30 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Καραμπινάτη διαχείριση και φόβος για το ΚΚΕ

Προσαρμοσμένη στην κατοχύρωση του νέου δΙπόλου διαχείρισης του αστικού συστήματος, είναι η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. Η διαδικασία συζητιέται από σήμερα στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, η οποία την Κυριακή θα εκλέξει τα προσωρινά όργανα, που θα προετοιμάσουν το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου κόμματος την άνοιξη.

Πίσω απ’ τους βερμπαλισμούς για ένα «κόμμα της κοινωνίας» που θα διεκδικήσει «την εξουσία για τον λαό», ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στη συνδιάσκεψη, δεν μπόρεσε να κρύψει την αφοσίωση του κόμματός του σε στόχους ξένους προς τα λαϊκά συμφέροντα και τις βλέψεις του για αναβάθμιση στην αστική διαχείριση.

Ισχυρίστηκε ότι «η αφήγησή μας για την κρίση αλλά και οι προτάσεις μας για την έξοδο από την κρίση, επιβεβαιώνονται», άρα «μπορούμε να αναλάβουμε την διακυβέρνηση του τόπου». Καμιά από τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος μιλούσε για κρίση χρέους και κρίση του καζινοκαπιταλισμού, κατήγγειλε το ΔΝΤ για τα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ τώρα το εκθειάζει για τις θέσεις του- δεν επαληθεύεται. Αντίστοιχα, το άλλο μείγμα που προτείνει, στοχεύει στην εξοικονόμηση πόρων που θα τροφοδοτήσουν τις επενδύσεις του κεφαλαίου στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων του λαού.

Το βιντεο της ΚΝΕ για την Χρυση Αυγη -ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΗΝ !!!


Αποκάλυψη για στημένο ρεπορτάζ υπέρ της Χ.Α. από το "Πρώτο θέμα"

Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το πολυσέλιδο αφιέρωμα του περιοδικού Hot Doc στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, με τίτλο «Νίκος Μιχαλολιάκος: ο Αγών του». Το υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης.
«(…) Πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012, η οργάνωση που μαχαίρωνε μετανάστες και έβριζε τους ομοφυλόφιλους είχε καταφέρει να εμφανίζεται σαν Ρομπέν των Δασών. Ακόμη και σαν πρόσκοπος. Η οργάνωση της βίας έγινε ξαφνικά μια οργάνωση εξυπηρετήσεων.

Την 1η Απριλίου, πριν από τις εκλογές, η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έχει στην πρώτη σελίδα κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά… στη Χρυσή Αυγή» (εικ. αριστερά). Μια εντυπωσιακή φωτογραφία απεικονίζει ένα μέλος της Χρυσής Αυγής με το μαύρο μπλουζάκι και τα σήματα της οργάνωσης να περιμένει δύο ηλικιωμένες κυρίες να κάνουν ανάληψη από ένα ΑΤΜ τράπεζας.

Στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Παναγιώτη Σαββίδη μαθαίνουμε πως οι γριούλες έχουν καλέσει την άμεση δράση της Χρυσής Αυγής προκειμένου να πάνε ως την τράπεζα και να κάνουν με ασφάλεια μια συναλλαγή. Μία από τις κυρίες μιλά στον δημοσιογράφο και εξηγεί πως καλούν τη Χρυσή Αυγή γιατί φοβούνται. Η οργάνωση τους εξασφαλίζει την ασφάλεια που δεν υπάρχει.
Όπως λέει χαρακτηριστικά η έντρομη κυρία, δεν κυκλοφορούν στον δρόμο με κοσμήματα παρά μόνο με τη βέρα, για την οποία επίσης φοβούνται μήπως την πάρουν. Η καλοκάγαθη και εξομολογητική κυρία που προσέφυγε στις υπηρεσίες της Χρυσής Αυγής ονομάζεται Ερωφίλη Πλωμαρίτου.

Όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαράς, η αυθορμήτως συνεντευξιαζόμενη κυρία δεν είναι άλλη από τη μητέρα του στελέχους του Μιχαλολιάκου και υποψήφιου βουλευτή Αλέξανδρου Πλωμαρίτη (εικ. δεξιά).

Τη συγγένεια των δύο διασταυρώσαμε κι εμείς.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Επιτακτική ανάγκη τα άμεσα μέτρα ανακούφισης που έχει προτείνει το ΚΚΕ
 
Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που καταφτάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, συνέπεια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μεσόγειο, της απάνθρωπης αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, της απουσίας οποιαασδήποτε πρόνοιας.
 
Σύμφωνα με πιο πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από οργανώσεις, σχετικά με τις αφίξεις προσφύγων (κύρια σε Λέσβο, Σάμο, Λέρο, Σύμη, Αγαθονήσι), ανάμεσα στους αφιχθέντες βρίσκονται οικογένειες με μικρά παιδιά και βρέφη, έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένοι, θύματα βασανιστηρίων και ασυνόδευτα ανήλικα, δηλαδή οι αποκαλούμενες στην ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία «ευάλωτες ομάδες». Πολλοί είναι Σύροι που έχουν τραπεί σε φυγή λόγω της σύρραξης στη χώρα τους.
 

(Εργάτες) «καθίστε ήσυχα... »



Πάνω από 56.000 επιχειρήσεις έβαλαν «λουκέτο» μόνο μέσα στους πρώτους 4 μήνες του 2012. Μόνο μέσα στο προηγούμενο δεκαήμερο έκλεισαν τα «Costa Coffe», η Citibank ανακοίνωσε «λουκέτο» σε 16 υποκαταστήματα, η NEOSET οδεύει στο άρθρο 99, τα ΙΚΕΑ μειώνουν τους μισθούς των εργαζομένων.

Οσο για τους εργάτες του Σκαραμαγκά μετρούν 42 μήνες απλήρωτοι και οι χαλυβουργοί της «Χαλυβουργίας» Ασπροπύργου, εκεί που ο Σαμαράς και ο Δένδιας έστειλαν τα ΜΑΤ στην υπηρεσία του βιομήχανου Μάνεση εναντίον των απεργών

(σ.σ.: «για να ανοίξει το εργοστάσιο», όπως είπαν),

ο Μάνεσης από τις 12 Νοέμβρη έβαλε «λουκέτο» στο εργοστάσιο στέλνοντας τους εργάτες σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα.

*

Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά;

Μα φυσικά το... ΠΑΜΕ. Και το ΚΚΕ.

Και γιατί ευθύνονται;

Μα διότι «δεν κάθονται ήσυχα». «Φωνασκούν», «διαμαρτύρονται», «απεργούν» και εν γένει εμποδίζουν την «ανάπτυξη» της χώρας.

Η οποία χώρα βρίσκεται σε φάση «επανεκκίνησης». Το βεβαιώνουν οι ταγοί της. Αυτοί που κάνουν «αναδιαρθρώσεις», που ψηφίζουν μνημόνια, και «ανοίγουν» επαγγέλματα - αλλά που το μόνο «επάγγελμα» που έχουν ανοίξει είναι αυτό της... ανεργίας.

Επέμβαση των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

11 συλλήψεις απεργών εργαζομένων

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 9.00  

Επέμβαση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με συλλήψεις 11 εργαζομένων. Την άμεση απελευθέρωσή τους απαιτούν το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ και καλούν σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.
Οι αστυνομικοί, περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα, εισέβαλαν στο κτίριο διοίκησης που τελούσε υπό κατάληψη από τους απεργούς. Η επιχείρηση έγινε με στόχο να σπάσει ο αγώνας των εργολαβικών εργαζομένων που απεργούν διεκδικώντας δεδουλευμένα και μόνιμη σταθερή δουλειά.
Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης».
Το ΠΑΜΕ απαίτησε την απελευθέρωσή τους και με παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα νωρίτερα.

Έλεος...

