31 Αυγούστου 2013

Με αφορμή μια ανάλυση για τη Συρία

Μια πλευρά των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή αναδεικνύει μια ανάλυση του «Ρόιτερς» που αναδημοσίευσε η «Ημερησία» (30/8/2013). Είναι γνωστό ότι η Κίνα, όπως και η Ρωσία, έχει ασκήσει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην πρόταση της Βρετανίας να υιοθετηθεί η άποψη για χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση της Συρίας. Αλλωστε, είναι πρόσχημα τα χημικά όπλα για τη στρατιωτική επέμβαση.

Βεβαίως, την πολιτική και τη διπλωματία δεν μπορεί κανείς να τις αντιμετωπίζει έξω από την οικονομία και τα συμφέροντα του κεφαλαίου κάθε κράτους. Αλλωστε, η αστική προπαγάνδα έχει αναδείξει σε όλο της το μεγαλείο αυτή την πραγματικότητα, αφήνοντας κατά μέρος τα προσχήματα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, όπως το λεγόμενο «ανθρωπιστικό πρόβλημα» ή την «αποκατάσταση της δημοκρατίας».

Το ζήτημα της Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της προβάλλει ως βασικό ζήτημα των εξελίξεων στην περιοχή, εξελίξεις που βεβαίως υποδαύλισαν τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη τα οποία τώρα έχουν έτοιμα τα σχέδια της στρατιωτικής επέμβασης. Μάλιστα, άρχισαν ήδη να μιλούν για τις αρνητικές επιπτώσεις στις καπιταλιστικές οικονομίες που εξαρτώνται από το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής, λόγω αύξησης της τιμής του που θα προκαλέσει ο πόλεμος.

ΣΥΡΙΖΑ: Και με τους ιμπεριαλιστές και κατά του πολέμου!

Με αντικείμενο τον προγραμματισμό δράσης και την προετοιμασία για τις τοπικές εκλογές, συνεδριάζει το Σάββατο και την Κυριακή η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ανοίγοντας το Σάββατο τις εργασίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων:
  • «Σε όλες τις κυρίαρχες χώρες, το κοινοβούλιο ή ακόμα και ο λαός έχουν τον τελευταίο λόγο για κρίσιμες αποφάσεις (...) Η χώρα μας όμως στερείται κυριαρχίας. (Ο λαός) δεν θέλει την Ελλάδα πρόθυμο σύμμαχο σε πολεμικές επιχειρήσεις στη γειτονιά μας, πόσο δε μάλλον σε επιχειρήσεις που στερούνται διεθνούς νομιμοποίησης, χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Ο λαός μας θέλει την Ελλάδα πρωταγωνιστή της Ειρήνης στην ευαίσθητη περιοχή μας, και σταθερό εκφραστή του Διεθνούς Δικαίου (...) Αντί να παίζει (η κυβέρνηση) το θλιβερό ρόλο του πρόθυμου και υπάκουου μαθητή προς πάσα κατεύθυνση, καλό θα ήταν να αφουγκραστεί τα αισθήματα του ελληνικού λαού και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει την κυβέρνηση σαν να σέρνεται από τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της στον πόλεμο, επειδή είναι "άβουλη" και υποτελής. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Η Ελλάδα συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς και στις επεμβάσεις τους για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης. Για τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή και για την αναβάθμιση του ρόλου της έναντι άλλων περιφερειακών ανταγωνιστών, όπως η Τουρκία, ετοιμάζεται τώρα η κυβέρνηση να εμπλακεί ενεργά στην επίθεση στη Συρία. Σε όλη του την ομιλία, ο Αλ. Τσίπρας δεν βρήκε μια λέξη να πει για τη ντόπια πλουτοκρατία, τα συμφέροντα της οποίας επιβάλλουν τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Την αθώωσε πλήρως, επειδή τις δικές της υποθέσεις θέλει να διαχειριστεί κι αυτός σαν κυβέρνηση.

Ενάντια στη νέα σφαγή

Οσο σκούζουν οι εγχώριοι και διεθνείς εκπρόσωποι του κεφαλαίου, καθώς προετοιμάζουν το νέο μακελειό στη Συρία, ότι δεν τους «αφήνει σε ησυχία» η «ανθρωπιστική τους ευαισθησία» γιατί, λέει, «ο συριακός λαός υποφέρει απ' το καθεστώς Ασαντ», τόσο οι λαοί πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και να μην εγκλωβίζονται στα σχέδια των αστών. Αυτοί που εμφανίζονται ως σωτήρες είναι αυτοί που πρώτα υποδαυλίζουν υπαρκτές ή ανύπαρκτες διαφορές, αυτοί που ανάβουν τη φωτιά, την βοηθάνε να φουντώσει και μετά εμφανίζονται ως οι ...καλοκάγαθοι πυροσβέστες. Αμερικανοευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και σύμμαχοί τους στο διάβα της Ιστορίας, ακόμα από την πρώτη προσπάθεια χειραφέτησης των εργατών, την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία, έδειξαν ότι δε διστάζουν να μακελεύουν τους λαούς ώστε αυτοί να μη χειραφετηθούν από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Ακολούθησε σειρά επεμβάσεων από την Κορέα και το Βιετνάμ, τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το Αφγανιστάν, το Ιράκ έως τη λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη», όπου προκειμένου να προχωρήσουν η διανομή σφαιρών επιρροής, η πρόσβαση μονοπωλιακών ομίλων σε πλουτοπαραγωγικές πηγές και δρόμους μεταφοράς τους χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια ή παρόμοια προσχήματα, όπως τώρα στη Συρία που φουντώνει ο ανταγωνισμός εν μέσω συγχρονισμένης καπιταλιστικής κρίσης.

30 Αυγούστου 2013

Θ. Παφίλης: Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια στον πόλεμο στη Συρία

Έπεσε διάνα ο ΣΥΡΙΖΑ για τον άνεμο αλλαγής του Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Monde» ότι η επίθεση με χημικά όπλα στη Δαμασκό «δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη».

«Όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι. Η Γαλλία έχει την ικανότητα να επιβάλει κυρώσεις με τα κατάλληλα μέσα και είναι έτοιμη να το κάνει και θα διαμορφώσει τη θέση της σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους της», τονίζει ο Πρόεδρος της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι θα έχει σήμερα διεξοδική συνομιλία για το θέμα με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

Γ. Γκιόκας στον ΣΚΑΪ: Αποπροσανατολιστική για το λαό η αντιπαράθεση για νέο κούρεμα ή δανεισμό

Οι πλασιέδες της Χρυσής Αυγής και ...το τιμολόγιό τους

«Κυνικός είναι αυτός που ξέρει την τιμή όλων των πραγμάτων, αλλά την αξία κανενός» αναφέρει ένα γνωστό απόφθεγμα που θυμηθήκαμε χθες ακούγοντας τη συνέντευξη του χρυσαυγίτη βουλευτή Κασιδιάρη στο ΣΚΑΪ.

Είπε λοιπόν ο Κασιδιάρης: «Το ελληνικό κράτος σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παρέχει διευκολύνσεις για οποιοδήποτε στρατιωτικό χτύπημα του ΝΑΤΟ των Αμερικανών»…

Δεν χρειάστηκαν μέρες, ούτε καν ώρες... μόνο λίγα δευτερόλεπτα στην ίδια συνέντευξη για να ομολογήσει ότι το «σε καμιά περίπτωση» της Χρυσής Αυγής πάει κυριολεκτικά περίπατο αν υπάρξουν συγκεκριμένα ανταλλάγματα στο παζάρι ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές όπου οι φασίστες της Χρυσής Αυγής καλούν την ελληνική κυβέρνηση να συμμετάσχει.

Χαρακτηριστικός ο διάλογος:

Δημοσιογράφος: Να πούμε στο ΝΑΤΟ δώστε μας τι;

Κασιδιάρης: Για ποιο λόγο η Ελλάδα να δίνει διευκολύνσεις σε χώρες που δε μας παρέχουν απολύτως τίποτα;

Δημοσιογράφος: Να το απλοποιήσουμε, λέτε: Κόψε μου χρέος για να μπορεί να σηκωθεί το αεροπλάνο;

Κασιδιάρης: Κι αυτό μπορεί να γίνει.

Κάτω η προπαγάνδα τους!

Ξεχείλισαν αυτές τις μέρες τα Μέσα των αστών από αναλύσεις για τη Συρία. Η αρθρογραφία εστιάζεται κυρίως στα «οφέλη» που προσδοκά η Ελλάδα από τη συμμετοχή της στη σχεδιαζόμενη επέμβαση, την οποία με αποχρώσεις στηρίζουν όλα ανεξαιρέτως τα αστικά ΜΜΕ. Όλοι τους αναγνωρίζουν ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία μπορεί να βάλει μπουρλότο στην περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες για την Ελλάδα. Άλλοι αναδεικνύουν το ντόμινο που μπορεί να προκληθεί με το Ισραήλ και ενδεχόμενα με την Τουρκία, άλλοι επικεντρώνουν στο ζήτημα της μετανάστευσης, που θα οξυνθεί απότομα, άλλοι «βλέπουν» τον κίνδυνο να γενικευτεί η σύρραξη με το Ιράν, με ό,τι σημαίνει αυτό για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και την ευρύτερη γειτονιά μας.

Στην πλειοψηφία τους, οι γραφίδες της αστικής τάξης κρύβουν ότι οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές είναι αυτοί που δημιουργούν τετελεσμένα σε βάρος των λαών της περιοχής. Νομιμοποιούν την προπαγάνδα περί «συμβατικών υποχρεώσεων» απέναντι στο ΝΑΤΟ, με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να νομιμοποιήσει στις λαϊκές συνειδήσεις τη συμμετοχή της στο σχεδιαζόμενο έγκλημα. Και τελικά, θεωρώντας επιβεβλημένη αυτή τη συμμετοχή, στήνουν συζήτηση για τα ανταλλάγματα που πρέπει να ζητήσει η κυβέρνηση, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να παίξει η ΕΕ, για τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο που θα είναι ευκολότερο για την Ελλάδα να τους εκμεταλλευθεί, αν με τη συμμετοχή της στον πόλεμο αναβαθμιστεί έναντι της Τουρκίας.

«Όχι στην επέμβαση στη Συρία - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας» το μήνυμα της μεγάλης κινητοποίησης στην Αθήνα

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα με ομιλητή τον Κ. Παρασκευά 
και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία διοργάνωσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ


Διαβαστε το ρεπορταζ στο 902.gr

29 Αυγούστου 2013

Είναι ο Ιμπεριαλισμός, ηλίθιε!

