30 Σεπτεμβρίου 2013

Η αλήθεια ρε, η αλήθεια...!!!!!


Όταν η προπαγάνδα τους μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό
Διαβάζοντας στην σελίδα της Χρυσής Αυγής σχετικό άρθρο για το σταμάτημα της στήλης του Νίκου Μπογιόπουλου στο Ριζοσπάστη, θυμήθηκα ένα άρθρο της "αριστερής" συγγραφέως Ελένης Καρασαββίδου που είχε γραφτεί πριν από μερικές μέρες και είχε τον δακρύβρεχτο τίτλο "την αλήθεια ρε, την αλήθεια!!!". Στο εν λόγο άρθρο, η Καρασαββίδου "έβγαινε από τα ρούχα της" επειδή τα διάφορα "σταλινικά" "κυκλώματα" του Περισσού βάλθηκαν να καταχωνιάσουν τον μπογιόπουλο στο χρονοντούλαπο της "σοβιετίας". Για να μην αδικήσουμε την Ελένη, δεν ήταν η μόνη "αριστερή" που έγραψε τέτοιο άρθρο ή που αναφέρθηκε προφορικά στην κλίκα του ΚΚΕ που θέλει να "φάει" τον Νίκο Μπογιόπουλο, υπήρχαν πολλοί ακόμα που έγραψαν περίπου τα ίδια, κάτι που δείχνει ότι ο αντικομμουνισμός είναι πάνω κάτω ο ίδιος από όπου και αν προέρχεται.  Απορώ όμως, πως αισθάνονται όλοι αυτοί οι "αριστεροί" και οι "αντιεξουσιαστές" όταν βλέπουν τα επιχειρήματα τους να χρησιμοποιούνται από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής; Και βέβαια αυτό δεν έχει γίνει μόνο στην περίπτωση του "ημερόδρομου" αλλά και σε άλλες περιπτώσεις όπως ήταν για παράδειγμα η "φύλαξη της βουλής" από τα "κνάτ", οι απολύσεις στην τυποεκδοτική κ.α.

Παρακάτω γίνεται μια σύνθεση των δυο άρθρων, αυτό της Καρασαββίδου και αυτό του Γιώργου Μάστορα(στον γκαιμπελισμό) που υπογράφει τη δημοσίευση της Χρυσής Αυγής. Με bold τα αποσπάσματα από το άρθρο της Καρασαββίδου, με πλάγια γράμματα τα αποσπάσματα από το άρθρο της Χρυσής Αυγής, παρατηρήστε πως τα δυο αυτά άρθρα όχι απλά συμφωνούν, αλλά και αλληλοσυμπληρώνονται.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ...


Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη επαναλαμβάνεται η δίκη των 35 συνδικαλιστικών στελεχών των συνδικάτων και του ΠΑΜΕ που είχε αναβληθεί με ευθύνη της κυβέρνησης


Θυμίζουμε ότι οι 35 εργαζόμενοι κατηγορούνται για το δήθεν σπάσιμο της πόρτας του γραφείου του υπουργού εργασίας.

Είναι η αποτυχημένη προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση δια του υπουργού εργασίας όταν έκανε τις προκλητικές δηλώσεις ότι το ασφαλιστικό σύστημα δομήθηκε στις πελατειακές σχέσεις και όχι στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση


Σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση 2013 που διοργανώνει το ΚΚΕ με θέμα: «Ο ρόλος των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κόμματων της Ευρώπης για να δυναμώσει η πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου, για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση, την ανατροπή του καπιταλισμού, το σοσιαλισμό».

Τις εργασίες άνοιξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με την εισηγητική ομιλία προς τα μέλη των αντιπροσωπειών 33 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από όλη την Ευρώπη.

Ολόκληρη η ομιλία:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Ευχαριστούμε τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του ΚΚΕ. Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση έχει καθιερωθεί ως χώρος συζήτησης των εξελίξεων στην Ευρώπη, αλλά και των διεθνών εξελίξεων και συμβάλλει στην ανταλλαγή πείρας από την πάλη των κομμουνιστών και του εργατικού - λαϊκού κινήματος με στόχο την ενδυνάμωση της κοινής μας δράσης.

Πιστεύουμε πως τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα έχουν υποχρέωση να δυναμώσουν την αυτοτελή ιδεολογικοπολιτική και μαζική δράση τους, να επιμείνουν στο συντονισμό της πάλης τους ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στην ΕΕ, στο κεφάλαιο και στα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά του. Άλλωστε, τα διάφορα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα αξιοποιούν πολλούς τρόπους για να επεξεργάζονται την πολιτική τους παρέμβαση, να συντονίζονται, προωθώντας τη μια ή την άλλη μορφή διαχείρισης προς όφελος του καπιταλισμού.

Οι αποτυχημένες προσπάθειες του παρακράτους για να χτυπήσει το ΚΚΕ

Πριν μια βδομάδα υπήρξε καταγγελία για τις εξής μεθοδευμένες προβοκάτσιες απέναντι στο ΚΚΕ!

Συγκεκριμένα στον 902 γράφτηκε αυτό..
Κάποιες ιστοσελίδες ειδικευμένες στις αντιΚΚΕ προβοκάτσιες (π.χ. «makeleio.gr», «Defencenet»), έγραψαν σήμερα ότι ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, πριν ενταχθεί στη Χρυσή Αυγή, «ήταν μέλος του ΚΚΕ στα Πετράλωνα», ότι πρόκειται για «απολύτως διασταυρωμένη είδηση» και κουνούσαν το δάκτυλο στο ΚΚΕ, ζητώντας να δώσει απαντήσεις! Είναι γνωστές, χρυσαυγίτικων απόψεων, ιστοσελίδες. Με αξιοσημείωτη ταχύτητα, όπως γίνεται πάντα με τα αντιΚΚΕ μυθεύματα στο διαδίκτυο, το δημοσίευμα αναπαράχθηκε. Η βρομιά που διέρρευσαν χρυσαυγίτες και χαφιέδες, είχε ήδη σπαρθεί στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Ετσι, στην ιστοσελίδα «Newsbomb», την οποία διευθύνει ο Κ. Χαρδαβέλλας, εμφανίστηκε η εξής προβοκατόρικη ανάρτηση: «Αίσθηση προκαλεί επίσης η επισήμανση του Ρουπακιά για την πολιτική τοποθέτησή του. Φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ανήκε σε άλλο κομματικό σχηματισμό και συγκεκριμένα στο ΚΚΕ, από το οποίο αποστασιοποιήθηκε επειδή στη "Χρυσή Αυγή" θα μπορούσε να εξασφαλίσει "τα προς το ζην"». Το ίδιο μεταδόθηκε και από την τηλεόραση «ACTION». Με παρέμβαση στο «Newsbomb», το ΚΚΕ διέψευσε πλήρως τα μυθεύματα. Κατήγγειλε το δημοσίευμα σαν κατασκευή και προβοκάτσια, που στόχο έχει να δώσει άλλοθι στο χρυσαυγίτη δολοφόνο και με ψευτιές να συκοφαντήσει το ΚΚΕ. Ο διαχειριστής του site υποχρεώθηκε να «κατεβάσει» την ανάρτηση. Οι άλλες, χρυσαυγίτικης κοπής ιστοσελίδες, συνεχίζουν να έχουν δημοσιευμένη τη βρομιά, παρά τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ. Είναι επικίνδυνοι και αδίστακτοι. Επιβεβαιώνεται ότι είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο προκειμένου να πλήξουν το ΚΚΕ για να χτυπήσουν το κίνημα. Ο λαός να επαγρυπνά.

Μια βδομάδα μετά και μετά τις αποκαλύψεις αποκαλύφτηκε πλήρως ο σχεδιασμός της προβοκάτσιας. Τελικά αυτό το 4,5% και το ΚΚΕδικο πονάει και ενοχλεί. Αποδεικνύεται στην πράξη ποιος είναι το σύστημα και ποιος το πολεμά...

Aνοιχτη γραμμη Ευαγγελατου Χρυσης Αυγης - "ριξτο στο ΚΚΕ"



Σε άλλη συνομιλία, οι χρυσαυγίτες προσπαθούν να συνδέσουν τον Ρουπακιά με το ΚΚΕ. Συνομιλούν η «Τέλα» με ένα μέλος της Χρυσής Αυγής τον «Μάκη» και δείχνουν ως κατάλληλο γι' αυτήν την δουλειά τον συλληφθέντα Γιώργο Τσακανίκα:

Τέλα: Ενα χάλι, ένα χάλι είμαι, δε σηκώθηκα χάζεψα λίγο εκεί πέρα και αυτά δεν μπορώ είμαι πολύ χάλια.

Μάκης: Τίποτα θα πω τον Τσακανίκα να πούνε στον Τσακανίκα να ψάξει μήπως συνομιλούσε με το ΚΚΕ, μήπως ήταν ξένος πράκτορας και να το ρίξουμε εκεί ρε παιδάκι μου.