αντίθετο στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη τάσσεται και το ΚΚΕ, θεωρώντας ότι το βήμα αυτό είναι ανεπαρκές και μάλλον αποπροσανατολιστικό, αφού μόνο η συνολική έξοδος από την ΕΕ και αυτή μόνο με «λαϊκή εξουσία», μπορούν να ανοίξουν θετικούς δρόμους για τη χώρα.
Προφανώς, η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ και έκανε γαργάρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ισοδυναμεί με πρόταση εξόδου από την ευρωζώνη. Προφανώς, αυτή την πρόταση δεν την κατέθεσε καν, θα την καταθέσει στη "δευτέρα παρουσία". Προφανώς υπάρχει έξοδος από την ευρωζώνη που δεν είναι "συνολική έξοδος" απ' την ΕΕ. Και προφανώς, με ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να βρίσκεται εδώ και καιρό σε μεταθανάτια κατάσταση, κάποιοι αρέσκεστε ακόμα να παίζετε τις κουμπάρες. Καλά, ακόμα να σιχαθείτε τον εαυτό σας ας πούμε; Δεν ντρέπεστε λίγο κοτζάμ μαντράχαλοι; Αυτό το πράμα το λέτε πολιτικό λόγο;
Από το Lenin reloaded

29 Νοεμβρίου 2012

Μουσικό Διάλειμμα


Εξαιρετικά αφιερωμένο : ]

Το ΚΚΕ υπερψηφίζει την πρόταση για Εξεταστική

Αλέκα Παπαρήγα:

 Την εναλλακτική πολιτική λύση την επιβάλλει ο δρόμος,

 με όρους ρήξης και ανατροπής (VIDEO) 



Το ΚΚΕ θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική σχετικά με την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και τα μνημόνια.
Όπως σημείωσε, «υπάρχουν ορισμένα στοιχεία και ενδείξεις που ταιριάζουν με το ρόλο της Εξεταστικής Επιτροπής, όπως το "κούρεμα" των αποθεματικών των Ταμείων».Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γελοιοποιεί την Εξεταστική, όταν μέσω αυτής εγκαλεί τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Με το γενικότερο πολιτικό ζήτημα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντικείμενο της Εξεταστικής, πρόσθεσε, επιχειρεί να εγκλωβίσει το λαό ανάμεσα στα δύο μείγματα διαχείρισης.

Ισπανική πόλη βάζει κλήρο για το ποιοι άνεργοι θα δουλέψουν



ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ και ομως ΚΑΠΙΤΑΛΗΣΤΙΚΑ.

Η σταθερή και μόνιμη εργασία με σύγχρονα δικαιώματα είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων. Η εργατική τάξη έχει και το χρέος και τη δύναμη να μπει μπροστά στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και οχι να αποδεχτει την ελεημοσυνη και τον εξευτελισμο.

Η ειδηση....

Στη λοταρία θα μπαίνουν οι θέσεις εργασίας για το 34% της Αλαμέδα που δεν δουλεύει
Ανεργοι Ισπανοί περιμένουν έξω από ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας στη Μαδρίτη
 
Μια πόλη έξω απ’ τη Σεβίλλη, όπου ο ένας στους τρεις κατοίκους της είναι άνεργος, βγάζει τις θέσεις εργασίας που διαθέτει στη… λοταρία.
Στην Αλαμέδα, με το 34% του πληθυσμού των 5.600 πολιτών της να είναι άνεργο, ο δήμαρχος της πόλης βρήκε έναν τρόπο ώστε οι δουλειές να κατανέμονται δημοκρατικά, χωρίς υπόνοιες ή κατηγόριες πως γίνονται διακρίσεις: οι εργαζόμενοι του μήνα βγαίνουν μετα από κλήρωση.
«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», λεει ο δήμαρχος Χουάν Λορέντζο Πινέρα, προσθέτοντας πως «πολλές οικογένειες μένουν στο δρόμο, αφού δεν εχουν να πληρώσουν για νοίκι, ενώ δεκάδες κόσμου έρχονται στο δημαρχείο ζητώντας για τροφή».

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πως "ετοιμάζεται" ένας πόλεμος

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ!
Στο σχεδιασμό κι εκτέλεση των ιμπεριαλιστικών πολέμων, υπάρχει όχι μόνον η στρατιωτική πλευρά, η «επιχειρησιακή» πλευρά, όπως λένε οι στρατιωτικοί, αλλά και πολλές ακόμη. Ανάμεσα σ’ αυτές και η πλευρά της πολιτικό-ψυχολογικής προετοιμασίας του λαού για τη συμμετοχή της χώρας σ’ έναν τέτοιο, ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για να πειστεί ο λαός για την αναγκαιότητα να στηρίξει τον πόλεμο. Εδώ αξιοποιούνται τόσο τα παλαιότερα «εργαλεία», όπως η επίκληση της «πατρίδας», των «συμφερόντων» της, αλλά και νεότερα. Είναι χαρακτηριστικά όσα ακούστηκαν πριν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν.
  • «Για να σταματήσει η εθνοκάθαρση» και για δήθεν «ανθρωπιστικούς λόγους», (μας έλεγαν στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας).
  • «Ενάντια στην τρομοκρατία» και «για να σταματήσουν οι γυναίκες να φοράνε τη μπούργκα» (μας έλεγαν στον πόλεμο στο Αφγανιστάν),
  • «Για να μην γίνει χρήση όπλων μαζικής καταστροφής» (στον πόλεμο του Ιράκ).
  • «Για να στηριχθεί η Αραβική Άνοιξη» (μας είπαν στη Λιβύη, αλλά και τώρα με αφορμή τις αιματηρές εξελίξεις και στη Συρία).
Πρόκειται για επιχειρήματα των αστικών κυβερνήσεων και ΜΜΕ, των επιτελείων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που σε μεγάλο βαθμό αναπαραγάγουν μέσα στα λαϊκά στρώματα κι οι διάφορες «αριστερές» δυνάμεις, δηλαδή οι δυνάμεις του οπορτουνισμού.
 Ας αναρωτηθούμε: Είναι δυνατόν οι μονάρχες, οι πρίγκιπες της Σαουδικής Αραβίας, κι οι διάφοροι εμίρηδες να ενδιαφέρονται για τα δημοκρατικά δικαιώματα των Σύριων; Είναι δυνατόν οι Αμερικάνοι κι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, που σφαγίασαν τόσους και τόσους λαούς να ξημεροβραδιάζονται τώρα με το «άγχος» δήθεν της «αποκατάστασης της δημοκρατίας» στη Συρία; Είναι δυνατόν η τουρκική ηγεσία, που εδώ και κοντά 40 χρόνια κατέχει στρατιωτικά το 40% ενός ανεξάρτητου κράτους μέλους του ΟΗΕ, της Κύπρου, να αποζητά την ειρήνη και την ευημερία του συριακού λαού;
 Κι όμως, χάρη στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στο ίντερνετ ο όγκος της πληροφόρησης και της ιδεολογικό-πολιτικής «πλύσης του εγκεφάλου» από τους ιμπεριαλιστές λαμβάνει αριστουργηματικά χαρακτηριστικά.
 Να ορισμένα χαρακτηριστικά βίντεο, που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και προέρχονται από αραβόφωνα τηλεοπτικά κανάλια:

Νέος Κολοκοτρώνης...


Θα τρίζουν τα κόκαλα του Κολοκοτρώνη με τον τρόπο που τον επικαλέστηκε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην εκπομπή των κ. Λυριτζή και Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Θα το πω κολοκοτρωναίικα», είπε. «Πρέπει να μονιάξουμε. Εάν δεν σταματήσουν οι άδικες απεργίες, εάν δεν σταματήσουν κάποιοι να καλούν το λαό να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, τίποτα δεν θα καταφέρουμε» και συνεχίζει ακάθεκτος «αν δεν είχαμε μονιάξει δεν θα νικούσαμε στη μάχη στον Γοργοπόταμο».

