6 Ιουνίου 2013

Μπογιόπουλος - Κροκίδη στον ενικό (με θέμα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο)

... guest star ο εκπρόσωπος του χρυσαυγιτισμού με γραβάτα, Φαήλος Κρανιδιώτης.

Πέρα απο τις αξιόλογες τοποθετήσεις του Ν. Μπογιόπουλου και της Λίνας Κροκίδη, οι οποίες συνδυαστικά καλύπτουν την ουσία του ρατσισμού, του ναζισμού και των δήθεν αντίφα ευαισθησιών του "δημοκρατικού" τόξου, ... εγώ θα συμπληρώσω μόνο 3 ερωτήσεις.

-Ποιά είναι η πολιτική χρησιμότητα της Χρυσής Αυγής (πέρα δηλαδή από τον τραμπουκισμό των εργαζομένων), όταν έχεις τέτοιες ολοκληρωμένες ναζιστικές προσωπικότητες στην κυβέρνηση ?
-Ποιό θεωρείτε πως είναι το πολιτικό/κοινοβουλευτικό μέλλον της Χρυσής Αυγής, από την στιγμή που κυβερνητικά "δημοκρατικά" κόμματα, με πολύ πιο ικανά, έμπειρα και έξυπνα στελέχη, μπορούν να ξεδιπλώσουν με άνεση την πολιτική ρητορεία του ναζισμού, πραγματοποιώντας παράλληλα το οικονομικό του σκέλος ?
-Μπορεί να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός και ο ναζισμός, από ρατσιστές και ναζιστές, μέσα σε ένα οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που γεννά τον ρατσισμό και τον ναζισμό ?

Στο βίντεο προς το τέλος θα δείτε και μια αξιόλογη τοποθέτηση από το κοινό, και δεν εννοώ τον χρυσαυγίτη που αποκαλεί τον Μπογιόπουλο ρατσιστή !

47 σχόλια:

  1. Ο Φαήλος με τον όγκο που διαθέτει, θα κάνει αρκετή σκιά όντας στην κρεμάλα.
    Άξιος εκπρόσωπος της συμμορίας. Μπράβο του.

    Rossa Salonica

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μη του χαριστούμε... πολύ soft η κρεμάλα για αυτό το καθίκι...

      Διαγραφή
    2. ( http://www.youtube.com/watch?v=4CxQCR7PBM4 )
      Η παρέλαση της Νίκης στην Κόκκινη πλατεία 1945.
      Στο 9:50 πετάνε τα φασιστικά λάφυρα πολέμου. Ιlief

      Διαγραφή
  2. ΣΥ-ΓΚΛΟ-ΝΙ-ΣΤΙ-ΚΟΣ Μπογιόπουλος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωχου μωρε, τι γλυκός που είναι ο πρώτος χρυσαυγίτης που τον πείραξε που τον είπε ο Μπογιόπουλος ανιστόρητο. Του έθιξε την μόρφωση που του είπε οτι ψήφισε χιτλερικούς. Αφού ρε Νικόλα το ξέρεις: αυτά τα βάζουμε κάτω απο το χαλί. Ψηφίζουμε το ξέρασμα τον Κασσιδιάρη, γιατί γουστάρουμε τον τσαμπαμαγκίτικο τραμπουκισμό, αλλά προς Θεού μη μας πεί κανείς οτι ψηφίσαμε ένα ναζί!!!

    Ελλημπαν με τα όλα του.


    metalorixos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή η σ. Κροκίδη. Εξαιρετική και μαχητική...


    Terra libre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσουξε τον Χατσινικολάου ότι στο Άουσβιτς δεν υπήρχαν καπιταλίστες....

    Έτσι να ακούγονται αυτά μπας και καταλάβει ο λαός ότι ο Καπιταλισμός γεννά τους φασίστες....
    Αντισυστημικά χρυσά αυγά δεν υπάρχουν....


    Α.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ καλοι και οι δυο τους παντως

    kagemusha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλος ο μπογιοπουλος (οπως παντα) αλλα αδικα νομιζω ασχολητε με τη Χρυση Αυγη και τους ψηφηφηρους της.Οτι ειναι φασιστες και οι χρυσαυγιτες αλλα ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ νομιζω ειναι δεδομενο.Μονο ενα παιδακι με συνδρομο down δεν ξερει οτι ειναι φασιστες.Αυτη η μεριδα της κοινωνια εχει "χαθει ταξικα" και δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ περιπτωση να επιστρεψει.Δειτε πχ αυτο το βλακα απο το ακροατηριο που ισχυριζετε οτι αν πεις εναν ανιστοριτο ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟ ειναι φασισμος. Αυτος ξερει μια χαρα οτι ειναι φασιστας και απλα ζητα να νομιμοποιησει τη φαζισουσα ιδεολογια του λεγοντας οτι και ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ειναι φασιστας. Και αν αποδομησεις αυτο το επιχειρημα θα βρει αλλο εξισου βλαμενο και τελικα θα νικησει(μιλαω εκ πειρας).Δεν νομιζω οτι ελληνικη κοινωνια εχει δυνατοτηα να απομωνωσει τον φασισμο.Σαν τροπος σκεψης εχει διαχυθει σε ΤΕΡΑΣΤΙΑ κομματια της κοινωνιας και αναπαραγετε με ταχυτατους ρυθμους.Αργα η γρηγορα να ξερετε οτι θα γινει το ΜΠΑΜ και καλο ειναι να μην ειμασται απροετοιμαστοι.

    ΣΤΡΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνησω μαζι σου σε αρκετα, και κυριως στο γεγονος οτι ο εκφασισμος της Ελληνικης κοινωνιας ειναι μεγαλυτερος απο οτι πιστευεται, και οχι σημερινος παντως, μην ξεχναμε πως ο Ελληνικος λαος ανεχθηκε ξερονησια, φυλακες, εξοριες για χιλιαδες και χιλιαδες αριστερους το "50, "60, ηταν ο ιδιος λαος που λιγα χρονια πριν ειχε πολεμησει ηρωικα Γερμνανους και Ιταλους φασιστες, επομενως να μην θεωρουμε το δημοκρατιο του φρονημα δεδομενο, θαλεγα οτι δεδομενος ειναι πιο πολυ ο ζαμανφουτισμος και το ωχαδερφιλικι.ΟΙ χαυγιτες ειναι οντως ενα ματσο ηλθιων, αλλα τετοιους δεν χρειαζεται η αστικη ταξη για να κανει τη δουλεια της?