Πηγη

Ερωτήματα και προβληματισμοί

Mετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι και τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα κατά μεταλλεργατών μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μεγάλη μερίδα του αστικού Τύπου καθημερινά αποκαλύπτει πτυχές του «φαινομένου» - όπως το ονομάζουν - Χρυσή Αυγή. Παρακολουθούμε λοιπόν την αναπαραγωγή γεγονότων που έχουν συμβεί ή καταγγελθεί στο παρελθόν με πολλές λεπτομέρειες, στοιχεία που δείχνουν τη σχέση της Χρυσής Αυγής με μηχανισμούς του αστικού κράτους, με επιχειρηματίες, μαρτυρίες πρώην και νυν νεοναζιστών και διάφορα άλλα.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό βοηθά στην εξάλειψη της Χρυσής Αυγής, στην καταπολέμηση της φασιστικής ιδεολογίας. Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε εάν έτσι είναι τα πράγματα, εάν δηλαδή ξαφνικά ο αστικός Τύπος έχει μπει στην προμετωπίδα μιας «αντιφασιστικής εκστρατείας» με αγνές προθέσεις. Άλλωστε, ανάμεσα στον ορυμαγδό αυτών των ρεπορτάζ υπάρχουν πολλά τηλεοπτικά αφιερώματα, που, αφού καυτηριάσουν τη δολοφονική ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής, εμφανίζουν στη συνέχεια ανέργους, φτωχούς, εξαθλιωμένους να προστρέχουν στη Χρυσή Αυγή, για ένα πιάτο φαΐ, ρεπορτάζ μάλιστα που έχουν γίνει και προβληθεί σε παρελθόντα χρόνο. Τακτική που δημιουργεί συνειρμούς όχι και τόσο αρνητικούς για τους ναζιστές δολοφόνους...

29 Σεπτεμβρίου 2013

 Ο Β. Μαρούπας στον «ΣΚΑΪ»: Ο λαός να μην εφησυχάσει

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή

Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.


Αναλυτικά το σχόλιο:

«Κανένας εφησυχασμός!

Ο λαός έχει τη δύναμη να απορρίψει και να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική δράση και θεωρία της ΧΑ. Έχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντιφασιστική Νίκη. Αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα, ιδιαίτερα στα σχολεία και τη νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, γενικότερα μέσα στην κοινωνία επιστήμονες και καλλιτέχνες, να αποκαλύψουν, να πολεμήσουν και να ορθώσουν τείχος στο δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού.

Οταν στις πλατείες ζεσταινόταν το «αυγό του φιδιού»

Πάνε δύο περίπου χρόνια απ' το ξέσπασμα των «αγανακτισμένων» και τις καθημερινές απογευματινές τους συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, που άρχισαν να ξεθωριάζουν στις αρχές του καλοκαιριού του 2011, αφού αποδείχθηκε στην πράξη ότι δεν «φτάνει να γεμίσουμε τις πλατείες» για να ανατραπεί η αντιλαϊκή επίθεση.
Επρόκειτο για μαζικά συλλαλητήρια που τα συγκροτούσαν ετερόκλητες πολιτικά και κοινωνικά δυνάμεις με σήμα κατατεθέν τους τον «αυθόρμητο» και «απολίτικο» χαρακτήρα τους. Κινητοποιήσεις που σύσσωμες αστικές και οπορτουνιστικές πολιτικές δυνάμεις περιέβαλαν με στοργή, ευθέως ανάλογη του ταξικού τους μίσους για το εργατικό λαϊκό κίνημα. Η προβολή που επεφύλαξαν στους «αγανακτισμένους» τα αστικά ΜΜΕ υπήρξε κραυγαλέα, σε σχέση με την αποσιώπηση ή τη συκοφάντηση των κινητοποιήσεων του ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος.

Στην πλατεία Συντάγματος στήθηκε ένα γερό παιχνίδι με έπαθλο συνειδήσεις που αναζητούσαν στα τυφλά διέξοδο, που άγονταν από μικροαστική ανυπομονησία, ανθρώπων πραγματικά οργισμένων όχι όμως αποφασισμένων για την ανάγκη να μετουσιώσουν την οργή τους σε ταξική πάλη. Οι συνειδήσεις αυτές χειραγωγήθηκαν και τελικά ενσωματώθηκαν από δυνάμεις που παρενέβαιναν σχεδιασμένα για να καναλιζάρουν την αγανάκτηση και να εκτονωθεί ανώδυνα για το σύστημα. Κερδισμένη μεταξύ άλλων βγήκε η Χρυσή Αυγή.

Αγία και φαιδρά οικογένεια


1. Ας παραμυθιάζονται όσο θέλουν οι αξιοσέβαστες εν Χριστώ οικογένειες που η μαύρη ανάγκη τις έσπρωξε να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή: Νοικοκυραίοι της Νέας Δημοκρατίας που δεν λερώνουν ποτέ και με τίποτα τα χέρια τους, γνωστοί έμποροι με ονόματα αγίων που είδαν τα πεζοδρόμιά τους να γεμίζουν με καταπονημένους Αφρικανούς και ταράχτηκαν τόσο που άλλαξαν στάση μπροστά στην κάλπη και μπαινοβγαίνουν από το ένα πολιτικό σχήμα στο άλλο σαν ανέμελοι τουρίστες που δεν έχουν να χάσουν τίποτα.
Ιδού ο ψηφοφόρος, με όψη απατηλή και συγκεχυμένη. Ανθρωπάκια χειρότερα από τους χρυσαυγίτες, επιβεβαιώνουν με τις πράξεις τους την ειρωνική διαπίστωση του λογοτέχνη Μιχαήλ Μητσάκη: «Μοίρα παραστάσα κατά την γέννησίν μου, ως μίαν εκ των κυριοτέρων ελλείψεων της ζωής μου, μού φαίνεται ότι μου εχάρισε και το να μην ημπορώ - ή πολύ σπανίως - να ευρεθώ εις ψυχικήν αρμονίαν προς τους "εντίμους" και "νοήμονας" κυρίους».

2. Η σιωπηρή σχέση των μπάτσων με τη Χρυσή Αυγή στηρίχτηκε σε «ενάρετες» πράξεις, με τελευταία τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που είχε το χαρακτήρα, σύμφωνα με τον Μισέλ Φουκώ, «γενικής μονομαχίας που σχεδιάστηκε από μια παρανοϊκή ιεραρχία με πυραμιδική διαβάθμιση».

Ο Γιάννης Πρωτούλης για Χρυσή Αυγή

 Θεσσαλονίκη: Άρχισε η κάθοδος των σχολικών φυλάκων προς την Αθήνα

28 Σεπτεμβρίου 2013

Θ. Παφίλης στον ΑΝΤ1: Υπήρξε ανοχή και συγκάλυψη της Χρυσής Αυγής

Βρώμικη προβοκάτσια στα «Επίκαιρα»

Με τον τίτλο «Τα μυστικά του Περάματος»,κάποιος Περικλής Αθηναίος (;) δημοσιεύει στα Επίκαιρα ένα προβοκατόρικο και βρώμικο από πάνω μέχρι κάτω κείμενο.Για να προσδώσει αληθοφάνεια σε όσα εμετικά γράφει για το ΚΚΕ και τα ταξικά συνδικάτα της Ζώνης, ισχυρίζεται ότι αναπαράγει πράγματα που «συζητούν στα στέκια της Ν/Ζ Ζώνης», για το «πώς έφτασε η Χρυσή Αυγή να διεισδύσει σε μια αριστερή - εργατική περιοχή».
Γράφει, μεταξύ άλλων, το περιοδικό: «Ακούστηκαν διάφορα για τους θύτες και τα θύματα, μέχρι που κάποιες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μια μέρα μετά, κατέδειξαν πως ένα εκ των θυμάτων έχει διατελέσει και θύτης σε επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας προ διετίας. Η ουσία όμως της υπόθεσης δε βρίσκεται εκεί αλλά στη σύνθεση της ομάδας που επιτέθηκε στα στελέχη του ΚΚΕ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ανάμεσά τους βρίσκονταν και μέχρι πρότινος σύντροφοι των θυμάτων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την πρακτική των μελών του φιλοναζιστικού κόμματος, ξεκαθάρισαν τους δικούς τους λογαριασμούς (...) πολλοί εξ αυτών ήταν χρόνια οργανωμένοι ή συνοδοιπόροι του ΚΚΕ, οι πιο πολλοί από τη δεκαετία του '70 (...) Οταν το έψαξαν, λένε ότι κάποιες "συμφωνίες" βγήκαν στη φόρα και τώρα κυκλοφορεί στα στέκια των ανέργων πως εξυπηρετούνταν κάποιοι "εκλεκτοί" με κανονικά

Θ. Παφίλης: Ο λαός να τσακίσει το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις μετά το δολοφονικό χτύπημα της Χρυσής Αυγής

Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις μετά το δολοφονικό χτύπημα της Χρυσής Αυγής, το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:


«1. Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Τα τελευταία γεγονότα, με τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα στο Κερατσίνι και την επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τις δολοφονικές ομάδες χρυσαυγιτών, που αποτελούν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αναδεικνύουν το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Είναι δύναμη που οργανώνεται και εκπαιδεύεται εναντίον του λαού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Δήλωση του Γ. Γκιόκα για τη Χρυσή Αυγή


Δήλωση του Γιάννη Γκιόκα μέλος της ΚΕ και υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις εξελίξεις σχετικά με τη «Χρυσή Αυγή στο MEGA.

Στη δήλωση τονίζει:

«Υπάρχουν εγκληματικές πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου και πρέπει να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές.