Τι συμβαίνει με τη γερμανική οικονομία;


- Πώς συνδέονται οι προβλέψεις για την οικονομία της Γερμανίας με το ρόλο της στη διαχείριση της κρίσης;

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Κολωνίας, οι επικεφαλής της γερμανικής βιομηχανίας αντιμετωπίζουν με απαισιοδοξία το μέλλον. Κατά δήλωσή τους, το 2013 σκοπεύουν να επενδύσουν λιγότερα από τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους σε σχέση με το 2012, ενώ σχεδιάζουν και απολύσεις. Η έρευνα έγινε σε 2.300 γερμανικές εταιρείες. Από αυτές, μόνο το 20% δήλωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας μέσα στο 2013. Μια στις τρεις (28%) δήλωσε ότι σκοπεύει να μειώσει τις δαπάνες σε σύγκριση με το 2012. Στην ανάλυσή του το Ινστιτούτο αναφέρει: «Εξαιτίας των μειωμένων εξαγωγών και της συνακόλουθης πτώσης της βιομηχανικής παραγωγής, οι εταιρείες σε όλη τη χώρα γίνονται όλο και πιο προσεκτικές». Σε προηγούμενη έρευνα του Ινστιτούτου, που έγινε το φθινόπωρο, μόνο το 24% των επιχειρήσεων ανέμενε αύξηση του επιπέδου παραγωγής το 2013. Η πλειοψηφία τους προέβλεπε ότι η γερμανική οικονομία θα λιμνάσει.

Πολιχνίτος: Βίντεο από την εκδήλωση τιμής στον Γιώργο Σαμαρίδη (καπετάν Λογοθέτης)

28 Νοεμβρίου 2012

Κεσάτια...

Δημόσια ικανοποίηση αλλά και παρασκηνιακός σκεπτικισμός κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ: οι εγγραφές μελών στις οργανώσεις - έγιναν το Σαββατοκύριακο - αποδείχτηκαν κατώτερες των προσδοκιών. Σύμφωνα με πηγή της ηγετικής ομάδας του κόμματος θα υπάρξει αύξηση της τάξεως του 5%-8% των μελών, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρου περί τα οργανωτικά στελέχους ο αριθμός των μελών του κόμματος πρόκειται να τριπλασιαστεί και θα φτάσει τα 30.000-35.000 μέλη.
Ο αριθμός όσων πήγαν να εγγραφούν και ταυτόχρονα να ψηφίσουν στις κάλπες των περίπου 350 οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά δεν θυμίζει πάντως σε τίποτα τα 300.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ και τους ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους της Ιπποκράτους σε εσωκομματικές ψηφοφορίες της τελευταίας πενταετίας.
Από τις κάλπες του Σαββατοκύριακου και τις σημερινές κάλπες στους χώρους εργασίας (κλαδικές) θα προκύψουν οι περίπου 3.000 αντιπρόσωποι στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.
«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ».

ΚΚΕ: Η πινακίδα του Κόμματος δεν θα κατέβει από τα γραφεία στον Πειραιά !

Και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α υπέρ της απόφασης του δήμου !

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕμε αφορμή την απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά την Τρίτη το βράδυ, να ξηλωθεί η ονομασία και το σύμβολο του ΚΚΕ από το κτίριο της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του Κόμματος.



Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε το δήμαρχο Πειραιά και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, που με δικαιολογία την υπ’ αριθμόν 543/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, αποφάσισε να θεωρήσει παράνομη την πινακίδα που υπάρχει πάνω από 30 χρόνια στο κτίριο του ΚΚΕ στην Πλατεία Κοραή, και να επιβάλλει πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή και διατήρησή της! 

19ο Συνέδριο του ΚΚΕ - Ανακοινωθηκε η διεξαγωγη του στις 11-14 Απρiλη 2013


Από την Πέμπτη 11 ως την Κυριακή 14 Απρίλη του 2013 θα πραγματοποιηθεί το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.
Αναλυτικά, ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΚΕ σημειώνει τα εξής:
«Η Κεντρική Επιτροπή σε συνεδρίασή της αποφάσισε το 19o Συνέδριο του ΚΚΕ να πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 11 έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, με τα παρακάτω θέματα:
1. Έκθεση δράσης της ΚΕ από το 18ο έως το 19ο Συνέδριο και τα νέα καθήκοντα του Κόμματος έως το 20ο Συνέδριο. – Πρόγραμμα του ΚΚΕ. – Καταστατικό του ΚΚΕ.
2. Εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.» 


902.gr

Το ανέκδοτο της ημέρας


Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει! Σύντομα στους δέκτες σας, με πρωταγωνιστή τον Αντώνη.

Με ένα σύντομο βιντεάκι επικών διαστάσεων, που θα ζήλευε και ο Ριντλεης ο Σκοτ, με ένα βομβαρδισμό εικόνων, από τον Σπύρο Λούη, τη γέφυρα Ριου - Αντιρίου μέχρι και το μουσείο της Ακρόπολης, το αστικό επιτελείο προπαγάνδας προσπαθεί να πείσει τους ιθαγενείς ότι αλλάζει σελίδα για τη χώρα.

Απολαύστε υπεύθυνα. Συνοδεύεται άριστα με ποπ κορν, όπως κάθε σαπιοταινία.


Καστελόριζο, 23 Απρίλη του... 2020

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 23 Απρίλη του 2010. 

Ηταν τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας, από το Καστελόριζο και με φόντο τις βαρκούλες που αρμενίζανε, μας ανακοίνωσε την υπαγωγή της Ελλάδας στη δίνη των μνημονίων.

Οπως μας είπαν τότε οι κυβερνώντες και τα φερέφωνά τους, για τα μνημονιακά μαρτύρια του ελληνικού λαού, που ξεκίνησαν έκτοτε και συνεχίζονται ακατάπαυστα, η αιτία ήταν - έτσι μας είπαν - ότι το χρέος της χώρας ανήρχετο στο 125% του ΑΕΠ.
Αλλά να που σήμερα ήρθε ή ώρα να πανηγυρίσουμε. Ετσι μας λένε οι κυβερνώντες και τα φερέφωνά τους. Μας λένε ότι πρέπει να πανηγυρίσουμε. Να ευτυχίσουμε. Να ελπίσουμε. Να χαρούμε...

Η αιτία;
Οτι το 2020, δηλαδή σε 8 χρόνια από σήμερα και σε δέκα χρόνια από το διάγγελμα του Παπανδρέου στο Καστελόριζο, η Ελλάδα, μετά από την πολιτική της ανελέητης φτώχειας, της εξαθλίωσης, της εισοδηματικής και εργασιακής υπαγωγής του λαού της σε καθεστώς Νταχάου, θα έχει χρέος - πάλι - 125% του ΑΕΠ!

Διακεκομμένο ωράριο - κομμένη ζωή


Με το νόμο 4093/12 του τρίτου μνημονίου και σε σχετική διάταξη για το χρόνο εργασίας, η συγκυβέρνηση εξοπλίζει τη μεγαλοεργοδοσία με ένα ακόμα όπλο στην προσπάθειά της να αυξήσει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και να φορτώσει την κρίση στις πλάτες της εργατικής τάξης. Δίπλα στην κατάργηση του 5ήμερου, 8ωρου, 40ωρου και τη μετατροπή του σε 6ήμερο, στη μείωση του διαστήματος ανάπαυσης μεταξύ δύο βαρδιών από τις 12 στις 11 ώρες, την αποσύνδεση της λειτουργίας των καταστημάτων από το ωράριο εργασίας των εργαζομένων, προσθέτει και το διακεκομμένο ωράριο και στα καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας. Ετσι το διακεκομμένο (σπαστό) ωράριο που ίσχυε μέχρι τώρα για τα καταστήματα που έκλειναν το μεσημέρι, επεκτείνεται και στα μεγάλα καταστήματα συνεχούς λειτουργίας. Ο χρόνος που ο εργοδότης μπορεί να διακόπτει την εργασία του εργαζόμενου θα είναι τουλάχιστον 3 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι το καθημερινό 8ωρο μετατρέπεται τουλάχιστον σε 11ωρη πρόσδεση του εργαζόμενου στην επιχείρηση.

27 Νοεμβρίου 2012

Επιτροπή Αγώνα ΙΚΕΑ στο κατάστημα του Κηφισού

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Με τον αγώνα μας έγινε γνωστό το δίκιο μας σε όλη την Ελλάδα. Ξεκινήσαμε έναν δύσκολο αγώνα όχι μόνο για εμάς αλλά για όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα των ΙΚΕΑ.

Σπάσαμε το φόβο και δείξαμε πόσο μεγάλη δύναμη έχουν οι εργαζόμενοι. Ακολουθήσαμε το δρόμο της αξιοπρέπειας. Δουλεύουμε σκληρά και απαιτούμε σεβασμό. Αυτές τις λίγες μέρες η εργοδοσία αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο και εμείς μάθαμε περισσότερα για το ρόλο του καθένα μέσα σε κάθε κατάστημα. Είναι το μεγάλο κέρδος για όλους γιατί ο αγώνας δεν τελειώνει, η συνέχεια είναι μπροστά και αυτό μας βοηθά να οργανωθούμε καλύτερα.