Του Νίκου Μόττα.

Η επικείμενη στρατιωτική εισβολή ξένων δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας επαναφέρει στο προσκήνιο τη θηριωδία του Ιμπεριαλισμού. Οι μεθοδεύσεις χωρών-μελών του ΝΑΤΟ για μια νέα αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή αποδεικνύουν ότι τα συμφέροντα που οδηγούν το άρμα του Ιμπεριαλισμού δε γνωρίζουν ούτε σύνορα, ούτε πρόσωπα. Διαψεύδονται, λοιπόν, για άλλη μια φορά όλοι εκείνοι που πίστευαν ότι η εναλλαγή προσώπων στα ύπατα αξιώματα της αστικής εξουσίας μπορεί να επιφέρει αλλαγές στην ουσία της πολιτικής. Η αστική εξουσία, ως μοχλός κατοχύρωσης της παντοκρατορίας των μονοπωλίων και του Κεφαλαίου, είναι συνιφασμένη με τον Ιμπεριαλισμό. Γι' αυτό και ο περίφημος «νέος αέρας» που – δήθεν - θα έφερναν στη διεθνή πολιτική σκηνή ηγέτες όπως ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Φρανσουά Ολάντ αποδείχθηκε, όπως ήταν επόμενο, αέρας κοπανιστός.

Να θυμίσουμε τις θριαμβολογίες του 2008, όταν ο Ομπάμα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ; Να θυμίσουμε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» στις 5 Νοέμβρη 2008 που τιτλοφορούνταν «Προσδοκίες από τη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα: Να σταματήσουν οι πόλεμοι»; Όσοι πίστεψαν ότι η άνοδος του Ομπάμα και των Δημοκρατικών στην προεδρία των ΗΠΑ θα άλλαζε την εξωτερική πολιτική της υπερδύναμης διαψεύστηκαν παταγωδώς. Τους διέψευσαν οι ίδιες οι εξελίξεις – το μακελειό στη Λιβύη το 2011 και τώρα τα τύμπανα του πολέμου που ηχούν στην Συρία.

Πότε ο ΣΥΡΙΖΑ λέει την αλήθεια για τη Συρία; Ποτέ…

του Μιλτιάδη Κόκκινου

Όταν κάποιος ακολουθεί την τακτική «πατάω σε δύο βάρκες» και αλλάζει τις θέσεις του ανάλογα με τι τον εξυπηρετεί καλύτερα σε κάθε δεδομένη στιγμή, δεν μπορεί παρά να εκτίθεται διαρκώς. Αναφερόμαστε ασφαλώς στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, η διγλωσσία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της σοσιαλδημοκρατίας, που από τη μία ξεγελάει το λαό και από την άλλη παίζει ενεργό ρόλο στο αστικό πολιτικό σύστημα ως επίδοξος κυβερνητικός διαχειριστής.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στις 27/08, αναφέρεται: 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία… Αυτό που αποτελεί ζητούμενο είναι η πολιτική επίλυση του ζητήματος με ειρηνικό τρόπο, η ουσιαστική παρέμβαση του ΟΗΕ στις εξελίξεις με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και τη διενέργεια ελεύθερων εκλογών…».

Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη στη Βουλή για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη Συρία

Άλλο ένα φτύσιμο-κράξιμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής

«Απαράδεκτο - επιστρέφεται με φασίστες δεν συζητάμε. 
Με ναζιστές μακρύ χέρι του συστήματος καμία επαφή»!

 Αυτή την απάντηση έδωσε η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου στη Χρυσή Αυγή, επιστρέφοντας παράλληλα το φαξ που της έστειλε σχετικά με παρέμβασή της στη Βουλή.


Νίκος Σοφιανός στο MEGA: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν στην ίδια έδρα

Ελισαίος Βαγενάς στον ΣΚΑΪ 100,3: Ο λαός της Συρίας πρέπει να επιλέξει ο ίδιος το μέλλον του

28 Αυγούστου 2013

Συγκέντρωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στην επέμβαση στη Συρία (Πέμπτη 7:30 μμ Σύνταγμα)

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» 


Πρωτοβουλίες του Κόμματος για τις εξελίξεις στην περιοχή - Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής



Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια σε ιμπεριαλιστική επέμβαση
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενάντια στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στη Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή διοργανώνουν την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ.,  η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η ΚΝΕ.
Στη συγκέντρωση θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι προσυγκεντρώσεις
Στις 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν οι εξής προσυγκεντρώσεις:
Προπύλαια: Α΄ Αθήνας - Δυτικός - Βόρεια - Θριάσιο - Κορωπί - Εκπαιδευτικοί - ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Κλαυθμώνος: Βιομηχανία - Κατασκευές - Μεταφορές - Τηλεπικοινωνίες - Χρηματοπιστωτικό - Εμπόριο - Επισιτισμός - Δικηγόροι - Καλλιτέχνες - ΜΜΕ - ΕΒΕ - Υγεία.
Στύλους Ολυμπίου Διός: Νότια - Ανατολική - Πειραιάς - ΟΤΑ.

Πρωτοβουλία για τις εξελίξεις στην περιοχή 
Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη στις 11.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει το ΚΚΕ μπροστά στις πολύ σοβαρές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και τη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.
Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, σήμερα Τετάρτη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Vladimir Chkhikvishvili, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΚΚΕ θα ακολουθήσουν σειρά συναντήσεων και παρεμβάσεων του Κόμματος.

ΗΠΑ - «Αλ Κάιντα»: Εις σάρκα μίαν!

Γραφει ο
Νικος Μπογιοπουλος

Τις δεκαετίες του '70 και του '80, στο όνομα της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας», οι ΗΠΑ έπαιξαν το χαρτί του ισλαμικού φονταμενταλισμού.
Ηταν τότε, τον Αύγουστο του 1981, που η «Ουάσιγκτον Ποστ» περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί «κατασκεύαζαν» τους «Μπιν Λάντεν» και τις «Αλ Κάιντα»:
«Η CΙΑ - έγραφε τότε η αμερικανική εφημερίδα - επιστρέφει αθόρυβα στις παλιές μεθόδους εκτέλεσης των μυστικών υπονομευτικών επιχειρήσεων» και «υποστηρίζει κρυφά τις αντικυβερνητικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν...».

Σήμερα όλοι πια το γνωρίζουν:
Αυτού του τύπου τα δίκτυα τα εξέθρεψαν, τα εξόπλισαν, τα εκπαίδευσαν και τα χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ κατά της αφγανικής επανάστασης και της ΕΣΣΔ. Ολοι ξέρουν, επίσης, ότι οι Ταλιμπάν είναι το δημιούργημα των αμερικανοτραφεισών μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν.

*

Είκοσι χρόνια αργότερα, το 2001, στο όνομα της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας», οι ΗΠΑ σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους έπαιξαν το χαρτί της «αντιτρομοκρατίας». Είχε φτάσει πια η εποχή που τα αμερικανικά συμφέροντα έπρεπε να προωθηθούν με την εξαπόλυση της παγκόσμιας σταυροφορίας τους για τον «νέο αμερικανικό αιώνα», αρχής γενομένης από το Αφγανιστάν. Πρόσχημα, αυτή τη φορά, ήταν η... καταδίωξη των «Αλ Κάιντα», δηλαδή εκείνων των δικτύων που οι ίδιοι, οι Αμερικανοί, είχαν κατασκευάσει...

Ν. Καραθανασόπουλος: Διευκολύνεται η παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο

Ο ψευτο-Σίμος της «Αυγής»...

Είναι γνωστό ότι στην «Αυγή» έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα, όταν αναφέρονται στο ΚΚΕ.

Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή» έχουν επιλέξει να αντιπαρατεθούν με το ΚΚΕ όχι σε επίπεδο στρατηγικής και πολιτικών θέσεων, αλλά με συκοφαντίες, διαστρεβλώσεις και ψέματα. Θέλουν και με αυτόν τον τρόπο να ξεγελάσουν τίμιους αγωνιστές, ανθρώπους καλής θέλησης, που εξακολουθούν να αισθάνονται αριστεροί, ώστε να αποφύγουν να αποκαλύπτεται πλήρως αυτό που καθημερινά γίνεται όλο και πιο φανερό, ότι δηλαδή η πολιτική γραμμή και κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ «πασοκοποιείται» με ταχείς ρυθμούς και στον τομέα αυτό.

Τελευταία κρούσματα τα άρθρα του Χ. Σίμου στην «Αυγή».

Πρώτο ψέμα: Σε άρθρο του Χ. Σίμου στην «Κυριακάτικη Αυγή» αναφέρεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΣΡ για το ζήτημα του «902», παρουσιάστηκαν στη σχετική συνεδρίαση ο δικηγόρος της «Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ», Αντώνης Μπιτσάκης, και ο δικηγόρος του ΔΣ της νέας εταιρείας, Δημήτρης Ράπτης. Οπως προκύπτει, όμως, η αλήθεια είναι διαφορετική και αποτυπώνεται στο ενημερωτικό δελτίο που δόθηκε από το ΕΣΡ με ημερομηνία 21/08/2013, όπου αναφέρει:
«Προσήλθε ο δικηγόρος της εταιρείας, Δημήτρης Ράπτης, πληρεξούσιος του νέου Προέδρου του ΔΣ της ως άνω εταιρείας και ενημέρωσε την Ολομέλεια επί των ακολούθων....».

Αυτά είναι τα νέα γενετικά τροποποιημένα μοσχάρια της ΕΕ…. Μπριζολίτσα κανείς;

Λόγω της γενετικής τροποποίησης και πειραμάτων, γεννήθηκε το Belgian Blue, ένα γιγαντιαίο είδος αγελάδας, γεμάτο με μυς και κρέας.

Αυτό το καταπληκτικό σούπερ είδος βοοειδών είναι γνωστό ότι έχει περισσότερο από 40% επιπλέον μυϊκή μάζα. Θα κερδίσει το βάρος απίστευτα γρήγορα, και θα παράγει γάλα υψηλής πρωτεΐνης για τα μοσχάρια του.

Αυτό που κρύβεται από το ευρύ κοινό, είναι το γεγονός ότι αυτό το είδος βοοειδών είναι γενετικώς τροποποιημένο.