Από κει και πέρα ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να μην εφησυχάζει. Να έχει τα αυτιά και τα μάτια του ανοιχτά.

Τα συμφέροντα που γέννησαν, στήριξαν και προσανατόλισαν τη δράση της ΧΑ, παραμένουν. Είναι αυτά τα συμφέροντα που εχθρεύονται και πολεμούν με όλα τα μέσα το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Μπάμπη, ποια Χρυση Αυγη συνέλαβαν; Τη σοβαρή;

Συλλήψεις ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής

Ευρεία επιχείρηση συλλήψεων ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν συλληφθεί ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Νικόλαος Μίχος, Ηλίας Παναγιώταρος και Ιωάννης Λαγός. Εχουν συλληφθεί επίσης ο αρχηγός της  οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλης και άλλα εννέα μέλη αυτής της οργάνωσης. Από την εισαγγελία έχουν εκδοθεί τουλάχιστον 34 εντάλματα σύλληψης, από τα οποία τα έξι αφορούν βουλευτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Παναγιώταρος συνελήφθη στη ΓΑΔΑ, όπου πήγε να διαμαρτυρηθεί για τις συλλήψεις και μάλιστα έκανε προηγουμένως και δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρίσκονται εκεί.

Ολοι οι συλληφθέντες κρατούνται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, εκτός του Παναγιώταρου που κρατείται στη ΓΑΔΑ.


Ολο το ρεπορταζ εδω

902

Για τα περί «πολιτικής βίας»

Στα πλαίσια της συντονισμένης προσπάθειας των επιτελείων των αστικών κομμάτων και των αστικών ΜΜΕ να αξιοποιήσουν προς όφελός τους τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι εντάσσεται και όλη η κουβέντα που άνοιξαν ξανά «περί πολιτικής βίας», για «καταδίκη της από όπου κι αν προέρχεται», για «αριστερή και δεξιά βία», για την ανάγκη να πορευτούμε χωρίς «εσωτερικές διαμάχες» και «ένταση», όπως έλεγε χαρακτηριστικά πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός. Η όλη κουβέντα και τα επιχειρήματά της είναι πολυφορεμένα, αλλά αυτό δεν τα κάνει σε καμία περίπτωση λιγότερο επικίνδυνα για το λαό, αν δεν επαγρυπνεί, αν δε βλέπει τον πραγματικό στόχο που κρύβεται πίσω από τη στοχοπροσηλωμένη επαναφορά τους στο προσκήνιο.

Κι αυτός δεν είναι άλλος από το μόνιμο στόχο της αστικής τάξης - πόσο μάλλον σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και οξυνόμενου ενδοαστικού ανταγωνισμού - να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, να ταυτίσει στις λαϊκές συνειδήσεις τη δολοφονική δράση των μηχανισμών του συστήματος με την πάλη του λαού ενάντια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, με το δικαίωμά του να περιφρουρεί τις κινητοποιήσεις του.

27 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ: Στις 5 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι να πλημμυρίσουν την Ομόνοια

Οι Φαρμακοβιομηχανίες…

Της Κάλι Καρά

«Βιάγκρα εργασίας» το λένε στις μέρες μας στη Γερμανία το μικρό αλλά «θαυματουργό» χάπι των εργαζομένων το οποίο έχει διαφορετικά ονόματα από χώρα σε χώρα, για να αντιμετωπιστεί η μείωση της παραγωγικότητας που κοστίζει στους εργοδότες. Οι φαρμακοβιομηχανίες βρήκαν πάλι το «φάρμακο» για να αντέχουν οι εργαζόμενοι τις νέες εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, την εξάντληση από την κούραση και τις συνθήκες δουλειάς, την αντιμετώπιση του άγχους, την κατάθλιψη και την ανασφάλεια που μοιράζεται απλόχερα στις καπιταλιστικές χώρες.

Είναι αμύθητα τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών από τις ουσίες που πλασάρουν από τον προπερασμένο αιώνα, στους εργαζόμενους για την «ανακούφισή» τους από τα δεινά που τους φορτώνει στη σωματική και ψυχική τους υγεία, η εκμεταλλεύτρια τάξη:

Κατάρ: Δεκάδες εργάτες νεκροί στα έργα του Μουντιάλ 2022


Δεκάδες Νεπαλέζοι μετανάστες εργάτες έχασαν τη ζωή τους στο Κατάρ τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ χιλιάδες ακόμα υπομένουν τις άθλιες εργασιακές συνθήκες στις προετοιμασίες του Εμιράτου, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει το Μουντιάλ το 2022, όπως αναφέρει σχετικό άρθρο στην εφημερίδα «Guardian». Το άρθρο αποκαλύπτει στοιχεία που δεν αποτελούν έκπληξη, δείχνουν όμως με τον πιο ανάγλυφο τρόπο το πλέγμα εκμετάλλευσης που στήνεται στις πλάτες των εργατών, έτσι ώστε κέρδη (και αυτού) του Μουντιάλ να καταλήξουν στις τσέπες των επιχειρηματιών που ενεπλάκησαν στη διοργάνωση. 

Η συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στο «ΒΗΜΑ FM»

Η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα για να σταματήσει την δημοσκοπική προέλαση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο άνθρωπος που έφερε τον δολοφονικό πανικό στο σύστημα
Μπόρεσα επιτέλους να αποκρυπτογραφήσω την εξής ως τώρα ακατάληπτη δήλωση Δελαστίκ:
Ακριβώς όπως και στην περίπτωση της Μαρφίν, ενώ όλη η Ελλάδα απεργούσε εναντίον της κυβέρνησης, η δολοφονία υποχρέωσε δικαιολογημένα όλους τους Έλληνες να συζητούν για το έγκλημα που διέπραξε ο κτηνώδης χρυσαυγίτης.
Ελπίζω στους δικούς μου αναγνώστες να είναι ευνόητο γιατί αυτή η πρόταση είναι σουρεαλιστικά ακατάληπτη. Στις 5 Μάη του 2010, όταν έγινε ο εμπρησμός της Μαρφίν, υπήρχαν πράγματι πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις, που να δικαιολογούν, ως καθ υπερβολήν βέβαια, τη φράση "όλη η Ελλάδα απεργούσε εναντίον της κυβέρνησης." Αλλά ο Δελαστίκ, που συγκρίνει τον φόνο του Φύσσα με την Μαρφίν, μιλά ταυτόχρονα για "έγκλημα που διέπραξε ο κτηνώδης χρυσαυγίτης." Δηλαδή για τον φόνο του Φύσσα. Με άλλα λόγια, ο Δελαστίκ κατασκευάζει ένα παράλληλο σύμπαν, όπου οι λαϊκές κινητοποιήσεις της 5 Μάη 2010 συμβαίνουν ταυτόχρονα με τον φόνο του Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2013, και τον εξηγούν.

Το ερώτημα είναι γιατί.

Η συστηματική χρήση ψυχοτροπικών ουσιών ή η απώλεια σώων φρένων μπορεί να δώσει μια εξήγηση, αλλά η εξήγηση αυτή δεν είναι καθόλου ικανοποιητική.

Γιατί δεν είναι ικανοποιητική;

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο «Βήμα FM»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παραχωρήσει συνέντευξη στο ρ/σ «Βήμα FM» και τους δημοσιογράφους Μπ. Παπαπαναγιώτου και Α. Ραβανό,
 σήμερα Παρασκευή, στις 12.30 το μεσημέρι.


Ν. Σοφιανός: Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος

Εργαζόμενοι Πρακτορείων Τύπου: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 24ωρη απεργία παρά το μηχανισμό βίας και καταστολής

Απεργιακή περιφρούρηση στα πρακτορεία τύπου  

«Είμαστε νικητές, υποχρεώσαμε όλο το μηχανισμό να εκδώσει εφημερίδες με ύλη ψυγείου»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου, παρά τη βία και την τρομοκρατία που εξαπέλυσε η εργοδοσία, επιστρατεύοντας αστυνομικούς - ασφαλίτες - διμοιρίες των ΜΑΤ.

Η απεργία δεν έσπασε χάρη στην αποφασιστικότητα και την ταξική αλληλεγγύη που ξεδιπλώθηκε στην απεργιακή περιφρούρηση από τους εργαζόμενους στα πρακτορεία, έχοντας στο πλευρό τους την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και το Σωματείο Χαρτεργατών που ενίσχυσαν τις απεργιακές φρουρές στις πύλες των πρακτορείων, με αιχμή αυτό της «Ευρώπης».

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα χθεσινά φύλλα βγήκαν με «ύλη ψυγείου» καθώς έφυγαν από τα πρακτορεία στο διάστημα 15.30-17.30, δηλαδή αρκετή ώρα πριν την έναρξη της απεργίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 6.00 χθες το απόγευμα.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι καθ' όλη τη διάρκεια της απεργιακής περιφρούρησης στο πρακτορείο «Ευρώπη» υπήρχαν 6 με 7 περιπολικά της Αστυνομίας και 2 με 3 μηχανές με πλήρωμα της ομάδας ΔΙΑΣ. Στις 11.30 το βράδυ επιστρατεύτηκε και μια κλούβα με διμοιρία ΜΑΤ, προκειμένου να ανοίξουν την πύλη του πρακτορείου για να φύγουν 2 φορτηγά που δεν ανήκουν στη δύναμη του πρακτορείου αλλά ήταν ΔΧ!!!