Κάτω από αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς, τρομοκρατία, τα υπόλοιπα καταστήματα δεν ακολούθησαν στον αγώνα. Δεν τους κρατάμε κακία αλλά δεν φταίμε και εμείς που μείναμε μόνοι.

Ευχαριστούμε τα αδέλφια μας εργαζόμενους από όλα τα σωματεία και τους συλλόγους, το κλαδικό μας σωματείο που είναι μόνιμα στο πλευρό μας και στηρίζει τις αποφάσεις μας. Η στήριξη τους είναι πολύτιμη. Ευχαριστούμε όσους έκαναν γνωστό τον αγώνα μας, μίλησαν για εμάς. Πήραμε κουράγιο για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Οι μειώσεις στην μεγάλη πλειοψηφία πέρασαν. Τραβώντας έναν έναν εργαζόμενο τα ¨σπουδαγμένα¨ στελέχη της εταιρείας κατάφεραν να τρομοκρατήσουν και να αποσπάσουν υπογραφές, όπως απομονώνουν οι ύαινες τα θύματα τους.

Την απεργία όμως στον Κηφισσό δεν κατάφεραν να την σπάσουν! Αυτό να το γνωρίζει και ο Φουρλής που τους καλοπληρώνει! Η απόφαση μας υλοποιήθηκε. Η απεργία λήγει οργανωμένα και συντεταγμένα.

Η Αλέκα Παπαρήγα στο Mega (26/11/2012) και για Eurogroup (27/11/2012)

26-11-2012 ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ MEGA 

Απεργοσπάστες της ΠΑΣΚΕ έφτιαξαν οργάνωση του ...ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΘΕΛ !!

Απ. Κασιμέρης
Διαβάστε την καταγγελία που δημοσιεύει στο σάιτ του το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, οργάνωση συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ και βγάλτε συμπέρασμα.
Τον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν έχετε καταλάβει ακόμα, έχουν καταλάβει οι δυνάμεις του ΕΚΜ, οι Πασοκογενείς εκείνοι που έχουν εμπειρία, γνώση και ..θράσος.

Δείτε πως περιγράφουν με επιστολές τους δυο συνδικαλιστές του ορίτζιναλ ΣΥΡΙΖΑ την κατάληψη και το καπέλωμα που έφαγαν με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν.
ΣΥΡΙΖΑ Ο.ΣΥ. με όρους ΠΑΣΟΚικής γραφειοκρατίας
Δημοσιοποιούμε επιστολή δύο μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ένας από τους οποίους ο Αποστόλης Κασιμέρης, εκλεγμένος στο ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία Αθήνας) προς τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σαν αντίδραση στην εμφάνιση απεργοσπαστών της ΠΑΣΚΕ να... πρωτοστατούν στη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ στον Ο.ΣΥ. Ο Ο.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες) είναι η εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση της ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) με τον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) με την εφαρμογή του νόμου Ρέππα (Ν. 3920 του 2011). Η επιστολή στάλθηκε στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προχθές Τετάρτη 21 Νοέμβρη.

Παρά την αντίδραση που προκλήθηκε από πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χτες Πέμπτη 22 Νοεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΟΣΥ συγκροτήθηκε με τους απεργοσπάστες της ΠΑΣΚΕ επικεφαλής και με τους κουβαλητούς της ΠΑΣΚΕ να γιουχάρουν την προσπάθεια να γίνει πολιτική συζήτηση. Τελικά τα πραγματικά μέλη και οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν αγανακτισμένοι θεωρώντας πως το παιγνίδι ήταν στημένο και χωρίς νόημα.

Επιστολή στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ 

Απόστολος Κασιμέρης
Μέλος ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ
Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Παγκρατίου από το 2009
και υποψήφιος με την Ανοιχτή Πόλη στις εκλογές του 2010

Σπύρος Παπασπύρος
Εργαζόμενος ΕΘΕΛ
Μέλος του ΣΥΝ Περιστερίου

Aλλοτρίωση, ιδεολογία, Φετιχισμος του εμπορεύματος





Το παρόν αποτελεί την πρώτη εργασία μου στο μάθημα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου "Εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό τον 20ο αιώνα". Επειδή οι έννοιες που πραγματεύεται η εργασία είναι ευαίσθητες, κεφαλαιώδους σημασίας για την μαρξιστική σκέψη, και εν μέρει πολύπλοκες, φαντάζομαι θα υπάρχουν λάθη και παραλείψεις στην προσέγγιση μου, αν και ελπίζω όχι χοντροκομμένες. Οσοι ξέρετε καλύτερα μη διαστάσετε να με διορθώσετε ή να με συμπληρώσετε όπου χρειάζεται.



Θέμα:




<<Παρουσιάστε τις Μαρξικές έννοιες της αλλοτρίωσης της ιδεολογίας και τη Φετιχισμού του εμπορεύματος ως εργαλεία ανάλυσης της Νεωτερικότητας>>

Εισαγωγή



Πράσινο ταμείο

...και πράσινα άλογα



Διαβάζω στην real.gr/via michanikos on-line το παρακάτω άρθρο (bold και υπογραμμίσεις δικές μου).

Δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω κάποια από τα γραφόμενα (αυτά περί ιλιγγιώδους ποσού, έκπληξης του προέδρου και μετέπειτα ομολογίας του ότι είχε ακούσει για περιορισμό των δαπανών αλλά ήλπιζε να γίνει αυτό κάποια αποφράδα ημέρα του 2014 κτλ). Δεν θα σχολιάσω τίποτε για την πράσινη, ακτιβίστρια Μπιρμπίλη (το έχω κάνει παλαιότερα).

Φαντάζομαι δεν είχαμε καμία αμφιβολία για το πόσο πράσινοι είναι οι φόροι από την βενζίνη, αλλά και το ζεστό χρήμα που εισρέει (όχι βέβαια με τους αναμενόμενους ρυθμούς) στα πράσινα ταμεία του κράτους μέσω τακτοποίησης αυθαιρέτων. Για το πόσο ασύμβατες είναι οι λέξεις οικολογία και καπιταλισμός (πολλώ δε μάλλον σε περίοδο κρίσης).

Το άρθρο:

Με... βόμβα στα θεμέλια του κρατικού σχεδιασμού για την πυροπροστασία, τις αναδασώσεις, τις αστικές αναπλάσεις και την προστασία των θαλασσών ισοδυναμεί η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης, που σχεδόν εκμηδενίζει τους εναπομείναντες πόρους του Πράσινου Ταμείου.

Την ώρα που το χρηματοδοτικό εργαλείο του υπουργείου Περιβάλλοντος έχει συσσωρεύσει το ιλιγγιώδες ποσό των 1,85 δισ. ευρώ, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, την περασμένη Δευτέρα, αποφασίστηκε ότι για περιβαλλοντικές δράσεις μπορεί να διατίθεται μόλις το 2,5% των πόρων του, δηλαδή 46,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία νέα κυβερνητική κίνηση απαξίωσης του Πράσινου Ταμείου, καθώς πριν από έναν χρόνο το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής είχε δεσμεύσει το 95% των χρημάτων του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Μπαλάφας : Αναγνωρίζουμε το χρέος και θα το διαπραγματευτούμε ...

... με στόχο την διαγραφή ενός μέρους (δηλ. ένα νέο κούρεμα) κατα τα πρότυπα του ΔΝΤ και του αμερικάνικου παράγοντα. "Αφού και η Λανγκάρντ μιλάει για διαγραφή", έτσι δεν είναι "σύντροφε" Μπαλάφα ?

Κατα τα άλλα στηρίζουμε μέσα στην Βουλή και το νομοσχέδιο του ΚΚΕ για ξεκάρφωμα ... (όχι όμως στα συνδικάτα, τα σωματεία, τους δήμους κλπ). Αυτό θα πει ευελιξία.