Η ανεμπόδιστη ανάπτυξη των μυών τους παρουσιάζει πολλούς κινδύνους για την υγεία, τα μοσχάρια μπορούν να αναπτύξουν διευρυμένες γλώσσες και σκληρά πόδια, που καθιστάτε δύσκολο για αυτά να τρώνε οδηγώντας τα σε πρόωρο και επώδυνο θάνατο.


Νέες φυλές
Η επιστήμη της γενετικής βελτίωσης ζώων μετρά περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, καθώς ξεκίνησε στη Δανία το 1895. Τα Ελληνικά κέντρα ιδρύθηκαν μόλις το 1978, γεγονός που -σύμφωνα με τους επιστήμονες- οφείλεται στη σχετικά περιορισμένη κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας μας, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ωμοί και κυνικοί οι αστοί

«Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση της Δύσης στη Συρία. Η Ελλάδα θα κληθεί να διαδραματίσει κρίσιμο υποστηρικτικό ρόλο λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, αλλά και των σοβαρών ανωμαλιών στις σχέσεις της Άγκυρας με τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Η ελληνική πολιτική ηγεσία πρέπει να ζυγίσει πολύ προσεκτικά τα οφέλη και τους κινδύνους από έναν τέτοιο ρόλο. Από κάποια στιγμή και πέρα, μπορεί να μιλάμε μόνοι μας για το μοναδικό γεωπολιτικό μας ρόλο, αλλά κανείς δεν θα τον παίρνει σοβαρά αν δεν μεταφράζεται σε πρακτικές συμμαχίες και διευκολύνσεις. Πρόκειται για δύσκολες αποφάσεις. Καλό θα ήταν να τις λάβει η πολιτική ηγεσία σε πλήρη εθνική συνεννόηση. Η Ελλάδα πάντοτε κέρδισε όταν έπαιξε σωστά τα γεωπολιτικά της χαρτιά με αρραγές το εσωτερικό της μέτωπο».

Αυτά γράφτηκαν χτες πρωτοσέλιδα σε μια από τις ναυαρχίδες του αστικού Τύπου. Και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αντανακλούν την κυρίαρχη ανάλυση της αστικής τάξης στην Ελλάδα για τις εξελίξεις στη Συρία και τη στάση που πρέπει να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να συντονιστεί με τα στρατηγικά της συμφέροντα. Τι λένε; Ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλάει μόνο για το γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, αλλά θα πρέπει να τον αποδείξει έμπρακτα, με στήριξη της επικείμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία. Γιατί; Επειδή έτσι η αστική τάξη θα αναβαθμιστεί σε σχέση με τους περιφερειακούς ανταγωνιστές της. Άρα, θα πάρει προτεραιότητα στη διανομή της λείας και ταυτόχρονα πολιτική στήριξη από τους συμμάχους ιμπεριαλιστές, στον ταξικό πόλεμο που κλιμακώνει στο εσωτερικό σε βάρος του λαού, προκειμένου να ανακάμψουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την κρίση.

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τους εργαζόμενους της ΕΤ3

«Σοσιαλιστική τάση» του ΣΥΡΙΖΑ: Θολώνουν τον ταξικό περιεχόμενο του πατριωτισμού

Εσωκομματική «τάση», με την επωνυμία «Ριζοσπαστικός Σοσιαλισμός» συγκρότησαν επίσημα σήμερα τα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Αντώνης Κοτσακάς. Μετά το πρόσφατο συνέδριο και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, η ύπαρξη και λειτουργία εσωκομματικών «τάσεων» προβλέφθηκαν στο καταστατικό, προκειμένου να απορροφηθεί η δυσαρέσκεια από τη διάλυση των συνιστωσών και να υπηρετηθεί πιο αποτελεσματικά η χειραγώγηση του λαού από το νέο σχήμα.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοινώθηκε η συγκρότηση της νέας «τάσης», χαιρετισμό απηύθυνε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας. Στην τοποθέτησή του, ο Α. Μητρόπουλος διαβεβαίωσε ότι η «σοσιαλιστική τάση» δεν έχει ουσιαστική διαφοροποίηση από τις κεντρικές επιλογές και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, στην κατάρτισή τους, έχουν συμβάλει και οι ίδιοι. Είπε ακόμα ότι η νέα τάση θα συμπορευθεί με την ηγεσία και τις άλλες τάσεις του κόμματος

Στη δική του τοποθέτηση, ο Δ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στην ανάγκη για μια διαφορετική πολιτική στο μεταναστευτικό, σε συνεργασία με την ΕΕ, η οποία από τη φύση της αντιμετωπίζει τους μετανάστες σαν φτηνό εργατικό δυναμικό για τα μονοπώλια και ανάλογα αναπροσαρμόζει την αντιμεταναστευτική της πολιτική. Αποκαλυπτικότερος όλων ήταν ο Α. Κοτσακάς, ο οποίος έκανε λόγο για έναν «νέο πατριωτισμό» που θέλει να εκφράσει η «σοσιαλιστική τάση» και ο ΣΥΡΙΖΑ , με την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την ανάδειξη του ρόλου του κόμματος στην ευρύτερη περιοχή, χαρακτηρίζοντας «αντιιμπεριαλιστικό» τον χαρακτήρα της τάσης.

27 Αυγούστου 2013

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Συρία

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις και την στρατιωτική προετοιμασία κατά της Συρίας
εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. 


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και των μοναρχιών του Κόλπου κατά της Συρίας, με πρόσχημα την κατηγορία περί χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις, επιταχύνεται και απειλεί να "πνίξει στο αίμα" τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι ΗΠΑ και οι άλλες δυνάμεις, όπως και πριν 10 χρόνια, με την ιμπεριαλιστική εισβολή στο Ιράκ, επικαλούνται ως πρόσχημα τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής (χημικά όπλα) από το καθεστώς της Συρίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά δεδομένα που δείχνουν τη χρήση χημικών όπλων από τις λεγόμενες αντικαθεστωτικές και μισθοφορικές δυνάμεις, που έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ.

Χρήστος Κατσώτης στον «ΑΝΤ1»: Στο δρόμο θα κριθεί το δίκιο των εργαζομένων

Για την τεράστια (!) «δημοσιογραφική επιτυχία» του ΔΟΛ...


Με τον ευφάνταστο πρωτοσέλιδο τίτλο «Αποκάλυψη: Το κρυφό συμβόλαιο για την πώληση του "902"», κυκλοφόρησε την περασμένη Κυριακή το «Βήμα» του Στ. Ψυχάρη. Άνθρακες ο θησαυρός! Η …τεράστια δημοσιογραφική «αποκαλυπτική» επιτυχία του «Βήματος» είναι το συμβόλαιο που εδώ και καιρό είναι κατατεθειμένο στις αρμόδιες Αρχές. Απλά το συγκρότημα Λαμπράκη στην προσπάθειά του να κλιμακώσει την επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, παρφουμάρει στοιχεία που βρίσκονται εδώ και καιρό στα χέρια των αρμοδίων Αρχών με στοιχεία «αποκάλυψης». Είναι τουλάχιστον ένα βήμα συγκριτικά με την ολοκληρωτική ψευδολογία στην οποία το «Βήμα» και τα «Νέα» επιδίδονται συστηματικά προκειμένου να πλήξουν το ΚΚΕ.

26 Αυγούστου 2013

Τελειώνουν τα επιχειρήματα... αρχίζει ο αντικομμουνισμός

Με το φοβερό «επιχείρημα» «ο λαός μας ψήφισε, τι να κάνουμε;» απάντησε χθες το πρωί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή (MEGA) με συνδικαλιστές και εργαζόμενους της «Πολυκλινικής».

Σε καμία από τις πραγματικές αγωνίες του λαού δεν έδωσε απάντηση επί της ουσίας, όπως για παράδειγμα πού και αν θα μεταφερθούν τα εκατοντάδες κρεβάτια των 8 νοσοκομείων που καταργούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην «Πολυκλινική» τα 120 κρεβάτια της θα «εξατμιστούν» και οι ασθενείς θα πάνε στα νοσοκομεία-κορμούς, όπου οι λίστες αναμονής είναι πολύμηνες. Στον «Ευαγγελισμό» τα ράντζα είναι σε μόνιμη βάση στους διαδρόμους και ασθενείς που δεν χωρούσαν μεταφέρονταν στην «Πολυκλινική». Μίλησε για «αναβαθμισμένη "Πολυκλινική"» την ώρα που από νοσοκομείο μετατρέπεται σε ένα Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και ήδη έχει μπει λουκέτο στο 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ. Εξάλλου το σχέδιο, οι νόμοι, που ήδη υπάρχουν και υλοποιούνται, κάνουν λόγο για συγχωνεύσεις και περικοπές και όχι για ανάπτυξη νέων δομών και υπηρεσιών.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ (13%!) των ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ψεύτικα επιχειρήματα για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα


Πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, άνοιξε το θέμα της νέας μείωσης μισθών των 500.000 και πλέον εμποροϋπαλλήλων. Η πρότασή του είναι να μειωθούν οι μισθοί κατά 13%. Δηλαδή από 863 ευρώ μεικτά που είναι σήμερα να πάνε στα 751 ευρώ μεικτά.

Προχωρώντας παραπέρα διατυπώνει τον εκβιασμό ότι αν οι εργαζόμενοι δε δεχτούν από μόνοι τους αυτήν τη μείωση, τότε μετά τη λήξη της μετενέργειας, θα ακολουθήσουν ατομικές συμβάσεις, οπότε οι μειώσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Ο εκβιασμός στηρίζεται στο γεγονός ότι η κλαδική σύμβαση έληξε στις 31 Ιουλίου και η μετενέργεια, που διαρκεί τρεις μήνες, ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Μετά τη λήξη της ανοίγει ο δρόμος για υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ απειλεί τους εργαζόμενους ότι αν δεν αποδεχθούν τη μείωση που προτείνει μέσω υπογραφής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, τότε ο μισθός τους θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, μέσω ατομικών συμβάσεων.

Ομως ακόμα κι αν υπογραφεί νέα κλαδική συλλογική σύμβαση δε σημαίνει ότι οι μειώσεις δεν θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που προβλέπει καθώς -όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ παραδέχεται σε επιστολή του προς τα μέλη της ΕΣΕΕ- έχει καταργηθεί η «"επεκτασιμότητα" των κλαδικών συμβάσεων που σημαίνει ότι η σύμβαση δεν μπορεί να επεκταθεί αυτόματα σε όλο τον κλάδο, (...) αλλά ισχύει μόνο γι' αυτούς που την υπογράφουν.» Δηλαδή όσοι εργοδότες θέλουν μπορούν να φύγουν από την ΕΣΕΕ, να εξαιρεθούν, έτσι, από όσα ορίζει η κλαδική σύμβαση και να πάνε σε ατομικές συμβάσεις.