      Τασος

      Διαγραφή
  8. Σωστά είπε ο Μπογιόπουλος οτι κανένας καπιταλιστής δεν στάλθηκε στο Αουσβιτς η σε άλλο στρατόπεδο συγκέντρωσης. η siemens, η KRUP, η BAYER κ.α. χρηματοδότησαν τέτοια στρατόπεδα για να έχουν φτηνό, μάλλον τζάμπα εργατικό δυναμικό, και κυρίως τζάμπα πειραματωζωα, για την παραγωγή φαρμάκων.
    Υγειονομικός-Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι φοβερά δύσκολο να προσπαθείς να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Είναι φοβερά επίπονο να ξέρεις ότι έχεις δίκιο και μάλιστα ποτισμένο με αίμα στις εκτελέσεις, στα μπουντρούμια και στα ξερονήσια και να σου τη λένε οι προσκυνημένοι, οι ραγιάδες, οι δοσίλογοι, οι απόντες. 'Ομως δεν έχεις άλλο δρόμο παρά να μιλάς και ν' αποκαλύπτεις τις αλήθειες. Το σύστημα ξέρει πολύ καλά που πρέπει να χτυπήσει και κει χτυπάει, στην άγνοια, στην "αμορφωσιά" και στη μιζέρια της κοινωνίας που έχει φτιάξει. Χτύπα κι εσύ, λοιπόν, με την οργάνωση του αγώνα, για την ανατροπή και κάντους να λουφάξουν στα λαγούμια τους, εξ' άλλου αβγά δικά τους επωάζει το φίδι, τα δικά σου παιδιά συνεχίζουν ν'αγωνίζωνται στα μαρμαρένια αλώνια,δεν μπορεί θα νικήσουν.
    Επίσης να πουμε και για την καταπληκτική δυάδα που σάρωσε και που δίχνει πόσο "ιδια"...!!! είναι τα "δυο άκρα" και μόνο από την σύγκριση θάσαι τυφλος να μη το δεις. Η κα Κρόκιδη είναι απίθανη μπράβο.

    Μ ι Ανασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. Σύντροφε Μπογιόπουλε, 3:15, αντίς το "Η δική του [στάλιν] σημαία μπήκε στην καρδιά του Χτήνους".


    Παλουκώθηκε στην καρδιά του Χτήνους


    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΣΤΑΛΙΝ ζει και σπέρνει εφιάλτες
      ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=8/5/2013&columnId=1761 )

      (..) Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: «Σε αρκετές πρώην κομμουνιστικές χώρες (...) ένα τμήμα της κοινωνίας αναπολεί τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό (...) Η νοσταλγία του αυταρχισμού είναι ένα ρομαντικό και αντιδραστικό συναίσθημα, στο οποίο οι άνθρωποι καταφεύγουν όταν δυσκολεύονται να διαχειριστούν ένα αντιφατικό και γεμάτο δυσκολίες παρόν (...) Οι πιο ευπαθείς ομάδες πολιτών απέναντι στον αυταρχισμό δείχνουν να είναι οι νέοι και οι ηλικιωμένοι (...) κάτι σαν τη λατρεία του πατερούλη Στάλιν σε ένα τμήμα του σοβιετικού ή και μετασοβιετικού κόσμου, έρχεται και επανέρχεται ως χίμαιρα στην κοινή γνώμη (...) Στην Ελλάδα υπάρχει έλλειμμα φιλελεύθερων αξιών (...) ο φιλελευθερισμός υπήρξε ένα είδος προς εξαφάνιση στις κοινότητες των διανοουμένων» (ο Ν. Μαρατζίδης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ). (..)


      από το blog του TRASH
      ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/12/blog-post_27.html )
      (.. )Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012
      Ξανά για τον Στάλιν

      Σύμφωνα με την αστική εκδοχή της ιστορίας, ο Στάλιν ήταν ..."δικτάτορας"!
      Και αυτό γιατί, επί ηγεσίας του καταδικάστηκαν ή εκτελέστηκαν (επειδή, όπως οι ίδιοι αστοί ιστοριογράφοι υποστηρίζουν, δεν "ελέγχονταν" από τον ίδιο):

      • Σειρά πρωτοκλασάτων στελεχών του ίδιου του μπολσεβίκικου κόμματος και του κρατικού μηχανισμού (Τρότσκι, Ζηνόβιεφ, Κάμενεφ, Μπουχάριν κλπ)

      • Η στρατιωτική ηγεσία της ΕΣΣΔ (Τουχασέφσκι κλπ)

      • Δύο κατά σειρά διοικητές των μυστικών υπηρεσιών (Γιεζώφ, Γιάκοντα)

      Λογικά θα πρέπει να ήταν ο πιο αποτυχημένος "δικτάτορας" όλων των εποχών!
      Αφού όπως μας οι ίδιοι οι αστοί μας λένε, δεν "έλεγχε" τον κομματικό και κρατικό μηχανισμό, τον ...στρατό(!!), ούτε και τις ...μυστικές υπηρεσίες(!!!) της ΕΣΣΔ!!!!!!!!

      Και μπαίνει το ερώτημα:

      Εάν είναι εναντίον σου,
      • η κομματική γραφειοκρατία
      • ο κρατικός μηχανισμός
      • ο στρατός
      • οι μυστικές υπηρεσίες

      ποιος μπορεί να έχει τόση δύναμη ώστε να σου δώσει την εξουσία, που οι αστοί υποστηρίζουν πως ο σ.Στάλιν κατείχε (εφόσον φυσικά δεν λένε παραμύθια και για αυτό, όπως υποστηρίζουμε εμείς);

      Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, μόνο μία μπορεί να είναι, για αυτό και δεν την θέτει κανείς.
      Ο ΛΑΟΣ!

      Αλλά αν "κυριαρχείς" λόγω της λαϊκής στήριξης, ενάντια σε όλες τις εξουσιαστικές κρατικές δομές, τότε...
      ...τι διάολο "δικτάτορας" μπορεί να είσαι;
      Η λέξη δεν σημαίνει ακριβώς αυτόν που εκμεταλλευόμενος τις κρατικές δυνάμεις ποδηγετεί τον λαό;

      Δεν κάνει εντύπωση, που οι διάφοροι συκοφάντες, κατηγορούν τον Ιωσήφ Στάλιν ως πρόσωπο και όχι το έργο που έγινε επί εποχής του ;

      Δεν μιλάνε ούτε για την κολλεκτιβοποίηση της γεωργίας, ούτε για την εκβιομηχάνιση της χώρας, ούτε για την νίκη επί του φασισμού ...