Το βίντεο δεν χρειάζεται περεταίρω σχολιασμό απο εμάς. Τα λέει όλα ο Μπαλάφας, αρκεί να θέλει κάποιος πραγματικά να ακούσει.


Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ. για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις εκπαιδευτικών

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Εορδαίας

Συνάδελφοι,

Δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας (Φ277/412/14476/Δ2 στις 19/11/20120) για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις εκπαιδευτικών. Πρόκειται για ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο αξιοποιεί κάθε πιθανό πειθαρχικό παράπτωμα του εργαζόμενου για να τον οδηγήσει στη διαθεσιμότητα και την απόλυση. Η εγκύκλιος αυτή έχει δοθεί και για όλο το δημόσιο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο κάποια από τα κριτήρια απόλυσης είναι τα εξής:

Άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και τη δημοκρατία.
Απρεπής ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός ή εκτός της υπηρεσίας.
Ασέβεια και απείθεια προς τη διοίκηση.

Ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους πολίτες.

Με δυο λόγια, ό, τι και να κάνει ένας εκπαιδευτικός, ένας δημόσιος υπάλληλος, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την απόλυσή του.

Το αστικό κράτος δείχνει τον πραγματικό του πρόσωπο. Με τα νέα μέτρα, με τα πειθαρχικά δίκαια, θωρακίζουν το σύστημα τους, επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν το λαό.

Το μήνυμα είναι σαφές: ή υπάκουος ή χωρίς δουλειά.

Έρευνα για τις πεποιθήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΟΥ* 
Η αυξημένη εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ από τις πρόσφατες εκλογές μέχρι σήμερα δεν μπορεί παρά να έλκει το ενδιαφέρον όλων των αναλυτών, καθώς μεταξύ άλλων το φαινόμενο διαδραματίστηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Διαπιστώθηκε και στο Exit Poll της ημέρας των εκλογών, αλλά διαπιστώνεται και σήμερα, ότι τα κοινά που αυξάνουν τη δυναμική του συγκεκριμένου κόμματος είναι κυρίως α) Άτομα ηλικίας 18-54 ετών, με την ηλικία των 45-54 να εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και μέχρι το πρόσφατο παρελθόν αποτελούσε προνομιακό χώρο κεντροδεξιών ιδεολογιών. β) Κάτοικοι μεγάλων αστικών κέντρων με ιδιαίτερη έμφαση στην Αθήνα γ) Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά και αυτοαπασχολούμενοι που είναι σημαντικά κοινά του εργασιακά ενεργού πληθυσμού της χώρας δ) Πολίτες με τεχνική, ανώτερη και ανώτατη μόρφωση.
Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ με βάση πρόσφατα δημοσκοπικά στοιχεία (Βαρόμετρο Real News) σχετικά με:
  1. Θέματα ευρώ και χρεωκοπίας της χώρας 
  2. Κυβερνησιμότητα ΣΥΡΙΖΑ / Α. Τσίπρα.
  3.  Στάση απέναντι στα μέτρα 
  4.  Στάση απέναντι σε θέματα μεταναστών.
Αρχίζοντας από τα θέματα ευρώ / χρεωκοπίας διαπιστώνεται μια αντίφαση καθώς το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή το 58% δηλώνουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο χρεωκοπίας, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για τον «μέσο» Έλληνα είναι 49,5%. Η πρώτη άποψη είναι αντίκτυπος της γενικής «αυτο-εκπληρούμενης» επιθυμίας να μην φύγει η χώρα από το ευρώ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι γραμμή του κόμματος είναι πως οι εταίροι δεν θα ρισκάρουν μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Ελληνες»...

«Δεν είμαστε φασίστες γιατί δεν είμαστε Ιταλοί», δήλωσε προχτές ο χρυσαυγίτης Μιχαλολιάκος.
Επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά το πόσο μακάβριο και εξευτελιστικό είναι να είσαι φασίστας. Τόσο που ούτε να το ομολογήσεις δεν μπορείς.

Κατά τα λοιπά, οι χρυσαυγίτες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρχηγού τους, αν ήταν Ιταλοί, τότε θα ήταν και φασίστες. Ομοίως, αν ήταν Αμερικάνοι, τότε θα ήταν ρατσιστές της Κου Κλουξ Κλαν. Κι αν ήταν Γερμανοί, τότε θα ήταν χιτλεράκια και ναζί.
Είναι, όμως, Ελληνες... Επομένως τι είναι; Μα, προφανώς, είναι Ελληνες φασίστες, Ελληνες ρατσιστές και Ελληνες ναζί. Και επειδή είναι όλα αυτά, όπως ακριβώς ήταν και οι πρόγονοί τους οι ταγματασφαλίτες, οι δωσίλογοι και οι χουνταίοι,
για αυτό είναι και τόσο «Ελληνες» όσο ήταν και εκείνος ο «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης».

«Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας (σ.σ.: της ιδιότητας του βουλευτή). Εχουμε πάρει και την οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει και αυτόφωρο αν γίνει κανένα επεισόδιο και είμαστε πιο άνετοι στις κινήσεις μας...».
*
Αυτά τα είπε ο νεοναζί Κασιδιάρης προχτές στα Χανιά.

Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω: Αρνήθηκε να καταδικάσει τα Μνημόνια

Τη στάση όλων των παρατάξεων στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι στο δήμο, όπου κατέθεσαν ψήφισμα στήριξης της πρότασης νόμου του Κόμματος για κατάργηση των Μνημονίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν, ο δήμαρχος Χ. Καρδαράς δήλωσε ότι «επειδή το θέμα αυτό δεν απασχολεί το Δημοτικό Συμβούλιο, απέχουμε από την ψηφοφορία» και ότι «δε θα υποκύψουμε σε κομματικές αγκυλώσεις». Την ίδια στάση κράτησε και το «Ανθρώπινο Σύγχρονο Αιγάλεω» (ΝΔ).

Οι εκπρόσωποι της «Ανάπλασης», παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν χαρακτηριστικά πως «έχουμε τεράστιες πολιτικές και ιδεολογικές διαφωνίες, επομένως δεν μπορούμε να στηρίξουμε το ψήφισμα. Άλλωστε αναφέρεται μέσα για κατάργηση Μνημονίων. Κατάργηση όμως σημαίνει ακύρωση. Εμείς διαφωνούμε με την ακύρωση των Μνημονίων και προτείνουμε την επαναδιαπραγμάτευση»!

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ!!!


Ήμουν στα τρένα που τραβούσαν ίσα για το στάδιο τής «πάλης».
Φτάνω μαζί με χιλιάδες και χιλιάδες άλλους.
Μπήκα μαζί τους στο στάδιο απ’ όλες τις εισόδους.
Κάθισα στις πιο απόμακρες και πιο κεντρικές μεριές του.  
Ήμουν χωμένος στην ψυχή, τα συνθήματα και τα χειροκροτήματά τους.
Ζούσα, ζω και θα ζω πάντα μέσα απ’ τις ζωές τους. Μέσα απ’ τα βάσανα και τις χαρές τους. «Κλέβω» την κάθε τους στιγμή.  
Χαλαλίζω το αίμα μου μέσα απ’ το δικό τους. Κι εκείνο τρέχει καυτό, απ’ το παρελθόν ως το μέλλον, για τη λευτεριά τής εργατικής τάξης! Ένα με τα κόκκινα λάβαρα!  
Η καρδιά μου είν’ οι καρδιές τους και χτυπά μόνο μέσα απ’ το σφυροδρέπανο. Ένα με το σφυροδρέπανο!  
Τα λόγια μου βγαίνουν απ’ τη συνείδησή τους, όπως η ομιλία τής Αλέκας Παπαρήγα.  
Ιερότερη στιγμή(!), η Κομμουνιστική Διεθνής. Την τραγούδησα με βροντερή φωνή με τα στόματα όλων.

