχει άραγε κάποιο software που του έχουν φορτώσει και τον χρησιμοποιούν σαν ανδρείκελο για να πουν αυτά που θέλουν να πουν από απομακρυσμένη σύνδεση; Μήπως βλέπουμε απλά κάποιο app, που ξέρω γω του γράφεις κάτι και αυτό το επαναλαμβάνει με τη μορφή και τη φωνή του Ξηρού; Δηλαδή μήπως πρόκειται για κάτι τέτοιο;



20 Ιανουαρίου 2014

Συνοπτικός εργασιακός οδηγός από το ΠΑΜΕ

Ο οδηγός αυτός έχει σκοπό να απαντήσει σε ερωτήματα που συναντάμε καθημερινά στην εργασιακή μας καθημερινότητα, στη συνδικαλιστική δράση. Να βοηθήσει στην αξιοποίηση της όποιας προστασίας παρέχει ακόμα η εργατική νομοθεσία, αλλά και στην πιο ολοκληρωμένη γνώση των εργαλείων,που μπορεί να χρησιμοποιήσει και αξιοποιήσει η εργοδοσία, το κεφάλαιο, η αστική τάξη συνολικά εναντίον μας. Αποτελεί έναν οδηγό που βοηθάει τον εργαζόμενο και τα σωματεία να γνωρίζουν, συνοπτικά, δίχως να αποτελεί ολοκληρωμένο εγχειρίδιο, τα βασικά θεμελιώδη δικαιώματά τους και τι ισχύει στο χώρο εργασίας, ιδιαίτερα μετά το 2010 οπότε οι αλλαγές στους εργατικούς νόμους είναι συνεχείς και ποικίλες. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μοναδικός οδηγός, μιας και η συνδικαλιστική δουλειά χρειάζεται αυξημένη πρωτοβουλία, μεράκι και διάθεση για προσφορά. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η εργατική νομοθεσία είναι κάτι που συνεχώς αλλάζει και χρειάζεται παρακολούθηση και επεξεργασία από το κάθε σωματείο.

Προς υπεράσπιση του Αλέξη Τσίπρα

Πηγή
Το μπλογκ αισθάνεται για μία ακόμη φορά ,την ανάγκη την ανάγκη να υπερασπιστεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την αήθη και συκοφαντική κυβερνητική κατηγορία περί υποτιθέμενης "αθεΐας" του προέδρου ή του προγράμματος του, υπενθυμίζοντας πρόχειρα:

Η πολιτιστική προπαγάνδα της CIA στον ψυχρό πόλεμο και πως αγαπήσαμε τον American Way

Frances Stonor Saunders
"Ήταν απαραίτητο, πρώτον, να σπρώξουν εκείνες τις ελίτ που πρέσβευαν κομμουνιστικές πεποιθήσεις, πιο κοντά προς το κέντρο και δεύτερον, να τις κάνουν αντισοβιετικές και τρίτον, να ενσταλάξουν στα μυαλά τους αγάπη για τον αμερικάνικο τρόπο ζωής. Επομένως, αναπτύχθηκε ένα πολυδιάστατο, πολυεπίπεδο πολιτισμικό πρόγραμμα, για να επηρεαστούν οι συνειδήσεις των Ευρωπαίων. Αργότερα έγινε γνωστό ως «ήπια δύναμη»".
Veronika Krasheninnikova, στην παρουσίαση του βιβλίου της Frances Stonοr Saunders, O ψυχρός πόλεμος στον πολιτισμό : Η CIA και ο κόσμος των Τεχνών και των Γραμμάτων.



Η παρουσίαση της ρώσικης μετάφρασης του βιβλίου της γνωστής Βρετανίδας δημοσιογράφου και ιστορικού, Φράνσις Στόνορ Σόντερς, «The Cultural Cold War: The CIA and the World of Arts and Letters» (Ο ψυχρός πόλεμος στον πολιτισμό : Η CIA και ο κόσμος των Τεχνών και των Γραμμάτων), έγινε στη Μόσχα. Σύμφωνα με τη μεταφράστρια του βιβλίου Βερόνικα Κρασενινίκοβα, η Σόντερς δεν είναι υποστηριχτής της Ρωσίας ή της ΕΣΣΔ, και δρα ως ανεξάρτητη δημοσιογράφος και ιστορικός.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας!