      Χτυπούν προσωπικά, γιατί αυτό πιο εύκολα περνάει, κυρίως μετά την αντεπανάσταση των Γκορμπατσόφ, Γιάκοβλεφ, Σεβαρντνάντζε και ΣΙΑ !

      Πόσοι μικρόψυχοι είναι ... Και, χωρίς επιχειρήματα ..(..)Ilief

      Διαγραφή
    2. (
      http://redflyplanet.blogspot.com/2013/05/blog-post_8142.html )
      Αυτή είναι η Σημαία μας! Γράφει:
      ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ.

      (..)
      Τα σημαντικότερα κεφάλαια της Ιστορίας είναι εκείνα που γράφονται με αίμα. Με το αίμα των λαών. Αυτό είναι το «μελάνι» της Ιστορίας. «Μελάνι» ανεξίτηλο. Κόκκινο.

      Με το κόκκινο του αίματος, με το χρώμα του δίκιου και της αλήθειας, με το κόκκινο της σημαίας με το σφυροδρέπανο, με αυτό το κόκκινο που ενώνει τα οδοφράγματα της Κομμούνας με τις αγχόνες του Σικάγου, που ενώνει το Σμόλνι του Οκτώβρη και το χαμόγελο του Λένιν με το αστέρι στον μπερέ του Τσε, γράφτηκε η Ιστορία.


      Ηταν η 9η Μάη του 1945.
      Ηταν η ημέρα που η σημαία του στρατού της εργατικής τάξης κυμάτισε στο Ράιχσταγκ. (..)

      (..)*
      Το μήνυμα, 68 χρόνια μετά, είναι ίδιο και επίκαιρο όπως τότε:
      Η 9η Μάη του 1945 είναι το φωτεινό ορόσημο μιας ιστορίας που γράφεται κάθε μέρα. Που γράφεται χωρίς «ρεαλιστικές» υποχωρήσεις. Χωρίς απαράδεκτους συμβιβασμούς. Χωρίς υπόκλιση στις αυταπάτες. Χωρίς «διαπραγματεύσεις» και «επαναδιαπραγματεύσεις» με όσους επωάζουν τα φίδια στον κόρφο τους.

      Η Κόκκινη Σημαία, το σύμβολο ενός άλλου κόσμου, το έμβλημα μιας ιδεολογίας ενάντια σε κάθε εκμετάλλευση, πλημμυρισμένη στο αίμα των δεκάδων εκατομμυρίων κομμουνιστών που έδωσαν τη ζωή τους και έχτισαν με τα κορμιά τους το μέτωπο που συνέτριψε τις ορδές του Χίτλερ και τους κάθε λογής «κουίσλινγκ», δε λασπώνεται. Και δεν υποστέλλεται (..)Ιlief

      Διαγραφή
  11. Α! και τον χίτλερ, σλανγκ από τα 1940': ΧΙΤΛΕΡΙΑ.

    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...ΝΔ 20% ΧΑ 13%. 20+13=33% οσο δηλ το ποσοστο της ανα τα χρονια παραδοσιακης Δεξιας που οπως αποδεικνυεται (αν παραβλεψουμε την παροιμια "χωριο που φαινεται κολαουζο δεν θελει" οτι η ΧΑ ειναι σπλαχνο των σπλαχνων της.. Γιαννης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό είναι αυτό που λες αλλά πιστεύω ότι και μέρος του ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει τα χρυσά αυγά, κάτι που αποδεικνύει ότι τον φασισμό τον ζεσταίνουν χρόνια τώρα τα αποκόμματα των αφεντικών....



      Α.Τ.

      Διαγραφή
    2. Την μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων στην Αττική ο ΣΥΡΙΖΑΣ την έχει προς Χ.Α μεριά..έτσι για την κουβέντα...
      http://www.inews.gr/263/dimoskopisi-sti-v-athinas-echoume--anatropes-deite-tis.htm

      ΒΑΣΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

      Διαγραφή
    3. ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html )
      Στοιχεία για μια θεωρία του εκφασισμού Ι και ΙΙ

      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2.html )
      Στοιχεία για μια θεωρία του εκφασισμού ΙΙΙ. Ilief

      Διαγραφή
  13. Ο Μπογιόπουλος μιλάει για τον Κρουπ
    ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7424951&publDate=8/5/2013 )

    (..) Ο θησαυρισμός της «Κρουπ» δε σταμάτησε παρά την ήττα της Γερμανίας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρότι η Συνθήκη των Βερσαλλιών απαγόρευε να κατασκευάζονται όπλα στη Γερμανία, η «Κρουπ», που, στο εσωτερικό της Γερμανίας, είχε μετατρέψει την πολεμική της βιομηχανία σε βιομηχανία παραγωγής σιδηροδρομικών και γεωργικών μηχανών, ιατρικών εργαλείων κ.λπ., στο εξωτερικό, όπως σε Σουηδία και Ολλανδία συνέχιζε την παραγωγή όπλων.

    Με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, τον οποίο η «Κρουπ» χρηματοδότησε αδρά, η δυναστεία επανήλθε ως βασικός παραγωγός όπλων για το γερμανικό στρατό. Υπό την εποπτεία των ναζί, οι εργάτες της «Κρουπ» εργάζονταν σε συνθήκες δουλείας. Τα μεροκάματα που έπαιρναν γύριζαν πίσω στην «Κρουπ» μέσω της πληρωμής ενοικίων για τα σπίτια που κατασκεύαζε η «Κρουπ» γύρω από τα εργοστάσιά της στα οποία έμεναν οι εργάτες και μέσω της πληρωμής για αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στα πρατήρια που πάλι η «Κρουπ» είχε ιδρύσει...