Εμπρός τής γης οι κολασμένοι
Της πείνας σκλάβοι εμπρός-εμπρός
Το δίκιο απ’ τον κρατήρα βγαίνει
Σα βροντή σαν κεραυνός

Προσευχή

Κάνε Παναγιά μου, να πάρουμε την δόση των 34 δισεκατομμυρίων ευρώ, από τους Ευρωπαίους συμμάχους στο αποψινό Γιούρογκρουπ, ώστε να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, που δεν έχουν μια στα ταμεία τους και ότι περισσέψει να πάει στην πραγματική οικονομία όπως λέει ο Σαμαράς, για να έχει ρευστότητα η αγορά, όπως λέει ο Στουρνάρας, ώστε να έχουν οι επιχειρήσεις χρήματα για να πληρώνουν όπως λέει ο Σταικούρας και να βγούμε στο ξέφωτο όπως λέει ο Βενιζέλος με φροντίδα για τις ευπαθείς ομάδες όπως λέει ο Κουβέλης, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος όπως τσιρίζει ο Άδωνις και ο Ψαριανός.
Κάνε Παναγιά, να ξεπεράσουμε την κρίση και από το 2013, να αρχίσει η ανάκαμψη, στην μικρή μας χώρα, τη ίδια ώρα που σε μεγαλύτερες χώρες θα αρχίζει η μεγάλη φτώχεια, η ανέχεια και η εξαθλίωση, η βαθύτερη κρίση, όπως στην Ισπανία την Γαλλία και την Ιταλία, αλλά και σε μικρότερες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Κάνε να αρχίσει η ανάπτυξη, όπως λέει ο Σαμαράς και η Τρέμη, την ίδια ώρα που οι άλλες χώρες της Ευρώπης δεν θα έχουν ανάπτυξη, όπως λένε οι αριθμοί. Και κάνε Παναγιά τους αριθμούς να είναι πάνω από τους ανθρώπους γιατί τόσα χρόνια που μας λένε ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς, δεν είδαμε προκοπή καμία.
Και κάνε Παναγιά μου, ο μήνας να διαρκεί 10 μέρες και όχι 30 που είναι σήμερα γιατί ο μισθός που μου δίνουν 586 μικτά και 450 καθαρά φτάνουν μόνο για 10 μέρες. Κάνε τα χιλιόμετρα για την δουλειά μου να είναι 3 και όχι 10 όπως σήμερα γιατί η βενζίνη μου φτάνει μόνο γι αυτά τα 3.  Και κάνε την Εφορία της περιοχής μου,  να γκρεμιστεί συθέμελα και να καεί ο σκληρός δίσκος που με έχει φακελωμένο για τα χρέη μου, όπως κάνε  και τον σκληρό δίσκο της τράπεζας να κρασάρει ώστε να μην βρίσκουν το δάνειο και την πιστωτική κάρτα που μου δώσανε και πήρα πριν 10 χρόνια γιατί έτσι έλεγε τότε η διαφήμιση για την  ανάπτυξη της χώρας και τη σύγκλιση με την Ευρώπη. Και κάνε ολόκληρη την τράπεζα να ανατιναχτεί και να ανοίξει κρατήρα 100 μέτρων στην θέση της και να φτιάξουμε ο καθένας καταθέτης το μποστανάκι του, να φυτεύουμε κολοκύθια, κουνουπίδι και καρπούζια, όπως βλέπω στους κηπουρούς του ΜΕΓΚΑ. Και καρότα.

Διαδηλωση αγροτων εξω απο το Ευρωκοινοβουλιο


    Με όπλο τους το γάλα, χιλιάδες κτηνοτρόφοι από όλη την Ευρώπη επιτέθηκαν στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας καταστολής που το φρουρούσαν, στο πλαίσιο μεγάλης διαδήλωσης για την αγροτική πολιτική της ΕΕ.
Αγρότες επιτέθηκαν με αντλίες... γάλακτος


Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έριξαν με αντλίες χιλιάδες λίτρα γάλα εναντίον των αστυνομικών, τους οποίους έκαναν στην κυριολεξία... άσπρους.
Η διαδήλωση των αγροτών που ονομάστηκε «1.000 τρακτέρ στις Βρυξέλλες» γίνεται παραμονές του συμβουλίου των ευρωπαίων υπουργών Γεωργίας.
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις τιμές του γάλακτος που είναι χαμηλότερες από την τιμή κόστους παραγωγής, καθώς και για την πολιτική των ποσοστώσεων.

26 Νοεμβρίου 2012

Εργατικό δελτίο ειδήσεων ΠΑΜΕ 26 Νοέμβρη



Η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην εκδήλωση για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ

Απροκάλυπτοι χρυσαυγίτες


Κρατώντας τη σημαία της χούντας της 21ης Απριλίου στα χέρια, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παππάς στην εκδήλωση των ναζιστών στην Κρήτη, έδειξε απροκάλυπτα ποιοι είναι και πού το πάνε. Θαυμαστές και συνεχιστές της χούντας που γέμισε τα ξερονήσια με κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που έβαλε στο γύψο όλο το λαό. Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής είναι ταγμένοι προστάτες του καπιταλιστικού συστήματος. Προστάτες των αφεντικών και εχθροί του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Είναι το μαστίγιο ενάντια στους αγώνες του λαού τώρα που η κρίση βαθαίνει. Είναι οι σημαιοφόροι της αντίδρασης, εξ ου και η σημαία της χούντας με το φοίνικα που σηκώνουν πλέον ξεδιάντροπα μπροστά στα μάτια ενός λαού που πεινάει, πεθαίνει, ψάχνει ψωμί για να ταΐσει μια μπουκιά τα παιδιά του. Σηκώνουν τη σημαία που έστησε το λαό στον τοίχο και τον κατακρεούργησε.

Αποκαλύψεις εργατοπατέρων

Ανακοίνωση - σχόλιο του ΠΑΜΕ για τη ΓΣΕΕ


Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ:
«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Και από αυτή τη συνεδρίαση, από τα όσα αποφασίστηκαν και από τα όσα διαδραματίστηκαν επιβεβαιώθηκε το πόσο ανάγκη είναι οι εργαζόμενοι να ξεμπερδέψουν μια ώρα αρχύτερα με αυτό τον αισμό των γραφειοκρατών και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος.
Αποφάσισαν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ να κάνουν το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Αλεξανδρούπολη. Ο φόβος φιλάει τα έρμα. Όσο πιο μακριά από τον "κίνδυνο" οι εργαζόμενοι να μπορούν να παρέμβουν τόσο καλύτερα. Αυτή είναι η στάση τους.
Και σε αυτήν τη συνεδρίαση εκφράστηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης και της επιδίωξής της να γίνει ΠΑΣΚΕ στη θέση της ΠΑΣΚΕ. Είναι αποκαλυπτικοί οι διάλογοι μεταξύ στελεχών της Αυτόνομης Παρέμβασης (Πρώην ΠΑΣΚΕ) όπως του Α. Κολλά με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ.
     Ο μεν Κολλάς κατηγόρησε το  Προεδρείο της ΓΣΕΕ ότι είναι με  την Μέρκελ και τον Φούχτελ και έχει καταδικάσει τους εργαζόμενους με την στάση που ακολουθάει. Το δε Προεδρείο της ΓΣΕΕ του ανταπάντησε ότι όχι μόνο συμφωνούσε με αυτήν την πολιτική που σήμερα καταγγέλλει, αλλά μαζί παίρναμε τις αποφάσεις και μαζί τις υλοποιούσαμε προσθέτοντας ότι δήλωνε εθνικοσοσιαλιστής, πράγμα το οποίο ο Κολλάς όχι μόνο δεν αρνήθηκε αλλά το επιβεβαίωσε πλήρως. 

Το βιντεο απο την χθεσινη εκδηλωση για τα 94 χρονια του ΚΚΕ


Ξανά μαζί μας από σήμερα το βράδυ, το εργατικό δελτίο ειδήσεων του ΠΑΜΕ


Παρακολουθήστε σήμερα το βράδυ μέσα από το site του ΠΑΜΕ, το εργατικό δελτίο ειδήσεών του, με νέα από τις κινητοποιήσεις στους κλάδους και τους τόπους δουλειάς. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΜΕ, το δελτίο ειδήσεων θα παρουσιάζεται από δω και στο εξής δύο φορές τη βδομάδα.

Μουσικό Διάλειμμα

Για την ιστορία των ΙΚΕΑ στην Ελλάδα


Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΙΚΕΑ απέναντι στις αξιώσεις της εργοδοσίας να μειωθούν οι μισθοί τους,  αξίζει να δούμε ορισμένα στοιχεία για την πορεία της εταιρείας, η οποία ανήκει στον όμιλο Φουρλή και στην κυριολεξία «διαπρέπει» από το 1999, εκμεταλλευόμενη τον ιδρώτα των εργαζομένων. 