Πέρα από τον εκβιασμό, η επιχειρηματολογία που συνοδεύει την πρόταση μείωσης των μισθών είναι ενδεικτική του ρόλου της ηγεσία της ΕΣΕΕ.

Πανεργατικό Συλλαλητήριο 7 Σεπτέμβρη πλ. Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες

Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω στα δικαιώματα των εργαζομένων εντείνοντας την επίθεση στους μισθούς, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, με παραπέρα περικοπές σε κρατικές δαπάνες για φάρμακα, Υγεία, Παιδεία και άλλα. Μας ξεζουμίζουν με τους φόρους και τα χαράτσια που επιβάλλουν, μας εξοντώνουν με τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, μας απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας.

Στόχος τους, αν δεν τους σταματήσουμε, αν δεν τους ανατρέψουμε, να γίνει ακόμα πιο φτηνή η εργατική δύναμη και να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 6.00 μ.μ.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θλιβερός φασίστας ο υπουργός υγείας απειλεί εργαζόμενους on-air: «Έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι εστί βερίκοκο» -BINTEO

Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και ο ενθουσιασμός του δεν τον αφήνει.
«Ντροπή» χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Πολυκλινική Αθηνών ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως «έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι εστί βερίκοκο».

«Το νοσοκομείο δεν κλείνει, αλλάζει χαρακτήρα», δήλωσε μιλώντας στο Mega. Ένα μαγαζί που κάνει ανακαίνιση, για λίγες μέρες σταματά να λειτουργεί. Θα υπάρξει αναστάτωση για λίγες μέρες. Οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν», είπε απευθυνόμενος στην αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της Πολυκλινικής Αθηνών, Χριστίνα Ράπτη, ενώ πρόσθεσε πως «δεν έχετε καταλάβει τίποτα από το σχέδιο ακόμη».

Συρία: Η προβοκάτσια των χημικών όπλων


Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, όπως έκαναν και πριν 10 χρόνια στην περίπτωση της εισβολής στο Ιράκ, επικαλούνται για άλλη μια φορά το πρόσχημα των όπλων «μαζικής καταστροφής», των χημικών όπλων και της χρήσης τους κατά αμάχων, για την οποία κατηγορούν την συριακή κυβέρνηση.

Ωστόσο σήμερα υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια, με στόχο την δημιουργία προσχήματος, που θα χρησιμοποιηθεί για την ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Έτσι, π.χ. σε ένα από τα προάστια της Δαμασκού, που μέχρι πρόσφατα έλεγχαν οι «αντικαθεστωτικοί», ο συριακός στρατός ανακάλυψε αποθήκη και εργαστήριο κατασκευής χημικών όπλων.

Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής

Μέρα με τη μέρα, επιβεβαιώνεται ο ρόλος της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, 
ως μαντρόσκυλου του κεφαλαίου.

 
Η Χρυσή Αυγή, στην πραγματικότητα κατάμαυρη, είναι βγαλμένη από τα βαθιά σκοτάδια του συστήματος της εκμετάλλευσης.
Οι αποδείξεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα, πάμπολλες:Ερωτήσεις στη Βουλή για να δοθεί και άλλο τζάμπα κρατικό χρήμα στους εφοπλιστές, για να ενισχυθούν οι αεροπορικές εταιρείες, για απασχόληση ανέργων στο Δημόσιο με μεροκάματο 14 ευρώ, συμφωνία για ξεπούλημα βραχονησίδων στο μεγάλο κεφάλαιο κ.ά.

Η Κοκκινιά τίμησε τους αγωνιστές της που δολοφόνησαν οι φασίστες


Διαβαστε το ρεπορταζ στο 902.gr

Το ξεβράκωμα του δικτάτορα

Μια επιχέιρηση του ΔΣΕ και ο υπολοχαγός Ιωαννίδης


Το ποιος ήταν ο υπολοχαγός και μετέπειτα δικτάτορας της Χούντας Ιωαννίδης έχει ειπωθεί και γραφεί σε πολλές σελίδες βιβλίων και πολλά περιοδικά και ιστότοπους. Είναι όμως οι μικρές ιστορίες της καθημερινότητας του κάθε ανθρώπου που συνθέτου πληρέστερα μια συνολική εικόνα.

Βρισκόμαστε στο 1949, στην Μακρόνησο. Ο λοχαγός τότε Δημήτριος Ιωαννίδης είναι ένας από τους ενορχηστρωτές της μεγάλης βραδινής επίθεσης της ΑΜ (Αστυνομίας Μονάδας) ενάντια στις εξόριστες γυναίκες του στρατοπέδου. Μαρτυρίες μιλούν για την ίδια τη συμμετοχή του μετέπειτα δικτάτορα στην επίθεση και τα βασανιστήρια. Σε βιβλία της η κα Νίτσα Γαβριηλίδου και άλλες γυναίκες καταμαρτυρούν μια ειδική εμπάθεια του δικτάτορα προς τους κομμουνιστές και προς το γυναικείο φύλο. Άλλωστε οι βαθμοφόροι του στρατού δεν εκτελούσαν παρά σπάνια χρέη βασανιστή "πρώτης γραμμής" στο νησί του διαβόλου.

Ποιος ήταν όμως πριν ο Δημήτριος Ιωαννίδης και από που κληρονόμησε το μικρόβιο του αντικομμουνισμού;

25 Αυγούστου 2013

Η Πλατεία blockbuster !

Γραφει η
Λιάνα ΚΑΝΕΛΛΗ

΄Oταν ο Λάκης μάζευε πίσω το λαδωμένο μαλλί και το βυσσινί αλογάκι κάλπαζε, το σύνθημα «πάμ' πλατεία» κυριαρχούσε στο σαρκασμό αλλά κι όχι μόνον μιας νεόπλουτης λαμογιο-μικροαστικής τάξης που κατήγαγε περηφανή καταναλωτική νίκη επί της μεταπολίτευσης. Τότε η πλατεία ήταν φραπεδιά και τσίπουρα, εντός εκτός κλεινού άστεως. Μόστρα και μπουρδολογία περί τέλους των κομμάτων και της πολιτικής. Και διδασκαλία γεωγραφίας κατά τα συμφέροντα των πετρελαιάδων που βάφτιζαν νοτιοανατολική Μεσόγειο τον Καύκασο.
΄Υστερα από λίγα χρόνια αυτή η... «πλατεία» αδράνησε λόγω πήχτρας. Εγινε σχεδόν συνώνυμη των απολίτικων προβάτων. Κι ύστερα ήρθε η ενσωματωμένη διανόηση, που βάφτισε «αραβική άνοιξη» την, διά της διάλυσης και της καλλιέργειας του θρησκευτικού φονταμενταλισμού με πολιτικό μανδύα, χειραγώγηση του αραβικού κόσμου-αγοράς, και θεοποίησε τις... χύμα «κινηματικές» πλατείες.

24 Αυγούστου 2013

Το ΚΚΕ απαντά στον συστημικό αρθρογράφο Κασιμάτη της Καθημερινής

Ανακοίνωση της ΚΟ Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ρόδου του ΚΚΕ: Ο νοσηρός ψυχισμός του μπιστικού των αφεντικών…

Ο γνωστός Στέφανος Κασιμάτης της Καθημερινής αφιερώνει την περασμένη Πέμπτη 22 Αυγούστου την τελευταία παράγραφο του άρθρου του στο ΚΚΕ και το Ριζοσπάστη με αφορμή ένα δημοσίευμα για τους πανηγυρισμούς των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού, του πολιτικού προσωπικού τους και των ΜΜΕ, το τελευταίο διάστημα,εξαιτίας της περαιτέρω αύξησης του τουρισμού που εκτιμούν ότι θα υπάρξει στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης στην Αίγυπτο. Μιας και το συγκεκριμένο κομμάτι αναδημοσιεύθηκε την επόμενη μέρα, Παρασκευή 23 Αυγούστου, αυτούσιο σε τοπική εφημερίδα, θεωρήσαμε ότι είχε αξία μια τοποθέτηση από το ΚΚΕ σε τοπικό επίπεδο για το ζήτημα.

Λέει ο κ. Κασιμάτης:
(…)από τα αποσπάσματα των δημοσιευμάτων που παρατίθενται στο σχόλιο δεν στοιχειοθετείται η χαρά των αστών που διαπιστώνει το όργανο του ΚΚΕ. Απλώς καταγράφονται τα συγκριτικά στοιχεία της περυσινής με τη φετινή (…). Όλα αυτά, δε, σε ύφος στεγνό, ως διαπιστώσεις, χωρίς το παραμικρό ίχνος αξιολογικών κρίσεων. Προφανώς, το ΚΚΕ θλίβεται για την αύξηση των φετινών εσόδων από τον τουρισμό - είναι δικαίωμα τους, όσο και αν δεν συμμερίζομαι τη στάση τους. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι όσοι χαίρονται για την αύξηση των εσόδων χαίρονται και για την κατάσταση στην Αίγυπτο. Ας μην κρίνουν τους άλλους με μέτρο τον δικό τους νοσηρό ψυχισμό…

Προβολή ταινίας για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=fa0509e6ee&view=att&th=140af54d71afb590&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8a5koHeDobrTF0_3MEFvwu&sadet=1377342949514&sads=ajuixwMc-O8hULI5TRjcUimqwvg
Στα πλαίσια των πολιτιστικών πρωτοβουλιών της Λαικής Επιτροπής Ηλιούπολης, το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης και η Σωματειακή Επιτροπή Φάρμακου, τιμώντας τη μνήμη των εκτελεσθέντων, από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, στο Μπλόκο της Κοκκινιάς στις 17 Αυγούστου 1944, συνεχίζει τις προβολές του ‘‘Θερινού Σινεμά’’ στο αμφιθέατρο του πάρκου της οδού Καλαβρύτων (δείτε στον συννημένο χάρτη τη θέση του αμφιθεάτρου) σήμερα Σάββατο, με την προβολή της ταινίας ‘‘Το Μπλόκο της Κοκκινιάς’’.
Η προβολή θα αρχίσει στις 9:οο μμ και η είσοδος είναι δωρεάν.