Το προεδρείο του 2ου συνεδρίου του ΚΚ Ιταλίας
Την Κυριακή 19 Γενάρη ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο του κόμματος «Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά - Κομμουνιστικό Κόμμα», το οποίο διεξήχθη στη Ρώμη από τις 17 έως τις 19 Γενάρη. Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία επίσης συμμετείχε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Στο Συνέδριο πήραν μέρος σύνεδροι από όλη την Ιταλία και χαιρέτισε εκπρόσωπος από τοΜέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας (FGC). Το σώμα του Συνεδρίου ψήφισε τις Θέσεις του απερχόμενου καθοδηγητικού οργάνου, εξέλεξε τα νέα καθοδηγητικά όργανα και αποφάσισε τη μετονομασία του κόμματος σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας. Γενικός Γραμματέας επανεκλέχθηκε ο Μάρκο Ρίτσο.

Στις εργασίες του Συνεδρίου παρευρέθησαν η πρέσβειρα της Κούβας, ο πρέσβης της Βενεζουέλας, και ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Επίσης, χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν 46 Κομμουνιστικά Κόμματα από όλο τον κόσμο, η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, το Κέντρο Λαϊκής Ενημέρωσης -resistenze.org, καθώς και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Κώστας Καζάκος: Το λαϊκό κίνημα είναι ανίκητο

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Καζάκος, στον Γιάννη Λιάνη, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Real mews.
Την παραθετουμε:
- Θυμάσαι άλλη εποχή τόση δυσώδη, τόσο σαρδανάπαλη; Θυμάσαι άλλη Ελλάδα τόσο χαμηλά;
- Ειλικρινά, όχι. Αν και πέρασα πολύ δύσκολα χρόνια από τα μικράτα μου. Βάρβαρα χρόνια. Μιλάω για οικογενειακές τραγωδίες. Αίμα, σκοτωμούς… Αλλά τίποτε χειρότερο από αυτό που ζούμε σήμερα. Γιατί αυτό που ζούμε σήμερα πιάνει όλο τον λαό. Κάποτε λέγαμε ότι στις δύσκολες εποχές ο λαός ενώνεται και κάνει θαύματα. Αλλά τώρα ο λαός φοβάται, δεν ενώνεται, είναι χυλός. Προσπαθώ να αναγνωρίσω τις αρετές του λαού μας. Αυτές τις αρετές που έφτιαξαν τα έπη, τους ηρωισμούς Πώς γίνεται και έγιναν όλα καπνός; Πού πήγαν η υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια και η αυτοθυσία; Τώρα ο λαός περιμένει σωτήρες, τρέφει φρούδες ελπίδες. Το πιπίλισμα της ελπίδας είναι το χειρότερο δηλητήριο. Με ελπίδες τρέφονται μόνο οι πεθαμένοι. Οι ζωντανοί θέλουν βεβαιότητες για το μέλλον των παιδιών τους.
- Η αφοσίωση σου στο ΚΚΕ μου θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις μεγάλων του θεάτρου, όπως ο Αιμίλιος Βεάκης και ο Μάνος Κατράκης. Πού οφείλεται;
- Δεν αισθάνομαι ότι κάνω κάτι ιδιαίτερο. Είναι τάση απόλυτης διάθεσης αυτοθυσίας αυταπάρνησης για αρχές και ιδέες που γεμίζουν τη ζωή μου. Ετσι μεγάλωσα. Δεν κλονίστηκε η πίστη μου ποτέ. Κλονίζεσαι όταν στηρίζεσαι σε κολόνες έξω από σένα. Αν οι αρχές σου είναι ακλόνητες το οικοδόμημα της ζωής αντέχει.
- Ως πού θα μπορούσε να φτάσει αυτό:

18 Ιανουαρίου 2014

Ο μύθος του καλού καπιταλιστή, η περίπτωση του Χένρι Φορντ: Πρώτο μέρος

Επειδή πολλά γράφονται τελευταία για τους καλούς καπιταλιστές τύπου Καρέλια, ο οποίος "μοιράζεται " τα κέρδη του με τους εργαζόμενους, και Σκλαβενίτη, που δεν ανοίγει τις Κυριακές διότι όπως ανακοινώνει η επιχείρηση, δεν θεωρεί τους εργαζόμενους σκλάβους, αποφάσισα να γράψω ένα σχετικό άρθρο. Πρόκειται να αναφερθώ στον Χένρι Φορντ, τον πασίγνωστο επιχειρηματία και μηχανικό, που το όνομα του έχει συνδεθεί με την ομώνυμη αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία, την οποία εξύψωσε στις αρχές του 20 αιώνα με τις καινοτόμες ιδέες του.
Χένρι Φορντ
Το 1914 ο Φορντ εντυπωσίασε τους πάντες αποφασίζοντας να δώσει σε συνθήκες κρίσης ως μίνιμουμ μισθό σε όσους εργάζονταν στα εργοστάσια του τα 5 δολάρια την ώρα, ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτόν που συνήθιζαν να δίνουν άλλες επιχειρήσεις. Αργότερα, το 1926 έφτασε να μειώσει τις εργάσιμες ώρες ανά βδομάδα στις επιχειρήσεις του στις 40, ενώ άρχισε να εφαρμόζει πενθήμερη εργασία. Ο Φορντ βέβαια δεν τα έκανε όλα αυτά από την καλή του την καρδιά, σκοπός του ήταν να πάρει τους καλύτερους εργάτες από τους ανταγωνιστές του και να τους φέρει να εργάζονται για τον ίδιο, αποκτώντας έτσι τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε μια ραγδαία διογκούμενη αγορά. Ήθελε επιπλέον να αποδυναμώσει και την επιρροή των συνδικάτων σε όσους εργάζονταν για αυτόν.

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για τη φρικιαστική εκτέλεση θανατοποινίτη

Σοβαρές αντιδράσεις και κύμα επικρίσεων προκάλεσε η εκτέλεση θανατοποινίτη στην αμερικανική πολιτεία του Οχάιο, η οποία διήρκεσε 24 λεπτά και συνοδεύτηκε από φρικιαστικές καταστάσεις, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο 53χρονος Ντένις ΜακΓκουάιρ, καταδικασμένος για τη δολοφονία μιας εγκύου γυναίκας πριν από 25 χρόνια, θανατώθηκε την Πέμπτη σε κρατική φυλακή στο Οχάιο, μετά την έγχυση στο σώμα του ενός θανατηφόρου νέου μείγματος χημικών ουσιών.

Μάρτυρες που παρευρίσκονταν στην εκτέλεση του θανατοποινίτη περιέγραψαν το θάνατό του ως «φρικιαστικό». Σύμφωνα με τις αναφορές της εφημερίδας «Columbus Dispatch», ο ΜακΓκουάιρ ένοιωσε να πνίγεται για περισσότερο από 10 λεπτά. Επίσης είχε τρομερούς σπασμούς και πόνους πριν τελικά υποκύψει 24 λεπτά αφότου τα χημικά είχαν εισχωρήσει στον οργανισμό του.

Τα δύο φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν στη θανατηφόρο ένεση ήταν η μιδαζολάμη, ένα ηρεμιστικό και η υδρομορφόνη, ένα παράγωγο της μορφίνης. Αιτία αυτής της χορήγησης του νέου χημικού μείγματος ήταν η έλλειψη του χημικού που χρησιμοποιείται συνήθως σε εκτελέσεις, της πεντοβαρβιτάλης, καθώς η εταιρεία που το παρασκευάζει αρνείται πλέον να το διαθέτει στις ΗΠΑ για εκτελέσεις ανθρώπων.
Πηγή:902

Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή

Το χτεσινό πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» αποκαλύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει την εμπλοκή της σε μια ακόμα ιμπεριαλιστική επέμβαση με την ομπρέλα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αυτή τη φορά στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με πρόσχημα και πάλι τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε μια χώρα όπου υποδαύλισαν την αλληλοσφαγή του λαού της. Οι σχεδιασμοί για την επέμβαση ΕΕ - ΝΑΤΟ, ενώ ήδη ο γαλλικός ιμπεριαλισμός συνεχίζει την επέμβαση στη χώρα από τον περασμένο Δεκέμβρη, προβλέπουν εμπλοκή των υποδομών της Ελλάδας, με αυξημένο ρόλο στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο που εδρεύει στη Λάρισα, και τη «φιλοδοξία» της ελληνικής αστικής τάξης, Ελληνας στρατιωτικός διοικητής να συντονίζει τις επιχειρήσεις.
Η εξέλιξη αυτή συμβαίνει σε μια περίοδο που τα μονοπώλια της ΕΕ επιδιώκουν να πάρουν μερτικό από την τεράστια λεία, τον φυσικό πλούτο που υπάρχει στην Αφρική, που όλο και περισσότερο γίνεται φανερό ότι αποτελεί πεδίο σκληρού ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, ανάμεσα σε παλιότερες και αναδυόμενες καπιταλιστικές δυνάμεις και τα μονοπώλιά τους (όπως η Κίνα και η Ρωσία ή η Βραζιλία).