    Η βιομηχανία «Κρουπ» ήταν ταυτισμένη με την πολεμική μηχανή του Χίτλερ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενώ η «Κρουπ» τροφοδοτούσε ασταμάτητα τους ναζί σε πολεμικό υλικό, εντούτοις συνέβη το εξής περίεργο: Παρά τις αεροπορικές επιχειρήσεις Αμερικανών και Εγγλέζων στα εδάφη που βρίσκονταν βιομηχανικοί στόχοι στο εσωτερικό της Γερμανίας, όπως π.χ. στο Εσεν, οι εγκαταστάσεις της «Κρουπ» έμεναν ανέπαφες από τους βομβαρδισμούς. Εκεί, στο Εσεν, βρισκόταν και η βίλα του Γουσταύου Μπόλεν, του «κύριου Κρουπ» δηλαδή, όπου ο «κύριος Κρουπ» είχε μερικά χρόνια νωρίτερα δεξιωθεί τον Χίτλερ, δηλώνοντας τη στήριξη του ιδίου και 400 ακόμα κεφαλαιοκρατών της Γερμανίας στο «όραμα» του ναζισμού...

    Μετά το τέλος του πολέμου, ο Γουσταύος Μπόλεν ουντ Χάλμπαχ, ο επικεφαλής της «Κρουπ», κατά τη δίκη του με την κατηγορία του εγκληματία πολέμου στη Νυρεμβέργη, αθωώθηκε, και συνέχισε να διευθύνει τις υποθέσεις της «Κρουπ», που σχεδόν 70 χρόνια μετά αποτελεί έναν πολυεθνικό κολοσσό που το 1992 ενώθηκε με την ανταγωνιστική «Hoesch» (ως Krupp Hoesch) και το 2004 με την «Thyssen» (ως «Thyssen Krupp») και απλώνει τα πλοκάμια του σε όλα τα σημεία του πλανήτη (σ.σ.: αναλυτικότερα στο «Κρουπ, η αυτοκρατορία των εξοπλισμών», www.historyreport.gr).

    ***

    Τα παραπάνω,

    που σημειώνονται με αφορμή ότι αύριο συμπληρώνεται η 68η επέτειος από την Αντιφασιστική Νίκη, στις 9 Μάη 1945,

    απαντούν ευθέως στο ερώτημα «τίνος γέννημα είναι ο φασισμός και ο ναζισμός».

    Οχι λιγότερο ευθεία για το ποιοι είναι εκείνοι που θρέφουν την οχιά και την αναπαράγουν, είναι η απάντηση που δίνει ο Γουσταύος Μπόλεν, δηλαδή ο «κύριος Κρουπ» αυτοπροσώπως.

    Απολαύστε:

    «Ο Εθνικοσοσιαλισμός απελευθέρωσε τον Γερμανό εργάτη από τη μέγγενη ενός δόγματος (σ.σ. του κομμουνιστικού δόγματος) που ήταν βασικά εχθρικό τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο. Ο Αδόλφος Χίτλερ επέστρεψε τον εργάτη στο έθνος του. Τον μετέτρεψε σε πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας και συνεπώς σύντροφό μας (σ.σ. σύντροφο των βιομηχάνων)»!

    Αυτός ο ύμνος στον Χίτλερ, που μετέτρεψε τον εργάτη σε «πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας» και σε «σύντροφο» των βιομηχάνων, εκφωνήθηκε από τον ίδιο τον «κύριο Κρουπ» σε ομιλία του στις 26 Γενάρη 1934 και περιλαμβάνεται στα Πρακτικά Δικών της Νυρεμβέργης, Τόμος 1, Κεφάλαιο VIII.

    Πιο... ατράνταχτη ομολογία ότι η καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι η τροφός του φασισμού, ότι οι κεφαλαιοκράτες, τα μονοπώλια, είναι οι προαγωγοί του φασισμού, με τον οποίο όταν «χρειάζεται» εξασφαλίζουν «ηρεμία», «πειθαρχία» και πολλά, πάρα πολλά κέρδη, δύσκολα μπορεί να βρεθεί.

    Πόσο μάλλον που ο «κύριος Κρουπ», ένα χρόνο νωρίτερα, στη μυστική σύσκεψη της 20ής Φλεβάρη 1933, ήταν ένας εκ των παρευρισκομένων βιομηχάνων, τραπεζιτών κ.λπ. που έδωσαν στους παριστάμενους Χίτλερ και Γκέρινγκ την τελική τους έγκριση για την κατάληψη από τους ναζί της εξουσίας... (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΪΜΑΡΗΣ» Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΓΙΑΛΤΑ

    ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/05/blog-post_13.html )

    (..)Αν τα πρώτα χρόνια της Βαϊμάρης, οι πραξικοπηματικές απόπειρες στρατιωτικών (το Μάρτη 1920 οι μοναρχικοί στρατιωτικοί με επικεφαλής το γενικό επιτελάρχη Καπ (Kapp), τον στρατηγό Λούντεντορφ (Lundendorff) κ.ά. και το Νοέμβριο του 1923 ο Χίτλερ ξανά με τον Λούντεντορφ) αποτυγχάνουν να καταλύσουν την αστική δημοκρατία, αυτό οφειλόταν τόσο στο γεγονός ότι το συγκροτημένο πλέον ΚΚ Γερμανίας τέθηκε επικεφαλής αποφασιστικών εργατικών ένοπλων αγώνων, όσο και στο γεγονός ότι η σφοδρή ενδοκαπιταλιστική διαπάλη ανάμεσα σε διάφορους μονοπωλιακούς ομίλους για την πρωτοκαθεδρία, δεν επέτρεπε τη σύνταξη κοινού σχεδίου αντιμετώπισης της συνταγματικής δημοκρατίας και την ύπαρξη κοινής εναλλακτικής πρότασης. Αυτό δε σημαίνει ότι οι αστοί αντιμετώπισαν με αδιαφορία το φασισμό. Απλά δεν είχαν καταλήξει ποιο από τα πάμπολλα εκείνη την εποχή παραστρατιωτικά, εθνικιστικά και φασιστικά σχήματα ήταν το καταλληλότερο.