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ - 26/09/2013

Αιδώς αχρείοι...

Κι όμως, ο βουλευτής Ζακύνθου και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κοντονής, είχε το θράσος να υπογράψει άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τον ανεκδιήγητο τίτλο «Ας επιστρέψει το ΚΚΕ στην οδό της αιδούς»! Κατά τον Στ. Κοντονή, το ΚΚΕ πρέπει να ντρέπεται γιατί τάχα δυσφημεί με ψέματα τον ΣΥΡΙΖΑ...

Τι είδους δυσφήμιση υπέστη το κόμμα του απ' το ΚΚΕ; Ας αντιγράψουμε απ' το άρθρο πριν παραθέσουμε μερικά μόνο απ' τα πολλά ράμματα που έχουμε για τη γούνα τους: «"Η δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ σταματάει στις πύλες του εργοστασίου" (...) μια μόνιμη αιτίαση προς τα αστικά κόμματα, τη φορτώνει στο ΣΥΡΙΖΑ (...) Αναφέρεται σε κάποιο "κούρεμα" του χρέους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για σαφή κατάργηση των μνημονίων, επαναδιαπραγμάτευση χωρίς κόκκινη γραμμή και διεθνή συνδιάσκεψη για το χρέος με σκοπό τη διαγραφή του μεγαλύτερου τμήματός του (...)Μιλά για στήριξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, όταν το κόμμα μας έχει καταγγείλει...».

Και πάνω στη φούρια του ο κ. Κοντονής θυμάται το Δεκέμβρη του 2008 γράφοντας ότι «το ΚΚΕ κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή κουκουλοφόρων», το 2011 και «όσα συκοφαντικά έλεγε το ΚΚΕ για το κίνημα των πλατειών», θυμάται το 1989 για να προσάψει στο ΚΚΕ ότι «ξεχνά να κάνει την αυτοκριτική του για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Τζαννετάκη» και σαν σουπιά αφήνει και το μελάνι της για τον «902», αναμηρυκάζοντας όλα εκείνα με τα οποία ο αστικός Τύπος επιχείρησε να χτυπήσει το ΚΚΕ.

Δείτε το βίντεο - αφιέρωμα του 902.gr για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

26 Σεπτεμβρίου 2013

Απλά «μαθήματα» απεργοσπασίας στους ΟΤΑ από στέλεχος της ΔΑΚΕ

Δεν ήταν μόνο απεργοσπάστρια η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους του νομού Λάρισας, που πρόσκειται στη συνδικαλιστική οργάνωση της ΝΔ, ΔΑΚΕ, αλλά και με απίστευτη υποκρισία ψήφιζε....υπέρ της απεργίας!!! των εργαζομένων στα κεντρικά όργανα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ.

Η ΔΑΣ στους ΟΤΑ ν. Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιους συνδικαλιστές.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ είναι η ακόλουθη:

«Κουρνιαχτό προσπαθεί να σηκώσει τις τελευταίες μέρες "η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους του ν. Λάρισας" κα Κοντογιάννη, έτσι ώστε να καλύψει τις τεράστιες προσωπικές της ευθύνες αλλά και της παράταξης της ΔΑΚΕ (ΝΔ), για την εγκληματική τους πρακτική υπονόμευσης του κινήματος και τον εκφυλισμό των αγώνων. Άλλα ψηφίζουν στα κεντρικά όργανα της ΠΟΕ ΟΤΑ, την ΑΔΕΔΥ και άλλα πράττουν και καλλιεργούν στους τόπους δουλειάς, στους εργαζόμενους.

Η κα Κοντογιάννη δεν ήταν απεργοσπάστρια μόνο στην 48ωρη απεργία 18,19/9, αλλά και στις 23,24,25/9, και συνεχίζει με περίσσιο θράσος να λέει ακόμη ότι είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους.

 Γ. Γκιόκας στο «SΤAR»: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιστρατεύεται το δρόμο που ακολουθεί η κυβέρνηση

Σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Χρυσή Αυγή

Σε σχόλιό του για τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τη Χρυσή Αύγη, 
το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:


«Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, σχετικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και τις διασυνδέσεις της με εγκληματικά κυκλώματα και με τον κρατικό μηχανισμό δεν ξαφνιάζουν κανέναν. Αποκαλύπτουν το χαρακτήρα και το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως ναζιστικό μόρφωμα, ακραία φωνή του κεφαλαίου και του συστήματος, ορκισμένο εχθρό του λαού. Κανένας εφησυχασμός.

Η λαϊκή πάλη και συμμαχία είναι αυτή που μπορεί να απονομιμοποιήσει και να ξεριζώσει τη ΧΑ, να βάλει τέρμα στο σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει».

25-09-2013 Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΣΤΟ EXTRA

Κ. Ζιώγας στο «ΜΕΓΚΑ»: Η Χρυσή Αυγή είναι μαντρόσκυλο των εργοδοτών

Να ποιοι υπονομεύουν και εκφυλίζουν τους αγώνες!

Tοποθέτηση του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ


Κουρνιαχτό σήκωσαν τις τελευταίες μέρες ορισμένες δυνάμεις σχετικά με το τι συζητείται και αποφασίζεται στη ΓΣΕΕ, ενώ οι παρατάξεις - πλην των δυνάμεων του ΠΑΜΕ - έστησαν και σκυλοκαυγά για τα μάτια του κόσμου. Μάλιστα, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ, η «Αυτόνομη Παρέμβαση», ενώ με την πρακτική της υπονομεύει το κίνημα και εκφυλίζει τους αγώνες, την ίδια ώρα συκοφαντεί το ΠΑΜΕ ότι δίνει στήριξη στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, εμποδίζοντας τους αγώνες.
Στη σπέκουλα αυτή, αλλά και στο γνωστό ρόλο των άλλων δυνάμεων της πλειοψηφίας απαντά με τον πιο σαφή τρόπο η τοποθέτηση του ΠΑΜΕ στην προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, την οποία και δημοσιεύουμε:

«Συνεδριάζει σήμερα (προχτές Δευτέρα) η ΕΕ της ΓΣΕΕ μετά από επιμονή της "Αυτόνομης Παρέμβασης" για να αποφασίσει απεργία για αύριο 24 Σεπτέμβρη χωρίς να έχει προκύψει ένα έκτακτο γεγονός. Μια απεργία μπροστά στην επίθεση του κεφαλαίου πρέπει να είναι επιτυχημένη, μαζική, να δώσει απάντηση στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και τη μεγαλοεργοδοσία. Δε θέλετε όμως όλοι την επιτυχία της. Αλλιώς, πώς να εξηγηθεί ότι θέλετε να αποφασίσουμε απεργία για αύριο. Χωρίς καμιά ενημέρωση, οργάνωση, σχεδιασμό, θα είναι βούτυρο στο ψωμί της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Παρακαλούμε λίγη αγάπη λιγότερη, δεν αντέχεται τόση...


Κάποιοι έχουν εξισώσει το Ριζοσπαστη με τον Ν.Μπογιόπουλο.
Φυσικά η στήλη ήταν πολύ καλή κι ενδιαφέρουσα, δεν ήταν όμως το Α και το Ω του "Ρ".
Πριν από αυτό επίσης έχει σταματήσει και η σελίδα του Θ.Λεκάτη που επίσης είχε μεγάλη αναγνωσιμότητα, αλλά κανείς δεν το παρατήρησε γιατί ο Λεκάτης δεν τους ενδιέφερε με τον ίδιο τρόπο που "νοιάζονται" για ό,τι κάνει ο Ν.Μπογιόπουλος.
 Εννοείται ότι θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 Ο Ριζοσπάστης βρίσκεται σε φάση που συζητάει και ψάχνει τους καλύτερους τρόπους για να παίξει το ρόλο που πρεπει, αλλά αυτό ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ Π.Γ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΒ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ "ΦΙΛΟ" TO ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.
 Το τι θα γίνει με τη σελίδα λοιπόν και τον Ν.Μ. είναι θέμα που θα το λύσει ο "Ρ" και όχι ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. 