Η αλήθεια για τους BRICS

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα στοιχεία και οι αναλύσεις για επιβράδυνση στις καπιταλιστικές οικονομίες της διακρατικής συνεργασίας των ΒRICS (Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας, Νότιας Αφρικής), όπως και της Τουρκίας, που τα προηγούμενα χρόνια οι ρυθμοί ανάπτυξης του ΑΕΠ «έτρεχαν» με υψηλούς ρυθμούς, έως και 10%. Βεβαίως, δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής ότι όλες αυτές τις οικονομίες (εξαίρεση η Κίνα που παρουσιάζει μεν σημάδια κόπωσης αλλά όχι ραγδαία πτώση του ΑΕΠ) τις χτύπησε η καπιταλιστική οικονομική κρίση το 1997 - 1998 και οι λαοί τους δέχθηκαν σφοδρή επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα. Η καπιταλιστική ανάπτυξη που ακολούθησε «πάτησε» ακριβώς πάνω στα σμπαραλιασμένα εργατικά δικαιώματα και διαψεύδει πολλούς, ιδιαίτερα τους οπορτουνιστές ανά τον κόσμο, που είδαν πιο συγκεκριμένα στους BRICS το πρότυπο ανάπτυξης και το υποτιθέμενο «αντίπαλο δέος» στον «παλιό ιμπεριαλιστικό κόσμο».

ΣΥΡΙΖΑ Αποπροσανατολισμός και χειραγώγηση του λαού

Ο Γ. Δραγασάκης, μέσω του ΔΟΛ, 
διαβεβαίωνε στις 4/8 τους «υγιείς» επιχειρηματίες
 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το «άλογο»
 που μπορούν να εμπιστευτούν
Κλιμακώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συνθηματολογία και τον αποπροσανατολισμό, θέλοντας να εγκλωβίσει τις λαϊκές συνειδήσεις στη λογική του μικρότερου κακού, όσο επιβεβαιώνεται ότι οι διαφορές του με τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σε ζητήματα στρατηγικής περιορίζονται ολοένα και περισσότερο. Ορισμένα τέτοια παραδείγματα δίνει η προχτεσινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Κέρκυρα.

Είπε μεταξύ άλλων: «Είναι ολοφάνερο πια ότι αυτό που επιδιώκουν δεν είναι να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Το μνημόνιο δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση. Αυτό που επιδιώκουν είναι να επιβάλουν με απειλές και τρομοκρατία ένα νέο καθεστώς βαρβαρότητας και εργασιακού Μεσαίωνα. Ενα καθεστώς που θα εξασφαλίζει σε λίγους τα κέρδη τους, τα Learjet τους, τη φορολογική ασυλία τους. Που θα εξασφαλίζει στους προστάτες τους τις καρέκλες της εξουσίας και θα μετατρέπει την πατρίδα και το κράτος σε υπηρέτες της ιδιοτέλειάς τους. Περί αυτού πρόκειται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συσκοτίζει συνειδητά το χαρακτήρα της κρίσης και το ταξικό περιεχόμενο των μέτρων που παίρνουν οι αστικές κυβερνήσεις για να τη διαχειριστούν. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζεται ότι το κεφάλαιο δε θέλει να βγει από την κρίση και ότι τα αντιλαϊκά μέτρα αποσκοπούν να εξυπηρετούν τα «λαμόγια» επιχειρηματίες και πολιτικούς. Η αλήθεια, βέβαια, είναι τελείως διαφορετική. Η κρίση είναι καπιταλιστική. Τα μέτρα που παίρνονται για τη διαχείρισή της έχουν στόχο από τη μια να συντρίψουν την τιμή της εργατικής δύναμης και από την άλλη να καταστρέψουν κεφάλαιο με ελεγχόμενο τρόπο.

Α. Σολζενίτσιν: Στο «αρχιπέλαγος» του ψεύδους και του φασισμού

Ομιλία του Σολτσενίτσιν
στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, 1978.
Του Νικόλαου Μόττα.

Στις 3 Αυγούστου συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια απ' το θάνατο του περίφημου ρώσου αντικομμουνιστή διανοούμενου και συγγραφέα Αλεξάντρ Σολζενίτσιν. Τα γραπτά του Σολτσενίτσιν αποτέλεσαν πηγή αντισοβιετικής υστερίας, απίστευτων συκοφαντιών και ψεμάτων ενάντια στο πρώτο σοσιαλιστικό κράτος. Ακόμη και σήμερα το «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ»θεωρείται περίπου ως η αντικομμουνιστική βίβλος των απανταχού απολογητών του Καπιταλισμού και της αντισοβιετικής προπαγάνδας. Οι δήθεν ειλικρινείς μαρτυρίες που αποτύπωσε στα γραπτά του ο Σολζενίτσιν, τις οποίες ασφαλώς ουδέποτε τεκμηρίωσε με στοιχεία, χρησίμευσαν στο χτίσιμο της αντισταλινικής ιδεοληψίας που τόσο είχε ανάγκη ο δυτικός καπιταλισμός στη μεταπολεμική περίοδο. Ποιός ήταν όμως στην πραγματικότητα αυτός ο νομπελίστας ρώσος και πόση αξιοπιστία εμπεριέχουν τα μυθεύματα που πούλησε στη Δύση;

Η καρδιά του έργου που άφησε πίσω του ο Σολζενίτσιν είναι το μίσος ενάντια στον κομμουνισμό. Ο ίδιος επιχείρησε να ηρωοποιήσει τον εαυτό του, παρουσιαζόμενος ως διωκόμενος αντιφρονούντας της σταλινικής περιόδου. Όσοι τον εκθειάζουν ξεχνούν ότι η καταδίκη του σε οκταετή φυλάκιση το 1946 έγινε εξαιτίας της αντεπαναστατικής,φιλοναζιστικής προπαγάνδας στην οποία είχε επιδοθεί. Δεν έκρυψε ουδέποτε την συμπάθειατου στο ναζιστικό καθεστώς, κατηγορώντας μάλιστα τον Στάλιν ότι οδήγησε την ΕΣΣΔ σε πόλεμο (!) αντί να συνάψει συμφωνία με το Τρίτο Ράιχ. Για τον Σολζενίτσιν, ήταν ο Στάλιν που έφταιγε για τα εκατομμύρια θυμάτων που έδωσε η Σοβιετική Ένωση ενάντια στο φασισμό και όχι η ιμπεριαλιστική, επεκτατική πολιτική της ναζιστικής Γερμανίας και του Άξονα. Σε μια εκτίμηση του, χρόνια αργότερα, για το Β'Παγκόσμιο Πόλεμο ο ίδιος δεν έκανε προσπάθεια να κρύψει τις φασιστικές του απόψεις: «Ο γερμανικός στρατός θα μπορούσε να είχε ελευθερώσει την Σοβιετική Ένωση από τον Κομμουνισμό αλλά ο Χίτλερ ήταν ηλίθιος και δεν χρησιμοποίησε αυτό το όπλο». Το – κατά τον Σολζενίτσιν - «όπλο» δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τις προσπάθειες αντισταλινικών για εκ των έσω διάλυση της ΕΣΣΔ και παράδοση του σοβιετικού λαού στις ναζιστικές δυνάμεις. Τόσο πατριώτης ήταν ο αγαπημένος αντικομμουνιστής της Δύσης.

Βόλος: "Κυνηγός" των αφισών του 39ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή

Τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη που με εντολή του χτες τα ξημερώματα κατέβηκαν προπαγανδιστικές αφίσες του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – "ΟΔΗΓΗΤΗ", καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους η Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ και οι οργανώσεις της ΚΝΕ καταγγέλλουν στα λαϊκά στρώματα του Βόλου τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη που με εντολή του χτες τα ξημερώματα κατέβηκαν προπαγανδιστικές αφίσες του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – "ΟΔΗΓΗΤΗ".

Η εντολή ήταν στοχευμένη, μιας και όλο αυτό το διάστημα έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης αφίσες και πανό για άλλες δραστηριότητες. Αυτές δεν ενόχλησαν τη δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Σκοτινιώτης, για άλλη μια φορά δίνει διαπιστευτήρια πιστού υπηρέτη της κυβέρνησης και των μονοπωλίων, αποδεικνύει ότι είναι η φωνή τους στην τοπική διοίκηση, ενοχλείται όπως και εκείνοι από το κάλεσμα αγώνα της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Δεν θέλει σε καμία περίπτωση να γίνονται δέκτες οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα του Βόλου του συνθήματος του φετινού Φεστιβάλ "Άλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη".

Άλλος με την «υγιή επιχειρηματικότητα»; - Η Χρυσή Αυγή στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα...

Μέρα με τη μέρα, επιβεβαιώνεται ο ρόλος της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ως μαντρόσκυλου του κεφαλαίου. Η Χρυσή Αυγή, στην πραγματικότητα κατάμαυρη, είναι βγαλμένη από τα βαθιά σκοτάδια του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Οι αποδείξεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα, πάμπολλες: Ερωτήσεις στη Βουλή για να δοθεί και άλλο τζάμπα κρατικό χρήμα στους εφοπλιστές, για να ενισχυθούν οι αεροπορικές εταιρείες, για απασχόληση ανέργων στο Δημόσιο με μεροκάματο 14 ευρώ, συμφωνία για ξεπούλημα βραχονησίδων στο μεγάλο κεφάλαιο κ.α.

Σ’ αυτά, ήρθε να προστεθεί η στήριξη των φασιστοειδών στην "υγιή επιχειρηματικότητα"! Έγραψαν χτες στην ιστοσελίδα τους:

«Η Χρυσή Αυγή στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, η οποία μακριά από τη μιζέρια του συγχρόνου ελλαδικού κράτους αναπτύσσεται σε στέρεες βάσεις αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της χώρα μας. Για να δημιουργηθούν και άλλες σύγχρονες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και να ισχυροποιηθούν οι υπάρχουσες θα πρέπει να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία, να μειωθεί η φορολογία τους, να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους νέους, ώστε να ξεκινήσουν την επιχειρηματικότητα τους. Οι Ζώνες καινοτομίας προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον μέσω των συνεργασιών και της συγκέντρωσης τους ώστε οι εταιρείες που τις απαρτίζουν να έχουν άμεση πρόσβαση σε χρήσιμα εργαλεία ανάπτυξης.» (Οι υπογραμμίσεις δικές μας)

23 Αυγούστου 2013

Το πρόβλημά τους είναι η κρίση

Η συζήτηση για ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ή ένα νέο δάνειο που θα καλύψει το «χρηματοδοτικό κενό» της Ελλάδας, δηλαδή την εξυπηρέτηση των δανείων από την τρόικα, δείχνει ότι τα ζόρια στη διαχείριση της κρίσης παραμένουν κυρίαρχα στην Ευρωζώνη, παρά το κλίμα ευφορίας για ανάκαμψη που προσπαθούν να καλλιεργήσουν τα επιτελεία της. Αν η Ευρωζώνη έχει ξεμπερδέψει με την κρίση, όπως λένε, τότε γιατί τόσος ντόρος για το ελληνικό χρέος και τη διαχείρισή του; Η αλήθεια είναι ότι η κρίση κάθε άλλο παρά τελείωσε και η διαχείρισή της στην Ελλάδα είναι μέρος των γενικότερων ενδοαστικών συμβιβασμών για την ελεγχόμενη καταστροφή κεφαλαίου. Εκεί βρίσκεται το κλειδί για να βγάλει ο λαός σωστά συμπεράσματα για τις μεταξύ τους κόντρες.

Μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) σχοινοβατούν ανάμεσα στη συρρίκνωση του ΑΕΠ και την αναιμική μεγέθυνσή του. Ακόμα και η Γερμανία, που θεωρείται ατμομηχανή της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, αγκομαχά να ξεκολλήσει από ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 0,7%. Το δημόσιο χρέος μεγάλων οικονομιών, όπως της Ισπανίας, μεγαλώνει, ενώ χώρες όπως η Γαλλία δεν μπορούν να τιθασεύσουν το έλλειμμά τους. Γι' αυτό της δόθηκε διετής παράταση στην επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 3% του ΑΕΠ. Όλα αυτά είναι σημάδια της κρίσης και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη διαχείρισή της.

22 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Πλασάρεται σαν «σοβαρός μεταρρυθμιστής»

Σε «ανατροπή της κυβέρνησης και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας» καλεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας στην τελευταία απόφασή της: «Σήμερα το κεντρικό σύνθημα κάθε αγώνα για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, του δημόσιου πλούτου, των δικαιωμάτων στη ζωή, στην αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη χρειάζεται να έχει στόχο: Να τους διώξουμε. Να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα και τα "μνημόνια" που καταστρέφουν τη ζωή μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί την αυταπάτη ότι με αλλαγή διαχειριστή στην κυβέρνηση θα αλλάξει η ζωή του λαού. Γενικόλογα ζητάει να φύγουν τα μνημόνια και η τρόικα, χωρίς να λέει πώς θα τα διώξει σαν κυβέρνηση, με τι θα τα αντικαταστήσει και με ποιους όρους, αφού θέλει κι αυτός να διαχειριστεί την κρίση σε συνεργασία με την Ευρωζώνη και να φέρει ανάπτυξη με μοχλό τα μονοπώλια και τις επενδύσεις τους.

Αναζητώντας διαφορές της δικής του στρατηγικής με αυτή της κυβέρνησης, καταγγέλλει ότι «η Ελλάδα που οραματίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά είναι μια χώρα πλήρως υποταγμένη στις μνημονιακές επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου και των δανειστών, και για το λόγο αυτό δεν έχει να αντιπαραβάλει καμία εναλλακτική πρόταση ανασυγκρότησης της οικονομίας και εξόδου από την κρίση, όντας άφωνη και άβουλη στα ευρωπαϊκά και διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων».

Γ. Τούσσας στον ΑΝΤ1: Προστασία από πλειστηριασμούς για 40.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα

Ναι, το Κουκουέ είναι εξαίρεση!


Του Αλέκου Χατζηκώστα

Με αφορμή την πώληση του «902», συνεχίζεται η επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ από πολλές πλευρές (π.χ. αστικά ΜΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.) που θεώρησαν το γεγονός ως «μία χρυσή ευκαιρία» προκειμένου να πλήξουν την πολιτική του και κυρίως το κύρος που αυτό έχει (μαζί και την ηθική ανωτερότητα) σε πλατιές λαϊκές μάζες. Στον αντικομμουνιστικό, στην ουσία του, αυτόν αγώνα στρατεύτηκαν, δυστυχώς και άνθρωποι των Γραμμάτων. Και αυτό το δυστυχώς, αφορά το γεγονός ότι ο ραδιοτηλεοπτικός «902» ήταν πραγματικά πολιτιστική-πνευματική όαση στο σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ήταν ο σταθμός που φιλοξενούσε σε σταθερή βάση ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης, ο μοναδικός σταθμός που είχε εκπομπές π.χ. για το βιβλίο, το θέατρο, αλλά και όλες τις μορφές Τέχνης, που πρόβαλε σε σταθερή βάση τον λαϊκό πολιτισμό και τους δημιουργούς του. Ταυτόχρονα ήταν ο σταθμός ενός κόμματος που στην ιστορική του διαδρομή , έφερε και διέδωσε στην ελληνική κοινωνία νέα πολιτιστικά πρότυπα, υπεράσπισε ό,τι καλύτερο έχει δώσει ο λαϊκός πολιτισμός, σε σύγκρουση με την αστική ιδεολογία για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Ας μην ξεχνάμε ακόμη ότι πλειάδα κομμουνιστών εργατών της Τέχνης, σε όλους τους τομείς, κοσμεί την ιστορία του ΚΚΕ (λογοτεχνία, ποίηση, μουσική, θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικές τέχνες).

Σάμος: Διώκονται εργαζόμενοι που αντέδρασαν στην αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής!

Διώκονται ποινικά εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου που αντέδρασαν στη ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής, τον περασμένο Απρίλη! Αυτό έγινε μετά από αναφορά της διοικήτριας του Νοσοκομείου Σάμου, κ. Σίδερη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου εναντίον των εργαζομένων! Και στη συνέχεια ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου και οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε προκαταρκτική έρευνα και κάλεσαν τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, Σταμάτη Φιλιππή, και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, Ουρανία Αποστόλου, στο πλαίσιο προανακριτικής διαδικασίας. Η προκλητική αυτή κίνηση τόσο της διοικήτριας όσο και των δικαστικών και αστυνομικών αρχών έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων. Και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διωχθούν ποινικά άλλοι 10 εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση...

Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων αλλά και φορείς του νησιού είχαν οργανώσει τέσσερις παραστάσεις διαμαρτυρίας πριν τη ρατσιστική φιέστα των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής και ζητούσαν από τη διοικήτρια να πάρει θέση και να μην επιτρέψει την αιμοδοσία. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στις 27 Απρίλη υπερασπίστηκαν τον πραγματικό χαρακτήρα της εθελοντικής αιμοδοσίας προσφέροντας οκτώ από αυτούς αίμα και σε αλλοδαπή ασθενή που κινδύνευε από αιμορραγία.

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

21 Αυγούστου 2013

Megalicious προβλήματα και ΔΟΛ...

Λάβαμε σε mail και αναδημοσιεύουμε κείμενο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για τις εξελίξεις στον κλάδο των ΜΜΕ, και συγκεκριμένα στο "συγκρότημα", με τη σημερινή εξέλιξη (παραίτηση Βαρδινογιάννη από το ΔΣ της Τηλέτυπος) να επιβεβαιώνει το παρακάτω κείμενο:

Είναι γνωστός ο Ψυχάρης Σταύρος ως πρόεδρος στον Όμιλο Τηλέτυπος και τον ΔΟΛ. Είναι ή ήταν ικανός ως επιχειρηματίας ωστόσο μάλλον τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι έχει χάσει τα νερά του. Παραθέτω ορισμένα γεγονότα.
Η Τηλέτυπος όπου προεδρεύει έχει οδηγηθεί στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Οι μετοχές της έχουν μπει σε επιτήρηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η εταιρεία Τηλέτυπος έχει πάρει ομολογιακό δάνειο 98.000.000 από πέντε τράπεζες με ενέχυρο το σήμα του σταθμού της (MEGA), την ταινιοθήκη της κ.α. Αυτά τα δάνεια είχαν καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως πως συμπίπτουν, σε ορισμένες εκτιμήσεις για αγοραπωλησίες σταθμών όπως του 902, ΔΟΛ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ερώτημα.

Ο όμιλος την περίοδο 2010-2012 καθώς και το Α’ τρίμηνο το 2013 παρουσίασε σημαντικές ζημίες που, αν συνεχιστούν, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την τιμή της μετοχής της Εταιρείας, καθώς και την ικανότητα του Ομίλου να αντλεί με ευνοϊκού όρους ίδια ή/και δανεικά κεφάλαια.

Από το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο Αθηνών προκύπτει : 

«Ο Όμιλος κατά την τριετία 2010-2012 παρουσίασε ζημιογόνα αποτελέσματα μετά από φόρους και

Oι προηγμένες αναλύσεις της Χρυσής Αυγής για την Αίγυπτο και το ΚΚ! Τύφλα να έχει η "ελεύθερη ώρα"

Στο site της Χρυσής Αυγής υπάρχει αυτό το βαρυσήμαντο άρθρο για την Αίγυπτο από τα φασιστοειδή! Λένε για το ΚΚΕ που έβγαλε αμηχανία για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, για ανυπαρξία ΚΚ Αιγύπτου και άλλες ιστορίες για αγρίους..

Πάμε να δούμε τώρα ποιος πρέπει να αισθανθεί βλάκας (δηλαδή το φυσικό τους χαρακτηριστικό) και αμήχανος.

Λοιπόν, χωρίς πολλά πολλά το Αιγυπτιακό ΚΚ συμμετέχει σε όλες τις ημερίδες που έχει κάνει το ΚΚΕ στην Ελλάδα. Έχει υπογράψει αρκετές από τις διακηρύξεις ΚΚ που έχουν βγει. Στην πρόσφατη και προ 2 μηνών συνάντηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων δε μπόρεσε να έρθει λόγω των συνθηκών στη χώρα και έστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα. Στο πρόσφατο Φεστιβάλ της ΚΝΕ η νεολαία του Κόμματος πήρε μέρος.


Αυτά όσον αφορά την ύπαρξη του! Πάμε στα πιο δύσκολα τώρα..

Ν. Σοφιανός στον «Alpha 98,9»: Στο χέρι το λαού να μην ξεπαγώσουν οι πλειστηριασμοί (AUDIO)

Θ. Χιώνης: Ρύθμιση δανείων με στόχο την ανακούφιση του λαού

20 Αυγούστου 2013

Λονδίνο: Δούλευε 72 ώρες συνεχώς μέχρι που πέθανε! - Επιβάλλουν πολύχρονο εργασιακό Μεσαίωνα

Διαβαζοντας εδω την ειδηση και σχετικο αρθρο στον 902.gr ας θυμηθουμε.....