    Πάντως, αν στην αρχή το Εθνικοσοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Γερμανίας (NSDAP) του Χίτλερ είχε ως χρηματοδότες (η «διαπλοκή» και τότε ήταν σύμφυτη του καπιταλισμού) Βαυαρούς καπιταλιστές μεσαίου μεγέθους, ήδη τον Οκτώβρη του 1923 (μόλις ένα μήνα πριν το αποτυχημένο πραξικόπημα) ο Φριτς Τύσσεν (Fritz Thyssen - επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου) το ενίσχυσε με 100.000 χρυσά μάρκα2. Αντίστοιχα έπραξε και ο έτερος μεγαλοβιομήχανος Ερνστ φον Μπόρζιχ (ErnstvonBorsig). Αλλά και το αστικό πολιτικό σύστημα συνολικά δε φάνηκε εχθρικό σε τέτοια φαινόμενα. Ετσι ο Χίτλερ για την απόπειρά του καταδικάστηκε «επί εσχάτη προδοσία» σε 5 χρόνια φυλάκιση, αλλά ήδη το Δεκέμβρη 1924 ήταν και πάλι ελεύθερος και με πολιτικά δικαιώματα. Ο δε Λούντεντορφ δεν δικάστηκε καν! (..)

    (..)Στις 27 Γενάρη του 1932 σε μυστική συγκέντρωση που έγινε στο Ντίσελντορφ με τη συμμετοχή τριακοσίων εκπροσώπων των μονοπωλίων και του χρηματιστικού κεφαλαίου ο Χίτλερ ανέπτυξε το πρόγραμμα του φασιστικού κόμματος και υποσχέθηκε «να ξεριζώσει το μαρξισμό στη Γερμανία». Οι μονοπωλιακοί κύκλοι δυνάμωσαν την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση των χιτλερικών.(..)

    (..)Στις 20 Φλεβάρη 1933, λίγο πριν από τις γερμανικές εκλογές της 5ης Μάρτη 1933, μετά από πρόσκληση του Γκέρινγκ, περίπου 25 από τους μεγαλύτερους βιομήχανους της Γερμανίας, μαζί με τον Σαχτ (σ.σ. Πρόεδρος της Τράπεζας Διεθνών Διευθετήσεων από το 1930, Διευθυντής της Τράπεζας του Ράιχ και από το 1934 υπουργός Οικονομικών των ναζί), συναντήθηκαν στο Βερολίνο.

    Στη συνάντηση αυτή, ο Χίτλερ ανακοίνωσε την πρόθεση των ναζί να αποκτήσουν τον ολοκληρωτικό έλεγχο της Γερμανίας, να διαλύσουν το κοινοβουλευτικό σύστημα, να χτυπήσουν κάθε αντιπολίτευση με βία και να αποκαταστήσουν τη δύναμη της Βέρμαχτ. Είπε μάλιστα πως «οι εκλογές της 5ης Μαρτίου θα είναι οι τελευταίες για τα επόμενα δέκα χρόνια, ίσως μάλιστα και για τα επόμενα εκατό χρόνια». Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Γουστάβος Κρουπ, επικεφαλής της πολεμικής βιομηχανίας «Alfried Krupp A.G.» και πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων, τέσσερα ηγετικά στελέχη της «I. G. Farben», ενός εκ των μεγαλυτέρων μονοπωλίων χημικών στον κόσμο, ο Αλβέρτος Βόγκλερ, επικεφαλής της United Steel Works της Γερμανίας και άλλοι επιφανείς βιομήχανοι.

    Η συνάντηση έληξε με τη σύσταση ειδικού ταμείου υποστήριξης των ναζί στις επερχόμενες εκλογές του Μάρτη 1933, ύψους 3.000.000 μάρκων.(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η στάση μεγάλης μερίδας της ελληνικής αστικής τάξης
      Πρωτοσέλιδα της τότε "Καθημερινής"
      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8460.html )
      Η αστική μας τάξις.Ilief

      Διαγραφή
  15. Συγχαρητήρια στο κύριο Μπογιόπουλο. Απλά απίστευτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΖΗΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΙ Η ΑΛΕΚΑ!!!
    Έτσι! Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

    ΜΠΑΜΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ...ΤΡΙΔΥΜΟ!ΜΠΟΓΙΟ-ΚΡΟΚΙΔΗ-ΚΛΟΥΡΑΣ!ΚΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εξαιρετικοί οι Μπογιόπουλος - Κροκίδη καθώς και ο δικηγόρος που τοποθετείται τελευταίος!
    Hopenends

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. O Mπογιόπουλος μιλά για τον Έζρα Πάουντ. Ποιος ήταν αυτός;

    Από τον εξαιρετικό LR
    ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7393.html )
    Ας μιλήσουμε για τον φασισμό, λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Mπογιόπουλος μιλά για τον Έζρα Πάουντ. Ποιος ήταν αυτός;

      Ti είναι ο φασισμός;
      Πέντε κοντοκουρεμένοι μεντράχαλοι που κυνηγούν έναν μετανάστη;

      Από τον εξαιρετικό LR

      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7393.html )
      Ας μιλήσουμε για τον φασισμό, λοιπόν.

      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9482.html )
      Η σοσιαλδημοκρατία και ο φασισμός ως οικονομικές ιδεολογίες

      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/benito-mussolini.html )
      Benito Mussolini-Η εργασιακή Χάρτα της φασιστικής Ιταλίας.Ilief

      Διαγραφή
    2. Από( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/05/blog-post_5420.html )
      (..)Για το σύμφωνο Ρίμπερντροπ-Μολότωφ

      Η παρακάτω σειρά κειμένων δημοσιεύθηκε σε συνέχειες στο ιστολόγιο cogito ergo sum, και την παραθέτουμε εδώ ολοκληρωμένη σε μορφή pdf λόγω μεγέθους (34 σελίδες word).

      Mία ακόμη αξιόλογη εργασία του Θοδωρή, που αξίζει τον κόπο να την κοιτάξει κανείς, καθώς περιγράφει όλο το πολιτικό και διπλωματικό παρασκήνιο που προηγήθηκε αλλά και που ακολούθησε του συμφώνου αυτού, και μας υπενθυμίζει και μία σειρά από "λεπτομέρειες" που όλοι θέλουν να ξεχάσουν όπως π.χ. τις συνεχείς και αποτυχημένες προσπάθειες της Μόσχας για σύναψη αντιχιτλερικής συμμαχίας με τους δυτικούς, το αγγλογερμανικό σύμφωνο του 1935 (που περιέργως δεν "θυμάται" πλέον κανείς), και την σοβιετική πρόταση για εγγύηση των Πολωνικών συνόρων από την Γερμανία που απορρίφθηκε από τους Πολωνούς(!!) οι οποίοι θα συμμετάσχουν από κοινού με τους Γερμανούς στον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας (πήραν κομμάτι), λίγους μόλις μήνες πριν την εισβολή της Βέρμαχτ στην χώρα τους, και πολλά άλλα ενδιαφέροντα ακόμη στοιχεία... (..)Ilief

      Διαγραφή
  20. Μα αυτά που λέει ο Μπογιό αφορούν το "παρελθόν" θα πείτε κάποιοι.
    Μα κάποια από αυτά τα λέει μόνο ο Φαήλος θα πουν άλλοι.