Βίντεο από τη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα 25/9/2013


Για όσους δεν κατάφεραν να είναι στο Σύνταγμα σήμερα το μεσημέρι υπάρχει εδώ η λίστα αναπαραγωγής με τραγούδια των Kollektiva, Νατάσσα Μποφίλιου και Πάνου Μουζουράκη.
Το πλήθος ξεσηκώθηκε από τα τραγούδια και ένωσε τις φωνές του δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι…

25 Σεπτεμβρίου 2013

Αχαΐα - Πρόγραμμα ομιλιών του ΚΚΕ 25-29 Σεπτεμβρίου

Πρόγραμμα ανοιχτών ομιλιών και συγκεντρώσεων για το επόμενο διάστημα, του Εδαφικού Τομέα Αχαΐας του ΚΚΕ, με θέμα την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας – Για έξοδο από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΕΙΔΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΠΟΛΗ – ΧΩΡΙΟ – ΣΥΝΟΙΚΙΑ – ΧΩΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΟΜΙΛΗΤΗΣ
ΤΕ.
25
ΣΕΠ
Ομιλία
Προσφυγικά -Σμύρνης (8μμ)
Πελετίδης Κ. - μέλος της ΤΕ του Εδαφικού Τομέα Αχαΐας

ΠΕ.
26
ΣΕΠ
Περιοδεία – ομιλία



Ομιλία
Νοσοκομείο Αιγίου (1.00 μμ)



Ζαβλάνι (7.00 μμ)
Γεροπαναγιώτη Κατ μέλος του Γραφείου της  Ε.Π Πελοποννήσου του ΚΚΕ
Πελετίδης Κ. μέλος της ΤΕ του Εδαφικού Τομέα Αχαΐας
ΠΑ.
27
ΣΕΠ
Ομιλία
Συνοικισμός Αιγίου (8μμ  )
Μπούνιας Στ.
ΚΥ
29
ΣΕΠ
Ομιλία
Ζαρουχλέικα        
( 7μμ)Πλ. Ανθείας
Καραθανασόπουλος μέλος ΚΕ του ΚΚΕ

Γράμμα από έναν άνεργο, εργάτη, μετανάστη…


Καθόμουν και σκεφτόμουν σήμερα και μέτραγα τα ευρώ που είχα στα χέρια μου. Τα κοιτούσα και τα μέτραγα και έψαχνα ξανά τις τσέπες μου μπας μου είχε φύγει κανένα νόμισμα. Όχι ότι θα με έσωζε, 3 ευρώ και 30 λεπτά είχα έτσι κι αλλιώς. Απλά ευελπιστούσα να έβρισκα κάτι ακόμα μπας και αγοράσω κανά έξτρα πακέτο μακαρόνια, για να τη βγάλω καθαρή για καμιά βδομάδα ακόμα.

Ζόρικα πολύ τα πράγματα. Στο έλεος του γκρεμού, και ξέρω δεν είμαι μόνο εγώ έτσι. Κοιτάζω γύρω μου και καταλαβαίνω. Ο κόσμος πεινάει αλλά ντρέπεται να το πει. Ντρέπεται να βγει να πει για την φτώχεια του, όπως ντρέπομαι και εγώ. Νιώθω ότι χάνω την αξιοπρέπεια μου. Και σπουδές έχω, και πτυχίο έχω, και πιάνουν τα χέρια μου σε δουλειές αλλά...

Βλέπετε ο πατέρας μου με έμαθε από μικρό, ότι η γνώση είναι δύναμη. Όλο και κάπου θα χρειαστεί να ξέρεις πέντε πράγματα. Και κουτσά στραβά την έβγαζα μέχρι τώρα κάπως καθαρή. Στην στέρηση πάντα, αλλά δεν μπορώ μου έφταναν για να παίρνω τα τσιγάρα μου, να παίρνω και έναν καφέ στο χέρι, άντε που και που να πηγαίνω για καμιά μπύρα όταν είχε μπάλα.

Τώρα όμως? Τώρα δεν υπάρχει αύριο έτσι όπως είναι τα πράγματα. Κανένας δεν ελπίζει σε τίποτα καλύτερο, ακριβώς γιατί του έχουν αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να αντιλαμβάνεται. Ναι αντιλαμβάνεσαι αυτή είναι η ουσία. Δεν θα πω τα μεγάλα βαρύγδουπα λόγια που άκουσα από έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο από κοντά σε μια εκδήλωση που είμαι, ότι πρέπει να αλλάξουμε μέσα μας, να αλλάξει η αισθητική μας και και και ένα σωρό ακόμα φανφάρες.

Ανούσια λόγια όχι για να πείσει εμένα, αλλά για να πείσει τον εαυτό του μπας και χωνέψει αυτό που λέει. Εργάτης είμαι, και αυτό δεν σημαίνει ότι τρώω κουτόχορτο. Γι αυτό λέω δεν μπορεί ο κόσμος να αντιληφθεί. Δεν μπορεί να καταλάβει το πιο απλό πράγμα. Χωρίς τα δικά του χέρια δεν κουνιέται τίποτα, άρα γιατί το δέχεται έτσι απλά να τα ξεπουλήσει για ένα ξεροκόμματο?

 Ν. Καραθανασόπουλος: Παιδί της αστικής δημοκρατίας η Χρυσή Αυγή

Αγκαλιά ΝΔ και Χ.Α. για τα συμφέροντα των εφοπλιστών!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Απεργία δεν είναι μια απόφαση άλλα η συμμετοχή


Με αφορμή τις συκοφαντίες και τα ασύστολα ψέματα από την Αυτόνομη Παρέμβαση για την στάση των δυνάμεων του ΠΑ.ΜΕ. στην συνεδρίαση της Ε.Ε της Γ.Σ.Ε.Ε. εκτιμάμε ότι πρέπει να παρουσιάσουμε κάποια στοιχεία που ίσως τους βοηθήσει να αντιληφθούν τι σημαίνει οργάνωση και προσανατολισμός σε ένα συνεπές ταξικό κίνημα.

Συνεδρίασε η ΕΕ της ΓΣΕΕ μετά από επιμονή της Αυτόνομης Παρέμβασης για να αποφασίσει απεργία για τις 24 Σεπτέμβρη χωρίς να έχει προκύψει ένα έκτακτο γεγονός. Μια απεργία μπροστά στην επίθεση του κεφαλαίου πρέπει να είναι επιτυχημένη, μαζική, να δώσει απάντηση στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και τη μεγαλοεργοδοσία. Δε θέλετε όμως όλοι την επιτυχία της. Αλλιώς πως να εξηγηθεί ότι θέλετε να αποφασιστεί απεργία για την επόμενη μέρα. Χωρίς καμιά ενημέρωση, οργάνωση, σχεδιασμό, θα είναι βούτυρο στο ψωμί της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Κοροϊδεύεται τους εργαζόμενους ότι έτσι μπορούν να αντισταθούν, να παρεμποδίσουν τα μέτρα της κυβέρνησης, εσείς που λέτε να ανατραπεί. Πρόκειται για μια απεργία στα χαρτιά.

Προβοκάτσια σε βάρος της ΚΝΕ από χρυσαυγίτες σε Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης

Την προβοκατόρικη δράση χρυσαυγιτών σε Γυμνάσιο στην Άνω Τούμπα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Οργάνωση Κεντρικής - Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα μικρή ομάδα μαθητών που ανήκουν στο στενό περίγυρο της Χρυσής Αυγής, αλλά και άλλοι χρυσαυγίτες προχώρησαν σε κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Άνω Τούμπας, χωρίς να προηγηθεί γενική συνέλευση των μαθητών επιχειρώντας να προβάλουν την «κατάληψη» αυτή ως έργο της ΚΝΕ.

Η ΝΟ Κεντρικής – Ανατολικής Θεσσαλονίκης καλεί τους μαθητές να απομονώσουν τα φασιστικά στοιχεία που δρουν στο σχολείο τους και να απέχουν την Τετάρτη 25/9 τις 3 τελευταίες ώρες για να κατέβουν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 12.00 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου όπου θα ακολουθήσει συναυλία στις 2.00 μ.μ.

Η καταγγελία της ΝΟ Κεντρικής- Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ είναι η ακόλουθη:

Μην χάσεις άλλη μια ευκαιρία

Αυτός που, στο κατόπιν όσων συμβαίνουν, αναζητήσει ελπίδα στο "κράτος δικαίου" (που δεν ξέρει καν τι σημαίνει κι αν υπάρχει, μόνο ότι ακούγεται καλό), θα έχει χάσει άλλη μια ευκαιρία να ανοίξει τα μάτια του. Θα δεχτεί το κράτος που θα του επιβληθεί.

Αυτός που αρκεστεί στην "καταγγελία της κυβέρνησης" νομίζοντας πως ξεμπερδεύει έτσι με το κράτος, θα έχει χάσει άλλη μια ευκαιρία να ανοίξει τα μάτια του. Ο φασισμός δεν είναι προεκλογικό πυροτέχνημα και καίει τα χέρια των ερασιτεχνών του θεάματος.

Αυτός που βρει παρηγοριά στην όποια "κάθαρση" του προσφέρουν όσοι έθρεψαν τον φασισμό, θα έχει χάσει άλλη μια ευκαιρία να ανοίξει τα μάτια του. Οι λύκοι δεν φυλάνε τα πρόβατα.

Αυτός που ικανοποιηθεί από το γεγονός και μόνο ότι "δεν τους ψήφισε", θα έχει χάσει άλλη μια ευκαιρία να ανοίξει τα μάτια του. Τίποτε δεν αποκλείει να τους ψηφίσει στο μέλλον.

Αυτός που αναλωθεί στο να κριτικάρει "τον φασισμό μέσα του", θα έχει χάσει άλλη μια ευκαιρία να ανοίξει τα μάτια του. Ο φασισμός δεν είναι "μέσα μας". Δεν είναι συναίσθημα αλλά πολιτική τροπικότητα του αστικού κράτους.

Μικροί, μεγάλοι στην εσκεμμένη διαστρεύλωση της αλήθειας για τους γνωστούς λόγους

Μετά τις πορείες που έγιναν στην Ηλιούπολη, την αντιφασιστική που καλούσε το Σωματείο των Εργαζομένων στο Δήμο και συμμετείχε η “Λαϊκή Επιτροπή” και την αντιεκπαιδευτική που καλούσε η Ζ’ ΕΛΜΕ και συμμετείχαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ενωση Γονέων, Ανοικτή Συνέλευση κλπ, αναρτήθηκε στο cityofilioupolis άρθρο που έγραφε:

Δείτε την εικόνα


Το ίδιο ακριβώς κείμενο με copy paste ανέβασε και το myilioupolis ή για να είμαι δίκαιος, μπορεί να συνέβει και το αντίθετο, κάτι που δεν αλλoιώνει την ουσία:

Σήμερα και αύριο τα συλλαλητήρια και οι συναυλίες ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή από φοιτητές, μαθητές, ανέργους, νέους εργαζόμενους

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 14.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Συλλαλητήρια και συναυλίεςσε όλη τη χώρα ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή θα γίνουν την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη από φοιτητές, μαθητές, ανέργους και νέους εργαζόμενους.