* * *

Γραφει ο
Γιώργης Μαρίνος

Πάλη ζωής ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα

Χωρίς να παραγνωρίζει κανείς τη σημερινή άθλια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλιάς και τα χτυπήματα που έχουν δεχτεί οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ο σταθερός ημερήσιος χρόνος απασχόλησης (8ωρο - 7ωρο), χωρίς να παραγνωρίζει ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες προκλητικής εργοδοτικής ασυδοσίας και αυθαιρεσίας, πρέπει να γίνει συνείδηση ότι το αντεργατικό τερατούργημα - νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα χειροτερέψει κάθετα την κατάσταση της εργατικής τάξης, γενικότερα των εργαζομένων.
Ο πυρήνας του αντεργατικού νομοσχεδίου είναι το άρθρο 5 για την πλήρη ανατροπή του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου - 7ωρου και την επιβολή εξοντωτικής διευθέτησης του χρόνου εργασίας σε ετήσια βάση. Γύρω από αυτό τον πυρήνα υφαίνεται ένα πλέγμα αντεργατικών ρυθμίσεων που αφορούν κρίσιμα ζητήματα.
Με την αύξηση των απολύσεων χτυπιέται ακόμα περισσότερο, το δικαίωμα στη δουλιά. Χτυπιέται η πλήρης, σταθερή απασχόληση και επεκτείνεται η μερική απασχόληση, η υποαπασχόληση που επιδιώκεται να γίνει πιο «ελκυστική»!!, με την κυβερνητική κοροϊδία των πενταροδεκάρων.
Με την απαλλαγή των εργοδοτών από σημαντικό μέρος των ασφαλιστικών εισφορών (18%) υπονομεύεται η οικονομική βάση των ασφαλιστικών ταμείων, στα πλαίσια των κυβερνητικών μεθοδεύσεων για την κατεδάφιση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.
Μέσα από αυτά τα κανάλια συνδυάζονται η κατάργηση θεμελιακών κατακτήσεων των εργαζομένων και η αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας.


Καταργείται ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας

Δ. Μανωλάκου: Στις γειτονιές θα παλέψουμε κατά των πλειστηριασμών (AUDIO)


Το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών η κυβέρνηση το έχει αποφασίσει και το ΚΚΕ θα παλέψει σε κάθε γειτονιά για να μην υλοποιηθεί, ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Αυξάνεται η παιδική εργασία στην Ευρώπη

Αυξάνεται η παιδική εργασία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και στις πιο αναπτυγμένες από αυτές.

Τα αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα των λαϊκών οικογενειών εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης και η ανάγκη των καπιταλιστών για όσο γίνεται πιο φτηνή εργατική δύναμη, οδηγούν όλο και περισσότερα παιδιά στο να δουλεύουν αντί να μορφώνονται.

Σύμφωνα με στοιχεία της Unesco, στη Γεωργία εργάζεται το 29% των παιδιών ηλικίας 7 - 14 ετών και το αντίστοιχο ποσοστό στην Αλβανία είναι 19%. Στη Ρωσία, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις, εργάζονται γύρω στο ένα εκατομμύριο παιδιά. Στην Ιταλία, μια μελέτη τον Ιούνη, ανέφερε ότι εργάζεται το 5,2% των παιδιών κάτω των 16 ετών.

Για τις δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ σχετικά με την μείωση των "εργοδοτικών" εισφορών

Οι τελευταίες δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ για μείωση των «εργοδοτικών» εισφορών παρά την άσχημη κατάσταση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων επιβεβαιώνουν  ότι το ασφαλιστικό δεν είναι λογιστικό ζήτημα, θέμα εισπράξεων και εσόδων αλλά μεγάλο πολιτικό ζήτημα. Ενώ τα έσοδα του ΙΚΑ καταρρέουν, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εκ νέου μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από τους εργοδότες προς το ΙΚΑ κατά 3,9 μονάδες επιπλέον, η οποία σε ετήσια βάση μαζί με τη μείωση κατά 1,1 μονάδα πέρυσι, θα τους εξασφαλίσει 1,3 δισ. κέρδη στα ταμεία τους. Παράλληλα προετοιμάζεται να  μειωθούν οι εισφορές των νέων ιδιοκτητών των πρώην ΔΕΚΟ, βάζοντας σε κίνδυνο τις συρρικνωμένες συντάξεις που αποδίδονται αλλά και αυτές που θα αποδίδονται στο μέλλον.

Τα δημοσιεύματα περί κατάργησης των επικουρικών ταμείων και συγχώνευση με την κύρια σύνταξη προετοιμάζουν νέες μειώσεις από τον Ιούνιο του 2014 που  θα ξεπερνούν το 20%.Είτε με συγχώνευση με την κύρια, είτε με την αντικατάσταση από τα επαγγελματικά ταμεία, η επικουρική σύνταξη συνειδητά διαλύεται, το κράτος δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη/εγγύηση για την κάλυψη τρεχόντων ή μελλοντικών ελλειμμάτων Επικουρικών ταμείων και το σύστημα της επικουρικής ασφάλισης από καθορισμένων παροχών γίνεται καθορισμένων εισφορών σύστημα ιδιωτικής ασφάλισης.

Η Αίγυπτος διδάσκει

Το κλιμακούμενο αιματοκύλισμα του αιγυπτιακού λαού που συνεχίζεται δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι, για να μπορέσουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν λύσεις για τα προβλήματά τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι να απεγκλωβιστούν από την επιλογή διαχειριστή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, διεκδικώντας αλλαγή τάξης στην εξουσία και όχι απλά μιας κυβέρνησης. Στην Αίγυπτο, οι λαϊκές δυνάμεις συνθλίβονται για τα συμφέροντα μερίδων του κεφαλαίου είτε αυτά εκφράζονται με θρησκευτικό μανδύα και τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους», είτε με το στρατό και άλλες αστικές δυνάμεις.
Οι εξελίξεις δείχνουν πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ που δεν πανηγύρισε (όπως αστοί και οπορτουνιστές) για τη λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη» πριν 3 χρόνια στη Βόρεια Αφρική (Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο), όταν δεν έμεινε στο επιφαινόμενο της ανατροπής αυταρχικών καθεστώτων τύπου Μπεν Αλι και Μουμπάρακ, συμμάχων μέχρι τότε των ιμπεριαλιστών. Και δεν πανηγύρισε γιατί το ΚΚΕ εκτίμησε ότι εκδηλώνεται η όξυνση των ενδοαστικών αντιθέσεων, αξιοποιώντας το εκρηκτικό κοινωνικό υπόβαθρο, της καταπίεσης και εκμετάλλευσης, που οι αστοί και οι οπορτουνιστές κρύβουν ότι είναι ακριβώς το αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Η ενδοαστική διαπάλη για την κυβερνητική εξουσία εξηγούσε και εξηγεί ότι είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους ανταγωνισμούς ιμπεριαλιστικών κέντρων που παρεμβαίνουν άμεσα για την εξασφάλιση των τεράστιων

Λόγια μεγάλων ανδρών 2 (Anthony Giddens "Κοινωνιολογία")



Διαβάζω αυτές τις μέρες το βιβλίο του Γκίντενς με τίτλο "Κοινωνιολογία". Το βιβλίο καταπιάνεται με ένα σωρό κοινωνιολογικά θέματα όπως τη βία, το έγκλημα, τον φεμινισμό κ.α. Γενικά είναι γραμμένο για πολύ αρχάριους και έτσι δεν γίνεται σε βάθος ανάλυση σε οποιοδήποτε από αυτά τα θέματα. Γενικά, σαν βιβλίο, είναι καλογραμμένο και διαβάζεται ευχάριστα παρότι αρκετά μεγάλο. Τώρα αν κάποιος έχει ασχοληθεί από πριν με την κοινωνιολογία η αλήθεια είναι ότι δεν έχει και πολλά να μάθει από το βιβλίο αυτό. Επίσης, τα στατιστικά δεδομένα του είναι παρμένα από σχεδόν δυο δεκαετίες πίσω οπότε δεν είναι για να στηριχθεί κανείς σε αυτά, κάτι αρκετά λυπηρό διότι αν ήταν επικαιροποιημένα(σαν τα μνημόνια ένα πράμα) θα μπορούσε κάποιος να αντλήσει πολύ χρήσιμες πληροφορίες αφού υπάρχουν πολλά στατιστικά και ποσοτικά στοιχεία για μια πλειάδα θεμάτων.

19 Αυγούστου 2013

Σαν «αθέμιτο ανταγωνισμό» βλέπει την ανασφάλιστη εργασία η κυβερνηση

Σαν πρόβλημα του «αθέμιτου ανταγωνισμού» και ως «ζήτημα δικαιοσύνης» μεταξύ των επιχειρήσεων αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την ανασφάλιστη εργασία και με απόφαση του υπουργείου Εργασίας αυστηροποιεί τα σχετικά πρόστιμα.

Η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία έχει ξεπεράσει πλέον το 38%, δηλαδή 4 στους 10 εργαζόμενους -Έλληνες και μετανάστες- είναι ανασφάλιστοι. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην υπέρογκη ανεργία και τη δραματική μείωση του εισοδήματος που κάνουν εύκολα θύματα όσους αναζητούν ένα μεροκάματο για να επιβιώσουν.

Η υπουργική απόφαση προβλέπει πρόστιμο 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο, καθώς αναφέρει:

«Ο κατώτατος νόμιμος νομοθετημένος μισθός, μη προσαυξημένος για κάθε τριετία προϋπηρεσίας επί (18) δεκαοχτώ μήνες εργασίας για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο - υπάλληλο, και το κατώτατο νόμιμο νομοθετημένο ημερομίσθιο, μη προσαυξημένο για κάθε τριετία προϋπηρεσίας επί τετρακόσιες τρεις (403) ημέρες εργασίας για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο – εργατοτεχνίτη...».

«Καρφούρ-Μαρινόπουλος»: Αναγκάζουν τους εργαζόμενους να μοιράζουν φυλλάδια πόρτα-πόρτα

Την προσπάθεια της εργοδοσίας να αναγκάσει με εκβιασμούς τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις «Καρφούρ-Μαρινόπουλος-Dia», να μοιράζουν πόρτα-πόρτα τα διαφημιστικά φυλλάδια προσφορών!!!, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στα σουπερμάρκετ του ομίλου. Παράλληλα διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα, στις 18.00, έξω από το Καρφούρ Μακεδονίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ΔΣ του Σωματείου του παραρτήματος Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την επιχείρηση για την προσπάθεια να επιβάλει εκβιαστικά την παρανομία της, να μοιράζουμε εμείς, πόρτα-πόρτα, τα διαφημιστικά φυλλάδια προσφορών.

Παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται να παρέχουμε οποιαδήποτε εργασία πέραν του καταστήματος, η επιχείρηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το νόμο, δεν είναι άλλωστε και πρώτη φορά. Οποιοδήποτε ατύχημα έξω από το χώρο που έχει οριστεί να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας δεν αναγνωρίζεται.

Στο κενό οι συκοφαντίες για το ΚΚΕ και τον «902»

Τα «Νέα» του ΔΟΛ
και ο Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ
 πρωτοστάτησαν στις αντιΚΚΕ συκοφαντίες
Πληρωμένη απάντηση πήραν οι συκοφάντες του ΚΚΕ, που με αφορμή την πώληση του «902» έγραψαν και είπαν ένα σωρό αθλιότητες, για να πλήξουν το ηθικό κύρος του Κόμματος στα μάτια του λαού. Ποιοι πρωτοστάτησαν σ' αυτή την επίθεση; Το συγκρότημα Λαμπράκη, με τα «Νέα», και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος αναδείχτηκε σε κολαούζο του συγκροτήματος και των άλλων αστικών Μέσων, που προσπάθησαν να χτυπήσουν το ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά στο συγκρότημα, τα αντιΚΚΕ μυθεύματα έφτασε να τα διαχειρίζεται απευθείας η διεύθυνση της εφημερίδας. Στην πλειοψηφία τους, τα «ρεπορτάζ» των «Νέων» ήταν ανώνυμα και δεν περιείχαν την παραμικρή είδηση. Ανακύκλωναν τις ανακοινώσεις που έβγαζε το ίδιο το ΚΚΕ, διανθισμένες με ψέματα και προβοκατόρικα υπονοούμενα. Τα «Νέα» έφτασαν να κάνουν πρωτοσέλιδο την πώληση του «902», επιβεβαιώνοντας ότι η ανάδειξη του θέματος ήταν επιλογή της διεύθυνσης της εφημερίδας, εκδότης της οποίας είναι ο Στ. Ψυχάρης.

Ο Στ. Ψυχάρης είναι επίσης ένας από τους μεγαλομετόχους στην εταιρεία «Τηλέτυπος», στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός «Μέγκα». Αυτό εξηγεί εν μέρει το μένος του συγκροτήματος για την πώληση του «902». Ο ανταγωνισμός στα αστικά ΜΜΕ μεγαλώνει και ο καθένας προσπαθεί να διατηρήσει και να διευρύνει το κομμάτι του από την «πίτα». Πρόκειται για έναν επιχειρηματικό πόλεμο, στον οποίο προσπαθούν να εμπλέξουν το ΚΚΕ, για να κρύψουν ότι η σαπίλα του συστήματος που υπηρετούν είναι όλη δικιά τους.

Παγκόσμια καπιταλιστική κρίση: Κανένα μείγμα διαχείρισης δε σώζει το λαό

Η επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ και η συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα αναθέρμανε και στην Ελλάδα τη συζήτηση γύρω από τα δύο μείγματα διαχείρισης της κρίσης. Η διαφορά, σε σχέση με το παρελθόν, είναι πως τώρα όλοι δηλώνουν υπέρμαχοι της άποψης ότι η διαχείριση της κρίσης δεν μπορεί να γίνεται μόνο με λιτότητα, αλλά χρειάζεται επίσης στρατηγική για βιώσιμο χρέος, ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπως είπε και ο Ομπάμα. Αυτή είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, σ' αυτά συμφώνησε ο Αντ. Σαμαράς στη συνάντηση με τον Μπ. Ομπάμα, αυτά επανέλαβαν όλα τα κόμματα, με εξαίρεση το ΚΚΕ.

Αυτά λένε με κάθε ευκαιρία όλες οι αστικές κυβερνήσεις στις χώρες του λεγόμενου «ευρωπαϊκού Νότου». Για την ιστορία, τις ίδιες διακηρύξεις, για «λιτότητα με ανάπτυξη», συμπεριέλαβαν στα συμπεράσματά τους όλες οι τελευταίες Σύνοδοι Κορυφής της ΕΕ. Η εφαρμογή τους, μάλιστα, ξεκίνησε από τη Γαλλία, στην οποία δόθηκε δίχρονη παράταση (μέχρι και το 2015) για να μειώσει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τα μετέπειτα σύμφωνα για την ανταγωνιστικότητα στις χώρες του ευρώ.

ΝΔ-Δράση (Μάνος)-Φιλελεύθεροι-Τζήμερος και.. ΤΑΙΠΕΔ!

Οι δηλώσεις στο Έθνος

Οι βρωμιές στο σύστημα τους που για διάφορους λόγους ανεβαίνουν προς τα πάνω, έφερε σήμερα την παραίτηση του Σταυρίδη από το ταμείο αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Ο λόγος όπως λένε οι πληροφορίες και τα κυρίαρχα μέσα ήταν.. ηθικής τάξης! Εδώ γελάμε αλλά .. το προσπερνάμε! Ηθική.. οι ανήθικοι! Το προσπερνάμε είπαμε!

Έγραψαν λοιπόν πως ο Σταυρίδης βόλταρε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς με τον ΟΠΑΠ, με το αεροπλάνο του Μελισσανίδη ως την Κεφαλλονιά. Ο ίδιος δεν το αρνείται και σύμφωνα με αστικά μέσα έκανε και δηλώσεις.. 

«Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό», είπε! Και στη συνέχεια είπε ότι "κέρδισε και μία μέρα"! 


Και τώρα πάμε στα γαργαλιστικά γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε..

Στις εκλογές ο Σταυρίδης ήταν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Δράσης. Ναι αυτή του Μάνου! Της εμπροσθοφυλακής των αστών απέναντι σε κάθε διεκδίκηση, εργατικό δικαίωμα, μπροστάρης σε δικαστικές διώξεις σε σωματεία, φουλ αντικομμουνιστής. Του κόμματος που συνεργάστηκε με τον Βαλλιανάτο και τον Τζήμερο. Που μετά τα έσπασαν, τα ξαναβρήκαν μετά τα ξαναχάλασαν κοκ. Του Τζήμερου που έλεγε μακριά από πολιτικούς.. Α! Ο Σταυρίδης στις δεύτερες εκλογές στήριξε τη Νέα Δημοκρατία! Κι εδώ γελάμε..

18 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση της «Α-Orizon Media Ltd»

A-ORIZON MEDIA LTD    
Λεμεσός 18 Αυγούστου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κύριοι,

Με έκπληξη και απορία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα σε ελληνικές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων και σε αυτήν που διευθύνετε, αναφορικά με την αγορά, από την εταιρεία μας "A-ORIZON MEDIA LTD", της ελληνικής "Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.", ιδιοκτήτριας του τηλεοπτικού σταθμού  "902 Τηλεόραση" και του ραδιοφωνικού σταθμού "902 Αριστερά στα fm".

Τα δημοσιεύματα αυτά βρίθουν ανακριβειών και κακοήθειας και προσβάλλουν το κύρος της νόμιμης κυπριακής-ευρωπαϊκής εταιρείας μας, καθώς επιχειρούν, με ψεύδη και συκοφαντίες, να την εμφανίσουν ως δήθεν σκοτεινής υπόστασης και σκοπών, ως δήθεν εμπλεκόμενη σε παράνομες δραστηριότητες ( π.χ. σκάνδαλο κρέατος αλόγου στην Ευρώπη ) κ.τ.τ.

Δεν αντιλαμβανόμαστε την σκοπιμότητα αυτών των δημοσιευμάτων ούτε καν ως υπερβολική, ανάρμοστη - και μάλιστα προκαταβολική - απειλητική εκδήλωση ακατανόητου ανταγωνισμού, για μια διαδικασία νόμιμης αγοραπωλησίας. Και για μία σοβαρή προσπάθεια επιχειρηματικής επένδυσης, από αυτές που έχει ανάγκη η χειμαζόμενη από την ύφεση ελληνική οικονομία.

Για την ιστορική ισχύ και την ιστορικότητα του μαρξικού νόμου της πτωτικής τάσης του γενικού ποσοστού κέρδους

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελείται δύο διαφορετικά αποσπάσματα με θέμα - κυρίως,αλλά όχι αποκλειστικά - την ιστορική ισχύ του μαρξικού νόμου της πτωτικής τάσης του γενικού ποσοστού κέρδους,παρμένα από την εισαγωγή του Γ. Σταμάτη στο βιβλίο της Ν. Μοσκόβσκα «Θεωρίες για τις οικονομικές κρίσεις» (Εκδ. Κριτική [1988]),η οποία υπάρχει αυτοτελώς με τον τίτλο «Η Natalie Moszkowska για τις οικονομικές κρίσεις» στο βιβλίο του ιδίου συγγραφέα «Κείμενα Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής» (εκδ. Κριτική [1991],Τόμος 1ος,σελ. 255-275). Για την κατανόηση του πλαισίου αναφοράς του κειμένου καθώς και ειδικά του συγκεκριμένου ζητήματος είναι απαραίτητη η ανάγνωση δύο προηγούμενων αναρτήσεων,συγκεκριμένα του κειμένου της Ν. Μοσκόβσκα για τις οικονομικές κρίσεις [βλ. σύνοψη του βιβλίου] και του κειμένου του Γ. Σταμάτη για την σημασία του μαρξικού νόμου της πτωτικής τάσης του γενικού ποσοστού κέρδους για την ανάλυση του κεφαλαίου εν γένει. Συμπληρωματικά ως προς το συγκεκριμένο θέμα κρίνεται επίσης αναγκαία η ανάγνωση των ακόλουθων κειμένων: Ι, II και IIIεδώ,σε απάντηση σε αυτό το άρθρο].

Κλείνει με αυτό τον τρόπο ο κύκλος των αναρτήσεων που αφορούσε ζητήματα γύρω από τον μαρξικό νόμο της πτωτικής τάσης του ποσοστού κέρδους,χωρίς να εξαντλείται πλήρως το συγκεκριμένο ζήτημα,διότι κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνον σε συστηματική επιστημονική βάση (σχετικά βλ. το βιβλίο «Τεχνολογική εξέλιξη και ποσοστό κέρδους στον Marx» του Γ. Σταμάτη).