    Να δούμε την στάση κάποιων Συριζαίων Δημάρχων σήμερα.

    Από "Ρ" Παρασκευή 7 Ιούνη 2013.
    ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7478958&publDate=7/6/2013 )

    (..)ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
    «Οχι» στην παραχάραξη της Ιστορίας και τον αντικομμουνισμό

    (..)Σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Καλυβίων του ΚΚΕ επισημαίνει:
    «Η Κομματική Οργάνωση Καλυβίων του ΚΚΕ καταγγέλλει τον δήμαρχο του δήμου Σαρωνικού και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πέτρο Φιλίππου για το απαράδεκτο θέμα που εισηγήθηκε θετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 5/6 με τίτλο:

    Λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Ευρώπη για τους πολίτες", Δράση 4 Active European Remembrance aiming at preserving the sites and archives associated with the deportations as well as the commemorating of victims of Nazism and Stalinism.(MemOria Sommersa).

    Πρόκειται για την ένταξη του δήμου Σαρωνικού σε ένα συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση πρόγραμμα το οποίο "ενθαρρύνει πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να αναδείξουν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προκάλεσε ο ναζισμός και ο σταλινισμός στην Ευρώπη". Είναι ένα πρόγραμμα που εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια της ΕΕ να προωθήσει την αντιεπιστημονική και ανιστόρητη θεωρία των "δύο άκρων" (φασισμού - κομμουνισμού).

    Η ΕΕ, μάλιστα, πρωτοπόρα στην παραχάραξη της Ιστορίας τολμά να αναφέρεται στο σεβασμό της μνήμης των θυμάτων των μαζικών εξοντώσεων και εκτοπίσεων που οφείλονται στο σταλινισμό!!! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που καθιέρωσε την 9η Μάη που τιμάμε την Αντιφασιστική Νίκη των λαών, ως ημέρα της Ευρώπης, για να τη σβήσει από τη μνήμη των λαών ως τέτοια.

    Ο δήμαρχος, επί της ουσίας, εισηγητικά ευθυγραμμίστηκε με την επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, τον αντικομμουνισμό, αποδεικνύοντας πως είναι άρρηκτα δεμένη η πολιτική που ασκείται στους δήμους με τις κεντρικές κατευθύνσεις. Η κίνηση αυτή έχει αυτό το θράσος, γιατί έχει τις πλάτες της συγκυβέρνησης και της ΕΕ.

    Αμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και μέλους του ΚΚΕ, Γιώργου Μπιθυμήτρη, ο οποίος κατήγγειλε τη συγκεκριμένη πρόταση. Στην τοποθέτησή του ανάπτυξε πτυχές της προσπάθειας της ΕΕ να ταυτίσει το ναζισμό που βγήκε μέσα από τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος για να προστατέψει τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τα οποία μάλιστα και ενίσχυσε, με τον κομμουνισμό που γέννησε και προστάτεψε η πάλη των εργατών, με τη Σοβιετική Ενωση των 20 εκατομμυρίων νεκρών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για να ηττηθεί ο ναζισμός.Τον Χίτλερ, που έπνιξε στο αίμα την ανθρωπότητα, με τον Στάλιν που υπήρξε ο ηγέτης της Αντιφασιστικής Νίκης, αλλά και του λαού, που έκανε την πρώτη προσπάθεια να απελευθερωθεί από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, κάτι που οι απολογητές του καπιταλισμού δε συγχώρεσαν ποτέ.

    Μετά από αυτή την τοποθέτηση, αρνητική στάση είχαν και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τελικά η πρόταση καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη σύμφωνη γνώμη ακόμα και του εισηγητή της κ. Φιλίππου. (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.youtube.com/watch?v=rmr-hZTd0wU
      Red onion

      Διαγραφή
    2. Eκτός θέματος ανάρτησης.
      Red onion

      Σχόλιο μου στις 7 Ιουνίου 2013 - 9:25 μ.μ.
      "..Το ποιοι το "γ..." με άσχετα σχόλια πιστεύω πως οι περισσότεροι σχολιαστές και επισκέπτες του blog το βλέπουν.." Ilief

      Διαγραφή
  21. Ρε Ilief κανε ρε αγορι μου ενα δικο σου μπλογκ,η πες στα παιδια να σε κανουν διαχειριστη στο redfly.Με τα σχολια σου δε βοηθας τη συζητηση,η για να στο πω και αλλιως(δυστυχως μονο απο αυτον το βρηκα το βιντεο): http://www.youtube.com/watch?v=vNMnlTy3ogU
    Red onion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Red onion

      Το τι επιτρέπετε ως σχόλιο και το τι όχι το καθορίζουν οι διαχειριστές του blog.

      Τα σχόλια είναι μέσα στο νόημα της ανάρτησης. Αν άκουγες το video ο Μπογιόπουλος έλεγε "Μάθετε Ιστορία". Αν άκουγες.

      Και "Μάθετε Ιστορία" όταν μιλά για Πάουντ, για την αντιρατσιστική ΕΕ που απέχει από την καταδική του ρατσισμού και επιτρέπει σε χώρες μέλη της την Σβάστιγγα ως εθνικό σύμβολο, για τους βιομηχανους και τα μονοπώλεια που βοηθούσαν και βοηθούν τον φασισμό έστω και καλλυμένο, για την Siemens, για τους Κρουπ. Για όλα αυτά μιλάνε ο Μπογιόπουλος και η Κροκίδη.