Στην Αθήνα η συγκέντρωσηθα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει αντιφασιστική συναυλία στις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Στησυναυλία έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή οι Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Νατάσα Μποφίλιου, Μπάμπης Στόκας, Χρήστος Θηβαίος, Πάνος Μουζουράκης, Kollektiva, Afaza, Dason. Επίσης θα συμμετέχουν μαθητικά συγκροτήματα: από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, το Μουσικό Σχολείο Ιλίουκαι οι One night band (Ν.Σμύρνη).

Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο και η συναυλία θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα του Βενιζέλου. (διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση).

24 Σεπτεμβρίου 2013

Άδωνις ο γαλαντόμος

Από 'δω το πήγε, από 'κει τό 'φερε...πώς διάολο τα κατάφερε, μας την βγήκε από αριστερά ο καραδεξιός τού καρακερατά! Ο λόγος περί του Αδώνιδος, του υπουργού υγείας:

"Το μέτρο των 25 ευρώ που ετέθη ακροθιγώς σήμερα, ούτως ή άλλως είναι να εφαρμοστεί από την 1/1/2014 και έχουμε πολύ δρόμο μέχρις εκεί, ενώ το εξετάζουμε σε συνολική μας πρόταση για τους ανασφάλιστους. Εάν το διατηρήσουμε, γιατί μπορούμε να το επαναδιαπραγματευθούμε, θα το διατηρήσουμε μόνο με τέτοιους όρους ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τους ανασφάλιστους."

Αν δεν έχετε πάρει χαμπάρι για ποιο πράμα μιλάω, πρέπει να σας πληροφορήσω ότι από την επόμενη πρωτοχρονιά, όποτε χρειαστεί (χτύπα ξύλο!) να μπείτε σε νοσοκομείο, θα σκάτε ένα εικοσιπεντάρι στην είσοδο. Φωνάζατε για το ταλληράκι που είχε καθιερώσει ως εισιτήριο ο μέγας αναμορφωτής τής υγείας Λοβέρδος; Φάτε τώρα πέντε τάλληρα στην μάπα σαν μούντζα, από τον έτερο αναμορφωτή με τα βερύκοκκα.

Rock Bottom

Μήπως αντί να μιλάτε για "ασφαλίτες του ΠΑΜΕ", "κότες" και "συμπόρευση Χαλυβουργών-Χ.Α" (δεν ξέρω αν τα είπατε, πολύ θα το ήθελα να ΜΗΝ τα έχετε πει, διαψεύστε το αν προαιρείστε) πρέπει να κοιτάξετε λίγο τα του οίκου σας εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Για ψάξτε το λίγο τι ακριβώς συμβαίνει εκεί μέσα. Γιατί πιο κάτω δεν έχει...


Πηγή:Lenin reloaded

ΚΚΕ: Να ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες Ελλάδας – Ισραήλ (VIDEO)

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήρια το Σάββατο 5 Οκτώβρη

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το Σάββατο 5 Οκτώβρη απευθύνει το ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως «Ή θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι».

Στην Αττική η συγκέντρωση έχει οριστεί στην Ομόνοια στις 11.00 το πρωί.


Αναλυτικά η ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

«Σάββατο 5 Οκτώβρη

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Στην Αττική στην Ομόνοια στις 11 π.μ.

Να είναι μέρα γενικού ξεσηκωμού, μαζικής συμμετοχής.

Όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες τη μέρα εκείνη με λεωφορεία, μετρό, με όλους τους τρόπους κατεβαίνουμε στην Ομόνοια.

Συντονισμένη Προπαγάνδα στο διαδίκτυο απο τους ΝΑΖΙ της Χρυσης Αυγης


«Αυτή η μηχανή σκοτώνει φασίστες»

Από τον Μουσολίνι μέχρι το νεοφασιστικό μόρφωμα της Χ.Α. οι πρώτες μάχες με τον φασισμό δόθηκαν με τραγούδια. Και σε βάθος χρόνου ήταν όλες νικηφόρες

Ακούστε καλά φασίστες
Μπορεί να ξαφνιαστείτε
Αλλά ο κόσμος οργανώνεται
Και είστε καταδικασμένοι να χαθείτε

Γούντι Γκάθρι.


H ιστορία των αντιφασιστικών τραγουδιών είναι παλιά όσο και ο ίδιος ο φασισμός, αφού ξεκινά στην Ιταλία του Μουσολίνι. Από τη στιγμή που οι μελανοχίτωνες προσλαμβάνονται από βιομήχανους για να διαλύσουν τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στα εργοστάσια της Alfa Romeo και της Pirelli, η ιταλική Αριστερά ανασυντάσσεται όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και στη μουσική της.

Οι στίχοι του θρυλικού Bandiera Rossa τροποποιούνται για να συμπεριλάβουν και τη φράση «Evviva il comunismo e la libertà». Λίγα χρόνια αργότερα οι Ιταλοί παρτιζάνοι θα πολεμήσουν τον φασισμό τραγουδώντας το Bella Ciao στον ίδιο μουσικό ρυθμό που χρησιμοποιούσαν οι καλλιεργητές ρυζιού στην κοιλάδα του ποταμού Ηριδανού στη βόρεια Ιταλία στα τέλη του 19ου αιώνα.

Για την ιστορία, η αρχική έκδοση του τραγουδιού είχε χαθεί στο πέρασμα του χρόνου και ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του ’60 από την Giovanna Daffini.

Λίγα χρόνια αργότερα, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο κομμουνιστής τραγουδοποιός Γούντι Γκάθρι κολλάει πάνω στην κιθάρα του ένα αυτοκόλλητο που γράφει «αυτή η μηχανή σκοτώνει φασίστες» και ξεκινάει τη δική του μάχη.

Απαράδεκτη ανακοίνωση στοχοποίησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική ανακοίνωση της συνδικαλιστικής ένωσης των «Ειδικών Φρουρών», η οποία σε Ειδική αποστολή, με λεξιλόγιο και ύφος «στρατιωτικού επιτρόπου» της μετεμφυλιακής περιόδου, κατηγορεί ψευδώς και ανυπόστατα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι δήθεν επιτέθηκε «με καδρόνια» και «κτηνώδη ένστικτα» ενάντια σε ειδικό φρουρό, κατά την διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στην Δάφνη.

Η ανακοίνωση αποσιωπά ότι αυτό που έγινε στη Δάφνη ήταν η προκλητική εμφάνιση αστυνομικού προφανώς σε αποστολή με πολιτικά, που τράβηξε όπλο και πυροβόλησε επανειλημμένα όταν έγινε αντιληπτός κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Σχέσεις κράτους - Χρυσής Αυγής

Γραφει ο
Νικος Μπογιοπουλος

Ο Ενγκελς στο έργο του «Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους», το δίνει με έναν εξόχως συμπυκνωμένο τρόπο. Σημειώνει:
«(...) το κράτος γεννήθηκε από την ανάγκη χαλιναγώγησης των ταξικών αντιθέσεων και επειδή ταυτόχρονα γεννήθηκε μέσα στη σύγκρουση των τάξεων αυτών, είναι κατά γενικό κανόνα κράτος της πιο ισχυρής, οικονομικά κυρίαρχης τάξεως, που με τη βοήθεια του κράτος γίνεται και πολιτικά κυρίαρχη και αποκτά έτσι νέα μέσα για την καθυπόταξη και την εκμετάλλευση της καταπιεζόμενης τάξης».
*
Το κράτος, με άλλα λόγια, δεν είναι κάτι το «ουδέτερο». Δεν ανήκει σε όλους. Το κράτος κατά γενικό κανόνα είναι κράτος της κυρίαρχης τάξης. Το κράτος είναι η πολιτική οργάνωση της οικονομικά κυρίαρχης τάξης που αποσκοπεί στην υπεράσπιση της υπάρχουσας κατάστασης και την κάμψη της αντίστασης άλλων τάξεων.

23 Σεπτεμβρίου 2013

 Επικίνδυνοι καιροσκόποι και τυχοδιώκτες. Χυδαία επίθεση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΠΑΜΕ Δημοσίου

Την καιροσκοπική και τυχοδιωκτική στάση των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη χυδαία επίθεση ενάντια στις ταξικές δυνάμεις κατά τη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥτο Σάββατο 21 Σεπτέμβρη καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Δημοσίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «πρώτο μέλημά της (της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) είναι να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ» και χαρακτηρίζει αυτές τις δυνάμεις «επικίνδυνες για το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα και από τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να προφυλαχθούν».


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχεις ως εξής:

«Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο προχθεσινό Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έκαναν κάτι που απ’ ότι φαίνεται ξέρουν να κάνουν καλά.