Η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν τον ανταγωνισμό συμφέρει τους αστούς, που διακρίνουν δυνατότητα για αναβάθμιση του ρόλου της στην περιοχή, ωστόσο εγκυμονεί νέους κινδύνους για τον ελληνικό λαό. Αυτή η πολύ επικίνδυνη κατάσταση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η ΕΕ - τη συνδρομή της οποίας ζήτησε η Γαλλία και οι αστικές κυβερνήσεις σπεύδουν να ικανοποιήσουν - είναι μια διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση που οι λαοί σε κάθε χώρα πρέπει να παλέψουν για την αποδέσμευσή τους απ' αυτήν.

Η εξέλιξη διαψεύδει και όλους αυτούς, τους διάφορους οπορτουνιστές, που επιχειρούν να εξωραΐσουν το χαρακτήρα της ΕΕ. Οπως, π.χ., ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε όλους τους τόνους διατυμπανίζει τη δυνατότητα να αλλάξει η ΕΕ επί το φιλολαϊκότερον εάν αλλάξει ο συσχετισμός στο εσωτερικό της. Πριν δύο μέρες σε συνέντευξή του ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι: «Να αλλάξουμε την ΕΕ και όχι να την αποσυνθέσουμε».

17 Ιανουαρίου 2014

Ν. Καραθανασόπουλος: Η ανάπτυξη θα βασιστεί στην εξαθλίωση του λαού (VIDEO)


Μετρ της αυταπάτης

«...εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση θέλει να εξακολουθεί να αυτοαποκαλείται μια ένωση με δημοκρατικές αξίες και αρχές, μια ένωση σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων, δεν μπορεί πλέον να κλείνει τα μάτια στις μαζικές και πρωτοφανείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας στην Ελλάδα (...) αν αυτή η κατάσταση γίνει ανεκτή και εξαπλωθεί και σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ θα σημάνει τη διάλυση της δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων και θα ανοίξει ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι για την Ευρώπη».
Αυτό είναι απόσπασμα από ένα 8σέλιδο κείμενο που διακινούν στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ζητούν να υπογραφεί από συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως η ΑΔΕΔΥ, για να το απευθύνουν προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας να λογοδοτήσει η ελληνική κυβέρνηση!

Οι «επαναστάτες» αποδεικνύονται πραγματικοί μετρ στην αυταπάτη.

Απευθύνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που είναι κομμάτι της ΕΕ σαν να μην ξέρει τίποτα για το έγκλημα. Παρουσιάζουν την ίδια την ΕΕ όχι σαν αυτό που είναι, δηλαδή ένας διεθνής ιμπεριαλιστικός οργανισμός, αλλά σαν μια ένωση που τάχα τη διακρίνουν «δημοκρατικές αξίες και αρχές».

Ανησυχούν για το μέλλον της Ευρώπης αν η κατάσταση στην Ελλάδα επεκταθεί και στα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ. Οπως για παράδειγμα στη Γερμανία, που όπως φαίνεται για τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ένας «εργασιακός παράδεισος», παρόλο που εκεί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας περισσότεροι από 12 εκατομμύρια Γερμανοί και περίπου 7,5 εκατομμύρια απασχολούνται και αμείβονται από τα λεγόμενα «μίνι τζομπς» με μισθούς πείνας, γύρω στα 400 ευρώ το μήνα.
Πηγή: Ριζοσπάστης

Η κυβέρνηση εμπλέκει την Ελλάδα στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αφρική

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ 
ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ HELBROC
Με δεδομένη την εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η ελληνική κυβέρνηση συζητά τους τρόπους με τους οποίους θα συμμετάσχει. Τη Δευτέρα 20 Γενάρη, το Συμβούλιο της ΕΕ αναμένεται να αποφασίσει το τελικό σχέδιο επέμβασης της ΕΕ στη χώρα, την οποία φέρεται να επιθυμεί κυρίως η γαλλική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Συμβούλιο θα συμμετάσχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος.

Πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι να μην στείλει εκεί Έλληνες στρατιώτες ή μέσα, προκειμένου να αποφύγει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό, αλλά προσανατολίζεται να ζητήσει πλήρη επανενεργοποίηση του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Λάρισα προκειμένου οι επεμβαίνοντες να το χρησιμοποιήσουν ως κέντρο επιχειρήσεων με επικεφαλής εκεί Έλληνα αξιωματικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέμβαση θα γίνει στο πλαίσιο συνεργασίας της ΕΕ με το ΝΑΤΟ: Θα χρησιμοποιηθούν οι ΝΑΤΟϊκές δομές (βάσεις, στρατηγείο, δομή διοίκησης), ενώ η ΕΕ θα λάβει την πολιτική απόφαση για την επέμβαση.