      Για την ανιστόρητη ταύτιση κομμουνισμού φασισμού που λέει ο Φαήλος, δεν την εστερνίζονται μόνο Δεξιοί αλλά μάλλον και αριστεροί (Συριζαίος δήμαρχος στην Σαρωνίδα )

      Τα σχόλια δεν είναι υποχρεωτικό να τα διαβάζεις. Το ποιοι το "γ..." με άσχετα σχόλια πιστεύω πως οι περισσότεροι σχολιαστές και επισκέπτες του blog το βλέπουν. Από τους άλλους ζητώ την κατανόησή τους αν καμία φορά υπερβάλλω.Ilief

      Διαγραφή
    2. Διόρθωση
      για την αντιρατσιστική ΕΕ που απέχει από την καταδική του φασισμού.Ilief

      Διαγραφή
    3. Ειδες να σχολιαζω τα οσα ειπε ο Μπογιοπουλος η η Κροκίδη για να βγάλεις το συμπερασμα αν τους ακουσα η οχι;Σχολιασα εσενα και το τον ΤΡΟΠΟ(αν και το copy-paste για εμενα δεν ειναι σχολιο) που σχολιαζεις και οχι το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.Βαλε link να τελειωνουμε.Οσο για το τι κανουν οι αριστεροι στο θεμα της ΧΑ το βλεπουμε παρακατω: http://www.902.gr/eidisi/aytoapasholoymenoi/19299/patra-anodos-tis-antimonopoliakis-syspeirosis-stis-ekloges-toy
      ΥΓ: Δεν προκειται να εανελθω στο θεμα.Στο εχω αναφερει και αλλη φορα,αλλα φαινεται πως εδω μεσα καποιοι κανουν το κομματι τους και γουσταρουν να ξεχαρμανιαζουν ιδεολογικοπολιτικα.(Τουλαχιστον καποιοι αλλοι εχουν την ευθιξια να κανουν δικο τους μπλογκ και να μη βομβαρδιζουν αλλα)
      Red onion

      Διαγραφή
    4. @ red onion ασχετη ερωτηση, onion απο game of thrones?

      Διαγραφή
    5. red onion

      Το τι επιτρέπετε ως σχόλιο και το τι όχι, επαναλαμβάνω, το καθορίζουν οι διαχειριστές του blog.

      Το τι είναι το blog το διαβάζεις πάνω αριστερά, κάτω από τα widget. Τους κανόνες σχολιασμούς, τους έχει κάτω. 'Οπως λέει και ο κανόνας Γ) σχόλια με ασυνόδευτα link (spamming)
      ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

      Κανένας από τους διαχειριστές του blog δεν έχει κάνει παρατήρηση ή παράπονο για τον τρόπο δημοσίευσης. Είναι κομμουνιστικό blog και όχι το σαβουάρ βιβρ - pollitical correct του Ζαμπούνη στο νετ. Δεν δημοσιεύονται άσχετα σχόλια. Ούτε τρολλάρισμα μιας και μιλάμε για ευθιξία.

      Το copy-paste είναι στο πνεύμα της δημοσίευσης. Μπορεί για κάποιους να είναι κουραστικό. Δεν είναι άσχετο. Και με ένα link πολύ δύσκολα κάποιος θα ανατρέξει. Υπάρχει υπερπληθώρα λινκς στο νετ.Και οι δημοσιεύσεις που είναι εντός Περιεχομένου θέλουν και κάποιο χρόνο να βρεθούν. Τουλάχιστον το αναγνωρίζεις ότι είναι εντός περιεχομένου.

      Για το "ιδεολογικό ξεχαρμάνιασμα" που γράφεις είναι η διαχρονική σχέση σοσιαλδημοκρατίας - φασισμού. Σχέση κοντά ένα αιώνα.
      Και μετά σε κάποιους κάνει εντύπωση που ο Σύριζα χάνει ψήφους προς την χ.α. Ή γιατί ο Φαήλος σε κάποια από αυτά που λέει μοιάζει να συμφωνεί με αριστερούς σαν τον ποιητή Βαλαωρίτη. "κόκκινος φασισμός" υπάρχει σαν ορολογία όσο και το "γαλάζιος κομμουνισμός".
      Ilief

      Διαγραφή
  22. Το redonion ηταν η υπογραφη που βαζαμε σε κειμενα με τα οποια τρολαραμε πολιτικα και συνδικαλιστικα τους αντιπαλους γιατι δε θελαμε να φερει την υπογραφη Π.Κ.Σ μιας και δεν ηταν πολυ πολιτικο .Στην ιδια κατηγορια ανηκει και ο black bidet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. red onion(για το απο πανω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @red onion
    επειδη δεν καταλαβα, το θεμα σου ποιο ειναι, οτι ο Ilief κανει κοπυ πειστ καποια πραγματα, που εχουν σχεση με το θεμα και στην τελικη πιστευει οτι αυτα που κανει κοπυ πειστ τον εκφραζουν και ισως μονος του δεν θα ειχε την καταλληλη αναπτυξη, ή αυτα που κανει κοπυ πειστ σαν θεματα σε ενοχλουν;
    αυτο που γραφεις για το πως βγηκε το red onion, οπως φανταζομαι καταλαβαινεις, αν οντως ειναι αληθεια θα επρεπε να μην το αναφερεις καθολου. αν συνεβαινε ηταν μαλακια τεραστια και στην τελικη γιατι θα επρεπε να εχεις ενα νικ (αφου ηθελες να την κανεις την μλκ) που να παραπεμπει σε αριστερους γενικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτοί που είναι επιρεπείς στο μικρόβιο του φασισμού και το μεταδίδουν στην κοινωνία και κυρίως στην εργατική τάξη είναι οι μικροαστοί σαν τον πολιτικό μηχανικό που άνοιξε τον οχετό του κατά του Μπογιόπουλου. Όλοι αυτοί ξέρουν πάρα πολύ καλά τι ψηφίζουν και δεν χρειάζεται να ανοίξουν βιβλία ιστορίας να ξεστραβωθούν. Προσβλήθηκε βέβαια από τα λεγόμενα του Μπογιόπουλου, αλλά δεν έχει το θάρρος να ομολογήσει τα πιστεύω του. Άλλος ένας μικρόψυχος νεοέλληνας μικροαστός. ΜΙΚΡΟΣ - ΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ - ΨΥΧΟΣ. Μικροί σε όλα τους. Δεν έχουν το κουράγιο και το σθένος να υπερασπιστούν ούτε αυτό που ψήφισαν και να το αιτιολογίσουν. Το χειρότερο είναι πως τους ακολουθεί και μέρος της εργατικής τάξης. Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος για την πορεία του λαού αλλά και της χώρας. RED.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τον Ανώνυμος8 Ιουνίου 2013 - 5:16 μ.μ.
      Κάπως έτσι τα αντιλαμβάνομαι και εγώ. Άυτή η άποψη ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι αυτής της σημορίας δεν είναι φασίστες.. δεν ξέρουν τι ψήφισαν είναι πολύ βολική καραμέλα για να δικαιολογηθεί η φασιστική νοοτροπία που βγήκε στην επιφάνεια με την κρίση. Δεν δέχομαι άγνοια κι'ας με θεωρήσει κάποις απόλυτη.