Έκαναν επίδειξη υψηλής τεχνικής για το πως μπορεί κάποιος να κάνει ένα βρώμικο πόλεμο, με συκοφαντίες και ασύστολα ψέματα. Έδειξαν πράγματι που στρέφουν τα βέλη τους και ποιον πραγματικά εχθρεύονται. Σε μας ο χώρος αυτός είναι γνωστός, γνωρίζουμε το ρόλο του και για την κατρακύλα του τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει. Χωρίς πολλά - πολλά λοιπόν παραθέτουμε ένα-ένα τα "επιχειρήματα" των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στο ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ σαμποτάρουν το συλλαλητήριο ενάντια στη Χρυσή Αυγή

Καταγγελία του ΜΑΣ

Τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκαν σε πολλούς φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους της Αθήνας συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικές Συνελεύσεις. Παντού προτάθηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στη Χρυσή Αυγή στα Προπύλαια και στην αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα στις 25 Σεπτέμβρη. Στην αντιφασιστική αυτή πρωτοβουλία καλούσαν ήδη 10 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι με σκοπό να δοθεί απάντηση στους δολοφόνους χρυσαυγίτες, στα μαντρόσκυλα του συστήματος.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, σε όλους τους νέους, σε όλο το λαό τα παρακάτω γεγονότα:
  • Στο ΔΣ του συλλόγου στην Πάντειο: Η ΔΑΠ καταψήφισε τη συμμετοχή γιατί «είναι του ΚΚΕ» (!!! άσχετο !!!). ενώ το καταψήφισε και η ΠΑΣΠ.
  • Στο ΠΑΠΕΙ: Η ΔΑΠ είπε «θα το σκεφτούμε αν και πότε θα κάνουμε ΔΣ».
  • Σε Γεωπονικό και ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας: Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ δεν εμφανίστηκαν καν στη συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το ζήτημα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση για το ζήτημα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής 
εξέδωσε το γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Tο κείμενο αναλυτικά:


“Η Χρυσή Αυγή είναι, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, εγκληματική ναζιστική οργάνωση και γι’ αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση ή ανοχή, το ποινικό δίκαιο και οι δικαστικές διαδικασίες που υπάρχουν.

Λ. Κανέλλη στο MEGA: Δεν φέρνουν αλλαγές στους λαούς της ΕΕ οι γερμανικές εκλογές

Θ. Παφίλης στον ΑΝΤ1: Ο φασισμός εξυπηρετεί το κεφάλαιο στα δύσκολα

Συλλαλητήρια και συναυλίες την Τετάρτη ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή από φοιτητές, μαθητές, ανέργους, νέους εργαζόμενους

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
 - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 14.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Συλλαλητήρια και συναυλίεςσε όλη τη χώρα ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή θα γίνουν την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη από φοιτητές, μαθητές, ανέργους και νέους εργαζόμενους.

Στην Αθήνα η συγκέντρωσηθα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει αντιφασιστική συναυλία στις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Στησυναυλία έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή οι Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος, Πάνος Μουζουράκης, Kollektiva,Afaza, Dason.

22 Σεπτεμβρίου 2013

«Σοσιαλισμός του 21ου αιώνα»: επαναστατική θεωρία ή σοσιαλδημοκρατικός οπορτουνισμός;

                                               

Του Νικόλαου Μόττα.

Καράκας, 21 Νοέμβρη 2009. Από το βήμα του συνεδρίου του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες κραδαίνει ένα βιβλίο – το «Κράτος και Επανάσταση» του Β.Ι.Λένιν. Με το χαρακτηριστικό του ύφος, μπροστά σε 772 συνέδρους, ο πρόεδρος εκφράζει τη συμφωνία του με την κεντρική ιδέα του λενινιστικού πονήματος και συμπληρώνει: «είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε ένα νέο επαναστατικό κράτος από τα κάτω που θα ‘ναι ο αληθινός μηχανισμός για το χτίσιμο του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα». Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τσάβες αναφέρονταν δημόσια στην ανάγκη ενός «νέου είδους σοσιαλισμού».

Ο όρος «Σοσιαλισμός του 21ου αιώνα» απηχεί μια πολιτική θεωρία που, περισσότερο από 15 χρόνια τώρα, κυριαρχεί στους κύκλους της λατινοαμερικανικής Αριστεράς. Κατά την πρόσφατη παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, η θεωρία αυτή «άγγιξε» και ένα σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής αριστερής διανόησης και τείνει να γίνει ένας από τους πλέον πολυσυζητημένους όρους της σύγχρονης πολιτικής θεωρίας. Ως εκ τούτου τίθενται δύο βασικά ερωτήματα: τι πραγματικά πρεσβεύει αυτή η θεωρία και, δεύτερον, κατά πόσο σχετίζεται με τις μαρξιστικές αρχές;

Οι Έλληνες εφοπλιστές, η Χρυσή Αυγή και η τροπολογία στα «μουλωχτά»

Τα «προνόμια» φοροαποφυγής μερίδας εφοπλιστών επεκτείνονται με την τροπολογία σε πολιτικά πρόσωπα, κρατικούς λειτουργούς, «βαρόνους» των ΜΜΕ
Με μια τροπολογία, που έχει την «οσμή» της φωτογραφικής, μέσα στο νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ, η κυβέρνηση απαλλάσσει όλους όσοι υποχρεούνται με κατάθεση «Πόθεν Έσχες», να δηλώνουν τις μετοχές σε ναυτιλιακές εταιρείες!
Η κυβέρνηση, που τόσες φορές έχει αποδείξει τη στήριξή της στους Έλληνες εφοπλιστές –όπως και οι προηγούμενες άλλωστε- βρήκε την ευκαιρία το βράδυ της Παρασκευής και με τον ελληνικό λαό που υπομένει τα σκληρά μέτρα των μνημονίων, να αγωνιά για τη βία της φασιστικής Χρυσής Αυγής, να περάσει στα αθόρυβα τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Μερικές σύντομες παρατηρήσεις για όσους εξισώνουν ναζισμό με κομμουνισμό


Οι κομμουνιστές, όταν μαζικά στέλνονταν στην φυλακή για την αντικαπιταλιστική τους δράση, έμπαιναν με ψηλά το κεφάλι, σαν ήρωες που ήταν, δεν απαρνούνταν τις ιδέες τους και συνέχιζαν να τις υποστηρίζουν μετά από βασανιστήρια, ακόμα και μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Οι φασίστες Ρουπακιάδες, ψάχνουν τρόπο να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, προσπαθούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες, προσπαθούν να πάρουν αποστάσεις από αυτό που πραγματικά έκαναν και από τους λόγους για τους οποίους το έκαναν.

Οι σύντροφοι των κομμουνιστών, αυτοί που βρίσκονταν έξω από τις φυλακές, δεν πρόδιδαν τους φυλακισμένους συναγωνιστές, δεν τους απαρνούνταν, δεν ένιπταν τας χείρας τους προκειμένου να μην μπλέξουν και οι ίδιοι, αντίθετα τους στήριζαν με όποιο τρόπο μπορούσαν, ακόμα και ρισκάροντας τη ζωή τους. Οι "σύντροφοι" του Ρουπακιά κάνουν το πάν για να αποσυνδεθούν τόσο από τον ίδιο όσο και από την αποτρόπαια πράξη του, βλέπετε δεν υπήρξε τίποτα ηρωικό σε αυτή, μόνο ντροπή, οργή και μίσος.

Χ. Κατσώτης: Υπάρχει ο κίνδυνος να χτυπηθούν οι μορφές πάλης του λαού

Άρθρο του Δ. Κουτσούμπα στο «ΒΗΜΑ» για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής

Σε άρθρο του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζει:

«Τα τελευταία γεγονότα με την εν ψυχρώ δολοφονία ενός εργατόπαιδου επιβεβαίωσαν με τον πιο δραματικό τρόπο τον εγκληματικό ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Τώρα ο λαός μας μπορεί να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα από τη δολοφονική δράση της όπως ήδη έχει εκφραστεί με τις επιθέσεις σε μετανάστες, στους Αιγύπτιους ψαράδες στην Ιχθυόσκαλα, σε εργαζόμενους του ΠΑΜΕ, στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Αυτός ο χαρακτήρας δεν κρύβεται από δήθεν αγαθοεργίες, μοίρασμα τροφίμων, συσσίτια, δήθεν "αντισυστημικές" κορώνες για να ρίχνει "στάχτη στα μάτια" απελπισμένων συμπολιτών μας.

Η ΧΑ αποτελεί δολοφονική εγκληματική οργάνωση νεοναζιστών φασιστών, γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, αποτελεί ακραία φωνή του πολιτικού συστήματος. Η ΧΑ παίζει μαφιόζικο ρόλο, υπηρετεί τα συμφέροντα μεγαλοεργολάβων, τμημάτων του κεφαλαίου. Στήνει δουλεμπορικά γραφεία για εργαζόμενους με 18 ευρώ μεροκάματο, μιλάει για φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Προσπαθεί να διαχωρίσει τους εργαζόμενους για να μείνει στο απυρόβλητο η πλουτοκρατία.