Έχοντας ξεκινήσει από την δεκαετία του '50 με την εισαγωγή ηλεκτρικών ειδών, η οικογενειακή επιχείρηση Φουρλής, που αργότερα μετατράπηκε σε όμιλο, αναλαμβάνει σταδιακά τις αντιπροσωπείες μιας σειράς ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιριών, ενώ όπως κοκορεύονται και οι ίδιοι από την δεκαετία του '80, «καταλαμβάνει θέση στην πρώτη δεκάδα των πλέον κερδοφόρων εταιρειών του Ελλαδικού χώρου».

Στηριζόμενοι στα τεράστια κεφάλαια και στα κέρδη που έχουν συσσωρεύσει από τις εισαγωγές ηλεκτρικών ειδών σε μονοπωλιακό καθεστώς την δεκαετία 1990-99 περνάει στην «εποχή της μεγάλης επέκτασης σε άλλους κλάδους», εξαγοράζοντας ή ιδρύοντας επιχειρήσεις όπως η «Π. Κωτσόβολος ΑΕΒΕ», το «ΡΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑΙ ΑΕΒΕΤΕ», η «One Way Technostores ΑΕΒΕ», η «ΤLF Electroline Κύπρου».

Αυθεντικός Ολυμπιακός, αυθεντικός κομμουνιστής!

Ήταν ένας πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής που δεν πρόλαβε να ξεδιπλώσει το μεγάλο ταλέντο του με την φανέλα της μεγάλης  του αγάπης, του Ολυμπιακού. Ο Νίκος Γόδας «καλλιτέχνιζε» (όπως έλεγε ο μεγάλος Μουράτης), από την θέση του «έξω δεξιά», στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν δηλαδή ο σπουδαίος παίκτης, ο ικανός ντριμπλέρ, ο ζογκλέρ της ομάδας.

Ο κομμουνιστής αντάρτης (λοχαγός) του ΕΛΑΣ, Νίκος Γόδας συλλαμβάνεται μετά την συμφωνία της Βάρκιζας, βασανίζεται από τα όργανα του μοναρχοφασισμού  με σκοπό να τον αναγκάσουν να υπογράψει «δήλωση», μα δεν υποκύπτει. Τρία χρόνια τον περιφέρουν από φυλακή σε φυλακή, τον βασανίζουν μα δεν καταφέρνουν να τον λυγίζουν. Στη συνέχεια καταλήγει στις μεσαιωνικές φυλακές (μελλοθανάτων) της Κέρκυρας.

Τα ξημερώματα της 19 του Νοέμβρη του 1948 φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα του Θρύλου. Σε λίγο η πόρτα του κελιού του ανοίγει. Αποχαιρετά τους συντρόφους του. Μεταφέρεται μαζί με άλλους κομμουνιστές στο Λαζαρέτο, ένα νησάκι ανοιχτά της Κέρκυρας. Εκεί εκτελείται ο ήρωας Νίκος Γόδας, κοιτάζοντας στα μάτια τους δολοφόνους του και φορώντας την κόκκινη φανέλα του Ολυμπιακού.

Το πιο κάτω κείμενο είναι από το βιβλίο ''Μια θρησκεία χωρίς απίστους: Ποδόσφαιρο'' των δημοσιογράφων Νίκου Μπογιόπουλου και Δημήτρη Μηλάκα. (Το βρήκα στο μπλογκ Ιστορικές φωτογραφίες):

Αν δεν πάρει την εξουσία ο λαός επανέρχεται η άρχουσα τάξη

Είχαμε πει πολλές φορές για αδιέξοδα της «Αραβική Ανοιξης». Η τελευταία πράξη του «εκλεγμένου δημοκρατικά προέδρου» Mohammed Mursi να γίνει Μουμπάρακ στη θέση του Μουμπάρακ, δηλαδή ένας νέο δικτάτορας, έδειξε καθαρά ότι αν δεν πάρει ο λαός την εξουσία όταν εξεγείρεται, τότε η ίδια εξουσία της ίδια κυρίαρχης τάξης επανέρχεται με άλλο ίσως προσωπείο αλλά ίδια στην ουσία.

Αυτό είναι φανερό από το τι έγινε και στην Αίγυπτο. Ο αμερικανοτραφής πρόεδρος της αντιαμερικανικής (ντεμεκ) «Μουσουλμανικής Αδελφότητας», που ιστορικά ήταν ο κύριος μοχλός εξόντωσης των κομμουνιστών στην Αίγυπτο, μόλις πάτησε στην πολιτική εξουσία τα βρήκε με την άρχουσα τάξη και αποφάσισε να μετατρέψει τις (προσωρινές) αστικές δημοκρατικές κατακτήσεις της πλατείας Ταχρίρ σε κατακτήσεις των ιμπεριαλιστών και της μονοπωλιακής αστικής τάξης της Αιγύπτου!
Αυτό θα πει επαναφορά της ίδιας εξουσίας με χειρότερο πρόσωπο. Γιατί ο νέος πρόεδρος ήθελε να έχει απόλυτη εξουσία να εκδίδει ανεξέλεγκτα διατάγματα όπως κάθε δικτάτορας; Ποιόν φοβάται; Μα είναι απλό: τον λαό φοβάται. Υπερεξουσίες για να υπερασπιστεί τον λαό δεν χρειάζεται, αρκεί να τον έχει στο πλάι του. Για να τον δέσει όμως και να του αφαιρέσει δικαιώματα με τη βία, τις χρειάζεται.

Άντε, Μαριλίζα! Με το καλό και υπουργός σε «Κυβέρνηση της Αριστεράς»...Η Μαριλίζα έκανε σεφτέ με αρθρο της στην "ΑΥΓΗ"

Η Μαριλίζα μπολιάζεται την "Μεγάλη Αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, το ντροπαλό κορίτσι του ΠΑΣΟΚ (κάποτε), που έκανε και για ένα φεγγάρι την Γραμματέα «του κινήματος» (αν θυμάμαι καλά), και την υπουργό (αυτό το θυμάμαι καλύτερα)… έκανε χτες δυναμική (επαν)εμφάνιση μέσω της «Αυγής», της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ.


"Την ημέρα των εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, διάλεξε η Αυγή για να φιλοξενήσει άρθρο της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών (με το ΠΑΣΟΚ).

Θα υπάρξει κι άλλο άρθρο την επόμενη βδομάδα άραγε;

Μαριλίζα και ΣΥΡΙΖΑ θα "περάσουν βέρες";
....Αναμένοντας τις εξελίξεις στη νέα σοσιαλδημοκρατία του ΠΑ.ΡΙΖ.Α
Το άρθρο της Μαριλίζας τιτλοφορείται "Εναλλακτική πρόταση και αλλαγή πολιτικής" και μπορείτε να το δείτε εδώ. (Από τον Κόκκινο Τύπο)"


Γράφει μεταξύ άλλων η Μαριλίζα στην "Αυγή":

Υπέροχη ανατριχιαστική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ στα 94 χρόνια του ΚΚΕ!


         Με μια τρομερή συγκέντρωση που τα είχε όλα γιόρτασε σήμερα το ΚΚΕ τα 94 χρόνια του.

Η συγκίνηση και η ανατριχίλα στα βίντεο, τα δρώμενα και τα τραγούδια, η ουσία σε μιά από τις καλύτερες-ίσως η καλύτερη- ομιλίες της Α.Παπαρήγα αγκαλιάστηκαν με τον παλμό και το κατακόκκινο τεράστιο πλήθος στο ΣΕΦ. 
Το ΚΚΕ επιβεβαίωσε και σήμερα την ετοιμότητα και τη σοβαρότητά του μπροστά στις εξελίξεις που έρχονται. Είναι φανερό ότι ανεβάζει τους ρυθμούς σε μονιμα ψηλά επίπεδα καθώς συναισθάνεται το ρόλο που πρόκειται να παίξει.
Ηταν μεγάλη τιμή για μένα που βρέθηκα εκεί σήμερα τραγουδώντας.
Ηταν όμως μαζί κι ένα υπέροχο συναίσθημα.
Ηταν κάτι στιγμές που ένοιωθες το ρεύμα της ιστορίας, του χθές αλλά και του αύριο, να σε περονιάζει ως το κόκκαλο.