      Διαγραφή
    2. Επανάληψη αλλά αξίζει να το διαβάσετε

      Από LR ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/kurt-gossweiler.html )

      (..) Η σχέση ανάμεσα στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό δείχνει πως η Μαρξιστική-Λενινιστική θεωρία του φασισμού πρέπει να είναι μέρος της Μαρξιστικής-Λενινιστικής θεωρίας του ιμπεριαλισμού.

      Η ανάλυση του φασισμού προαπαιτεί τη διερεύνηση της σύνδεσης μεταξύ της οικονομίας και της πολιτικής του ιμπεριαλισμού και των συνεπειών τους πάνω στην καπιταλιστική κοινωνία κάτω από συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες, όπως θα αναλύσουμε. Η ορθότητα αυτής της προσέγγισης καθίσταται σαφής από το γεγονός ότι η περιγραφή των πολιτικών χαρακτηριστικών του μονοπωλιακού κεφαλαίου από τον Λένιν επιβεβαιώθηκε από την άνοδο του φασισμού και ολόκληρης της ιστορίας του.

      Ο φασισμός ως πολιτικό κίνημα, και ιδιαίτερα ο φασισμός ως πολιτική εξουσία, αποδείχθηκε το αποκορύφωμα της ιμπεριαλιστικής πάλης για εξουσία και ισχύ, για αντίδραση πέρα ως πέρα. Ενώ η υποτιθέμενα μικροαστική ιδεολογία του φασισμού και η ψευδοεπαναστατική της στάση αποδείχθηκε απλή φάρσα, με στόχο να εξαπατηθούν τα μικροαστικά και προλεταριακά θύματα της φασιστικής-ιμπεριαλιστικής εξουσίας.

      Έτσι, η μετάβαση από τον καπιταλισμό του ελεύθερου ανταγωνισμού στον μονοπωλιακό καπιταλισμό δημιούργησε τα οικονομικά θεμέλια και κατά συνέπεια την πρώτη και πιο σημαντική προϋπόθεση για την ανάδυση του φασισμού.(..)


      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/02/kurt-gossweiler.html )
      Kurt Gossweiler-Η καταγωγή και οι παραλλαγές του φασισμού (δεύτερο μέρος) 2. Η γενική κρίση του καπιταλισμού ως άμεση προϋπόθεση της ανάδυσης του φασισμού


      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/kgossweiler.html )
      K.Gossweiler—Παραλλαγές τού Φασισμού (ΙΙΙ). Ιlief

      Διαγραφή
  26. από
    ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7488809&publDate=13/6/2013 )
    Η γνωστή ύπουλη προπαγάνδα

    (..)Άρθρα και δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο διαφόρων «αναλυτών», με αφορμή τη συζήτηση για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, δείχνουν πώς ενισχύουν αυτό που δήθεν καταπολεμούν, το ναζισμό. Αυτοί που λένε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι αρνητές του Ολοκαυτώματος αλλά (ποιοι άλλοι;) οι... κομμουνιστές και η ιδεολογία τους. Ας το δούμε.

    Γράφει ο Τ. Θεοδωρόπουλος στην «Καθημερινή» χτες:
    «...υπενθυμίζω την περίπτωση του Στεφάν Κουρτουά εκ των συγγραφέων του έργου "Η μαύρη βίβλος του κομμουνισμού" που είχε επισκεφτεί τη χώρα μας αρχές της δεκαετίας του 2000, αν δεν κάνω λάθος. Ομάδα μελών του ΚΚΕ εισέβαλε στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον ανάγκασε να κατέβει από το βήμα. Η ομιλία δεν έγινε ποτέ. Το θέμα όμως όντως είναι σοβαρό και δεν περιορίζεται μόνον στους νεοναζί».

    Να, λοιπόν, πώς ο δημοσιολόγος καλλιεργεί επικίνδυνους συνειρμούς ταύτισης ναζισμού - κομμουνισμού. Και μετά αναρωτιέται πώς ενισχύεται η Χρυσή Αυγή... Τι έλεγε εκείνο το κατάπτυστο βιβλίο που αναπαρήγαγε στοιχεία της CIA; Ασύστολα ψεύδη περί «εγκλημάτων του κομμουνισμού». Με βάση αυτό ταύτιζε φασισμό και κομμουνισμό. Στοιχεία και προπαγάνδα που σε τελική ανάλυση στρέφονται κατά του ίδιου του εργατικού - λαϊκού κινήματος, γιατί χτυπώντας τον κομμουνισμό, τους κομμουνιστές, χτυπούν τον αγώνα του λαού ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση. Αλλά για «εγκλήματα των κομμουνιστών» μιλούν και οι φασίστες.

    Ας δούμε πώς άλλοι δημοσιολογούντες αναπαράγουν μέσα από τα κείμενα της ίδιας της Χρυσής Αυγής αυτή την προπαγάνδα. Συγκεκριμένα:
    «Ο Στάλιν συνολικά σκότωσε περισσότερους Σοβιετικούς πολίτες απ' ό,τι ο Χίτλερ» - Φ. Κρανιδιώτης στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, χτες, 12.6.2013
    «...του μεγαλύτερου εγκληματία του 20ού αιώνα, Στάλιν» - Στο site της Χρυσής Αυγής, 11.6.2013

    * * *

    «Καράτε, καλίνκα και συμπάθεια. Το Κόμμα είναι ένα και τα έχει όλα νοικοκυρεμένα. Μαθήματα ξύλου μετά μουσικής διοργανώνει το ΚΚΕ» - Λιάκος στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 12.6.2013

    «Τάγματα Εφόδου» για μάχες στο πεζοδρόμιο - όπου τους καλέσει το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα που υπηρετούν και του οποίου αποτελούν το μακρύ χέρι - φτιάχνουν τα... σταλινοτσολιαδάκια της ΚΝΕ! - Στο site της Χρυσής Αυγής, 4.6 και 8.6.2013.
    Τα σχόλια περιττεύουν...(..)Ιlief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.