Πριν λιγο καιρο.....ΜΜΕ.....για Χρυση Αυγη

Ποιοι θρέψανε τον Φασισμό;



Η φυλλάδα του Θέμου Αναστασιάδη

Το Πρώτο Θέμα κυκλοφόρησε με φωτογραφία του Παύλου Φύσσα μαχαιρωμένου, λίγο πριν ξεψυχήσει, στην αγκαλιά της κοπέλας του, ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο. Και ο τίτλος της φυλλάδας του Θέμου Αναστασιάδη είναι: «Δεν ξεχνώ το φασισμό»…


Επειδή όμως κι εμείς δεν ξεχνάμε, υπενθυμίζουμε:

Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη, το Πρώτο Θέμα, που λίγο πριν από τις εκλογές, ξεκίνησε το παραμύθι για τον εξωραϊσμό του ναζιστικού προφίλ της Χρυσής Αυγής, έχοντας στην πρώτη σελίδα κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά… στη Χρυσή Αυγή» (1/4/2012). Στο εν λόγω «ρεπορτάζ» μαθαίναμε ότι οι γριούλες έχουν την άμεση βοήθεια της Χρυσής Αυγής όταν πηγαίνουν στα ΑΤΜ για αναλήψεις χρημάτων… Μόνο που στην εντυπωσιακή φωτογραφία που συνόδευε το στημένο «ρεπορτάζ» και στο δισέλιδο κείμενο που εμφάνιζε τους χρυσαυγίτες σαν «προσκοπάκια», πουθενά δεν αναφέρεται ότι: Η γιαγιούλα της στημένης φωτογραφίας και του στημένου «ρεπορτάζ» δεν ήταν παρά η μητέρα στελέχους της ναζιστικής συμμορίας και υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που είχε επιστρατευτεί για να γίνει «πειστικότερο» από την φυλλάδα του Αναστασιάδη το εγκωμιαστικό της «ρεπορτάζ» για τη συμμορία.

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο 39ο Φεστιβάλ

21 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκαια: Σε νέα διαδήλωση εξελίχθηκε και η σημερινή συγκέντρωση ενάντια στα συσσίτια μίσους της ΧΑ

Στέλεχος της ΝΔ ζητά από την Αστυνομία: «Σακατέψτε στο ξύλο τα αναρχοκομμούνια, μέχρι λιποθυμίας…Τι συλλήψεις και πράσινα άλογα, δεν έχουμε χρήματα για τέτοιες πολυτέλειες…»

Η "περίφημη" Χριστίνα Σιδέρη στέλεχος της ΝΔ ζητά από την αστυνομία να χτυπά μέχρι λιποθυμίας τους διαδηλωτές (ΦΩΤΟ)
To... ακροδεξιό "μπουμπούκι" της Νέας Δημοκρατίας, η περίφημη Χριστίνα Σιδέρη που διετέλεσε τομεάρχης Β3 του κόμματος επανήλθε δριμύτερη μέσω social media. Για να θυμηθούμε όμως ποια είναι διαβάστε το άρθρο του INSIDER: Η Χριστίνα Σιδέρη στέλεχος της ΝΔ ζητάει να συλληφθούν οι γονείς του Αλέξη Γρηγορόπουλου!

Νίκαια: Στις 10 το πρωί η νέα συγκέντρωση ενάντια στα συσσίτια μίσους της ΧΑ

Στις 10 π.μ. στην πλατεία Παιδικής Στέγης καλούν ταξικά συνδικάτα και φορείς του Πειραιά, ενάντια στα συσσίτια του μίσους που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή

Νέα απάντηση στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, θα δώσουν σήμερα εργαζόμενοι και λαός στην Κοκκινιά, από τη συγκέντρωση που καλούν σωματεία, συνδικάτα και φορείς του Πειραιά. Για σήμερα, η φασιστική οργάνωση, που μέσα σε μια βδομάδα οργάνωσε δύο δολοφονικές επιθέσεις σε Πέραμα και Κερατσίνι, με απολογισμό ένα νεκρό και εννιά τραυματίες, έχουν προαναγγείλει ότι θα μοιράσουν τρόφιμα μόνο σε Ελληνες, προκαλώντας το λαό της πόλης.

Οπως άλλωστε έχει ήδη αποδειχτεί, ο δολοφόνος του 34χρονου στο Κερατσίνι, ήταν από τους βασικούς συντελεστές των συσσιτίων του μίσους που διοργάνωνε η φασιστική οργάνωση στη Νίκαια. Αποδεικνύεται ότι η «φιλανθρωπία» της είναι μέσο για τη χειραγώγηση ανθρώπων που υποφέρουν και για τη συγκάλυψη του βαθιά αντιδραστικού και επικίνδυνου χαρακτήρα της δράσης της.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΟΡΓΙΟ ΝΟΘΕΙΑΣ...ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Σε ένα απίστευτο όργιο νοθείας προχώρησαν οι συμβιβασμένοι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαίδας στις 14/15/ Σεπτεμβρίου 2013. Πιο συγκεκριμένα το Σωματείο «φάντασμα» Ενέργειας και Μετάλλου ΔΕΚΟ & ιδιωτικού τομέα Δ.Μ προχώρησε σε αρχαιρεσίες στις οποίες δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα. Οι εκλογές έγιναν στα κρυφά ,χωρίς να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου και παρ’όλα αυτά οι ψηφίσαντες έφτασαν τους 485!!!

Ανάμεσα σε αυτούς εργαζόμενοι που δηλώνουν ότι ούτε γνωρίζουν την ύπαρξη του σωματείου, ότι ούτε ψήφισαν, εργαζόμενοι που είναι μέλη, υποψήφιοι, εκλεγμένοι σε άλλα σωματεία, συνταξιούχοι εδώ και χρόνια, διπλοψηφίσαντες κ.α

Επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ - Καταγγελία του ΠΑΜΕ - Σχόλιο του ΚΚΕ


Με δακρυγόνα επιτέθηκαν τα ΜΑΤ στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ όταν επιχείρησαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας τους από τις 12 μεσημέρι, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου, μαζί με φορείς της περιοχής. Δεκαπέντε λεπτά αφού έκλεισαν την Εθνική Οδό, ο επικεφαλής των ΜΑΤ έδωσε εντολή στις 6 διμοιρίες να απωθήσουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα. Ακολούθησαν συμπλοκές με τα ΜΑΤ να επιτίθενται στους συγκεντρωμένους, ενώ σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη συρρίκνωση δραστηριοτήτων της ΛΑΡΚΟ, το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίησή της.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον Real fm (20/9/2013)


20 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Σ. ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

Συνθήματα για συγκεντρώσεις ενάντια στη Χρυσή Αυγή



Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά

Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά



Τότε ρουφιάνοι τώρα χρυσαυγίτες

Πάλι θα τσακίσουν οι εργάτες τους φασίστες

Κ. Παπαδάκης: Προσπαθούν να εξισώσουν το φασισμό με τον κομμουνισμό

QUIZ για δυνατούς λύτες: Πώς ονομάζεται το μοντέλο οικονομίας και εξουσίας όπου συμβαίνουν (σύμφωνα με τον Τύπο) τα εξής:



    Η παγκόσμια οικονομική κρίση που χτύπησε Η.Π.Α και Ε.Ε. χτύπησε και την Ελλάδα επειδή ήταν το τελευταίο "σοβιετικού τύπου"κράτος.

Τα μέτρα βαριάς φορολογίας για να βγει το τελευταίο "σοβιετικού τύπου" κράτος από την κρίση κρίνονται αρνητικά αφού πρόκειται για μέτρα "σοβιετικού τύπου".

Οι τράπεζες ετοιμάζονται (σύμφωνα με πρωτοσέλιδο πριν περίπου ένα μήνα) να κάνουν "σοβιετικού τύπου" κατασχέσεις σπιτιών, γιατί οι επιβαρυμένοι από τη σοβιετική φορολογία που τους σώζει από την κρίση που προκάλεσε το σοβιετικό κράτος, δε μπορούν να αποπληρώσουν τα (σοβιετικά;) δάνειά τους.( Γνωστό άλλωστε το ποιόν των σοβιετικών Τραπεζιτών).

Περί αξιοκρατίας...


Έκατσες στα αλήθεια ποτέ να αναλογιστείς για κάθε “νικητή” πόσοι πάνε χαμένοι;


Ακούω γενικά διάφορους και κλαίγονται ότι σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν λειτουργεί αξιοκρατικά. Προφανώς θεωρούν εαυτούς αξιότερους από κάποιους άλλους και για αυτό το λόγο αισθάνονται αδικημένοι, ή μπορεί κάποιου άλλου το "μέσον" να ήταν πιο "άξιο" από το δικό τους και έτσι να τους πήρε την μπουκιά απ' το στόμα. Εν πάση περιπτώσει, εδώ δεν θα κάτσω να κάνω το ψυχογράφημα όλων εκείνων που κλαίν και οδύρονται για την παρεξηγημένη τους αξία αλλά θα σταθώ στην ίδια την έννοια της αξιοκρατίας.

Τι σημαίνει αξιοκρατία λοιπόν, μήπως το "κράτος" των αξίων, ναι αλλά βάσει ποιών αξιών; Τι είδους αξιοκρατία μπορεί να υπάρχει σε ένα σύστημα που κυρίαρχη αξία είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο; Ποιός θα πάει μπροστά μέσα σε μια τέτοια κοινωνία; Μα αυτός που θα διακριθεί σε αυτού του είδους την εκμετάλλευση, αυτός που θα χύσει το περισσότερο αίμα στην αρένα.