25 Νοεμβρίου 2012

Συνέντευξη του Θ. Παφίλη -


Παραθέτουμε όλη την συνέντευξη που έδωσε ο Θανάσης Παφίλης στην εφημερίδα Realnews. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τονίζει ότι «ο λαός να μην χάσει πολύτιμο χρόνο, αναμένοντας "νέους σωτήρες"» και εκτιμάει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνεται γρήγορα σε ΠΑΣΟΚ του 2009», απορρίπτοντας κάθε συνεργασία του ΚΚΕ μαζί του. Ο Θ. Παφίλης θεωρεί πολύ πιθανόν η κρίση να οδηγήσει σε πόλεμο, εκτιμώντας πως, και αυτό να μη γίνει, στόχος της ΕΕ είναι αυτή να ξεπεραστεί, αφήνοντας τους λαούς της Ευρώπης «ερείπια». Ιδιαίτερα σκληρός είναι απέναντι στη Χρυσή Αυγή για την οποία υποστηρίζει ότι  «είναι εχθρός του εργάτη και πιστός σκύλος των αφεντικών».

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Φέτος συμπληρώνονται 94 χρόνια ύπαρξης του ΚΚΕ. Με τους αγώνες του και τη συμβολή του στη δημοκρατία της χώρας να θεωρούνται δεδομένα, σήμερα τι νέο έχει να προτείνει το ΚΚΕ; 

Το νέο βρίσκεται μόνο στην πρόταση του ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, γιατί αυτή απαντά στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες της εποχής και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Η κρίση αποδεικνύει με τον πιο δραματικό τρόπο ότι ο καπιταλισμός εμποδίζει την πρόοδο της ανθρωπότητας. Παίρνει πίσω τις όποιες κατακτήσεις είχαν οι εργαζόμενοι και τους καλεί να ζήσουν σε συνθήκες σαράντα και πενήντα χρόνων πριν. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που υποστηρίζει πως σήμερα υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να μπορέσει ο λαός να ζήσει σε μια κοινωνία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του και όχι να ζει στη φτώχεια και την αβεβαιότητα για την καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία.
Η πρόοδος της επιστήμης της τεχνολογίας, το έμπειρο εργατικό δυναμικό, η παραγωγικότητα της εργασίας, η συγκέντρωση των μέσων παραγωγής δημιουργούν τεράστιες δυνατότητες ώστε οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που παράγουν τον πλούτο, να αξιοποιήσουν με τη δική τους εξουσία όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας προς όφελος τους.

Η ομιλία της γενικής γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εκδήλωση για τα 94 χρόνια του Κόμματος


ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 94 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

Συμπληρώθηκαν 94 χρόνια από την έναρξη του 1ου ιδρυτικού Συνεδρίου του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ), που στο 3ο έκτακτο συνέδριό του το 1924 μετονομάστηκε σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Τι να πρωτοθυμηθούμε, μέσα σε λίγες γραμμές. Ενενήντα τέσσερα χρόνια μεγάλων αγώνων, λαμπρών σελίδων δράσης. Ανθρώπινα κατορθώματα που δεν τα χωράει ο νους κάποιου που δεν  τα έχει ζήσει, ή δεν τα έχει μάθει. Οι νεώτερες γενιές είναι τα μεγάλα θύματα της αντιστροφής της αλήθειας, της απόκρυψής της, της παραπληροφόρησης. Και πιο ειδικά τα μικρά παιδιά σήμερα που μαθαίνουν τα πάντα από τα κατευθυνόμενα προγράμματα πολλών ιντερνετικών δικτύων, εγκυκλοπαιδειών, σχολικών συγγραμμάτων.

Τι είναι αυτό που κράτησε το ΚΚΕ ζωντανό παρά τις αντιξοότητες, τους διωγμούς και την παρανομία, την ιδία ώρα που μια σειρά αστικά και μικροαστικά κόμματα, καλοθρεμμένα στις αγκάλες του συστήματος, χαϊδεμένα και από τον ξένο παράγοντα, διαλύονταν, για να γεννηθούν νέα με παλιές ιδέες και νέα μορφή και με νέα πρόσωπα;

Κανένα κόμμα δεν μπορεί να υπάρξει για 94 χρόνια μόνο και μόνο γιατί το θέλουν τα στελέχη και τα μέλη του. Κάτι βαθύτερο πρέπει να καθορίζει αυτήν την μακροβιότητα, ανεξάρτητα της αυξομείωσης της δύναμής του. Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες:

Ανυπότακτο Ρεύμα - Νέα ροκ εκπομπή στο Octava Radio


Σε μια προσπάθεια που κάνει το Ανυπότακτο Ρεύμα(ΑΝΥ.Ρ) να έρθει πιο κοντά με τους φίλους του συγκροτήματος, αλλά και γενικότερα με τους λάτρεις του εγχώριου ΡΟΚ, σε συνεργασία με τον OctavaRadio.gr, πλέον έχει τη δική του φωνή μέσω της εκπομπής "Βασικά Καλησπέρα Σας", κάθε Κυριακή 18.00-20.00 (με τον Γιάννη και τον Αντώνη) στις internetικές συχνότητες του www.octavaradio.gr

"Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε αδερφέ μου για να ξεχωρίσουμε απ' τον κόσμο,τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο"...



Η νεκροψία του υπαρκτού καπιταλισμού.... «Αναξιοπρεπής θάνατος»...

Με αυτόν τον τίτλο πέρασε από τα γερμανικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ ο θάνατος ενός 51χρονου στη Λειψία, ο οποίος ξεψύχησε ψάχνοντας για κάτι που να τρώγεται σε κάδο απορριμμάτων ενός σουπερμάρκετ την περασμένη Τετάρτη. «Σημασία για μας έχει το ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, για να συμπληρώσει: «Ίσως ο θάνατος να οφείλεται σε φυσικά αίτια. Η νεκροψία θα δείξει».
Η νεκροψία του υπαρκτού καπιταλισμού έχει ήδη δείξει ότι η Λειψία είναι η πρώτη πόλη της Γερμανίας με το 25% των κατοίκων να ζει κάτω από το όριο φτώχειας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών «Χανς Μπρέκλερ». Θύματα του ταξικού πολέμου σε μια Γερμανία των 16 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, των 7,5 εκατομμυρίων εργαζομένων στα λεγόμενα «μίνι τζομπς» των 400 ευρώ και μια Γερμανία των 300.000 οικογενειών και μικροεπιχειρήσεων που τους έκοψαν το ρεύμα λόγω

Ενότητα στο κίνημα, ναι! Aλλά πάνω σε τι και με ποιον;

Oι συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με ευκαιρία τις αρχαιρεσίες που γίνονται αυτό το διάστημα σε διάφορα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απευθύνουν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρόταση ενότητας, όπου μεταξύ άλλων λένε:

«Οι κατακερματισμένες δυνάμεις της αριστεράς απαιτείται να πορευτούν ενωτικά. Η ανάγκη για ενότητα της αριστεράς προφανώς δεν προϋποθέτει την απόλυτη συμφωνία. Στο πλαίσιο αυτής της ενωτικής προσπάθειας είναι αυτονόητη η πολιτική και συνδικαλιστική αυτονομία. Κοινή εκλογική κάθοδος όλων των δυνάμεων της αριστεράς στο κίνημα...».

Πρόκειται για μια πρόταση ενότητας χωρίς περιεχόμενο ενότητας. Ενα άδειο πουκάμισο. Καθόλου τυχαία, ρίχνουν έτσι γενικά μια πρόταση για την ενότητα για να ψαρεύουν σε θολά νερά.

1. Το ερώτημα επανέρχεται. Ενότητα σε τι; Πάνω σε ποια γραμμή πάλης και συσπείρωσης;
Για παράδειγμα:
Ο «Καλλικράτης» πέρασε με τις ευλογίες των δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ και με το επιχείρημα πως «βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση». Ποιος είναι ο «Καλλικράτης»; Το θεσμικό πλαίσιο της υποχρηματοδότησης των δήμων, των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων κ.ά.