Το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Μας έτρωγε η περιέργεια.
Ολα αυτά που λένε στον ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε εκείνο, το άλλο, εν ολίγοις αυτό το "λεφτά υπάρχουν" πως το λένε έτσι ρε παιδί μου?

Διότι εντάξει, όπως και να το κάνεις δεν μπορεί να βαδίζουν τόσο στα τυφλά και να υπόσχονται παπάδες ενώ είναι πασιφανές ακόμα και σε έναν ηλίθιο, ότι αυτά που λένε δεν γίνονται.

Πολλοί λένε εντάξει μωρέ, στον ελληνικό λαό μιλάνε, αυτός είναι ο λαός μας , τι περιμένεις τώρα κλπ κλπ...

Εξακολουθούσε και μας έτρωγε η περιέργεια ...
Ρωτήσαμε άνθρωπο που είναι σε θεση να γνωρίζει...
Ρε σύ, αυτές τις μαλ@κίες (σόρυ κιόλας) που λένε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ τις εννοούν ή απλά λαϊκίζουν; Τα πιστεύουν αυτά που λένε;
Η απάντηση μας εξέπληξε.

Τις εννοούν, τα πιστεύουν....
Το σχέδιό τους είναι απλό.
Σκοπεύουν να αλλάξουν ολόκληρη την οικονομική πολιτική της ευρωπαικής ένωσης.
Σκοπεύουν να συνασπιστούν με τις χώρες του Νότου και να πιέσουν τις χώρες του Βορρά ώστε να ενοποιήσουν την ευρωπαϊκή ένωση πρός μια κατεύθυνση αναδιανομής του πλούτου, ο οποίος μετά από αυτό, θα κατηφορίσει προς τα κάτω.
Αυτό είναι - χωρίς πλάκα - το σχέδιό τους.

Οι εργαζόμενοι να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 19 Γενάρη

Να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 19 Γενάρη ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές καλεί τους εμποροϋπάληλλους η Πανελλαδική γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. Καλεί τους εργαζόμενους να απεργήσουν γιατί όπως σημειώνει:

«Εργοδότες και κυβέρνηση προχωρούν με γρήγορα βήματα στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Εργοδότες και κυβέρνηση προχωρούν σε νέες μειώσεις στους μισθούς μας, στην «Καρφούρ - Μαρινόπουλος» προχώρησαν σε κόψιμο των επιδομάτων που για τους εργαζομένους σημαίνει μείωση από 50 έως 200 ευρώ, στα «Πράκτικερ» θα προχωρήσουν σε μείωση 7% κλπ. Απαιτούν νέες μειώσεις μισθών εκβιάζοντας με απολύσεις και άλλα μέτρα τους εργαζόμενους.

Την Κυριακή 19 Γενάρη απεργούμε:

16 Ιανουαρίου 2014

Ιμπεριαλισμός made in the USA στο Ιράκ - Έκαιγαν τα πτώματα των ιρακινών αντιπάλων τους

Φωτογραφίες με ιδιαίτερα σκληρό περιέχομενο δημοσίευσε ο ιστότοπος TMZ στις οποίες αμερικανοί πεζοναύτες στο Ιράκ φέρονται να καίνε τα πτώματα ιρακινών ανταρτών. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μάλλον το 2004 στην Φαλούτζα, μια απ' τις ιρακινές πόλεις που αιματοκύλησε ο στρατός των ΗΠΑ κατά την περίοδο της βάρβαρης ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη χώρα. Το δημοσίευμα ανάγκασε τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να διατάξουν επίσημη έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραβήχθηκαν οι εν λόγω φωτογραφίες.

Ακολουθούν ορισμένες από αυτές όπως δημοσιεύθηκαν στο tmz.com.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ.

Θ.Παφίλης: Η ΕΕ δεν αλλάζει ούτε στην ...8η παρουσία! (video)


Το 2013 τέλειωσε, ας κάνουμε ταμείο! (για τον Τουρισμό τη χρονιά που πέρασε)

Η αλήθεια πίσω από την ρεκλάμα είναι άλλη
Το 2013 τέλειωσε, ας κάνουμε ταμείο. Το 2013 ήταν χρονιά ρεκόρ για τον Τουρισμό με αύξηση αφίξεων, εισπράξεων και κερδών. Ο Τουρισμός, παρότι επηρεάζεται από την καπιταλιστική κρίση, είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους. Η ταξιδιωτική κίνηση έφτασε το 2013 στα 17,8 εκατ. τουρίστες και 13 δις άμεσα έσοδα. Τα αστικά επιτελεία και ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρουσιάζουν τον Τουρισμό ως την ατμομηχανή της ανάκαμψης.
Ποιοι ωφελούνται όμως, ποιοι καταστρέφονται και ποιοι βιώνουν την εκμετάλλευση από τη δυναμική που παρουσιάζει ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα;

Ποιος ωφελήθηκε από τη δυναμική του τουρισμού

1) Ισχυροποιήθηκαν οι μονοπωλιακοί ξενοδοχειακοί όμιλοι. Τα 5άστερα ξενοδοχεία έχουν τις μεγαλύτερες πληρότητες και εισπράξεις, ενισχύεται η συγκέντρωση και η συγκεντροποίηση. 
2) Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι επέκτειναν τη δράση τους σε νέους τομείς, δημιουργούν φάρμες, ελαιώνες, αμπελώνες, συγκεντρώνουν τη γη, συμμετέχουν σε εταιρείες εστίασης, παραγωγής τροφίμων, στο "real estate", σε εταιρείες διαχείρισης υποδομών (π.χ. μαρίνες). Προχωρούν σε επενδύσεις σε ανταγωνιστικές χώρες στα Βαλκάνια, στην Τουρκία κ.α. 
3) Ενισχύεται ο ρόλος των tour operators, η διασύνδεσή τους με τους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους αλλά και η άμεση διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων απ' αυτούς.

 Ανάπτυξη για ποιον;

Αξιοποιώντας το λεγόμενο «πρωτογενές πλεόνασμα» και ορισμένες επιχειρηματικές συμφωνίες, όπως αυτή για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος του Πρίνου από το βρετανικό πετρελαϊκό κολοσσό της BP, η κυβέρνηση και τα επιτελεία της προσπαθούν να ενισχύσουν την εικόνα ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. Με τον ίδιο τρόπο, επιχειρούν να πείσουν το λαό ότι «οι θυσίες του πιάνουν τόπο», ότι «τα δύσκολα πέρασαν» και ότι από την ανάπτυξη που έρχεται, έχουν να κερδίσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή, η ελληνική καπιταλιστική οικονομία θα περάσει σε φάση ανάκαμψης, έστω και αναιμικής. Αυτό λέει ο νόμος του καπιταλισμού. Η φάση της κρίσης και η φάση ανόδου της οικονομίας εναλλάσσονται.

Αλλωστε, αυτό είναι το αντικείμενο διαπάλης ανάμεσα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ: Με ποιο μείγμα διαχείρισης θα στηριχθούν η έξοδος από την κρίση και η καπιταλιστική ανάκαμψη.

Το εσωκομματικό μήνυμα του Τσίπρα προς διαφωνούντες

Ενδιαφέρον είχε η χθεσινή αναφορά του Α.Τσίπρα στα εσωκομματικά τους, κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ :

«Φαινόμενα εκφυλιστικά, φαινόμενα απαξιωτικά της συλλογικής προσπάθειας, από εδώ και στο εξής δε μπορεί να γίνονται αποδεκτά από τη συλλογικότητα», είπε απειλητικά και συμπλήρωσε: «Συμπεριφορές που προσβάλλουν και ζημιώνουν την κοινή μας προσπάθεια, που είναι έξω από το ήθος της Αριστεράς, δε θα γίνονται αποδεκτές».

Μεταφράζω από τα ΣΥΡΙΖΑίικα:

Άμα η "διαφωνία" (βλέπε πολυγλωσσία) φέρνει ψηφαλάκια (κάνει π.χ. κάτι στόκους να μας περνάνε για "αριστερούς") είναι πλήρως αποδεκτή και δείκτης πλουραλισμού και εσωκομματικής "δημοκρατίας".

Άμα τα διώχνει, (μαζί με τους πιό πάνω στόκους όπως παραλίγο να κάνει ο Τατσόπουλος) θα διδάξω στον Κουτσούμπα τι σημαίνει "μονολιθικό Κόμμα"!

-Γιατί αυτές είναι οι αρχές της "ανεωτικής αριστεράς", και είναι αδιαπραγμάτευτες!
-Αντιλαβού;